PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anlatan Adamlar (anlatamayan adamlar, yada anlamayan adamlar siz karar verin)

ygtrn
10-05-2017, 14:02
Arkadaslar son zamanlarda youtube'da gozume bir kanal takilip duruyor, bir iki videolarini inceledikten sonra ''ne diyo yahu bu degisikler'' dedim kendi kendime ve bir cok videolarini bikmadan izledim, inanin izlerken bazý durumlarda ekrana kafa atmamak icin kendimi zor tutuyorum... simdi isi ozetliyecek olursak, bu arkadaslar iyi niyetle biseyler yapma calisiyor olabilir eyvallah, peki anlattiklari konular hakkinda hicbirsey bilmeyen insanlari yanlis bilgilendirmek insanlara hatali ve eksik bilgiler sunmak nekadar dogru sizlere sorarim? bu forumda fazlasiyla bilgi sahibi arkadaslar videolari izlemeye basladiklarinda zaten ne demek istedigimi hemen anlayacaklardir...

kanalin linki bu...
Anlatan Adamlar
- YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCJ1XD2rEfmifXyOQflpZZgw)

en cok sacmaladiklari konulardan birisi assadaki videoda, yazdigim yorumlari okuyabilirsiniz, en basitinden adamlar oksijen sensorunden dahi bahsetmeden enjeksiyon sistemi anlatiyorlar, dahasi ecunun motorun nekadar guce ihtiyaci oldugunu hesaplayip onagore guc urettigini falan saniyorlar... vuruntu sensorune crank aci sensoru diyorlar...
Ne Nedir? | Enjeksiyon Sistemleri ve Common Rail - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=jOCI05LuYsQ)

bir baska videoda wastegate'den elektronik parca diye bahsediyorlar...

vtec in mekanik olarak nasil calistigini gayet duzgun bi sekilde anlattiktan sonra malesef isin esas pratigini cok yanlis bi sekilde anlatiyorlar, adamlar performans tip dereceli egzantriklerin ve normal standart egzantriklerin prensiplerini dahi bilmiyorlar, bu yuzden bu konu hakkindada zir cahiller ve insanlari hatali bi sekilde bilgilendiriyorlar,

baska bir videoda emniyet kemeri takilmadigi taktirde airbag acilmaz diyor...(bir sehir efsanesidir)

son videolarindan birtenesinde evo ile sti karsilastirmasi olmus, ve iki aracinda cekis sistemleri hakkinda atip atip tutmuslar... hepsinin dogrusunu videonun altina yorum olarak yazdim... buyrun linki assada
Mitsubishi EVO vs Subaru WRX STI | Benzerlikler ve Farklılıklar - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=SSFGNqqiL4c)

vaktiniz bolsa, sinir krizi gecirmem diyorsaniz videolari inceleyebilirsiniz, bende biraz inceleme yapip videolara yaptigim yorumlari ve videolarin linklerini tek tek burada paylasirim...

forumda bi sorun var anladigim kadariyla, turkce karakterleri kabul etmedigi icin hepsini ingilizce karakterlerle yazmak zorunda kaldim, adminlerden vi cozum rica ediyorum uzun zamanadir ayni hata var...

fthdrn
10-05-2017, 14:05
Ya bu tarz kanallar 14-15 yaşlarındaki çocuklar üzerinden rating yapıp ekmeğine bakan kanallar :D Gelen yorumlardan bunu görebilirsiniz.

B16
10-05-2017, 14:26
Adamlara fluids mec. dersine girip girmediğini sordum ona bile cevap vermediler.
Düzeyli şekilde tartışmaya gelemiyo elemenlar. TDK'dan alıntı yaparak cevap veriyolar

ozyt1000
10-05-2017, 14:30
Evo sti karşılaştırmasının ilk 1 dk sını izleyebildim, yoruma gerek yok bence :)

Yigit-Y
10-05-2017, 14:30
üzüldüğüm şey şu

görüntüleme sayısını bir arttırdım

çok koydu be bana lanet olsun :D

ygtrn
10-05-2017, 15:24
Ne Nedir? | Chip Tuning (Yazılım) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=kZ6DnWM1gf0&t=319s)
misal şu videoda 3.18. saniyeden itibaren wastegate den bahsediyor arkadaş, bu videoyu izleyen kişi wastegate i ecuya entegre bi devre falan sanar....

imprezaWRC
10-05-2017, 15:50
ygtrn Bütün bunları yalayıp yutmuşsun ne diye gidip böyle videolar izliyorsun :)

imprezaWRC
10-05-2017, 16:00
Ne Nedir? | Chip Tuning (Yazılım) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=kZ6DnWM1gf0&t=319s)
misal şu videoda 3.18. saniyeden itibaren wastegate den bahsediyor arkadaş, bu videoyu izleyen kişi wastegate i ecuya entegre bi devre falan sanar....
Ranthor , Ozan'ım bak aynen senin Soft99 Spoomo videondaki gibi adamlar kendini çekip waste gate, ecu,...vs anlatmış :D :D

mert_can 41
10-05-2017, 16:04
ygtrn Kanal kur abonen olalım reis auhahhahah :D

Gunes G.
10-05-2017, 16:12
Evo cekis sistemi ile ilgili verdigi hemen hemen tum bilgiler yanlis. Evo 50/50 torque splite sahip bir aractir ve bunu bir dugmeye basarak 20/80 40/60 yapamazsiniz.

ygtrn
10-05-2017, 16:23
videonun altına yorum olarak hepsini bir bir anlattım güneş abi ama ne diyimki işte anlayana :D
adamlar benim yorumlarımı okuya okuya bıkmadı hala hunharca video çekip yayınlıyorlar :D

ygtrn
10-05-2017, 16:24
hüloooğğ da diyecenizmi lan :D

ygtrn
10-05-2017, 16:32
ygtrn Kanal kur abonen olalım reis auhahhahah :D

hülooğğğ da diyecenizmi lan :D

McKrop
10-05-2017, 16:50
arabasını ön çeker mi arkadan iter mi olduğunu bilmeyenler için yararlı bir kanal. Maslakta dükkan açacak kadar bilgi sahibi olsalardı youtube kanalı değil dükkan açarlardı heralde. Merak ettiğim konularını açıyorum izliyorum, google'a yazıyorum sağlamasını yapıyorum. Düpe düz saçmaladıkları konu yok bence. 14 yaşındaki çocuğun dahi anlayabileceği bir dille anlatmaya çalışıyorlar. Benimde yakaladığım bir kaç hatalı cümle var fakat "hmm aslında şunu demek istiyor" tarzında yapıcı eliştiriler yapıyorum yoruma yazıyorum. Mesela westgate in elektronik bir parça olduğunu sende biliyorsun sonuçta manuel olarak açıp kapanmıyor. Aynı şekilde vuruntu sensörüne bir nevi crank sensörü diyebiliriz. Yani düpedüz saçmalık değil dedikleri. En azından bu tarz bir konu açacak kadar değiller. Şahsi görüşüm çok faydalı bir kanal. Dediğim gibi kullandığı arabayı bilmeyen, bilgisayar oyunu olduğunu zanneden çok büyük bir çoğunluk var. Anlattıklarını üniversitede ders olarak veriliyor ve binlerce para ödeniyor.

ygtrn
10-05-2017, 16:57
arabasını ön çeker mi arkadan iter mi olduğunu bilmeyenler için yararlı bir kanal. Maslakta dükkan açacak kadar bilgi sahibi olsalardı youtube kanalı değil dükkan açarlardı heralde. Merak ettiğim konularını açıyorum izliyorum, google'a yazıyorum sağlamasını yapıyorum. Düpe düz saçmaladıkları konu yok bence. 14 yaşındaki çocuğun dahi anlayabileceği bir dille anlatmaya çalışıyorlar. Benimde yakaladığım bir kaç hatalı cümle var fakat "hmm aslında şunu demek istiyor" tarzında yapıcı eliştiriler yapıyorum yoruma yazıyorum. Mesela westgate in elektronik bir parça olduğunu sende biliyorsun sonuçta manuel olarak açıp kapanmıyor. Aynı şekilde vuruntu sensörüne bir nevi crank sensörü diyebiliriz. Yani düpedüz saçmalık değil dedikleri. En azından bu tarz bir konu açacak kadar değiller. Şahsi görüşüm çok faydalı bir kanal. Dediğim gibi kullandığı arabayı bilmeyen, bilgisayar oyunu olduğunu zanneden çok büyük bir çoğunluk var. Anlattıklarını üniversitede ders olarak veriliyor ve binlerce para ödeniyor.

dostum vuruntu sensörü aslında nasıl bi vrank sensörü bi açıklarmısın? birbirleriyle zerre kadar alakası olmayan, çok ayrı dünyalarda ölçüm yapan parçalardan bahsediyoruz... ayrıca wastegate tamamen mekanik bi parçadır, pnomatik sistemle elektronik olarak kontrol edilir, hatta arabanı yüklemiş external wastegate takmışsan elektronik kontrol etmene bile gerek kalmayabilir. hataları şu, bu kanalı izleyen wastegatein ne olduğunu bilmeyen adam, wastegatein elektronik bi parça olduğunu zannedecek, merak etme bende aklımı ilkokul seviyesine indirip izliyorum videoları, aksi taktirde normal kafayla dinlesem ne demeye çalıştıklarını çok rahat anlıyorum... ama aralarındanda çok büyük hatalar çıkıyor işte, misal evonun ve subarunun çekiş sistemlerini hunharca anlatmaları çok isabetsiz olmuş... bir tek kelam dahi doğru değil anlattıklarından...

mert_can 41
10-05-2017, 17:01
hülooğğğ da diyecenizmi lan :D

Her ay düzenli makarna ve kömür vereceksen seninle ölüme bile gelirim reissss hahhhah :D

Lee-on!
10-05-2017, 17:23
Bikac konuda bilgiye ihtiyacim vardi uzun uzadiya yabanci utuberlari izlemek istemedim bu arkadaşların bikac videosuna baktim bilmek istediklerimi de karman çorman ettiler bariz hatali bilgileri oldugu bir gercek. Anlatiminda tutukluk yasamasindan da anlasiliyor aslinda. Yine de iyi niyetle çektiklerini ve hic olmazsa blof (!) un vites değiştirirken ses cikarmaya yaramaktan baska bi amaci olmadığını dusunenler icin baslangic seviyesinde de olsa bilgi veriyorlar.

Daha net cevaplar icin yabancı vloglari izlemeyi tercih edin derim. Özellikle bütçe ve imkanlarin da el vermesiyle adamlar neredeyse laboratuvar koşullarında kontrollü test yapip neden sonuç iliskisiyle cevap veriyorlar.

cuneytturkoglu
10-05-2017, 17:25
Abi çok fazla çoluk çocukla muhattap olmuşsun daha ikna edici konuşsan daha iyi olurdu gibi geliyo bana

SmT
10-05-2017, 18:06
Videolardan ziyade ben alttaki yorumlara takılıyorum,bütün otomobil kanalları için geçerli bu; çok salak bi nesil yetişiyor, daha beteri olamaz yani..Günümüzde merak ettiğin bilgiye ulaşmak gayet kolayken bu veletler arkadaş ortamında bilgiyi kendileri yaratıyor..Tek merakları da yanlama ve beygir sayısı..

ygtrn
10-05-2017, 18:45
Adamlar sonunda yaptığım utarıları dikkate alıp bi düzeltme yaptılar... evo subarı karşılaştırmasında evo gücün %80ini öne veriyor demişlerdi akılları başlarına geldi sonunda ������

Yigit-Y
10-05-2017, 19:19
Yorum yazanları iyi engellemiyorlar :)

kurtbil
10-05-2017, 22:26
Çok takılmaya gerek yok bence, bilginin peşinde olan adam zaten oturur araştırır, öğrenir. Çapraz okuma diye bir tabir vardır, farklı kaynaklardan aynı bilgi araştırılıp karşılaştırılır. Adamın derdi o videoları yaparken emin ol doğru bir şeyler öğretmek değil, youtubedan para kazanmak. Kafası çalışan adam zaten doğru yerde doğru soruları soruyor ve senin gibi insanlar da çıkıp yardımcı oluyor elbet.

screamforce
11-05-2017, 01:21
Videolardan ziyade ben alttaki yorumlara takılıyorum,bütün otomobil kanalları için geçerli bu; çok salak bi nesil yetişiyor, daha beteri olamaz yani..Günümüzde merak ettiğin bilgiye ulaşmak gayet kolayken bu veletler arkadaş ortamında bilgiyi kendileri yaratıyor..Tek merakları da yanlama ve beygir sayısı..

adam abi bi turbo nedir çok merak ediyorum yazmış yorum olarak googlea sorsa mutlak cevabı alacak en kısa zamanda içinde yaşadığımız dünyada insanların bilgiye ulaşmak için bu kadar saöma eylemlerde bulunması beni de inanılmaz üzüyor

Ranthor
11-05-2017, 09:05
Ranthor , Ozan'ım bak aynen senin Soft99 Spoomo videondaki gibi adamlar kendini çekip waste gate, ecu,...vs anlatmış :D :D

cekemiyorsun beni, karizmami, videolarimi

imprezaWRC
11-05-2017, 10:19
cekemiyorsun beni, karizmami, videolarimi

Her bakımdan (çok iyi anlamda) numunelik hatta çerçevelik adamsın :) Bir tanesin :)