Orijinalini görmek için tıklayınız : 2001 Quiksilver Kesici Sorunu Acil Yardım !!!!!!
KingSilver
10-05-2017, 20:25
Cümleten selamınaleyküm ilk defa konu açıyoyorum yanlıs olduysa affola..
Yaklasık 7 ay önce 2001 model 106 quiksilver aldım.Aldıgımda orjinal eksoz kat orta takılıydı kesiciye dikkat etmedim.Fakat daha sonrasında kat iptalleri + varex takınca bi deneyeyim dedim.Demez olaydım seyir halinde kesiciye sokunca cok asırı derece silkeliyor , ve cok yavas kesiciye giriyor dalga konusu oldu mahallede.Motordanda garip bi ses cıkıyor sanki kosup kacacakmıs gibi.Bikaç ustaya gösterdim özellikle pejo ustalarına motor saat gibi cevabı aldım hepsinden.Rabbim nazarlardan saklasın gayette iyi durumda motorum.
Ha birde ne yaptıysak adam akıllı egsoz ötmedi.Ses cıkmıyor diye sinirlenip sattıgım varex kükrüyormuş meğer.Yardımlarınızı bekliyorum.İyi forumlar :):heyoo:
Cümleten selamınaleyküm ilk defa konu açıyoyorum yanlıs olduysa affola..
Yaklasık 7 ay önce 2001 model 106 quiksilver aldım.Aldıgımda orjinal eksoz kat orta takılıydı kesiciye dikkat etmedim.Fakat daha sonrasında kat iptalleri + varex takınca bi deneyeyim dedim.Demez olaydım seyir halinde kesiciye sokunca cok asırı derece silkeliyor , ve cok yavas kesiciye giriyor dalga konusu oldu mahallede.Motordanda garip bi ses cıkıyor sanki kosup kacacakmıs gibi.Bikaç ustaya gösterdim özellikle pejo ustalarına motor saat gibi cevabı aldım hepsinden.Rabbim nazarlardan saklasın gayette iyi durumda motorum.
Ha birde ne yaptıysak adam akıllı egsoz ötmedi.Ses cıkmıyor diye sinirlenip sattıgım varex kükrüyormuş meğer.Yardımlarınızı bekliyorum.İyi forumlar :):heyoo:
Senteyi kontrol ettirdinizmi? Aynı problem civic aracımda varsı aracın sentesini atlak takmışlar, düzelttirince sorun düzelmişti.
KingSilver
14-05-2017, 23:55
Senteyi kontrol ettirdinizmi? Aynı problem civic aracımda varsı aracın sentesini atlak takmışlar, düzelttirince sorun düzelmişti.
Motor içinden pek anlamıyorum malesef.Sente trigerle alakalı bişeydi yanılmıyorsam.
turboman
15-05-2017, 00:16
2005 yılında 2001 quicsilverim vardı 40 bindeydi sattığımda gayet güzel eksoz sesi vardı ancak orta susturucuyu alınca ses güzel çıkıyor birde araçta lpg varsa ondan kesiciye düzgün girmeyebilir
mikelazi
15-05-2017, 15:52
dededen 120binde 1.4xr almıştım.5500 üzerini nazlanarak çıkıyor. 3. viteste 6000 i görmüyordu bile.
açık filtre-motul 10w-40-oem buji ve kabloları-kat.iptali 51düz boru(6ay kadar hiç susturucusuz)sonra 51lik son.
üst viteslerde 6000 sonrasında hafiften ağırdı.ama eskiye göre gayet iyiydi.
yakıt pompası konturolü yapıldı. yakıt filtresi değişti.6400-6500de çat çat çat...herşey düzeldi.son kelebegi işledim.(qiklerde plastik diye hatırlıyorum)
hem sesi değişti hemde yürürü.kullanımı çok zevkliydi :)
Motor içinden pek anlamıyorum malesef.Sente trigerle alakalı bişeydi yanılmıyorsam.
evet sentenin bir dişini atlak taktıklarında misal hem kesiciye düşmez hem arac zor ivmelenir hemde bu şekidle uzun süre kullandıgınızda yavaş yavaş subab eğer :)
KingSilver
15-05-2017, 17:17
ivmelenme konusunda bi şikayetim yok denediğim her quike 3-4 boy fark attım.En son 1.4 tsi ibizaya yarım boy fark attım.Ama bahsettiğiniz seye bi baktırıcam.İnsallah ondandır
KingSilver
15-05-2017, 22:42
2005 yılında 2001 quicsilverim vardı 40 bindeydi sattığımda gayet güzel eksoz sesi vardı ancak orta susturucuyu alınca ses güzel çıkıyor birde araçta lpg varsa ondan kesiciye düzgün girmeyebilir
Lpg yok.Biraz fazla yakıyor komple düz boru var.50 kurus civarı sakin kullanımda
KingSilver
15-05-2017, 22:43
Buji ve kablolar için iridyum düsünüyorum.benzin pompa ve filtresi de şüpheli durumda
turboman
15-05-2017, 23:19
Sen arabayı bi pejodan anlayan bi usta bul komple elden geçirsin yoksa kolay kolay düzelmez
Egsoz için pejoya tek önerebileceğim Sebring xt1 .. modası geçti ama o arabaya giden tek egsozdur ne hks ne otto ne başka bişe
bence üst devirlerde araç fakirde kalıyor. ateşleme ve pompayı kontrol ettirin
KingSilver
17-05-2017, 14:44
İlginiz için hepinize tesekkur ederim :) Yakın zamanda insallah sorunu halledip detaylı olarak konu acacağım.Ki aynı sorunu yasayan bir arkadas olursa benim gibi usta usta gezmesin :)
KingSilver
17-05-2017, 14:46
oem varex de deneyeceğim.48 lik düz + oem varex tahminimce hem sıkıstırma sağlar hemde güzel bi ses tonu yakalarım diye düsünüyorum
KingSilver
17-05-2017, 14:47
Egsoz için pejoya tek önerebileceğim Sebring xt1 .. modası geçti ama o arabaya giden tek egsozdur ne hks ne otto ne başka bişe
oem varex de deneyeceğim.48 lik düz + oem varex tahminimce hem sıkıstırma sağlar hemde güzel bi ses tonu yakalarım diye düsünüyorum
mikelazi
17-05-2017, 15:33
ne sıkıştırması 6 ay komple 51lik susturucusuz dolaştım :D :D :D