PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygun cila ve ped

Rec.O
15-05-2017, 10:43
Arkadaşlar herkese iyi forumlar einhell marka polsiaj makinam var.. ilk denemeleri babamın arabada pasta ve acık bi cilayla yaptım.. makina ilede cila çekmeye başladım..

Ama aracımda kılcal cızıkler var ister istemez.. bunlar için hangi cila ve hangi pasta önerirsiniz

g3 ün advanced liquıd compound pastasını aldım.. iş görürmü acaba?

Şimdi gereken pasta pedi cila ve ne gerektiği..

1- Bu pasta yeterli olurmu?

2-Pasta sonrası ne gerekli

3- Pasta yaptıkdan sonra neler yapıp cilaya geçmeliyim.

4- Kısaca bana izlemem gereken yolları söylerseniz sevinirim :)

Allah var tırsıyorum bi yandanda boyayı mahvetyeyim diye..

Aracım da fotoğrafdaki araç renk füme

https://i.hizliresim.com/brmDkZ.jpg

kılcallar

https://i.hizliresim.com/nRZMWN.jpg
https://i.hizliresim.com/vbr5pA.jpg

Ranthor
15-05-2017, 12:02
g3 kullanma, boya sonrasi icin uygun cok agresif bir urun.

butcene gore Autoglym (fiyati uygun diye yaziyorum), Scholl Concepts,menzerna kullanabilirsin. Üçü de silikonsuz, katkisiz urunler üretiyorlar.

By CrAzY
15-05-2017, 12:34
Bu çizikler için boyayı inceltmeye gerek yok.Autofinesse tripple ve autofinesse aplikatör pad ile çiziksiz şekilde doldurulabilir.

Rec.O
15-05-2017, 14:24
g3 kullanma, boya sonrasi icin uygun cok agresif bir urun.

butcene gore Autoglym (fiyati uygun diye yaziyorum), Scholl Concepts,menzerna kullanabilirsin. Üçü de silikonsuz, katkisiz urunler üretiyorlar.

Peki abi pasta sonrası cila mi olması gerekiyor? yani mesela pasta hare giderici cizik giderici vs vs diye hangi sıralamaya göre neleri almam lazım.. veya bunların sadece hangi katını kullanabilirim onlarıda önerirsen sevinirim

birde manzernanın bu cilası işimi görürmü?

Menzerna Power Finish 2500 - Hare Giderici Cila 1lt. - n11.com (http://urun.n11.com/cila/menzerna-power-finish-2500-hare-giderici-cila-1lt-P110095365?cid=604001&gclid=CJyGitXy8dMCFcOoGAodCpIAvw&gclsrc=aw.ds)

Bu çizikler için boyayı inceltmeye gerek yok.Autofinesse tripple ve autofinesse aplikatör pad ile çiziksiz şekilde doldurulabilir.

sizin dediğiniz sanırım el ile uygulamak için ben.. auto finesse tripple ı makine cila pedi ile uygulayabilirmiyim slikon katkısı varmı birde parlaklık kalıcımı acaba?

By CrAzY
15-05-2017, 14:27
Uygularsın.Orta sert bir polish pad'le olur.

Rec.O
15-05-2017, 17:34
manzerna . auto finesse tripple arası kaldım varmı başka önerisi olan veya bu ürünleri kullanmış olan?

Talih.b16
15-05-2017, 18:32
arkadaşlar sana silikonsuz dolgu yapmayan en iyi ürünleri yazmışlar.
başka öneri olmaz heralde, bundan sonra sana verilecek markaların çoğu silikonlu olucaktır.

Emre İlbi
15-05-2017, 20:22
RecO;

Menzerna 2500, ardınada Menzerna 3800 ile polisaj işlemine noktayı koy,

parlaklık artsın dersen, yüzeyi temizledikten sonra Glaze uygula,

onun ardından carnauba içeren bir wax(katı cila) ile noktala,

Glaze parlaklıklığı artırır ama wax 2 ay kalacak ise, bu süreyi 1 aya düşürür,

Ayrıca ön işlem yapmayı düşünürsen, Demir tozu temizliği, ardına kil uygula, bu işlemlerden sonra polisaja geç

oxygen
15-05-2017, 21:13
Ben de yeni konu acmayayim diye buradan tavsiye almak isterim.
Boyanali 7 ay olan, kapali otoparkta muhafaza edilen otomobilimde cok kucuk kilcal cizikler var. Haliyle asindirici bir urun uygalamak yerine kilcallari kapatip, guzel parlaklik ve derinlik veren urun ariyorum. Su an sadece her yikama sonrasi sonax hizli cila uyguluyorum arada bir de chemical guys speed wipe uyguluyorum.
Biraz daha iyi koruma saglayan ve parlaklik-derinligi iyi olan urune ihtiyacim var.

Yukarida verilen tavsiyelerden hangisi bana uygundur yada hangi urunu almaliyim? Onereceginiz urunu elle mi uygulamaliyim yoksa polisaj makinesini kullanmayi bilen bir arkadasimdan yardim mi almaliyim?

Talih.b16
16-05-2017, 01:03
Kardeşim resim koyarsan cok daha iyi sonuc alacagin urunler tavsiye edilebilir.
Kimse gormeden tavsiye vermek istemez.
Birde cizikleri kapatmak demissin, kapaticanmi yoksa cizikleri gidericekmisin ona karar ver.
Aracinda cok sorun olmasa bile hakkiyla yaparım dersen yine bir demir çözücü soft bi kille başlarsan daha sağlıklı olur.
Resimlerden sonrada kullanman gereken ürünü buraya yazarlar zaten.
Makina kullanmadiysan daha once bunu arastir, nasıl yaparim diye.

oxygen
24-05-2017, 01:59
Kardeşim resim koyarsan cok daha iyi sonuc alacagin urunler tavsiye edilebilir.
Kimse gormeden tavsiye vermek istemez.
Birde cizikleri kapatmak demissin, kapaticanmi yoksa cizikleri gidericekmisin ona karar ver.
Aracinda cok sorun olmasa bile hakkiyla yaparım dersen yine bir demir çözücü soft bi kille başlarsan daha sağlıklı olur.
Resimlerden sonrada kullanman gereken ürünü buraya yazarlar zaten.
Makina kullanmadiysan daha once bunu arastir, nasıl yaparim diye.

Mesajinizi yeni gordum malesef

Okuduklarim kadariyla kendim urun secimlerini yaptim ve siparis gectim. Zaten su anda uzerinde uygulama vardi ama yapilali birckac ay oldu, etkisi cok azalmisti.

Su sekildeki ilerlemeyi dusunuyorum;
1. Ipa(eski uygulamayi temizlemek icin. Kil yapmak istemedim, cunku cok az disarida durdu ve kullanildi otomobilim. Acikcasi cok cok uzun zaman harcamak da istemiyorum.)
2. Poorboy Black hole
3. Fk1000p

İki urunu de elle uygulamak icin 10cmlik pedlerden aldim.
Kafama takilan bir konu var. İlla her sartta kil yapmak zorunda miyim?

Otomobilimin resimlerini ekliyorum. Urun tercihlerim otomobilim icin dogru mudur?

https://i.hizliresim.com/EgvvGn.png
https://i.hizliresim.com/7qRR9W.jpg

Emre İlbi
24-05-2017, 10:28
Mesajinizi yeni gordum malesef

Okuduklarim kadariyla kendim urun secimlerini yaptim ve siparis gectim. Zaten su anda uzerinde uygulama vardi ama yapilali birckac ay oldu, etkisi cok azalmisti.

Su sekildeki ilerlemeyi dusunuyorum;
1. Ipa(eski uygulamayi temizlemek icin. Kil yapmak istemedim, cunku cok az disarida durdu ve kullanildi otomobilim. Acikcasi cok cok uzun zaman harcamak da istemiyorum.)
2. Poorboy Black hole
3. Fk1000p

İki urunu de elle uygulamak icin 10cmlik pedlerden aldim.
Kafama takilan bir konu var. İlla her sartta kil yapmak zorunda miyim?

Otomobilimin resimlerini ekliyorum. Urun tercihlerim otomobilim icin dogru mudur?

[IMG]https://i.hizliresim.com/EgvvGn.png
[IMG]https://i.hizliresim.com/7qRR9W.jpg

Hocam aldığınız iki ürünüde ilk defa duydum, sanıyorum ki eski teknoloji ürünler,

Poorboy Black hole glaze imiş, glaze çizik gidermez, sadece doldurur, evet araca ekstra parlaklık verir lakin bunun yanı sıra Wax'ın ömründen çalar, örneğin 2 ay koruyucu etki olacaksa, bu süreyi 1 aya düşürür,

Glaze yerine neden sıvı bir pasta almadınız?

araştırdığım kadarıyla diğer ürünün içerisinde carnauba yok, bu sebeple koruyucu etkisi ne olur, parlaklık ne düzeyde olur açıkçası hiç bir fikrim yok

oxygen
24-05-2017, 10:36
Hocam aldığınız iki ürünüde ilk defa duydum, sanıyorum ki eski teknoloji ürünler,

Poorboy Black hole glaze imiş, glaze çizik gidermez, sadece doldurur, evet araca ekstra parlaklık verir lakin bunun yanı sıra Wax'ın ömründen çalar, örneğin 2 ay koruyucu etki olacaksa, bu süreyi 1 aya düşürür,

Glaze yerine neden sıvı bir pasta almadınız?

araştırdığım kadarıyla diğer ürünün içerisinde carnauba yok, bu sebeple koruyucu etkisi ne olur, parlaklık ne düzeyde olur açıkçası hiç bir fikrim yok

Emre selam,

Pasta almadim cunku cizik seviyesi cok dusuk. Yani hare bile az var diyebilirim.
Simdilik glazele ile mevcutlari doldurayim yaz sonuna da prof bi hizmet alirim, biraz konuya hakim olayim diye kendim hapmak istedim.

Ben detailing islerinden cok anlamam ama aldigim iki urunde yillardir duydugum ve cogu kisinin onerdigi urunler diye biliyorum. Teknolojileri biraz eski, dogrudur :)

Diyelim ki cok az harelenme olan otomobile glaze yerine sivi pasta uygulayacak olsak hangisini onerirsin elle uygulama icin?

Genel olarak siralamada hata var mi sence?

Emre İlbi
24-05-2017, 11:31
Emre selam,

Pasta almadim cunku cizik seviyesi cok dusuk. Yani hare bile az var diyebilirim.
Simdilik glazele ile mevcutlari doldurayim yaz sonuna da prof bi hizmet alirim, biraz konuya hakim olayim diye kendim hapmak istedim.

Ben detailing islerinden cok anlamam ama aldigim iki urunde yillardir duydugum ve cogu kisinin onerdigi urunler diye biliyorum. Teknolojileri biraz eski, dogrudur :)

Diyelim ki cok az harelenme olan otomobile glaze yerine sivi pasta uygulayacak olsak hangisini onerirsin elle uygulama icin?

Genel olarak siralamada hata var mi sence?

Abi yeniden merhaba,

sol yanda hafif dalgalanma var, Menzerna 2500 işini görür, ama elle uygulaman pek mümkün değil,

eğer bu işlere ilgin, alakan, zamanın ve işlemi yapabileceğin yerin varsa, uygun rakamlara polisaj makineleri var, onlardan alabilirsin,

yok illede elde yapmak istiyorum diyorsan, o konuda tecrübesi olanlar öneri verecektir :)

Abi sıralaman doğru, makine alıyım, daha iyi bir iş çıkartıyım dersen, ona göre detaylı bir öneri yapabilirim :)