Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikkat! Emniyet'ten sürücülere kritik uyarı: 1 Temmuz'da başlıyor

sword
16-05-2017, 20:54
Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, protokol kapsamında; araçların otoyollarda giriş yaptığı HGS/OGS noktası ile çıkış yaptığı HGS/OGS noktası arasında kat etmiş olduğu mesafe ve süre bilgilerinden araçların ortalama hızlarının tespit edilerek yasada belirtilen hız limitlerini aşan araçların tescil plakalarına Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi uyarınca trafik idari para cezası tatbik edilmesi mümkün olacak.

“1 TEMMUZ 2017 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANMAYA BAŞLANACAK”

Türkiye genelinde 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak olan bu sistemle; sürücülerin otoyollarda kullandıkları araç sınıflarına tanınan hız limitleri üzerinde araç kullanmaları ve bu nedenle gerçekleşen kazaların sonuçlarının ağırlaşmasını önlemek, egzoz emisyonlarının doğaya verdiği zararı en aza indirmek, aşırı hıza bağlı yüksek yakıt sarfiyatının ithalat üzerindeki yükünü hafifletmek amaçlandığı kaydedildi.

Sistem Ankara-İstanbul, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın, Niğde-Şanlıurfa, Adana-Mersin ve Adana-Şanlıurfa otoyollarında eş zamanlı olarak 01 Temmuz 2017 tarihinden itibaren başlayacak.

İbrahim33
16-05-2017, 21:37
farzedelimki dipgaz basıyoruz , girdik dinlenme tesisine 1 saat mola verdik. o zaman nolacak ? adamlar resmen coşmuş durumda. saldıracak vergi kapısı arıyorlar.

dj ugurcan
16-05-2017, 21:41
dünyanın neresinde insanlar bu kadar bunaltılıyor acaba

rahmitanir
16-05-2017, 21:45
Çeşme otobanı kapsam dışı mı?

sword
16-05-2017, 21:45
farzedelimki dipgaz basıyoruz , girdik dinlenme tesisine 1 saat mola verdik. o zaman nolacak ? adamlar resmen coşmuş durumda. saldıracak vergi kapısı arıyorlar.

ozaman kurtarırsın ama bide bunlar var.. Hız Koridoru - EDS - Elektronik Denetleme Sistemleri (http://www.tedesbilgi.com/cozumlerimiz/hiz-koridoru/)

BarışSever
16-05-2017, 21:49
halk nasıl mikilir buyrun başka bir örenği:)

twin
16-05-2017, 21:53
edirne-istanbul arasını ayda en az 7-8 kere gidip geliyorum artık daha dikkatli olmak gerekicek galiba

imprezaWRC
16-05-2017, 21:55
Türkiye genelinde 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak olan bu sistemle; sürücülerin otoyollarda kullandıkları araç sınıflarına tanınan hız limitleri üzerinde araç kullanmaları ve bu nedenle gerçekleşen kazaların sonuçlarının ağırlaşmasını önlemek, egzoz emisyonlarının doğaya verdiği zararı en aza indirmek, aşırı hıza bağlı yüksek yakıt sarfiyatının ithalat üzerindeki yükünü hafifletmek amaçlandığı kaydedildi.

Gerçekten bu kadar iyi niyetliler mi? Hayır ne bileyim o zaman her sene bozulsun bozulmasın kaldırımları değiştirmek yerine kendi kendini onardığını düşündükleri yolları düzeltsinler. Ne bileyim uçakla bir yere giderken birileri de karadan otomobilleri havalimanı kapısına kadar getirmesin. Ne bileyim, heryeri betonlaştırmasınlar biraz ağaç diksinler. Adamların evinin burnunun dibinden elin Katarlısına kıyak olsun diye yol geçirmesinler.

Neyse, umarım cezaları görünmez hafriyat kamyonlarına da kesebilirler, neticede adamlar yeri geldiğinde benden daha hızlı gidebiliyorlar hemde sol şeridi ihlal ederek. Umarım, sol şeride yapışan kelle koltuk turizm ve servis firmalarına ait otobüs, midibüs...vs'de ceza kesebilirler.

220T
16-05-2017, 22:02
Otobanda gazlıyorsunuz,sonra dinlenme tesisine girip tüm kaza namazı borçlarınızı ödüyorsunuz. :D

Yigit-Y
16-05-2017, 22:10
Niye mızmızlanıyorsunuz ki

Adam dünyayı titretip milletine hizmet veriyor

Verrrrr ordannn ağzına kutsal suyu boşalttıığımmm verrrr o mehteriiiiiii

Onurkk06
16-05-2017, 22:13
İçimizde bi gram araba sevgisi kalmıştı onunda anasını.....

kunteper
16-05-2017, 22:14
Her yer kamera, hiz koridori eyvallah ama hicbiri calismiyor ki. Acacaklarsa hepsini acsinlar ki herkes her yerde uysun. Trafik gercekten duzelsin.

fthdrn
16-05-2017, 22:15
Çok iyi ya :D bayiliyorum boyle hic birsey uretmeden gelistirmeden sadece halkin uzerinden gelen paralar ile ulke yonetmeye. Bunu bakkal hasanda yapar bence.

izmirlicem
16-05-2017, 22:19
Vergi vergi vergi bide vatandaşlık aidatı çıktı başımıza para para para ulan amma paraymış doyun artık be doyun

free-hifi
16-05-2017, 22:20
Sword bey ben hep 30 liralık hgs yüklüyorum bana koymaz

Yigit-Y
16-05-2017, 22:21
Vergi vergi vergi bide vatandaşlık aidatı çıktı başımıza para para para ulan amma paraymış doyun artık be doyun

Vatandaşlık aidatı ne yaaaaa :):):):)

AşkınS.
16-05-2017, 22:59
Neyse ki bizi düşünüyorlarmış. Baya sevindim buna hıa....

Octane
16-05-2017, 23:18
Abi mehteri verelim mi?

gökberk
16-05-2017, 23:45
Daha doğru dürüst HGS okumuyor bi de bunlara mı güveneceğiz.
Bir ara giriş gişesini okuyamadığı için boşuna para kesmiş. İtiraz ettik ama aylar geçti üzerinden.

oguzedr
17-05-2017, 00:03
ver mehteri gitsin :D

https://www.youtube.com/watch?v=bTcQaQ7JuTM

Kullanıcı
17-05-2017, 02:31
Madem o kadar doğaya aşıklar öncelikle havan gibi siyah duman atan mazot yerine yağ koyan ağır ticarilere otobüslere el atsınlar. Tabi İnşaat için ağaç kesmekten vazgeçince

HondatugraL
17-05-2017, 06:20
https://www.youtube.com/watch?v=Ulg1ahV552g

şöyle bırakayım

Anıl E.
17-05-2017, 07:14
Trump titredi trump

EnesAksu
17-05-2017, 07:15
demedi demeyin zaman gelecek kutup başına sayaç bağlayıp vergi alacakları günler gelecek.

delta0o
17-05-2017, 07:18
demedi demeyin zaman gelecek kutup başına sayaç bağlayıp vergi alacakları günler gelecek.

Km sayacına yaparsalar daha iyi olur ne kadar gezdın o kadar vergi amk :)

Sezgin
17-05-2017, 07:23
Çeşme otobanı kapsam dışı mı?

çeşme otobanı dahil. Listede adı geçiyor. O olmasaydı iyiydi de çeşme otobanı işi bozdu.

rain man
17-05-2017, 07:39
Desenize artık yol üstü yemek dükkanları dolup taşacak :D Ben söyleyeyim hız ölçümü sonuna yakın lokantaları da doldururlar.

Buna mehter de yetmez.

B-Devi
17-05-2017, 07:41
Dikkat ettiniz mi yandaş otoyollarında uygulama yok. ICA'ya ait Kuzey otoyolu ve 3. köprüde istediğiniz kadar gazlayabilirsiniz. Osmangazi köprüsü ve İstanbul-İzmir otoyolunda da max. speed denemek serbest. Gerçi onlar gazlasan da gazlamasan da parasını peşin alıyor :D

i-vtec07
17-05-2017, 07:54
Arkadaş bilip bilmeden konuşuyonuz ..

Avrupa youtube daki top speed ve 5 te kesici videolarımızı kıskandığı için bu şekilde bi uygulama getirildi biraz mantıklı düşünün .

Berkan
17-05-2017, 08:01
Çok muhtemelen ortalama hız üstünden gidecekleri için yol bilgisyarından ortalama hızı sıfırlayıp 15-20dk'lık bir çay/çiş/sigara molası çözecektir

GokhanRS
17-05-2017, 08:05
niye söyleniyorsunuz anlamıyorum. benzin olmuş 5 lira halâ 200le gidiyorsunuz sanki. hem ülkenin %51 biri memnunsa bize susmak düşer. herşeye evet diyin geçin. huzur islamda yazın araçların arka camına da.

görün bak nirvanaya ulaşacaksınız.

dirk
17-05-2017, 08:27
Bu iş böyle olmaz kardeşim herkes kendi araçına GPS taksın araca binerken kredi kartımızı içine koyalım. Radarmış kırmızı ışıkmış hepsi takip edilip anında tahsil edilsin.

GokhanRS
17-05-2017, 08:39
Bu iş böyle olmaz kardeşim herkes kendi araçına GPS taksın araca binerken kredi kartımızı içine koyalım. Radarmış kırmızı ışıkmış hepsi takip edilip anında tahsil edilsin.

yeni çipli kimliklerin geleceğinin ne olacağını sanıyoruz ki zaten? :)

Year One
17-05-2017, 08:50
şimdiden haberleri görür gibiyim... ''otopark çıkışı öncesi gişelere gelmeden sağ emniyet şeridinde park kavgası.'' :D gazı kökleyen gi,şeye girmeden zaman geçirmek için sağda bekleyecek 5-10 dakika.

halili
17-05-2017, 09:03
Bu arada 2 gişe arası tamam molayla kapattık oda tamamda.arada sol taraftan kar araçlarının dönüş yaptığı ceplerde kangoo sümbül lü amcalar da olucak aralarda.adapazarı düzce arası baya sık karşılaşıyoruz kendileriyle :)

Emre Ekrem
17-05-2017, 09:58
sinek kanadından yağ çıkartma meselesi, yakıt vergisini düşürmek değil de artan yakıt sarfiyatını azaltmak, aslında baya komik bir ülkede yaşıyoruz yani dışarıdan seyredenlere takip edenlere komik de işte içinde olunca....

ilkay325i
17-05-2017, 10:06
Ya o değilde , Avcılar - Silivri Arası E-5 te Var Kameralar Son zamanlarda ceza yiyen oldu mu o güzergah üzerinde. Ben hiç 80 ile sabit giden görmedim

S.Özeren
17-05-2017, 11:49
Dikkat ettiniz mi yandaş otoyollarında uygulama yok. ICA'ya ait Kuzey otoyolu ve 3. köprüde istediğiniz kadar gazlayabilirsiniz. Osmangazi köprüsü ve İstanbul-İzmir otoyolunda da max. speed denemek serbest. Gerçi onlar gazlasan da gazlamasan da parasını peşin alıyor :D

Valla ibretlik tespit tebrik ederim

korki
17-05-2017, 13:32
Kasa boş diye ne yapacaklarını şaşırdılar. Ankara , istanbul trafiğinde çakarlı full donanımlı kurumların kullandığı passat,audi,mercodan geçilmiyor. Şimdi yeni kasa full donanım megane'larda eklendi tasarruf yapıyoruz ya. Plakaya bantımı çekerim, gişeye yaklaşırken sökerim.

brs852
18-05-2017, 16:58

Bekleme yapanları denetleyen bir kameta sistemide olacakmış

Lee-on!
18-05-2017, 17:54
Bir şey demeyeyim diyorum ama duramıyorum zaten sus sus iyice pıstırdılar milleti...

Adamların halkın refahı için milletin faydasına oturup da yaptığı tek bi çalışma olmaz mı arkadaş? Nasıl refahı arttırırız nasıl bu insanların cebine daha fazla para sokarız yerine her gelen her mevki sahibi olan nasıl yolarız derdinde... Mis gibi ogs varken ihale alınca zorunlu hgs çıkaran sonra da olmayınca hem ogs hem hgs birlikte olsun baricilerin kafası bunlar... Bunlar hep milliyetçiliği ayaklar altına alan kafanın yan ürünleri... Başka kim milletine karşı bu kadar düşüncesiz olabilir? 25 yaşımdayım daha kendi şehrimde 1 kez bile metro kullanmadım o kadar saçma sapan yerlerden geçiyor ki... Ankara da keza... Köprü desen ne kadardı geçiş ücreti 90 lira mı? Bir şey demiyorum artık... Nerden ne yolarız diye bu kadar düşüneceklerine nasıl bu düzeni düzeltiriz eğitimde kaliteyi nasıl arttırırız nasıl gsmh'ı arttırırız derdine düşselerdi dün abd'de virgül değil nokta koyarlardı!..

Onurkk06
18-05-2017, 19:47
Motoru sattığıma pişman oldum iyice tiksindim araba işinden

.::EmrE::.
18-05-2017, 19:52
Hız ile alakalı ne zaman bir sınır, bir ceza gelse bu forumda millet nasıl mikilir diye yorum yapılıyor. Basmazsan mikilmezsin, ceza ödemezsin. Bu kadar basit. Oldukça yararlı olmuş bence.

oss
18-05-2017, 20:12
mantıklı bir sistem dip gaz gidenler istanbul ankara arası otobanda bir kazaya karışmıştı hepsi 2010 model üstü ve en düşük c segmenti markalı araçlardı bir çoğu takla atıp karşı tarafa geçmişti
ama kötü bir yanı var 120 ile gidilecekse otobanı niye kullansınlarki otobanın amacı daha hızlı gitmek

Network
19-05-2017, 11:16
Tamamen devlete kazanç sağlamak için yapılan bir iş bana göre.

Şehir içinde yarış yapan hafriyat kamyonları bu kararı verenlerin gözüne girsin.