Orijinalini görmek için tıklayınız : Acemi Mazda RX-8 sahibi
Herkese merhabalar,
Dün süpriz bir şekilde RX8 sahibi oldum :)
Her acemi modifiyeci gibi ilk olarak araca güzel güzel mırıldansın diye egzoz dokunuşu yapmak istiyorum. Daha sonrasını da deneyimli kullanıcıların tavsiyelerine göre karar vereceğim. Araç ve ben izmirdeyim. Google pek bir yardımcı olamadı izmir için egzoz diye aratınca.
RX8 sahiplerinin değerli tavsiyelerini bekliyorum.
Bu da yakışıklının fotoları
https://i.hizliresim.com/O010l3.jpg
https://i.hizliresim.com/z3P3Dg.jpg
hayırlı olsun kazasız belasız binmek nasip etsin allah
i-vtec07
20-05-2017, 13:29
Hayırlı olsun bu tür araçların alındığı günki mutluluk bi başka olur :)
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.
Çok teşekkürler arkadaşlar
arabasızadam
20-05-2017, 14:13
Hayırlı olsun güzel makine.
Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın.
İzmir'de egzoz için 3. sanayi osman usta var 6. sanayide de Bodur egzoz var yaptırabileceğin.
Yiğit G.
20-05-2017, 15:18
google a "izmir egzos" yazmak nedir yahu https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif
Hayırlı olsun çok özel ve güzel bir araç almışsınız güle güle kullanın.Bence en detaylı bilgiliyi rx-8 forumundan ve buradaki arkadaşlardan alırsınız.Kazasız belasız
Hayırlı uğurlu olsun hocam, güle güle kullanın, bence eksozdan önce motor ustası bulmak lazım. :D
HondatugraL
20-05-2017, 15:40
İzmirin neresindesiniz yakışıklıya prof foto çekek tanışırız hem :D
hayırlı olsun; bir rx8 sahibi olarak bir kaç şey yazmak isterim
*bizim motordan dolayı pro veya denenmemiş bir ekzos sistemi faydadan çok zarar verebilir performansa.
*kat iptali farz.
*chip için boşuna para harcamayın, emek fayda oranı çok düşük belirli bir stage alt yapı olmadan.
*motor katkısı aman ha, allaha yakın size uzak.
*ses sistemi dikkat bu işi bilen hariç dokunmayın, elektrik sistemi türk kızı kadar tribi olan bir sistem.
*motor soğuk iken basmayın (r3 de devir saati uyarsa da)
*çok elzem olmadıkça yol tutuşu kapatmayın, f1 pilotuyum deyip residance pisting oynayan çok var.
sevgiler.
Öncelikle hayırlı olsun.
Egsoz için 3.Sanayi Osman Usta Egsoz - Okan Baycu.
Hem daha önce rx8 tecrübesi de var :) (tecrübesi olmayan araç yok zaten, hayvan gibi şii yapıyo Okan)
HondatugraL bi de beni tek çek :)
ehveniser1903
20-05-2017, 17:50
bostanlıdaki arac mıydı bu orta yaslı bi abimizindi adını hatırlayamıyorum ? :)
Cevat lâ bir Video bekliyoruz
. Kazasiz belasız kullanın.
Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız :)
Egzoz için tek adres Okan abidir. 3. Sanayi Osman Usta :)
alperaslann
20-05-2017, 21:09
Maşallah kazasız belasız :)
Maşallah , kazasız belasız sürüşler. Aracınız gibi yanlamaya müsait araçlarda iyice alışana kadar dikkatli olmanızı öneririm.
HondatugraL
21-05-2017, 01:49
Öncelikle hayırlı olsun.
Egsoz için 3.Sanayi Osman Usta Egsoz - Okan Baycu.
Hem daha önce rx8 tecrübesi de var :) (tecrübesi olmayan araç yok zaten, hayvan gibi şii yapıyo Okan)
HondatugraL bi de beni tek çek :)
Onun lafımı olur ya evden aldırt beni :D
google a "izmir egzos" yazmak nedir yahu https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif
Hayırlı olsun çok özel ve güzel bir araç almışsınız güle güle kullanın.Bence en detaylı bilgiliyi rx-8 forumundan ve buradaki arkadaşlardan alırsınız.Kazasız belasız
rx-8 forumunu eskiden takip ediyordum ama şimdi bulamadım. Kapanmış olabilir mi?
Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ediyorum.
İzmirin neresindesiniz yakışıklıya prof foto çekek tanışırız hem :D
Karşıyakadayım.
hayırlı olsun; bir rx8 sahibi olarak bir kaç şey yazmak isterim
*bizim motordan dolayı pro veya denenmemiş bir ekzos sistemi faydadan çok zarar verebilir performansa.
*kat iptali farz.
*chip için boşuna para harcamayın, emek fayda oranı çok düşük belirli bir stage alt yapı olmadan.
*motor katkısı aman ha, allaha yakın size uzak.
*ses sistemi dikkat bu işi bilen hariç dokunmayın, elektrik sistemi türk kızı kadar tribi olan bir sistem.
*motor soğuk iken basmayın (r3 de devir saati uyarsa da)
*çok elzem olmadıkça yol tutuşu kapatmayın, f1 pilotuyum deyip residance pisting oynayan çok var.
sevgiler.
Sizin gibi direkt kullanıcıların tavsiyeleri çok değerli.
bostanlıdaki arac mıydı bu orta yaslı bi abimizindi adını hatırlayamıyorum ? :)
Önceki sahibi değil ama yeni sahibi sizin tanıma uyuyor :)
Maşallah , kazasız belasız sürüşler. Aracınız gibi yanlamaya müsait araçlarda iyice alışana kadar dikkatli olmanızı öneririm.
Çok haklısınınz. Eski lastiklerini saklıyorum. Bir gün takıp boş bir alanda dinamiklerini öğrenmeye çalışacağım.
-Günalp-
21-05-2017, 11:04
Hayırlı olsun. 2. Aanayide bir ustadaydı sanırım bu araç. Öncelikle yağ ve fl 22 yi değiştir. Egsoz için okan, osman usta egsoz. Bende rx8 kullanıyorum. Okan yaptı egsozu. Gayet başarılı. Tavsiyem ön tamponda siyah olması gereken yerleri tekrar siyaha çevirmen:)
taylaner
21-05-2017, 12:00
Egosz için 3.sanayi Okan Baycu gidebileceğiniz tek nokta :) Hayırlı olsun , kazasız belasız ..
Hayırlı olsun. 2. Aanayide bir ustadaydı sanırım bu araç. Öncelikle yağ ve fl 22 yi değiştir. Egsoz için okan, osman usta egsoz. Bende rx8 kullanıyorum. Okan yaptı egsozu. Gayet başarılı. Tavsiyem ön tamponda siyah olması gereken yerleri tekrar siyaha çevirmen:)
Evet 2.sanayiden alındı.
Aracın alınma evresinde ben yoktum. Şu an araçta bir sorun var. Araç 5000 devire gelince bayılıyor ve kalıyor. Araç alınmadan önce DYNOMOSS da arkadaşım tarafından ekspertize sokuldu ama araçta sorun bulunmadı. Motor perfonmans değerleri ölçülürken 5400 devre kadar incelenmiş. Bu normal mi?
Yarın satıcı arkadaşla buluşup sorunun ne olduğuna bakacağız. Ustanın tahminine göre 2.enjeksiyon devreye girmiyor.
https://i.hizliresim.com/M0njZg.jpg
Evet 2.sanayiden alındı.
Aracın alınma evresinde ben yoktum. Şu an araçta bir sorun var. Araç 5000 devire gelince bayılıyor ve kalıyor. Araç alınmadan önce DYNOMOSS da arkadaşım tarafından ekspertize sokuldu ama araçta sorun bulunmadı. Motor perfonmans değerleri ölçülürken 5400 devre kadar incelenmiş. Bu normal mi?
Yarın satıcı arkadaşla buluşup sorunun ne olduğuna bakacağız. Ustanın tahminine göre 2.enjeksiyon devreye girmiyor.
https://i.hizliresim.com/M0njZg.jpg
Tabi ki degil dyno egrisi veya olculen guc beya yapilan xx yy expertiz islemi. Kesiciye kadar gitmesi gerekirdi(veya 8800 donuyo diyelim enkotu 8500 donmesi lazimdi) he elektronik kontrolleri kapatamayip olcume basdiysa arac kendi kesmisir belki dyno da(olabilir) ama o zmn siz kullanirken gecmesi lazimdi. Hayirli ve gecmis olsun.
Teşekkürler.
Aracı halatla bağlayamadıkları için o devirlere çıkmadıklarını belirtmişler ama bu anlamsız bir açıklama.
Bu araçta ciddi bir sorun varsa DYNOMOSS da sorumlu mudur?
-Günalp-
21-05-2017, 22:10
Hiçbir sorumluluk almazlar. Ateşleme sistemindende yapar.bobin buji kabloları kontrol ettirin. Araç sıcakken geç çalışma vs yapıyor mu? Rx8 i bilinçli kullqnıcıdan almak lazım. Motordan anlamadıkları için saçma uygulamalar yapabiliyorlar. İnş büyük bir aorun çıkmaz aracınızda.
Hayırlı olsun rx-8'iniz :) Umarım yaşadığınız sıkıntıyı çok başınız ağrımadan atlatırsınız. Cumartesi akşam bayraklı liseninin önünden geçen zır stock bi rx-8 görmüştüm acaba siz miydiniz :)
PiscocuK
22-05-2017, 12:12
Yerinde olsam egzoz yapmam
katı sökerim sonrası kalır
AEM filtre kiti takarım sesi de muazzam güzel
Fikir olması açısından kendi aracıma ait birkaç video ekliyorum
https://www.youtube.com/watch?v=BlwQNdfBFss
https://www.youtube.com/watch?v=54SgcO1nQA8
montaj sonrası görüntü ve ses
https://www.youtube.com/watch?v=qcCNoKahijE
aynı üyelikte egzozlu videolarını da bulabilirsin aracın
Nameless34
22-05-2017, 12:24
Öncelikle hayırlı olsun çok keyifli bir arabaya sahip olmuşsunuz, bir de sorun için geçmiş olsun arkadaşlarında dediği gibi önce bir ateşlemeyi kontrol edin sonrasında ufak bir ihtimal ama katalizörü de kontrol ettirin ordaki sorunda tıkayabilir aracı, egzozda tamamen sese tahammül ve zevk meselesi ama en tatlı ve dayanılabilir sesi çift çıkış 63 lük bir sistemden alırsınız genelde.
rx8 forumunun adı re78.net bu arada.
Hayırlı olsun rx-8'iniz :) Umarım yaşadığınız sıkıntıyı çok başınız ağrımadan atlatırsınız. Cumartesi akşam bayraklı liseninin önünden geçen zır stock bi rx-8 görmüştüm acaba siz miydiniz :)
Çok teşekkürler. Cumartesi akşamı ben değildim :)
Öncelikle hayırlı olsun çok keyifli bir arabaya sahip olmuşsunuz, bir de sorun için geçmiş olsun arkadaşlarında dediği gibi önce bir ateşlemeyi kontrol edin sonrasında ufak bir ihtimal ama katalizörü de kontrol ettirin ordaki sorunda tıkayabilir aracı, egzozda tamamen sese tahammül ve zevk meselesi ama en tatlı ve dayanılabilir sesi çift çıkış 63 lük bir sistemden alırsınız genelde.
rx8 forumunun adı re78.net bu arada.
Bugün bütün gün araç başındaydım. Ateşlemede sorun bulunmadı. Enjektörlerden şüphelendiler. Onlar sökülüp temizlendi. Ayrıca servis aşırı yağ koymuştu ve çubuktan yağ atmıştı. Hava filtresinden bile yağ çıktı. Bu temizlendi. Araç artık kesiciye kadar gidiyor sorunsuz. Şu anda gösterdiği performans iyi mi kötü tabi ölçemiyorum. İlk defa rx8 kullandığım için bunu anlamak zor. Gazladığım zaman koltuğa yapıştırmıyor çok fazla. Katalizörde de tıkanıklık olabilir. Buna da bir Seyehat var ve dönüşte bakacağım.
Öncelikle hayırlı olsun, aracınızın performansı iyi mi kötümü emin olmak isterseniz şöyle birşey yapabilirsiniz. Rx8 0-100 fabrika verisi 6.5saniyedir. Yanınıza birini alıp kronometre tutarak 0-100 deneyebilirsiniz 6.5-7 arasındaysa performans iyidir, 0.5sec zamanla kayıp yaşanabilir fakat bunun üzerinde bir kayıp varsa eğer çözüm aranabilir.
Nameless34
23-05-2017, 09:46
ambinte hocam fazladan yağ koymayı becerebilen servisten mümkünse uzak durun, bir de düşünmek istemiyorum ama acaba dexelia dışında bir yağ kullanmış olabilir mi? Eğer dexelia yani renesis için şart olan yağ değilse mümkünse hiç kullanmadan yağı komple değiştirin, onun dışında da turbo araçlar gibi bi anda koltuğa yapıştırmaz tabiki ama özellikle 6500 devir sonrası çok iyidir. kat iptali sonrası bunu daha da iyi fark edersiniz.
Tekrardan hayırlı olsun.
Nameless34 dexelia yağ koyduklarından eminim. Bundan sonra yetkili servise sanmıyorum uğrayacağımı. İzmire dönder dönmez kat iptalini yapacağım.
Aem filtre setini en uygun nerden temin edebiliriz?
maşallah kazasız belasız..
Bende rx8 sahibiyim ben greddy sesini seviyorum kat iptal orta spor susturucu 70lik borular greddy son kullanıyorum şan internette iskender abinin yaptığı birebir greddy var iyi bir pazarlıkla alınabilir izmirde yapacak bir yer var mı bilmiyorum ama birebir greddy yaptırılabilir. Arm hava filtresi güzel en iyi verim alabileceğiniz filtre şuan yine satılık var ikinci el 350 tl gibi komik bir rakam isteniyor yeni bir filtre alınıp güzel bir kit yapılabilir ateşleme sistemi şart oem bobinler zayıf kalıyor ben msd kullanıyorum hafif kasnak hafif volan ile araç güzel bir gidişe sahip olur yazılım vs hiç gerek yok
Birde fazla yağ koyulduğu zaman filtreye kadar sıçrattığı doğrudur izmirden günalp var rx8 sahibi eğer yakınsanız oda aracı denemenizde yardımcı olabilir ama ekspertiz şirketleri bu aracın motor kompresyonunu ölçemezler motor kompresyonu ölçen cihaz sadece istanbulda 3 yerde var başka bir yerde yok motorda sıkıntı yoktur umarım soğukken geç marş alma yada ısındıktan sonra stop edip çalıştırırken geç marş durumu var mı ?
ProdriveSTI
26-05-2017, 10:03
Güle güle kullanın kazasız belasız inşallah.
Birde fazla yağ koyulduğu zaman filtreye kadar sıçrattığı doğrudur izmirden günalp var rx8 sahibi eğer yakınsanız oda aracı denemenizde yardımcı olabilir ama ekspertiz şirketleri bu aracın motor kompresyonunu ölçemezler motor kompresyonu ölçen cihaz sadece istanbulda 3 yerde var başka bir yerde yok motorda sıkıntı yoktur umarım soğukken geç marş alma yada ısındıktan sonra stop edip çalıştırırken geç marş durumu var mı ?
Günalp ile en kısa zamanda tanışmam gerek :)
Isındıktan sonra hemen marş alıyor ama soğukken biraz daha marş basmam gerekiyor.
Diğer mesajınızdaki öneriler için de çok teşekkür ederim.
Günalp ile en kısa zamanda tanışmam gerek :)
Isındıktan sonra hemen marş alıyor ama soğukken biraz daha marş basmam gerekiyor.
Diğer mesajınızdaki öneriler için de çok teşekkür ederim.
Soğukken marş almakta zorlanıyorsa buji bobin ve kablolara bakılmalı eğer sorun yoksa motor kompresyonu düşük olma ihtimali yüksek umarım öyle bir şey yoktur.
Bir arkadaş yazmıştı, böyle arabaların alındığı günler çok heyecanlı olur diye.
Maalesef ben daha o heyecanı yaşayamadım :(
Aldığım günden beri arabada düzelmeyen sorunlar devam ediyor.
Kat iptali için Okan ustaya gittiğimde katalizörün içi aşağıdaki gibiydi.
https://i.hizliresim.com/mkqprZ.jpg
Herhalde sorun burada dedik ama yine sorun devam etti. Aracın benzini yakamadığını zaten kullanırken hissedebiliyorum.
Yağ çubuğunu ittiriyor ve oradan yağ atıyordu araba. Önce yağ çubuğu gevşek dendi ve daha güçlendirildi. En sonra gün yine yağ çubuğunu çıkık görünce artık bu işi İzmir'de çözmeye çalışmaktan vazgeçtim. İstanbul'a Arma Garaje Ekrem Usta'ya gönderdim bugün aracı.
https://i.hizliresim.com/1gjBrG.jpg
Oradan gelen cevaba göre satıcıyla ne yapacağıma karar vereceğim.
ertantamer
05-06-2017, 16:41
Çok geçmiş olsun inşallah az maliyetle tez zamanda halledersiniz.
İnşallah sorun tez zamanda çözülür.
bu tarz arabalar gercekten buyuk heyecanla aliniyor ama cogu zaman iyi arastirilmadiysa sorun aciyor 3-4 yil once bende vts`de boyle sikintilar cekmistim ki sizin araciniz cok daha ozel bir arac. umarim hersey istediginiz gibi olur
mehmet6r
06-06-2017, 14:01
Rabbim ağız tadıyla binmek nasib etsin. Kısa sürede çözersiniz umarım sorunu, araca zaten denilebilecek laf yok. :)
çok geçmiş olsun en çok aracın tadını alamamanıza üzüldüm o duygu çok kötü bir duygu.
arabasızadam
06-06-2017, 19:32
Üzücü bir durum geçmiş olsun.
-Murat Özcan-
06-06-2017, 20:23
Maşallah kazasız belasız
Arkadaşlar tüm iyi dilekleriniz teşekkür ederim.
enes_srb
13-06-2017, 17:28
Arkadaşlar tüm iyi dilekleriniz teşekkür ederim.
Abi son durum nedir ? umarim yoluna girmistir isler arac cok guzel bu arada benimde aklimi cokca karistiran bi arac
Abi son durum nedir ? umarim yoluna girmistir isler arac cok guzel bu arada benimde aklimi cokca karistiran bi arac
Aracın motor yenileniyor. Motor sorunlu. Ben de aklımda artık birşey kalmasın diye onay verdim. Yaklaşık 9.000TL masraf gözüküyor. Satıcı arkadaş yarısını karşılamayı kabul etti.
Bu araç ile tanışmamız pek keyifli olmadı ve tadına varamadım ama şunu söyleyebilirim ki bu kadar sorun arasında araç bende o kadar güzel bir lezzet bıraktıki aracı iade etmek yerine yürütme kararı verdim.
0 motor fiyatımı 9bin TL ?
0 motor fiyatımı 9bin TL ?
Rektefiye 9 bin sandık motor 25 bin
Rektefiye 9 bin sandık motor 25 bin
Evet bu doğru.
Apocaltique
14-06-2017, 03:51
Vay be kısa bir zaman önce Koşuyolundaki MAZDA MERSER'e gitmiştim MX-5'i incelemek için RX-8'den konu açıldı 231 hp sandık 9 bin tl demişlerdi sıfır şeklinde.. R3 Renesis ve alt kasanın motorlarının fiyat farkı var mı?
Magellanqa
14-06-2017, 07:37
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.
impreza_can
14-06-2017, 08:56
Hayırlı olsun çok güzel duruyor makine :)
Araç istanbuldan izmire giden araçmıydı ?
karsiyakaliozi
14-06-2017, 09:18
Kardeşim kazasız belasız iyi günlerde kullan aynı araç var bende de selamlar.
Geçmiş olsun ama yaptırmaya yanlış kişiye göndermişsiniz ... Hayırlısı olur inşallah
Öncelikle 9000 tl nin içinde ne olduğunu öğrenmenizi öneririm ... Neler değişecek motorda... Alınan parçaların faturalarını isteminizi öneririm ...
Seal'lar mı değişecek, conta setimi değişecek , housing'lermi değişiyor, rotorlarmı bitik ??? Nedir problem tam olarak bunları sorgulayın ... Renesis motor'ların housing'lerinin refurbished edilmesi çok zor ve zahmetli bir işlem bunu çok iyi yapamıyorlar ... 9000 TL'yi ödemeden önce kesinlikle tam olarak nelerin 0 değiştiğini, nelerin düzeltildiğini tek tek fatura olarak isteyin ve ezbere kesinlikle para ödemeyin ...
Örneğin sadece seal ve conta lar değişecekse masraf 3000 TL yi geçmeyecektir ... Eğer housing ve rotor'lar bitik ise, bu paranın 9000 tl olması mümkün olmaz housing in tanesi 4000 tl civarına geliyor ...
Kesinlikle problemin tam olarak ne olduğunu öğrenmeden ve gözle görmeden para vermeyin derim ... Okuduğum kadarı ile yağ kaçırıyor sizin araç, bu demekki "SIDE SEAL" ve contalar bitmiş ... Side seal ve conta takımı fiyatı 700 dolar civarı... Parçaların fiyatını Atkins Rotary - Rx7 | Rx8 | Mazda | Rotary | Engine | Parts (http://www.atkinsrotary.com/) adersinden öğrenebilirsiniz ...
Araç rotary diye korkmayın tamamen pistonlu motor ile aynı mantıkta çalışmaktadır... Motor sökülmeden söylenen fiyatlara aldanmayın ... İşçilik söylenebilir eyvallah ancak parçaları kendiniz alın kazıklanmayın ...
10 larca örneğini duyduk biliyoruz, sonradan üzülmeyin ...
Rektefiyeden yana yüzüm hiç gülmedi bugune kadar. Yerinizde olsam dyno yapan kişiyi ve eski sahibini ayıplı malı satmaktan ve satılan malın ayıbını saklamaktan mahkemeye verirdim.
Rektefiyeden yana yüzüm hiç gülmedi bugune kadar. Yerinizde olsam dyno yapan kişiyi ve eski sahibini ayıplı malı satmaktan ve satılan malın ayıbını saklamaktan mahkemeye verirdim.
Rotary aracın motor yenilemesi çok kolay bir işlem doğru yapıldığı sürece ... Benim gördüğüm başıma gelen olay şu şekilde ... Rotor Housing yenilenirken ince olarak kötü kısım alınıyor makine ile ... Ancak fazla alındığı taktirde yenilenen motor çok kısa ömürlü oluyor ...
Ben motor içi güçlendirme yaptırırken housing yenileteyim dedim fazla aldılar ve çöp oldu evime süs diye koydum ... Ancak ben işi biliyorum bu sebepten yenisini sipariş ettim ...
Herkez benim gibi bu işin farkında olmadığından benim eve süs diye koyduğum housingi bu işi yapan ustaların büyük çoğunluğu araca takmakta ... Bu housing rodajı rahatlıkla götürür ...
Rodaj bitiminde siz sıktığınızda motorunuz gene kırılır... Ustaya gidersiniz ulan bu kırıldı diye ... Sonra size verilecek cevap sen kesin rodajda gazlamışsındır benim suçum yok ... Sonra size derki bidaha yenilerim ama bu sefer 6000 tl alırım :)
Bu yüzden yukarıda bahsettiğim gibi motor sökülürken'ki "genelde sökmüyorlar hazır başka motor takıyorlar ki bu sayede 9000 tl 6000 tl direk fiyat söylüyorlar " başında durun adım adım izleyin ...
Mr.Bilal
14-06-2017, 11:12
Geçmiş olsun. Setre nin de dediği gibi pirince giderken evde ki bulgurdan olmayın. aracın başında durun gerekirse önerilen başka garajlara gidip aracınızı yaptırın.
Ayrıca farklı motor takılmaması için motor housing'iniz üzerinde 'ki numarayı da alın önceden derim ...
Vay be kısa bir zaman önce Koşuyolundaki MAZDA MERSER'e gitmiştim MX-5'i incelemek için RX-8'den konu açıldı 231 hp sandık 9 bin tl demişlerdi sıfır şeklinde.. R3 Renesis ve alt kasanın motorlarının fiyat farkı var mı?
Var var olmaz mı seri 1 15 bin r3 25 bin
Araç istanbuldan izmire giden araçmıydı ?
Araç izmir çıkışlı.
Kardeşim kazasız belasız iyi günlerde kullan aynı araç var bende de selamlar.
Abi seni duydum. İlk fırsatta tanışmak isterim sizinle.
Ayrıca farklı motor takılmaması için motor housing'iniz üzerinde 'ki numarayı da alın önceden derim ...
İnternetten bakayım nerede tam o numara. Bu arada usta daha fiyatı tam vermedi. Açmadan zor dedi. Benim araç 3.sırada idi ve daha bekliyor.
karsiyakaliozi
15-06-2017, 17:56
Yapalım bi ksk organizasyonu p.m den yazışalım selamlar
Sıra sonunda benim araca geldi.
Bugün motor açıldı. Sabırsızlıkla yürüyeceği günü bekliyorum.
Açıldığı zaman volan ve baskı balatanın da yenilenmesi gerektiğini gördüm. Volanı aklı fakir bir usta öyle traşlamış ki hiç bir katman bırakmamış.
https://i.hizliresim.com/pWg73q.jpg
operasyondan yeni resimler
https://i.hizliresim.com/kWgWaD.jpg
https://i.hizliresim.com/lWyWGQ.jpg
https://i.hizliresim.com/VMLMnB.jpg
https://i.hizliresim.com/8dbdR1.jpg
https://i.hizliresim.com/DdRdg3.jpg
Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler
çok geçmiş olsun inaşallah bittiğinde gönlünüze göre olur herşey..
R2 nin sandık fiyatı o civarlardaydı bi zamanlar R3 o kadar var mıymış? Umarım halledip ağız tadıyla binersiniz aracınıza hocam. Aslında çok basit bir mantığı var wankelin. Parça olduktan sonra bi de vazelin :D söküp takması lego gibi. Parça fiyatları yüzünden böyle çıkıyor olsa gerek.
edit: setre hocam bahsetmiş işin başında durup nelerin değişip değişmediği ile ilgilenirseniz kafanız rahat eder.
yigitavsar
04-12-2019, 14:06
Konuyu biraz hortlatmış oldum ama acaba konu ve araç sahibi araca sağlıklı şekilde binebildi mi? Ortalama maliyetler ne oldu?