Orijinalini görmek için tıklayınız : El freninin tutmamasi
Arkadaslar aracım otomatik vites honda fd6 her zaman aracimı yokusa park ettigimden ilk frene basar ardindan aracımı n ye alır .sonra el freni çeker . Tüm ağırlığı sanzumana bindirip ardından p ye alırdım. Yalnız bugün aracımı n ye aldıktan sonrà el frenini cekip ayağımı frenden çektikten sonra araç aşağıya doğru kaymaya basladi. Ardından daha yukarı cektim el frenini durdu.hemen p ye aldım sTOP ettim.Aracımı sürekli yokuşa parkettigimden el frenini teli gerginliği azalmis olabilir mi ne yapmalıyım.
Güvendiğin bir serviste el freni ayarı varsa aracta içerden ayar yaptırırsan olur diye düşünüyorum yoksa fren balatalarini kontrol ettir birde çok sert çekme yavaş yavaş çek 7 diş diye aklımda kalmış. Arka kampana olsaydı 10 dk lik ayarı vardı. Direnci halleder.
E freni ayarı yaptırın ilk fırsatta. Onun dışında arka fren merkezlerini kontrol ettirin sağ ve sol olarak.
cuneytturkoglu
22-05-2017, 17:47
El freni çekildiğinde arka tekerlerdeki fren sisteminimi kullanıyor?
El freni çekildiğinde arka tekerlerdeki fren sisteminimi kullanıyor?
Evet arkayı kullanıyor
El frenine sürekli yükte bırakıldığı için ayarı kaçmış gibi duruyor
İyi bir frenci bulun
İstanbul bahçelievler kocasinan sanayide var bir tane, frenci diyin hemen bulursunuz yakınsanız eğer