Orijinalini görmek için tıklayınız : kuş pisliklerinden koruma
malesef kapalı bir garajım yok, her ne kadar yakın dönemde sonax ta işlem görmüş ve her yıkama sonrası sonax kırmızı hızlı cila kullanmama rağmen bu sıkıntıdan kurtulamadım. ne yaparsam yapayım kesin koruma olmayacağını biliyorum ama biraz daha dayanıklı olması adına uygulayabileceğim ürün tavsiyesine ihtiyacım var
Uzun süre park ise branda
Kısa süreli ise ıslak mendil :)
Mümkün oldukça az güneş gören yere park edin
Namızsız güneşte daha beter :)
Benim şu ana kadar kuş pisliğine en iyi dayanan ürünüm carlack nano siegelung mudur nedir oydu..
Uzun süre park ise branda
Kısa süreli ise ıslak mendil :)
Mümkün oldukça az güneş gören yere park edin
Namızsız güneşte daha beter :)
hergün sabah elimde bezle arabanın etrafında bir tur atıyorum malesef ona rağmen boyaya zarar verenler oluyor
Benim şu ana kadar kuş pisliğine en iyi dayanan ürünüm carlack nano siegelung mudur nedir oydu..
nette bulamadım, aklıma gyeon cure geliyor ama böyle başka micro nano seramik süper bir ürün varsa en azından zarar verme ihtimalini azaltırım diye umuyorum
Ben üşenmiyorum brandayı seriyorum
Bıktım çünkü reçinesi çam iğnesi kuş boku uğraşılmıyor benim otoparkta
Haftada bir yıkıyorum brandalıyorum mis gibi şuan :)
Rockford
23-05-2017, 21:03
benim aracta surekli agac altında duruyordu, soft99 fusso coat ile cilalayıp kuş pisliği geldiğinde günler geçirmeden gördüğümde sonax bsd ile temizleyerek sorunsuzca çözebiliyordum. Bsd bu iş için çok başarılı bi ürün bana göre.
alt katmanda güzel koruyan bir cila olunca temizlemesi ekstra çok kolay oluyor.
Valla bayramda Ordu'ya gittiğimde benimde çok işim var. Güneş bir yandan. Evin üst katlarına kırlangıçlar yuva yapıyor. Sıçmadık araba bırakmıyorlar.
Araç siyah renkte. Bakalım nasıl korayacam. Hergün yıkicaz olmadı. Ama yıkama da çok etkilemeyecek gibi. :)
kuşlar bitti , ağaç özü muhabbeti başladı şimdide. :@
serkanokan
24-05-2017, 10:06
Branda tavsiyesi verenlere bir sorum olacak. Bir zamanlar da tavanı yanan otomobiller için "brandadan dolayı tavanında güneş yanığı var " deniliyordu. Bunun gerçeklik payı var mıdır? Eğer varsa bununla karşılaşmamak için nasıl bir kalitede branda almak gerekir? Tabi bir de brandayı geçirirken veya çıkarırken kılcak çizik oluşturmaması da gerekiyor, onun için de bir tavsiyede bulunursanız çok makbule geçer :)
Emre İlbi
24-05-2017, 10:22
kuşlar bitti , ağaç özü muhabbeti başladı şimdide. :@
Aracı ağaç altına park etmemeye çalışın, eğer park etmek zorundaysanız, yağmur yağmadan önce mutlaka yıkayın, yüzeyi temizleyin,
benim başıma geçen yıl geldi, böyle pas lekesi gibi izler bırakıyor boya yüzeyinde,
temizlemesi zor değil, ancak insanın başına ilk defa gelince ve etrafta çok yorum yapan olunca, ister istemez endişeleniyorsunuz,
kuş pisliğinin çareside kapalı alan, portatif garaj gibi malzemeler var, onlardan düşünebilirsiniz,
genel olarak ben branda işini doğru bulmuyorum, bir çoğunda boya hava almıyor, kapalı ve serin yerde branda sorun çıkarmayacaktır ama güneşin altında sorun yaşatabilir
Açık alanda bile nası beceriyorlarsa sıçabiliyorlar uçarken falan yapıştırıyolar heralde hiç terbiye kalmamış bunlarda :D geçen bi koymuş sıçmamış kusmuş resmen ön cam kaput falan 2 gün kaldı kaputta iz kaldı cila alır gibi duruyor denemedim henüz.
çok katılaşan pislikler için köpük ilacı tavsiye ederim makineye 1 litre ilaca 60 litre suya konanlardan. 1 litrelik spreye yarım litre ilaç yarım litre su koyuyorum pisliği sıktığım gibi yumuşuyor jant davlumbaz gibi yerlerdede deniyebilirsiniz işe yarıyor :) ama far stop v.b yerlere sıklayın yakma riski var
Aracı ağaç altına park etmemeye çalışın, eğer park etmek zorundaysanız, yağmur yağmadan önce mutlaka yıkayın, yüzeyi temizleyin,
benim başıma geçen yıl geldi, böyle pas lekesi gibi izler bırakıyor boya yüzeyinde,
temizlemesi zor değil, ancak insanın başına ilk defa gelince ve etrafta çok yorum yapan olunca, ister istemez endişeleniyorsunuz,
kuş pisliğinin çareside kapalı alan, portatif garaj gibi malzemeler var, onlardan düşünebilirsiniz,
genel olarak ben branda işini doğru bulmuyorum, bir çoğunda boya hava almıyor, kapalı ve serin yerde branda sorun çıkarmayacaktır ama güneşin altında sorun yaşatabilir
valla üstad ağacın 15-20 metre ötesine parketmek bile yetiyor,rüzgarla uçup yapışıyor,arabaya bi biniyosun o camda o lekeler varya,ivrite ediyor yemin ederim ağaçları kökünden sökesim gelmiyor değil :D
Araç yıkanır, kuş pisler, ıslak mendille silinir, araç yine yıkanır, kuş yine pisler, ıslak mendiller silinir, yine yıkanır... Kapalı alan olmadımı döngü böyle devam ediyor :)
Emre İlbi
24-05-2017, 11:44
valla üstad ağacın 15-20 metre ötesine parketmek bile yetiyor,rüzgarla uçup yapışıyor,arabaya bi biniyosun o camda o lekeler varya,ivrite ediyor yemin ederim ağaçları kökünden sökesim gelmiyor değil :D
:D doğru etkiliyor, ben foto çekmemiştim ancak internetten buldum, benim araçta beyaz, haliyle net şekilde gözüküyordu,
link: http://i.hizliresim.com/o26YXm.jpg
foto büyük bayağı, o yüzden link verdim,
o dönem kafayı yemek üzereydim, uygulama merkezi olduğunu iddia edenlerin yorumlarından bazıları;
"boya kusmuş, bunlar kesinlikle pas lekesi, zımpara yapılmadan çıkmaz"
"bunlar boya tozu, arabayı sanayi bölgesine mi park ediyorsun"
gibi sözler duydum, inan arabadan soğuma noktasına geliyor insan,
daha sonra internette araştırmaya karar verdim, ve sorunu o şekilde anladım, sonrasında çözüm buldum :)
i-vtec07
24-05-2017, 13:04
Benim kapali garajima kuşlar yuva yapmıs iki tane bi baktım civciv ler var icinde tabiki bozmadım hayatta bozmamda :) garajımıda düzenli yıkarız yani ev gibi temiz tutmaya calısırız her yeri kuş pisligi yapmışlar sabrettim geçen bi baktım civciv ler yok büyüyüp uçmuşlar galiba aldım yuvayı dışarıya koydum . 2 ayda uçmuşmudur bu civcivler bilemedim ama boştu yuva :)
Benim kapali garajima kuşlar yuva yapmıs iki tane bi baktım civciv ler var icinde tabiki bozmadım hayatta bozmamda :) garajımıda düzenli yıkarız yani ev gibi temiz tutmaya calısırız her yeri kuş pisligi yapmışlar sabrettim geçen bi baktım civciv ler yok büyüyüp uçmuşlar galiba aldım yuvayı dışarıya koydum . 2 ayda uçmuşmudur bu civcivler bilemedim ama boştu yuva :)
Yuvanın olduğu yeri iyice temizleyip, ilaçlayın tavsiyemdir. Yazlıkta balkona yuva yapmışlardı, kuş piresi mi biti mi öyle bir böcek sarmıştı balkonu. Onu temizleyene kadar da akla karayı seçmiştik. Kuş gitti derdi kaldı o dönemde :) Üstünden, başından her yere sarabiiyorlar bu arada. İnsana gelmez falan gibi bir durumu da yok.
i-vtec07
24-05-2017, 14:20
Yuvanın olduğu yeri iyice temizleyip, ilaçlayın tavsiyemdir. Yazlıkta balkona yuva yapmışlardı, kuş piresi mi biti mi öyle bir böcek sarmıştı balkonu. Onu temizleyene kadar da akla karayı seçmiştik. Kuş gitti derdi kaldı o dönemde :) Üstünden, başından her yere sarabiiyorlar bu arada. İnsana gelmez falan gibi bir durumu da yok.
Teşekkürler abi dikkate alıcam bunu mantıklı ister istemez hayvan sonuçta bit parazit olabilir :) bizimde balkonda elektrikli panjurun içine bile yuva yapmışlar :(
Teşekkürler abi dikkate alıcam bunu mantıklı ister istemez hayvan sonuçta bit parazit olabilir :) bizimde balkonda elektrikli panjurun içine bile yuva yapmışlar :(
Rica ederim, ben çektim kimse çekmesin :)
darkmoon
24-05-2017, 14:54
ben kuşlarla konuşdum anlaşdım arada bir iki martı sorun çıkartıyor her gün yarım simit diyorda bakalım araya bir kaç karga var onları sokucam anlaşırsak iyi olucak..
Beterin beteri var :D
http://www.memecommunity.com/wp-content/uploads/2015/11/meme-Lets-hope-the-birds-alright_1.jpg
Ben ağacın direğin vs altına özellikle bırakmıyorum,ama ne zaman yıkansa nasıl yapıyorsa uçarken mıçıyor namussuz. Bilerek yapıyorlar