Orijinalini görmek için tıklayınız : Bitcoin ve Altcoin Hakk Bilgi paylaşımı...
razzmatazz
01-01-2018, 08:50
bizede yararı dokunur belki ref atalım :)
Create Account - VitroCoin (https://www.vitrocoin.com/register?ref=fEC2zs)
Vitrocoin diye bir coin çıkıyormuş piyasaya. Şu an 0,42$. Gelecek vaad ettiği söyleniyor.
Ekşide birşeyler yazılmış: vitrocoin - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/vitrocoin--5536279)
Her üye olana 100 VTC veriyor. İlerde para eder mi bilmem alın koyun bir kenara. Bedava coin. :) Farklı mailler ile istediğiniz kadar kayıt olabilirsiniz.
Referans linki vereceğim eğerki sorun olursa silinebilir. : Create Account - VitroCoin (https://www.vitrocoin.com/register?ref=tclL2K)
Attık fava bakalım nolacak :)
bende üye oldum senin referansdan ama bana 10 tane verdi abi :D
Başka mailden referanssız üyelik alıp dener misin?
Bu arada elinizde ne kadar mail adresi varsa hepsi ile üyelik alın dursun kenarda. Yeni mailler açıp alabilirsiniz.
Vtc scam beyler adamların referans yazdıkları firmalar bile öyle bişey yok dedi. Üyelik alın dursun ama kesinlikle para yatırmayın
edemirbas
01-01-2018, 13:30
Binance'e btc atacağım, 100 dolar altına satın alabileceğim, aktivasyonla fazla uğraştırmayacak neresi var?
Kaçak elektrik kullanılan illere yönelim varmış.Memlekette usûlsüzlüğün sınırı yok.
Action Coin: Mart ayında borsaya çıkacakmış. Ne olacağı belli değil. Değerlenirse haber ederim.
Üye olana 1000 ACT veriyor. Elinizdeki tüm mail adresleri ile kaydolun.
Join Now – Action Coin (https://actioncoin.io/register/)
Binance satın alınan alt coini kaç $'dan aldığımızı nasıl göreebiliyoruz. btc olarak gösteriyor kafamı karıştırdı.
Binance satın alınan alt coini kaç $'dan aldığımızı nasıl göreebiliyoruz. btc olarak gösteriyor kafamı karıştırdı.
Hemen yanında yazar usd olarak, ama işlemlerinizi dolar değil satoshi üzerinden yapmanız daha faydalı olur.
Hemen yanında yazar usd olarak, ama işlemlerinizi dolar değil satoshi üzerinden yapmanız daha faydalı olur.
btc ile exchange yaptım.
Binance'e btc atacağım, 100 dolar altına satın alabileceğim, aktivasyonla fazla uğraştırmayacak neresi var?
paribu candır ama 100 dolar altı çalışmadım hiç..
optimus_prime
02-01-2018, 09:56
ripple ın çok iyi yerlere ulaşacağını düşünüyorum ama niyeyse giremiyorum yüksek volumlu
ripple ın çok iyi yerlere ulaşacağını düşünüyorum ama niyeyse giremiyorum yüksek volumlu
aynı şeyi bende düşünüyorum. akbankın açıklamasından sonra ve ripplelın bir kısmının piyasadan silinicek olması değerli kılıyor gözümde.
dün 50bin kişilik iota pump/dumb grubu gördükten sonra iota'dan çıkmaya karar verdim
optimus_prime
02-01-2018, 10:10
aynı şeyi bende düşünüyorum. akbankın açıklamasından sonra ve ripplelın bir kısmının piyasadan silinicek olması değerli kılıyor gözümde.
dün 50bin kişilik iota pump/dumb grubu gördükten sonra iota'dan çıkmaya karar verdim
yabancı forumlara baktım isveç ve baltic bolgesinde buyuk bir banka vardı swedbank diye onlar da hayvan gibi alım yapmış
burak_2885
02-01-2018, 10:19
Bende bi 100 dolarlık almayı düşünüyorum. Hani bitcoin hesbaı ileriye dönük belki küçük çaplı bi vurgun yaparım diye :)
yabancı forumlara baktım isveç ve baltic bolgesinde buyuk bir banka vardı swedbank diye onlar da hayvan gibi alım yapmış
2018 veya 2019 yılında bankalarda işlem görücek Ripple onun etkisi büyük bu alımlarda
eobot sitesinde faucet ile btc-eth falan kazanarak beleşe altcoin kazımı yapabilirsiniz.
edemirbas
02-01-2018, 11:03
paribu candır ama 100 dolar altı çalışmadım hiç..
500 tl sınırı var orda da :/
Ripple’a 0.7’de girmiştim. İyi gidiyor
tayreep_john
02-01-2018, 11:23
btc türkdeki ciddi düşüşü yorumlayabilcek varmı %50 civarı düşüş oldu
burak_2885
02-01-2018, 12:20
Ripple’a 0.7’de girmiştim. İyi gidiyor
Bizim bi tanıdıkta 0.8den 50binlik girdi, şok olmuştum adam parasını yaklaşık 2 buçuk kat arttırdı
BTCtürke üye olayım dedim.
3 tane istenilen şeyi yaptım, 5 dk sonra "reddedildi" diye mail geldi.
Yenilerini yaptım hemen, kaç saattir onay bekliyor.
CloudGrey
02-01-2018, 16:39
btc türke para transferi için en hızlı yol papara imiş,bilginize..(papara sanıyorum türkiyenin paypalı gibi bişey)
Ingiltere banka hesabimda ufak bir miktar sterlin mevcut. Persembe TR'ye kesin donus yapiyorum, sterlini cekip TR'ye mi getireyim yoksa ingiltere hesabinda kalsin mi alim satim icin?
optimus_prime
02-01-2018, 17:09
Ingiltere banka hesabimda ufak bir miktar sterlin mevcut. Persembe TR'ye kesin donus yapiyorum, sterlini cekip TR'ye mi getireyim yoksa ingiltere hesabinda kalsin mi alim satim icin?
ingiltere hesabında kalsın millet dört gözle arıyor. hatta cex.io sitesine havale eft ile yatır.sonra kullanırsın
BTCtürke üye olayım dedim.
3 tane istenilen şeyi yaptım, 5 dk sonra "reddedildi" diye mail geldi.
Yenilerini yaptım hemen, kaç saattir onay bekliyor.
15 gündür bekliyorum...
Analiz paylaşılan bildiğiniz sağlam telegram grupları varmı arkadaşlar?
6 kartlı bir ring sisteminin günlük yada saatlik ne kadar enerji tükettiğini enerji metre vb. bir cihazla ölçen var mı aranızda? Küçük bir besihanemiz var. oraya güneş enerjisi sistemi kurmayı planlıyorum ama geri dönüş süresi çok uzun. Bu kurduğum sistemle mining yapabilirsek hem santral geri dönüşümü hızlanacak hemde mining enerji maliyetini düşmüş olacak. Şu anda santral ihtiyacı yok ring işi de aklımı kurcalıyor. ikisi de tamamen yatırım amaçlı. Görüşlerinizi bekliyorum.
Bikaç kişiden15 Ocak sonrası bitcoinde 70.000 seviyelerine geri dönecek diye duyum aldım, bilgisi olan/gerçekliği var mı.
Ripplelarımı hala satmadım. My preşıızzz...
canimrecepcim
03-01-2018, 11:15
Ripplelarımı hala satmadım. My preşıızzz...
Peki bu fiyattan hala girilir mi 2.000 $ & 3.000 $ kadar ?
optimus_prime
03-01-2018, 11:25
beyler analiz yapıyorum diyen kimseye güvenmeyin grafik okuyanlar falan al-satta bazen işe yarıyor da genelde terste bırakıyor. 4 aydır okumadığım yer kalmadı kimsenin bişey bildiği yok. O yüzden girecekseniz yiyosa girin.
yeni başlayanlara tek tavsiyem al-sat yapmayın alın kenarda dursun 4-5 ay sonra bakın.
6 kartlı bir ring sisteminin günlük yada saatlik ne kadar enerji tükettiğini enerji metre vb. bir cihazla ölçen var mı aranızda? Küçük bir besihanemiz var. oraya güneş enerjisi sistemi kurmayı planlıyorum ama geri dönüş süresi çok uzun. Bu kurduğum sistemle mining yapabilirsek hem santral geri dönüşümü hızlanacak hemde mining enerji maliyetini düşmüş olacak. Şu anda santral ihtiyacı yok ring işi de aklımı kurcalıyor. ikisi de tamamen yatırım amaçlı. Görüşlerinizi bekliyorum.
Aslında sorunuza verilecek cevap kullanacağınız ekran kartına bağlı olarak ciddi olarak değişir. Bir rigin enerji tüketimini belirleyen esas değişken ekran kartı. Diğer bileşenlerin çektiği güç genelde aynı.
Rigin 7/24 çalışacağı alan tozlu veya nemli ise uzun vadede başınızın ağrıması sürpriz olmaz. Birde panelden elde edilecek enerjide dalgalanma, kesilme vb. durumlar oluşması halinde yaşanacakları göze almanız gerekiyor.
Son olarak cihaz veya cihazların yayacağı elektromanyetik alan, ses ve radyasyon sizin besicilik faaliyetleriniz için bir engel olur/olmaz konusunu da düşünmekte fayda var.
Aslında sorunuza verilecek cevap kullanacağınız ekran kartına bağlı olarak ciddi olarak değişir. Bir rigin enerji tüketimini belirleyen esas değişken ekran kartı. Diğer bileşenlerin çektiği güç genelde aynı.
Rigin 7/24 çalışacağı alan tozlu veya nemli ise uzun vadede başınızın ağrıması sürpriz olmaz. Birde panelden elde edilecek enerjide dalgalanma, kesilme vb. durumlar oluşması halinde yaşanacakları göze almanız gerekiyor.
Son olarak cihaz veya cihazların yayacağı elektromanyetik alan, ses ve radyasyon sizin besicilik faaliyetleriniz için bir engel olur/olmaz konusunu da düşünmekte fayda var.
Piyasada mevcut olan kartlar olabilir mesela rx570 vs. Ringin kurulacağı yer besihanenin dışında toz, nem veya hayvanlardan uzak ayrıca şebeke elektriği mevcut kesilme ve dalgalanmalara karşı önlem alınır o kadar sorun olacağını sanmıyorum.
Piyasada mevcut olan kartlar olabilir mesela rx570 vs. Ringin kurulacağı yer besihanenin dışında toz, nem veya hayvanlardan uzak ayrıca şebeke elektriği mevcut kesilme ve dalgalanmalara karşı önlem alınır o kadar sorun olacağını sanmıyorum.
Yakın zamanda yüklü miktar Rx580 getirticem ilgilenirseniz p.m. atın
Parasını ödeyip stok yok diye para iadesi alan arkadaşlara ilaç gibi gelir :)
Peki bu fiyattan hala girilir mi 2.000 $ & 3.000 $ kadar ?
Bilmem ki. Ben zamanında çok ufak bir parayla almıştım şimdi o yüzden daha rahatım. Şu anda miktar çok olsa bile zamanında girdiğim miktar çok az olduğundan rahatça risk alabiliyorum.
Al-sat için ripple pek uygun değil. Daha çok alınıp kenara atılmalık bir şey.
Bence 2000 3000 dolar değil de tllik alın kenara atın unutun. Daha mantıklı olur.
Önerebileceğiniz şöyle katlayacak coinler varmı??
punto_multijet
03-01-2018, 14:25
Yakın zamanda yüklü miktar Rx580 getirticem ilgilenirseniz p.m. atın
buradan paylaşırsanız seviniriz
8 adet rx 580 den oluşan bir rig, dual kazımda psu ünitelerinize göre değişkenlik göstermekle beraber yaklaşık 1300-1500w tüketim yapar.
worldcore (WRC) iyi gidiyor diye haberler duymuştum.
daha yeni çıktı, iyice araştırmadan girmeyin derim.
Rıdvan :icon_tup:
Vitrocoin diye bir coin çıkıyormuş piyasaya. Şu an 0,42$. Gelecek vaad ettiği söyleniyor.
Ekşide birşeyler yazılmış: vitrocoin - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/vitrocoin--5536279)
Her üye olana 100 VTC veriyor. İlerde para eder mi bilmem alın koyun bir kenara. Bedava coin. :) Farklı mailler ile istediğiniz kadar kayıt olabilirsiniz.
Referans linki vereceğim eğerki sorun olursa silinebilir. : Create Account - VitroCoin (https://www.vitrocoin.com/register?ref=tclL2K)
Vitrocoin sitesi gün içinde 20 saat ulaşılamıyor. Ya site kayıp yada bakımda ne hikmetse.
optimus_prime
03-01-2018, 19:42
This is your captain speaking. welcome on board. We are currently flying at an altitude of 2.88 dollar in cex.io :D
edemirbas
03-01-2018, 20:43
Abi piyasa hakkında açıkçası bi bilgim yok ama Stellar Lumens (XLM) dün 0.50 civarındaydı, şu an 0.90. Yılbaşında 0.32 civarındaydı. Hesabım onaylanırsa alıp kenara koymayı düşünüyorum
Abi piyasa hakkında açıkçası bi bilgim yok ama Stellar Lumens (XLM) dün 0.50 civarındaydı, şu an 0.90. Yılbaşında 0.32 civarındaydı. Hesabım onaylanırsa alıp kenara koymayı düşünüyorum
bu gece itibari ile sanırım 2,70 dolar oldu diye söyledi bi ardaşım takipteymiş kendisi
bu gece itibari ile sanırım 2,70 dolar oldu diye söyledi bi ardaşım takipteymiş kendisi
karistirdi herhalde abi :) $0,876293 USD
karistirdi herhalde abi :) $0,876293 USD
yok ben karıştırdım başka bi şeydi o :D
optimus_prime
03-01-2018, 23:45
Ripple dir o zaman xlm olsa duramazsin
heralde galiba öle bişeyler diyodu adına ben pek çakmam o işlerden o elinde telefon bi sitesi var giriyo oraya 24 saat gece gündüz o işleri takip ediyor amksporgazetesi adamda para *** ne yapacagını şaşırıyo :D
turbo&quattro
04-01-2018, 00:23
Ethereum gecen hafta $680 civarina dusmustu bugun $940 yapti. $720 den denemelik almistim iyi gidiyor simdilik.
edemirbas
04-01-2018, 00:31
Stellar olsa kalpten giderdim şu an şurda :D
M_PROJECT
04-01-2018, 08:17
Sanirim tron (TRX) 'dan kucuk bir servet kazandim 1070 satoshi lere geldi (ve hala artiyor ) , alisim 220 satoshi idi :D
optimus_prime
04-01-2018, 08:53
http://c12.incisozluk.com.tr/res/incisozluk//11505/1/1512891_o4714.png
rippleın durumu
burak_2885
04-01-2018, 10:14
Ripple'a noldu öyle ya :/ Girmek için karar verdiğimde 1.20 idi 10 gün önce falan şimdi 4 e dayandı.
Arkadaşlar binanceye üye oldum ama pek anlayamadım. Şimdi üyeliğimin onayını mı bekleyecem ? Mail falanda geldi aktivasyonuda yaptım nasıl olcak bu işler :/
15 gündür bekliyorum...
Şşikayet var sitesine yazarsan çözülüyor. Oraya yazdım gayet kibar olarak sabah, 2 saat içinde onaylandı mesajım geldi.
i-vtec07
04-01-2018, 11:03
Vitracoin de yükselmiş :D parayı koyacak canta falan alayım ben şimdiden :D :D
Ripplelarımı seviyorum. My preşıııızzz :D
Analiz paylaşan bir eleman var. Grupta bazen saçmalıyor ama anlık al sat da iyi gibi.
Telegram: Contact CryptoCurrencyAnaylsis (https://t.me/CryptoCurrencyAnaylsis)
şimdi arkadaşa 2,90 dan Ripplelar aldık bakalım ne dersiniz bu meret sürekli böle çıkar mı ,gerçi bende bedevi şansı var brn alırsam arzın merkezine dogru iner :D
Bir miktar düşüp tekrar yükselmeye devam edecek. Xrp
CloudGrey
04-01-2018, 12:48
merhabalar herkese,
bitcoin/altcoin ile ilgili yaklaşık 1 haftadır makaleler/sözlükler okuyorum.
nacizane bir kaç sorum olucak bilen kişiler beni aydınlatır ise çok sevinirim.
okuduğum tonla yazının ardından kullanılabilimesi en basit btc sitesi paribu , btc almak için ???
altcoinler borsasıda en kılçıksız olarak binance olarak görüyorum.
anladığım kadarı ile önce tl paramızı btc'ye satan siteye , aldığımız btc ilede altcoin satan sitelere geçiş yapmam gerekiyor.
Fakat aradaki transfer komisyonlar ile ilgili hiç bir yerde bir bilgi göremiyorum?
ayrıca burda şu durum aklıma takılıyor ;
- diyelimki (rakamlar farazi) 50k TL ye 1 bit coin aldım paribudan.
- aktardım binance'a
- altcoinler ile oynadım cüzdandaki btcyi yaptım 1.2
şimdi parayı tekrar tl yapmam için geri geri gelmem gerekiyor dimi ?
Binance'dan 1.2 btcmi paribuya yollacağım ordanda tl hesabıma...
Fakat bu sırada paribuda 1 btc 50k tl iken 45k tl'ye düşme ihtimali var ??? ve buda altcoinlerde kazandığım karımı yiyecek öylemi ??
Bunun direk katkısız dolaysız bir yolu yokmudur?
Direk tl ile girebileceğim bir altcoin borsası vs vs ?
Cevaplarınızla bir yardımda bulunursanız cok sevinirim.
burak_2885
04-01-2018, 12:51
şimdi arkadaşa 2,90 dan Ripplelar aldık bakalım ne dersiniz bu meret sürekli böle çıkar mı ,gerçi bende bedevi şansı var brn alırsam arzın merkezine dogru iner :D
Şimdi aldık derken şu an mı aldınız ? Ripple şuan 3.5 dolar sularında 2.9 değil
Şimdi aldık derken şu an mı aldınız ? Ripple şuan 3.5 dolar sularında 2.9 değil
Coinmarketcap'e bakıyorsanız orası ortalama fiyat veriyor. Binance'te 3 dolar civarında, kore borsalarında 4 dolar civarında.
ripple tamamı ile bir balon arkadaşlar. Bankaların birleşip hareket verdiği bir coin. Şauna kadar kazanıpta elden çıkarmadıysanız çok zarar edebilirsiniz
2,90 dan talimat verdik 3,25 ten aldık komisyonlar filan da dahil
burak_2885
04-01-2018, 14:38
BTC türkten 400 liralık alıcaktım bütün üyeliklerimi tamamladım tam para aktarıcam minimum 1000 tl dedi. Hesabımı iptal ettim bende
BTC türkten 400 liralık alıcaktım bütün üyeliklerimi tamamladım tam para aktarıcam minimum 1000 tl dedi. Hesabımı iptal ettim bende
Pis fakir kalabalık yapma demiş :D
200 Tron, 200 Ada 44 iota aldım. Toplamda 250 lira gibi bir yatırım yaptım. Bakalım ne olacak.
Tron biraz şişti düşüşe geçebilir. Önceki aylara bakarsak çok kıpırdama olmamış. Ada'dan umutluyum Ripple gibi sıçrama bekliyorum.
M_PROJECT
04-01-2018, 15:32
Sanirim tron (TRX) 'dan kucuk bir servet kazandim 1070 satoshi lere geldi (ve hala artiyor ) , alisim 220 satoshi idi :D
TRX bey ne yapiyor sunuz ?( 1500 zorluyor )
burak_2885
04-01-2018, 15:38
Pis fakir kalabalık yapma demiş :D
Dedi valla :D
200 Tron, 200 Ada 44 iota aldım. Toplamda 250 lira gibi bir yatırım yaptım. Bakalım ne olacak.
Tron biraz şişti düşüşe geçebilir. Önceki aylara bakarsak çok kıpırdama olmamış. Ada'dan umutluyum Ripple gibi sıçrama bekliyorum.
250 liralık alımı hangi siteden yaptınız
Xrp ve xlm çoğu kişiye hüzün yaşatabilir şahsi görüşüm ben karımı alıp çıktım, geçen sene yazın başında xrp'de yine böyle bir yükseliş sonrası 0.30 cente düşüş. Pozisyonunuzu ona göre alın derim.
burak_2885
04-01-2018, 16:20
Xrp ve xlm çoğu kişiye hüzün yaşatabilir şahsi görüşüm ben karımı alıp çıktım, geçen sene yazın başında xrp'de yine böyle bir yükseliş sonrası 0.30 cente düşüş. Pozisyonunuzu ona göre alın derim.
Kaça kadar çıkıp sonra 0.30a düştü
Aralığın son haftasında 500 tl ile paribudan giriş yapmıştım daha sonra binance'ı keşfedip parayı oraya aktardım çeşitli altcoin takipleri ile 5 tane favorimde altcoin'i sıkı takip ederek an itibari ile 850 liram var. Ben btc aldığımda 80 bin TL leri görmüştü şuan 55 bin TL civarında , düşüşe rağmen 15 gün civarı sürede 350 lira civarı para yapmışım , bence iyi :) btc eski günlerine dönerse sanırım rakam çok daha yükselicek ay sonuna doğru hedefim 1500 lira civarı para yapmak. Çeşitli borsalarda bireysel kazanç takibini yapan var mı ? Paylaşırsa bizde görmüş olur , takip ederiz :)
Dedi valla :D
250 liralık alımı hangi siteden yaptınız
Ortak bir hesaptan aldık arkadaşlarla. Ben 250 kattım. Toplamda 1.800 liralık aldık. Poloneix'den almıştık bu sefer binance'den alım yaptık
ibrahm_38
05-01-2018, 01:31
Ripple e arkadaşım hatrı sayılır bir para ile girdi dün, bana da ısrarla gel sende at biraz araştırdım yükselecek diyor. Sizler ne diyorsunuz değerlenir mi acaba 2 gündür takip ediyorum düşüyor azar azar..
Artı olarak Ripple den daha iyi dediğiniz varsa onu da düşünelim araştıralım tavsiyeye açız teşekkürler :)
Ripple uçuşa geçti , 14 Aralık günü 1 Ripple 0.67 Dolar iken şu anda 3.65 Dolar oldu. Ripple'ın sahibi bu artışla birlikte şu anda dünyanın en zengin 14. kişisi konumunda ;
2017'nin sanal para şampiyonu Ripple: 1 yılda değeri yüzde 36 bin arttı
2017'nin sanal para şampiyonu Ripple: 1 yılda değeri yuzde 36 bin arttı (https://www.cnnturk.com/ekonomi/2017nin-sanal-para-sampiyonu-ripple-1-yilda-degeri-yuzde-36-bin-artti)
Ripple pisman etmez gibi duruyor
Ripple ve stellar’ın coinbase borsasına eklenmeyeceği haberleri dönüyor, eğer resmi açıklama gelirse düşüş yaşar şuanda düşüş mevcut zaten alım yapacak olanların dikkatine.
Furkan_z3
05-01-2018, 10:57
bende bitfinex'ten habire geceleri gnt ve snt alımı yapıp sonra gündüz yükselirken satıyorum 5 dolar 10 dolar bırakıyor 2 alt coinde ufak paralarda kendımı eğitiyorum oyun gibi :)
optimus_prime
05-01-2018, 10:59
Ripple ve stellar’ın coinbase borsasına eklenmeyeceği haberleri dönüyor, eğer resmi açıklama gelirse düşüş yaşar şuanda düşüş mevcut zaten alım yapacak olanların dikkatine.
bence siteye koyacaklar o sırada alttan topluyorlar siteye koyunca uçacak çünkü coinbase resmi açıklama yaptı zaten henüz koyduğumuz bişe yok diye
burak_2885
05-01-2018, 12:45
Paribu'ya parayı yatırdım binance.com dan üyelikte almıştım ama oradan oraya aktarımı beceremedim bir türlü be :/
M_PROJECT
05-01-2018, 12:48
Paribu'ya parayı yatırdım binance.com dan üyelikte almıştım ama oradan oraya aktarımı beceremedim bir türlü be :/
al ozaman bu sana yardimci olur
ripple - #72822682 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/entry/72822682)
burak_2885
05-01-2018, 13:09
Paribuda "Hesabınız geçici bir süre için işlemlere kapatıldı" böyle bir uyarı aldım. Mail attım, dönüşüde şu şekilde oldu "Çekim talep etmek istediğiniz adresi kontrol etmenizi rica ederiz. Kopyala-Yapıştır işlemini bozan zararlı bir yazılımın cihazınıza bulaştığını değerlendirmekteyiz. Bu nedenle hesabınız güvenliğiniz için kilitlenmiştir."
Kafam basmadı açıkçası
Arkadaş bazı linkle vererek basit şekilde açıklamaya çalışmış.
Bitcoin ve Altcoin Ticareti icin Hızlı Başlangıc Kılavuzu (https://medium.com/t%C3%BCrkiye/bitcoin-ve-altcoin-ticareti-i%C3%A7in-h%C4%B1zl%C4%B1-ba%C5%9Flang%C4%B1%C3%A7-k%C4%B1lavuzu-c590299cccf1)
Paribuda "Hesabınız geçici bir süre için işlemlere kapatıldı" böyle bir uyarı aldım. Mail attım, dönüşüde şu şekilde oldu "Çekim talep etmek istediğiniz adresi kontrol etmenizi rica ederiz. Kopyala-Yapıştır işlemini bozan zararlı bir yazılımın cihazınıza bulaştığını değerlendirmekteyiz. Bu nedenle hesabınız güvenliğiniz için kilitlenmiştir."
Kafam basmadı açıkçası
internette birisinin basina geldiğini okumuştum
btc aktaracagi sirada aktaracaği adres farkli cikiyor ve farkli birisinin adresine gönderiyor. bu tür zaralı bir yazılım olabilir.
Günlerdir hsr'nin uçuşa geçmesini bekliyoruz bakalım ne zaman geçecek :)
TRX’e dikkat edin. Dün GVT saolsun iyi kazandırdı. 3’ten sattığım ripple’ları dün 2.30’dan geri aldım.
TRX 0.10$’a kadar düzeltip uçuşa geçebilir. Yeni alım yapacaklar bu fırsatı kollayabilir. YTD
Arkadaşlar binance yeni üyelik yapılmıyor ne zaman açılır acaba ? Veya başka bildiginiz site var mi
TRX’e dikkat edin. Dün GVT saolsun iyi kazandırdı. 3’ten sattığım ripple’ları dün 2.30’dan geri aldım.
TRX 0.10$’a kadar düzeltip uçuşa geçebilir. Yeni alım yapacaklar bu fırsatı kollayabilir. YTD
Tam bunu sormak için girmiştim hocam ben de :)
Arkadaşlar binance yeni üyelik yapılmıyor ne zaman açılır acaba ? Veya başka bildiginiz site var mi
Ben bitfinexteyim büyük bir borsa ama altcoin çeşitleri sınırlı, yeni coinler gelmiyor toplam 20 çeşit filan var. Onun için binance veya Kucoin kullanabilirsin, kucoin yeni bir borsa ama bayağı hızlı yükseliyor arayüzü de kolay gözüküyor, girmek istersen ref linkim, istersen buradan da kayıt olabilirsin.
Kucoin - Bitcoin Exchange: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, KCS (https://www.kucoin.com/#/?r=7M4M6u)
KuCoin'in grafiğine bakınca ve Binance üye alımını durdurunca bu hafta herkesin yükleneceğini düşünüyorum (ytd)
Perşembe günü girmiştim, bakalım ne olacak. Ben de ref linkimi şöyle bırakayım :)
Kucoin - Bitcoin Exchange: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, KCS (https://www.kucoin.com/#/?r=1xKbw)
turbo&quattro
08-01-2018, 05:45
Ethereum uctu bugun $1200e dayandi. Birkac hafta once $690-720 di aldigimda. Sonu bitcoin gbi olurmu acaba ? $10k uzeri?
Günlük kar koşanlar, arbitraj yapanlar 7/24 takipte kalmalı yoksa çakılan çok oluyor. Ya da karını alıp çekilmek lazım. Zor iş gerçekten... Ben ilk defa bir ICO ya yatırım yapıcam birazdan bakalım.
burak_2885
08-01-2018, 08:42
internette birisinin basina geldiğini okumuştum
btc aktaracagi sirada aktaracaği adres farkli cikiyor ve farkli birisinin adresine gönderiyor. bu tür zaralı bir yazılım olabilir.
Problemi çözdüm ve sonunda hallettim. Ripple aldım ama şans buya aldığım fiyat sularında geziyor hep. Aceba diyorum başka coine mi geçsem
Arkadaşlar google auth uygulamam silindiği için binance a giriş yapamıyorum. Resetlenmesi için geri bildirimde bulundum iki gün önce ama ses seda yok başına gelen var mı?
Silence45
08-01-2018, 12:22
https://www.binance.com/?ref=13992308
Binance sanırım tekrar açmış üyelikleri. Refli link verdim ama istemeyenler normal üyelik yapabilirler :)
Arkadaşlar google auth uygulamam silindiği için binance a giriş yapamıyorum. Resetlenmesi için geri bildirimde bulundum iki gün önce ama ses seda yok başına gelen var mı?
sms doğrulamasını açmadıysanız cevap beklemek zorundasınız, binance telegram destek hesabı olması lazım ordan deneyin şansınızı.
https://www.binance.com/?ref=13992308
Binance sanırım tekrar açmış üyelikleri. Refli link verdim ama istemeyenler normal üyelik yapabilirler :)
Denedim, açmamış ?
Silence45
08-01-2018, 16:23
Denedim, açmamış ?
Aynı ref linkinden 3 kişi kayıt oldu bugün.
erhanarici18
08-01-2018, 17:48
arkadaşlar upcoin ilk açılışta 500 dolar veriyor
kısa bi anketi var doldurmanız gereken
şu an için herhangi bi işlem yapılmıyor ama ileride işleme açılacak illaki
şu an için 500 dolardan sadece komisyon kesintililerini yapcak gibi bi bilgi var
referansımla üye olmak isteyen varsa
upcoin.com/?ID=d9cbb591
Geçmiş olsun hocam. Bitfinex’i tam 14 gün bekledim. Dangalağın biri akıl verdi bence telefona reset attım. Meğer önce 2FA’yi iptal etmek lazımmış. Tecrübe ile öğrendim. Support’a yazıp 2FA’yi iptal etmelerini isteyin. Sizden kimlik fotosu veya başka bilgiler isteyrbilirler.
BTC düşüyor. Panik yapmayın. Nakitte olanlar alım için fırsat kollasın :)
Problemi çözdüm ve sonunda hallettim. Ripple aldım ama şans buya aldığım fiyat sularında geziyor hep. Aceba diyorum başka coine mi geçsem
Sabretmeyi öğrenmeniz gerek. Yoksa kaybedersiniz. Asla zararına satmayın.
Denedim, açmamış ?
Ben de denedim acilmamis hala
Silence45
08-01-2018, 19:09
Ben de denedim acilmamis hala
Sanırım belirli adetli veya süreli açıldı çünkü bugün 3 adet referanslı üyelik kaydı düştü bana. Açılırsa zaten haber verilir tekrardan arada denersiniz .
Sanırım belirli adetli veya süreli açıldı çünkü bugün 3 adet referanslı üyelik kaydı düştü bana. Açılırsa zaten haber verilir tekrardan arada denersiniz .
Referans linki nerden veriliyor ?
Silence45
08-01-2018, 19:54
Profile girince bannerda yazıyor.
Silence45
08-01-2018, 21:49
Gün içerisinde belirli saatlerde üyelikleri açmışlar ve bu bir süre böyle olacakmış. Altyapılarını geliştirene kadar. Gün içerisinde linkten deneyin üye olmak isteyenler. Bugün saat 1-2 arası açıktı mesela.
Binance yeni üyelik icin açılmış
Üye oldum şimdi. Ref link isteyene;
https://www.binance.com/?ref=20009922
free-hifi
09-01-2018, 09:37
Bitcoin fiyatları hafta sonu toparlanarak yeniden 17 bin dolara dayanmasının ardından Güney Kore'den gelen son dakika vergi haberiyle ani düşüş göstererek 14 bin doları test etmeye başladı.
i-vtec07
09-01-2018, 10:21
Ripple ı nerden alıyorum? Kendi sitesi var mı ? Link verirmisiniz:)
burak_2885
09-01-2018, 10:35
Ripple ı nerden alıyorum? Kendi sitesi var mı ? Link verirmisiniz:)
Sanırım sistemin nasıl işlediğini kaba taslakta olsa bilmiyorsun ? :)
ripple demişken 3.10 dan bir arkadaşın gazına gelerek almış bulundum. 2.30 lar seviyesine indi.
bilmediğin şeyine alırsın arkadaş.!
eş dost gazına gelmeyin.
Bitcoin fiyatları hafta sonu toparlanarak yeniden 17 bin dolara dayanmasının ardından Güney Kore'den gelen son dakika vergi haberiyle ani düşüş göstererek 14 bin doları test etmeye başladı.
İki haber de tam alım yaptığımda denk geldi. ripple alıcam paribudan binance e geçiş yapabilirsem..
Onu mobil üzerinden rahat takip edebileceğim bi app mevcut mu ne kullanıyorsunuz ?
ripple demişken 3.10 dan bir arkadaşın gazına gelerek almış bulundum. 2.30 lar seviyesine indi.
eş dost gazına gelmeyin.
Borsa'da eş, dost sözüne de eyv ama bu coinde kimseyi dinlemeyin. 1 saat içerisinde -+%30 değerleri oynuyor.ve coin işinden öğrendiğim bişey varsa "ooo iyi yükselmiş" dediğiniz yerde elden çkarmaktır.
burak_2885
09-01-2018, 11:40
eş dost gazına gelmeyin.
Ama ripple 3.10 seviyelerine koşa koşa çıktı. Size ripple aldıranın aslında suçu yok
Buldum sağolun :)
https://www.binance.com/?ref=15851008
VTec_king
09-01-2018, 12:35
arkadaşlar yeni bir para birimi çıkıyor WCX diye
arkasında mcafee olduğu söyleniyor piyasaya çıkmasına 39 gün var
şu anda üye olana 50 para veriyor
link den benim davetiyemle katılabilirsiniz, bu ayrıca bana üye başı bir eklenti para veriyor,sizde arkadaşlarınızı ekleyip paranızı çoğaltabilirsiniz
link i copy paste yapmalısınız
WCX – The Global Digital Currency Exchange (https://ico.wcex.co/?ref=UE6acdP)
VTec_king
09-01-2018, 12:36
baştaki noktaları silmek gerekli
..WCX – The Global Digital Currency Exchange (https://ico.wcex.co/?ref=UE6acdP)
VTec_king
09-01-2018, 12:38
baştaki noktaları silmek gerekli
..WCX – The Global Digital Currency Exchange (https://ico.wcex.co/?ref=UE6acdP)
ÖmerF.Bayar
09-01-2018, 13:02
VTec_king ben senin bağlantıyı kullanarak üye oldum,
ilk defada böyle birseye üye oldum :)
M_PROJECT
09-01-2018, 13:05
Beyler burasi eksi sozluk bitcoin konusu gibi refli linklere donmesin , varsa yatirim tavsiyeniz , bilginiz bunlar paylasilsin !
i-vtec07
09-01-2018, 13:08
Sanırım sistemin nasıl işlediğini kaba taslakta olsa bilmiyorsun ? :)
Bilip bilmediğimide bilmiyorum :) hiçte anlamam yeni yeni bakmaya incelemeye başladım, mesela şu vitrocoin ve actioncoin ni alırken kendi sitelerinden alınıyo, bunu nerden alıcam, yada bu direk para birimi olduğu için btctürk ten falan mı çevircez . Finaller var kafa dolu şu sıralar :)
VTec_king
09-01-2018, 13:11
Beyler burasi eksi sozluk bitcoin konusu gibi refli linklere donmesin , varsa yatirim tavsiyeniz , bilginiz bunlar paylasilsin !
haklısın ama şu anda bedava olması ve herkesin bundan yararlanabilmesi güzel değilmi?
ilerde belki dua alırız :)
VTec_king
09-01-2018, 13:33
0.10 cent den piyasaya çıksa 5 dolar eder :) bedava para işte ilerde belki bitcoin gibi 100 dolardan 88 binlere yol alır,olmaz demeyin örneği var nasıl olsa
bitcoinin şu anki piyasa değeri 725 milyar dolar!
VTec_king
09-01-2018, 13:37
geçen btcturk domaini satılık dı açık arttırmada en son 10 bin tl de kaldım alan yürüdü valla..
Bilip bilmediğimide bilmiyorum :) hiçte anlamam yeni yeni bakmaya incelemeye başladım, mesela şu vitrocoin ve actioncoin ni alırken kendi sitelerinden alınıyo, bunu nerden alıcam, yada bu direk para birimi olduğu için btctürk ten falan mı çevircez . Finaller var kafa dolu şu sıralar :)
Bu 2'si şu an herhangi bir borsada kote değil. Satım yapamıyorsun.
Kote olunca işlem yapabilirsin.
link den benim davetiyemle katılabilirsiniz, bu ayrıca bana üye başı bir eklenti para veriyor,sizde arkadaşlarınızı ekleyip paranızı çoğaltabilirsiniz
1 adresimle üye oldum, 50 coin verdi.
Başka adresimle üye olayım dedim, bu adres zatn var dedi ama üye olmamıştım.
MAdem üyeymiş, girip bakayım dedim böyle üyelik yok dedi.
Sanki IP takibi falan yapıp 1 IP'ye 1 hesap veriyor gibi bir kontrol sistemi var galiba.
Actioncoin'de benzer.
Vitrocoin dilediğin kadar hesapla al......
Drive Fast
09-01-2018, 13:47
Üye oldum bakiye sıfır diyo :)
VTec_king
09-01-2018, 13:51
mailine onay link i gelmesi lazım,ayrıca iphone larda sanırım copy paste yapmak lazım gerekiyor mailden alıpda ,iphone sistemi biraz deişik
game credit alıcam hiç bir bilgim yok güvenilir hangi siteden nasıl alırım bir bilgilendirir misiniz?
M_PROJECT
09-01-2018, 13:55
haklısın ama şu anda bedava olması ve herkesin bundan yararlanabilmesi güzel değilmi?
ilerde belki dua alırız :)
Guzel refli linke gerek var mi ? Yok herkese acik . Bir basladimi bu refli link olayi ardi arkasi kesilmiyor .
ÖmerF.Bayar
09-01-2018, 14:23
mailine onay link i gelmesi lazım,ayrıca iphone larda sanırım copy paste yapmak lazım gerekiyor mailden alıpda ,iphone sistemi biraz deişik
Nasıl satın alıcaz sımdı bundan biliyormusun ? 100usd lik alayım bursun belki 40 gun sonra bişeye benzer,
VTec_king
09-01-2018, 14:52
satışa çıkmadı henüz,1 361 624 milyon üyeli bir coin oldu şu anda yatırım değerini düşünemiyorum,satışa çıktığı an saldırıcak insanlar
Beyler selamlar,
Konuyu baya okudum,
Fakat kafamda halen 1-2 soru var,
Haftaya ufak bir para ile başlayacağız kısmetse, 1 sene unutucaz sonra, arada çıtır takip ile,
Koineks'te hesap aç, işlemleride Binance üzerinden yapabilirsin dedi yakın arkadaşım,
Bu siteleri kullanan var mı?
Komisyon oranları daha düşükmüş sanırım.
BTC düşünmüyorum, alt coinlerden havuz yapıcam, tavsiyelerinizide beklerim :)
Sanal para olduğu için bende çok güvenmiyorum, fakat borsasının açılmış olması, devletlerin de bir şekilde kabul etmesi vs milyoner etmesede araba aldırsın yeter kafasındayım :)
erhanarici18
09-01-2018, 15:13
üye olduk WCX'e 50 coin verdi bakalım ne olur
ref:
WCX – The Global Digital Currency Exchange (https://ico.wcex.co/?ref=a2oRVmjA)
erhanarici18
09-01-2018, 15:15
üye olduk WCX'e 50 coin verdi bakalım ne olur
ref:
WCX – The Global Digital Currency Exchange (https://ico.wcex.co/?ref=a2oRVmjA)
VTec_king
09-01-2018, 16:00
btc şu an düşüşde tahmini 48 52 bin arasına kadar inicek,şubat sonu 70 75 bin arasını görür deniyor
bakalım wcx e bende kayıt oldum anında 50 verdi
ref :
WCX – The Global Digital Currency Exchange (https://ico.wcex.co/?ref=QYRcpPPY)
VTec_king
09-01-2018, 16:54
hayırlı olsun katılanlara bir gün o para değerlenicek ve işe yarıcak :)
Drive Fast
09-01-2018, 17:15
hayırlı olsun katılanlara bir gün o para değerlenicek ve işe yarıcak :)
Başkan ballandıra ballandıra anlatıyorsun üye olduk bakiye sıfır diyo bizimi kopartıyosun :D
Özelden bana anlatırmısınız nasıl üye olacaz nasıl 50 coin hediye alacaz :)
i-vtec07
09-01-2018, 17:26
Başkan ballandıra ballandıra anlatıyorsun üye olduk bakiye sıfır diyo bizimi kopartıyosun :D
Özelden bana anlatırmısınız nasıl üye olacaz nasıl 50 coin hediye alacaz :)
Üye olduktan sonra mailine link gelicek o linkten tıkla hop zenginsin :D Şuan sarışın mankenlerle küvetten yazıyorum. Para insanı bozuyo mk
VTec_king
09-01-2018, 18:21
Hahaha valla sanal para ışleri gelecek de kullanılacak hatta bence tek para birimine donucek bütün dünya giderler de azalır kayıplar da azalır
Dün Swissborg ICO aldım. Bakalım yarın hangi exchange sitelerde faaliyet göstereceği açıklanacak. İlk defa aldım ICO, Qtum gibi olmasını beklemiyorum tabi ki coin yakmayacak bunlar ama İsviçre, finans ve yatırım faaliyetleri yan yana gelince cazip gördüm ve inandım projeye. Alan var mı? Scam olmadığını düşünoyurm baya şubeleri vs de var bu yıl çıkacak 2 coinleri daha var vs. İnşallah patlamam. :)
Mining dışında gerçekten anlık tavsiyeler olan iyi bi wp grubu varmı ?
turbo&quattro
09-01-2018, 21:33
Birkac sayfa once vitrocoin konusulmustu ama bazilari fake oldugunu soylemisti. Yinede free 100 coin icin uye olunmutsu ben dahil. Az once baktim $3,92 olmus 0,4 danmi ne cikti. $392 var egerki site cakma degilse.
Şimdi son zamanların en manidar sorusunu soruyorum: Nedir bu bitcoin ?
inanın hiç araştırmadım.
Birkac sayfa once vitrocoin konusulmustu ama bazilari fake oldugunu soylemisti. Yinede free 100 coin icin uye olunmutsu ben dahil. Az once baktim $3,92 olmus 0,4 danmi ne cikti. $392 var egerki site cakma degilse.
0.42den çıktı herkese 100 vtc hediye etti dediğiniz gibi şuan 3.9222 dolar
Parayı çekemediğimiz sürece fakeden ileri gitmez bana göre
turbo&quattro
09-01-2018, 21:59
Ethereum a transfer yapabilme linki gibi birsey gordum sabah. Bi ara deneyecegim bakalim atabilecekmiyim ethereum a
hiçbir exchangede olmayan bir coinin fiyatını nasıl belirliyolar. O fiyatlara kimse almaz parayla. Ha temennimiz fake olmaması o ayrı :D
binance de coin aldım 10 tane fakat alırken ucret kesti 9 unu sattım fakat 0.99u kaldı kusuratlıda çekemiyorum nasıl yapıcam
Silence45
09-01-2018, 23:45
Ethereum a transfer yapabilme linki gibi birsey gordum sabah. Bi ara deneyecegim bakalim atabilecekmiyim ethereum a
Vermiyor..
Beyler selamlar,
Konuyu baya okudum,
Fakat kafamda halen 1-2 soru var,
Haftaya ufak bir para ile başlayacağız kısmetse, 1 sene unutucaz sonra, arada çıtır takip ile,
Koineks'te hesap aç, işlemleride Binance üzerinden yapabilirsin dedi yakın arkadaşım,
Bu siteleri kullanan var mı?
Komisyon oranları daha düşükmüş sanırım.
BTC düşünmüyorum, alt coinlerden havuz yapıcam, tavsiyelerinizide beklerim :)
Sanal para olduğu için bende çok güvenmiyorum, fakat borsasının açılmış olması, devletlerin de bir şekilde kabul etmesi vs milyoner etmesede araba aldırsın yeter kafasındayım :)
Paribu.com'a üye olup sonrasında Binance, KuCoin, Poloniex vb. siteler üzerinden ticaret yapabilirsiniz. Hangi siteyi nasıl kullanacağınızın detaylı anlatımları bloglarda ve youtube'da her dilde anlatılıyor, sınırsız kaynağa ulaşabilirsiniz.
Ben Binance kullanıyorum ve nasıl kullanacağınıza dair iyice ön bilgi edinmeden kullanmaya başlamayın derim.
binance de coin aldım 10 tane fakat alırken ucret kesti 9 unu sattım fakat 0.99u kaldı kusuratlıda çekemiyorum nasıl yapıcam
WTC mi aldınız? :)
Onun için bir miktar BNB coin almalısınız elinizdeki BTC ile. 0.5 BNB bile alsanız yeter, Binance Coin. Bu sayede işlem ücretleri normalin yarısına düşüyor ve BNB üzerinden kesmeye başladığı için küsüratsız tam sayıda alım ve satım yapabiliyorsunuz. Başka hiçbir işlem yapmadan direk BNB çekin hesaba, yoksa o küsüratlar hesabınızda sonsuza kadar (şimdilik, biz çözüm bulunmazsa) kalacak, paraya çeviremezsiniz.
Hepsini sal Sertaç twitter'dan birkaç faydalı hesap var onları takip edip zamanla kendin de öngörüde bulunabilir hale geldikçe yatırım yapmak en iyisi. Şu an ağzı olan konuşuyor. :)
İki haber de tam alım yaptığımda denk geldi. ripple alıcam paribudan binance e geçiş yapabilirsem..
Onu mobil üzerinden rahat takip edebileceğim bi app mevcut mu ne kullanıyorsunuz ?
Binance'in hem cep hem bilgisayar uygulaması muhteşem çalışıyor. Cepten binance.com'a girince uygulamayı indirmek ister misin diye soruyor. Oradan indirebilirsin çünkü App Store'da yok. İndirince uygulamayı açmadan Ayarlar-Genel-Aygıt Yöneticisi(veya ona benzer bir şeydi)'ne girince o uygulamanın geliştiricisinin ismini göreceksin Huater mi ne değişik bir şeydi. Ona izin ver veya güven dedikten sonra uygulamayı aç yoksa çalıştırmaz.
TarikS önerin kimler mcafee amca çok lobici söylediği hiç bi para birimi binancede yok
WTC mi aldınız? :)
Onun için bir miktar BNB coin almalısınız elinizdeki BTC ile. 0.5 BNB bile alsanız yeter, Binance Coin. Bu sayede işlem ücretleri normalin yarısına düşüyor ve BNB üzerinden kesmeye başladığı için küsüratsız tam sayıda alım ve satım yapabiliyorsunuz. Başka hiçbir işlem yapmadan direk BNB çekin hesaba, yoksa o küsüratlar hesabınızda sonsuza kadar (şimdilik, biz çözüm bulunmazsa) kalacak, paraya çeviremezsiniz.
Ya onun oyle olduğunu bilmiyodum bnb aldım sonra storj almıştım etheriumada ceviremiyorum. Twitterdan takip edilmesi gereken kimler var?
Ya onun oyle olduğunu bilmiyodum bnb aldım sonra storj almıştım etheriumada ceviremiyorum. Twitterdan takip edilmesi gereken kimler var?
TarikS önerin kimler mcafee amca çok lobici söylediği hiç bi para birimi binancede yok
McAfee'yi çıkar hayatından da spekülatör herif :D 2 saniyelik fiyat artışı artından hemen tekrar dip görülüyor, artık eskisi kadar da etkilemiyor fiyatları. Botlar çalışmasın diye fotoğrafla coin ismi paylaşacağım dedi, sonra beklenen etki görülmeyince tweeti silip tekrar yazıyla paylaştı spor gazetesinin çocuğu :D
Benim takip ettiklerim;
ahmetsolmaz01 - grafik analizi öğrenmek için faydalı
tikidikboy - bi ara bıraktı twitteri ama geri geldi, dönüşü muhteşem olacak diye bekliyoruz :)
makinvestment - bu adam da mantıklı hareket ediyor genelde
altcoinrookie - biraz heyecanlı ama "kenarda dursun" tarzında takip ediyorum ben, faydası olur zararı olmaz birisi
talattabi
siestalaila
uzmancoin - arada faydalı haber paylaşımı oluyor
OGYildiz1 - adamın işi bu zaten, hem öğretici hem balığı neredeyse alıp sofrana koyduruyor genelde :D
traderogretici - henüz amatör ama tedbirli ilerleyen birisi
assassin7898 - General! :)
selcoin
memethasantufan
coinamca
mehmethamdibol
erkanozz
coinkafasi
Arada yabancı hesaplar da var örneğin crypto_rand, bunu da çok tutuyorum.
Ama en önemlisi her söylenene direk atlamayın, eğer gelecek vaad ettiğine inandığınız bir coin varsa oturun bekleyin, boşta btc yoksa genelde mevcut pozisyon bozulduğuna değmeyebiliyor :D YTD, kendi tecrübe ettiğim bu
McAfee'yi çıkar hayatından da spekülatör herif :D 2 saniyelik fiyat artışı artından hemen tekrar dip görülüyor, artık eskisi kadar da etkilemiyor fiyatları. Botlar çalışmasın diye fotoğrafla coin ismi paylaşacağım dedi, sonra beklenen etki görülmeyince tweeti silip tekrar yazıyla paylaştı spor gazetesinin çocuğu :D
Benim takip ettiklerim;
ahmetsolmaz01 - grafik analizi öğrenmek için faydalı
tikidikboy - bi ara bıraktı twitteri ama geri geldi, dönüşü muhteşem olacak diye bekliyoruz :)
makinvestment - bu adam da mantıklı hareket ediyor genelde
altcoinrookie - biraz heyecanlı ama "kenarda dursun" tarzında takip ediyorum ben, faydası olur zararı olmaz birisi
talattabi
siestalaila
uzmancoin - arada faydalı haber paylaşımı oluyor
OGYildiz1 - adamın işi bu zaten, hem öğretici hem balığı neredeyse alıp sofrana koyduruyor genelde :D
traderogretici - henüz amatör ama tedbirli ilerleyen birisi
assassin7898 - General! :)
selcoin
memethasantufan
coinamca
mehmethamdibol
erkanozz
coinkafasi
Arada yabancı hesaplar da var örneğin crypto_rand, bunu da çok tutuyorum.
Ama en önemlisi her söylenene direk atlamayın, eğer gelecek vaad ettiğine inandığınız bir coin varsa oturun bekleyin, boşta btc yoksa genelde mevcut pozisyon bozulduğuna değmeyebiliyor :D YTD, kendi tecrübe ettiğim bu
Eyvallah. Kendi çabalarımızla bir yere kadardı. Takip edicem bakalım.
erhanarici18
10-01-2018, 06:08
Twitter da kısa_Samsun uda tavsiye ederim çok nadir yorum yapar coini paylaşıp geçer
Linki kolayında bir yerde mi?
burak_2885
10-01-2018, 08:34
Abi haklısın ama şöyle de bişey var. Komisyonun tamamı siteye gideceğine bari yarısı referans verene gitse daha iyi :)
bakalım wcx e bende kayıt oldum hayırlısı :D
WCX – The Global Digital Currency Exchange (https://ico.wcex.co/?ref=ILmRCR3)
Telegram'da bazı gruplar var onlara bakıyorum ben.
Kripto Emre
Kripto Türkiye
Pump sinyalleri için de : Big Pump Signal
ghibli06
10-01-2018, 11:02
hesap açarken maşallah ikametgah kimlik fotokopisi vs her şeyi internete yüklüyoruz, bu devirde bankalara bile güven olmazken bu iş ne kadar güvenli?
VTec_king
10-01-2018, 11:04
WCX çok hızlı ilerliyor son 38 gün tanesi 10 $ dan çıksa 500 $ cepte :)
peki üye olduktan sonra başka bir işlem yapmak gerekiyor mu?
diyelim 10 usd oldu nasıl satıp parayı alıcaz?
VTec_king
10-01-2018, 11:25
piyasaya çıkdıkdan sonra alım satım işlemi başlar ,btc ye çevirip, paribu ya atarsın ,paribudan türk lirasına çevirip ,yapıkredi yada garanti neyse oraya eft yaparsın
altugkocer
10-01-2018, 11:59
1,79 dan xrp aldım yarım saatte comolokko oldu :D
optimus_prime
10-01-2018, 12:08
helal olsun iyi yakalamıssın
ben de salak gibi 1.81den emir verdim sonra biraz daha düşer diye hemen iptal ettim 1 saatte yuzde 15 prim yaptı
burak_2885
10-01-2018, 12:10
ben de salak gibi 1.81den emir verdim sonra biraz daha düşer diye hemen iptal ettim 1 saatte yuzde 15 prim yaptı
Siz güzel zamanda aldınız ben geçen hafta 2.65 ten aldım şuan moraller mardin :D
VTec_king
10-01-2018, 12:38
piyasa abileri alt coinlerden uzak durun demiş,bitcoin içide 53 binde al demişler
altugkocer
10-01-2018, 12:46
Siz güzel zamanda aldınız ben geçen hafta 2.65 ten aldım şuan moraller mardin :D
2 gün önce bi arkadaşa demiştim xrp 1,80-1,90 a düşerse belki alırım diye. O zaman 3,20 falandı :D
Arkadaş yazdı olum xrp çakıldı aldın mı diye. İyi hatırlattın deyip aldım biraz :D
bitconnect'te yatırımı olan var mı ?
ibrahm_38
10-01-2018, 13:03
Bende geçen hafta 2,74 den aldım şuan şoklardayım :D
ibrahm_38
10-01-2018, 13:05
Tron a ne diyorsunuz abiler baya baya düştü fiyatı. Uzun vadeli yatırım amaçlı hatrı sayılır bir alım yapıp sabredip beklemek mantıklı mıdır ?
Tron a ne diyorsunuz abiler baya baya düştü fiyatı. Uzun vadeli yatırım amaçlı hatrı sayılır bir alım yapıp sabredip beklemek mantıklı mıdır ?
Tron'la ilgili şöyle bir durum var;
TRON Whitepaper'larının Calıntı Olduğu Ortaya Cıktı | Koin Bulteni (https://koinbulteni.com/tron-whitepaperlarinin-calinti-oldugu-ortaya-cikti-6373.html)
burak_2885
10-01-2018, 13:25
Bende geçen hafta 2,74 den aldım şuan şoklardayım :D
Bekliycz mi ne yapacağız :D Ben şu an açıkçası bilmiyorum. Dahada çakılır mı diye endişeleniyorum. Anlık 1.90
yucelebeci
10-01-2018, 13:43
Xrp leri zararına sattım çok güzel kazandırmıştı ama son bir kaç gündür sinir hastası etti adamaı gerçi genel olarak piyasa böyle 3/4 gündür ripple alacaklar uzun vadede düşünmüyolarsa çol bulaşmasalar daha iyi ederler bence artık biraz insanları soğuttu kendinden o yüzden çok güvenli olduğunu düşünmüyorum artık
arkadaşlar, dolar karşılığına bakmanız sizi yanıltır çünkü BTC nin değeri ile değişiyor o. Asıl önemli olan aldığınız ve sattığınız BTC karşılığıdır.
Xrp leri zararına sattım çok güzel kazandırmıştı ama son bir kaç gündür sinir hastası etti adamaı gerçi genel olarak piyasa böyle 3/4 gündür ripple alacaklar uzun vadede düşünmüyolarsa çol bulaşmasalar daha iyi ederler bence artık biraz insanları soğuttu kendinden o yüzden çok güvenli olduğunu düşünmüyorum artık
bi coinin fiyatı düşmesi sizin güveninizi sarsıyosa bence bırakın bu yatırımları.
yucelebeci
10-01-2018, 14:09
bi coinin fiyatı düşmesi sizin güveninizi sarsıyosa bence bırakın bu yatırımları.
Olay düşmesi veya cıkması değil izlediği seyirdir bu tarz yatırımların veya piyasaların değeri hiçbir zman stabil olmaz fakat genel kanı ripple a bakış biraz değişti ben xrp almam bile demiyorum daha çok alıp satarım ama artık eskisi gibi görmuyorum o kadar bol kazanç diliyorum sanada benim portföyümde 10 tane coin var ve 2.5 btc totalde
burak_2885
10-01-2018, 14:18
arkadaşlar, dolar karşılığına bakmanız sizi yanıltır çünkü BTC nin değeri ile değişiyor o. Asıl önemli olan aldığınız ve sattığınız BTC karşılığıdır.
Evet btc karşılığı önemli, peki ben satın aldığımdaki btc karşılığını öğrenmemin yolu var mı? BTC de baya düştü çünkü
Olay düşmesi veya cıkması değil izlediği seyirdir bu tarz yatırımların veya piyasaların değeri hiçbir zman stabil olmaz fakat genel kanı ripple a bakış biraz değişti ben xrp almam bile demiyorum daha çok alıp satarım ama artık eskisi gibi görmuyorum o kadar bol kazanç diliyorum sanada benim portföyümde 10 tane coin var ve 2.5 btc totalde
size de iyi kazançlar ve tebrikler.
ripple zaten btc'den daha büüyk bi balon benim görüşüm, decentralized olan bi yapıyı siz dizginlemeye çalışırsanız ne kadar süregelir bu bilmiyorum.
Ayrıca şuan sadece ripple değil çoğu coin düşüş trendinde eth hariç.
Evet btc karşılığı önemli, peki ben satın aldığımdaki btc karşılığını öğrenmemin yolu var mı? BTC de baya düştü çünkü
Ben Binance ten takip ediyorum, orda dolar karşılığının yanında BTC karşılığıda görülüyor
Elinde bozuk mining kartı olan var mı? ör: p106
500 adet pinkcoin aldım ismi hoşuma gitti :)
erhanarici18
11-01-2018, 13:18
10 dolar gibi bi rakam hayal olur bence
trx gibi 0,03 dolar olsa yeter diyorum ben; trx 10 günde 0.03den 0.021-21 lere çıktı
önemli olan çıktıkdan sonrası
benim hesapta 1000wcx olmuş 10 dolar olsaaa :redspotda:redspotda:redspotda
Diyelim ki pariteden pozitif pozisyon kapattınız. Sonrasında btc üzerinden usd ye dönüş yaptınız. Ancak elinizde yatırıma başladığınız ilk güne göre daha az usd var ise bunu kar sayabilir misiniz?
Bu durum ancak btc yi kumbara gibi görenler veya orta/uzun vadede değerleneceğini öngörüp btc yi zaten elinde tutanlar için uygun bir senaryo olabilir.
Yeni başlayanların ilk etapta coin / usdt tahtasında işlem yapması görece olarak daha az hata yapmalarına yardımcı olur.
Diyelim ki pariteden pozitif pozisyon kapattınız. Sonrasında btc üzerinden usd ye dönüş yaptınız. Ancak elinizde yatırıma başladığınız ilk güne göre daha az usd var ise bunu kar sayabilir misiniz?
Bu durum ancak btc yi kumbara gibi görenler veya orta/uzun vadede değerleneceğini öngörüp btc yi zaten elinde tutanlar için uygun bir senaryo olabilir.
Yeni başlayanların ilk etapta coin / usdt tahtasında işlem yapması görece olarak daha az hata yapmalarına yardımcı olur.
Güzel söylüyorsun ancak benim mantığıma göre altcoinlerin ana para birimi BTC dir USD değil. Elindeki BTC yi ne kadar doğru altcoinler ile al sat yaparak arttırsan o kadar karda olursun. Amaç burada elindeki BTC yi arttırmaktır. Paranın artması da sonuç olarak yine tabi ki BTC nin değeri ile doğru orantıda olur.
Güzel söylüyorsun ancak benim mantığıma göre altcoinlerin ana para birimi BTC dir USD değil. Elindeki BTC yi ne kadar doğru altcoinler ile al sat yaparak arttırsan o kadar karda olursun. Amaç burada elindeki BTC yi arttırmaktır. Paranın artması da sonuç olarak yine tabi ki BTC nin değeri ile doğru orantıda olur.
Günün sonunda bu piyasadan elde ettiğiniz kazancı gerçeklemek istediğinizde hangi birime dönüyorsa piyasanın ana parası odur.
Diyebilirsiniz ki x markası btc kabul etti/edecek. Doğru ancak değerini yine usd veya eur üzerinden hesaplayıp sepetinizden düşecek.
O yüzden portföyünüzde btc yi kumbara yapmıyorsanız mutlaka yapılan işlemin usd bazında kar/zararı sizler için önemli.
Günün sonunda bu piyasadan elde ettiğiniz kazancı gerçeklemek istediğinizde hangi birime dönüyorsa piyasanın ana parası odur.
Diyebilirsiniz ki x markası btc kabul etti/edecek. Doğru ancak değerini yine usd veya eur üzerinden hesaplayıp sepetinizden düşecek.
O yüzden portföyünüzde btc yi kumbara yapmıyorsanız mutlaka yapılan işlemin usd bazında kar/zararı sizler için önemli.
tamam işte bende bundan bahsediyorum, sitede paranı USD olarak tutamıyorsun ki, BTC den altcoin alıyorsun ve satarken yine BTC ye dönüşüyor. Sonuç olarak senin ana paran BTC. BTC değer kaybedip kazanması da senin yatırımın olan USD yi etkiliyor. Altcoinler direk olarak USD ye değil BTC ye bağlı paralar, BTC nin değer kaybı o paranın USD karşılığını da etkiliyor.
Arkadaşlar şimdi bu BTCTurk e 1000 tl den az para atılmıyor mu yanı 500₺ attık oldu 300 veya 700 cekebiliyormuyuz
tamam işte bende bundan bahsediyorum, sitede paranı USD olarak tutamıyorsun ki, BTC den altcoin alıyorsun ve satarken yine BTC ye dönüşüyor. Sonuç olarak senin ana paran BTC. BTC değer kaybedip kazanması da senin yatırımın olan USD yi etkiliyor. Altcoinler direk olarak USD ye değil BTC ye bağlı paralar, BTC nin değer kaybı o paranın USD karşılığını da etkiliyor.
Üye olduğunuz borsadan kaynaklıdır o durum. Usdt tahtasında işlem yapabilirsiniz. Tether neredeyse 1:1 usd gibi fiyatlanır. Usdt = tether
Tether için bankada 1:1 oranında usd karşılık tutuluyor. Bu sebeple bahsettiğim işlemlerde parite riskinden sizi koruyacak enstruman budur.
erhanarici18
11-01-2018, 21:01
Arkadaşlar şimdi bu BTCTurk e 1000 tl den az para atılmıyor mu yanı 500₺ attık oldu 300 veya 700 cekebiliyormuyuz
Papara ile gönderebilirsin istediğin kadar
VTec_king
12-01-2018, 14:24
bedava 50 wcx ini almayan kaldımı ,devam arkadaşlar
BTC Heat'den de 0,035 BTC alınabiliyormuş ama uzun sürüyor. Ben henüz %20 deyim:)
İlginenen olursa;
BTC HEAT (http://btcheat.com/?i=578053)
erhanarici18
12-01-2018, 18:54
bu WCX inş kıymete binerde
ref: WCX – The Global Digital Currency Exchange (https://ico.wcex.co/?ref=a2oRVmjA&lang=tr)
turbo&quattro
12-01-2018, 19:25
Linki kolayında bir yerde mi?
Anasayfada biyerde, denedim ama olmuyor.
Beyler konuda ref ile paylaşım yapmayın .
Binance'de btc satmak istiyorum veya btclerimi altcoin almak için kullanamıyorum sizce neden olabilir ?
Bakiyem var durmadan artışlara düşüşlere göre inip çıkıyo ama hiçbirşey yapamıyorum
Binance'de btc satmak istiyorum veya btclerimi altcoin almak için kullanamıyorum sizce neden olabilir ?
Bakiyem var durmadan artışlara düşüşlere göre inip çıkıyo ama hiçbirşey yapamıyorum
Btc'leri eth,bnb vs olarak satabiliyosunuz.Altcoin almak istiyosan btc'nin altcoinleri olması lazım,eth aynı şey geçerli eth nin altcoin'leri olması lazım,direk alımlarda market bölümünden alım yap limit yazan yerden değil,buna rağmen sıkıntı oluyosa destekle iletişime geçmen lazım.Tron hakkında bilgili kişiler ne düşünüyo bi miktar tron yatırımı yaptım ama geleceği konusunda bi fikrim yok.
Btc'leri eth,bnb vs olarak satabiliyosunuz.Altcoin almak istiyosan btc'nin altcoinleri olması lazım,eth aynı şey geçerli eth nin altcoin'leri olması lazım,direk alımlarda market bölümünden alım yap limit yazan yerden değil,buna rağmen sıkıntı oluyosa destekle iletişime geçmen lazım.Tron hakkında bilgili kişiler ne düşünüyo bi miktar tron yatırımı yaptım ama geleceği konusunda bi fikrim yok.
Destek için mail attım 1-2 dakikada geri döndüler hesabımda bug oluşmuş btc/usdt vs hiç birşeye izin vermiyodu şimdi çözüldü
100 dolarda bu problemi bildirdiğim ve zararım için hediye ettiler
VTec_king
15-01-2018, 10:43
3450 wcx im oldu ha gayret bulcam parayı :)
beleş parayı benimsedi millet :)
BTC Heat'den de 0,035 BTC alınabiliyormuş ama uzun sürüyor. Ben henüz %20 deyim:)
İlginenen olursa;
BTC HEAT (http://btcheat.com/?i=578053)
Btcheat yalan;
Btcheat Odeme Yapıyor Mu ? - SinanY.net (http://sinany.net/btcheat-odeme-yapiyor-mu/)
beyler bana hızlı bir kurs verin. nereden alıp satılır nereden para yüklicem nereden para çekeceğim hangi alt coinler prim yapıyor şuan nelere dikkat etmem lazım up up :)
beyler bana hızlı bir kurs verin. nereden alıp satılır nereden para yüklicem nereden para çekeceğim hangi alt coinler prim yapıyor şuan nelere dikkat etmem lazım up up :)
paribudan hesap açıcaksın paribu senin tl yi bitcoine cevireceğin site. paribuya para yollıcaksın min 500tl, sonra binance ve ya kucoin gibi sitelerde hesap açıcaksın. o siteler bitcoinini başke coinlere çevirmek için. paribudaki bitcoinini diğer açtığın sitelerdeki adresine yollicaksın. bu sırada telefonuna google authenticator indirmen lazım ki hesaplarına 2. bir güvenlik ekle.
burak_2885
15-01-2018, 13:36
Geçmiş sayfalarda bazı postlarda yardımcı olabilir + ekşide bitanesi "babaanneye anlatır gibi" anlatıyor :D
dertsiz başına dert alma kardeşim bugün alttan veriyor yarından btcden alıyor enteresan bi piyasa var işten güçten alıkoyuyor insanı
Bu heyecanla giren herkes zararda, öncelikle sakin olup sabırla öğrenerek işlem yapmaya girişmen lazım. :D Aman dikkat
Bulaşmayınnnnn zaten elden dusmeyen telefon iyice ele yapisiyo... Şuan mutfaktaki meyve sepetindeki muzları grafik eğrisi gibi goruyorum
Ortalık toz duman, 1-2 hafta daha böyle gider heralde,
BTC 12'in altına inip çıkıyor...
Cryptocurrency Market Capitalizations | CoinMarketCap (https://coinmarketcap.com/)
Yeşil yanan yok. Ciddi bir çıkış var sistemden. Yatırım yapanlar dikkatli olsunlar aman diyeyim.
burak_2885
16-01-2018, 13:21
Ripple resmen bitti ya :D
Pazar sürünmeye geçti komple :D
VTec_king
16-01-2018, 14:26
11800 usd de beklemeye geçti sanki
optimus_prime
16-01-2018, 14:27
bu kadar acemi olduğu sürece bu tarz haraketleri daha çok görürüz.
geçen sene coin piyasası 15milyar dolardı. bugun sadece ripple 50 milyar dolar. adamlar battık öldük sistem çöktü muamelesi yapıyor.
neyse 1.25 den iyi topladık alttan.
wolkanku
16-01-2018, 16:16
bitcoine kazara bulaşmak üzereydim, pek çok arkadaşımla oturdum, hatta btcturk'e kayıt dahi oldum ama para yatırmaya elim asla gitmedi.
kimisine çok acemi bir soru gibi gelebilir ama, en basit sorum " parayı kim var eder?"
parayı devletler var eder. devletlerin onaylamadığı hiç bir birim para yerine geçemez, hayali paralar ile karlar kazançlar tabi ki devletlerin gözüne batacaktı.
21 aralıktaki çöküşte arkadaşlarıma söyledim, abi gelin çıkın bu işten , bu işlerin ekmeği yendi bitti gitti dedim..
bana güldüler.
"alttan alamayanlar hep böyle konuşuyo" dediler. "blockchain teknolojisini aklın alamıyo mu" dediler.
1 hafta sonra tek tek devletlerden yasaklamalar engellemeler gelmeye başladı. yine aynı arkadaşlarıma çıkın dedim, anlatamadım derdimi.
bana göre 6 ay sonra ne btc ne de altcoin olacak, bunların esamesi bile okunmayacak. gerek devletler internet kısıtlamalarıyla , gerekse de spekülatif hareketlerle elde avuçtakileri kaybettirecekler ve herkes pes edecek.
hatta masaüstünde notum var. "21 haziranda sercan'a btc 'yi sor " diye not bile aldım. dediklerimde haklı çıkarsam 21 haziran günü buraya kendisinin elimi öperken pozunu koyacağım
diyeceğim şu ki;
devletlerin var etmediği para ve hayali kazançlar ile göz göre göre nasıl bu sisteme dahil oluyorsunuz?
şunu bir anlayabilsem ben bugün girip paramı koyacağım ama hiç bir akıl mantık bugüne kadar izah edemedi, mantıklı yanıtlara açığım.
bitcoine kazara bulaşmak üzereydim, pek çok arkadaşımla oturdum, hatta btcturk'e kayıt dahi oldum ama para yatırmaya elim asla gitmedi.
kimisine çok acemi bir soru gibi gelebilir ama, en basit sorum " parayı kim var eder?"
parayı devletler var eder. devletlerin onaylamadığı hiç bir birim para yerine geçemez, hayali paralar ile karlar kazançlar tabi ki devletlerin gözüne batacaktı.
21 aralıktaki çöküşte arkadaşlarıma söyledim, abi gelin çıkın bu işten , bu işlerin ekmeği yendi bitti gitti dedim..
bana güldüler.
"alttan alamayanlar hep böyle konuşuyo" dediler. "blockchain teknolojisini aklın alamıyo mu" dediler.
1 hafta sonra tek tek devletlerden yasaklamalar engellemeler gelmeye başladı. yine aynı arkadaşlarıma çıkın dedim, anlatamadım derdimi.
bana göre 6 ay sonra ne btc ne de altcoin olacak, bunların esamesi bile okunmayacak. gerek devletler internet kısıtlamalarıyla , gerekse de spekülatif hareketlerle elde avuçtakileri kaybettirecekler ve herkes pes edecek.
hatta masaüstünde notum var. "21 haziranda sercan'a btc 'yi sor " diye not bile aldım. dediklerimde haklı çıkarsam 21 haziran günü buraya kendisinin elimi öperken pozunu koyacağım
diyeceğim şu ki;
devletlerin var etmediği para ve hayali kazançlar ile göz göre göre nasıl bu sisteme dahil oluyorsunuz?
şunu bir anlayabilsem ben bugün girip paramı koyacağım ama hiç bir akıl mantık bugüne kadar izah edemedi, mantıklı yanıtlara açığım.
körü körüne savunan yatırımcı kesinlikle değilim ama kripto paraların arkasında devletlerin olmadığına nasıl kanaat getirdiniz?
Engelleme ve yasaklama konusuna gelelim. Çin kripto para borsalarını ve ticaretini değil ICO'ları yasakladı. Güney Kore ülkedeki finans kurumlarının coin ile alışverişini yasakladı. Elle tutulur sadece Endonezya yasal düzenleme getireceklerini açıkladı. Her yatırım aracında olduğu gibi burdada ciddi risk var. Volatilitenin bu kadar yüksek olduğu bir ortamda riskin bu kadar yüksek olması ise gayet doğal. Ben şahsım adına bu konulara farklı bakıyorum. Dünyada öyle veya böyle bir trend oluştu ve bunun doğrultusunda finansal araçlarda ciddi değişimler olabileceği söz konusu. Araştırıp değişime ayak uydurmaya çalışmak yerine böyle sadece eleştirmek bana çok garip geliyor. VISA gibi bu piyasada kan emici olarak nitelendirilen dünya çaplı firmalar bu işlere yatırım yaparken bizim buna toplum olarak bugün patladı yarın patlayacak gözüyle bakmamız gerçekten tuhaf.
Edit: VISA'nın BlockChain engineer ve diğer ilanlarının linkini de buraya bırakayım.
https://www.linkedin.com/jobs/visa-cryptography-jobs
optimus_prime
16-01-2018, 17:30
bana güldüler.
diyeceğim şu ki;
volkan abi biraz daha araştır abi. 7 yıldır ayakta duran bir sistem bu kadar büyümüşken 6 ayda dediklerinin olmasına ihtimal yok.
coinler için konuşmuyorum ama Blockchain günümüz internet kavramını baştan aşağı değiştirebilecek bir yaklaşım ve 4-5 sene sonra seçimler bile bu sistem üzerinden olacak. şu an bu konuda doktoralar tezler ve dersler okutuluyor.
parayı devlet var etmez. para dediğin şey üzerinde yazılar olan bir kağıt parçası. insanlar alışverişlerinde yatırımlarında midye kabuğunu kullanıyoruz derse toplumu etkileyebilirse para dediğin şey midye kabugu olur. Para toplumda ortak bir değer ölçüsüdür
mevcut koinleri devletler takip edemediği için arıza çıkarıyorlar ama eninde sonunda her devletin kendi coini yada ortak bir coin olacak. uzay cağında hala amerikaya swift yapmakla 2 gün hesaba para geçmesini bekliyoruz. ripple dediğimiz paranın çıkış amacı ortak payda buluşmak.
daha uzar gider ama ben sercan kazanır diyorum :D
Silence45
16-01-2018, 19:07
Bitcoin sistemini en güzel Barış abi açıklamış bence;
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ENwtC8LgPcw)
optimus_prime
16-01-2018, 19:13
Bitcoin sistemini en güzel Barış abi açıklamış bence;
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ENwtC8LgPcw)
aynen en temizi bu 12 aralıkta bu konu da paylaşmıştım bu videoyu, yine izlemek lazım
Bu öldük bittik modları nedir anlamıyorum. Yok bitcoin 6 aya bitecekmiş vs. Bitcoinin 1056 dolardan 153 dolara düştüğü zamanlar da oldu geçmişte. Bunlar altcoinlerde de oldu bkz Turkish Dolpins ™ auf Twitter: "https://t.co/GnC4JfhIlO" (https://twitter.com/TurkishDolphins/status/953280509957812225)
Öldük bittik diyip zararına satış yapanların coinlerini topluyorlar balina kardeşlerimiz. Sabreden kazanır arkadaşlar.
BTC düşer çıkar, alt coinler yok olur veya btc’ye kafa tutacak seviyeye gelir. Ne olursa olsun geleceğin ödeme sistemi budur. Bir çok teknoloji firması ödeme sistemleri için coinlere yöneliyor, araştırıyor bir şekilde sistemlerine dahil etme peşindeler.
Böyle bir sisteme kolay kolay bir şey olmaz.
6 ay filan mucize süreler böyle bir sistemin çökmesi için.
ponziciler burda mı ? bitconnect'e elveda..
OnurÖzden
16-01-2018, 23:45
Selamlar, 1500 tl ile btc alıp unutayım mı yoksa bu meblayla altcoin kovalamaya değer mi ? Yeni yeni araştırıyorum kafam patates oldu.
turbo&quattro
17-01-2018, 01:50
Selamlar, 1500 tl ile btc alıp unutayım mı yoksa bu meblayla altcoin kovalamaya değer mi ? Yeni yeni araştırıyorum kafam patates oldu.
Ben etherum yapardim . GuZel alim firsati geldi $870 e geriledi 1 saatte $1070 cikti. Guzel kazandirdi bir saatte.
wolkanku
17-01-2018, 08:16
olumlu olumsuz yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim, akıla mantığa dayalı, net veriye dayalı bir bilgi halen göremedim ben açıkçası.
bitcoin 6 yıldır var olabilir evet. bitcoin bir trenddir. bir sistem değildir ve trendler bitmeye mahkumdur.
trendi başında ya da ortalarında yakalayanlar sıkı kar etti, iyi paralar kazandı. ama sokaktaki simitçi bile bitcoin demeye başladıysa orada bir durup düşünmek lazım.
trendin sonuna gelinmiş , kalkmış giden gemiye son anda koşarak atlamaya çalışanlar soğuk suya düşmeye mahkum malesef.
gemiden ilk durakta inenler, varacağı yere yaklaşmıştır,karını cebine koyup geçmiştir.
gemiden inmek yok, son durakta ineceğiz diyenler malesef buz dağını da görecekler diye düşünüyorum.
aynı şey borsada aselsanda da oldu. 29'lardan 47'lere hızla tırmandı fiyatı, herkes aselsan konuşunca , istenen fiyat seviyesine yani istenen kara ulaştığında yabancı bankalar citi ve merill milyonlarda lot sattı ve 15 dakika içinde 47'den 36'ya düştü fiyat. o günden beri de (3 aydır) 32-34 bandında yatayda hareketlerde.
kaldı ki bu devletin kontrolünde olan bir piyasada oldu, yeri geldi bist artıştayken aselsan yine yabancıların lot satması sebebiyle hızla eksiye gittiğinde devlet varlık fonları adı ile milyonlarca lot alım yaparak yukarıda tutmaya çalıştı.
bitcoinde bu da olmayacak, elin çekik gözlü takaşileri istenen kazançlara gelindiğinde, yeni trendler netleştiğinde, bitcoinin / blockchainin fişini çekip gidecek. bunu görmek bu kadar zor değil. herkes dilinde bir masal tutturmuş "abi bu öyle değil sistem kapatılamıyor, tek yere bağlı değil vb ."
yoktan var etmek bir tek tanrının işidir. bitcoin blockchain vb. nasıl yaratıldıysa o şekilde bitecektir. bitmese bile 3-5bin dolar değerlerinde , al sat fırsatı yakalamaya çalışılan ufak sanal bir borsa olarak kalacaktır.
sporcuların temel beslenme sistemleri vardı, bir trend oluştu kinoa yiyin chia yiyin dediler 1-2 sene bunlar yok sattı, fiyatları 4 katına çıktı, şimdi yüzüne bakan yok, bedava versen sporcular yine yemiyor, çünkü yeni trendlerin yeni besinlerin peşindeler.
çocukluğumuzda tamagochi diye bir şey vardı, 5-6 yaşlarındaydık, dönemin trendi oydu 1 senede geldi geçti. sonra üstüne gameboylar, playstationlar, wii'ler derken , şimdi sanal gerçeklik gözlükleri geldi, o da teknoloji ile birlikte ilerleyip başka bir trende dönüşecek.
7-8 sene önce herkes evinde 3'ü bi arada içiyordu, bir anda starbucks çıktı, en popi mekan haline geldi, herkes kahvesini orada içer oldu, herkes kahve gurmesi oldu, sonra 3. nesil kahveciler diye skimsonik bir şey türedi, hepsi aynı boktan kahveleri farklı sunumlarla müşterilere ittirdi, şimdi o kahveciler de sona geldi, 2 sene önceki gibi iş yapmıyorlar.
örnekler çoğaltılabilir, diyeceğim o ki, ne bitcoin ne de blockchain global düzen içinde bir sistem değil, bir trenddir ve bitmeye mahkumdur.
şirketteki arkadaşım gelmiş bana diyor ki, akbank ripple'ı kabul etti, ripple ile ödeme yapılacak vs.
global ekonomide akbank , at s.knde kelebek. %29 kaybetmiş olan bir "sanal" para birimi.
sen o yeah akbank kabul etti diye ripple a atlar tüm paranı gömersin, akbank %29 kaybı gördüğü anda boşver ripple'ı der çıkar geçer, olan sana olur.
bunu anlatmaya çalışıyorum.
neyse çok uzun yazdım zaten amacım asla polemik yaratmak değil, daha önce de söyledim, az kalsın ben de paramı buralara yatırıyordum. akıl mantıkla düşündüm ve böylesine delice artan sanal bir şeye yatırım yapmak aklıma yatmadı ve iyi ki de girmemişim.
inşallah dediklerim tam tersi çıkar da içerideki paralarınızı karla birlikte kurtarırsınız arkadaşlar.
M_PROJECT
17-01-2018, 08:27
Trend olarak adlandirmaniz normal , dediginiz gibi simitci bile bitcoin biliyor , herkes biliyor , forum , aile ,cevre vsvs
Peki bitcoin alan kesim ne kadar ? Alimdan kastim koseye atacagim 1500 2000 tl degil . 50.000$ 100.000$ yatiran kac kisi ? Bunlar zarar etmis mi ? Ettigi zarar varsa telafisini yine nereden etmis bunlara bakmak lazim . Ben bu sekilde yatirim yapip battim diyen gormedim , 5 gunde 15.000$ da kazandirdi bana , 1 saate 4000$ da kaybettirdi , sonuc sizin aldiginiz riske karsilik yaptiginiz yatiriminiz ne durumda .
Ripple'in arkasinda kimi Akbank'i gorur kimisi Wall Street'i , zaten Ripple'a bakarsaniz regulasyon yaratmak icin uretildigini ve pumplandigini anlarsiniz .
Uzun uzun yazmaya gerek yok , paraniz vardir alacak riskleriniz vardir alirsiniz . Sistemleri boklamak icinizi rahatlatiyorsa devam edin , bir nevi terapi gibi .
wolkanku
17-01-2018, 08:43
Trend olarak adlandirmaniz normal , dediginiz gibi simitci bile bitcoin biliyor , herkes biliyor , forum , aile ,cevre vsvs
Peki bitcoin alan kesim ne kadar ? Alimdan kastim koseye atacagim 1500 2000 tl degil . 50.000$ 100.000$ yatiran kac kisi ? Bunlar zarar etmis mi ? Ettigi zarar varsa telafisini yine nereden etmis bunlara bakmak lazim . Ben bu sekilde yatirim yapip battim diyen gormedim , 5 gunde 15.000$ da kazandirdi bana , 1 saate 4000$ da kaybettirdi , sonuc sizin aldiginiz riske karsilik yaptiginiz yatiriminiz ne durumda .
Ripple'in arkasinda kimi Akbank'i gorur kimisi Wall Street'i , zaten Ripple'a bakarsaniz regulasyon yaratmak icin uretildigini ve pumplandigini anlarsiniz .
Uzun uzun yazmaya gerek yok , paraniz vardir alacak riskleriniz vardir alirsiniz . Sistemleri boklamak icinizi rahatlatiyorsa devam edin , bir nevi terapi gibi .
param var çok şükür.
riske atıp kazanç yapmak istediğim ayrı param da var ancak akıla mantığa dayandıramadığım noktada yardım istedim, sizler bu yatırımlara nasıl giriyorsunuz dedim.
yazdıklarımı sadece boklamak olarak algıladıysanız , inşallah yatırım yaparken de okuyup anlayarak yapıyorsunuzdur. bitcoinde 1 liram yokken pohpohlasam da boklasam da benim elime geçen sıfırdır zira.
ben çok arkadaşıma ulaşıp da çık bu işin içinden dedim, sağolsun birisi dinlemiş de çıkmış 23 aralıkta. dün sordum da öğrendim, seni dinledim dedi. iyi ki çıkmışım dedi.
nasıl sizin bitcoin uçacak kaçacak varsayımlarınız öngörüleriniz varsa, benim ki de bir öngörü.
yucelebeci
17-01-2018, 08:51
Bence bu iş kumar gibi, bende kumar oynamayı seviyorum ilk zamanlar sistemde mantık aradım ama bulamadım ki mantıklı olan hiç bir yatırım aracında zaten böyle bir kar marjı mümkünde değildir sonra herkesin saçma sapan paralar kazandığını görünce amann giderse gitsin diyip girdim sisteme benimde 10 gün önce 2,5 bitcoinim vardı şimdi 1,7 ye düştü ama ben bu riski alabiliyorum düştüğünden beri satmak hiç aklıma bile gelmedi bu düşüşün süreceği max 5/6 gün daha sonra yeni zirvesini görecektir bence
M_PROJECT
17-01-2018, 08:54
param var çok şükür.
riske atıp kazanç yapmak istediğim ayrı param da var ancak akıla mantığa dayandıramadığım noktada yardım istedim, sizler bu yatırımlara nasıl giriyorsunuz dedim.
yazdıklarımı sadece boklamak olarak algıladıysanız , inşallah yatırım yaparken de okuyup anlayarak yapıyorsunuzdur. bitcoinde 1 liram yokken pohpohlasam da boklasam da benim elime geçen sıfırdır zira.
ben çok arkadaşıma ulaşıp da çık bu işin içinden dedim, sağolsun birisi dinlemiş de çıkmış 23 aralıkta. dün sordum da öğrendim, seni dinledim dedi. iyi ki çıkmışım dedi.
nasıl sizin bitcoin uçacak kaçacak varsayımlarınız öngörüleriniz varsa, benim ki de bir öngörü.
Paraniz olup olmadigini yada yatirim hedeflerinizi sormadim
Yanlisiniz surda , bizim ucacak kacacak bir ongorumuz yok . Disardan sistemi izleyen kisilerin var , 1000 tl yatirip ucacak zengin olacam diyenlerin , yada yatirmayip bu is ponzi diyenlerin . Yatirim yapanlar hedef kazanclarina bakar , 100.000$ yatirip 1 milyon dolar kazanacagini sanan yoktur heralde .
Yazdiklarini bana gore boklamak cunku verdiginiz ornekler bu yonde .
Aselsan ile bagladiginiz bir sistem sizin gozunuzde , Aselsani manupule edenin hukumet oldugunu anlamak zor degildi , burda manupulasyonlari whale dedigimiz kisiler yapiyor ama sizin bahsettiginiz gibi sizi batiracak isler degil bunlar .
Sene olmus 2018 herkesin her konuda fikir sahibi olabilmesi normal bisey ama taraf olup bunun batacak - yada cikacak bir sistem oldugunu anlatmanin gereksiz oldugunu dusunuyorum . Herkesin yatirim araci farklidir , batacak cikin , ucacak girin demek yanlis bir tutum .
wolkanku
17-01-2018, 08:58
Paraniz olup olmadigini yada yatirim hedeflerinizi sormadim
Yanlisiniz surda , bizim ucacak kacacak bir ongorumuz yok . Disardan sistemi izleyen kisilerin var , 1000 tl yatirip ucacak zengin olacam diyenlerin , yada yatirmayip bu is ponzi diyenlerin . Yatirim yapanlar hedef kazanclarina bakar , 100.000$ yatirip 1 milyon dolar kazanacagini sanan yoktur heralde .
Yazdiklarini bana gore boklamak cunku verdiginiz ornekler bu yonde .
Aselsan ile bagladiginiz bir sistem sizin gozunuzde , Aselsani manupule edenin hukumet oldugunu anlamak zor degildi , burda manupulasyonlari whale dedigimiz kisiler yapiyor ama sizin bahsettiginiz gibi sizi batiracak isler degil bunlar .
Sene olmus 2018 herkesin her konuda fikir sahibi olabilmesi normal bisey ama taraf olup bunun batacak - yada cikacak bir sistem oldugunu anlatmanin gereksiz oldugunu dusunuyorum . Herkesin yatirim araci farklidir , batacak cikin , ucacak girin demek yanlis bir tutum .
hah tamam teşekkür ederim, bu yorumunuz gayet açıklayıcı mantıklı olmuş diğeri biraz iğneleyici idi :)
hatta bu yorumunuzdan btc'de manüplasyon yapılabildiğini ve bunun adının whale olduğunu öğrendim. konuştuğum diğer kişiler yok abi manüplasyon falan yok bu işin içinde, tamamen kullanıcılar arası arz taleple alakalı gibi yorumlar geliyordu ki her canı sıkılanın para türettiği bu ortamda benim aklıma yatmıyordu.
bir sürü paranın olduğu sistemde manüplasyonların neye göre olduğu/olacağını öngörmek mümkün değil işte.
o yüzden de bu risk benim mantığıma yatmıyor.
şimdi ortak paydada buluştuk :) açıklama için teşekkür ederim.
Bitcoin ve alternatif coinlerin aslında bir sistemi desteklemek için kurulduğunun bilincinde olunması, aslında balon olmadığının farkına varılması hususunda yeterli olacaktır. ripple örneği üzerinden gidersek , pumplanıp akabinde dumplanmasını bir köşeye bırakıp , sistemin normal süratlendiğini düşünelim. swift denen hadiseyi ortadan kaldıracak ve yerine geçecek. bankacılık içinde fahiş ücretlerle yapılan bir uygulama bu. birde üzerine bekleme süresi de cabası. şimdi ripple bunları unutun , çok cüzi ücretler ve çok kısa sürede halledicez biz bu işi diyor. değil akbank diğer tüm bankalar kullansa şaşılır mı ? bu sadece 1 altcoin. bunun gibi aslında hayatın genelinde daha efektif çözümler üreten onlarca coin var. bunların balon olması ne kadar mantıklı ?
şuanki düşüşler elbetteki birilerinin boş durmadığının göstergesi benim gözümde. elbette trader değilim yada ciddi bir analiz bilgim de yok. ama dünya üzerinde dolara karşı çıkan bir sistem bu. alışılagelmiş bankacılık sistemlerini kökten sarsan bir sistem. e birileride bu sisteme karşı çıkıyor. gidin hangi bankacıya sorarsanız sorun tu kaka diyecek. sistemin dişlisi olmuş kişilerin bu işi desteklememesi çokta şaşılmaması gereken bir durum.
dünyaca ünlü finans uzmanları bile bu konuda çeşitli fikirler sunuyor. kimisi beğeniyor, kimisi gereğinden fazla değeri arttığını düşünüyor vs. ben bizim türklerdeki bu özgüveni anlamıyor. Birisi geliyor bitcoin 100 bin dolar olacak evini arabanı sat bas diyor. birisi geliyor bitecek yok olacak falan filan diyor. Bizim milletten orta yollu mantıklı bir fikir çıkmıyor maalesef. Şimdi arkadaş araştırmış bu 6 ayda patlar diyor. Ben de diyorum bitcoinde forex de işlem görüyor. Gir forexe bitcoin düşer de, zengin ol. Buyrun bu kadar eminseniz zengin olun.
Her yatırım bir risktir. Bitcoin alan da satan da en az sizin kadar araştırma yapıyordur, ona göre riskini alıyordu. Herhangi bi yatırım aracı için 6 ay sonra şu olacak diyebilecek birisi zengin olur zaten.
Bitcoin'i para olarak görenler zaten sisteme hiç giriş yapmasın. :)
gokhankenar
17-01-2018, 10:22
6.000tl lik ripple aldık 0.90 dan bakalım hayırlısı :)
VTec_king
17-01-2018, 11:49
Aramızda balinalar mı dolaşıyor yoksa :)
Nebl üst sınıra geldi sıra wabide :)
ETH dibi gördü, tekrar çıkarsa güzel kazandırır
6.000tl lik ripple aldık 0.90 dan bakalım hayırlısı :)
arkadaşın kaybettiklerini mi topluyonuz adam 3,25 ten almıştı :D
altugkocer
17-01-2018, 14:52
arkadaşın kaybettiklerini mi topluyonuz adam 3,25 ten almıştı :D
Abi herkes kazanırsa olmaz ki :D Birileri kaybedecek ki birileri kazansın :D
Abi herkes kazanırsa olmaz ki :D Birileri kaybedecek ki birileri kazansın :D
aynen küçük balık balina misali :D harbi adam kafayı yiyo alüminyum
Güzel bir analiz olmuş.
https://www.youtube.com/watch?v=ojtyg-aVT24
insanlar isme çok takılıyolar; Bitcoin.
çiftlik bank gibi bir şey bir nevi saadet zinciri diyolar. halbuki isminin ne olduğunun pek bir anlamı yok. kriptoparaların yaratılış amaçları var. ilk kriptoparayı yaratanların ve bu sistemi keşfedenlerin amacı insanların harcamalarının tespit edilememesi. yani bitcoin denen şeyin çıkış amacı benim gönderdiğim ve aldığım paraların takip edilememesi.
saadet zinciri gibi anlaşılmasının en büyük sebebi bazı insanların anlayacak kapasitede olmaması ya da onlara anlatan kişilerin güzel anlatamamasından kaynaklanılıyor.
benim düşüncem bu şekilde en azından.
Tokyoda saat şuan 9.12 ve hızlı artış başladı dibi gören bnb ye yatırdık bakalım
arsenikli
18-01-2018, 09:47
http://www.coinkolik.com/takascoin-kurucu-ortagi-ahmet-hakan-ozgur-ile-bitcoini-konustuk/
Arkadaşlar bu işinize yararmı bilmiyorum ancak hakan abi çok yakın bi tarihte exchange i tekrar açıçağını söyledi
insanlar isme çok takılıyolar; Bitcoin.
çiftlik bank gibi bir şey bir nevi saadet zinciri diyolar. halbuki isminin ne olduğunun pek bir anlamı yok. kriptoparaların yaratılış amaçları var. ilk kriptoparayı yaratanların ve bu sistemi keşfedenlerin amacı insanların harcamalarının tespit edilememesi. yani bitcoin denen şeyin çıkış amacı benim gönderdiğim ve aldığım paraların takip edilememesi.
saadet zinciri gibi anlaşılmasının en büyük sebebi bazı insanların anlayacak kapasitede olmaması ya da onlara anlatan kişilerin güzel anlatamamasından kaynaklanılıyor.
benim düşüncem bu şekilde en azından.
Saadet zincirinden ne anlıyorsun. Para yatıran olduğu sürece önceden para yatıranlar para kazanmaya devam eder. peki bitcoin de alıcı olmazsa bir değeri olur mu elindeki bitcoin i satabilir misin?
bir para birimi olması için bir garantöre ihtiyacı var ülkelerin para birimi için garantör o ülkedir. Yani o para her zaman o ülkede karşılığını bulur ama bitcoinde server çöktü paran yok deseler ne yapıcaksın?
Bitcoin i altın gibi düşün az az çıktığı için insanlar tarafından alındığı sürece değer kazanmaya devam eder. Farkları; altın elinde somut olarak var ve çıkarılan miktar 10 ton iken bir anda sıfır olmaz veya 10.000 tona çıkmaz, altın sadece takı olarak değil hammadde olarakta kullanılıyor yani sadece yatırım aracı değil. Altının üretilen noktaları belli, kaçak üretilse bile sonuçta somut şekilde ortaya çıkarılması gerekiyor fakat bitcoinde vatandas üretirken bu işin başındaki canı istediği an 1.000.000.000$'lık bitcoin yaratsa kimin haberi olucak. server adamın elinde istediği ayarlamayı yapar.
Yani bir garantörü olmadığı için bence dolandırıcılıktan öteye geçemez. Para yerine altın örneği verdim çünkü para bir ülkeye bağlıyken altın bitcoin gibi global bir değer.
Bitcoin yasal bir zemine oturup şeffaf bir şekilde kontrol altında olmadığı sürece dolandırıcılıktan başka bir şey değildir.
Saadet zincirinden ne anlıyorsun. Para yatıran olduğu sürece önceden para yatıranlar para kazanmaya devam eder. peki bitcoin de alıcı olmazsa bir değeri olur mu elindeki bitcoin i satabilir misin?
bir para birimi olması için bir garantöre ihtiyacı var ülkelerin para birimi için garantör o ülkedir. Yani o para her zaman o ülkede karşılığını bulur ama bitcoinde server çöktü paran yok deseler ne yapıcaksın?
Bitcoin i altın gibi düşün az az çıktığı için insanlar tarafından alındığı sürece değer kazanmaya devam eder. Farkları; altın elinde somut olarak var ve çıkarılan miktar 10 ton iken bir anda sıfır olmaz veya 10.000 tona çıkmaz, altın sadece takı olarak değil hammadde olarakta kullanılıyor yani sadece yatırım aracı değil. Altının üretilen noktaları belli, kaçak üretilse bile sonuçta somut şekilde ortaya çıkarılması gerekiyor fakat bitcoinde vatandas üretirken bu işin başındaki canı istediği an 1.000.000.000$'lık bitcoin yaratsa kimin haberi olucak. server adamın elinde istediği ayarlamayı yapar.
Yani bir garantörü olmadığı için bence dolandırıcılıktan öteye geçemez. Para yerine altın örneği verdim çünkü para bir ülkeye bağlıyken altın bitcoin gibi global bir değer.
Bitcoin yasal bir zemine oturup şeffaf bir şekilde kontrol altında olmadığı sürece dolandırıcılıktan başka bir şey değildir.
USA'da elinde olmayan altına karşılık dolar bastı, basıp duruyor. Karşılığı yok yani. Doları ne yapalım?
USA'da elinde olmayan altına karşılık dolar bastı, basıp duruyor. Karşılığı yok yani. Doları ne yapalım?
Doları olan batacak! (http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/440064.aspx)