PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pist Günü için Stock Araca Yakıt Katkısı Eklemek

rahmitanir
29-05-2017, 10:57
Herkese selamlar,

Biraz genel bir soru olacak ama kimyagerlik konusunda oldum olası kafam pek basmadığından hep aklımın bir köşesine takılan bir konudur bu:

Pist gününe çıkarken, 95 oktan benzin kullanan stock araca yakıt katkısı eklenmesinin faydası veya zararı olur mu?
Eğer fayda sağlıyorsa, güç arttırımı mı, yoksa pistonların ekstra soğumasına mı fayda sağlar?
Eklenmesi gerekilen katkı tam olarak nedir ve ekleme oranı ne olmalıdır?
Turbo veya atmosferik fark eder mi?

KOSEREN
29-05-2017, 12:27
Böyle bişe yapan z4 pistte yanmıştı diye hatırlıyorum.Yanlışım varsa pistçi arkadaşlar düzeltir

Can's
29-05-2017, 12:53
Katkı işe yarar ama küçük hacimli oem motorda mantıksız, Soğutma kısmına gelisek pist için tek gerekli olan tek şey bana göre ''oil cooler'' olacaktır.

997TT
29-05-2017, 14:21
Eger araciniz 98 ve ustu icinse oktan artirici katki kullanabilirsiniz,stock gucune yaklasir.
Aracinizda yazilim yada daha fazla mod varsa hem koruma amacli hemde guc amacli katki koyabilirsiniz.
Meth kit varsa,buda o isi gorecektir. Bazi araclarin ayarlari cokkk agresif oluyor,hem %50'ye yakin katki ve meth kullanabiliyorlar.(pistte omurleri soru isareti)
Katli koyupda yanan araba hatirlamiyorum,yanlis bilgi vermeyin. O arac yanlis iscilik yuzunden ve meth kitinden yandi.
Toluen en cok kullanilani yada Torco-Vp koyabilirsiniz.
Mesela benim yazilim agresif degil ve 95'e gore ama koruma amacli 1 depoda 5lt toluen atiyorum. Buda sadece pistte. Gunlukte hicbirsey kullanmiyorum.

ahk
30-05-2017, 09:06
1 depoya 1 adet vp racing veya torco kullanın hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. artısı ne kadar olacağı araca bağlı.

997TT
30-05-2017, 10:05
Arti olarak da Toluen ksilen de kullanabilirsiniz...

rahmitanir
30-05-2017, 11:36
Aracım Alfa Romeo Mito 1.4T 155hp & motor, yürüyen falan herşey stock.
Bahsettiğiniz toluen veya vp racing, tam olarak oktan mı arttırıyor? yoksa motor içine soğutucu etki mi yaratıyor?
Bir de, bunları tam olarak nereden tedarik edebiliriz?

997TT
30-05-2017, 20:19
Oktan artarsa gucte artar...
Ayrıca benzının kalıtesı yukseldıkce motor ıcı yanma sıcaklıgınızda dusecektır...