Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredi Çekip Araba Almak...
Arkadaşlar "kredi çekip araba almak" konusunda fikirlerinizi merak ediyorum...Çok arada kaldım...Büyük salaklık diyende var,tr şartlarında başka türlüsü imkansız mantıklı diyende...
Şu an kullandığımın arabayı değiştirmem gerekıyor çünkü "b" sınıfı bir araç, yenı oğlum olduğu için ne arabası sığıyor bagaja, ne de annesı arabanın arkası çok dar oldugu ıcın rahat ediyor...Satıp en azından "c" sınıfı bir araç (tdi+dsg leon düşünüyorum arka koltuk ve bagaj oldukça tatmin etti) almak düşüncesindeyim...
Benim araç 40.000 ediyor alacagım araç 85 - 90.000 civarlarında...Yaklaşık 45-50.000 kredi kullanmak düşüncesindeyim...
Şimdi ben biraz kendim ve şartlarımdan bahsedeyim bana bır yol gösterin...
- Mekan:İstanbul
- 3.400 Gibi bir maaşım var...(istanbul gibi bir şehırde rahat yaşamak için oldukça az)
- Ev kendi evim kira derdim yok... (çok şükür,maaşın azlığını burdan biraz dengeliyorum)
- Evliyim,3 aylık oğlum var... (hep masraf :)) )
- Sosyal Hayatı gezmeyi seviyoruz (para istiyor tabı sosyal hayat)
- Mazot bazen iş icabı mesaiye falan kalınca şirket karşılıyor , ayda en fazla 50 tl gibi bir mazot masrafım var gerisi şirketten...
Kredili araba alınca kredi masraflarına birde ;
- sigorta (toplam tutar/12)
- kasko (toplam tutar/12)
- muayene (toplam tutar/24)(binek için)
- yıllık mtv
- bakım (size bağlı) eklenecek...
İşin içinden çıkabılırmıyım bilemiyorum...Gözünü karart kredi kullanmı dersiniz yoksa sakın yapma bu hayatı pişman olursun mu ?
Öncelikle çocuk hayırlı olsun , Allah analı babalı büyütsün,
Ben olsam yeni çocuğumda olmuşken , 3,200 TL maaşla 50 bin TL kredi yükünün altına girmezdim. 15-20 koyup bir araç almak daha az yorar sanki.
Eğer ihtiyacın varsa alınır neden olmasın. Ki çocuklu ailede hususi araçsız zor oluyor. Aylık ödemesi zorlamayacak şekilde alınır neden alınmasın.
bence gerek yok kendini zorlamanın :)
Hoşgeldin.
Ben olsam;
Araç üstüne max. 10-15 koyup 24 ayda öderdim. O paraya piyasası olan, dizel, en yeni ve düşük km ne alınabiliyorsa onu alırdım.
Mesela 1.6 TDCI Focus 2.5 alırdım. Titanium X Paket.
40-50 bin tlye araç alsanız ? neden 50 bin tl kredi çekmek istiyorsunuz ki ?
oğlunuzu allah analı babalı büyütsün. 85-90 bin tl'ye sıfır leon tdi dsg alamazsınız, ikinci el alırsanız da kredi çekip şartlarınızı zorlarken sürpriz masraf çıkarsa iyi olmaz.
50.000 kredi ile aylık yaklaşık sıfır faiz olsa bile 2000 üstü taksit demek. onun yerine iyi araştırarak 50-60 bin civarına temiz bi araç almanız çok daha mantıklı olur ve bunu piyasanın arttığı şu aralar (yaz ve bayram yaklaşırken) yapmazsanız daha mantıklı olur.
GokhanRS
05-06-2017, 08:43
40binlik aracın varsa bence ufak ufak model yükselt krediye girmeden. hayatının hatasını yaparsın. türkiyenin durumu kritik. işsizlik son 10 yılın zirve noktasında, ben olsam krediyle hiçbir şey yapmazdım.
bak evimin 3 yıl taksiti kaldı, ki yurtdışı görevindeyim maaşım x 2 yani senin iki katın olmasına rağmen antalyadaki evimin taksiti bile beni korkutuyor. şirkete en ufak bişi olsa tr ye dön derlerse ne yaparım o kadar taksit boşa mı gider işsiz kalsam korkusundayım.
bence krediye bulaşmayın zaten faizlerde yükseldi. yenide çocuğun var mış, ben olsam 40 50 binlik araca tamah ederdim, her ay arttırdığını dolar euro bişeyler yap birkaç seneye zaten kredisiz bile alabilirsin gör bak.
burak_2885
05-06-2017, 08:44
Çocuğunuz için hayırlı olsun öncelikle. Sağlıklı hayırlı bir şekilde büyümesi nasip olsun.
50 bin kredi çekip 4 yıl geri ödemeli yapsanız tahminimce 65 bin falan çıkar(emin değilim tabi)
65.000 / 48 aydan 1.350 gibi bir rakam çıkar. Bakınca çok büyük para değil gibi duruyor ama şu an tekrar düşündüm de 65ten fazla çıkar bence. Bi banka görevlisiyle konuşup kredi ödeme planı alın daha sağlıklı olur hesaplamanız
2 lira alıyorum aylık ailemle yaşıyorum hali hazırda clio 3 aracım var sigorta kasko ev ödüyor ben sadece bakım lastik tamir ıvır zıvır karşılıyorum bu durumda bile satıp clio 4 almayı gözüm kesmiyor sizin durumunuza baktımda ben olsam düşünmezdim bile :)
ama sizin ki keyfi değil mecburiyetten sanırım. Bence bi anda o kadar yükseltmeyin önce dci+edc deneyin daha sonra tdi+dsg ye geçersiniz mesela :)
GokhanRS
05-06-2017, 08:49
Çocuğunuz için hayırlı olsun öncelikle. Sağlıklı hayırlı bir şekilde büyümesi nasip olsun.
50 bin kredi çekip 4 yıl geri ödemeli yapsanız tahminimce 65 bin falan çıkar(emin değilim tabi)
65.000 / 48 aydan 1.350 gibi bir rakam çıkar. Bakınca çok büyük para değil gibi duruyor ama şu an tekrar düşündüm de 65ten fazla çıkar bence. Bi banka görevlisiyle konuşup kredi ödeme planı alın daha sağlıklı olur hesaplamanız
en uygun bankalardan biri devletin ziraat bankası bile 50bini 69bin olarak geri alıyor, o da her yıl kasko v.s bi ton şey kitliyor aslında maliyet 75bin civarı oluyor. kredilerde artık hayat sigortası kaskoyu filan hiç söylemiyorlar işin başında.
kaldı ki bayiden sıfır araç alsa dolayısıyla daha düşük faiz bile alsa dediğin gibi 65bin civarı olur ve o bile bence bu devirde çok para gibi geldi bana. ülkede zaten bir bankalar zenginleşiyor her yıl.
enes_srb
05-06-2017, 08:49
Bence krediye hic bulasmayin , 50 ye bi arac alip krediye vericeginize kredi gibi dusunup kenara koysaniz o parayi hem daha risksiz hem daha guzel bi arac alirsiniz belli bi sure sonra
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-astra-boyasiz-degisensiz-full-plus-full-sunroof-sivi-lpg-445836814/detay)
Sıteyşın vagon alınır keyifle binilir. Kocamanda bagajı var. İlanla bi alakam yok sadece fikir vermesi açısından koydum. Ne bilim seat ibiza. Reno clio. Opel astra insignia. Bu fiyatlara birçok alt. Var
Respect
Rakamlar üzerinden konuşalım daha net olur senin için. Maaş harici gelir yoksa (eşin çalışmıyorsa örn.) tablo aşağıdaki gibi.
Ben olsam mevcut aracı yüksek model yerine elimdeki bütçeyle alabileceğim en makul aracı almaya çalışırım.
Bu tabloda (olası kaza / ceza / sağlık / yemek / içme vb) oluşabilecek diğer giderleri sen ekle öderim diyorsan çek kredi.
Ama nette yapılan kredi önerisinde aylık 340 TL gibi ( ki en ucuz kredi bu görünüyor, belki şubede oran düşebilir) bir rakamı faiz olarak ödeyeceksin.
Ben almazdım şahsen böyle bir krediyi.
https://i.hizliresim.com/OLJD14.jpg (https://hizliresim.com/OLJD14)
PiscocuK
05-06-2017, 08:54
Almayı düşündüğünüz aracı uzun vade kullanacaksanız düşünülebilir 48 ay vade ile ama aldım sıkıldım 1 sene sonra değiştireyim dersen o zaman o iş seni zora sokar
Adminler edit geri gelsin. En azından 10 dk falan için.
Ben olsam mevcut aracı yüksek model başka bir araç ile değiştirmek yerine elimdeki bütçeyle alabileceğim en makul ve geniş aracı almaya çalışırım.
Tabloda da 61.322.31 Yazmışım onu 61.422.31 olarak görün. Aylık faize 2 küsür tl ekleyin :)
Söylediklerinizi durumunuzla örtüşür görmedim ne yazık ki.Daha uygun bir meblağ ile ihtiyacınıza uygun bir araç bulunabilir.Allah bağışlasın,bebek yeni gelmiş.Maaşınızla hem bebeğin ihtiyaçları hem de öyle bir kredi çok zorlar sizi.
Çok teşekkurler butun yorumları dıkkatle okuyorum...
Yalnız bir karşıklık olmuş sanırım alacagım araç ikinci el olacak...Sıfırı su an 100-110 bandında...Boş'unu alsam 70-75 e de ver ama boş bir araba beni piskolojik anlamda mutlu etmez advanced paket bakıyorum...
GokhanRS
05-06-2017, 09:08
Çok teşekkurler butun yorumları dıkkatle okuyorum...
Yalnız bir karşıklık olmuş sanırım alacagım araç ikinci el olacak...Sıfırı su an 100-110 bandında...Boş'unu alsam 70-75 e de ver ama boş bir araba beni piskolojik anlamda mutlu etmez advanced paket bakıyorum...
iyi ama bu daha kötü senin için, ikinci el araba süpriz yumurta gibidir, 1600 1700 tl taksit öderken allah korusun en ufak bir sıkıntı çıksa çocuğunun giderlerinden kısmak zorunda kalırsın ki her babanın başına gelmesinden en korktuğu şey budur. cillop gibi sandığın ikinci el saatli bomba gibidir bazen.
Nameless34
05-06-2017, 09:08
Öncelike çocuğunuz sağlıklı huzurlu analı babalı büyüsün inşallah. Bence 40-50 bin arası (kendi aracınızı satınca zorlanmadan ekleyeceğiniz parayla) alabileceğiniz en geniş,en güvenli ve en masrafsız aracı alıp ondan sonra ayda ne kadar biriktirebiliyorsanız çocuğunuzun eğitim masrafları için para biriktirmek çok daha mantıklı. (mesela daha ilk okul yıllarınndayken çocuğunuzun çok iyi ingilizce öğrenmesi için harcayabilirsiniz) Bu size o Leon dan çok daha fazla fayda sağlar. İşsizlik, güvencesizlikten herkes bahsetmiş zaten bu şartlarda mantıksız oluyor kredi çekmek bir de 5 yıl gibi bir süreye yayarsanız çok darlanabilirsiniz. Eninde sonunda değer kaybedecek bir araç içinde böyle bir masrafa girmek mantıksız olur.
Ha diyelim ki alacaksınız illa ki peki sizce Leon yeterli olacak mı? O kadar geniş bir araba mı?
İkinci el clio 4 sporttourer al dizel
İmkanlar genişlerse marka model büyütürsün
Çocuk olmaza borca gir derdim
O zaman topiğin yönünü biraz değiştirelim...
60-65 bin bandında dizel otomatik minimum "c" sınıfı araç fikirlerinizide alabilirim arkadaşlar...
altugkocer
05-06-2017, 09:33
Skoda Octavia (A7 kasa) alabilirsiniz o fiyat aralığında. Ben de kullanıyorum çok memnunum. Bagajı da liftback gibi (yani bagaj camla birlikte kalkıyor) olduğu için büyükbaş hayvan bile sığdırabilirsiniz.
benzer durumu enişteme de anlattım, 2 yaşında ve 1 yaşında 2 oğlu var, hemen hemen herşey x2 demek. dci+edc megane 2015 ile şuan mutlu mesut yaşıyor..
Bence kendinizi en az girebileceğiniz borca girin derim.. Allah korusun hiç beklenmedik hastalıklar vs çıkabiliyor. (başımıza geldi) Bu yüzden bir de kredi stresi yaşayıp huzurunuzu bozmayın. yüksek model c sınıfı en uygun fiyatlı birşey almanızı şiddetle öneririm..
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2015-hatasiz-megane-dizel-otomatik-touch-plus-447422890/detay) ilanla alakam yoktur
butce hesabinizi yapip maasinizdan ayirabileceginiz kadarini ayirip kredi taksidinizi ona gore ayarlayabilirseniz cekin gitsin.borcsuz birsey olmuyor malesef.
O zaman topiğin yönünü biraz değiştirelim...
60-65 bin bandında dizel otomatik minimum "c" sınıfı araç fikirlerinizide alabilirim arkadaşlar...
Çocuklu aile arabası :) dsg + dizel + cam tavan (ilanla alakam yok)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-boyasiz-hasar-kayitsiz-cam-tavan-yetkili-servis-bakimli-444515053/detay)
Sen yine de az borç ile al ne alacaksan dünya hali .
utkuaydin
05-06-2017, 09:48
Benzer durumdayken peugeot 508 sw almıştım 60 küsür liraya
Hayatımda aldığım en mantıklı karar oldu
Hayvan gibi bagaj, bi o kadar arka diz mesafesi, kocaman cam tavan, dizel-otomatik sınıfının en az yakan arabası, üstelik c değil d segment
Ailesini rahat ettirmek isteyen ama şartları da çok zorlayamayacak durumda olanlar için biçilmiş kaftan.
3bin tl gelirle cocuklu bir ailenin 70binlik arabayı alma isteği farazidir. Bekarım, bahsettiğiniz rakamdan daha fazlasını kazanıyordum, ailemin evinde kalıyordum, 2 fatura dışında eve katkım da olmazdı. :D 2.5 senede alabildiğim bi 28binlik arabam ve bir adet pcx'tir. Hala bir miktar borç ödüyorum hatta.
4 sene vadede 70bin 100 bin oluyor. VE de aylık 2bin tl sadece kredi ödemesi olacak, bahsettiğinz araç yüksek model ve değerli araç olacağı için kasko sigorta mtv bakım yakıt derken maaşınıza geliyor aylık zaten. Gerçekci bir hedef değil, he derseniz ayağımı yerden kessin 20-25bin liralık araba alınır mı krediyle alınır.
Erdem K.
05-06-2017, 09:57
en güzel araba şirket arabası, eğer yanlış anlamadıysam şirket aracınız var ve özel işlerinizde mazotunu sizin koymanız gerekebiliyor, olsun, ben yine de bunu tercih ederdim.
çocuğunuz ve ailenizin geleceği için bence daha uygun başka yatırımlar için kredi çekin, araba için strese değmez ...
rebeloghy
05-06-2017, 10:11
Abi benim önerim, 40 binin üzerine 15-20 ekleyerek bütçeyi daha az zorlar, bir kaç model yılı düşürür üst segment araç alırım. Aile ile gezmek, keyif için binmekse olay 508 sw örneği mesela benim diyen Megane3 yada Clio4 SW den on kat mutlu eder yolda.
Size şöyle bir örnek vereyim, 50 bin lira bandında 2008 model a3 aldım. Arkadaş çevresi vs çeşitli araçlara biniyoruz, son kasa Leon vs ile kıyaslıyorum; gerçekten ihtiyacınıza göre ama tek kapı olur ama station olur, üst segment - üst sınıf araç yeni model araçtan daha güzel şey.
Özellikle aile ile kullanımda sizi güvende hissettirecek, içindeyken huzur verecek, yoldan daha az ses alacak araç > yeni model ama bunlarda eksiği olan araç.
burak_2885
05-06-2017, 10:27
Piyasasını bilmiyorum ama 60 bin liralara falan var mıdır megane 3 otomatik bakabilirsiniz (varsa)
i-vtec07
05-06-2017, 10:29
Abi şu dönemde bulaşma derim kredi işine . Borçsuz bişey yapılmıyo evet ama 40-50 bunlar araba için değmeyecek borçlar . Üste siz en iyisi 15 ekleyip mk2 leon copa plus tdı dsg alın geçin . Bi xenon lu falan güzel araba :) 15 liranın bile aylık ödemesi 2 yıllık çekseniz bu sure zarfında 800 civarı cıkar tahminim.
Ben 8 lira maas alıyorum 50 bin krediye giremem şahsen. Hele istanbulda sen hic girme. Ayrıca yengeyi tebrik ederim sana o güveni vermis helal olsun 2 binlira ile ist.da. ev gecindirecek. Bu senin elinde değil yengenin elinde
ottoman32
05-06-2017, 10:37
genişlik falan filan bence en mantıklılarından biri de bu superb:
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-bayraktar-kia-yetkili-bayiden-2.0-tdi-dsg-sunroof-lu-170-hp-442340735/detay)
Senin yerinde olsam hiç bulaşmam belirttiğin maaş / yaşam durumu ile o meblağda krediye
onursumer
05-06-2017, 11:06
bence aynı rakamlara yakın kısa vadede odeyebiliceğin kadar kredi çekerek gene ikinci el daha duşuk bandda sw tarzı bir araç bakman daha mantıklı olur
ucu ucuna yapılan hesaplarda acil hesapta olmayan masraflar ciddi ciddi sıkıntıya sokar seni
sorunsuzluğundan ve fiyat performansından dolayı ceed cw veya i30 cw incelemeni tavsiye ederim
ahmet3425
05-06-2017, 11:24
Arkadaşlar "kredi çekip araba almak" konusunda fikirlerinizi merak ediyorum...Çok arada kaldım...Büyük salaklık diyende var,tr şartlarında başka türlüsü imkansız mantıklı diyende...
Şu an kullandığımın arabayı değiştirmem gerekıyor çünkü "b" sınıfı bir araç, yenı oğlum olduğu için ne arabası sığıyor bagaja, ne de annesı arabanın arkası çok dar oldugu ıcın rahat ediyor...Satıp en azından "c" sınıfı bir araç (tdi+dsg leon düşünüyorum arka koltuk ve bagaj oldukça tatmin etti) almak düşüncesindeyim...
Benim araç 40.000 ediyor alacagım araç 85 - 90.000 civarlarında...Yaklaşık 45-50.000 kredi kullanmak düşüncesindeyim...
Şimdi ben biraz kendim ve şartlarımdan bahsedeyim bana bır yol gösterin...
- Mekan:İstanbul
- 3.400 Gibi bir maaşım var...(istanbul gibi bir şehırde rahat yaşamak için oldukça az)
- Ev kendi evim kira derdim yok... (çok şükür,maaşın azlığını burdan biraz dengeliyorum)
- Evliyim,3 aylık oğlum var... (hep masraf :)) )
- Sosyal Hayatı gezmeyi seviyoruz (para istiyor tabı sosyal hayat)
- Mazot bazen iş icabı mesaiye falan kalınca şirket karşılıyor , ayda en fazla 50 tl gibi bir mazot masrafım var gerisi şirketten...
Kredili araba alınca kredi masraflarına birde ;
- sigorta (toplam tutar/12)
- kasko (toplam tutar/12)
- muayene (toplam tutar/24)(binek için)
- yıllık mtv
- bakım (size bağlı) eklenecek...
İşin içinden çıkabılırmıyım bilemiyorum...Gözünü karart kredi kullanmı dersiniz yoksa sakın yapma bu hayatı pişman olursun mu ?
benim de b sınıfı bir aracım vardı daha sorasında ikizlerim oldu hemen o aracı satıp uste fazla ekleme yapmadan dusuk km 46k 2013 model dizel+oto fiat 500 l aldım bende esimde aractan gayet memnuz ikiz arabası + bi dolu esya rahatlıkla bagaja sıgıyor arka taraftaki yasam alanı oldukca genis ve ferah bence o kadar kendinizi zora sokmayın.
40 lira ediyorsa aracınız üzerine 10-15 ekleyip 500L alabilir ve rahata erebilirsiniz.
Bence krediyi olabildigin dusuk seviyede tutmaya calisin :) ve 24 aydan fazlada cekmemeye calisin. Cocugun masrafi cok olur. Guzel zamanlarinizi kredi stresiyle gecirmemek daha iyi olur dusuncesindeyim :)
Maaşım 5000'i biraz geçiyor. Aracımı satsam seninki kadar eder. Ancak böyle bir şeye hayatta cesaret edemem diye düşünüyorum ki daha aklımın ucundan bile geçmedi.
Hiç riske ve dara girmeye gerek yok bence. Sat paran kadar fiyata C segmenti ikinci el al.
makethewayforme
05-06-2017, 12:00
alma
ya da daha büyük ama, biraz daha eski ama sorunsuz bişey almaya bak
senin şartlarında bu kredi risk
ayrıca kredi bitene kadar, illa ki maddi sıkışıklık darlık olacak, hayat kalitenizden kısmak zorunda kalacaksınız, muhtemelen mutsuzluk sıkılma gibi durumlar oluşacak
bi araba için değer mi...
derdin arabanın küçüklüğü olsun (dert değil)
Emre İlbi
05-06-2017, 12:08
60 bin bandında 1.6tdi Superb alıp mutlu olun
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-skoda-suberb-1.6-tdi-dizel-2012-model-447526856/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2011-skoda-superb-1.6-tdi-83%2C500-km-manuel-vites-444531115/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-memurdan-temiz-bakimli-super-b-444530948/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ogretmenden-temiz-super-b-443344326/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-efe-skoda-dan-2012-skoda-superb-comfort-tdi-387066525/detay)
Benim düşüncem ise, şu şartlarda üste 20 bin bile çok, en fazla 10 bin ekleyebileceğiniz araçlara yönelin,
50 bin bandında Ford Focus 1.6tdci gibi
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2013-yeni-kasa-servis-bakimli-garantili-1.6-tdci-trend-x-paket-447775701/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-1.6-dizel-6-ileri-vites-89-binde-kazasiz-aile-araci-447557558/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-temiz-arac-447598665/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-hatasiz-73-bin-km-2013-dizel-trend-x-ford-focus-447665815/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-takasli%2Csorunsuz-full-focus-trend-x-447641211/detay
yine 50 bin bandında C4 Picasso gibi
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-mazzini..c4-picasso..cam-tavan..keyif-surdurur-443356722/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ev-alacagim-icin-acil-uygun-fiyat-447127929/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-dizel-otm-c4-picasso-444900849/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ev-aldigim-icin-acil-satilik-409830185/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2009-grand-picasso-tertemiz-aile-araci-7-kisilik-daha-dolusu-yok-443881200/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-orjinal-c4-grand-picasso-7-kisilik-440091933/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-bayandan-citroen-c4-grand-picasso-7-kisilik-440130666/detay
ilanları örnek olması açısından ekledim, alternatif çoğaltılabilir, tek marka model üzerine odaklanmayın, mantıklı hareket edin, şimdiden hayırlısı olsun
Türkiye şartlarında elindekini satıp o paraya bir şeyler alman daha mantıklı. Çocuk varken maddiyata göre özel zevkleri törpülemek gerekiyor. Çocuk az daha büyüdüğü zaman harcamaları daha da artacak, risk almış olacaksın. 50 bine de çocuklu aile için güzel seçenekler var zaten.
60 bin bandında 1.6tdi Superb alıp mutlu olun
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-skoda-suberb-1.6-tdi-dizel-2012-model-447526856/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2011-skoda-superb-1.6-tdi-83%2C500-km-manuel-vites-444531115/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-memurdan-temiz-bakimli-super-b-444530948/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-ogretmenden-temiz-super-b-443344326/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-efe-skoda-dan-2012-skoda-superb-comfort-tdi-387066525/detay)
Benim düşüncem ise, şu şartlarda üste 20 bin bile çok, en fazla 10 bin ekleyebileceğiniz araçlara yönelin,
50 bin bandında Ford Focus 1.6tdci gibi
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2013-yeni-kasa-servis-bakimli-garantili-1.6-tdci-trend-x-paket-447775701/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-1.6-dizel-6-ileri-vites-89-binde-kazasiz-aile-araci-447557558/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-temiz-arac-447598665/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-hatasiz-73-bin-km-2013-dizel-trend-x-ford-focus-447665815/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-takasli%2Csorunsuz-full-focus-trend-x-447641211/detay
yine 50 bin bandında C4 Picasso gibi
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-mazzini..c4-picasso..cam-tavan..keyif-surdurur-443356722/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ev-alacagim-icin-acil-uygun-fiyat-447127929/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-dizel-otm-c4-picasso-444900849/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ev-aldigim-icin-acil-satilik-409830185/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2009-grand-picasso-tertemiz-aile-araci-7-kisilik-daha-dolusu-yok-443881200/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-orjinal-c4-grand-picasso-7-kisilik-440091933/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-bayandan-citroen-c4-grand-picasso-7-kisilik-440130666/detay
ilanları örnek olması açısından ekledim, alternatif çoğaltılabilir, tek marka model üzerine odaklanmayın, mantıklı hareket edin, şimdiden hayırlısı olsun
çok teşekkürler uğraşmışsınız hepsine bakacağım...
Diğer herkesede teşekkur ederım 40-50 bin kredi çekmeyi kafamdan sildim maks 15 bin koyup bır araba alacağım...
aynı sorunlarımın bütün dermanı doblo oldu benm :D 2015 fr 4 kapı var arkadaşımda tek çocuk çekirdek aile olmasına rağmen araç ufak geliyor.
babacım alın bitane 55 60 liraya avensis, ya da mazda 6, çarpışma testi 5 yıldız, sorunsuzluk, düşük tüketim, en kocaman d segmenti araçlardan biri, konfor, donanım hepsi olsun. Bebekte rahat etsin siz de rahat edin.
Ama işin içinde markacılık varsa bilemem tabi.
36 ay 2 kredi aynı anda ödeyerek aldım sonuçta elimde iyi bir araba oldu fakat sonlara doğru o kadar bunaldım ki kredi bittiği halde arabadan soğuyup sattım aynı rakamlara başka bir araç aldım yeni bir araç alıcak olmanın heyecanıyla bazen gözümüz kararıyor fakat her ay o kadar parayı bankaya vermeye başlayınca insanın aklı başına geliyor seçim sizin :)
Alınabilecek minimum kredi ile en kısa vade de ( ki benim tercihim 24 aydı ) ödemek en mantıklısı. Ben mesela 30.000 TL 24 ay kullandım. 2 ay oldu kredi biteli, ne ara başladı bitti anlamadım desem yeridir. Ama ödediğim dönemde bekar olmam büyük avantajdı orası ayrı. Sizde bu doğrultuda hareket edin nacizane fikrim.
mikelazi
05-06-2017, 14:20
5 sene önce 12 aylık 10bin tl kredi çektim 106xr aldım.2 sene bindim.kredim bitsede öder gibi biriktirdim.araca ufak tefek masraflarda yaptım.2 sene sonunda aracımıda satınca cebimde 22bin vardı.
106 dan sonraki sıfır kredisiz 3. aracıma biniyorum.şuan piyasa degeri 45bin tl.
bankaya fazla kredi ödemektense biriktirmek bence daha mantıklı.sonuçta kapıdaki araba benim,bankanın değil.
Evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.Hiç aracım olmasa dahi ilk etapta o borç yükünün altına girmem.Sonra öde öde,hevesle alınan şeylerden buz gibi soğuyosun.
Ev, dükkan, iş aracı krediyle alınır. Doğru yatırımsa zaten kazandığı değerle ve ödenecek faizi vb. diğer masrafları amorti edebilir ama araç varken keyfi değişimde krediye girilmesini tavsiye etmem.
Araç tavsiyesi konusunda da, altınızdaki aracı sattığınızda üzerine kendiniz ekleyebileceğiniz rakamlarla bir araç bakmanızı tavsiye ederim. Üzerine biraz daha koyabileceğiniz zaman yine değiştirirsiniz.
Kimsenin iş garantisi yok. Karşılığını ayırmadığınız harcamayı yapmayın. Cebinizde olmayan parayı harcamayın.
40 liralık ufak arabaya biniyorsanız arabayı satıp 40 lira civarına büyük araba bakın.
B sınıfı, az yakan, iç hacmi ve bagajı ortalamanın üstünde Jazz bakılabilir.
C ve D segmenti SW araçlar bakılabilir. 407, Passat Variant, Legacy gibi
Suv olarak Grand Vitaralar 45 lira civarına alınabilir.
Ortalık toz, duman. Olumsuz bir durumda çoluk çocuk perişan olunur. Geleceğinize ipotek koydurmayın.
gespenster
05-06-2017, 15:29
Kimsenin iş garantisi yok. Karşılığını ayırmadığınız harcamayı yapmayın. Cebinizde olmayan parayı harcamayın.
40 liralık ufak arabaya biniyorsanız arabayı satıp 40 lira civarına büyük araba bakın.
B sınıfı, az yakan, iç hacmi ve bagajı ortalamanın üstünde Jazz bakılabilir.
C ve D segmenti SW araçlar bakılabilir. 407, Passat Variant, Legacy gibi
Suv olarak Grand Vitaralar 45 lira civarına alınabilir.
Ortalık toz, duman. Olumsuz bir durumda çoluk çocuk perişan olunur. Geleceğinize ipotek koydurmayın.
konunun ozetını yapmıs arkadas. hıc maceraya gerek yok ulke bitik.
Yahu, bu ne cesarettir hele bu devirde.
Mevcut arabanizin fiyatını pek çok geniş alternatifler var. B Segment(Fiesta-Polo-Linea vb.) hangi arabadan 2 kat daha fazla para verip Seat Leona geçince araba genişleyecek ki?
Amaç araba genişletmek mi, gösteriş mi? Pek mantıklı değil, hele ki geniş araba istiyorum diyip seat leona bakmak daha büyük saçmalık.
Ben araba alırken, çok uzun yol yapmıyordum bütçeme uygun 65-70 binlere pek çok seat leon vardı, oturdum düşündüm ulan ne gerek var bana leona şimdi, 35-40 bine bi fieasta alayım kafam rahat olsun dedim. Para hesabımda kalsın ne olacağı belli olmaz.
Fiesta ile karşılaştırıldığında seat leonun da öyle ahım şahım, çok fazla bir bagaj hacmi,diz mesafesi sunduğu söylenemez.
Aile için araba alıcaksanız, SW veya Sedan alıcaksınız.
Her şey toz pembe diyelim bu ülkede, maaşınızla zaten krediyi geri öderken çok zorlanırsınız.
48 ay sonra sizi bekleyen kreş taksidi, okul masrafı, trend olan elektronik ve oyuncaklar, hasta olduğunda ilaç doktor paraları vs daha uzar gider bu liste yani arabayı ödedim rahatladım diye sakın düşünmeyin.
Bence arkadaşların dediği gibi aracınızın maks üzerin 5-10bin TL koyarak bişey alın ve bankada kumbara hesabı açın oraya şimdiden kredi taksidi gibi para yatırmaya başlayın.
3 ve 6 yaşında iki çocuk sahibi ve ortalamanın üzerinde gelir sahibi biri olarak söylüyorum bunu. Çocuktan sonra paranın nereye gittiğini çözemiyorsunuz.
ahmetakbayir
05-06-2017, 16:31
Ben olsam o kadar borcun altına girmezdim. Hiç bir zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor maalesef
Sizin yerinizde olsam hiç 2 dakika düşünmeden 50-60 bin tl bandına kadar superb alırdım
İşte güzel ülkemin batma sebeplerinden biri. Daha büyük, daha yeni hem de desege :)
Arabası olmayan çocuklu aileleri göze aldığımızda geniş aracın hayati bir ihtiyaç olmadığı muhakkak. Bebek arabalı dönem b segmentiyle de atlatılabilir bence.
''İlla büyüğünü alalım, çok geziyoruz'' derseniz de daha makul bir şeyler bakmanızı öneririm. 50 civarına mis gibi Sw araçlar var. Her bütçeye göre araç paylaşılıyor favoriler konusunda.
Artan parayı ise çocuğunuz için birikim yapın. Eminim daha mesut olursunuz birkaç sene sonra.
rain man
05-06-2017, 19:42
2014 sonunda ben de kredi ile arabamı aldım. 7 bin birikmisi vardı eşimin, o zaman sözlü idik, araba mecburiyetinden kendi istediğim aracı aldım. Bekarım, lojmanda kalıyordum, şartlar gereği sadece temel ihtiyaçlara para veriyordum ama etkilemiyordu. Fakat ilk hatamı yapmıştım, ikinci el arabayı alırken çıkabilecek rutin bakım ücretlerini hiç hesap etmemiştim, acemi olduğum için neyi nasıl yapmam gerektiğini de bilmediğimden yok kredi çekerken taksitlendirmeyi çabuk bitsin diye yüklü miktar yaptığım için plan dışı çıkan ilk harcamada patates oldum. Sonra krediyi kredi ile kapatmak gibi bir hataya düştüm. Totalde 2 tane o arabanın parasından harcayacak kadar param gitti ve kredi kartları vs ile bir dönem bayağı uğraştım.
Tamam farklı konular farkındayım, benim harcadığım paranın çoğu tuning işleri sebebiyle hep iyisi olsun diyerek gitti. Ama ona dikkat çekicem, benim küçük şehirde daha çok kazanç daha az giderle işin içinden çıkamadığım noktada siz istanbulda sadece ev ve çocukla hem de gezmeyi severek araba almak istiyorsunuz.
Kararıniza saygı duyuyorum. Ama çocuk farklı bi konu olsa gerek. Ne bileyim ben yiyeceğimden giyeceğimden ya da sosyal etkinliğimden kısabilirim eşim de kısabilir fakat çocuk varken bunu yaşamak. Mümkünatı varsa şirket aracını kullanın ya da sizi daha az yoracak güzel piyasalı bir araba alın.
Abi evli barklı olmasan bile 50 bin borca girip de almazdım ben olsam
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-temiz-2007-model-s-max-345426875/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-peugeot-5008-1.6-hdi-dizel-duz-vites-degisensiz-temiz-444638793/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-temiz-aile-arabasi-447634782/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2012-model-dizel-duz-vites-90.000-km-444993013/detay)
Bence aracınızın üstüne makul miktarda bir kredi çekerek bu tarz bir mpv almanız yararınıza olur. Superb'de olur hatta daha güzel olur..
turbo&quattro
05-06-2017, 20:27
Madem 50k kredi bir sekilde odenir diye dusunuyorsunuz o parayi aylik taksitlere bolerek cocugun belki lise belki universite ogrenimi icin ayirin. Aracinizi satip belki model yili dusurerek sinif yukseltin. 80-90k lara leon vs alarak cocugunuzun rizkindan kismayin.
Emre İlbi
05-06-2017, 20:39
çok teşekkürler uğraşmışsınız hepsine bakacağım...
Diğer herkesede teşekkur ederım 40-50 bin kredi çekmeyi kafamdan sildim maks 15 bin koyup bır araba alacağım...
Bence çok doğru bir karar verdiniz, hakkınızda hayırlısı olsun, lütfen acele etmeyin, gerekirse günlerce araştırma yapın, en mantıklı aracı, en doğru rakama almaya bakın :)
ayrıca konuyu okumadan yorum yazanlar var, abimiz 50 bin kredi çekmekten vazgeçti, lütfen artık şöyle yapardım böyle yapardım yerine, 50-55 bin civarlarına en mantıklı olabilecek araçları önerelim, yardımımız dokunsun :)
Buyuk krediye girip kendinizi cok zorlamayin bence de hocam. Yavas yavas arttirin derin. 50 60 bandina fluence 65 civari jetta vs bakabilirsiniz. Istediğiniz zaman elden cikarmak da kolay olur. Kredisi de yormaz.
Ben olsam şartları zorlamak yerine astra sedan gibi arabalara bakardım hem içi salon gibi hem de sizi üzmez cebi de yakmaz.Tabi bu öncelik işi yaşım gereği o kredi atraksiyonuna ben girebilrim ama siz sonuçta sorumlulukları olan birisiniz.Ayrıca kredi ile araç alımına sıcak bakan birisi de değilim.
ErkanCanS
07-06-2017, 01:08
Bir leon kullanicisi olarak kafamdaki yegane soru : sizin araciniz ne olabilir ki genis araca gecmek hedefiyle leona yoneldiniz :)
Maxiboost
07-06-2017, 22:11
Madem 50k kredi bir sekilde odenir diye dusunuyorsunuz o parayi aylik taksitlere bolerek cocugun belki lise belki universite ogrenimi icin ayirin. Aracinizi satip belki model yili dusurerek sinif yukseltin. 80-90k lara leon vs alarak cocugunuzun rizkindan kismayin.
Katiliyorum..
aylık 2500-3 bin geliri olupta ev'e girenler var beyler onlar nası idare ediyor?
gercekten merak ediyorum, mesela bi kısmını peşin verip 10 sene filan taksit ödüyolar ?
Ben olsam bu şartlar altında bu yükün altına girmezdim. En fazla 10-15 k ödeyip 2. El daha geniş temiz araç bakardım. Çocuğun masrafı bitmez. Allah korusun bir sağlık problemi olur iyice sıkıntı olur sonrası.
Gezmeyi de seviyormuşsunuz. O kredi yükü altında o da pek mümkün olmaz. Araba kapının önünde yatar ileride imkanlar genişledikçe ufak ufak yükseltirsiniz.
aylık 2500-3 bin geliri olupta ev'e girenler var beyler onlar nası idare ediyor?
gercekten merak ediyorum, mesela bi kısmını peşin verip 10 sene filan taksit ödüyolar ?
Yatırım amaçlı aldıysa bir müddet dişini sıkıyor,dört duvar ortaya çıktıktan sonra, evi kiraya verip o kirayla evin borcunu ödüyor.Yok oturmaya alıyorsa zaten bir şekilde kira parası bulmak zorundaydı.Onun yerine krediyi ödüyor.
levent_s
07-06-2017, 23:51
Bir leon kullanicisi olarak kafamdaki yegane soru : sizin araciniz ne olabilir ki genis araca gecmek hedefiyle leona yoneldiniz :)
Bende bunu çok merak ettim açıkçası..
Ev ile aracı bir tutmayın. Evin her türlü bir getirisi var. Kirada oturuyorsa kiradan kurtuluyor, yatırım amaçlı aldıysa kiraya veriyor. Ödemede her türlü destek oluyor ev. Ama araba öyle değil. Sürekli masraf.
İşin bir de şu boyutu var. Olurda sıkışıp satmak zorunda kalırsanız sıfır araç değer kaybedecek + bir de kredi faizi var. Külliyen zarar edeceksiniz. Elde avuçtaki de gidecek.
MehmetBora
02-08-2017, 14:07
Kuzenimde seninle gerek maaş, gerek ev durumu gerekse sosyal yaşantı ve çocuk konusunda aynı şartlara sahip. Kendisi 2016'nın 12. ayında sıfır Leon FR aldı. (1.4 TSİ+DSG) Belli bir miktar peşinat verip 60.000 TL kredi çekti. Sonuç: 1 hafta önce aracını sattı, satmak için birde kredi borcunun tamamını kapatmak adına tekrar borç aldı. Aracı sattıktan sonra borç aldığı meblağı ödedi o ayrı mesele. Üstelik bunu 4.000 TL maaşa sahipken yaptı ancak dümeni çeviremedi. Yani günümüz hayat koşullarında krediye girmek gözü karalık ve sağlam bir psikoloji ister. Ben gece rahat uyurum sıkıntı stres etmem ha birde dünya malı (Allah korusun) kaza bela olur da olmayan arabanın borcunu ödemeye devam edebilirim diyorsan Allah kolaylık versin. :) Bence elindeki aracın 40.000 lira gibi güzel bir bedele gidiyorken üstüne 10.000 lira daha koyup model yükseltmen, borçsuz harçsız evladınla eşinle geçinip gitmen daha mantıklı. :)
cocugunuz hayırlı ömürlü olsun suan için kullandıgınz araç nedir bilmiyorum ama ilk 3 ay ve 1,5 yaşına kadar cocuk için cantası,bebek arabası vs eksik olmaz kendimden biliyorum biryere giderken tatile gider gibi gidiliyor çünkü :) suan için idare edebiliyorsanız kendi aracınızla idare edin derim ilerleyen günlerde bu esyalar kullanılmadıgı için araç bagaj vs sizin için sıkıntı olmıcak 40 liraya kendi aracınızı verip 48 ay borca girmek bana göre yanlış olur...
2 oğlum var 3. yolda ben 206 stationwagon ile çok rahat heryere gidiyorum. arabam 25 liralık araba. senin neden 90 liralık 65 liralık arabaya ihtiyacın var bilemiyorum. bence nefisle alakalı bi durum. bence fuzuli borç yaparsın. ben yaklaşık 4-5 bin arası kazanan biri olarak 3. çocuk gelicek diye ufak ufak 30-40 aralığı 7 kişilik arabalara bakmaya başladım ama kredi çekmeden. kredi işi sakat iş. senin araban kendi başına 40-45 yapıyosa o paraya ne geniş arabalar var valla.
Kredi çekmeden araba işine giren girebilen çok insan görmedim ben etrafımda... Gerçekten zor...
Kullandığınız aracı bilmiyorum ama aile için Toyota Corolla yı tavsiye ederim. Hem arka oturma alanı geniş, hemde bagajı oldukça geniş masraf çıkarmaz tam bi aile arabası. 50-60bin TL civarı için bu örneği verdim.
hakan_41
02-08-2017, 23:23
Allah analı babalı büyütsün , maşallah.
konuya gelir isek bana gereksiz masraf gibi geliyor , eskiden araba mı vardı diye düşünüyorum ( yaş 23 ama bu konuda tabiri caizse eski kafalılık yapıyorum )
aracınızı sattıgınızda model düşerek de olsa daha geniş bir araba alamıyor musunuz ? eğer öyle olmuyor ise veya model düşmek istemiyorsanız başka bir yorumum olmıyacak konuyla ilgili , zevkler renkler ve istekler insandan insana değişiyor işte :)
saygılar.
Öncelikle hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün.Bence kesinlikle kredi işine girmeyin.Aracınızı 40.000 tl ye satılırsa kesinlikle Chevrolet Cruze almayı düşünün derim. İçi çok rahat ve araba inanılmaz sessiz çalışıyor. Eğer motoruna dokunulmamış bi araç bulursanız sizi asla üzmez. Ben ehliyetimi ilk aldığımda 2.0 dizel motorunu almıştık . Aracın rahatlığını şöyle söyliyim üniversite öğrencisiyim 6 tane yarmayla Beylikdüzünden atladık Sapancaya yazlığa gittik kimsede şikayet etmedi konforundan. Bence bi bakın derim kesinlikle üzmez.
Kredi ile araç almak kenardaki para ile araç almaktan bence çok daha mantıklı çünkü var olmayan parayı kredi ile sağlayıp biraz zorlanarakta olsa ödeyerek hiç yoktan bir mal mülk var etmek demektir kenardaki paranızda cebinizde kalmış olur
Yani para biriktirip araç almak çok zordur çünkü kredi gibi mecbur ödemek zorunda olduğunuz bir durum yoksa kenarda para birikmiyor bi yere uçup gidiyor para
Burda önemli olan detay ödeyebilme gücünü iyi ayarlamak bu dengeyi sağlayabilirseniz mantıken paranıza para katmış olursunuz ama denge bozulursa herşey alt üst olur riski iyi değerlendirmek gerekir.
Faiz mi ? e yani paraya para katarken yardımı faizsiz olarak bu devirde insana babası bile yapmaz olacaka tabikide oda..
gokhankenar
03-08-2017, 14:22
Bence kredi olayı doğru kullanımda çok mantıklı yani rahatlıkla ödendiğinde. Diyelim ki elinizde 20.000tl var 30.000tl kredi çekip 50.000 tl lik bir araç aldınız. Borcunuz bittiği zaman elinizde 50.000tl sermaye olacak. Yani sermayenizi artırmış olacaksınız :icon_tup:
makethewayforme
03-08-2017, 14:58
kredi & faiz olayından uzak durmanızı tavsiye ederim
faiz denen illet bulaştığı işin, malın, ticaretin bereketini bitirir
Geçin bu hurafeleri. Bu dünyada, hele bu ülkede faize hiç bulaşmadan yaşayabilen var mı? Varsa tanışalım o babayiğitle.
Bankalarla çalışmak iyidir. Bilinçli çalışırsan, cebinde olmayan parayı savurmazsan gayet faydalıdır banka.
*Elde araç varken elzem olmayan şeyler için borçlanılmasına ben de karşıyım. Önceki sayfalarda izahını yaptım ayrıntılı olarak.
makethewayforme
03-08-2017, 21:17
Geçin bu hurafeleri. Bu dünyada, hele bu ülkede faize hiç bulaşmadan yaşayabilen var mı? Varsa tanışalım o babayiğitle.
Bankalarla çalışmak iyidir. Bilinçli çalışırsan, cebinde olmayan parayı savurmazsan gayet faydalıdır banka.
*Elde araç varken elzem olmayan şeyler için borçlanılmasına ben de karşıyım. Önceki sayfalarda izahını yaptım ayrıntılı olarak.
Pardon, tamam ,hemen geçiyorum bu hurafeyi
:)
ben bunu bunu 4,0 milyon dolarlık kredi ile iş yapan biri olarak yazdım, bugün işim hala devam ediyor, ama kredi ödemelerini inşallah bitirdiğimde bir daha bulaşmak istemiyorum
bunun büyüğü de küçüğü mantıklısı da mantıksızı da aynıdır
eskiden ben de kendimi, ''ben faizi alan değil verenim'' diye rahatlatırdım, ama öyle değil iş
tabi bunlar çok derin detaylı mevzular
nasibi olan elbet anlar
İbrahim33
03-08-2017, 21:33
Valla araç kredisini bilmem ama banka bana bugün 1 trilyon verse çekmezsem adi şerefsizim. korku hiç yok. nasıl olsa o parayla ne paralar kazanırım.
enes_srb
03-08-2017, 21:35
suan hatri sayilir daire dukkandan kira aliyoruz uzun suredir boyle ,sadece birinin kiracisiyla sorun cikti kac senedir biktik artik onuda uyguna diye hemen krediyle almistik belki tesaduftur ama bu konuda bende katiliyorum cok dikkat etmesemde cogu dini konuya bu konuda hassasim artik
hddsheriff
03-08-2017, 21:39
Pardon, tamam ,hemen geçiyorum bu hurafeyi
:)
ben bunu bunu 4,0 milyon dolarlık kredi ile iş yapan biri olarak yazdım, bugün işim hala devam ediyor, ama kredi ödemelerini inşallah bitirdiğimde bir daha bulaşmak istemiyorum
bunun büyüğü de küçüğü mantıklısı da mantıksızı da aynıdır
eskiden ben de kendimi, ''ben faizi alan değil verenim'' diye rahatlatırdım, ama öyle değil iş
tabi bunlar çok derin detaylı mevzular
nasibi olan elbet anlar
kendinizle çelişiyorsunuz , madem faiz bereketi bitiriyor 4 milyon doları nasıl ödüyorsunuz ?
kapitalist düzende faize bulaşmayan kimse yoktur. en basiti faturanızı 1-2 gün geç ödediğinizde gecikme faizi ödüyorsunuz.
konu sahibi ortalarda görünmese de bu ülkede yarınımız meçhulken krediye bulaşıp kazanmadığın 4-5 yıllık parayı krediye bağlamak büyük cesaret.
sanctuary35
03-08-2017, 22:50
bende allaha şükür kira derdim yok diye kredi çekip değiştirdim arabayı ama çocuk yok ve izmirde yaşıyorum 50bin olmasada daha düşük meblalarda çekilebilir
Bunlar dini idrak edememiş sözde din alimlerinin laflarıdır. İtimat etmeyiniz. Kendileri bankaları ve kapitalın tüm olanaklarını kullanır. Ama başkalarına ahkam keserler faiz haram diye.
Mevcut dünya düzeninde çekene de ödeyene de helal olsun.
hddsheriff
03-08-2017, 23:41
Bunlar dini idrak edememiş sözde din alimlerinin laflarıdır. İtimat etmeyiniz. Kendileri bankaları ve kapitalın tüm olanaklarını kullanır. Ama başkalarına ahkam keserler faiz haram diye.
Mevcut dünya düzeninde çekene de ödeyene de helal olsun.
Bu yazdıklarının aksini düşünenlere "TAKVA" filmini izlemeyi öneriyorum.