PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ev internet hakkında

wekoo
05-06-2017, 09:38
evde kullanmak üzere internet hakkında paketleri hakkında yardımcı olucak varmı acaba evde tel kullanmıyoruz.....

Dragger
05-06-2017, 10:25
Superonline kullanıyorum, 100 mbit 75 gb 79 TL.

75 gb dolunca 24 mbite düşüyor. Gece 2-8 kotayı etkilemiyor.

ILHAN K
05-06-2017, 11:33
Yeni konu açmadan bende burda sorayım konu sahibi arkadaş iznin olursa ,

Evdeki internet altyapım en fazla 16 mbit destekliyor, karşı binamda fiber var , benimde fiber kullanabilmek için ne yapmam lazım, teşekkürler.

fthdrn
05-06-2017, 11:52

Evdeki internet altyapım en fazla 16 mbit destekliyor, karşı binamda fiber var , benimde fiber kullanabilmek için ne yapmam lazım, teşekkürler.

Binadaki sakinlerin imzasını toplayıp gerekli yere iletirseniz başvurunuzu onlar sistemi binanıza çekiyor.

gokhankenar
05-06-2017, 13:54
Eğer muhitinizde kablolu tv varsa kesinlikle uydu net bağlatmanızı öneririm...

wekoo
05-06-2017, 15:09

sıkıntı yok ustam

Eğer muhitinizde kablolu tv varsa kesinlikle uydu net bağlatmanızı öneririm...
bulumdugum mevkide kablolu tv yok malesef...

brv
05-06-2017, 15:20
Fiber var ise Vodafone iyidir,
Superonline alt yapısı zaten...

emresener
06-06-2017, 08:30
ttnet 24mbıt 200gb adil kota ve tivibu 79tl ödüom ben, tivibu full paket

Thracian
07-06-2017, 07:25
Fiber varsa bilgi sahibi değilim.

Eğer bölgede sadece adsl vdsl varsa sececegin tek şey Turk.Net

delyyy
18-04-2020, 16:51
Yeni konu açmadan bunu hortlatmak istedim.
Bazı nedenlerden dolayı önümüzdeki hafta taşınacağım.
5 yıldır Vodafone kullanıyordum evde, hiç sorun yaşamadım. Ta ki iş interneti yeni ikamete taşımaya gelinceye kadar.
Çağrı merkezine ulaşmak imkansız zaten, insanlar 3-4 aydır yeni ikametlerine internet taşınsın diye bekliyorlarmış. "Şikayet var" bununla dolu.
Ben de taahhüdüm bittiği için iptal etmeye karar verdim. Buraya kadar OK

Taşınacağım yerde benden önce oturanlar Türk Telekom fiber kullanıyorlarmış ve çok memnunlarmış. Altyapı sorgulama yapınca ttnet şunu veririm bunu veririm diyemiyor hız olarak. Bir de ttnet diğerlerine göre bir tık pahalı sanki. Bir de uzuuun taahhütler istiyor.
Bir diğer sorun da burada başlıyor. Yine insanlar yeni abonelikleri başlasın diye 15-20 gündür bekliyorlarmış, çoğu firmada durum böyle. Evden çalıştığım için bu bana sorun olur. Virüs dolayısıyla muhtemelen ağır işliyordur diye tahmin ediyorum.

Şimdi sizden talebim, kullandığınız ve memnun kaldığınız firmaları belirtirseniz sevinirim. Özellikle çağrı merkezi ulaşılabilirliği ve hızlı dönüş konusunda.

Yer İstanbul/Kartal

Şimdiden teşekkürler.

KÖROĞLU
18-04-2020, 20:41
Ben vodafone dan hizmet alıyorum yaklaşık 40 gün civarında oldu aboneliğim.

Bağlantı için taahhüt ettikleri gün gelemediler, kurulum yapacak arkadaş o gün aradı kusura bakmayın gelemedim çok yoğun yetiştiremedim diye.

İyi niyetli olduğunu düşündüğüm için 2-3 gün bekledim. Geldi kurdu gitti, şimdilik bir sorun yaşamıyorum.

Vodafone'un hat tahsisi için başvurması ve hattın tahsis edilmesi sürecinde bir bekleme yaşadım ayrıca bu her sağlayıcıda var sanırım.

Zorbey
18-04-2020, 20:47
5 yıldır Vodafone kullanıyordum evde, hiç sorun yaşamadım. Ta ki iş interneti yeni ikamete taşımaya gelinceye kadar.
Çağrı merkezine ulaşmak imkansız zaten, insanlar 3-4 aydır yeni ikametlerine internet taşınsın diye bekliyorlarmış. "Şikayet var" bununla dolu.

Taşınacağım yerde benden önce oturanlar Türk Telekom fiber kullanıyorlarmış ve çok memnunlarmış. Altyapı sorgulama yapınca ttnet şunu veririm bunu veririm diyemiyor hız olarak. Bir de ttnet diğerlerine göre bir tık pahalı sanki. Bir de uzuuun taahhütler istiyor.
Bir diğer sorun da burada başlıyor. Yine insanlar yeni abonelikleri başlasın diye 15-20 gündür bekliyorlarmış, çoğu firmada durum böyle. Evden çalıştığım için bu bana sorun olur. Virüs dolayısıyla muhtemelen ağır işliyordur diye tahmin ediyorum.

Şimdi sizden talebim, kullandığınız ve memnun kaldığınız firmaları belirtirseniz sevinirim. Özellikle çağrı merkezi ulaşılabilirliği ve hızlı dönüş konusunda.

Yer İstanbul/Kartal

Şimdiden teşekkürler.

Bulunduğunuz yerde kablonet varsa tavsiye ederim. Müşteri hizmetlerine istediğiniz zaman ulaşırsınız. taahhüt ettikleri hız, ping sıkıntısız bi şekilde veriliyor

Merto
18-04-2020, 20:56

Yer İstanbul/Kartal

Şimdiden teşekkürler.
Ofiste türk telekom fiber var 100mbit, 200gb kotalı 120tl idi sanırım. İş merkezi olduğu için sıkı takip ediliyor sanırım 2 sene önce fiber geldi hiç kesinti olmadı.

Evde türk telekom vdsl kullanıyorum o da 35mbit, kotasız 90 tl. Onda da aylık ortalama 600 gb download oluyor, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.

Başka sağlayıcı kullanmadım o yüzden yorum yapamıyorum.

delyyy
20-04-2020, 08:10
Kablonet maalesef yok orada.
Türk telekoma telefonla ulaşmak mümkün değil, gerekli tuşlamaları yapınca direkt kapanıyor. İnternetten form doldurdum, oradan da aramadılar.
Vodafone'a başvursam mı kararsızım.. Bu çıkış süreci sancılı olacak gibi çünkü.

ocetinel
20-04-2020, 08:22
Kablonet maalesef yok orada.
Türk telekoma telefonla ulaşmak mümkün değil, gerekli tuşlamaları yapınca direkt kapanıyor. İnternetten form doldurdum, oradan da aramadılar.
Vodafone'a başvursam mı kararsızım.. Bu çıkış süreci sancılı olacak gibi çünkü.

Geçen hafta çarşamba günü ttnet için (evin olduğu yerde sadece türk telekom altyapısı varmış) online başvurdum. Yaklaşık 10 dk içinde aradılar, ilk önce detaylı bilgi aldım paket hakkında. Daha sonra ben tekrar müşteri hizmetlerini aradım, başka bir arkadaş ile görüştüm, artık şans mıdır bilmem iyi birisi çıktı yardımcı oldu baya. Başvuruyu telefonda hemen hallettik. Eve kargo ile sözleşme geleceğini söyledi ama muhtemelen sokağa çıkma yasağından yada kargo yoğunluğundan dolayı da olabilir sözleşme elime ulaşmadı.

ilk ay bizden kampanyası 24 mbps 95,90 tl + 6 tl modem ücreti varmış malesef.

delyyy
22-04-2020, 09:48
Ben de türktelekoma ulaşabildim şu an için en rahat.
12 megabit fiber kotasız, 79+modem ücreti, ilk ay onlardan. Bir şey indirmediğim için hız bana yeter.
Bugün bağlamaya geleceklermiş, çok inanmadım ama neyse :)
Cevaplar için teşekkürler herkese.

ocetinel
28-04-2020, 10:41
15 Nisan'da başvurduğum internetin sözleşmesi bile daha ulaşmadı elime :D ve aradığımda aldığım cevap: "5 gün içerisinde gelmesi gerekiyordu 12 gün olmuş, haklısınız, şikayet kaydı oluşturalım, cevap için birkaç gün daha beklemeniz gerekiyor."

teşekkürler türk telekom :)

delyyy
28-04-2020, 11:43
Biraz şans galiba.
22 Nisanda geleceğiz deyip 23 Nisan sabahı geldi çat diye bağladı gitti çünkü :)

Gel gör ki Vodafone aboneliğimi halen iptal edebilmiş değilim. Yok orayı arayın, olmazsa burayı arayın. Form doldurun vodafone noktasına teslim edin. Gidersin adamların faksı yok diye iptal formunu almazlar. Ramazana söverek girdik sayelerinde.

207_TR
28-04-2020, 22:48
Konuyu açında 2.mesajdaki fiyatları gördüm ne kadar iyimiş dedim :)

CloudGrey
17-12-2024, 15:45
güncel bilgi varmı ?

kayınpederin evine alacağım nette 500den aşağı yok

phantom
17-12-2024, 16:36
güncel bilgi varmı ?

kayınpederin evine alacağım nette 500den aşağı yok

selam,

turk.net'i tavsiye ediyorum. ~2 yil once VDSL aldim. ~1 yil once bir tane daha VDSL aldim (farkli adrese). firma duzgun calisiyor. cagri merkezini kaldirmislar, sitesinden mesaj gondererek iletisim kuruyorsun. istersen seni telefonla ariyorlar.

kota yok.

VDSL altyapisi -mecburen- TT uzerinden. kalani (Inet erisimi, musteri hizmetleri vs.) turk.net'e ait. online hizmet sitesi oldukca duzgun, aradigini buluyorsun. fiyatlar diger firmalara benzer. devreye almalari ~1 hafta surdu, bu arada SMS ile asamalardan haberdar ediyorlar.

yogun kullaniyorum, yavaslama, uzun sureli kesinti, terleme, conta yakma, cekisten dusme :) yasamadim.

karar verirsen router kiralama. suruyle 2. el Zyxel mevcut. al gec.

:heyoo:

yiiter
18-12-2024, 08:27
Vodafone hariç Telekom, Superonline en kötü Turknet tercih edin. Fiyat olarak zaten 500 Tl den aşağı paket tek tük var.

aslan
18-12-2024, 09:47
Uzun yorumlar ve araştırmalar neticesinde ben de Turknet aldım memnunum

tayreep_john
18-12-2024, 14:31
peki altyapıda fiber yoksa 100 mgbt bile alamıyoruz 1000 başvurusu yapsak kabul olmaz sanırım fiber bile yokken ?

EnesPolatdemir
18-12-2024, 14:54
4 yıldır turknet kullanıyoruz. Ben doğduğumda bizim evde internet vardı. Hayatım boyunca hiç bu kadar sorunsuz ve güzel bir sağlayıcıyla karşılaşmamıştım. Çevremdekileri de geçirdim hepsi çok memnun. Öneriyorum. İnternet sitelerinden alacağınız hızı bir kontrol edin ama tahminim 100mbps alırsınız. Bize 1000 veriyorlar ama her yerde böyle altyapı yok

phantom
18-12-2024, 15:05
1,000Mbps, binaya fiber kablo gelen ve turknet'in bu kabloyu KULLANMA HAKKI olan adresler icin secenek.

bakir kablo geliyorsa 100Mbps'e KADAR diye soyluyorlar, ama hikaye. bakir kablo kalitesi & uzunluguna gore hiz her adreste farkli olur. ancak tekrar yaziyorum, 100Mbps olacak bir hiz degil.

turknet satis bana telefonda cok iyi, sizin adresiniz 80Mbps vs. diye anlatti. sonuc: 35Mbps.

bakir kablo ve ucundaki DSL sistemi TT'a ait, turknet bu altyapiyi KIRALAYARAK musterisine hizmet veriyor.

sonuc: bendekiler 30-40Mbps ile calisiyor. guzel.

bilerek hareket ediniz :)

Birkan61
18-12-2024, 15:19
Bölgenizde altyapı ile alakalı değişiklik gösterebileceğine inanıyorum

Bahçelievlerde, alt yapımda fiber yok DSL;

Önce kablonet 100mgbt kullanıyordum, sürekli donma kopma hız düşüklüğü yaşıyordum. Hiç memnun kalmadım. 1 yılda 38 kez arıza kaydı oluşturmuşum vakit buldukça denk geldiğimde.

Sonra superonline 50mgbt geçtim. Kablonete göre daha stabil donmasız güzel kullanıyorum.

Turknet binaya fiber getirdi 1000mgbt fiyatıda iyi ama apartmanı öyle delicez dairenize böyle delik açıcaz falan o sebepten almadım.

Superonline 50mgbt DSL, TV Plus (24 ay premium üyelik hediye), Kutu - Kumanda (taahüt bitimi cihaz bende kalıyor) 580 TL ödüyorum müthiş memnunum

EnesPolatdemir
18-12-2024, 16:09
Bölgenizde altyapı ile alakalı değişiklik gösterebileceğine inanıyorum

Bahçelievlerde, alt yapımda fiber yok DSL;

Önce kablonet 100mgbt kullanıyordum, sürekli donma kopma hız düşüklüğü yaşıyordum. Hiç memnun kalmadım. 1 yılda 38 kez arıza kaydı oluşturmuşum vakit buldukça denk geldiğimde.

Sonra superonline 50mgbt geçtim. Kablonete göre daha stabil donmasız güzel kullanıyorum.

Turknet binaya fiber getirdi 1000mgbt fiyatıda iyi ama apartmanı öyle delicez dairenize böyle delik açıcaz falan o sebepten almadım.

Superonline 50mgbt DSL, TV Plus (24 ay premium üyelik hediye), Kutu - Kumanda (taahüt bitimi cihaz bende kalıyor) 580 TL ödüyorum müthiş memnunum

siz bahçelievlerin neresindesiniz bilmiyorum ama ben ataköy hastanesi tarafındayım. 1000mbps alıyoruz. 5 arka sokağımda arkadaşım oturuyor onların evi eski ama onlar da 1000mbps alıyor. Sanırım siz haznedar taraflarındasınız doğru muyum?

Birkan61
18-12-2024, 16:15
siz bahçelievlerin neresindesiniz bilmiyorum ama ben ataköy hastanesi tarafındayım. 1000mbps alıyoruz. 5 arka sokağımda arkadaşım oturuyor onların evi eski ama onlar da 1000mbps alıyor. Sanırım siz haznedar taraflarındasınız doğru muyum?

Yok hocam, soğanlı'dayım, binada yeni 4 yıllık

Turknet için 1000 alabiliyorum onda sıkıntı yok 2 yıl önce bina içine kadar girdiler ama binayı katları del kablo geçir daire içini del kablo geçir muhabbetinden almadım.

Superonline ve Kablonet için adresimi fiber desteklemiyor

melihyilmaz
18-12-2024, 17:30
Süperonline kullanıyorum bende yaklaşık 5 yıldır fiber çok memnunum. Hiç bir sorun yaşamadım bugune kadar.

jojo59
18-12-2024, 18:00
Millenicom tavsiye ediyorum

Schumi
20-12-2024, 22:48
Comnet kullanıyordum. Aşırı ötesi memnundum. IT işi yaptığım için destek verdiğim firmalarıda geçirmiştim. Ama 2.5 yıl sonunda battılar. :D Şimdi herkesi mecbur TTNET'e geçirdim.

CloudGrey
23-12-2024, 14:07
evde uydunet kullanıyorum.
20 yıldır nerdeyse sorun yaşamadım ama artık biraz çağ dışı kaldı.

ev beşiktaşta altyapı varmış galiba ,aşağıdaki resimde öyle görünüyor.

uydunette upload acaip yavaş 4mbit. ben en çok counter oynuyorum.
bu 1000lik dalgametreye geçsem bir fark görürmüyüm ?

attığım taş ürküttüğüm kuşa değermi ??

https://hizliresim.com/upload-success

CloudGrey
23-12-2024, 14:08
https://i.hizliresim.com/6sk3jgp.JPG (https://hizliresim.com/6sk3jgp)

phantom
23-12-2024, 19:29
evde uydunet kullanıyorum. 20 yıldır nerdeyse sorun yaşamadım ama artık biraz çağ dışı kaldı.

uydunet=turksat, coax kablo/DOCSIS teknolojisi. cag disi degil, hala devam.

gigafiber=turknet degil mi? varsa hic bekleme al.
turksat'i hemen iptal etme.
turknet iyi calisiyorsa oburunu iptal edersin, kendini garantiye alirsin.

uydunette upload acaip yavaş 4mbit. ben en çok counter oynuyorum. bu 1000lik dalgametreye geçsem bir fark görürmüyüm?
oyunlar icin 4Mbps uload'un gayet yeterli olmasi lazim. ama kullanimi olcemedigin icin hissiyata gidiyorsun (acik hava filtresi taktim 50HP artmistir olayi)

turknet F/O sistemi EFI
turksat DOCSIS karburator
hele bir de ayni fiyatken, hayirli olsun diyebilir miyiz cloud abi?

antin kuntin hardware konularini forumca bekliyoruz :D ...
yok mu boyle acayip kartli hicbir yerde bulunmayan motherboard :icon_tup: .

Schumi
23-12-2024, 20:23
evde uydunet kullanıyorum.
20 yıldır nerdeyse sorun yaşamadım ama artık biraz çağ dışı kaldı.

uydunette upload acaip yavaş 4mbit. ben en çok counter oynuyorum.
bu 1000lik dalgametreye geçsem bir fark görürmüyüm ?

https://hizliresim.com/upload-success

Just a moment... (https://www.waveform.com/tools/bufferbloat)

Bufferbloat testi yap. TurkNET GigaFiber altyapı güzel ama verilen modemler felan baya kötü. Son gelen cihazlar WiFi6 indirme hızları iyi ama en iyi tabirle boost lag gibi güç geç geliyor dersen daha iyi bir Router cihazı alman gerekiyor. Keenetic marka öneririm. Hatta Keenetic ile Dual WAN sayesinde hem TurkNET hem KabloNET aynı anda birleştirip kullanabilirsin.

CloudGrey
23-12-2024, 21:01
Just a moment... (https://www.waveform.com/tools/bufferbloat)

Bufferbloat testi yap. TurkNET GigaFiber altyapı güzel ama verilen modemler felan baya kötü. Son gelen cihazlar WiFi6 indirme hızları iyi ama en iyi tabirle boost lag gibi güç geç geliyor dersen daha iyi bir Router cihazı alman gerekiyor. Keenetic marka öneririm. Hatta Keenetic ile Dual WAN sayesinde hem TurkNET hem KabloNET aynı anda birleştirip kullanabilirsin.

abi böyle bir sonuç verdi.

bu arada wifi kullanmıyorum evdeki 2 pcde ethernet ile bağlı modemlere.

https://i.hizliresim.com/aeteifb.JPG (https://hizliresim.com/aeteifb)

phantom
23-12-2024, 21:05
grade A olunca oyunda lag sifir mi oldu?

Schumi
23-12-2024, 21:27
grade A olunca oyunda lag sifir mi oldu?

Yüksek hızlı internet te router kapasitesi yüzünden darboğaza girdiği zaman tek süre downloadlarda yüksek hız görülmesine rağmen oyun yada video konferans vs.vs. lerde oluşan tuhaf yavaşlıkların tespitinde işe yarıyor. TTNet'in verdiği cihazlarda. Grade A olunca oyunlar lagsız olacak garantisi yok. Servis sağlayıcının sunduğu internet hızını router / modem yüzünden verimsiz (!) kullanıp kullanmadığının kaba bir testi.

phantom
23-12-2024, 21:59
Yüksek hızlı internet te router kapasitesi yüzünden darboğaza girdiği zaman

oncelikle;
burayi IT detayi ile doldurma niyetim yok, okudugum kadariyla meslek olarak IT ile ugrasiyorsun, seni haksiz cikarma niyetim de yok. aman yanlis anlasilmasin.

route/switch ile ugrasan birisi olarak yaziyorum;

gonderdigin sayfada bufferbloat nedir aciklamasini okudum & testi yaptim. once latency olctu, sonra dload'u "kanirtip" latency olctu, sonra uload'u "kanirtip" latency olctu.

1. tabii ki d/uload yapMAmaya gore daha yuksek latency (bende C) cikti. bu durumda oyun oynayan arkadasin dload & uload'u "kanirtip", sonra oyun oynamasi lazim. bu ev icin super sacma bir kullanim senaryosu.

2. cok trafik gecince lag artti abi cumlesinin aciklamasi CPE'nin route/fw/NAT islemlerinde paket kaybetmemek paket bufferlarinda trafik bekletmesi anlamina gelir. eve konan $50-$100'lik alette latency artmasi gayet normal; bunlar en ucuz seviye icin uretilmis, tuketici sinifi network cihazi (bu durum routing/fw/NAT gibi fonksiyonlar icin gecerli, wireless/switching icin degil). ben olsam bu kategorideki alette hayatta boyle performans, kanirtinca latency dusmesin falan BEKLEMEM.

3. gonderdigin sayfada 2 yerde ayri ayri urun saplamasi mevcut :). amazon linklerine kadar konulmus. bufferbloat varsa bak su router'lar iyi diye net net soylenmis.

sonuc: bana teknolojik hikaye uydurup tuketiciye router iteleme hikayesi gibi geldi.

Schumi
24-12-2024, 09:14
oncelikle;
burayi IT detayi ile doldurma niyetim yok, okudugum kadariyla meslek olarak IT ile ugrasiyorsun, seni haksiz cikarma niyetim de yok. aman yanlis anlasilmasin.

route/switch ile ugrasan birisi olarak yaziyorum;

gonderdigin sayfada bufferbloat nedir aciklamasini okudum & testi yaptim. once latency olctu, sonra dload'u "kanirtip" latency olctu, sonra uload'u "kanirtip" latency olctu.

1. tabii ki d/uload yapMAmaya gore daha yuksek latency (bende C) cikti. bu durumda oyun oynayan arkadasin dload & uload'u "kanirtip", sonra oyun oynamasi lazim. bu ev icin super sacma bir kullanim senaryosu.

2. cok trafik gecince lag artti abi cumlesinin aciklamasi CPE'nin route/fw/NAT islemlerinde paket kaybetmemek paket bufferlarinda trafik bekletmesi anlamina gelir. eve konan $50-$100'lik alette latency artmasi gayet normal; bunlar en ucuz seviye icin uretilmis, tuketici sinifi network cihazi (bu durum routing/fw/NAT gibi fonksiyonlar icin gecerli, wireless/switching icin degil). ben olsam bu kategorideki alette hayatta boyle performans, kanirtinca latency dusmesin falan BEKLEMEM.

3. gonderdigin sayfada 2 yerde ayri ayri urun saplamasi mevcut :). amazon linklerine kadar konulmus. bufferbloat varsa bak su router'lar iyi diye net net soylenmis.

sonuc: bana teknolojik hikaye uydurup tuketiciye router iteleme hikayesi gibi geldi.

Bende uzun yazmayayım ancak evde Netflix izlerken çoklu Teams toplantısında ekran paylaşımı vs.vs. yaparken sorun yaşayan ve kablolu bağlantı ile test eden insanlar router değişimleri WiFi ile bile sorunlarından kurtuldu. İllaki bir reklam ürün satışı vardır neden olmasın. Ben hiç oyun oynamıyorum ama oynayan kuzenlerde router değişimlerinden gözle görülür pozitif fayda gördüler.

CloudGrey
24-12-2024, 09:38
abiler :)

ben ne yapayım şimdi ?

bana direk link atın allasen nolur

phantom
24-12-2024, 12:42
Bende uzun yazmayayım ancak evde Netflix izlerken çoklu Teams toplantısında ekran paylaşımı vs.vs. yaparken sorun yaşayan ve kablolu bağlantı ile test eden insanlar router değişimleri WiFi ile bile sorunlarından kurtuldu. İllaki bir reklam ürün satışı vardır neden olmasın. Ben hiç oyun oynamıyorum ama oynayan kuzenlerde router değişimlerinden gözle görülür pozitif fayda gördüler.

her yol roma'ya cikmiyor mu? packet buffer bahane, duzgun ekipman sahane...

phantom
24-12-2024, 12:48
abiler :)

ben ne yapayım şimdi ?

bana direk link atın allasen nolur

F/O turknet'i yapistir
turksat'i gecisten memnun kalmadan iptal etme
alabilecegin en iyi router'i al
portlarin etrafini kontrol, yag kacagi olmasin :rolleyes:

CloudGrey
24-12-2024, 13:20
F/O turknet'i yapistir

abi bide ruter linki alayım, en çiğerlisinden :)

phantom
24-12-2024, 13:52
oncelikle turknet sitesini incele, F/O servis icin tavsiye edilen marka/model var mi?
ben inceledigimde sitesindeki en duzgun marka Zyxel idi (VMG3625-T50B), aynen 2.el aldim.
Zyxel consumer urunde TR'ye ithal edilen duzgun bir marka.
bu aletlerin sifir olmasi onemli degil, calisiyorsa calisir.

ya da turknet satis ile gorus, F/O servisinde Netgear, Keenetic vs. gibi bir cihaz kullanmak istiyorum, olur mu diye sor.

google'da arama yap, turknet F/O servisiyle meraklilarin hangi router'lari kullandigini arastir. merakli olup ust duzey alet kullanan muhakkak vardir. onlarda calisiyorsa sende de calisir.

wifi baska bir konu, ev guzel calissin istiyorsan wifi icin ayri cihaz(lar) alip evde kapsama alani yaratmani oneririm. bu sekilde sistemi ISP ve wifi network olarak ayirir, huzura erersin.
aksi takdirde ordan cekmedi bu odada zortladi konularinin sonu yok.

tavsiyeler boyle...

CloudGrey
24-12-2024, 14:07
oncelikle turknet sitesini incele, F/O servis icin tavsiye edilen marka/model var mi?
ben inceledigimde sitesindeki en duzgun marka Zyxel idi (VMG3625-T50B), aynen 2.el aldim.
Zyxel consumer urunde TR'ye ithal edilen duzgun bir marka.
bu aletlerin sifir olmasi onemli degil, calisiyorsa calisir.

ya da turknet satis ile gorus, F/O servisinde Netgear, Keenetic vs. gibi bir cihaz kullanmak istiyorum, olur mu diye sor.

google'da arama yap, turknet F/O servisiyle meraklilarin hangi router'lari kullandigini arastir. merakli olup ust duzey alet kullanan muhakkak vardir. onlarda calisiyorsa sende de calisir.

wifi baska bir konu, ev guzel calissin istiyorsan wifi icin ayri cihaz(lar) alip evde kapsama alani yaratmani oneririm. bu sekilde sistemi ISP ve wifi network olarak ayirir, huzura erersin.
aksi takdirde ordan cekmedi bu odada zortladi konularinin sonu yok.

tavsiyeler boyle...

abi çok sağol zaman ayırdığın için.
wifi ile işim yok evde 3 pc var hepside kablo işe bağlı zaten ve masaüstüler..

phantom
24-12-2024, 20:13
abi çok sağol zaman ayırdığın için.
wifi ile işim yok evde 3 pc var hepside kablo işe bağlı zaten ve masaüstüler..

rica :icon_tup:
Mustafa Izzet Efendi sokakta oturan bir abim var, sana uzak degil diye tahmin ederim.
herhalde 10 yildan fazladir turknet F/O servisini kullaniyor, ilk alanlardan.
bittorrent & http ile indirirken (karsi tarafin durumuna gore) gayet uzun sureli 700-800Mbps'ler goruyor. eve kadar F/O kablo geliyor.
ben ayni paraya 35'ten fazla kullanamiyorum. kiyas kabul etmez.
umarim memnun kalirsin.

Schumi
24-12-2024, 20:56
Just a moment... (https://www.akakce.com/router/en-ucuz-keenetic-kn-3810-01-eu-ax1800-mesh-wi-fi-6-4-port-gigabit-smart-switch-ve-usb-3-0-portu-fiyati,200431993.html)

Üzerindeki ethernet portları gigabit birşey ozaman az sayıda cihazın varsa switch kullanmadan tek cihaz ile işi bitirebilirsin.. Bozulana kadar hangi operatöre geçersen geç kullanabileceğin bir cihaz. Reklam engelleme cart curt ta mevcut. VPN Server ve VPN Client ne ararsan var.

CloudGrey
25-12-2024, 11:02
Just a moment... (https://www.akakce.com/router/en-ucuz-keenetic-kn-3810-01-eu-ax1800-mesh-wi-fi-6-4-port-gigabit-smart-switch-ve-usb-3-0-portu-fiyati,200431993.html)

Üzerindeki ethernet portları gigabit birşey ozaman az sayıda cihazın varsa switch kullanmadan tek cihaz ile işi bitirebilirsin.. Bozulana kadar hangi operatöre geçersen geç kullanabileceğin bir cihaz. Reklam engelleme cart curt ta mevcut. VPN Server ve VPN Client ne ararsan var.

abi son birşey soracağım.

aradım bu ttnet turknet neyse geldi diyelim , bağladı.
modem vs istemedim diyelim. kablonun ucu öyle acıkta kaldı.

bu linkte attığın modemi aldım diyelim.

direk al tak çalıştırmı bu ?
ayara gerek varmı

CloudGrey
25-12-2024, 11:08

abi modem değilmişik

Schumi
25-12-2024, 17:38
abi son birşey soracağım.

aradım bu ttnet turknet neyse geldi diyelim , bağladı.
modem vs istemedim diyelim. kablonun ucu öyle acıkta kaldı.

bu linkte attığın modemi aldım diyelim.

direk al tak çalıştırmı bu ?
ayara gerek varmı

FTTH (Fiber to the Home) denilen eve kadar fiber kılı gelen internette Türkiye'deki tüm operatörler GPON sonlandılan kutuyu ve router (modem) cihazını mutlaka veriyorlar. Türk Telekom ve onun altyapısını kullananlar bunu birde kiralıyor satmıyorlar. Bende de 1Mbit TTNET Fiber var ve kutusunda duran hiç açmadığım modeme kira bedeli ödüyorum. Sana da router verip kurucaklar. İstersen sen sonra onu söküp değiştirebilirsin.

abi modem değilmişik

Evet değişik. :)

CloudGrey
25-12-2024, 19:29
FTTH (Fiber to the Home) denilen eve kadar fiber kılı gelen internette Türkiye'deki tüm operatörler GPON sonlandılan kutuyu ve router (modem) cihazını mutlaka veriyorlar. Türk Telekom ve onun altyapısını kullananlar bunu birde kiralıyor satmıyorlar. Bende de 1Mbit TTNET Fiber var ve kutusunda duran hiç açmadığım modeme kira bedeli ödüyorum. Sana da router verip kurucaklar. İstersen sen sonra onu söküp değiştirebilirsin.

Evet değişik. :)

abi cumaya randevu aldım bi bağlatayım sonra gene rahatsız edeceğim seni :)

Aranel Ciryatan
26-12-2024, 10:47
Fiber internet kullanıyorum. Evde IoT cihaz çok fazla ve oyun oynayıp yayın açıyorum. Operatörlerin verdiği Router'lar zaten direkt çöp kesinlikle beni karşılamıyor. Asus RT-AC1900U kullanıyordum 1 GHz ve 2 çekirdek işlemci + 256 MB ram olan bir cihaz. Ciddi anlamda Network tarafiğine yanıt vermemez duruma geliyordu zaman zaman. İşlemci devamlı %50 üzeri yük altında hareket ediyor ve oyun vs gibi durumlarda işlemci %80'lere dayanıyor 2 kişi oyuna girince zaman beni bırakın ben gidicem diyordu.

Şimdi AX86U'ya geçtim 2 GHz 4 çekirdek işlemci, 1 GB ram var. ağ trafiği ciddi anlamda rahatladı. Oyunlarda ping bariz azaldı. Kendi DC sunucumdaki oyunda 15-20 ping alırken artık 7-8 ping ile sunucuya bağlı oluyorum.

Kısaca ağda 6-7 cihazın üzerine çıkılacaksa ve oyun vs onanıyorsa bir çok cihaz su koyveriyor. Su koyverenler konusunda marka belirtmek istemiyorum AX modelleri 2500-3000'den satan markalar var. Kesinlikle işe yaramaz bir yatırım olacaktır. Alıp deneyimleyip satmak zorunda kaldım ürünleri.

Maxi
26-12-2024, 14:16
F/O turknet'i yapistir

dayı slm
geçen gün comnet yüzünden fena patladık, bende acilen millenicoma geçtim
bu türktelekomun fiber bir modemi var, 1 oda ilerisinden çekmiyor tam wifi
araya repeater koymak zorunda kaldım
sormak istediğim, bunlarda hack falan yokmudur ya?

phantom
26-12-2024, 14:37
dayı slm

wifi bilinenden daha karisik bir teknoloji ve her eve girmesiyle cesitli calisma sorunlari cikti. (sirketlerin kurdugu sekilde) birden fazla access point kullanip frekanslari ayarlarsan duzgun & hizli calisan bir wifi network olabiliyor.

repeater maalesef olabilecek en kotu cozum.

power-line comms (PLC) olayini duymussundur. tavsiyem iki oda arasinda PLC calistirman. ben uzun sure kullandim, cok eski elektrik kablolamasinda 25-80Mbps gibi hizlarda calisti. kablolama yeniyse daha iyi calisiyor, toprak hattin varsa hiz daha da artabilir.

yukarida bahsettigim sirket sistemi kadar iyi olmasa da sorunu cok para harcamadan PLC ile cozebilirsin. erenkoy'de bir arkadasa aldirdim, 3 yil oldu, memnun (onda da kotu bir Netmaster vardi).

istersen bir goz at; TP-Link Powerline (https://www.tp-link.com/us/home-networking/powerline/)

almayi dusunursen MUHAKKAK 802.11ac calistiran modeli tercih et. TP-Link olmak zorunda degil, baska markalar da var. yeter ki iteleme bisey olmasin.

tekrar selamlar... :heyoo:

Aranel Ciryatan
26-12-2024, 14:48
dayı slm

Telekom fiber şifresini veriyor mu bilmiyorum. Eğer vermiyorsa buradaki yöntem ile şifreni öğrenip farklı marka Router kullanabilirsin.

Attention Required! | Cloudflare (https://www.technopat.net/sosyal/konu/superonline-wan-fiber-kullanici-sifresi-oegrenme.615937/)

phantom
26-12-2024, 15:12

sordugunu tam anlamamisim, jeton simdi dustu.

wifi icin bu tip "tuketici" kategorisi aletlerde hack olmuyor. signal boost veya "sinyali koridora yonlendireyim" gibi seyler akla gelebilir ama bu aletler ezik :). butun olay ucuzluga dayali. bastan HIC ALMAMAK lazim.

ya daha duzgun bir router kullanican,
ya da access point/switch/PLC vs. ile eve duzgun bir network kurucan, ISP'nin "zoraki" kullandirdigi router'in wifi kismini kapatican, sirf route edecek.

bizimkilerin aletleriyle "surdurulebilir" bir kullanim yakalanmiyor.

tesisatci agziyla: randiman alamağssinnn arrrkadasim

CloudGrey
27-12-2024, 10:49
abilerim büyük gün geldi :)
turknet geldi fiberi bağlattık.

speclerimiz şu ;

https://i.ibb.co/kBXM7bK/111.jpg (https://ibb.co/6wFNM9Y)

taktıkları aletler şunlar ;

ZXHN H3601P (https://www.zte.com.cn/global/product_index/smart_home_en/home_router/zxhn-h3601p/zxhn-h3601p.html)

GPON SFU with 1-port GbE LAN - PMG1005-T20B/T20C | Global | Zyxel Service Providers (https://www.zyxel.com/service-provider/global/en/products/fiber-oltsonts/gpon/sfus/pmg1005-series)

bu aletlerde upgrade edeceğim birşey varmı ?
amacım online oyunlarda ping'i minimuma indirimek.

bilalMW
27-12-2024, 11:13
abilerim büyük gün geldi :)
turknet geldi fiberi bağlattık.

speclerimiz şu ;

https://i.ibb.co/kBXM7bK/111.jpg (https://ibb.co/6wFNM9Y)

taktıkları aletler şunlar ;

ZXHN H3601P (https://www.zte.com.cn/global/product_index/smart_home_en/home_router/zxhn-h3601p/zxhn-h3601p.html)

GPON SFU with 1-port GbE LAN - PMG1005-T20B/T20C | Global | Zyxel Service Providers (https://www.zyxel.com/service-provider/global/en/products/fiber-oltsonts/gpon/sfus/pmg1005-series)

bu aletlerde upgrade edeceğim birşey varmı ?
amacım online oyunlarda ping'i minimuma indirimek.

neyi minimuma indiricen abi?

bundan ilerisi oyunun içine girip senin adama mermi sıkman zaten.

phantom
27-12-2024, 11:22
gule gule kullan.

GPON=Gigabit Passive Optical Network

GPON cihazi F/O-bakir gecisi icin calisiyor. ZTE Cin firmasi, maalesef alet hakkinda bilgim yok. tavsiyem router'da 2.4GHz wifi'i kapat. sadece 5Ghz'i kullan (wifi5&6).

gonderdigin speedtest turknet dahilindeki server ile yapilmis. sayfada change server var, oradan baska bir server sec (NYC, Frankfurt, vs.), gorecegin degerler daha gercekci olur.

oyun icin oyun server'i ile test yapman lazim. web'de arastirma yaparsan kesin bir suru test yontemi bulursun.

punto_multijet
27-12-2024, 12:35
2 gun önce ttnetten turknet geçtim aylık 399tl 1gbit simetrik guzel gibi şimdilik

CloudGrey
28-12-2024, 12:02
gule gule kullan.

GPON=Gigabit Passive Optical Network

GPON cihazi F/O-bakir gecisi icin calisiyor. ZTE Cin firmasi, maalesef alet hakkinda bilgim yok. tavsiyem router'da 2.4GHz wifi'i kapat. sadece 5Ghz'i kullan (wifi5&6).

gonderdigin speedtest turknet dahilindeki server ile yapilmis. sayfada change server var, oradan baska bir server sec (NYC, Frankfurt, vs.), gorecegin degerler daha gercekci olur.

oyun icin oyun server'i ile test yapman lazim. web'de arastirma yaparsan kesin bir suru test yontemi bulursun.

abi router iyimi ? yaksa tırıvırımı ?
daha kıyak birşey almaya gerek varmı ?

Aranel Ciryatan
28-12-2024, 12:11

Operatörlerin verdiklerinin hepsi tırıvırı :) Maalesef bir çok kısıtlama ile geliyor Routerlar.

1 Gbit için benim önerim 2.5 Gbit WAN portu olan bir Router kullanın. Daha verimli olacaktır. Ayrıca bilgisayarınızın ethernet portu 2.5 Gbit üzerini destekliyorsa da güzel olur. Ben 2-3 hafta önce AX86U aldım çok ciddi bir fark oluştu oyunlarda üstte de belirttiğim gibi.

CloudGrey
28-12-2024, 12:56
Operatörlerin verdiklerinin hepsi tırıvırı :) Maalesef bir çok kısıtlama ile geliyor Routerlar.

1 Gbit için benim önerim 2.5 Gbit WAN portu olan bir Router kullanın. Daha verimli olacaktır. Ayrıca bilgisayarınızın ethernet portu 2.5 Gbit üzerini destekliyorsa da güzel olur. Ben 2-3 hafta önce AX86U aldım çok ciddi bir fark oluştu oyunlarda üstte de belirttiğim gibi.

anakartum bu ;

ROG MAXIMUS XIII APEX | Gaming motherboards|ROG - Republic of Gamers|ROG Turkiye (https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-maximus/rog-maximus-xiii-apex-model/)

sanıyorum 2.5 ethernet var.

ama AX86u 18bin tl :D

daha cep dostu birşey varsa alırım 1 dal link

Aranel Ciryatan
28-12-2024, 13:00
anakartum bu ;

ROG MAXIMUS XIII APEX | Gaming motherboards|ROG - Republic of Gamers|ROG Turkiye (https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-maximus/rog-maximus-xiii-apex-model/)

sanıyorum 2.5 ethernet var.

ama AX86u 18bin tl :D

daha cep dostu birşey varsa alırım 1 dal link

ben 2. el adım. Sıfır fiyatlarını saçmaladılar son 2-3 haftadır. Piyasada ürün az baya bi. 6000 TL'den aldım ben.

phantom
28-12-2024, 13:02

tahminim kotu degil. kullan.
daha dun gecis yaptin, bu kadar acele etmene gerek yok.
bol bol kullan, memnunsan turksat'i iptal ettir. onceligi turksat'i kapatma konusuna ver derim.
router uyduruk birsey ise zaman icinde hissedersin, hemen belli olmaz.

bir test yapabilirsin;
bilgisayarlardan birini turksat'a al, oyun server'ina ping at.
turknet'te olan bilgisayardan ping at, roundtrip suresini kiyasla. az-oz-net bir test.

"sikma canini, oksa patlicanini" :icon_tup: .

phantom
28-12-2024, 13:09

Ne kisitlamasiyla geliyor?
1Gbps servisi 2.5Gbps WAN portuna takarsan verim nasil artiyor?
Bilgisayar da 2.5Gbps olunca nasil daha iyi oluyor? cloudgrey "oyun oynadigi" bilgisayardan duzenli olarak ne kadar trafik uretiyor? olctu mu? olcebilme imkani var mi?
sen olctun mu? dumduz 10Gbps'e gecsek daha iyi olmaz mi?

CloudGrey
28-12-2024, 13:12
tahminim kotu degil. kullan.
daha dun gecis yaptin, bu kadar acele etmene gerek yok.
bol bol kullan, memnunsan turksat'i iptal ettir. onceligi turksat'i kapatma konusuna ver derim.
router uyduruk birsey ise zaman icinde hissedersin, hemen belli olmaz.

bir test yapabilirsin;
bilgisayarlardan birini turksat'a al, oyun server'ina ping at.
turknet'te olan bilgisayardan ping at, roundtrip suresini kiyasla. az-oz-net bir test.

"sikma canini, oksa patlicanini" :icon_tup: .

abi uyduneti kapatmayacağım büyük ihtimal. tabi çekecekleri fiyata göre.
şimdilik türksatı wifi ye bağlanan cihazlarda , turkneti ethernet ile bağladığım pclerde kullanma planım var :)

o zaman biraz deneyiyim test mest yaparım , sizlerri burdan gene rahatsız ederim.

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim

phantom
28-12-2024, 13:22
abi uyduneti kapatmayacağım büyük ihtimal. tabi çekecekleri fiyata göre.
şimdilik türksatı wifi ye bağlanan cihazlarda , turkneti ethernet ile bağladığım pclerde kullanma planım var :)

o zaman biraz deneyiyim test mest yaparım , sizlerri burdan gene rahatsız ederim.

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim

OK. inet baglantisi gibi servislerin degerlendirmesi bir kullanim suresi gerektirir, aninda belli olmaz.

ama sunu soyleyeyim, up/down simetrik 1Gbps hiz 5-10 bilgisayarlik bir sistem icin cok cok iyi. normal bir kullanim senaryosu ile (web, e-mail, oyun, iletisim-Teams/Skype/WebEx, video, streaming vb.) kolay kolay dolduramazsin.

yukarida yazildigi uzere FTTH olmasi cok iyi. duzgun calisirsa memnun kalmani beklerim.

gökan
28-12-2024, 16:51
27 ocakta tahhüt doluyor hangi net kullanalım (şuan ki turktelekom)

Aranel Ciryatan
29-12-2024, 11:52
Ne kisitlamasiyla geliyor?
1Gbps servisi 2.5Gbps WAN portuna takarsan verim nasil artiyor?
Bilgisayar da 2.5Gbps olunca nasil daha iyi oluyor? cloudgrey "oyun oynadigi" bilgisayardan duzenli olarak ne kadar trafik uretiyor? olctu mu? olcebilme imkani var mi?
sen olctun mu? dumduz 10Gbps'e gecsek daha iyi olmaz mi?

Sektörde olduğunuz için sizde biliyorsunuz ki portlar hiç bir zaman %100 verimde çalışmaz. Birde ev cihazı olunca bu portların kayıpları iyice artıyor. 1 Gbit olarak kullanılacak bu internette eğer ONT tarafında da ethernet portu olarak 1 gbitten fazla bir port ise ki mantıken 1 gbit internet verilen bir sistemde 1 gbitten fazla portu olan bir ONT kullanılması lazım. Router tarafında da 1 gbit üzerini kullanmak internet ki kayıpları minimuma düşürecektir. Bunun için bir ölçüme vs gerek yok. Tabi kullanıcının ihtiyacına gör değişir ama bağlantımda sorun olur mu diye sorar bir kullanıcıyı ben limitleri kullanmaya çalışacak olarak düşünürüm. Oyun oynerken arka planda yayın açayım, download yapayım, vs...

Bu arada mevzu sadece 2.5 gbit porttaki BW değil tabii ki. Router'ın işlemcisinin ona göre o porta öncelik vermesi vs. oyun deneyimini kesinlikle arttıracaktır.

phantom
29-12-2024, 12:53
"nerden baslasam, neler anlatsam" diye bir sarki sozu var...
bu konular elektronikle baslayip telekomunikasyon teknolojisine uzanir, cook genis, meslek, ve her daim degisiklige ugrar.
boyle bir konu forum mesajiyla ne tartisilir ne konusulur. millet 4 yil uni okuyup bu konulara ancak "giris" yapabiliyor.
bu yazdiklarini nerden ogrendin? maalesef asagidakilerin hepsi yanlis.
sektorde oldugunuz icin yazip beni de ortak etmissin :) neden :) ?
yanliz hakiki intihar girisimi su cumlede:
Bunun için bir ölçüme vs gerek yok.
diyosun ki bilmiyorum, bilmek de istemiyorum, ama soran olursa anlatiyorum.
Ethernet/IP/TCP/UDP/routing vb. sonsuz konuyu merak ediyorsan kendini egitimden gecirmen lazim. ama hobi gibi yapilacak is degil, bastan soyleyeyim.

Sektörde olduğunuz için sizde biliyorsunuz ki portlar hiç bir zaman %100 verimde çalışmaz. Birde ev cihazı olunca bu portların kayıpları iyice artıyor. 1 Gbit olarak kullanılacak bu internette eğer ONT tarafında da ethernet portu olarak 1 gbitten fazla bir port ise ki mantıken 1 gbit internet verilen bir sistemde 1 gbitten fazla portu olan bir ONT kullanılması lazım. Router tarafında da 1 gbit üzerini kullanmak internet ki kayıpları minimuma düşürecektir. Bunun için bir ölçüme vs gerek yok. Tabi kullanıcının ihtiyacına gör değişir ama bağlantımda sorun olur mu diye sorar bir kullanıcıyı ben limitleri kullanmaya çalışacak olarak düşünürüm. Oyun oynerken arka planda yayın açayım, download yapayım, vs...

Bu arada mevzu sadece 2.5 gbit porttaki BW değil tabii ki. Router'ın işlemcisinin ona göre o porta öncelik vermesi vs. oyun deneyimini kesinlikle arttıracaktır.

Aranel Ciryatan
29-12-2024, 13:29
Neyse daha fazla detaya girmeyeceğim :D

Daha "Bunun için bir ölçüme vs gerek yok." kısmını neresi için söylediğimi bile anlamamışsınız.

En doğruyu siz biliyorsunuz ben "hobi" olarak ilgilendiğim için yeterli bilgiye sahip değilim. Gidip biraz eğitim alayım ben. :hihih:

phantom
29-12-2024, 14:23
hemen darilma gucenme :)
ancak lutfen danisani yanlis yonlendirme
uye inet baglantisini nasil yenileyeyim diye az-oz soru sormus
hem kafasini corbaya ceviriyosun, hem yanlis bilgiler veriyorsun, hem de burayi okuyacak olana bir kaos birakiyorsun.
bosver bu detaylari
ama detaya gireceksen adam akilli ogren dedim, nacizane bir oneri.
kizmayalim.

YellowCanaries
05-01-2025, 09:35
kablonet kullanma da :) bende kablognetten tünet geçmeyi düşünüyorum.

YellowCanaries
05-01-2025, 09:36
kablonet kullanma da :) bende kablonetten ttnet geçmeyi düşünüyorum.

kelalper
06-01-2025, 09:21
ben superonline a geçtim geçen sene kablonetten. Şu anda hızım 1000 Mbit. sınırlama yok tv+ ile 650 ödüyorum.

CloudGrey
06-01-2025, 11:06
evet hazır denk gelmişken yazayım ; Şuan kablonet ve 1000mb turknet aynı anda evde.

kablonet net ;

download 90 , upload 4

Turknet ;

download 940 , upluoad 940

sayılar muazzam ama reelde bir *** değişmedi.

CS2 ' de pingim hala 40-50 ...

phantom
06-01-2025, 11:21
sayılar muazzam ama reelde bir *** değişmedi. CS2 ' de pingim hala 40-50 ...

ping & server'a erisimi kafana taktiysan su programi kullanmani oneririm;
PingPlotter (https://www.pingplotter.com/download/)
bilgisayarinla CS2 server arasinda hangi router'lar mevcut, bununla gorebilirsin.
her geciste ne kadar vakit kaybi oluyor, onu da gosterir.

livaneli
06-01-2025, 16:18
Datça merkezde oturuyoruz, sokağımızda Telekom altyapısı yok. Mecburen Marmaris wifi kablosuz kullanıyoruz, 8 Mbps. Geçen yıl iki defa zam geldi, 360 oldu derken yeni yılda 480 lira yaptılar aylık. Telekomun hat çekeceği yok, kağnı hızında internete dünya para veriyoruz alüminyum. İki damla yağmurda kesilmesi de cabası.

phantom
06-01-2025, 17:09
Datça merkezde oturuyoruz, sokağımızda Telekom altyapısı yok. Mecburen Marmaris wifi kablosuz kullanıyoruz, 8 Mbps. Geçen yıl iki defa zam geldi, 360 oldu derken yeni yılda 480 lira yaptılar aylık. Telekomun hat çekeceği yok, kağnı hızında internete dünya para veriyoruz alüminyum. İki damla yağmurda kesilmesi de cabası.

site yonetimleri operatorlere resmi basvuru yapip kendilerine altyapi getirtmek icin talepte bulunabiliyor. ama bu durum adres & operatore gore degisir, altyapi getirtmek basit bir is degil. yazdigim genel gecer birsey.

TT'un sallamasina sasirmadim. kullanilan servis bu mu; Gold 12 (https://livenet.com.tr/air-fiber-tarifeler/gold12/).

sokakta/sitede birlik saglayabiliyorsaniz ozel sektor operatoru ile gorusun derim. sokaga wifi ile servis vermek teknolojik olarak yanlis. duzgun calismaz.

livaneli
06-01-2025, 18:35
site yonetimleri operatorlere resmi basvuru yapip kendilerine altyapi getirtmek icin talepte bulunabiliyor. ama bu durum adres & operatore gore degisir, altyapi getirtmek basit bir is degil. yazdigim genel gecer birsey.

TT'un sallamasina sasirmadim. kullanilan servis bu mu; Gold 12 (https://livenet.com.tr/air-fiber-tarifeler/gold12/).

sokakta/sitede birlik saglayabiliyorsaniz ozel sektor operatoru ile gorusun derim. sokaga wifi ile servis vermek teknolojik olarak yanlis. duzgun calismaz.

tarife :LİVE NET - DATÇA - 8 MBPS E KADAR LİMİTSİZ (ÖN ÖDEMELİ) 480 tl olan.Gold12 değil.online işlemlerden baktım gold 12 görünmüyor bana. Müşteri hizmetlerini arayayım hele.Teşekkür ederim.

phantom
06-01-2025, 18:44
karakterler sapitmis :p.

altyapi icin Marmaris Bilisim'i arayacaksan bence ugrasma, cunku yapabilecekleri birsey olsaydi yaparlardi.

Turknet, Vodafone, Millenicom gibi firmalari aramak mantikli olabilir. Kablonet=Turksat=devlet. Superonline=TRcell=devlet. belki Superonline ilgilenebilir.

Datca'da Turksat koaksiyel kablo altyapisi yok mu? TV'den dolayi yaygin olmasini beklerdim?

livaneli
06-01-2025, 19:00
Karakterler çorba olmuş yine :tarife :LİVE NET - DATÇA - 8 MBPS E KADAR LİMİTSİZ (ÖN ÖDEMELİ) 480 tl olan.Gold12 değil.online işlemlerden baktım gold 12 görünmüyor bana. Müşteri hizmetlerini arayayım hele. Teşekkür ederim.

karakterler sapitmis :p.

altyapi icin Marmaris Bilisim'i arayacaksan bence ugrasma, cunku yapabilecekleri birsey olsaydi yaparlardi.

Turknet, Vodafone, Millenicom gibi firmalari aramak mantikli olabilir. Kablonet=Turksat=devlet. Superonline=TRcell=devlet. belki Superonline ilgilenebilir.

Datca'da Turksat koaksiyel kablo altyapisi yok mu? TV'den dolayi yaygin olmasini beklerdim?

Kablonet altyapı sorgulaması yaptığımda üçü için de binada (DSL, kablonet, fiber 1000) altyapı yok görünüyor. Bizim sokakta Telekom'un kablosu da yok zaten.7 yıl önce buraya taşındık , sözde iki aya kadar kablo döşenecekti sokağa.

phantom
06-01-2025, 19:33
Kablonet altyapı sorgulaması yaptığımda üçü için de binada (DSL, kablonet, fiber 1000) altyapı yok görünüyor. Bizim sokakta Telekom'un kablosu da yok zaten.

oturdugunuz yerde herkes TV'yi uydu sistemiyle mi seyrediyor? birisi evine sabit hat almak istese TT kablo yok alamazsin diyor mu?
soyle dusunmen lazim;
- her eve telefon kablosu geliyor ancak ISP'ler servis veremem diyorsa size hizmet veren TT santral binasinda DSL icin sistem KURULMAMIS anlamina gelir.
- Turksat'tan koaksiyel kablo geliyor ama Kablonet (yani Turksat'in ISP kismi) servis veremem diyorsa DOCSIS sistemi (koaksiyel kablo uzerinde calisan Inet erisim teknolojisi) KURULMAMIS anlamina gelir.

TT 7 yildir salliyorsa onlardan bir halt olmaz.
Turksat koaksiyel kablo ile altyapi insa ediyor.
ozel sektor ISP'leri ya TT kablolama sistemini KiRALIYOR, ya belediyeye ait F/O kablolama sistemini KiRALIYOR, ya da kendileri F/O kablo cekiyorlar.
kablo altyapisi izne tabi, istedigin gibi kazi-doseme yapamiyorsun.

cok yakin cevrede, bir ISP'den duzgun servis alan (DSL/DOCSIS/Metro Enet vb.) birisi var ise eve kablo cekip, aylik masrafa ortak olabilirsin. mevcut ekipmanlar evleri tamamen ayirarak Inet erisimi saglayacak ozellikleri sunar. tabi benimki teorik bir fikir; tanidik bulmak lazim falan filan...

Datca'daki durumun bu kadar vahim oldugunu bilmiyordum :( .

livaneli
06-01-2025, 19:49
Oturduğum sokakta ve bizimki gibi onlarca sokakta telekom (kablolu telefon ya da dsl) altyapısı yok. Binaların kendi içinde tabii ki kablo hattı var ama onu bağlayacakları bir dış hat yok. :) Çomarlık (Mezarlık ) adındaki bu mevkii hiç de ücra bir yer değil.
Çoğu mahalle ve sokakta telekom hattı ve dsl var. Kablonet ise Datça'nın hiçbir yerinde yok.

phantom
06-01-2025, 20:18
Oturduğum sokakta ve bizimki gibi onlarca sokakta telekom (kablolu telefon ya da dsl) altyapısı yok.

kepazelik. yil 2025.
LTE kullanarak (GSM altyapisi) yuksek hiza erisebilirsin ama maalesef fiyat yuksek. ayrica kullanima sadece dload'u degil uload'u da dahil ediyorlar.
nasil bir yerdesin (site?) bilmiyorum ama birlesebilirseniz (site yonetimi vb.) bir ISP'ye basvuru yapabilirsiniz. ayni zamanda Datca belediyesine basvurup F/O kablolama istenebilir. bu dediklerim ne kadar hayata gecer bilemem :( .
belki burokratik sorunlar veya kurumlarin karsilikli mahkemelik olmasi gibi sebeplerden size telekom altyapisi getiremiyorlar.
ama eliniz kolunuz baglanmis...