PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Katar Arap Aleminden Atıldı!!!

Sayfa : 1 [2]

darkmoon
09-06-2017, 19:12
hocam şöyle söyliyim, kore döneminde, TC hükümeti, Sovyet çekincesindeen dolayı Nato'ya girmek istiyordu. Bunun için kore savaşı bir nevi fırsat oldu. TC hükümeti ABD'nin yanında yer alarak Güney kore den çıkarma yaptı. Akabinde 1-2 sene sonra Nato'ya resmen dahil olduk. Mağlum, Sovyetler o zaman çok güclüydü ve Osmanli ile çarlık döneminden kalma savaşlardan dolayı ülkemizde çekince olmuş olmalı. benim arastirmalarımdan hatırladıklarım bunlar. yanlısımız varsa affola.

Bugun Güney kore, Ülkemizi en çok seven ülkelerin başında geliyor, Bugunlerde sıra sıra inşa edilen dev projelerin çoğunu güney kore Bankaları kredi ediyor. Çıkardıgımız askerler, bize yol su elektrik olarak dönüyor mu yoksa? Tabi 1 sehidin kanına dahi hiçbir maddi değer bicilemez orası ayrı

Kardeşim ben neden gildiğini iyi biliyorum .. sorum o değil .. gittikde ne oldu.. natoya girdikde ne faydası oldu .. bizi avrupa birliğinemi aldılar.. natoya ne zaman ihtiyaç duysak bizi yarı yolda bırakmadımı kıbrıs çıkartmasına bakın işte ambargo yedik üstüne avrupadan.. biz ne zaman natoya ihtiyaç duysak hep bizi yarı yolda bırakdılar ama kendi işleri oldumu yolla türkleri somaliye yolla türkleri koreye yolla türkleri afganistana yolla türkleri adını bile duymadığımız afrika ülkerine.. işlerine geldimi yolla türkleri türkler yardım istedimi tık yok..

Bahsettiğim budur.. bu fırsat falan değil nato zaten bizi alıcakdı kore savaşına girmesekde adamlar zaten taşeron bir ordu arıyorlardı işte sağa sola yollamalık barış gücü adına.. güney korenin sevgisine lafım yok onlar vefalı insanlar japonlarda öyledir hala vefa duyguları sağlamdır.. ama bunun savaşla ilgisi yok o onların karakteristik yapıları.. onca ülkeye yardım etmişizdir ancak işte bir kore yardımcı olmuşdur diğerleri işleri bittimi arkamızdan laf bile etmişlerdir..

demem şu dönüyorum katara niye gidiyor türk askeri.. ?? niçin gidiyor ?? 2.5 milyon katar nüfusu büyüklüğü bursa kadar toplasan 2.5 milyon katarlıdan zaten 2 milyonu yabancılar halis mulis katarlı insanların nüfusu 250 bin kadar bir şey.. yani katardan bugün yabancıları çıkart hepsi evlerine dönsün katarın halis mulis nüfusu 250 bin kişi gibi bir şey..
yani bizdeki bir ilçe nüfusu kadar.. bir şey..

Met
09-06-2017, 19:42
Adam sevgili öğrenciler yazamadı tahtaya siz ne diyonuz ne katarı ya..

Arkadaşlar siz nasıl başbakanımız hakkında böyle saçma sapan yorumlar yaparsınız. Başbakanımız orada yazmaya çalışıyor ama, elektronik Amerikan ışınları yazı yazmasını engelliyor. Bu tamamen Amerika'nın bir oyunu tuzağa gelmeyin. İmam Hatip lisesinde yazsaydı bu yaşanmayacaktı. Çünkü dualar ışın geçirmez.

ZaZy
09-06-2017, 20:28
abiler kardeşler iyi güzelde hani burası otomobil bilgi platformuydu siyaset yoktu. Her kesimden insan var burada siyaset yapmayacaktık hani _?:angel::angel::angel::angel::angel::angel:

Siteye giriyorum stres derten siyasetten uzaklaşayım diye yine burda gerginlik altan laf çakmalar...

BENCE yeri burası değil...

Saygılar İLHAN :) :) :) :) :)

Eren G.
09-06-2017, 20:47
12 sayfadır okuyorum bu tarz konuşulara girmeyi çok sevmem ama herkes hükümet üzerinden yürümüş olaya. Taraf olanlar tamam Katar'a tamam demiş, karşıt olanlar her zamanki gibi ne işimiz var orada demiş(ABD'nin, Rusya'nın ne işi varsa bu coğrafyada onuda bilemiyorum, onlar süper güç vs.). Fakat unutmayın ki Devlet Aklı diye birşey vardır. O ne sizde nede bende vardır. Sabaha kadarda tartışsanız işin iç yüzünü hiçbir zaman bilemeyeceksiniz. Yakın bir zamanda Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanlarından biriyle sohbet eden arkadaşımın başından geçenleri anlatayım kısaca.
Arkadaşım yine buradaki gibi fikir yürüterek Suriye olayları vs. ile ilgili konular hakkında yorum yapıyor ve tartışıyorlar ortamda. Hiç konuşmayan Danışman en son söylediği söz; Hiçbirşey bilmiyorsunuz, aklınızın erişemeyeceği şeylere karışmayın, boşa yorum yapmayın der.
Kısacası Devlet aklı ve bizim aklımız bir olamaz. İşi bilenler konuşsun, duygusal taraf olanlar değil.

Lan ayni kafa ayni dusunce tarzi bana bir yerden cok tanidik geldi ama neyse...

Focus4171
09-06-2017, 21:48
Lan ayni kafa ayni dusunce tarzi bana bir yerden cok tanidik geldi ama neyse...
LAN derken? Bana değil sanırım değil mi ?

jeffy
10-06-2017, 10:07
Sokayım Katarınıza , emirinize , arabınıza..

Sen ülkendeki kendi atadığın 22 yaşındaki öğretmeni koruyamıyorsun...

Gencecik , hayalleri olan öğretmenini şehit ediyorlar engelleyemiyorsun lan sen daha ne katarı..

Bide devlet aklı falan yazılıyor burda..

G.U.Z.
10-06-2017, 10:20
abiler kardeşler iyi güzelde hani burası otomobil bilgi platformuydu siyaset yoktu. Her kesimden insan var burada siyaset yapmayacaktık hani _?:angel::angel::angel::angel::angel::angel:

Siteye giriyorum stres derten siyasetten uzaklaşayım diye yine burda gerginlik altan laf çakmalar...

Konu basligina tiklamazsan okumazsin:)

d3n1s
10-06-2017, 10:45
Yalnız dikkatimi çeken başka bir şey var, ne zaman buna benzer konularda dolaylı yoldan siyaset konuşsak bir noktadan sonra konu özellikle başka noktalara çekilip hararet yaptırılıyor, neticesinde de konuyu uçurmak zorunda kalıyor moderatörler. Hayır, artık bunun bazı üyeler tarafından bilinçli yapıldığını düşünmeye başlayacağım.

Ayrıca, evet otomobil forumu burası, ama hepimiz bu ülkede yaşıyorsak o veya bu şekilde, ülkede olup bitenleri konuşmak istememiz de gayet normal. Otomobille alakası olmayan her konuyu mu uçursunlar yani, anlamadım gitti.

Yigit-Y
10-06-2017, 11:02
Yalnız dikkatimi çeken başka bir şey var, ne zaman buna benzer konularda dolaylı yoldan siyaset konuşsak bir noktadan sonra konu özellikle başka noktalara çekilip hararet yaptırılıyor, neticesinde de konuyu uçurmak zorunda kalıyor moderatörler. Hayır, artık bunun bazı üyeler tarafından bilinçli yapıldığını düşünmeye başlayacağım.

Ayrıca, evet otomobil forumu burası, ama hepimiz bu ülkede yaşıyorsak o veya bu şekilde, ülkede olup bitenleri konuşmak istememiz de gayet normal. Otomobille alakası olmayan her konuyu mu uçursunlar yani, anlamadım gitti.

Konu uçşa ne olacak uçmasa ne olacak

Siyaset karışması gündemle alakalı siyasi kararlar gündemi belirliyor

İnsanlarda düşüncelerini paylaşıyor

Ülke elden gittikten sonra araba marana konuşulur mu

Konuşulmaz

Bu tarz konular siyasilere küfür etmedikçe kalkmamasının kimseye bir zarar getireceğini düşünmüyorum

İçinizden sövebilirsiniz :)

d3n1s
10-06-2017, 11:42
Konu uçşa ne olacak uçmasa ne olacak

Siyaset karışması gündemle alakalı siyasi kararlar gündemi belirliyor

İnsanlarda düşüncelerini paylaşıyor

Ülke elden gittikten sonra araba marana konuşulur mu

Konuşulmaz

Bu tarz konular siyasilere küfür etmedikçe kalkmamasının kimseye bir zarar getireceğini düşünmüyorum

İçinizden sövebilirsiniz :)

Ben sana niye söveyim yahu, tamamen seninle aynı kafadayım bu konuda :)

Yigit-Y
10-06-2017, 13:10
Ben sana niye söveyim yahu, tamamen seninle aynı kafadayım bu konuda :)

Bana değil siyasetçilere demek istemiştim

:):):)

kurtbil
10-06-2017, 13:14
12 sayfadır okuyorum bu tarz konuşulara girmeyi çok sevmem ama herkes hükümet üzerinden yürümüş olaya. Taraf olanlar tamam Katar'a tamam demiş, karşıt olanlar her zamanki gibi ne işimiz var orada demiş(ABD'nin, Rusya'nın ne işi varsa bu coğrafyada onuda bilemiyorum, onlar süper güç vs.). Fakat unutmayın ki Devlet Aklı diye birşey vardır. O ne sizde nede bende vardır. Sabaha kadarda tartışsanız işin iç yüzünü hiçbir zaman bilemeyeceksiniz. Yakın bir zamanda Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanlarından biriyle sohbet eden arkadaşımın başından geçenleri anlatayım kısaca.
Arkadaşım yine buradaki gibi fikir yürüterek Suriye olayları vs. ile ilgili konular hakkında yorum yapıyor ve tartışıyorlar ortamda. Hiç konuşmayan Danışman en son söylediği söz; Hiçbirşey bilmiyorsunuz, aklınızın erişemeyeceği şeylere karışmayın, boşa yorum yapmayın der.
Kısacası Devlet aklı ve bizim aklımız bir olamaz. İşi bilenler konuşsun, duygusal taraf olanlar değil.

Ben her şeyi geçtim de şu danışmanın yorumuna bayıldım :) Danışmanın kendisi nasıl bir sıfata sahip de kalkıp böyle bir genelleme yapabiliyor :) Düne kadar halkı ötelediniz, küçük gördünüz diye siyaset yap sonra kalkıp anlamazsınız, aklınız ermeze getir muhabbeti :) Herkesi kendi aklının alabildiği kadarıyla tahlil edenler, ancak böyle altsız, boş cümleler kurarlar.

kurtbil
10-06-2017, 13:20

Siyaset yapmakla, duyarlı olmayı karıştırıyorsun bence. Sayfaya girip girmemek de senin elinde olan bir şey. Facebook timeline' ı gibi bir şey değil baktığın yer.

bomberr
10-06-2017, 13:47

Zaten yıllardır bu halde olmamızın nedeni bu danışmanın zihniyeti.
''Siz bilmezsiniz büyükleriniz sizin yerinize düşünür siz kafayı yormayın''
Hey Allahım ya öyle bir alışmışlar ki herkesin bunlara ağam paşam çekmesine, bu zihniyet heryere yerleşiyor..

buraek4
11-06-2017, 00:03
Evet aklımız ermediği için hergün şehit haberi alıyoruz.Yıllardır bu topraklarda terör bitmedi.Neden bitmedi diye soruyoruz aklınız ermez.Hiçbir komşumuz ile iyi ilişkimiz yok neden diyoruz aklınız ermez.Neden çaldınız çırptınız aklınız ermez.Bu fetöye neden buladar taviz verdiniz aklınız ermez.Komutanları ergenekon masalı ile içeri aldınız daha sonra çıkartıp hadi sen görevinin başına geç vatan millet sakarya dediniz neden deidk aklınız ermez.Bu olaylardaki devlet aklını danışmana sorup konunun linkini kendisine verirseniz bir devlet aklı açıklaması bekliyorum!!!!

MBuğra
11-06-2017, 00:27
Alaattin Unuvar Bakan Danışmanı | Bidolu Haber (http://www.bidoluhaber.tv/alaattin-unuvar-bakan-danismani.html)

m.alum danismani buldum beyler. Gercekten kisiligiyle, almis oldugu egitim ve sahip oldugu donanimla hak ettigi bir pozisyona gelmis. Cekemeyen bence anten takabilir.

Lee-on!
11-06-2017, 01:29
Alaattin Unuvar Bakan Danışmanı | Bidolu Haber (http://www.bidoluhaber.tv/alaattin-unuvar-bakan-danismani.html)

m.alum danismani buldum beyler. Gercekten kisiligiyle, almis oldugu egitim ve sahip oldugu donanimla hak ettigi bir pozisyona gelmis. Cekemeyen bence anten takabilir.

Utanmaları da yok göstere göstere yapıyorlar artık... Nasıl olsa ses çıkaran yok, ne gerek var eğitime sınava tecrübeye... Hayat bu akkafalara güzel arkadaş... Anaları babaları ayrı yiyor çoluk çocukları ayrı yiyor... Ama doğru ya devletin malı denizdi değil mi?!.

Lee-on!
11-06-2017, 01:31
Bunların biri de sırf futbolcu ve akkafa olduğu için milletvekili yapılmıştı. Hani tıpkı o danışman mıdır nedir onun gibi "ben bilmem büyüklerim bilir" diyen Hakan Şükür... Sonra vatan haini çıkmıştı hani... Hey büyük Allahım kimlere ne günlere kaldık...

MBuğra
11-06-2017, 02:07
Utanmaları da yok göstere göstere yapıyorlar artık... Nasıl olsa ses çıkaran yok, ne gerek var eğitime sınava tecrübeye... Hayat bu akkafalara güzel arkadaş... Anaları babaları ayrı yiyor çoluk çocukları ayrı yiyor... Ama doğru ya devletin malı denizdi değil mi?!.

Hocam bunların vatan severliği de, dindarlıkları da alayı rant ve çıkar. O yüzden takılmıyorum artık. Bi söz var, cümlede ki özneler değişince fikirleri de değişen insanlar ahlaksızdır.

Günümüzün temel problemi eğitimsizlik değil, ahlaksızlık. Ahlaksızlık üstüne bir de üste çıkmakla birleşince, gitmelerine ben izin verdim dersen de alkışlıyorlar, bana mı sordunuz giderken diyince de alkışlıyorlar. Üstüne bir de insancıkların kazandıkları tazminatı da "sebepsiz zenginleşme" diye vermezsin. Ortamlarda da "mareşalim" dersin kim bilecek?!

Ama zerre üzülmüyorum. Çünkü dedelerimizin zamanında uğrunda savaştığı şey vatandı, demokrasi değil. Hukuk, demokrasi gibi kavramların hepsi Atatürk'ün ileri görüşlülüğü sayesinde sahip olmuştuk. Kaybetmediği, uğruna mücadele ederek kazanmadığı bişeyin değerini bilemez insanoğlu.

İngiltere, kralın yetkilerini kısıtlayan, insan haklarına ve hukuka ilişkin ilk sözleşme olan magna cartayı 1215'de yaptı. Bizim de tam dibe vurup aklımın başımıza gelmesi için aşağı yukarı 25-30 sene var desek, batının 830 yıl gerisinden geliyoruz demektir.

Üzücü olan tek şey, burada bugün particilik, hısım kayırmacılık oynayan hamili kart yakınlarının hepsi, o gün geldiğinde ortada olmayacak. Savaşacak olan yine hor görülen, ezilen, dışlanan vatan evlatları olacak.

Neyse bunlar önemsiz, veriyim mi abime bi mehter?

kurtbil
11-06-2017, 11:08
Uzmanlaşma neden var?Herkes herşeyi bilebilir mi? İnsan o kadar yeterli midir?Kimi Futbolca uzmanlaşır, kimi marangoz alanında kimi motor ustasıdır, Bunun sayısız örneği var,adam neden pskyatr oluyor,gidip yaşam koçu ona kafa tutsun diyemi, şöyle bir şey var insan ana kavramları anlayabilir araştırabilir bilebilir ancak konunun uzmanı daha iyi bilir."Hiç bilenlerle bilmeyen bir olur mu, ancak akıl sahipleri öğüt alır" Ayettir mesela. yada "Hadi bildiğiniz konularda tartışıyorsunuz, neden bilmediğiniz konularda tartışıyorsunuz" 3-66
Sen bir ceoya ne kadar ne sorabilirsin, empatik düşünme ve anlamak için oralarda az çok bulunmak gerekir. Yoksa bizim gibi herşeyi eleştiren toplum olur kimse kendi işine bakmaz. Dediğim gibi insan 10 üzerinden 7 bilebilirse konunun uzmanı 9 bilir 10 bilir, ya hep ya hiç yoktur yani,

Meseleyi yanlış yere çekp bulandırıyosun ya da farkında değilsin. Adamın mesajını alıntılıyorsun ama kendisi ne için yazmış çizmiş ona bakmıyorsun heralde. Adam bu mesajı yazarken " sizin aklınız almaz, hayal edemezsiniz " kafasını yaşayan başbakan yardımcısının konuşmasına istinaden yazdı çizdi. Bu ülkede kafasına göre atama yapan hükümetin danışmanları mı uzmanlaşmış acaba. Kaldıki bilgi çağındayız ve canı isteyen herkes sabah akşam hangi konuyu isterse okur, öğrenebilir. Çıkıp belli başlı konulara da yorumunu yapabilir. Uzmanlaşmak dediğin olay ise insanları karar merci yapar. Yorum yapmak ya da eleştirmek için uzmanlaşmana gerek yoktur. Kendinde kitao karıştırırsan düzenin yanlışlığını gördüğün yerde eleştirebilirsin. Uzmanlaşmaktan bahsediyorsan eğer, bana 10bin yıllık tarihi olan Göbeklitepe kazı alanının başına getirilen adamın nasıl olur da Halkla ilişkiler mezunu olduğu halde kazı başkanı olabilidiğini açıkla. Açıklayamazsın çünkü burası Türkiye. Arkeoloji mezunu olmayan, doktora yapmamış adama kanunlar gereği kazı yürütmesi verilemez. Ama günümüz Türkiyesinde uzmanlaşma falan olmadan onun bunun akranası, tanıdığı olarak istediğin noktaya gelebilirsin. Demekki neymiş, bu kadar haksızlık hukuksuzluk içerisinde en azından okuyan, öğrenen insanın uzman olmadan da eleştirmeye, bildiğini söyleyeme hakkı varmış. Nereden geldiği belli olmayan danışmanların lafı sözü ile hareket edecek bir gürüh söz konusu olabilir, ama olmayana da kimse yedikleri haltları yutturamaz.

G.U.Z.
11-06-2017, 11:43
Fetonun ne olduğunu uzman olduğu halde bilmiyorsa, japon olsa intihar ederdi

M3CSL
11-06-2017, 15:48
Meseleyi yanlış yere çekp bulandırıyosun ya da farkında değilsin. Adamın mesajını alıntılıyorsun ama kendisi ne için yazmış çizmiş ona bakmıyorsun heralde. Adam bu mesajı yazarken " sizin aklınız almaz, hayal edemezsiniz " kafasını yaşayan başbakan yardımcısının konuşmasına istinaden yazdı çizdi. Bu ülkede kafasına göre atama yapan hükümetin danışmanları mı uzmanlaşmış acaba. Kaldıki bilgi çağındayız ve canı isteyen herkes sabah akşam hangi konuyu isterse okur, öğrenebilir. Çıkıp belli başlı konulara da yorumunu yapabilir. Uzmanlaşmak dediğin olay ise insanları karar merci yapar. Yorum yapmak ya da eleştirmek için uzmanlaşmana gerek yoktur. Kendinde kitao karıştırırsan düzenin yanlışlığını gördüğün yerde eleştirebilirsin. Uzmanlaşmaktan bahsediyorsan eğer, bana 10bin yıllık tarihi olan Göbeklitepe kazı alanının başına getirilen adamın nasıl olur da Halkla ilişkiler mezunu olduğu halde kazı başkanı olabilidiğini açıkla. Açıklayamazsın çünkü burası Türkiye. Arkeoloji mezunu olmayan, doktora yapmamış adama kanunlar gereği kazı yürütmesi verilemez. Ama günümüz Türkiyesinde uzmanlaşma falan olmadan onun bunun akranası, tanıdığı olarak istediğin noktaya gelebilirsin. Demekki neymiş, bu kadar haksızlık hukuksuzluk içerisinde en azından okuyan, öğrenen insanın uzman olmadan da eleştirmeye, bildiğini söyleyeme hakkı varmış. Nereden geldiği belli olmayan danışmanların lafı sözü ile hareket edecek bir gürüh söz konusu olabilir, ama olmayana da kimse yedikleri haltları yutturamaz.

Hep konuştuğumuz gibi yorumunda eleştirininde bir sınırı var, eleştiri olmazsa fikirler yükselmez, gelişmez zaten.Strateji denen bir kavramda var her insanın çizdiği rota farklıdır.İnsanın Kendi gibi olmayanı beğenmemesi psikolojik tespit edilmiş bir durumdur. Olaylardada istisnalar her zaman olabilir genel doğru değişmez. Yani asıl demek istediğim biz insan olarak olaylara çoğu zaman tek taraflı kendi bakış açımızdan bakıyoruz, farklı görüşler tamamlayıcıdır.Ondan dolayı zaten istişare ile karar alınır işi bilen uzmanlar tartışır Ve diğerlerine göre doğru karar çıkar.

kurtbil
11-06-2017, 16:28
Hep konuştuğumuz gibi yorumunda eleştirininde bir sınırı var, eleştiri olmazsa fikirler yükselmez, gelişmez zaten.Strateji denen bir kavramda var her insanın çizdiği rota farklıdır.İnsanın Kendi gibi olmayanı beğenmemesi psikolojik tespit edilmiş bir durumdur. Olaylardada istisnalar her zaman olabilir genel doğru değişmez. Yani asıl demek istediğim biz insan olarak olaylara çoğu zaman tek taraflı kendi bakış açımızdan bakıyoruz, farklı görüşler tamamlayıcıdır.Ondan dolayı zaten istişare ile karar alınır işi bilen uzmanlar tartışır Ve diğerlerine göre doğru karar çıkar.

Keşke biraz olaylarla ilinti şekilde yazsan. Uzun ve saygısızlık etmeyen cümleler kuruyor olman seni ne yazıkki objektif yapmıyor. Sadece öyleymiş gibi görüntü çizmeye çalışıyorsun. Neyse en azından iletişimde saygıyı koruyabilmek de güzel bir şey.

ghibli06
11-06-2017, 16:28

seçimle gelen hükümet FETÖ yü yani ülkemizin başındaki en büyük belayı bütün kritik yerlere atama yapmış, herkesin hakkını yemiş, çoğu askerin polisin hakimin günahın girmiştir, bunun siyasetle en ufak bağını gösterebilir misin? sonucunda 'pardon yanılmışız!' demekle sorunların çözüldüğü bir tane rejim söyler misin? çoğu kişi doğruları görüp uyardığı için yıllarca hapis yattı bu ülkede, şimdi ne doğru ne yanlış? 10 sene önce bizim yanlış dediğimize doğru, doğru dediğimize de yanlış deniyordu, şimdi tam tersi oldu bu da mı siyaset?

kurtbil
11-06-2017, 16:31
seçimle gelen hükümet FETÖ yü yani ülkemizin başındaki en büyük belayı bütün kritik yerlere atama yapmış, herkesin hakkını yemiş, çoğu askerin polisin hakimin günahın girmiştir, bunun siyasetle en ufak bağını gösterebilir misin? sonucunda 'pardon yanılmışız!' demekle sorunların çözüldüğü bir tane rejim söyler misin? çoğu kişi doğruları görüp uyardığı için yıllarca hapis yattı bu ülkede, şimdi ne doğru ne yanlış? 10 sene önce bizim yanlış dediğimize doğru, doğru dediğimize de yanlış deniyordu, şimdi tam tersi oldu bu da mı siyaset?

Düzgün bir üslüpla biraz da yuvarlak cevaplarla bir post gelecek, çok soru soruyoruz abi :)

997TT
11-06-2017, 16:46
VE KATAR ABD’Yİ SATAR ! – ERDEN UCUNCUOĞLU BLOG (http://erdenucuncuoglu.net/ve-katar-abdyi-satar/)

Okuyun,isik tutar...