Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW 2.18 alarm?
kardeşimde var, 2015 model benzinli 2.18
alarm yok, şaşırdım niye olmazki?
acaba varda opsiyondan mı kapalı?
yoksa gerçekten yok parasını ödeyince mi takıyorlar? (tabi burada fiyatı merak ediyor insan)
ALARM artık olmuyor yeni araçlarda imo oldugu ıcın
Gereksiz bi opsiyon bence. Para verip taktırmam mesela. Kumandalı merkezi kilit kafi.
Abi artik cogu aracta alarm olmuyor :)
he, o yüzden dün kardeşimin arkadaşının arabasına (2016 bmw 3.16 sanırım) girip komple navigasyonlu lcd ekranı götürmüşler.
mehmetRS
08-06-2017, 20:10
alarm yok, imo var, yeterki motoru çalıştıramasınlar, kapıyı bacayı söküp götürsünler diye :)))
Alarm çalınca kimse camdan bile bakmıyor ki.....
onursumer
08-06-2017, 20:16
he, o yüzden dün kardeşimin arkadaşının arabasına (2016 bmw 3.16 sanırım) girip komple navigasyonlu lcd ekranı götürmüşler.
bizim bütün mahalledeki f30 40. yılları patlattılar :D , alarm opsiyon kimsede araba çalınmasın yeter mantığı ile almıyor multimedia sistemleri tahmin edemiyorlar
Bkz.
Oto Alarm Sistemleri (http://www.desi.com.tr/kategori/oto-alarmi.html)
Makyajsız golf 7 lere de var. Ben eklettim alarmı baska seyler ile...
BirkanYazici
08-06-2017, 22:17
Hırsızların ilk hedefi bmwler benim karartmalı aynamı arkadaşımın m direksiyonunu çalmıştı kansızlar
bizim bütün mahalledeki f30 40. yılları patlattılar :D , alarm opsiyon kimsede araba çalınmasın yeter mantığı ile almıyor multimedia sistemleri tahmin edemiyorlar
Arkadaşamın da F30 40. Yılı patlatıldı..
Borusan'dan özellikle arabayı boş alıp,
yine özellikle "ikinci el" nbt, yan ayna, m direksiyon kovalayanlar olduğu sürece daha çok BMW patlatılır.
F30 larin navigasyonlu ekranlarina ciddi dadaniyorlar. Malesef yapicak fazla birsey yok. Zaten adamlar o kadar hizli ve temiz calisiyorki alarm calissada millet inene kadar kaybolurlar :D
Ben kendi arabamda gsm destekli oto alarm kullaniyorum.Gecenlerde arabanin yildizini 2.kez kirip çalan cocugu tam yildizi kirip smsle bildirim geldigi anda asagi inip bi guzel tokatladim.
cabrioleter
08-06-2017, 22:55
1889.00 TL'lik bir opsiyon BMW'de.. sanırım bu fiyattan dolayı kolay kolay fabrika çıkışı alarm taktırılmıyor..
100 bin-200 bin tl arabaya para öde ama alarm olmasın! hemde türkiyede ahjahdhdhaaha ancak gülerim o işe ben.
alarm takılacak bizimkine anlaşıldı.
1889.00 TL'lik bir opsiyon BMW'de.. sanırım bu fiyattan dolayı kolay kolay fabrika çıkışı alarm taktırılmıyor..
2000 tl den kaciliyotsa yazik :D servis takabiliyor mu acaba? Ozel siparisse cogu kisi gelen hazir arabayi aliyor. Borusan eklemiyor olabilir
valla bana komik gelirdi alarm işi, ki kapalı garajı olan için hala gereksiz bi opsiyon bana kalırsa ama dün arkadaşım sözde immo olan aracını çatır çatır anahtarsız çalıştırıp götürdüler açık otoparktan. oyüzden artık gerekli diyorum bende kaldıkı şu sıra bmw ' lerin içini çalma modası hakim. Açıkta bekleyen araçlar için %100 şart. En azından istanbul için.
individual
09-06-2017, 08:13
Bmw 4coupe yanlis bilmiyorsam cruise control ekstra donanim olarak geciyor.
cruise control Ekstra para istiyorsa alarm olmamasi bmw de cok normal :)
Çok nadir alarm standart araç var. Genelde cabrio ve roadster araçlarda standart
1889 lira da iyiymiş. Heralde ses çıkarmanın yanında arabayı kurcalayani dövüp kelepçeliyor.
Yeni tüm araçlarda alarm opsiyon. Hatta opsiyon olarak bile alınamayan model dolu.
Benim eski arabamda şöyle bir şey vardı. Kapıların kilidi anahtarla açılmadıysa, kontağı anahtarla çevirseniz bile sesli alarm çalıyordu. Çok hırpalamıştım alarmı çalıştırabilmek için hiç başaramadım. Sadece dediğim şekilde sesli alarm çalışıyordu.
Bunu nasıl keşfettim? Uzun yolda uykum geldi. Otobanda cebe girdim şöför koltuğunu yatırıp 2 saat uyudum. Kontağı çıkarmıştım. İçerideki merkezi kilit düğmesinden değil anahtar üstündeki düğmeden kapıyı kilitledim. Uyandım, kontağa anahtarı taktım, çalıştırdım alarm çalmaya başladı. Arabada alam olmadığına emindim o dakikaya kadar. Stop ettim hala alarm çalışıyor. Kapıyı açıp dışarı çıktım. Kumandadan kilitleyip açtım düzeldi. Sonrasında internette bir forumda görmüştüm aynı şeyi yaşayan birini.
Yeni tüm araçlarda alarm opsiyon. Hatta opsiyon olarak bile alınamayan model dolu.
Benim eski arabamda şöyle bir şey vardı. Kapıların kilidi anahtarla açılmadıysa, kontağı anahtarla çevirseniz bile sesli alarm çalıyordu. Çok hırpalamıştım alarmı çalıştırabilmek için hiç başaramadım. Sadece dediğim şekilde sesli alarm çalışıyordu.
Bunu nasıl keşfettim? Uzun yolda uykum geldi. Otobanda cebe girdim şöför koltuğunu yatırıp 2 saat uyudum. Kontağı çıkarmıştım. İçerideki merkezi kilit düğmesinden değil anahtar üstündeki düğmeden kapıyı kilitledim. Uyandım, kontağa anahtarı taktım, çalıştırdım alarm çalmaya başladı. Arabada alam olmadığına emindim o dakikaya kadar. Stop ettim hala alarm çalışıyor. Kapıyı açıp dışarı çıktım. Kumandadan kilitleyip açtım düzeldi. Sonrasında internette bir forumda görmüştüm aynı şeyi yaşayan birini.
Arac markasi nedir? Genelde Hyundai'ler de oluyor bu sistem. Pasif alarm diye tanimlaniyor benim bildigim.
Amaci su, siz aracinizi kitleyip gittiniz. Hirsiz geldi, cami kirdi. Cam kirildiginda araba tepki vermiyor. Ne zaman ki hirsiz ic kapi kolundan kapiyi acar iste o zaman feryat figan bagiriyor araba :D
Bu arada oem alarm opsiyonunu pahali bulanlar, onun yerine daha ucuz cozumlere yonelebilirler :D
https://www.youtube.com/watch?v=AhDIpHNXroA
Arac markasi nedir? Genelde Hyundai'ler de oluyor bu sistem. Pasif alarm diye tanimlaniyor benim bildigim.
Amaci su, siz aracinizi kitleyip gittiniz. Hirsiz geldi, cami kirdi. Cam kirildiginda araba tepki vermiyor. Ne zaman ki hirsiz ic kapi kolundan kapiyi acar iste o zaman feryat figan bagiriyor araba :D
Honda Jazz'da olmuştu bu. Başka hiç bir arabada denemek aklıma gelmedi sonrasında. Yarın aklıma gelirse başka bir arabada deneyeyim tekrar. Kapı kolunu içeriden açmaya falanda bakayım hatta.
Alarm kesinlikle şart, immoya güvenen arkadaşlar dikkat etsinle. Ha hırsıza hiç biri engel olmaz o ayrı en azından biraz caydırır. Bende opel astra cosmo var fabrika çıkışı var. Gerçekten gözlerin konumu vs güzel. İmkanım olsa her araca fabrika çıkışı ekletirim.
Camlar acikken kapıyı kilitledikten sonra elini ic kapi koluna atip acinca bik bik otuyor beninkode baska turlu sesini duymamistim. Bunuda deneyebilirsin 2jz
Yapmayın abi. alarm olsa hırsızı kulağından tutup polise mi teslim edecekti.
Bu zamanda alarmın caydırıcılığı %5 falandır herhalde.
Bmw'lerde kodlamayla yapılmıyor diye biliyorum ama vag grubu araçlarda kodlamasını yapıyorum faydalı birşey.
Instagram (https://www.instagram.com/p/BVIws2hlEtI/?taken-by=vagcomvia)
Bmw araçların iç parçalarının çalınması son moda oldu herhalde Kosifler/Borusan camı patlak içi boş araç dolu. Memlekette bakkaldan çikolata alır gibi malzeme çalıyor hırsızlar artık. Geçen hafta babamın arkadaşının başına gelen durum:
Hayalet Gösterge
NBT
Klima
Trimler
Radyo
Ne varsa götürmüşler 1 Saatden kısa sürede araç F10
blob:https://web.whatsapp.com/3966d47d-c7ff-405b-b400-7645b880cf13
blob:https://web.whatsapp.com/07eb7f76-84ba-40bd-a19b-b9e81abfc668
darkmoon
10-06-2017, 18:31
alarm bence her zaman şart türkiye almanya fark etmez hırsız her yerde var..
aracın kornaları farları yanıp sönerken hırsız boş ver hacı demez ya yoldan geçen biri ya araç sahibi birileri müdahele eder belki ordan geçen tesadüf bir polis ekibi..
hadi onu geçdim en azından 3-5 parça bir şey çalıcaklarsa bir parça şey çalarlar zararın neresinden dönsen kardır..
Alarm iyidir..