Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor Hava Filtresi / Orjinal Hava Filtresi Sorunsalı
Beyler bildiğiniz üzere 2.0 180 Bg'lik bir 307 CC aracım var. Geçenlerde boğaz kelebeğini temizletmek için ustama götürdüm. O arada da spor hava filtresinin bağlantı yerinden biraz açıldığını fark ettik. Usta bu hava filtresinin motoru yiyeceğini orjinal hava filtresi kullanmamı söyledi. Ben ise egzos sevmeyen ama hava filtresinin sesine bayılan bir adamım. Sizlere bir danışayım dedim araçta K&N hava filtresi var, orjinalemi döneyim yoksa böyle mi kalsın ?
Grimlord
10-06-2017, 21:38
Modifik düşmanı ustaya denk gelmişsin. Benim clioda da hava filtresi vardı, aynı şekilde bana da "bunun kazanını tak, araba motor kitler yeenim" demişti. Bi daha da asla uğramadım zaten.
İçim rahat olsun dersen kutu içi K&n alabilirsin. Ya da araya krom boru takıp güzelce ısınmayacak şekilde sargıyla sarabilirsin.. Bence hiç bir zararının olacağını sanmıyorum ( maf sensörü arızası vs vermiyorsa ya da ışık yakmıyorsa)
Filtrede sorun varsa yenisini tak, yola devam :) Açılma var dediğin yerden bir şeyler kaçara falan diye usta fanteziye girişmiş muhtemel.
gokhankenar
11-06-2017, 07:51
Yok araba neden motor yesin ki açık hava filtresi yüzünden ?
Hava filtresi bağlantı yeri kaçağı olduğundan içeri toz çekeceğinden motoru yer demiştir.