Orijinalini görmek için tıklayınız : DF4 1.2 16v clio'nun bir sıkıntısı var..
Arkadaşlar araç 2 gündür ara sıra, dizel gibi hırıltılı şıkırtılı çalışmaya başladı bugünde yağ basıncı düşük uyarısı verdi bir kaç saniye sonra gitti..
Motor ısındıkça sesin biraz daha arttığını fark ettim.. Yağ pompasından şüpheleniyorum sizin ön görünüz nedir? :confused::confused::soru:
Akşam Servise götüreceğim..
130bin km
2008 model
Yağ basınçı düşük ise yağ pompasıdır. Araç yakın zamanda bakım olduysa yağ filtresini de tam sıkmamış olabilirler abi
takılı olan yağ filtresi orjinal mi
turboman
13-06-2017, 11:07
Basınç işi sıkıntılı iş servisede çalıştırmadan gidin bence çekiciyle falan
Gelen ses iticilerden gelmiştir eğer subap ayarı lifterli tip ise
O sesler hayra alamet değil,fazla yürütmeyin bence.
Yağ basınçı düşük ise yağ pompasıdır. Araç yakın zamanda bakım olduysa yağ filtresini de tam sıkmamış olabilirler abi
takılı olan yağ filtresi orjinal mi
Basınç işi sıkıntılı iş servisede çalıştırmadan gidin bence çekiciyle falan
Gelen ses iticilerden gelmiştir eğer subap ayarı lifterli tip ise
O sesler hayra alamet değil,fazla yürütmeyin bence.
Bakım geçmişini bilmiyorum 1,5ay oldu alalı.. Orijinal mi değil mi yağ filtresi bilmiyorum.. Ses sürekli bir ses değil, titreşime maruz kalır gibi oluyor video çekmiştim sizde dinleyin diye ama belli olmuyor ses.. Ne gıcık işler beni bulur..
Bakım geçmişini bilmiyorum 1,5ay oldu alalı.. Orijinal mi değil mi yağ filtresi bilmiyorum.. Ses sürekli bir ses değil, titreşime maruz kalır gibi oluyor video çekmiştim sizde dinleyin diye ama belli olmuyor ses.. Ne gıcık işler beni bulur..
Abi Kağıthane'de Renault yetkili servisi var abi rampa aşağı sal boşa bi baktır.
Shell'in orada ve karakol'un karşısında var. Bi uğra derim.
filtre çok dandikse yağ yeterli basınca ulaşmıyor olabilir
içindeki yağ çok kötüdür yada kalındır o yüzden yapabilir ama ısınınca yapması yağın kötü olması ihitmalini arttırıor
bian önce orjinal hava ve yağ filtresi güzel bi yağ alıp bakın yapmanızı tavsiye ederim şimdiye kadar beklemeniz aldıktan sonra yapmamanız hata olmuş :)
Abi Kağıthane'de Renault yetkili servisi var abi rampa aşağı sal boşa bi baktır.
Shell'in orada ve karakol'un karşısında var. Bi uğra derim.
Karakol'un karşısındaki özel servis mi? Cendere- Bauhaus Shell genelde benzin aldığım yer orada ki yetkili herhalde..
filtre çok dandikse yağ yeterli basınca ulaşmıyor olabilir
içindeki yağ çok kötüdür yada kalındır o yüzden yapabilir ama ısınınca yapması yağın kötü olması ihitmalini arttırıor
bian önce orjinal hava ve yağ filtresi güzel bi yağ alıp bakın yapmanızı tavsiye ederim şimdiye kadar beklemeniz aldıktan sonra yapmamanız hata olmuş :)
O da olabilir ''nasıl olsa satıcam tak biraz iş görsün malzemesi'' olabilir haklısın.. Renoyuda niye yan sanayi takarsın o da garip.. Yağ ve filtreleri de değiştirelim orijinal yağı Elf Molıgraf F1 5w40 mı nasıl yağ koydurayım?
Karakolun orda ki özel shellin içinde ki yetkili
mikelazi
13-06-2017, 12:57
aldıgın 2. el aracı keşke 1.5 ay önce komple yağ-yağfiltresi-buji-havafiltresi değişseydin.
Yağ azalmış :) Sıvıları tamamlandı sıkıntı görünmüyor şu an..
Yağ nasıl azalmış ki? Durup dururken yağ azalmaz.
Raindrops
14-06-2017, 01:09
Yağ nasıl azalmış ki? Durup dururken yağ azalmaz.
Tam bunu yazacaktım bende, kaçak var mı bi kontrol edin
sekizsilindir
14-06-2017, 02:17
Kaçak yoksa eksiltiyordur, buda başka bir sıkıntı
Usta ara sıra kontrol ederek 10-15 gün kullan dedi.. Bakalım Bayram öncesi komple bakıma girecek anlarız ne olduğunu..