Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 508 dpf uyarısı



İbrahim33
16-06-2017, 23:32
Daha önce vw de başıma gelmişti , araba çekişten düşmüştü 120 yi geçmiyordu , uyarı verdiğinde adım adım yönlendiriyordu , 3.viteste 90 la falan gidince düzelmişti. Alfadada başıma gelmişti , aynı şekilde 3.viteste 90 km/h ile 15 km gittikten sonra arıza ışığı sönmüştü.

508 de uyarı ara ara gelip gidiyor. Zaten sürekli yavaş kullanan birisiyim , 30-40 km/h hızla km'lerce gidiyorum bazen. Arabayı alalı 3 hafta olmadan bundada doldurmayı başardım dpf'yi.

Pejolara biraz yabancıyım. Pejolarda dpf sıvısı varmış herhalde. Bu sıvı bitmiş olsa bile 3.vites 90 km/h ile sabit 20 - 25 km gitsem düzelir mi acaba ?

E21hamza
17-06-2017, 00:01
Peugeotlarda dpf sıvısı var evet. Bu sıvının amacı araç dpf i aktif temizleme moduna geçtiğinde yani uzun süre 3.000 devir ve üzerinde stabil olarak gidildiğinde partikül filtresine püskürterek filtrenin daha yüksek sıcaklığa ulaşmasını ve yanmanın yani temizlenmenin daha hızlı şekilde olmasını sağlıyor. Bu sıvı olmadan da temizleme olur tabi ama bu sıvı varken 3.000 devir üstünde 20 km giderek dpf temizlenirken bu sıvı olmadan 40 km de dpf i temizlemek mümkün olur (verdiğim değerler örnek amaçlıdır) Ayrıca yetkili veya özel servislerde araç bilgisayara bağlanarak da dpf temizleme moduna alınıp temizleme yapılabiliyor. Youtube dan bakarak uygulama videolarına ulaşabilirsiniz.

mikelazi
17-06-2017, 09:07
65-75km/h da 2500-3000 devir arası 20-30dk gitmen faydalı olabilir(egt yi yükseltmek için).şehir içi çok devirsiz kullanıyorsan bu sorun hep başına gelir.

dpf tam tıkanırsa yolda bile bırakır.dpf tıkanıklıgındanda motor yağına mazot karışmasınada sık rastlanır

İbrahim33
18-06-2017, 00:20
2 gündür taziyemiz var. Otobana çıkamadım dpf muhabbeti için. Sağa sola gitmek gerekiyor arabayla. habire uyarı veriyor. sönüyor , tekrar uyarı veriyor. ne saçma bir iş. madem dpf tıkalı yak arıza ışığını dpf boşaldığında sön. inşallah pzt falan bi otobana çıkıp basacağım. umarım söner. bilgi verenlere teşekkürler.

E21hamza
19-06-2017, 14:54
2 gündür taziyemiz var. Otobana çıkamadım dpf muhabbeti için. Sağa sola gitmek gerekiyor arabayla. habire uyarı veriyor. sönüyor , tekrar uyarı veriyor. ne saçma bir iş. madem dpf tıkalı yak arıza ışığını dpf boşaldığında sön. inşallah pzt falan bi otobana çıkıp basacağım. umarım söner. bilgi verenlere teşekkürler.

Başınız sağolsun. Demek ki filtre daha tam dolmamış ilerleyen seviyelerde zaten araç kendini korumaya alıyor 3.000 deviri geçmiyor vs.