PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra K vs 308 Kararsızlık

orcunkar
18-06-2017, 01:09
Yakın zamanda F30 aracımı sattım. Dizel c segmenti bir araba bakıyorum. 2 araç konusunda kararsız aldım.

1.si 2015 Astra K Dynamic paket otomatik dizel. Extra kış paketi (koltuk ısıtma direksiyon ısıtma vs ) sunroofsuz (kırmızı renk)
2.si 2015 308 allure 1.6 120 tam otomatik cam tavanlı anahtarsız giriş vs var (rengi füme)

2 aracında fiyatları aynı donanım olarak Astra daha dolu şerit takp çarpişma desteği vs var Pejoda stardant alluere paket extradan anahtarsız giriş ve geri görüş kamerası var... aldığım zaman min 2 sene binerim. Sorunsluzk performans vs konusunda hangisini tercih etmeliyim sizce

i-vtec07
18-06-2017, 01:19
Astra diyorum ama keşke sunroof olsaymış :)

Grimlord
18-06-2017, 01:45
Eski bir Astra K sahibi olarak Astra derim. Kasa 308den daha güncel, motor daha performanslı, şanzuman gayet iyi. Donanım gayet güzel Dynamicte.
Kırmızı renkte en çok yakışan renklerden bence. Şimdiden hayırlı olsun :)

Gearbox
18-06-2017, 02:18
Bence de Astra K derim. İmkan varsa ekstra Sunroof ile sahane olur.

FaBeRgE
18-06-2017, 05:28
308 bayadır var piyasada, 1-2 defa da makyaj geçirdi ve parçalara revizyon geldi, sorunsuzluk olarak 1 tık önde olacağını düşünüyorum, diğer seçeneklerde ve mantık olarak Astra derim :)

orcunkar
18-06-2017, 17:41
Astrada karar kıldım. Aracın kronik bir problemi var mıdırı neyine neresine dikkat etmem gerekiyor yardımcı olabilecek var mı?

Ayrıca Kadıköy tarafında expertiz ihtiyacım olacak varmıdır bilen?

Canselmo
18-06-2017, 18:23
astra k 136 lık dizeli artık yazılımlı mı değil mi bilmiyorum e90 320d ile gayet güzel gidiyordu şaşırdım baya. Kasa hafifledi dizelin gidişi hoşuma gitti.

Grimlord
18-06-2017, 20:01
Astrada karar kıldım. Aracın kronik bir problemi var mıdırı neyine neresine dikkat etmem gerekiyor yardımcı olabilecek var mı?

Ayrıca Kadıköy tarafında expertiz ihtiyacım olacak varmıdır bilen?

Benzinlilerde kronik olarak ufak bi silkeleme vardı, yazılım güncellemesinden sonra sorun ortadan kalktı. Dizelde bir sıkıntı yok diye biliyorum.

gespenster
18-06-2017, 20:29
nasıl bu astraların pıyasası hızlımı pekı?

Erdem K.
19-06-2017, 07:26
iki araç arasında Astra K daha mantıklı gibi ...

Oznsrl
19-06-2017, 08:26
j gibi bi kasadan sonra k kasa hiç hoş olmadı bence
308 in görüntüsü baya güzel saçma sapan bi şanzımanı yoksa 308 daha havalı :)

Yarbay
19-06-2017, 12:39
şaka gibi gelecek ama yakın bir arkadaşımın eşinde 308 yeni kasa ful paket otomatik var kendisinin şirket aracıda astra K otomatik :) üstelik kendiside senelerdir taa onno ustanın ilk dergi yorumlarına kadar beraber tartıştığım bir otomotiv fanatiği, nokta atışı olacak yorumlarını alır almaz paylaşırım.

Eworen
19-06-2017, 13:39
308 deki motor sanziman uyumu harika sanziman tam zf tadinda tam otomatik mukemmel denilebilir
Astra iyi bir motora sahip olsada ayni oranda iyi bi sanzimana sahip degil
Genel olarakta yakin araclar
Sahsen ben 308 alirdim
Ek not: 308 makyajlandi eli kulaginda gelir yakinda
Bircok yeni guvenlik ekipmanlari olacak ve 130 hp eat8 ileri vitesle gelecek beklenebilir

MURAT_HLX
19-06-2017, 14:46
308 derim daha estetik duruyor bence

E21hamza
19-06-2017, 15:18
Ben de 308 diyorum. Yakıtının Opel'den düşük olması yeni tam otomatik eat6 şanzımanın sorunsuzluğu vites geçişlerinin hızlılığı (tork konvertörlü olmasına rağmen dsg den daha hızlı) iç aksam kalitesi olarak da astradan daha çok beğendim ben. Opeli de Peugeot satın aldı ikisi de aynı kapıya çıkıyor bir yerde :)

orcunkar
19-06-2017, 22:23
3 gündür 2markanın da tüm kullancı yorumlarını okudum astradan herkesin bir şikayeti var servisleve saniyide iyi dostuklar sağlamış kişiler olmuş soğudum hemen.. son isteğim sorunlu araç
.Pejıda sadece arka aks mı ne problemi var garantisi bitsede değişim yapıyor pejo.. sanzımanla alaklı zaten sorun yaşayan yok.
Sadece ikinciel kaygısı var ama artık araç bakmaktan sıkıldım.

85.000e kadar otomatik dizel max 60.000km araç gözüne çarpan olursa lütfen önersin sahibindenden iş teklifi almaya yakınım sabah akşam araba bakıyorum.

serkanokan
19-06-2017, 22:45
3 gündür 2markanın da tüm kullancı yorumlarını okudum astradan herkesin bir şikayeti var servisleve saniyide iyi dostuklar sağlamış kişiler olmuş soğudum hemen.. son isteğim sorunlu araç
.Pejıda sadece arka aks mı ne problemi var garantisi bitsede değişim yapıyor pejo.. sanzımanla alaklı zaten sorun yaşayan yok.
Sadece ikinciel kaygısı var ama artık araç bakmaktan sıkıldım.

85.000e kadar otomatik dizel max 60.000km araç gözüne çarpan olursa lütfen önersin sahibindenden iş teklifi almaya yakınım sabah akşam araba bakıyorum.

308'de arka aks güncellenip sorunsuz versiyonu çıkmamış bir parça, garantiden değiştiğinde yeniden aynı ses oluşacağı için servisler çok sıcak bakmıyor parça değişimine, işi yokuşa sürüyorlar bilginiz olsun. Ancak tek sorun ses çıkarması haricinde kullanımda bir sorun yaratmıyor. Şu günlerde 308 makyajlandı, muhtemelen parça güncellenmiştir, artık sorunsuz parça kullanılır ve sorun ortadan kalkar.

Mr.Bilal
19-06-2017, 23:04
İki aracıda tecrübe etmiş birisi olarak açık ara 308 diyorum. Astra nın yalıtımı çok kötü gelmişti

Caner B.
19-06-2017, 23:08
3 aydi manuel allure 308 kullaniyorum herseyiyle cok memnunum.Aracim eger otomatik olsaydi 5 yil rahat binerdim.Yalitim,konfor gayet iyi 18 janta ragmen.Cam tavan ve ici bej alirsaniz aracin ici inanilmaz ferah oluyor.Koltuklar ozellikle cok rahat hic agri yapmiyor.Bende 308 secerdim astra ile arasinda kalsam.

Yarbay
20-06-2017, 08:07
dün söz verdiğim gibi her iki araca sahip olan arkadaşımın yorumları:

Astra,

motoru daha dengeli dağılmış şekilde güç üretiyor
süspansiyonu daha sessiz ve kaliteli
daha konforlu
şasesi daha tok ve özellikle yüksek hızlarda daha ağır başlı

olumsuzlukları 308 karşısında

şanzımanı gücü çok törpülüyor
yakıtı şanzımandan olsa gerek çok yüksek özelliklede şehir içinde ciddi anlamda yüksek birebir aynı koşullarda yazlığa gitgelde astra hemen hemen ort 1lt 308den fazla yakıyor diyor

tasarımı gerek iç gerek dış sıkıcı heyecan vermiyor
ses sistemi çok çok vasat
parça temini çok zor
yetkili servisin stok gücü ve hizmeti çok zayıf

308:

motoru aniden güç üretip 3500rpmde aniden düşüşe geçiyor biraz
şanzımanı inanılmaz derecede seri,pürüzsüz ve başarılı
yakıtı çok çok iyi özelliklede gücü,şanzımanı ve araç sınıfı düşünüldüğünde

arkadaşınkinde Denon ses sistemi varmış belli ücret karşılığında alınabilen ve diyorki Audinın Bang n olufseninden tutunda bmwnin harmon kardonuna kadar hepsini resmen ağlatacak derecede iyi (merak ettim bende bu en yakın fırsatda dinleyip yorumlayacam :) )

dış tasarımı hem spor ama hemde bir yandan elegant ve ağır durmasının yanısıra iç tasarımı çok canlı ve heyecanlı araca zevkle biniyorsunuz diyor.

servisinin bir artısını göremesede opel servisinden daha iyi hem parça stoğu mevcut hem çalışanlar daha kaliteli diyor.

olumsuz olarak

arka süspansiyon biraz sesli olabiliyor
konfor daha az özelliklede üst paket jantlarıyla
yan rüzgar olsun vs yüksek hızlarda astraya kıyasla daha hafif siklet kalıyor

ben hangisini alırdın dediğimde cevabı eğer zor zeminlerde sürecekse ve konfor çok önemliyse astra yoksa her türlü 308 dedi