Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'daki Güvenilir Dynolar Nereler?
ghibli06
18-06-2017, 21:52
İstanbul'dan bir arkadaşım SC li miattasını dynoya sokacak, gün içinde 2 kere bir egsozlu bir egsozsuz sonra bir de bir kaç gün sonra yazılım geldikten sonra tekrar girecek, nereyi tavsiye edersiniz? iletişim bilgileri ile yazarsanız sevinirim...
Dr.ecu Maslak mustang dyno
Powershop Maslak maha
ecutuned dudullu Dynodynamıcs
dr.ecu maslak oto sanayi- mustang dyno
ecutuned kadosan dudullu- dyno dynamics
Ben powershop ve Ozgun derım...
canozgur106
19-06-2017, 02:40
Bülent abi Ecutuned ve Powershop Dr.Ecu randevulaşıp halledilebilir
Dr.ecu Maslak mustang dyno
Powershop Maslak maha
ecutuned dudullu Dynodynamıcs
daha iyileri yok sanırım :)
Ecutuned yazmadığı arabayı dyno ya çıkarmıyordu.
sekizsilindir
19-06-2017, 07:12
Fiyat bilgilerini de alabilir miyiz, net olmasa da üç aşağı beş yukarı..
daha iyileri yok sanırım :)
daha iyi veya kotu dıye belırtmedım
Istanbuldakı Yuk dyno larını yazdım ben :)
bu bilgi kesin mi ?
bu bilgi kesin mi ?
2 ay kadar önce kendi arabamı yazdırmak için Eyüp ile konuşurken yanımdaki arkadaşım Cupra'sını dynoya çıkarmak istedi. Eyüp "Yazmadığım arabayı ölçmüyorum" cevabını vermişti. Aradan geçen 2 ayda bir şey değişmediyse durum bu
en güveniliri bu arkadaşmış demekki
ghibli06
19-06-2017, 10:23
PowerShop ve Özgün dedim ben de arkadaşıma, arayıp randevu alacak, fiyat bilgisini ben de merak ediyorum açıkçası...
PowerShop ve Özgün dedim ben de arkadaşıma, arayıp randevu alacak, fiyat bilgisini ben de merak ediyorum açıkçası...
Kendi dynoları istediği fiyatı söylemekte hürler tabi ama bence ederi 100-150TL bandında olmalı
BurakYozgat.
19-06-2017, 12:39
SC li miata Deniz abi sanırım :) Özgünde 180 ya da 200 tl olması lazım.
ghibli06
19-06-2017, 13:27
SC li miata Deniz abi sanırım :) Özgünde 180 ya da 200 tl olması lazım.
aynen aynen, otobüs şoförü olduğu için vakit ayırması zor oluyor :D
Muharrem C.80
19-06-2017, 14:54
İnsan hiç otobüs şöföründe sc li miata hayal edermi etmez :) Hobist bir insan demkki
ghibli06
19-06-2017, 15:54
İnsan hiç otobüs şöföründe sc li miata hayal edermi etmez :) Hobist bir insan demkki
yok biz latife ediyoruz, Airbus pilotudur kendisi :)
ghibli06
21-06-2017, 11:06
Özgün kalabalıkmış, Powershopa gitmiş arkadaşım, 250 TL vermiş dynoya, fiyat iyi mi kötü mü bir bilgim yok piyasa hakkında...
https://i.hizliresim.com/Pr6kRQ.jpg (https://hizliresim.com/Pr6kRQ)
Yazılım sonrası ölçüm de dahilse iyi, hariçse fahiş......
ghibli06
21-06-2017, 13:52
yok tek seferlik...
Yiğit G.
21-06-2017, 14:04
arkadaşım Cupra'sını dynoya çıkarmak istedi. Eyüp "Yazmadığım arabayı ölçmüyorum" cevabını vermişti. Aradan geçen 2 ayda bir şey değişmediyse durum bu
bence saçmalık.İnsanın aklına "eski yazılım benden daha iyi performans verirse sahibi görmesin" düşüncesi yer alıyor.
250 TL muazzam bi para dyno icin
Guzel ismis gunde 1 araba bile ciksa yeter.
bence saçmalık.İnsanın aklına "eski yazılım benden daha iyi performans verirse sahibi görmesin" düşüncesi yer alıyor.
Benim algıladığım; X dyno'da Y güç verdi, bende Z çıktı. Dyno doğru mu? vb. polemiklere girmemek
bu bilgi kesin mi ?
kesin evet.
Ben Pasaoglunda cikariyordum araclarimi. Stock arac sokmustuk ve fabrika gucunu elde etmisti arac. O yuzden guveniyordum o dynoya. Tabu 3-4 yil oncesinden bahsediyorum... Cokta uygundu fiyatlari o zaman icin. Simdi biulemiyorum... Hatta acik mi kapali mi ondan bile haberim yok :)
Tekniğini bilen birisi açıklayabilir mi farkların neden kaynaklandığını ?
Cihazlara girilen veriler (aynı araç için) farklı oluyor da ondan mı fark çıkıyor ?
Ya da cihazların kalibrasyonları yok yapılmamış ya da farklı normlara mı tabiler.
Yani stok 100 hp olan bir araç A dyno sunda 98 B dynosunda 90 hp vermesi makul mü ?
Değişik dynoların farklı göstermesi doğru değil. Motor kaç kw ise odur. Maslak'ta da odur, Bostancı'da da odur.
Bu durumda en doğrusu aynı dyno'da before-after ölçümü yapıp, yüzdesel olarak farka bakmak.
MertSerhanÖ.
21-06-2017, 18:30
250 tl mi?paaavırşooopp yinee şaşırtmadıı sayın seyircilerr.
Yiğit G.
21-06-2017, 18:49
Benim algıladığım; X dyno'da Y güç verdi, bende Z çıktı. Dyno doğru mu? vb. polemiklere girmemek
yazılımını benden baskası yaptıysa ben dynoya sokmam o anlama gelmez :) Bende yazılım var ama hiç dyno ya çıkmadım mesela.. Şimdi gitsem o arkadaşa , memnun değilim performansından sizden yazılım istiyorum ama öncesi sonrasını görmek adına önce dyno sonra yazılım tekarar dyno dediğimde hayır diyecek benim anladıgım bu :) Bende yaptırmam o zaman farkını görmediğim yerde niye yazılım yaptırıcam.
yok tek seferlik...
One night stand gibi olmuş valla.......
Yazılım sonrası bir 250 TL daha......
3 dyno 1 yazılım ediyor demek.....
Yiğit G.
21-06-2017, 20:11
şu yeni dynopack lerden gelse artık da millet kurtulsa hangi dyno da ne verdi muhabbetinden...
http://image.hotrod.com/f/techarticles/general/hrdp_1103_chassis_dyno_testing/30282521+w794/hrdp_1103_07_o+chassis_dyno_testing+dynapack_adapt er_bolts.jpg
http://www.cs-racing.com.tw/photpgraph/WRX-STI-VAF-DYNOPACK-ECUTEK-17.JPG
yazılımını benden baskası yaptıysa ben dynoya sokmam o anlama gelmez :) Bende yazılım var ama hiç dyno ya çıkmadım mesela.. Şimdi gitsem o arkadaşa , memnun değilim performansından sizden yazılım istiyorum ama öncesi sonrasını görmek adına önce dyno sonra yazılım tekarar dyno dediğimde hayır diyecek benim anladıgım bu :) Bende yaptırmam o zaman farkını görmediğim yerde niye yazılım yaptırıcam.
Before&After konusunu bilemem. Onun adına konuşamam. Biz aracımızın gücünü merak ettik. O da ölçmek istemedi.
Eyup Duygun
21-06-2017, 23:14
Beyfendi selamlar ,
Bahsedilen dynometrenin sahibi benim.Sizlere gore sacmalik baskasina gore mantikli olabilir.
Zaman icerisinde edindigimiz tecrubeler dogrultusunda bu karari aldik keza bize remap e gelen otomobil sahibi ile anlasir isek zaten uzerindeki ile olcuyoruz.Burada ki detay sadece olcum e gelen otomobillere maalesef hizmet vermiyoruz.
Powershop 250 tl istemis insanlar pahali bulmus kullandiklari dynometrenin fiyayindan haberleri muhtemelen yoktur..Bizde 100/200/300 ne ise bu meblalar olcum karailiginda bize degerini vermemekte.Bu meblalar icin DynoDynamics in kalitesini ve dunya capinda bilinirligini anlatmak yerine kendimizi gelistirmekte ve kendi musterilerimize hizmet vermek amaciyla kullaniyoruz.
Takdir edersinizki kisiye ait bir makina.Istisnai birkac durum olmadi mi oldu tabii ki 'degerini ve kiymetini bilen' birkac musterimiz var sadece dynometre hizmeti verdigimiz.
Hayirli aksamlar ,
Eyup Duygun
Birine gidersin arabayı beğenmez ölçmez diğerine gidersin fahiş fiyat çeker bir sonrakine gidersin yazılımda yaptırırsan diye şart koşar ne neteresan bir camiadır yahu.
250 tl cidden iyi para yani ben aracımı dynoya çıkaracağım sonra bir kaç ekleme yapıp farkı görmek istediğimde bir 250 daha vereceğim.Bence bir elin parmağını geçmediği için oluyor bunlar.
Dynometer lerin fiyatları pahalı olabilir ama 250 tl ye ayda 5 müşteri bulacağına belkide 100 tl ye ayda 20 müşteri bulacaksın.Ha açık açık şu denilse 100 tl ye elin apaçileri ile muhattap olacağıma 250 tl ye belirli bir kesime hitap ederim kafam ağırmaz o zaman daha bir anlaşılır olur.
MertSerhanÖ.
21-06-2017, 23:44
Beyfendi selamlar ,
Bahsedilen dynometrenin sahibi benim.Sizlere gore sacmalik baskasina gore mantikli olabilir.
Zaman icerisinde edindigimiz tecrubeler dogrultusunda bu karari aldik keza bize remap e gelen otomobil sahibi ile anlasir isek zaten uzerindeki ile olcuyoruz.Burada ki detay sadece olcum e gelen otomobillere maalesef hizmet vermiyoruz.
Powershop 250 tl istemis insanlar pahali bulmus kullandiklari dynometrenin fiyayindan haberleri muhtemelen yoktur..Bizde 100/200/300 ne ise bu meblalar olcum karailiginda bize degerini vermemekte.Bu meblalar icin DynoDynamics in kalitesini ve dunya capinda bilinirligini anlatmak yerine kendimizi gelistirmekte ve kendi musterilerimize hizmet vermek amaciyla kullaniyoruz.
Takdir edersinizki kisiye ait bir makina.Istisnai birkac durum olmadi mi oldu tabii ki 'degerini ve kiymetini bilen' birkac musterimiz var sadece dynometre hizmeti verdigimiz.
Hayirli aksamlar ,
Eyup Duygun
sen şimdi banamı laf ettin sevgili eyüp duygun:(((
Yiğit G.
22-06-2017, 00:26
Beyfendi selamlar ,
Hayirli aksamlar ,
Eyup Duygun
selamlar , ben zaten sadece ölçüme gelenden bahsetmedim , size remap yaptırmaya gelen otomobili daha önceden yazılım varsa ölçmüyorsunuz anladım arkadaştan anladığım o idi yani buda saçma geldi.Yoksa "sedece dyno" hizmeti vermeyebilirsiniz o sizin takdiriniz.
Ya bayiliyorum su "kac para bu makine biliyonmu" lafina
Kac para ? 50 bin $ ? 100 bin $? 150 bin $ ?
Sanki bitek bu sektorde makine pahali
Yahu burda misal cnc si olan vardir bilir kendi mobilya sektorumden soyliyeyim ithal makinelerde 100 bin € lar havada ucusur kimse kimseye bu makine biesse haberin varmi senin heeey demez 15 dkkada 250 tl net para sittin sene kazanamaz net diyorum mesela bantlama makinesi vardir icinde onlarca motor binlerce parca saatte 30-40 kw elektrik harcar cnc desen cizimi dert sonra makine bekleki islesin makinenin bicagiydi bilmem neydi ohoo
Yahu her neyse detaya gerek yok bu dyno hakkinda duydugumuz ilk muhabbet degil
Guzel para iste Allah bereket versin Allah daha cok versin..
dyno su olan herhangi bir ekspertize gidin 80 tl ye işiniz çözülsün hemde en namuslusundan
ghibli06
22-06-2017, 08:43
dyno su olan herhangi bir ekspertize gidin 80 tl ye işiniz çözülsün hemde en namuslusundan
ekspertiz dynosu mu?ben daha düzgün ölçen bir ekspertiz dynosu görmedim kusura bakmayın...
ekspertiz dynosu mu?ben daha düzgün ölçen bir ekspertiz dynosu görmedim kusura bakmayın...
hangisine gittiysem hiç sorunsuz arabalarımdaki tam gücü ölçtü. arabalar modifiyesiz fabrikadan çıktığı gibi yani standart. modifiye olunca arabalarda hep beygir artacak diye bir kural yok çoğu zaman beygiri düşüyor bilindiği üzere.
yusufcan_k
22-06-2017, 09:01
namus derken o konuyu biraz açarmısın amca
ghibli06
22-06-2017, 09:15
hangisine gittiysem hiç sorunsuz arabalarımdaki tam gücü ölçtü. arabalar modifiyesiz fabrikadan çıktığı gibi yani standart. modifiye olunca arabalarda hep beygir artacak diye bir kural yok çoğu zaman beygiri düşüyor bilindiği üzere.
BMW E28 M535i götürdük, adam anlamadı arabanın ne olduğunu 5.20 mi bu dedi, biz de hadi öyle olsun dedik, 110 HP ölçtü, çok iyi motoru var zaten standardı da böyle bir şey dedi... modifiye değil dert, sonuçta düzgün ölçsün yeter...
namus derken o konuyu biraz açarmısın amca
evlat......
eğer dynonun olduğu yerde bir tamirat yapıyorsa yada modifiye emin ol ki orada çıkan ölçüm hep bir acaba mı diye düşündürür. kendi tamir etmediği yada kendi modifiye etmediği otomobilden bahsediyorum. başka namus konusunu da babana sorarsın artık.
yusufcan_k
22-06-2017, 10:06
evlat......
eğer dynonun olduğu yerde bir tamirat yapıyorsa yada modifiye emin ol ki orada çıkan ölçüm hep bir acaba mı diye düşündürür. kendi tamir etmediği yada kendi modifiye etmediği otomobilden bahsediyorum. başka namus konusunu da babana sorarsın artık.
şimdi burda önceki sayfalarda yazılan dynoların hepsinin sahibi kendini kanıtlamış kişiler bunlara *** atmak ve ekspertiz e güvenmek bence saçmalık.. başka namus konusunda babama sormama gerek yok yeterince iyi biliyorum rahat ol sen
Yiğit G.
22-06-2017, 11:57
Dyno Dynamics 4x4 dyno su 36.000 dolarmış fanı poku püsürü hariç.Yurtdışı fiyatı bu.. Bende bir milyon tl falan sandım :D
evlat......
Kanımca vakt-i zamanında yaralarınız var saramadığınız piyasaya güveniniz yok.Kimin neler yaptığı ,ne proje araçları ürettiği veya kimin hangi arabayı yürütemediği vs artık belli en basiti internet var :) Ama bu kafayla bencede siz gidin yük tipi olmayan expertiz dynosuna güvenin.Sizin için en doğru değeri orası vericektir.
Expertis dynosu yuk tıpı degıldır
Dyno uzerınde cıkatıgınızda Boş Rulo cevırırsınız
Aracın hızlanma ve yavaslama oranına gore yaklasık bı deger verır
Atmosferık araba ıcın ıyı olabılır ama Turbo araba ıcın pek ıyı degıldır
Turbo aracları olcmek ıcın Yuk tıpı dyno gerekır
aracın tekerıne ne kadar yuk uyuglarsanız turbonuz o yuke gore basar net ve dogru sonucu yuk tıpı dyno dan alırsınız
tuk tıpı dyno ıle normal bır dyno fıyatlarını arastırırsanız aradakı farkları gorursunuz
bır dyno olcumu ıcın 250 tl gayet normal
Dyno Dynamics 4x4 dyno su 36.000 dolarmış fanı poku püsürü hariç.Yurtdışı fiyatı bu.. Bende bir milyon tl falan sandım :D
150 bın tl yaklasık tr teslımı 200-220 bın tl yı bulur
az para degıl bence :)
Yiğit G.
22-06-2017, 13:16
150 bın tl yaklasık tr teslımı 200-220 bın tl yı bulur
az para degıl bence :)
Değil tabiki ben daha çok beklemiştim sadece.Aslında sürekli iş yapsa parası rahat çıkar ama ***** tr şartları
Değil tabiki ben daha çok beklemiştim sadece.Aslında sürekli iş yapsa parası rahat çıkar ama ***** tr şartları
tek başına dyno ıle para kazanmayı beklemek yanlıs olur
parca yazılm gıbı seylerle ıle desteklersen ıs yapar neden olmasın :)
hatta Dyno-mite TR de yok yer açısından olsun en guzel dyno :)
tek başına dyno ıle para kazanmayı beklemek yanlıs olur
parca yazılm gıbı seylerle ıle desteklersen ıs yapar neden olmasın :)
hatta Dyno-mite TR de yok yer açısından olsun en guzel dyno :)
dürüstlüğün başladığı yere geldiniz. tek başına dynodan para kazanmak zor. yapılan işler buna uymuyor mu sizce.
adam ölçtürdü arabasını dedilerki 20beygir eksik. ölçen işi biliyor tabiki. hatta konuya hakimse aynı arabayı hiç bir şey yapmadan normal haline çevirip üzerine de bir 10beygir koyar. al sana iş işte. markanın biri bütün bu chip tuningcileri gezip sıkı bir rapor hazırladı. beygirler ve yapılan işler hakkında. o yüzden eğer ölçüm yapılacaksa sadece ölçüm yapan yere gidip aracın gücünü ölçtürmek en doğrusu.
dürüstlüğün başladığı yere geldiniz. tek başına dynodan para kazanmak zor. yapılan işler buna uymuyor mu sizce.
adam ölçtürdü arabasını dedilerki 20beygir eksik. ölçen işi biliyor tabiki. hatta konuya hakimse aynı arabayı hiç bir şey yapmadan normal haline çevirip üzerine de bir 10beygir koyar. al sana iş işte. markanın biri bütün bu chip tuningcileri gezip sıkı bir rapor hazırladı. beygirler ve yapılan işler hakkında. o yüzden eğer ölçüm yapılacaksa sadece ölçüm yapan yere gidip aracın gücünü ölçtürmek en doğrusu.
abicim senı Oruç çarpti herhalde
cok fazla kafa yorma
kıme kım nasıl uygun geıyor ise işi orada yaptır
10 tl ye de saç kesimi yapan berber var 60 tl ye de
serbest pıyasa
sıze kım uyuyor ıse oraya ıs yaptırısınız
Cimmeria
22-06-2017, 14:51
modifiye olunca arabalarınızın çoğunun gücü düştüyse bence yaptığınız işlemleri gözden geçirmekte fayda var, genelde güç düşmüyor çünkü :)
modifiye olunca arabalarınızın çoğunun gücü düştüyse bence yaptığınız işlemleri gözden geçirmekte fayda var, genelde güç düşmüyor çünkü :)
beygirlerini kaybeden düşünsün..
beygirlerini kaybeden düşünsün..
Geçenlerde izmir sasalı civarında bir beygir denk geldi , kayıp mı ettiniz acaba konusu gelmişken sorayım dedim.
+ olarak powershop'a giden aracı ölçtük biz önceki ölçümü var dyno'da farklı birşeyler eklendiyse vs keşke randevu alınıp gidilseydi '' DR.Ecu'' ya.