PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tolyen Kullanımı Hk.Safmı,konsantremi?

MertSerhanÖ.
23-06-2017, 20:25
Selamlar herkese.Burda bir kimya şirketiyle görüştüm tolyen almak için fakat kafamı karıştırdı.Elinde bir saf tolyen var birde konsantre seyriltilmiş.Şimdi araca hangisinden koyucaz?Saf tolyen benzinle karıştırılmaz dendi ama sizin fikirleriniz nedir?

mbulur
23-06-2017, 20:55
Benzine saf toluen karıştırman gerekir, seyreltilmiş olanı karıştırma. Toluen ileri seviyede çözücü olduğundan eğer aracın yüksek kilometreliyse yakıt deposunda zamanla oluşmuş tortu ve kiri çözer. Ayrıca benzin filtren yeni olsun, aksi halde filtrede tutulmuş olan bazı kirleride çözüp enjektörlere taşır. Karışımı %20'den fazla yapmamanı tavsiye ederim, aksi halde benzin pompana ve enjektörlerine zarar verebilirsin.

MertSerhanÖ.
23-06-2017, 20:58
Benzine saf toluen karıştırman gerekir, seyreltilmiş olanı karıştırma. Toluen ileri seviyede çözücü olduğundan eğer aracın yüksek kilometreliyse yakıt deposunda zamanla oluşmuş tortu ve kiri çözer. Ayrıca benzin filtren yeni olsun, aksi halde filtrede tutulmuş olan bazı kirleride çözüp enjektörlere taşır. Karışımı %20'den fazla yapmamanı tavsiye ederim, aksi halde benzin pompana ve enjektörlerine zarar verebilirsin.

zaten 10 litreye 500 ml 1 litre falan koyucam.Özgün abide saf tolyen karışmaz dedi kafam karıştı iyice:)

drago
23-06-2017, 21:13
Ben de merak ettim, sulu karıştırmaktansa saf karıştırmak ve daha az oranda karıştırmak evla değil midir?

MertSerhanÖ.
23-06-2017, 21:15
söylenilene göre konsantre denilende etil alkolle seyreltiliyomuş.