Orijinalini görmek için tıklayınız : Emniyet seridi cezasi
Engin G.
27-06-2017, 02:59
Iyi geceler iyi bayramlar forum halki bu gece basima trajikomik bi olay geldi anadolu yakasindan avrupa yakasina dogru gecis yapiyodum bogazici koprusu yolundaydim haliyle yolda agzina kadar doluydu arabayida benim birader kullaniyodu yoruldum abi dedi bende emniyet seride cek dedim annemde aractaydi oda bagajdan biseyler alacakti velhasil kelam islerimizi hallettik arabaya bindim kemeri taktim emniyet seriden cikmak icin yola kafa soktum yol gitmiyo millette yol vermiyo derken arkamdan yuruyerek bi polis geldi plakanin fotografini cekti benim disinda emniyet seridinde olan tum arabalarida cekti memura durumu anlatacam beni takmadi bile daha sonra ilerde yakaladim durumu anlattim herkes aynisini diyo dedi itiraz edebilirmiyim sorusunuda bu ulke demokratik ulke hak var hukuk var edebilirsin diyip cekip gitti eve geldim internete bi bakayom dedim ceza suanlik gozukmuyo ama olaki bir ceza yersem bos yere 2000 kusur para odiyecem ne yapabilirim neler yapabilirim isin acigi ne kamera ne baska bisey yoktu yani bi kanidim yok bekleme yaptigima dair gece gece sinir krizi gecirmek disinda hic bisey yapamadim sizlerden yardim bekliyorum
ne için kanıt isticeksinki
ihlal sadece emnıyet seridinde ilerlemek değilki durmakta ihlal
neden durdun sofor değiştirmek ve bagajdan bişey almak için seridi ihlal etmıssın
acil durumlarda girilir arac bozulur girersin emniyete 50 metre arkana reflektor koyarsın
gokhankenar
27-06-2017, 07:36
Geçmiş olsun. Ceza yansır yakında. Veya eve tebliğ gelir.
GokhanRS
27-06-2017, 08:48
trafik mahkemesine itiraz edebilirsin iyi bir bahane bulup. gerisi devlete kalmış. bir garantisi yok tabiki.
Kaputu açsaydı yemeyecekmiydi şimdi
GokhanRS
27-06-2017, 08:58
Kaputu açsaydı yemeyecekmiydi şimdi
yok be kardeşim, normalde inip bagajdan bişiler aldığını v.s yada şöför değiştirdiğini filan görse yazmazdı. ancak poliste bıkmış durumda. istanbulda kimi yakalasa bi bakıp çıkıcaktım benzerinde bahaneler uydurduğu için herkese yalancı muamelesi yapıyorlar artık.
benim aracımın ekranında aniden elektronik arıza tüm sistemler devre dışı gibi ciddi korkutucu bir uyarı çıktı. emniyete çekip kaputu filanda açtım ama ilerde polis varmış, geldi yanıma sen beni görünce 4lü yaktın kaput açtın bizi salak mı sanıyorsun dedi?
gel ekrana bak neler yazıyor dedi, start verdim araca hiç bir arıza vermedi şerefsiz araba. hani dedi arıza polis :D yemin ediyorum içimden polisten çok arabanın fabrikasının mühendisinin v.s alayına küfrettim. resmen rezil etti beni. araç düpdüzgün çalışınca polis zaten sinirlendi iyice bizi hepten salak sandınız diyip geçirdi bana cezayı.
2 hafta sonra bak, 2 haftaya düşer ceza hemen düşmez
Gökhan çok büyük şanssızlık seninli :):)
Yanlış yapmışsınız.
Şeridin tam ortasında duracaktınız. Tüm şeridi durdurup aheste aheste kapıları açıp yavaşça inecektiniz arabadan. Sonra bagajı açacaktın, Alman gerekenleri alıp sen şoför kapısına kardeşin de senin indiğin kapıya doğru yavaşça ilerleyecektiniz. Elini şoför kapısına atıp kapıyı açmadan önce arka tarafa doğru artisçe bir bakış atıp elini de tüm parmakların açık bir şekilde omuz hizasına kaldırıp, arkadaki kornaya basan otomobillere doğru "Ne var lan bekleyin a.k." diye söylenip yine kapıyı açıp koltuğa oturacaktınız. Aracı rölantisi ile kaldırıp ilerleyecektiniz.
Emniyet şeridi yasaktır size. O şerit motorcular, çakarlı otomobiller ve çakarsız çakallar için.
Batuhan Gül
27-06-2017, 10:26
Cezalar ödenip itiraz ediliyordu. Eğer hala durum aynı ise bir güzel ödüyoruz, sonrasında kanıt yok ise iptal oluyor. Bizzat kendim yaptım. Defalarca karakol- vergi dairesi arasında git gel sonunda bezdim ve bıraktım. Astarı yüzünü geçmeye başladı.
Alacağım para 90tlydi. Uğraşırım alırım diyen var ise mahkeme kararı elimde. Fifti fifti böleşiriz.
Ödemek isterken bir tc no ile beyana dayalı dahi ödeme yapabilirken, iş para iadesine geldiğinde mahkeme kararı dahi geçersiz. Seviyorum bu hayatı..
Konuyla ilgili avukat bir tanıdığımla yaptığım sohbete istinaden yazayım.
Trafikte "emniyet şeridi" diye özel bir şerit olmadığını ve yazılan cezanın mahkeme tarafından iptal edildiğini söyledi.
İlk ağızdan duyulan bilgidir ve sözüne itimat ettiğim bir insandır. O yüzden iptal için başvuru yapın derim. Geçmiş olsun.