Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anlamsız Bir Şekilde Lastiklerim İniyor?

mertkan
27-06-2017, 22:29
selam arkadaşlar

2011 model 1.6 tdi caddy sahibiyim

sıfır almıstık

lastikler belirli aralıklarla durduk yere iniyor

1 gün sol ön iniyor

1 kaç hafta sonra sağ ön tamamen iniyor janta oturuyor

sizce çözüm nedir?

fabrikasyon teneke jant ebat v.s yerinde jantta eyrilik sanıyorum yok

her 2-3 haftada bir lastikcilere sökme takma parası vermekden yoruldum

bakıyolar kaçak göçek yok geri takıyolar buda can sıkıyor

önerileriniz nedir?

fthdrn
27-06-2017, 22:31
Mahallenin veletleri indiriyor olabilir ?

mertkan
27-06-2017, 22:33
Mahallenin veletleri indiriyor olabilir ?

1 tane daha aracımız var onda problem yok

bu ankarada da guvenlikli kameralı sitede yaşanan bi durumdu cocuklar olamaz

semavi
27-06-2017, 22:36
Siboplari degistirdiniz mi?

Inen lastige tamir kopugunden sikip deneyin isterseniz bir kerede

mertkan
27-06-2017, 22:40
Siboplari degistirdiniz mi?

Inen lastige tamir kopugunden sikip deneyin isterseniz bir kerede

bugün lastiğe oturdugunda kaldırmak için mecburen tamir kopugu sıktım lastikciye kadar lastikci detaylı baktı hiç bişe bulamadı

birde her iki üc haftada birde 15-20 lirada tamir köpüğüne bayılıyorum

sibob pahalı bişemi gerçi siboblarada baktı kaçak yok dedi

AliDogukan
27-06-2017, 22:43
Janttan yanal kısımdan kaçırıyordur.

Sübap 10 TL idi daha geçen hafta aynı problemden dolayı ben de lastikçideydim 2 farklı lastikten 2 vida çıkardılar.

mertkan
27-06-2017, 22:45
Janttan yanal kısımdan kaçırıyordur.

Sübap 10 TL idi daha geçen hafta aynı problemden dolayı ben de lastikçideydim 2 farklı lastikten 2 vida çıkardılar.

keşke vida civi vb şeyler çıksada tamir ettirsem yanıp gittiğim olayda bu hiç birşey olmadan kaçırıyor

yanal olarak bi ara zımparalandı makine ile daha sonra akçalıyla boyandı bugun lastikcide jantların kenarına su vurdu kaçak yoktu

darkmoon
27-06-2017, 23:15
lastikçi lastikçi değilmiş.. iyi baksa ya jantta sorun vardır ya sibobda yada lastiğin kendinde bir sıkıntı vardır zaten geriye bir şey kalmaz..

jantlara baksa anlar zaten hiç anlamıyorsa makinesi vardır ona takar anlar.. sibobpdan kaçırmadığını basitçene anlar zaten orda küveti falan vardır su dolu ona soksa anlar..hadi hiç bir şey bulamasa havayı basar su dolu kuvette jantla beraber yuvarlar bir yerlerden kesin baloncuklar çıkar orda sorunu bulur..

o köpüklerde çok sağlıklı değil patlamadıkça kullanma.. lastik zırhları var en kötü ondan al lastik içlerine sürdür lastikçinde..

CNR
27-06-2017, 23:25
Kuvvetle muhtemel saç jantlar yamuk

Teyzemin arabasındada aynı sorun olmuştu önce 4 sibobu değiştirdik olmadı, sonra saç jantlar çukurlarda eğilmiş meğer ondan kaçırıyormuş

Drive Fast
28-06-2017, 00:17
Aracınızim jantlari çelik veya alaşım ise zamanla kenarlari oksitlenme yapıyor oradan kaçırıyor benimde basima geldi iyi bir lastikçi onlar güzelce tamir eder zimpara vurup ilaç sürecek

exca
28-06-2017, 08:45
lastiklerin janta temas ettiği noktada bıyıkları varsa orada kabalık yapıp hava kaçırmasına neden oluyor bir çok lastikçi bilmez , oraları hafif taşlayıp taksınlar , değilse jantlar eğilmiştir.

rain man
28-06-2017, 08:53
Benim başıma geldiğinde lastiğe baktık bir şey göremedik. Sonra jantta kılcal bir çatlak vardı oradan kaçırıyormuş. Eğer jantta yamukluk falan yoksa çatlak var mı diye bakılabilir.

mikelazi
28-06-2017, 09:19
her yakıt fulledigimde ısınmamış lastikleri,hep aynı benzincide konturol ederim.aynı aks üzerindekiler aynı derecede inmiş veya hiç inmemişlerse sorun yok.ama tek teker diğerlerine göre fazla inmişse bir sıkıntı var.

başıma gelen bir olayıda anlatayım.
sabah evden çıktım lastiklerin havasını konturol edip,işe geldim.akşam aracımın yanına geldiğimde jant yerdeydi.kirkoya aldım,jantı söktüm,tamircide havuza soktuk.patlak yoktu,sabah benzincide hava basarken sibopa zarar vermişim.sibobu değiştirdik sorun çözüldü

memincbn
28-06-2017, 10:30
aracı her yıkadığımda lastik havaları iniyordu. meğersem lastikleri silerken siboba dokundukça ufak ufak hava kaçırmasıymış. sibobları değişince sorun hallolmuştu.