Orijinalini görmek için tıklayınız : Vergi hakkında yardım
hakan308
02-07-2017, 18:37
Arkadaşlar yarın aracımın satış vericem 2.dönem vergisini ödemek zorundamıyım konu hakkında yardım bekliyorum.
vectra-tuner
02-07-2017, 18:42
Mtv ödenek zorundasınız malesef.. Ceza vs kontrol edin notere gitmeden önce
Arkadaşlar yarın aracımın satış vericem 2.dönem vergisini ödemek zorundamıyım konu hakkında yardım bekliyorum.
Hayır 31 temmuza kadar satarsan sorun olmaz. 31 temmuzdan sonra alacak muaccel (vadesi geçmiş) olduğu için ödeme yapmadan satamazsın.
Kullanmayacağın aracın vergisini ödemek mantıksız. (şahsi yorum)
Hayır 31 temmuza kadar satarsan sorun olmaz. 31 temmuzdan sonra alacak muaccel (vadesi geçmiş) olduğu için ödeme yapmadan satamazsın.
Kullanmayacağın aracın vergisini ödemek mantıksız. (şahsi yorum)
Yanlış cevap :)
Ocak ve Temmuz ayında yapılan satışlarda o aya ait mtv borcu varsa satış yapılmıyor noterde.
Yani satıcı ödemek durumunda.
PiscocuK
02-07-2017, 18:50
Cuma bir satis birde alis yaptim cok yeni oldugu icin yaziyorum evet odeyeceksin odemeden yapamazsin
Yanliz gitmeden borc sorgulamasi yap mutlaka
Yanlış cevap :)
Ocak ve Temmuz ayında yapılan satışlarda o aya ait mtv borcu varsa satış yapılmıyor noterde.
Yani satıcı ödemek durumunda.
Doğru söyledin, ben tahakkuk tarihine takıldım. son ödemesi 31 i olduğundan kafam başka yere gitti :)
hakan308
02-07-2017, 19:28
Doğru söyledin, ben tahakkuk tarihine takıldım. son ödemesi 31 i olduğundan kafam başka yere gitti :)
Benim kafamı kurcalayan 31inden sonra ödeme yapılır die düşünüyordum öylr degilmiş teşekkür ederim cevap veren kişilere