Orijinalini görmek için tıklayınız : Jetta - Bluetooth ve Park Sensörü
2014 model Jetta için park sensörü ve bluetooth ihtiyacım var.
Park sensörü kolay da kafamı karıştıran bir kaç nokta oldu.. Ender elektronik diye bir yer var, 800-900 TL istiyor park sensörüne..
Servis ( EREL ) 600 istiyor..
Bir de sokakta satılan 150 liralıklar var.
Bunların farkı nedir?
Bluetooth ile ilgili olarak da araçta ekran, direksiyonda kumanda olmadığından parrot sanırım iş görecektir.
Kimdir Anadolu yakasında bu cihazı en iyi satan / takan / kazıklamayan?
Nightfish
05-07-2017, 10:09
Abi park sensörü konusu şöyle ki ;
Sokaktaki 150 TL'likler 3rd party. Aracın radyosuna bağlanmıyor, mesafeyi göstermek için ek bir gösterge bağlanıyor.
Ender Elektronik'in yaptığı sistemde aracın OEM parçası kullanılıyor, aracın kendi teybi üzerinden gösterim sağlanıyor. Beyne kodluyorlar.
Erel ne şekilde yapıyor sormak gerekli.
SpeedlinE™
05-07-2017, 10:12
bime,a101e gelen veya markasız sağda solda satılanlar aliexpressten geliyor olmalı.
Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/Car-Parking-Sensors-PARKTRONIC-4-Adjustab-16mm-Flat-Sensors-Reverse-Backup-Radar-Sound-Buzzer-Alarm-Adjustable/32791258097.html?)
Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/Car-Auto-Parktronic-LED-Parking-Sensor-With-4-Sensors-Reverse-Backup-Car-Parking-Radar-Monitor-Detector/32566202021.html?)
bide şöyle olanı var 140a denk geliyor aşağı yukarı
Tahmini Teslimat Zamanı (https://tr.aliexpress.com/item/3in1-Video-Parking-Sensor-Assistance-Monitor-4-3-inch-TFT-LCD-Display-Alarm-Camera-Video-Rearview/32599591407.html?)
sorularınız hakkında maalesef ki bilgim yok,eğer aliexpress üzerinden düşünürseniz diye bir kaç link eklemek istedim
Erel'in istediği 600TL'De muhtemelen piyasadaki 25$ lık olan park sensörleridir.Orjinal ürünü 600e takcaklarını düşünmüyorum.
Abi park sensörü konusu şöyle ki ;
Sokaktaki 150 TL'likler 3rd party. Aracın radyosuna bağlanmıyor, mesafeyi göstermek için ek bir gösterge bağlanıyor.
Ender Elektronik'in yaptığı sistemde aracın OEM parçası kullanılıyor, aracın kendi teybi üzerinden gösterim sağlanıyor. Beyne kodluyorlar.
Erel ne şekilde yapıyor sormak gerekli.
benim araçta teypte ekran yok
dolayısıyla enderin yaptığı vereceğimiz fiyata değer mi emin olamadım. benim teyp şundan
https://i1.imgiz.com/rshots/9365/volkswagen-jetta-golf-polo-rcd-310-teyp-ekraninda-dijital-hiz-gorunmesi-vag-com-gizli-ozellik_9365315-00_1920x1080.jpg
Erel'in istediği 600TL'De muhtemelen piyasadaki 25$ lık olan park sensörleridir.Orjinal ürünü 600e takcaklarını düşünmüyorum.
Mutluhan öyle yapardı vakti zamanında
alırdı vişne sokaktan xenonları çakardı millete
Erel böyle bir şey yapıyorsa bulaşmam, gider sokaktan alır takarım daha iyi
bi soralım bakalım adamlara
Nightfish
05-07-2017, 10:54
dolayısıyla enderin yaptığı vereceğimiz fiyata değer mi emin olamadım. benim teyp şundan
Abi bildiğim kadarıyla bu ekranda da gösteriyor park sensörü. Ancak ben olsam 900 TL parayı park sensörüne vereceğime gider arabaya ekran alırdım :)
Dışarıda satılan park sensörlerinin bir kaç çeşidi var. Buzzer olan, kameralı olan, sesli uyarı veren ve ekranlı olan var.
Ekranlı olan ek bi gösterge ile aracın göğüs kısmına monte edilip cm cinsinden yakınlığı gösteriyor. Buzzer olan ise bildiğimiz sadece "bip" sesini çıkartıyor.
Cenmax dışında marka almayın. Ürünleri garantilidir.
600 TL olan sistem orjinal değildir. Büyük ihtimal aftermarket bi üreticinindir.
Şase numarasıyla parçacılara fiyat sor abi en güzel öyle anlaşılır.
hiç bir şey yoksa bence park sensörü ile ugrasma en güzeli kamera ufak bir ekranla sol direğin oraya koy güzelce, geri vitese bağla açılsın direkt.
Sensöre bir türlü alışamadım ötüyor arkada 20 cm hala bırakıyor en güzeli kamera dibine kadarda yanaşıyorsun.
Ben cyclone marka alip kendim takmistim. Bana sadece ses yeterli geldiginden mesafeyle isim olmuyor. Sabit seste genelde 30 cm mesafe kaliyor. Sonra alisiyorsunuz zaten. Cyclone iyi bir marka ama oem vw nin park sensor kadar hizli degildi. Bir tik daha yavasti. Mesela suan puntom var orjinal servis takmis o cyclone gibi vw ninki kadar hizli degil. Oyuzden bende geri giderken daha yavas gidiyorum
onursumer
05-07-2017, 11:30
ekranlı unite geri vites kamerası daha mantıklı bence tampon delme vs hiç uğraşılmıyor
Üniteye girme niyetim yok açıkçası
ama 900 küsür TL veresim de yok
Peki bluetooth için ne diyorsunuz? Parrot iyimidr?
Kim takar?
Kim takar?
yerinizde olsam üstündekini satar rcd330 plus alırım
Valla abi ender elektronik'i seat'cılar meşhur etti. İşçilikleri falan güzel olabilir de ,hatta sitelerine girdim o fiyatlara yazık günah.
çok komik rakamlara yapıyorlar. Ayıptır
Abi benim bir arkadaşım şöyle bir şey aldı, çok da memnun. Aracın orasını burasını delmeden, güneşliğe klipsle tutturuluyo. Park sensörü ise tamamen senin kafandaki para-çokomel eğrisine bağlı.
http://www.soundevo.co.uk/media/catalog/product/cache/1/small_image/400x232/170ec19af00183b5e0368529fc2daa2f/m/i/minikit_1.jpg
aybarsdnr
05-07-2017, 14:02
ben de a5 için geri görüş kamerası ve bluetooth düşünüyorum ama ender elektroniğin fiyatları komedi, tavırları daha da komik. Var mı alternatif öneriniz ?
KoramiraL
05-07-2017, 14:44
Kim takar?
Yönetici asistanı inin arkadaşın resimle ile gösterdiği modelden aldık gayet kullanışlı fakat çakmaklık girişi için biraz sıkıntı dolaşmalı oluyor :) tavsiye ederim
Kim takar?
Abi servis'in takacağı normal park sensörü, ben 600 liraya 0 aldığımda taktırmıştım, hiç bir farkı yok normal park sensöründen
Bluetooth içinde 20 liraya bluetooth aux aparatı var tuş vs kullanmayacaksan dediğim aparatı alabilirsin ben aşırı memnun kaldım müzik aktarımında ses kalitesi görüşmede ses vs gayet uygun güzel
http://www.hepsiburada.com/toptanci-kapinda-bluetooth-aux-arac-kiti-p-HBV000000N6T8?magaza=İndirim%20Kapında&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto.pla&gclid=EAIaIQobChMIu-Swp5by1AIVCjobCh1IJw-pEAQYAiABEgL2avD_BwE
Hatta 15 liraymış al dene birşey kaybetmezsin abi
Bu arada yine yazmayı unuttum
Xiaomi roidmi 2s çakmaklık girişli bluetoothlu fm bluetooth aracı bunada bi bak araştır derim abi
turkerrr
05-07-2017, 14:55
https://i1.imgiz.com/rshots/9365/volkswagen-jetta-golf-polo-rcd-310-teyp-ekraninda-dijital-hiz-gorunmesi-vag-com-gizli-ozellik_9365315-00_1920x1080.jpg
Mutluhan öyle yapardı vakti zamanında
alırdı vişne sokaktan xenonları çakardı millete
Erel böyle bir şey yapıyorsa bulaşmam, gider sokaktan alır takarım daha iyi
bi soralım bakalım adamlara
bende bu teyp in aynısına sahip comfortline jetta vardı ön arka park sensörünü gösteriyordu.
süleymann
05-07-2017, 16:17
Eski jettam için almıştım avekten. 2 senedir rafta duruyordu araştır eger uyarsa uygun fiyata verebilirim. Ekranda kimin aradıgını göstermiyordu direksiyondan açıp kapayabiliyordum.
https://i.hizliresim.com/y3EPk7.jpg (https://hizliresim.com/y3EPk7)
Nautilus'un karşısında acustic var, seneler önce iş yaptırdığım ve çok memnun kaldığım
Oraya gittim, hallettik oradan sağolsunlar.
Dışarıdan mantar gibi takma görünmeyenlerden, derli toplu bir cihazı verdi uygun fiyata
bluetooth için de parrot bakıyoruz
Suleymann
sağolasın lâkin benim direksiyonda kumanda yok :(
o yüzden bana olmuyor sanırım bunlar
150 liklerden uzak durun :D Erel de belki sonradan yan sanayi yakiyordur.
süleymann
05-07-2017, 21:55
,
Suleymann
sağolasın lâkin benim direksiyonda kumanda yok :(
o yüzden bana olmuyor sanırım bunlar
Bence bu sistem sizin aracınıza olur sadece acma kapama işlemini telefondan yapacaksınız.
Parrot harici bütün cihazlardan telefondan cevap vermek zorundansınız.
Eger isterseniz cıkma acma kapama dügmeleri bulabilirim montajını yaptırabilirim derseniz.
abı rcd 330 plus ı arastırırmısn abı cınden sıparıs gecebılırsın. bluetooth var sadace ıngılızce menu
ben de a5 için geri görüş kamerası ve bluetooth düşünüyorum ama ender elektroniğin fiyatları komedi, tavırları daha da komik. Var mı alternatif öneriniz ?
ben de a3 için ön sensör için takipteyim
Bence bu sistem sizin aracınıza olur sadece acma kapama işlemini telefondan yapacaksınız.
Parrot harici bütün cihazlardan telefondan cevap vermek zorundansınız.
Eger isterseniz cıkma acma kapama dügmeleri bulabilirim montajını yaptırabilirim derseniz.
Telefondan açmak sorun değil, zaten alışkınım ona
Kesin uyar mı ama, kim takar, kaça biter?
abı rcd 330 plus ı arastırırmısn abı cınden sıparıs gecebılırsın. bluetooth var sadace ıngılızce menu
Eyvallah da girmem o işe
Hızlıca halledeceğim çözüm lazım
Yiğit G.
06-07-2017, 03:16
Valla Evren direk android multimedia teyp al.. Arabanın keyfi değişiyor resmen hem park sensörü koyarsın , hemde öne arkaya kamera.
süleymann
06-07-2017, 08:37
Telefondan açmak sorun değil, zaten alışkınım ona
Kesin uyar mı ama, kim takar, kaça biter?
Takmada hiç bişey yok,elin biraz tornabida tutuyorsa kendin bile takarsın. Hiç kablo fln kesmiyorsun teybin soketimi cıkarıp bu cihaza takıyorsun.
Bence kesin uyar jettada kullanmıştım istiyorsan adres gönder yollayayım dene olursa takarsın olmassa geri gönderirsin