Orijinalini görmek için tıklayınız : Teyp+Anfi+Hoparlör Tavsiyesi
berkay06
07-07-2017, 16:19
Merhaba arakadaslar
Aracim Peugeot 307 ustunde orjinal teyp ve hoparlörleri mevcut.Guzel ve kaliteli müzik dinleyebilecegim bir ses sistemi almak istiyorum.Aracimin kapilarda önlerde 16 cm arkalarda 13 cm hoparlor yuvalari var arka pandizotada 6x9 oval coaxial hoparlor alip hepsini anfiyle beslemeyi dusunuyorum ana unite olarak alpine cde150e almaya karar verdim
Size sormak istedigim 300-400 tl bandinda oval hoparlor olarak ne almaliyim aklimda jbl gto 938 alpine spg63c pioneer 6995s var en iyi sesi hangisinden alirim ayrica kapilara takacagim hoparlor konusundada yardimci olursani sevinirim tesekkuler.
Birkan61
07-07-2017, 16:31
Genel manada ayırdığınız bütçe nedir?
60 lirayada teyp var 9800TL'yede teyp mevcut piyasada :)
ben focalciyim, 406 aracımda benimde arkalar ovaldi önede arkayada 2 tane focal ps165 mid takımı koydum, sony xb100bt teyp ve mg sound 600.5 (5kanal) amfiyle şahsım adına çok doyurucu temiz çalıyordu
berkay06
07-07-2017, 16:52
Anfi haric 1000 tl civari bir butcem o yuzden component olayini hic girmicem kapilara 16 cm ve 13cm 40-50 rms lik coaxiel hoparlor ve arka pandizota oval
Teypte alpine nin pioneerden bir tık onde oldugunu soyluyorlar o yuzden alpine tercih ettim
Sadece öne güzel bir ana ünite+amp+comp+izolasyon kombinasyonu öneririm. Arkalara yapacaginiz her yatirim muzik değil gürültü olarak size geri döner.
berkay06
07-07-2017, 18:03
Bu butceyle alacagim component sistem beni tatmin etmiyecek o yuzden coaxiel bir sistem alicam yazdiklarima gore onerilerinizi bekliyorum
10 puanlik uzman sorulari ;)
Aracimin kapilarda önlerde 16 cm arkalarda 13 cm hoparlor yuvalari var arka pandizotada 6x9 oval coaxial hoparlor alip hepsini anfiyle beslemeyi dusunuyorum
onde & arkada hoparlor olduguna gore pandizota neden hoparlor takiyosun?
component olayini hic girmicem kapilara 16 cm ve 13cm 40-50 rms lik coaxiel hoparlor ve arka pandizota oval
Teypte alpine nin pioneerden bir tık onde oldugunu soyluyorlar o yuzden alpine tercih ettim
kapi driver'lari neden coaxial?
alpine'in pioneer'dan 1 tik nasil onde? tik neye esdeger? elektronik kalitesi? ses kalitesi (harmonic distortion, tec.)? gurultu (SNR)? ozellikler? mekanik kalite?
Bu tarz acilan konularda kendimin ilk halini goruyorum :D
Arka pandizota oval 16 mid arka kapilara coax off off subw yok ama 8 tane hoparlor var vs :D
berkay06
07-07-2017, 19:19
10 puanlik uzman sorulari ;)
onde & arkada hoparlor olduguna gore pandizota neden hoparlor takiyosun?
kapi driver'lari neden coaxial?
alpine'in pioneer'dan 1 tik nasil onde? tik neye esdeger? elektronik kalitesi? ses kalitesi (harmonic distortion, tec.)? gurultu (SNR)? ozellikler? mekanik kalite?
Sistemde sub olmiyacak ve alabilcegim comp ler beni hem ses hemd bas olarak kesmiyecek bu yuzden pandizota ve kapilara coaxiel takmayi istiyorum
Teyp konusunda ise kullananlar alpine teyplerin ses kalitesinin daha iyi oldugunu soyluyorlar.Sizin onerebileceginiz 300 400 tl civari 2 rca cikisli hpf lpf sub kontrollu teyp varmi alpine cde150e yerine tesekkurler.
Bu tarz acilan konularda kendimin ilk halini goruyorum :D
Arka pandizota oval 16 mid arka kapilara coax off off subw yok ama 8 tane hoparlor var vs :D
ohahahah
vay fatihim
bi de cok pazarlik yaptin
nasil darladiysan artik
travmayi atlatamiyorum
Sistemde sub olmiyacak ve alabilcegim comp ler beni hem ses hemd bas olarak kesmiyecek bu yuzden pandizota ve kapilara coaxiel takmayi istiyorum
niye subw koymuyorsun?
berkay06
07-07-2017, 20:48
Aracin bagaj kapasitesi yeterince az dahada azaltmak istemiyorum coax lar zaten yeterli basi saglar birazda butce problemi var tabi
berkay06
07-07-2017, 20:49
Kaliteli bir coax onerebilecek yokmu ?
dieselpower
07-07-2017, 20:53
berkay06 dostum tesisat konusunda phantom un tavsiyelerini dinleyipte yüzü gülmeyen yoktur haberin ola :)
berkay06 dostum tesisat konusunda phantom un tavsiyelerini dinleyipte yüzü gülmeyen yoktur haberin ola :)
oo sağol!
referans geldi bana...
:icon_tup:
selam berkay06, şunları öneririm;
ilk olarak araştırma yapıp öğrenmen lazım. coax driver ne, component driver kit ne, neden subwoofer kullanılıyor, teyp kalitesinden kastedilen nedir? forumda çeşitli konular mevcut, öğretici olur. anladığım kadarıyla "tesisat aleminin" laflarını temel alıyorsun. eğer düzgün sistem istiyorsan ve kendini bir dükkana emanet etmeyeceksen öğrenmen şart. aksi takdirde deneme-yamulmadan öteye geçmez.
birkaç aydınlatma yapayım;
müzik=kayıt=sinyal=frekanslar demeti=tiz+mid+bas frekanslar demek.
- arabanın yapısı itibariyle midbass, coaxial, vsvs. driver'lar alt frekanslara inemiyor. bu nedenle çözüm subwoofer kullanmak. subwoofer kullanmaya gerek yok, bir sürü driver takayım bas artsın düşüncesi yanlış. subwoofer olmayan 100 tane driver da taksan hep aynı frekans bandının seviyesini yükseltirsin, boşa kürek çekersin.
- yukarı frekanslara doğru insan kulağı sesin yönünü ayırteder. bu nedenle üst frekansları çalacak driver'ın sana yönlenmesi sesi en iyi şekilde duyabilmeni sağlar (on-axis). sonuç olarak tweeter'ların sana bakması gerekir. bunları atlayıp kapılara coaxial driver takarsan (coaxial driver=tweeter+midbass aynı eksende çalışan entegre driver sistemi), tweeter'ları olmayacak yerlere çevirirsin. bacaklar ayaklar duyabilseydi uygulaman iyi olurdu. ama kulakların için yanlış. bu durumda kapılara component driver kit alıp takman gerekir. dikkat edersen çoğu arabanın tweeter yeri sürücüye bakmaz. bu durum araba müzik sistemi için dezavantajdır.
- teyp kalitesine daha iyi abi tarzı yaklaşım yerine elektronik kalitesi, özellikleri üzerinden yaklaşmak gerekir.
- 100 liraya driver, 200 liraya teyp, 1000 liraya çok iyi sistem bir rüyadır. orta ve ortanın altı komponent driver kitinin sıfır TR fiyatı $250. amp, teyp, kablo vs. de ekleneceğine göre başka şekilde planlama yapman gerekir. bütçe yok yapıştır 150 liraya edison amp dersen, çok iyi driver+teyp almış olmana rağmen tüm sistemin kalitesi ciddi şekilde iner. tavsiyem 1,000 liraya bir defada sistem yapacağına 4,000 liraya 4 adımda sistem yapmaya çalış. önce adam gibi driver al. sonra teybini değiştir. sonra subwoofer ekle, vs.
ohahahah
vay fatihim
bi de cok pazarlik yaptin
nasil darladiysan artik
travmayi atlatamiyorum
:D
abi birşey sorucam saniyelik de olsa amfiye enerjiyi ters versek ne gibi bir zararı olur? arkadaşım arabasına montaj yaparken şaseden gelen kabloyu amfide + ya aküden gelen + ucu da saniyelik - girişe takmış. tetikleyici açıkmış yani aküden enerji gelmiş. Sence amfiye zararı olmuşmudur saniyelik de olsa ters bağlantının ?
berkay06
08-07-2017, 12:09
selam berkay06, şunları öneririm;
ilk olarak araştırma yapıp öğrenmen lazım. coax driver ne, component driver kit ne, neden subwoofer kullanılıyor, teyp kalitesinden kastedilen nedir? forumda çeşitli konular mevcut, öğretici olur. anladığım kadarıyla "tesisat aleminin" laflarını temel alıyorsun. eğer düzgün sistem istiyorsan ve kendini bir dükkana emanet etmeyeceksen öğrenmen şart. aksi takdirde deneme-yamulmadan öteye geçmez.
birkaç aydınlatma yapayım;
müzik=kayıt=sinyal=frekanslar demeti=tiz+mid+bas frekanslar demek.
- arabanın yapısı itibariyle midbass, coaxial, vsvs. driver'lar alt frekanslara inemiyor. bu nedenle çözüm subwoofer kullanmak. subwoofer kullanmaya gerek yok, bir sürü driver takayım bas artsın düşüncesi yanlış. subwoofer olmayan 100 tane driver da taksan hep aynı frekans bandının seviyesini yükseltirsin, boşa kürek çekersin.
- yukarı frekanslara doğru insan kulağı sesin yönünü ayırteder. bu nedenle üst frekansları çalacak driver'ın sana yönlenmesi sesi en iyi şekilde duyabilmeni sağlar (on-axis). sonuç olarak tweeter'ların sana bakması gerekir. bunları atlayıp kapılara coaxial driver takarsan (coaxial driver=tweeter+midbass aynı eksende çalışan entegre driver sistemi), tweeter'ları olmayacak yerlere çevirirsin. bacaklar ayaklar duyabilseydi uygulaman iyi olurdu. ama kulakların için yanlış. bu durumda kapılara component driver kit alıp takman gerekir. dikkat edersen çoğu arabanın tweeter yeri sürücüye bakmaz. bu durum araba müzik sistemi için dezavantajdır.
- teyp kalitesine daha iyi abi tarzı yaklaşım yerine elektronik kalitesi, özellikleri üzerinden yaklaşmak gerekir.
- 100 liraya driver, 200 liraya teyp, 1000 liraya çok iyi sistem bir rüyadır. orta ve ortanın altı komponent driver kitinin sıfır TR fiyatı $250. amp, teyp, kablo vs. de ekleneceğine göre başka şekilde planlama yapman gerekir. bütçe yok yapıştır 150 liraya edison amp dersen, çok iyi driver+teyp almış olmana rağmen tüm sistemin kalitesi ciddi şekilde iner. tavsiyem 1,000 liraya bir defada sistem yapacağına 4,000 liraya 4 adımda sistem yapmaya çalış. önce adam gibi driver al. sonra teybini değiştir. sonra subwoofer ekle, vs.
Onerileriniz icin tesekkuler yazdiklariniza katiliyorum ve gercekten kaliteli bir muzik dinlemek icin hifi bir sistemim sart olduguna biliyorum ama oyle bir sistemi suan kurma ihtimalim yok .
Bende alabileceklerim en iyisini alma cabasindayim comp takim olmasa bile kaliteli coaxlarla muzik dinlemek istiyorum ve arastiriyorum onun icin burdayim sizden ricam yazdiklarim cercevesinde bana onerilerebileceginiz teyp ve hoparlor kombinasyonu nedir tesekkurler.
immortalboss
09-07-2017, 14:56
Eskiden 6x9 modası vardı.Setler dizildi mi,tss20ler torpidoya koyuldu mu iş biterdi.Ancak şu anda öyle bir tesisatın çok daha kalitelisi çok daha kolaya yapılıyor.
Benim size tavsiyem bir ana ünite,2 takım da mid olur.
Jbl 250 liraya 2 takım mid+1 adet de ana üniteyle bu iş hallolur(Amfi içinse acele etmeden yükseltirsiniz.Önce 150 liralık amfiyle beslersiniz,tabi ki tatmin olmaz ve ilerde bunları tam anlamıyla besleyebilecek bir amfiye geçersiniz.)
Eğer subwoofer olsun derseniz de herhangi bir markanın 20 cm.subwooferları var.Hem de çok çok az yer kaplar.
muzik sisteminin ilk kurmaya başladığım zamanlar benzer seyleri bende yaptim. ana unite, coaxialler aldım pandizotu kestirdim oval koydurdum vs. bunlara kenwood anfi ekledim vs vs. Sonuç hayal kırıklı oldu hiç memnun kalmadım. Bende yerinde olsam phantom un önerdiği gibi yapardim. Emin ol insan memnun kalmadikca harcamaya devam ediyor sonra iş kumar hesabina dönüyor :) bu arada benim aracımda 206, kapali kabinette 20 cm subw hacmi 8,5 litrelere düşüyor, bagaj hacmini fazla düşürmeden subw kullanman mümkün, birde 2 el ürün tercih etmek ekonomik anlamda fayda sağlayacaktır
berkay06
23-07-2017, 17:26
Fikirlerim biraz degisti kafamda tekrar bir sistem kurdum
Sony xs-gs6921 6×9 oval
Sony xs-gs1621c veya jbl gto6508c 16 cm ve 13 cm
Ana unite olarak ise Alpine ute72bt ve Pioneer deh x4950bt arasinda kaldim gorus ve yorumlarinizi bekliyorum ve bunlari besliyecek guzel bi anfi onerirmisiniz