Orijinalini görmek için tıklayınız : 2018 Audi A8
tiMachine
11-07-2017, 09:53
Şu anda Audi Summit (http://www.audi.com/en/audisummit.html) adresi üzerinden canlı lansmanı yapılan yeni lüks sedan. Ayak masajı özelliği heyecanlandırıyor. Kasa yenileyen 7 ve S serisinden sonra rekabete gireceği kesindir. İzlemenizi tavsiye ederim kaliteli dans şovları da var.
Bu sınıf araçlarda sürüş zevki performans sorunsuzluğun bir önemi olmadığı için, diğer rakipleri gibi, gayet hoş. Olamdı da binemdi.
beğenmedim
S ölmedikçe bu ve 7 serisi hep sonra gelecek
S harbiden o klasmanın lideri
Sağ arka koltukta oturan adama sakso bile çekse, S serisine rakip olamayacak hiçbir zaman. :D
serkanaygün
11-07-2017, 15:47
S hatta Maybach S varken bu sınıfta hiçbir marka Mercedes'e rakip olamayacak. Arabalarda istedikleri kadar yeni teknoloji oyuncaklar olsun, makam arabası denilince, prestij denilince akla S geliyor :)
erhanarici18
11-07-2017, 17:07
7 serisi ve a8 esnafın makam aracı
.ötü yiyen maybach S biner
tiMachine
11-07-2017, 19:08
Sabah lansmanın tamamını canlı izledim ve aktaracaklarım şunlar olabilir, S ve 7 serisine avantaj olarak sadece ayak masajı var ancak bu da ne kadar kullanılır bilinmiyor. Görsel sunum olarak mercedes ve bmw'ye nazaran daha kaliteli sunum vardı. Audi Rally takımının başta gelmesi genel bir premier mi diye düşündürdü ancak sonradan olay a8'e döndü. Rakiplerine göre teknolojiyi aktarmak konusunda geç kaldıkları aşikar. Park teknolojisi zaten bmw'nin getirdiği yenilikti. Deri kalitesinde en iyileri olduklarını iddia ediyorlar ancak bunu da bayiye gelmeden görmek ve anlamak zor. Görsel şovun dışında pek satacağını düşünmüyorum. Anca audi'nin sponsor olduğu diziler ile Real Madrid'in idarecilerine gider gibi gözüküyor.
Sabah lansmanın tamamını canlı izledim ve aktaracaklarım şunlar olabilir, S ve 7 serisine avantaj olarak sadece ayak masajı var ancak bu da ne kadar kullanılır bilinmiyor. Görsel sunum olarak mercedes ve bmw'ye nazaran daha kaliteli sunum vardı. Audi Rally takımının başta gelmesi genel bir premier mi diye düşündürdü ancak sonradan olay a8'e döndü. Rakiplerine göre teknolojiyi aktarmak konusunda geç kaldıkları aşikar. Park teknolojisi zaten bmw'nin getirdiği yenilikti. Deri kalitesinde en iyileri olduklarını iddia ediyorlar ancak bunu da bayiye gelmeden görmek ve anlamak zor. Görsel şovun dışında pek satacağını düşünmüyorum. Anca audi'nin sponsor olduğu diziler ile Real Madrid'in idarecilerine gider gibi gözüküyor.
Exclusive siparişlerde Bentley firmasının derilerini ve trimlerini kullanıyor,haklı olabilirler..Ayak masajı,çıkan tablet, vs. gibi basit tercihlerin etkili olacağını sanmıyorum..Süspansiyon-konfor ve iç dizayna odaklanmış, A8'den daha çok S8'ler ilgi görüyor,gene öyle olacak gibi..
Nightfish
11-07-2017, 20:22
Orta karar bi araç olmuş. Spor ama 7 serisi kadar değil. Prestijli ama S serisi kadar değil. Güzel mi, evet. Ancak fiyat çok önemli. 2.0 motorlu 7 serilerinin satıldığı rakam ortada. BMW fanatiği değilse insanlar yüksek motorda genelde S serisi tercih ediyor. Anca devlet kurumlarına zorla aldırır ya da kiralatırlar gibi geliyor.
Ha bu arada, yukarıda arkadaş yazmış da. Sakso çekse bırak S serisini, Polo'dan fazla satar :)
tiMachine
11-07-2017, 21:34
Acaba rs8 neden yok biliyor musun
63owen63
12-07-2017, 14:39
Acaba rs8 neden yok biliyor musun
Rs8 var,üretildi.
Nightfish
12-07-2017, 15:08
Rs8 var,üretildi.
Bi hata olmasın ? S8 var ama RS8 yok. R8'e yanlışlıkla RS8 diyenler var genellikle.
Hiç olmamış mevcut olan A8 bence daha güzel.
Fakat herkesin de dile getirdiği gerçek var S serisi hele ki son kasa (akparti kasa :p) S bence en başarılı araç bu segmentte
tiMachine
12-07-2017, 23:46
Rs8 var,üretildi.
Abi rs8 yok ya, s8 var onu biliyorum neden rs8 yok diye sormuştum
rs8 i denizden yürütmeleri gerekeceği için yoktur bence. Bildiğin küçük çaplı vapur olur o. :D
Arka stopların yanışı extrem olmuş,işçilik en üst düzeydedir o kesin.
arabasızadam
18-07-2017, 11:23
https://youtu.be/InpU5vWGSng
darkmoon
18-07-2017, 12:41
A8 F segmentinde Maycbach , s classe varken her zaman sınıfında son sıralarda yer almaya mahkum bir model..
değil ayak masajı tansiyonunu ölçüp kan tahlili yapsa gene bir maybach yada s classe etmez.. Kaldıki üstündeki mühendislik hafifletilmiş alimunyum kaporta falan çok iyidir ama etmez işte niye etmez donanım teknoloji çok önemlidir ama premium marka varsa her segmentinde bir marka prestij değeri vardır..
7 serisi ve A8 yukarda arkadaşda yazmış güzelde yazmış her zaman zengin esnaf yada kobinin tercihi olucakdır.. ama bir şeyede katılmam son kasa 7 kasalardan bence A8 ler çok daha iyi 2014 -2013 den beri bence bu böyle.. yani A8 yeni 7 kasadan bence önde gelir bir tık daha iyidir..
7 kasanında son f kasalarla beraber çok bir karakteri kalmadı 5 kasadan hallice büyüğü..
o klasmmanda bir macbach ve s serisini geçersek , panemera , maserati quatraporte,jaguar xj ,flying spur,mulsanne, rr ghost yada phantom varken a8 , 7 kasa çok sıradan kalıyor bence.. birisi A6 dan hallice büyüğü bir diğeri 5 kasanın büyüğü..
KoramiraL
18-07-2017, 15:30
Bu klasmanda Lexus LS600h var fakat Türkiye'de 1 yada 2 tane var pazarda bilinen araç değil A8 bazı devlet ve kamu kuruluşlarında kullanılıyor ki belediye başkanları daha çok tercih ediyor A8 olsun hatta L olsun itibarımız olsun diye
Maybach'a gelirsek kendi başına marka iken Türkiye'de 3 tane olması lazım birisi Aydın Doğan da bir tanesi kiralık olması lazım diğerini bilmiyorum bunlar 67S modelidır S600L bile yanına gelsin ufak kalır o kadar uzun araçtır :) Yeni S Class ile birlikte Maybach'i kendi markasına dahil edip ekstra konforlu olarak satmaya başladı isim o zaman daha çok bilinir oldu S class üretildiği tarihten bu güne kadar hep ağırlık sadelik ve makam aracı olarak lanse edildiğinden dolayı Audi A8 Bmw 7 Serisi Lexus Ls600 un ismi hep geride kaldı ama teknoloji olarak bakıldığındada Mercedes bu grupta her zaman daha ileride olduğunu belli ediyor ve kendisini kanıtlıyordu bu gidişle kanıtlamaya'da devam edecektir.
.::EmrE::.
18-07-2017, 15:38
Oldukça iyi olmuş. S serisinin hemen hemen tüm barzolarda olduğunu düşününce çok daha elit geliyor insana. Daha minimalist, daha bir derli toplu bence. S kadar gösterişli değil ki güzel tarafı da bu olduğunu düşünüyorum.
63owen63
18-07-2017, 15:43
Bi hata olmasın ? S8 var ama RS8 yok. R8'e yanlışlıkla RS8 diyenler var genellikle.
Abi rs8 yok ya, s8 var onu biliyorum neden rs8 yok diye sormuştum
https://www.topspeed.com/cars/audi/2018-audi-rs8-ar146596.html
Nightfish
18-07-2017, 15:48
https://www.topspeed.com/cars/audi/2018-audi-rs8-ar146596.html
E linkte de böyle bi araba yok, inşallah gelecek. Ahanda sizin için renderını yaptık demiş ?
63owen63
18-07-2017, 15:53
E linkte de böyle bi araba yok, inşallah gelecek. Ahanda sizin için renderını yaptık demiş ?
Daha önceden planlandı, üretildi ama satışa çıkmadı,2018'de çıkarcaklar.
darkmoon
18-07-2017, 15:56
Oldukça iyi olmuş. S serisinin hemen hemen tüm barzolarda olduğunu düşününce çok daha elit geliyor insana. Daha minimalist, daha bir derli toplu bence. S kadar gösterişli değil ki güzel tarafı da bu olduğunu düşünüyorum.
o dediğin kesimde olmıyan araç diyorsan üç büyüklerden zaten uzak durucaksın.. sadece mercedes de yok o barzo dediğin grup...
barzolar içinde kendini elit farklı gören barzolarda audi ye son yıllarda bolcana geçdiler..
Elitlik diyorsan maserati,aston martin rapide , rrs ghost phantom, jaguar xj gücün imkanın varsa lexus ls600 bunlara yöneliceksin..
A8 ciddi satış yapacaktır uzun zamandır kasası yenilenmemiş ve eski idi
Yani siz TR çaplı düşündüğünüz için S class ın rakibi yok gibi algılıyorsunuz doğrudur
Ama satış rakamlarına bakınca yenilenen 7 serisinden sonra satışları s class ile çok yakın
Aynı durum A8 içinde olacaktır yeni A8 s class ve 7 serisi için çok çok ciddi rakiptir hem teknik anlamda hemde satış anlamında..
Avrupada 2016 yılında 14.967 Adet S class satılırken 13.320 Adet 7 serisi satılmış
2017 nin ilk çeyreğinde 3.708 adet s class satılırken 3.273 Adet 7 serisi satılmış
7 serisinin yanilenmesinden sonra %123 satış artışı gerçekleşmiş
A8 içinde durum tamamen bu şekilde olacaktır..
KAYNAK1 (http://carsalesbase.com/european-sales-2016-limousine-segment/)
KAYNAK 2 (http://carsalesbase.com/european-sales-2017-q1-limousine-segment/)
8.000rpm
18-07-2017, 16:09
Yeni a8 çok ciddi şekilde farklı olmuş
İçine de ayrıca hasta oldum
darkmoon
18-07-2017, 22:30
A8 ciddi satış yapacaktır uzun zamandır kasası yenilenmemiş ve eski idi
Yani siz TR çaplı düşündüğünüz için S class ın rakibi yok gibi algılıyorsunuz doğrudur
Ama satış rakamlarına bakınca yenilenen 7 serisinden sonra satışları s class ile çok yakın
Aynı durum A8 içinde olacaktır yeni A8 s class ve 7 serisi için çok çok ciddi rakiptir hem teknik anlamda hemde satış anlamında..
Avrupada 2016 yılında 14.967 Adet S class satılırken 13.320 Adet 7 serisi satılmış
2017 nin ilk çeyreğinde 3.708 adet s class satılırken 3.273 Adet 7 serisi satılmış
7 serisinin yanilenmesinden sonra %123 satış artışı gerçekleşmiş
A8 içinde durum tamamen bu şekilde olacaktır..
KAYNAK1 (http://carsalesbase.com/european-sales-2016-limousine-segment/)
KAYNAK 2 (http://carsalesbase.com/european-sales-2017-q1-limousine-segment/)
Yalnız satış rakamlarına avrupa bazlı bakarsak çok yanıltıcı olur bunun temelde 2 nedeni var .. F segmenti çok tüketen bir kıta değil avrupa... eğitimli kültürlü insanlar egolarından arınmışlar tüketimleride bu yönde ihtiyaç ve mantıksal doğrultuda..
ikinci nedenide kıta avrupasında alman markalarının hegamonyası var yani normal olarak mercedes audi bmw ekseninde gerçekleşiyor premium siglet..
global dünya ölçeğinde rakamlara bakmak gerek bu şuda demek değil A8 az satmışdır ben gene çok sattığını düşünüyorum çünkü A8 pek F segmenti makam sınıfı olarak şahsi fikrim görülmüyor.. genelde alanlar bence E segmenti kafasıyla alıyorlar A8 i .. benim almanyadaki yiğenimdede A8 4.2 tdi var misal normal d yada e segmenti araç gibi kullanıyor .. işe gidip geliyor çocuklarını okuldan alıyor supermarkete gidiyor v.b .. onun kankasındada A8 var aynısından..
Hangi ülke bazlı bakarsak bakalım farketmez mercedes bmw audi bunlar hep top markalar
Bunların en iyi premium markalar olduğu gerçeği dünyanın hiç bir yerinde değişmez
Amerika bazlı bakarsak satışta s class tan sonra cadillac ct6 geliyor
Siz bir CT6 nın 7 serisinden yeni A8 den teknik olarak daha iyi olabileceğinden dolayı çok sattğına inanbiliyormusunuz?
CT6 ilk önce gitsin kumda oynasın öyle gelsin
O yüzden amerika satış rakamları koca bir hiçtir avrupa satış rakamları çok çok daha önemlidir
Almanya alman araçlarından etkileniyor doğrudur da otomobil kültüründe dünyanın en iyi ülkesi İngiltere ?
Fransız araçları varken fransa veya İspanya veya İtalya veya vb..
İnsanların araçları ne için kullandığı asıl sebep değil bakkala giderken A8 kullanan adam S class ta kullanır 7 seriside
Veya ingiltere de çocuklu ailelerde M4 70-80 yaşındaki insanlarda Rs6 falan görürsünüz bunların kullanım şekli o araçların mükemmel olduğundan değilde sadece almışken bari bunu alalım demesinden kaynaklı değildir çünkü o araçlar gerçekten mükemmeldir sadece onlar öyle kullanmayı tercih etmişlerdir
Demem o ki yeni A8 bence mükemmel olmuş s class ın tırnağı,kılı falan olamaz gibi ithamlar anca Türkiye de olur araç yıkılıyor resmen..
darkmoon
19-07-2017, 11:30
ben amerika demedim mercedesin çok kuvvetli olduğu audinin hatta bmw nin bile esamesinin okunmadığı hatta satış rakamlarını bilmesemde avrupa rakamlarından misli ve misli çok satış yaptığı bir ortadoğu arap coğrafyası var.. bu insanlar mercedes hastası bu coğrafyada bmw nin audinin esamesi okunmuyor.. keza bir çin coğrafyası varki burdada mercedes ve vw nin satışları inanılmaz iyi .. keza beyaz afrikada mercedes bmw satışları çok iyi.. rus coğrafyası ayrı bir hikaye ..
kısaca avrupa diye bakmamak lazım satış rakamlarına sadece bunu söyledim.. yoksa tabiki premium sigletin halk işi markaları mercedes bmw audi dir o konuda hem fikirim bu değişmez..
parası olan sıradan luxury sınıfına girmek istemeyen zevki olan zaten ultra luxury car yada egzotik luxury carlara yöneliyor dünyada maybach,rr,bentley,aston martin,maserati v.b gibi gibi...
tekrar ediyim A8 herzaman güzel satış yapar ama bence A8 i alanlar bir F segmenti kafasında benim gördüğüm almıyor genelde E segmenti havasında alıyorlar..