Orijinalini görmek için tıklayınız : Eskilerden çekirdek çitleyecek kaşarlar
SOMEONESPECIAL
12-07-2017, 19:43
+1 someonespecial
SOMEONESPECIAL
12-07-2017, 19:52
Eskiden olsaydı şimdiye kadar en az 20 mesaj gelirdi. Forumun eski tadı kalmamış
Sti_Ozan
12-07-2017, 19:57
Abi heralde eskiler artik fazla ugramiyolar heralde
Sti_Ozan
12-07-2017, 19:58
Abi heralde eskiler artik fazla ugramiyolar heralde
Nekadar heralde yazmisim be
2009lular kaşar sayılıyorsa burdayım nerde cıtlıyoruz :D
MertSerhanÖ.
12-07-2017, 20:07
Su sktri boktan face grupları koskoca techi bosaltti ya dicek bisi bulamiyorum.
Eskiler eskiden güzeldi azizim.. Yaşlı kurtları hayat taleşesi aldı götürdü forumdan.
face gruplarında şuan modifiyenin ilk yılları gibi filtreden 4 hp almayı hesaplayanlar var :D
Baktımda şimdi . 8 Yıl olucak nerdeyse üyeliğim . 2009 sayılırsa burdayız :)
Konuyu açan arkadaşa selam olsun :):)
https://www.youtube.com/watch?v=wJqVkwMkLkk&feature=share
Sezen Aksu - Eskidendi, Cok Eskiden (Official Video) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=wJqVkwMkLkk&feature=share)
Ah ahh nerde o eksi kaşarlar..
Burak K.
12-07-2017, 20:32
Kaşar demesek gelirlerdi aslında :D
Tünay k vardı tünay k. Ey yavrum ey.
ow64try49
gibi bişey bulup sosyal medyada olay olduk hit rekoruda o gündendir sanırım :D eskiler hatırlar :D
2005 li eski kaşar olarak geldim ama tad tuz yok gibi
Ahmet Saraçoğlu
12-07-2017, 21:14
eskileri özledik :D
ghibli06
12-07-2017, 21:18
ben maserati ghibliyi alıca üye olmuştum 2009'da... daha önce bir kaç üye olma girişimim başarısızlıkla sonuçlanmıştı... 2002 bmwteam.net, 2009 techturkey, birisi yönettiğim diğeri ise büyük keyif aldığım 2 site ama ne yazık ki sosyal medyaya yenik düştüğümüz kesin...
GokhanRS
12-07-2017, 21:20
başlıkta sorun var, ferrarime hangi marka tüp önerirsiniz başlıklı konu açıcaktın tüm kaşarlara mesaj telefon giderdi eğlence var gelin diye :)
Ben o Facebook gruplarına hiç bakmıyorum ama şunu unutuyor insanlar. Eskiler yaşlanır, evlenir, çoluk çocuğa karışır. Arkadan gelen yeni nesilde pek iş yok bence.
Day Walker
12-07-2017, 21:34
En son S'e çekirdek çitlemeye geldiğimizde clabın otoparkçısı gallardoyla patlamıştı :D
Herkes favori ilanlara bakıp çıkıyo başka yazan yok
Eskiden o roll videolarının altında ne olaylar dönerdi :D
Neyse şimdiki gençlik otobanlardaki hız koridoruna yakalandığı için anca eski videoları izlerler ;)
ghibli06
12-07-2017, 21:39
Ben o Facebook gruplarına hiç bakmıyorum ama şunu unutuyor insanlar. Eskiler yaşlanır, evlenir, çoluk çocuğa karışır. Arkadan gelen yeni nesilde pek iş yok bence.
aynı fikirdeyim, şu an 20li yaş grubunda olup da kitleleri peşinden koşturacak bir forum yaratacak kabiliyette bir nesil göremiyorum...
eskilerin soğuması paylaşımları bırakması üzücü, ben şahsen vida taksam yazıyorum, sebebi anormal kimsenin yapamadığı bir işi başarmış olmak değil, sonuçta tarihe not düşüyorsunuz bir şekilde, dünyanın her yerinden google da belki yaptığınız şeyi arayan binlerce kişi vardır... eskiden soru sorsam 1 saatte 3-5 nitelikli cevap gelirdi şimdi bazı açtığım konulara bakıyorum sorduğum soruya 1 tane bile cevap gelmemiş...
hayat paylaştıkça güzel, her şey geçme-geçilme her şey mal alıp-satma, her şey ben biliyorum bana yeter demek değil ;)
Bluttbeton
12-07-2017, 21:45
Her zaman dediğim gibi bu facebook tarzı sosyal medya grupları çıktı forum siteleri bitti ne yazık ki :(
Modifiyem.com, Cardanadam.com ve burası, eskilerden biri olarak buradayım, bir mesajda benden olsun.
Ferhat_V
12-07-2017, 22:07
2005 6 lardan bende varim..modifiyemden gelmistik buraya hatta act den olmasi lazim..ozgun kirmizi vtec..cem 1.6ies civic ..erkin siyah c3 filan vardi..c2 vtslerin meshur oldugu yillar..2009 da pug lemans vergi indirimi ile 30 bin liralara kapisildigi yillar...facede gruplara bakmiyorum ama instagram sayfasi aktif olsa guzel olur onada Cem bakmiyor artik herhalde
Ferhat_V
12-07-2017, 22:08
He sahilde 50 kisi toplayip mangal cekirdek karting filan yapilcaksa gelirim
aynı fikirdeyim, şu an 20li yaş grubunda olup da kitleleri peşinden koşturacak bir forum yaratacak kabiliyette bir nesil göremiyorum...
eskilerin soğuması paylaşımları bırakması üzücü, ben şahsen vida taksam yazıyorum, sebebi anormal kimsenin yapamadığı bir işi başarmış olmak değil, sonuçta tarihe not düşüyorsunuz bir şekilde, dünyanın her yerinden google da belki yaptığınız şeyi arayan binlerce kişi vardır... eskiden soru sorsam 1 saatte 3-5 nitelikli cevap gelirdi şimdi bazı açtığım konulara bakıyorum sorduğum soruya 1 tane bile cevap gelmemiş...
hayat paylaştıkça güzel, her şey geçme-geçilme her şey mal alıp-satma, her şey ben biliyorum bana yeter demek değil ;)
Abi eskiden imkan vardı. Orta halli yaşantısı olan insan bile aracını modifiye edebiliyordu. Benzin ucuzdu denetimler bu kadar sıkı değildi.
2000'lerin başında 20 li yaşlarda olan her genç modifiye tutkusunu doya doya yaşayabildi.
Şimdi mevcut ülke yönetimi olsun doların değeri olsun alınan vergilerin miktarı olsun bunlar hep modifiyeye engel. Arabaya coilover sistemi yapmak istesen 1500 liradan başlıyor dolar kurundan dolayı.
İnsan yarını düşünmeden para harcayabilmesi için çok çok zengin olması gerekiyor. Benzin olmuş 5 tl arabayı modifiye etsen nolur doya doya cıkıp gazlayamıyor coğu insan. Her yer radar Her yerde denetim kontrol var.
Eskiden hiç bir şey yapmasak bile S virajına gidip sandalye tabure açıp yanlayanları gazlayanları izlerdik. abim 2 kere o virajda patladı pejo ile ama sattı sonra tekrar baska bir araba aldı cünkü araba da ucuzdu :D
Şimdi aynı şeyi normal yaşantısı olan biri yapsa zor araba alır.
Ben 2004 de ilk modifiyemde üyelik aldığımda deliler gibi eski konuları okur kim hangi parçayı takıp napmış ezberlemeye çalışırdım.
Yani demem o ki şimdi ki nesile imkan verseler yine aynı coşku ile bu işe gönül verilir.
Onurkk06
12-07-2017, 22:18
Artık WhatsApp grupları var herkes oradan muhabbet edip soracağını soruyor anlık olarak buda forumları bitirdi bence
Redfish16V
12-07-2017, 22:24
bilgiye kolay ulaşılması,paranın dostluğun adamlığın önüne geçmesi,herkesin her işi biliyor olması ( lafta) vb her şeyi çok değiştirdi bitirdi.2008de üye olmuşum,ucundan kıyısından abim sayesinde altın çağda büyüdüğümü düşünüyorum :) O zamanlar insanlar o markaya gönül verirdi buluşma olurdu millet eşiyle gelirdi aile ortamı olurdu,bilgi olsun maddi manevi destek vardı.Kimse kimsenin arabasının üstesine çıkma geçme derdinde değildi.Gerek büyük gerek küçükler efendili ve en önemlisi saygılı idi.Kimse ben biliyorum demezdi bileni tebrik etme erdemi vardı.kopyala yapıştır değil tecrübe edilen bilgiler dönerdi.vb.. Ama asla olmayacak artık,çünkü artık herkeste bir ego kendini kanıtlama var.bazen kendimin bile o eski mantalitede olmadığımı düşünüyorum.Çünkü yeni kitle herkesi birer birer tetikliyor hele 20-25 yaş arası... O oğulları bu oğulları şu grup bu grup derken çete demedikleri de kaldı :) Yıka cilala satcılarıda unutmamak lazım :)
PiscocuK
12-07-2017, 22:25
+1 someonespecial
Bordo CRV duruyormu :)
imprezaWRC
12-07-2017, 22:29
+1 someonespecial
Bergen kaşarı istersen, üyelik tarihi 2005 :)
darkmoon
12-07-2017, 22:38
araba keyfi mi kaldıki iyiki bu yaşlardayım araba zevkini en güzel yıllarda yaşamışım.. şu anda 20 lerimde olsam herhalde gram zevk almazdım yok tüvü yok kameraları hgs si ogs si hız sınırlamaları seyyar radarları ,sarı şeritleri,yeşil hatları v.b say say bitmez.. aracına iki şey yapsan tüvden kalıyor.. 500 beygirlik araba yapsan basıcak gezicek yer yok..
araba fiyatları almış başını gitmiş saçma sapan rakamlarda.. insanlar artık araba almıyor kiralıyor ..
arabalar iyicene oyuncağa döndü artık nerdeyse insana ihtiyaç duymuyor kendi kendilerine gidip kendi kendilerine durup kendi kendilerine sollmaya bile çıkıyorlar.. bazılarında vites bile yok.. gaza basıyorsun izin vermiyor viraja şöyle bir attıra attıra giriyim diyorsun izin vermiyor aslında aracı sürsen bile arka planda kontrol sende değil arabada..
şimdi böyle bir devirde kim arabadan nasıl neden zevk alsınki ..
cidden düşünüyorum şu anda 20 lerimde olsam babam bana sıfır bir araç alsa orta sınıf araca ne yaparsam yapıyım tüvden geçmiycek ,üstüne garanti dışı kalıcak , gazlıyım desem yapamıycam her yerde radarlar kameralar hız tünelleri v.b .. araç kendi kendine gidicek kendi kendine durucak hatta dur kalkda kendi kendine stop edip gaza basdım mı kendi kendine çalışıcak ..
bir çılgınlık yapmaya kalksam güvenlik limitlerinde izin vericek onun üstünde araba hemen müdahele edicek sana..
Ben o yüzden yeni nesili çok iyi anlıyorum.. şu anda bence araba olayının en ufak bir zevki tadı tuzu keyfi kalmadı..
her yerde filo yada rent bmw 3 ler 5 ler , mercedes c ler e ler , passatlar ... eskiden bana göre bu markaların bir ağırlığı vardı az görürdük ama öz görürdük.. şimdi yol geçen hanı gibi en ufak bir özelliği çekiciliği ayrıcalığı kalmadı..
sıradanlaşdı bir renault tofaşdan farkı kalmadı..
coolvtec
12-07-2017, 22:39
eskiden 2 saat girme 4 sayfa yeni konu olurdu...
coolvtec
12-07-2017, 22:44
araba keyfi mi kaldıki iyiki bu yaşlardayım araba zevkini en güzel yıllarda yaşamışım.. şu anda 20 lerimde olsam herhalde gram zevk almazdım yok tüvü yok kameraları hgs si ogs si hız sınırlamaları seyyar radarları ,sarı şeritleri,yeşil hatları v.b say say bitmez.. aracına iki şey yapsan tüvden kalıyor.. 500 beygirlik araba yapsan basıcak gezicek yer yok..
araba fiyatları almış başını gitmiş saçma sapan rakamlarda.. insanlar artık araba almıyor kiralıyor ..
arabalar iyicene oyuncağa döndü artık nerdeyse insana ihtiyaç duymuyor kendi kendilerine gidip kendi kendilerine durup kendi kendilerine sollmaya bile çıkıyorlar.. bazılarında vites bile yok.. gaza basıyorsun izin vermiyor viraja şöyle bir attıra attıra giriyim diyorsun izin vermiyor aslında aracı sürsen bile arka planda kontrol sende değil arabada..
şimdi böyle bir devirde kim arabadan nasıl neden zevk alsınki ..
cidden düşünüyorum şu anda 20 lerimde olsam babam bana sıfır bir araç alsa orta sınıf araca ne yaparsam yapıyım tüvden geçmiycek ,üstüne garanti dışı kalıcak , gazlıyım desem yapamıycam her yerde radarlar kameralar hız tünelleri v.b .. araç kendi kendine gidicek kendi kendine durucak hatta dur kalkda kendi kendine stop edip gaza basdım mı kendi kendine çalışıcak ..
bir çılgınlık yapmaya kalksam güvenlik limitlerinde izin vericek onun üstünde araba hemen müdahele edicek sana..
Ben o yüzden yeni nesili çok iyi anlıyorum.. şu anda bence araba olayının en ufak bir zevki tadı tuzu keyfi kalmadı..
her yerde filo yada rent bmw 3 ler 5 ler , mercedes c ler e ler , passatlar ... eskiden bana göre bu markaların bir ağırlığı vardı az görürdük ama öz görürdük.. şimdi yol geçen hanı gibi en ufak bir özelliği çekiciliği ayrıcalığı kalmadı..
sıradanlaşdı bir renault tofaşdan farkı kalmadı..
TUV hariç hepsine katılıyorum. Ben 400hp civicle 3 kere tüve girdim ve hepsinden 1 kerede geçtim. En sonuncusu da geçen seneydi.
Modifiye ilk yıllarına döndü.
Çant
Lastik
Yay
Hava filtresi
Egsoz
Cam filmi
HondatugraL
12-07-2017, 23:00
hiçbir grup forum sıtesının yerını tutmayacağı gibi TT nın yerını hiç tutamaz bence. Eskilerden laf açılmışken geleyim dedim :D
Project cars bölümü ve DIY bölümünde gezerken zevk alırdım... Şimdi konu açılmıyor bile
hddsheriff
12-07-2017, 23:12
okunacak bir şey bulursak okuyoruz işte , ötesi yok.
eski kaşar sevdiğim doğrudur ama şimdilerde çıtırlar bile kaşar olmuş :D
Pek eski sayılmasam da bu duruma gelmemizin nedeni parasızlık, paramızın değer kaybetmesi ve az kazançtır. Malesef
mr.korhan
12-07-2017, 23:47
Biri eskimi dedi ? Since 2006 :)
Hondam, act , hondaciyiz.biz , tht
06/11/2005 vayyy kac sene olmuşşş .... 2001 modifiyem.com ile başlamıştım :)
Forumda pek eski değilim ama daha önceleri 2006-2008 yıllarında falan ACT, Bmwteam a falan üye olmuştum, küçüklükten beri arabalarla içli dışlıyım ama hiçbirşey eskisi kadar zevkli değilki, eskiden bi E30 E36 yanlasın dönsün diye kilit difransiyel aranırdı, bulunurdu takılırdı, şimdi F30 u sporta al, espyi kapat joyistikle oyna, 3-5 direksiyon oynat senden kralı yok, ne bileyim, Harun Taştan Ünal Turan gibi kaypaklara prim veren embesiller olduğu sürece gençlerden pek bişey beklememek lazım. Birde replika olayları iyice fırladı gitti, kimse bişeyin orjinalini yapıp edip güzelce anlatacağına, replikasını yapıyor, sonrada foyası ortaya çıkmasın diye paylaşmıyor, herkes bi şeyin çakallığını bulmuş, o yüzden bilgi paylaşımı yok. Ayrıyetten parça fiyatları çok pahalı, eskiden startec E30 mor stop 500 liraydı mesela, şuan 2500-3000 TL arası.
ee caddede gazlama dönemide bitti arttık, akaryakıt pahalı, herşeye ceza, kim cebindeki paradan olmak isterki bu devirde. :)
-Günalp-
13-07-2017, 00:36
Ehh benimde olmuş bir 8 yıl:)
onursumer
13-07-2017, 00:51
zaman cok hizli geciyor
artik hersey eskisi kadar kolay degil yasam savasiyla meskul herkes
overblack
13-07-2017, 01:14
Abi eskiden imkan vardı. Orta halli yaşantısı olan insan bile aracını modifiye edebiliyordu. Benzin ucuzdu denetimler bu kadar sıkı değildi.
2000'lerin başında 20 li yaşlarda olan her genç modifiye tutkusunu doya doya yaşayabildi.
Şimdi mevcut ülke yönetimi olsun doların değeri olsun alınan vergilerin miktarı olsun bunlar hep modifiyeye engel. Arabaya coilover sistemi yapmak istesen 1500 liradan başlıyor dolar kurundan dolayı.
İnsan yarını düşünmeden para harcayabilmesi için çok çok zengin olması gerekiyor. Benzin olmuş 5 tl arabayı modifiye etsen nolur doya doya cıkıp gazlayamıyor coğu insan. Her yer radar Her yerde denetim kontrol var.
Eskiden hiç bir şey yapmasak bile S virajına gidip sandalye tabure açıp yanlayanları gazlayanları izlerdik. abim 2 kere o virajda patladı pejo ile ama sattı sonra tekrar baska bir araba aldı cünkü araba da ucuzdu :D
Şimdi aynı şeyi normal yaşantısı olan biri yapsa zor araba alır.
Ben 2004 de ilk modifiyemde üyelik aldığımda deliler gibi eski konuları okur kim hangi parçayı takıp napmış ezberlemeye çalışırdım.
Yani demem o ki şimdi ki nesile imkan verseler yine aynı coşku ile bu işe gönül verilir.
birde 90'ları görseydin keşke..herşey serbest..öğrenciyken arabanın depoyu haftada 2 kere full yapıyordum
Ben de actye üyeydim, sonra buraya uzun süre üye olmadım arabam yoktu. Sonra üyeliği alalım araba alınır dedik, ünideyken şahinim vardı okul bitsin araba da değişir, modlarız da diyordum. Okul bitti, istanbula taşındım, askere gittim geldim lakin elde olan şahin bile yok kalmadı. Her şey çok pahalı, yaş geçtikçe heves de kırılıyor.
Bu arada act üye olduktan bi kaç ay sonra eve üyelik kartı gelmişti, hayatımda gördüğüm en havalı forum üyeliğiydi :) Tt başka tabi arabamız yok ama okuyoruz, öğreniyoruz bişiler.
100 sayfalik 207rc konusu bile hareket etmiyor, herkes satti herhalde
B.Aktepe
13-07-2017, 07:00
Bir gece ansızın gelebiliriz :)
rain man
13-07-2017, 07:01
Otomobillere çok eski olmamamdan ötürü konuya "ahh ahh nerede o eski muhabbetler azizim" diyerek giriş yapamıyorum :D ama yıllarca şu veya bu sebeple baskılanmış ilgimin, kendi ayaklarımın üstünde durarak kazandığım özgürlük ile her ne kadar şartlar aleyhimize olsa da keyif almaya çalışıyorum.
Bir şeyi yaparken önce teknik olarak mantığını sorgulayıp sonra gerekliliğini düşünmek ve yapmak keyif veriyor. İlk aracım ve ilk tecrübem olduğu için bir çok yerde yardım almak durumunda kaldım. Atacağım her adımı aciliyeti yoksa buraya sormak ve cevap almak kendimi güvende hissettiriyor.
Ama isterdim ki on yıl öncesindeki muhabbetlere denk gelmiş olsam. Onceden açılan konular gerçekten çok başkaymış. Şu an hala güzel işler yapan insanlar var ama sayısı az. Onun da sebepleri yazılmış. Zor ama belki ülkenin düzeni refahı iyileşirse insanlar tekrar güzel projeler ve farklılıklar yapmaya devam eder :)
Her ne kadar sosyal medya forum kültürünün önüne geçmiş olsa da kaliteli işler yine forumdan çıkıyor yazılıp çiziliyor
2010 girişliymişim :) Yazmaktan ziyade forumu okumaktan eskiden çok keyif alırdım.Şimdi facebookta işi bilenler ile bilmeyenler karıştı kimsede heves istek kalmadı sanırım.
Aranel Ciryatan
13-07-2017, 07:37
Forum sayfaları artık maalesef ilgi görmez oldu. Yeni nesil genel olarak facebook'da Tech üyelik tarihim pek eski olmasa da otomobil ortamında eskilerdenimdir. Uzun yıllar Clubperformans ve Carmaniaclub gibi sitelerde yöneticilik yaptığım dönemlerde çok net hatırlarım. Her buluşma ne az 100 kişi olurdu. Forum sayfasında zaten mesajlar akardı devamlı takip etmekte zorlanırdık. Tech çok güzel bir bilgi kaynağı ama insanlar genelde okuyup çıkıyorlar artık. Forum nasıl kullanılır bilmeyen bir nesil var maalesef. Şuan kendi internet sayfam forum üzerine kurulu bir sayfa. Fakat facebook fan sayfamız forum sayfamızdan daha aktif. Facebook daha kolay erişim kaynağı olmuş hatta tüm internet sanki facebook gibi hareket ediliyor.
bu hali iyidir çok fazla geyik olmuyor takibi kolay ***** yaşlılık :D
Nekadar heralde yazmisim be
Dalgınlığına geldi heralde :D
streetracer_nos
13-07-2017, 07:52
Ben doktorla, klc wrx rolling videosunda gördüm sitenin reklamını o gün bugündür burdayım sık yazmasamda hemen hemen hergün girerim
s iki k vardı
o iyiydi
o gitti bu dünya bitti
mikelazi
13-07-2017, 07:59
google a ne soru sorsam cvp.hep bu forumda olurdu.birçok forma üye olsamda,TT ye katılmam baya geç oldu.çok eski olmasamda son 1-1,5sene baya düşüşte ortam.
ama genede almasını bilene inanılmaz bilgiler var.
tolgaaydın
13-07-2017, 08:01
Eskilerin gözü yaşlı, yeniler bu ne diyor :D
https://i.hizliresim.com/PrlGE7.jpg
Aslinda ben 1980 yılından beri takip ediyorum ama 2012 de üye oldum. Bundan önce bıdıbıdıtuning ve benbilirimişituningte takılıyordum. Aslında çok eskiyimdir daha araba üretim bandında Harrison Ford ile üretime başlamamıştı bile..O kadar eskiyimki techturkeyde eskiler konusu açılınca açıklama ihtiyacı duyuyorum. Birde arada CV kıvamında yazıyorum ki bakarsın ekmek çıkar.
Eskiden herkes badici olmaya çalışırdı nerde o eski günler.
Kutluhan
13-07-2017, 08:17
yeni nesilin foruma girme sebebi bilgi paylaşımı değil artık, kimin kim üstünden prim yaptığı, kimlerle kim makara yaptı acaba altına şunu yazsam kaç kişi beğenir ve güler diye mesaj atar oldular.Milletin malını kötülemek,yaşam tarzına,siyasi görüşüne dil uzatmak ve banlanması için elinden geleni yapıp banlanınca mutlu olan bir nesil geliyor ve forum bu üyeler sayesinde kirlenip gidiyor yazık.
s iki k vardı
o iyiydi
o gitti bu dünya bitti
Baytar bey nerelerde acaba artık modifik doktor yerine prezentıbıl baytar mı oldu
Sierra Rs
13-07-2017, 08:23
bende evlilik çocuk derken uzaklaştım ara ara girip baktım ama eskilerden de kimse yok eski muhabbetlerde yok o yüzden yazamadım bi yere bişeyler :D
s iki k vardı
o iyiydi
o gitti bu dünya bitti
Hastane açtı o :D uğramaz artık buralara :hehe:
PiscocuK
13-07-2017, 08:39
tuningpeugeot zamanında kendi sitemizle clubpeugeot ve hondalarla uğraşmaktan burada çok aktif olamıyorduk :D ama ilk açıldığında arkadaşlarımızın daveti üzerine üye olmuştuk ve bir polise hatta bir kaç tanesi küfür ettiğim için süresiz banlanıp yeni üyelik açtım.Zaman ciddi hızlı geçiyor.Ama kesinlikle herşey eskiden çok daha keyifliydi.
Şimdiki hırs adam öldürüyor!
by_hayali
13-07-2017, 08:42
bende evlilik çocuk derken uzaklaştım ara ara girip baktım ama eskilerden de kimse yok eski muhabbetlerde yok o yüzden yazamadım bi yere bişeyler :D
biz burdayız kanka :) bende aynı sadece okuyan tayfa olduk eskilerden kimseyi göremeyince pek yazmıyorum yabancı kaldık forumda :D
Hep burdaydik hala burdayizda, dunki shitler sen kimsin varmi icraatin vs diyorlar insanin yazasi gelmiyor
act modifiyem carmania t.pug clubpug vb gibi bircok sitede uyeydim. apaciligimin zirvesini burada yasadim. iyi kotu gunler oldu, bir ara saniyede 3 kisiyle tartisiyordum felan. 2012de 2 tekere gecince yine devam ettik araba merakina ama ne mecal kaldi , ne maddiyat.
yeni nesil elestirilerine hicbir konuda katilmiyorum. bize de bir onceki nesil *** muamelesi yapiyordu suankilerin zevkleri de farkli. bence boyle daha iyi. hersey zamaninda guzeldi, yasandi ve bitti.
seven sevmeyen herkese selam
alt devir :p
birde 90'ları görseydin keşke..herşey serbest..öğrenciyken arabanın depoyu haftada 2 kere full yapıyordum
Haklısın abi kötü zamana denk geldi bizim nesil :) Ama çevremizdeki yaşça büyükler sayesinde önceki neslin nasıl rahat olduğunu öğrenebildik.
Arabayı sabah turbolamaya başlayıp gecesine yarışa hazır hale getirip motor kırıp ertesi güne motor koyuyorlardı :)
ACT de sinanla şafağa ne olmuştu yaw? :D
Yiğit G.
13-07-2017, 09:37
Şinasi burada mısın ?????????
Çok eski değilim ama Akhisar draglarını canlı yayın ile izleyip forumdan takip ettiğim zaman üye olmalıyım demiştim. O zamana kadar sadece okuyordum. Roll yüzünden uzayan konuların başında ne güzel vakit geçiyordu. Şimdi sadece favoriler konusuna bakıp çıkıyorum çoğu zaman.
angel far dönemi bittiğinden beri hiçbir şey eskisi gibi değil
Fitenkten 40 hp alcaz diye bi fitenk parası harcardık.. Şimdi 500 liraya 50 haram beygir. Herkes yarışçı in da hauusss..
Karakule mi ne biri vardı. Bu forumu mu benim forumu mu ne çökertecekti :).
Eskilerin muhabbetini özleyen eskimsi eskilerden olarak yeni nesil çok atarlı çok fişek.
Sene 90'ların sonu.
Önce ANET
Önce SOL otomobil
Sonra OPC (en eski zamanlar. Daha And okuma yazma öğreniyordu :) )
Sonra TT (10 yıl olmuş valla benim)
Sonra CDC
emresener
13-07-2017, 10:06
Hep burdaydik hala burdayizda, dunki shitler sen kimsin varmi icraatin vs diyorlar insanin yazasi gelmiyor
bilmezler TB yi turboyken :)
eskilere selam olsun.
yoklama var dediler geldik :D
SULTANOGLU
13-07-2017, 10:17
Sultansofthedance burada
ben maserati ghibliyi alıca üye olmuştum 2009'da... daha önce bir kaç üye olma girişimim başarısızlıkla sonuçlanmıştı... 2002 bmwteam.net, 2009 techturkey, birisi yönettiğim diğeri ise büyük keyif aldığım 2 site ama ne yazık ki sosyal medyaya yenik düştüğümüz kesin...
vay be kardeşim 2001 de modifiyem, 2002 de bmw team. net, ordan 2003 de kendi sitemiz egetuningi kurduk, sonrada 2006 damı ne buralara uğradık hala burdayız :D
Ama eski tadı kesin surette yok. Forum donanımhaber gibi oldu. Araçtan fazla başka konular konuşuoz
TorqueTuning
13-07-2017, 10:50
Ben de epey eskiyim :)
Kaşarlar her zaman kaşarlar. Kaşarlaşmamişı lazım :hehe:
Berkan en kaşar çift kaşar
Sultansofthedance burada
Babanla babamın camarolu fotolarını koyarsam asıl kimin kaşar olduğu ortaya çıkar bizden taze kaşar olur anca :)
SULTANOGLU
13-07-2017, 11:06
Babanla babamın camarolu fotolarını koyarsam asıl kimin kaşar olduğu ortaya çıkar bizden taze kaşar olur anca :)
ozaman sıçarız işte :D
2006 sayılır sanırım ama yoğunluk var bende
süleymann
13-07-2017, 12:06
Ne ögrendiysem bu site sayesinde ögrendim üyelik tarihim 2006 idi. Sonrasında 15 gün ban yiyince baya bi uzak kalmıştım. Eski üyeligim silinmiş.
Benim asıl merak ettiklerim araçlar.
vth ne durumda
apr evo vardı ismi gürseldi galiba arkadasın ismi şimdilik aklıma gelenler bunlar.
birde s2000 ni olan baran vardı
mustafa-u
13-07-2017, 12:27
sıkıntı yok buradayız hallederiz ... :heyoo::heyoo:
Ben de eski sayılırım, eskilerden hiç bir şey hatırlamıyorum. Bunadık mı ne oldu anlamadım.
HondatugraL
13-07-2017, 12:39
berkanı bence banner olarak sağ üst köşeye koymamız lazım
Forumun en büyük kaşarı tunayK dır.aksini idda eden varsa daha kaşardır.
uzun zamandır yaşam belirtisi yok inşallah yaşıyordur.
Sinan'S2k
13-07-2017, 13:01
Eski kaşarlar selamlar :) Aybek, Nihat hepsini kaybettik. :)
Sinan'S2k
13-07-2017, 13:02
Forumun en büyük kaşarı tunayK dır.aksini idda eden varsa daha kaşardır.
uzun zamandır yaşam belirtisi yok inşallah yaşıyordur.
Tünay iyi valla. Bir süredir bende görmedim. Evlilik adamı bitirdi yazmıyor artık buralara :)
doguayaz
13-07-2017, 13:06
Ben de üniversite yıllarında Berkan aracılığıyla üye olmuştum. O gün bugündür hep takip ederim. Çok kişiye de vesile oldum üye olması için.
Belki çok paylaşımım olmadı ama paylaşımların ve insanların kalitesi beni hep buraya çekti. :)
doguayaz
13-07-2017, 13:08
Şimdi mesaj sayıma baktım da utandım valla kendimden. Yılda 0.6 mesaj ortalaması :beuj:
İlk önce cardanadam , modifiyem.com ,act en son TT çok yazmasamda hergün girer okurum eskilere selam olsun .
Gözümüz yaşlı nolur geri dön s2k
https://www.youtube.com/watch?v=vNpF8wnP_Kw
2006 üyesiyim bende sanırım.
7 yıl olmuş üyeliğim.Aslına bakarsak 8 yıl.Çok paylaşımım olmadı.Genelde hep takip eden kesim oldum.Bir çok bilgiyi burdan öğrendim.
Keşke moderatörlerimiz online olan kişilerin sayfada geçirdiği süreyi görebilse emin olun bişey yazmadan bu kadar süre sadece okuyan ilk 5 kişi arasında varım dır.;)
Yani diyeceğim o ki hep ensenizdeyim dikkat edin:)
artık sadece bakıyorum okuyorum yazmıyorum emekli olmuş gibi:)
biz eskiden su içerdik testiden :D
Ne zaman uye olmustun hatirlamiyorum sanirim 10seneye yakin olmustur.
Her sey eskiden guzeldi gercekten. Site ici konular bulusmalar Bilgi paylaşım heyecani vs vs.
Sonra roll geceleri cikti tartismalar atarlar giderler biraz aralari bozdu.
Eskinin kasarlari da yasladi artik sanirim. Forum yerine coluk cocuk pesinde kosuyor.
E tercihlerde degisti. Artik face ins scorp vs vs bir cok iletisim araci sosyal ag var.
Uzaklasti soyutlasti hersey.
Bende eskiden biseyler paylasmak ogrenmek icn aktif kullanirdim ama simdi konularin cogunun ici de bos.
Araba yapan eskiden takdir edilirdi, şimdi ise s.ktir ediliyor..
Bende biraz ski sayılırım :D
cuneytturkoglu
13-07-2017, 15:54
En az 22 yaşına kadar okuldasın zaten okumayana adam demiyolar. Okula gittiğin sürece özgürce harcayabileceğin bi gelirin yok sürekli ana baba eline bakıyosun 10 baba dan kaç tanesi araba parçası için seve seve para veriyorki? Diyelimki özgür gelirin var cezalar araba fiyatları parça fiyatları zaten soğutuyor. Ben gençliğimde şöyle şöyle yapardım diyen amcalar bizi görünce polise şikayet ediyor. Herkes değil ama büyüklerime mesaj atıyorum bilgi almak için ayrı bi tavırlara giriyorlar. Kafana göre bişey yapacağın zamanda acaba beni kandırıcaklarmı kazık mı yiyecem diye korktuğun için alamıyosun. Tüm bu engeller aşıp bişeyler yapmaya çalışanlarda var yok değil s2k ya binip çocukların etrafında dönenler king olup kendine kitle oluşturabiliyor efendi gibi gezip herşeyi yerinde yapanlar adam yerine koyulmuyor. Kıscası insanı soğutuyorlar
Eskiden yapılan işlerde güzeldi dostluklar da eskiyi ozleyenlerdenim vesselam
Gunes G.
13-07-2017, 16:38
Seviye yukselmesi gerekirken dustu, insanlara muhendislik temellerine dayanarak birseyleri anlattiginda umursamayip "bizim osman abi yapti efso oldu" diye cevaplar alir olduk. Akiskanlar dinamiginin A'sini bilmeden, hadi onu gectim fizik bilmeden matematik bilmeden, full cahil mode "biz hallederiz gardas, gel sen" diyen yaratiklar turedi memlekette.
Ulkede bilgiye, egitime, hesaba kitaba saygi bitti yahu; ben motor toplayip daha sikistirmasini hesaplayamayan ustalar taniyorum abi sanayide. Adam daha ne yaptigini bilmiyor ama sorsan "ouuu efsane usta" "soyle iyi usta" "boyle iyi usta".
Yazacak cok sey var da, uzatmadan diyeyim, ulke bitti ulke, forumun seviyesi dusmus cok mu?
tuner faruk
13-07-2017, 17:32
10 sene olacak neredeyse kaşar sayılırım heralde :D Kerem abi saat zaman ver ben gelirim :)
Zaman hızlı geçiyor...
10 sene olmuş üye olalı..
Burak K.
13-07-2017, 20:01
hiçbir grup forum sıtesının yerını tutmayacağı gibi TT nın yerını hiç tutamaz bence. Eskilerden laf açılmışken geleyim dedim :D
O değil de reyis sen baykuş buldun mu ya :D
şanzelize çok bozdu bizi ya gitmicektik zaten bizden sonramekanda kapandı :D
Sti_Ozan
13-07-2017, 20:32
Yapmiyosunuzki bi bulusma bizde yasayalim eskileri :) en son bi 10. Yil bulusmasi vardi dahada bulusma goremedik valla :)
bakayım bizim ne kadar olmuş :)
Kartal3urak
13-07-2017, 21:12
Yok yok.. Haala Çok Kaşar Var :) Sinsi Sinsi Takipteymiş Millet :)
Üyelik Banlanınca 2 Sene Bekliyoduk :)
O güzel zamanların sonlarına denk geldik, keşke 80 lerde doğmuş olsaydım diyorum bazen :)
Sadece forum ortamı değil ki, yaşamın geneline bakarsak iyiye giden pek bişey yok ne yazık ki.
Shadow_Dancer
13-07-2017, 21:39
İş güç çoluk çocuk... Herkes canının derdinde :)
alperaslann
13-07-2017, 21:43
Bazı forum üyeleri epey acımasız insan bir şey sormaya, bir şey paylaşmaya çekiniyor acıkcası :D
AQ ben o kadar arşivi boşunamı yaptım zamanla herkes değişti ama hiç gitmedik burdaydık. Eskisi kadar hareketli değil ama bi bakmışsın çınarın önünde kaldırımda otururken GTR ile arkadaşın geçiyor selamlaşıyorsun,. dünyanın gerçeği bu.
Şu link dursun şurda
Instagram (https://www.instagram.com/p/BP59XkiAgZ8/)
Bu arada forum değilde şu yolda aslan olan yenileri gördüğümüzde aynen bu tekpiyi veriyorum....
https://www.youtube.com/watch?v=1hsJOqHgLcU
SpeedlinE™
13-07-2017, 21:57
Yapmiyosunuzki bi bulusma bizde yasayalim eskileri :) en son bi 10. Yil bulusmasi vardi dahada bulusma goremedik valla :)
Otobüsle gelirim :D
Evliliğin sadece aşkı öldürmediğini de gördük bu arada:)öncelik sırası değişiyor evlenince...günlerce çocukluk arkadaşınızı göremiyorsunuz örneğin hayat telaşından.gözüm gibi baktığım arabama aylarca binemiyorum mesela iş güç koşuşturmadan...
o değilde bu şarkı benden tüm şampiyonlara gelsin :D
https://youtu.be/nRUsNPC57H8
Sti_Ozan
13-07-2017, 22:39
Otobüsle gelirim :D
Seni sümbülle alirim kankam :D
Kartal3urak
13-07-2017, 22:47
o değilde bu şarkı benden tüm şampiyonlara gelsin :D
https://youtu.be/nRUsNPC57H8
Gürsel Amca Bi Sen Bi Kadir Abi bi :D
konuşalım bunu bizimkilerle toplanınca,unutmayalım
2010 ne kadar eski sayılır bilmiyorum ama forum'da çok eskilerde var :)
ugurbora
13-07-2017, 23:02
+ 2006
Vakit buldukça okuyoruz.
Tünay K'nın yorumları özledik
Onurkk06
13-07-2017, 23:36
Yuh be 2006 olmuşum sıkı takipçiydim modifiyemden sonra buraya geldim 12 13 yaşımdan beri takip ediyorum modifiyemden ttye
Facebook ile tt nin yakindan uzaktan alakasi yok. Bikac yildir tt ye uyeyim fakat yabancı kaynaklar hariç tt dışında neredeyse akademik seviyede kaliteli bilgi bulabileceğiniz baska bir platform yok. Telefonunda ve pc de klasorum vardir teknik diye, buyuk kismi tt den aldigim sslerle dolu.
Facebook ortami tamamen ergen ortami oldu. Kufurlerin "king" lerin haddi hesabi yok. Herseyden önce seviyesiz. Egodan ve üstünlük yarisindan oturu bilgi paylasimi zaten sifir. Hocam sunu nasil yaptiniz desen sana ne sikinti mi var diye cevap alabileceğin ortam. Bi bakiyorum ortalikta hicbirsey yokken "bizim hakkimizda soyle böyle diyenler varmis, vay efendim kral burda siz plaka okumaya devam edin sikintisi olan varsa gelsin" falan. Bakiyorsun adam 30 yaşında altinda misal ies var. Bazen o kadar kavga kufur oluyor ki ben utanıyorum onların adina. Şak şakcilari hic saymıyorum. Blow off un elektrikli olup ses çıkaran bir alet olup olmadigi ile ilgili tartışılan bir ortam hala facebook. Fb nin tt yi yakalamasi icin 15 yillik ekmek yemesi gerek...
Bosverin herkes bulunmasin burda böyle seviyeli dolu dolu saf bilginin bulundugu gereksiz ego yarisinin olmadigi bir ortam olarak kalsin.
Taş yerinde ağırdır...
Biz 2009luyuz :D ama geldiğimizde de buralar dutluktu :D
Bende eski kaşarlardan sayılırım 2008 ama ben okumayı tercih edenlerdenim
O değilde eskiden conter strike oynardık ve sürekli dolu olurdu daha sonra bir buluşma yapıldı hatırladığım kadarıyla 25-30 kişi vardı ne günlerdi beaa.
hemen hemen hergün okurum şimdi dikkatimi çekti bende de biraz eski kaşarlık varmış :)
Sercan K.
14-07-2017, 07:25
Nerde o eski roll konuları. F5'in ırzına geçerdik :D
h.guroglu
14-07-2017, 07:40
eskiden millet torpil arardı üye olmak için :D :D :D
counter oynamayı özledim :) cok eski olmasak da :D
GökhanÖzkan
14-07-2017, 10:00
hemen hemen her gün foruma giriyorum sitede bakım vs olduğu zamanlara denk geldiğimde açılana kadar 50 defa kontrol ederim. nete girdiğimde ilk açtığım yer :)
hatta iş yerinde de pc de altta hep açık :)
eleştiri olarak algılanacak olan bir şey varsa bence üye kabulü ve kabulden sonra terbiyesizlik yapanın hala burada olması eskiden daha katıydı kurallar bence daha iyiydi...
yüz yüze tanışmadığım forumun renkli karakterlerini seviyorum bende kaşara çalıyorum sanki biraz :)
Bence paylaşımların eskilerle alakası şu yönde.
Eskiden arabaya birşey takılacağı zaman sanayiye gider kendide emek verirdi cogu insan yada kendisi takmaya kalkardı falan dolayısıyla her noktaya hakim olup anlatabiliyordu.
Ama eskinin arabaları GSI lar Sedicivalvole ler VTS GTİ ların makina, luks spor dediğin de E36 M3 olduğu zamanlar. orta kesimle üst kesim arasındaki fark buydu ama herkes aynı yere gidiyordu aşağı yukarı.
Şimdi emek yerini full para aldı. Usta şunu takarmısın a döndü olay ve konuya ingiliz sadece broşür bilgisi parçanın ne işe yaradığı ne kattığı biliniyor ama nasıl uygulandığı az.
Şimdinin arabaları orta sınıf spor dediğin ne ? binekle anı motor belki arada ufak bi yazılımsal beygir artışı. Lux ise sonu yok parça takmaya adam yok gibi bişey.. iş tamamen.
eski jenerasyon dendiği gibi 90 ve 2000 in ilk yıllarında tadını cıkarttı.
ve bir gün E46 geldi sonra bidaha hiç bişey eskisi gibi olmadı :D
asmisinsan
14-07-2017, 10:43
yoklamamı var
ahmetbaha-drs
14-07-2017, 10:51
AQ ben o kadar arşivi boşunamı yaptım zamanla herkes değişti ama hiç gitmedik burdaydık. Eskisi kadar hareketli değil ama bi bakmışsın çınarın önünde kaldırımda otururken GTR ile arkadaşın geçiyor selamlaşıyorsun,. dünyanın gerçeği bu.
Şu link dursun şurda
28 Aralık 2005'ten beri buradayım :)
Tayfun abi Çınar'da ne güzel kimseye zarar vermeden vakit geçiriyorduk yahu, Sizin neslin son yetiştirdikleri bizim yaşlar heralde :D
+F430'lu Maksut ve Turbo haram beygir muhabbetini hatırlayanlar var mı hala? :D
eskiler her zaman, heryerde :)
Genç bir arkadaşımız alınmış sanırım o yüzden Dislike atmış. :D Tekrar ediyorum arkadan gelen nesilde iş yok. Hemde bütün arabaları ESP'li fabrikasyon 17-18 jant ile gelmesine rağman gazlayabilen de yok.
ufuksaracci
14-07-2017, 12:22
Ben drahte'nin yazılarını çok seviyordum. Yazsa da uzun uzadıya okusam diye
MR.TurboALİ
14-07-2017, 15:06
Sabahlara kadar makara yapardık... Şimdi ziyaretçi olarak dolaşıyorum. Konuyu gördüm bi giriş yapayım dedim :)
SOMEONESPECIAL
14-07-2017, 15:10
bordo crv duruyormu :)
rekor kiriyor 5 senedİr bende durmakla. Ona eŞİm el koydu. Ben Şİmdİ t3 yapacaĞim kendİme oynamalik
PiscocuK
14-07-2017, 15:15
rekor kiriyor 5 senedİr bende durmakla. Ona eŞİm el koydu. Ben Şİmdİ t3 yapacaĞim kendİme oynamalik
THT zamanından biliyorum ve tebrik ediyorum:icon_rule:icon_rule:icon_rule
SOMEONESPECIAL
14-07-2017, 15:28
Göki yüzüğü geçirdi parmağına geçen gün... Mustafa Muştu, Xoorrrr, Eray Yümsel, Göki, SONE-R, Tünay K, Low-Rider, bi de bana kafayı takan bi moderatör vardı Mustafa galiba ?
Ne güzel günlerdi. Ama eski kaşarların aportta olduğunu görmek sevindirici.. Bi de Amerikalı vardı Bercan mı neydi ?
O değilde eskiden conter strike oynardık ve sürekli dolu olurdu daha sonra bir buluşma yapıldı hatırladığım kadarıyla 25-30 kişi vardı ne günlerdi beaa.
o zamanlar cs go yoktu tabi, saat kaçta girersem giriyim maç atıcak birileri olurdu
GokhanRS
14-07-2017, 15:34
eskiler diyince aklıma geliyor.
https://i.hizliresim.com/kW6AG7.jpg
turbo&quattro
14-07-2017, 15:48
Ben drahte'nin yazılarını çok seviyordum. Yazsa da uzun uzadıya okusam diye
Drathe postlarini aratarak okudugum tek kisi(di) forumda. Cogu kisi sevmezdi pek ama cok guzel yaziyordu.
ufuksaracci
14-07-2017, 15:53
Drathe postlarini aratarak okudugum tek kisi(di) forumda. Cogu kisi sevmezdi pek ama cok guzel yaziyordu.
Yüz yüze tanışmak istediğim nadir insanlardandı. Çok sert yazıyordu, çoğu insanı bozuyordu ama baya donanımlı bir arkadaştı
Orta sona giden ufacık velettik ta o zamanlar. Yıl 2001-2002 civarları. Evde bilgisayar oynarken mahallemizin ağır abisi Muharrem Abi'nin arabasının sesini duyar balkona koşardım. Muharrem Abi mahallemizin ağır abisi idi ama sarı renk 106GTI'a binerdi. Biz 106GTI sanardık ama Muharrem Abi mahalleden çıkıp işe giderken, köşe başında çekirdek çıklayan ve mahallenin konfeksiyonun da çalışan diğer abilerimiz kıskançlıklarından 'GTI değil bu Quicksilver' derlerdi hep. Daha sonra anladım ki hakikaten Quicksilver imiş çocukluğumuzun hayali.
Biraz büyüyüpte hafta sonu harçlıklarımızı aldığımızda Yeşilköy'e, Yeşilyurt Mahallesi'ne giderdik. Ergen zamanları işte, insan oturduğu muhitten çıkmayı hava atmak sanıyor. Ne zaman gitsek Peugeot tayfası dondurmacıların oradan geçip muhakkak gazlarlardı, bizde iç çekerdik acaba bizimde olur mu diyerekten. Bazen Evo ve Subaru denk gelirdi, en koyu fimli camına kafayı yaslar içine bakardık. Gösterge de kaç basar onu merak ederdik. Keşke babam yıllarda 24 çalışıp ta kendini yaşlandırmasa imiş. Evo alıp garaja koysa şimdi trilyoner olurduk. Fiyatları sıfırının 2 katını geçti çünkü. Neyse konumuza dönelim.
Önceleri mahalledeki arabacı abilerin arasında uçurum yoktu. Asgari maaş alan Murat Abi'de modifiyeli, egzozlu, hava filtreli 1.4 motor 206 vardı, okumuş mühendis olmuş Ercan Abi'de 206GTI, babadan zengin, internet cafesi olan Halil Abi'de de 206RC var idi. Cuma akşamları koşede arabanın bagajlarını açar depozitolu efes içerlerdi hep hiç unutmam. Kafaları güzel olunca da ya Yeşilköy'e, ya Mc Merter'e, aşka aç oldukları zamanda Bakırköy Ticaret Meslek'in çıkışına giderlerdi. Halil Abi'de bazen beni alır arabasına götürürdü gezmeye. Ne zaman beni alsa bi kızla buluşurdu, kız da beni mıncıklar felandı hep. Yıllar sonra anladım ki küçükken tatlı bir dombili olduğum için kızlara yeğenim diye tanıtıp kendine pay çıkartıyormuş.
Aradan biraz zaman geçtikten sonra BMW'ler çıkmaya başladı. E ne de olsa BMW'yi zenginler alıyordu ve arabacı tayfanın eline düşmesi için biraz yaşlanması ve fiyatının düşmesi gerekiyordu. Hiç unutmam mahalleye ilk BMW'yi getiren Ercan Abi'nin babası idi. Sonraları Ercan Abi mahallede sıfır çizeyim derken aracı kaldırıma çıkarttı ve babası Abdullah Amca hem arabayı hem de internet cafeyi sattı. Bu satışlardan Ercan Abi'nin forsu da böylelikle satılmış oldu ve daha saygı görmedi mahalledeki gençlerden. Sonra evlendi ve gitti, geçenler de denk geldim, babası rahmetli olmuş, Ercan Abimiz şimdi Doblo'ya biniyor, hem de tuğralı.
Şimdi bu anlattıklarım da kendi çocukluğunu gören mutlaka vardır, eskiden arabalar gaz,fren, şanzımandan ibaretti. E-5'te radar yoktu, elimizi sallasak polise denk gelmiyor idi, whatsapp polis ihbar hattı yoktu, araçlar haram beygirli değiller idi. El frenini çekip köşeyi yan dönüyorduk, şimdi ben aracımın ESP'sinin köşleyi yan dönmek için kapatıyorum, tam yan verecekken araba bana 'hop bilader napıyorsun, kaza yapıcaz' diyip tekrar aktif hale getiriyor ESP'yi. Bir tane buton yapmışlar klavye düğmesi gibi el freni olmuş.
Bir de şu var; eskiden otomobile ulaşmak böylesine basit değildi. Ne Rent A Car'cı lar var idi, ne de kredi dağıtan bankalar. Şimdi 2.000 Tl maaş alsan bile 100.000 taşıt kredin hazır. Nasıl olsa bankanın arabasına 6 ay binip, kredileri ödeyemeyip, zarar edip vereceksin gerisin geri bankaya. Ama eskiden öyle mi ? Paran kadar araba alır süslerdin, modifiye ederdin. Şimdi bi tane BMW veya Mercedes aldın diyelim, neresini modifiye edebilirsin ki ?
Demem o ki, o araba ruhu öldü, vasıta oldu artık onlar. İşten eve gitmeye yarayan vasıtalar. Bir de milletin alım gücü azaldı, önceden Mark 0,60 Tl idi, şimdi ise Euro, Tl'nin 4 katını geçti. Nasıl araba alsın gencecik delikanlılar ? 5000 Tl alsa neye yarar ? İphone 7 aldığından dolayı aylık 500 Tl telefon faturasını mı ödesin yoksa cafelerde 10 Tl bir bardak çaya para mı versin ? Hayat pahalılaştı, maaşı almadan banka çöküyor zaten hesaba düşürmüyor bile. Eskiden roll de kim kimi geçti diye muhabbet ederken şimdi ise benim aracım 3.7 Lt yaktı diye övünüyoruz. Devir değişti, arabalar değişti ama sanmayın bizler değişmedik, bunlarla beraber biz de değiştik.
Eyyorumlamam bu kadar.
VTec_king
14-07-2017, 16:35
biri eski mi dedi :) 98 dan beri gazlarım,caddebostanda binaya patlamışlığımda vardır :) , modifiyem.com,hondam.com,cjp,cardanadam,s2000turki ye,en son techturkey,e hala drag yarışlarına giriyorum yaşlanmıcam inadına ,pazar günü körfez pistine bekleriz
Serkan_UR
14-07-2017, 16:43
Kerem abi en son hadi görüşürüz dedikten sonra muhtemelen 10-11 sene geçmiştir :)Evlilik çoluk çocuk iş güç mesafeler uzadı da uzadı...
Forum ilk sosyal paylaşım platformudur benim gözümde bilgi paylaşmak,derdine derman aramak,aynı düşüncelere hobilere sahip insanlarla bir araya gelmek ve bunun gibi sosyallikler için kurulan genelde bir forumdan bölünerek 3 forum oluşmasından dolayı zaman zaman sayıları artan güzel mecralar dır...Zamanında forumla uğraşırken bırakın para kazanmayı cebimiz dekini harcıyorduk,Şimdi bakıyorum watsapp grubu facebook grubu olan nasıl paraya çeviririm hesabında :)
Forumların erimesinde Facebook , watsapp grupları vs gibi platformların mutlaka etkisi vardır ama bence en büyük etken sosyal medyadan sonra insanımızda huy haline gelen tahammülsüzlük ve linç etme tavrıdır.Eminim ki birçok kişi bir şey yazacakken yazdığım yeterli kıymeti görmez ya da şimdi birisi dalga geçer bir şey yazar sonrada gerisi gelir diye yazmıyor,İlk yorumlar ne yönde gelirse konunun kaderini onlar belirliyor vs vs...Aynı şeyleri düşünen yazan insanlar bile anlamsız şekilde bir anda kavga edebiliyor...
Hayatında tartışma sıkıntı problem polemik istemeyen insan da hiç yazmamayı tercih ediyor :)
Madem ki yoklama alınıyor biz de burdayız SOMEONESPECIAL
2005 6 lardan bende varim..modifiyemden gelmistik buraya hatta act den olmasi lazim..ozgun kirmizi vtec..cem 1.6ies civic ..erkin siyah c3 filan vardi..c2 vtslerin meshur oldugu yillar..2009 da pug lemans vergi indirimi ile 30 bin liralara kapisildigi yillar...facede gruplara bakmiyorum ama instagram sayfasi aktif olsa guzel olur onada Cem bakmiyor artik herhalde
senin nick modifiyemle aynı hatırladım :)
küçükken modifiyemi darlayan çocuk bendim,fiestaya jant filan takmıştım , babamda quattro var nasıl yanlanır vs vs :D , herkes kolpa çekerdi
XoR Koray abi güzelce anlatırdı sağolsun haha
Sti_Ozan
14-07-2017, 18:59
Genç bir arkadaşımız alınmış sanırım o yüzden Dislike atmış. :D Tekrar ediyorum arkadan gelen nesilde iş yok. Hemde bütün arabaları ESP'li fabrikasyon 17-18 jant ile gelmesine rağman gazlayabilen de yok.
Abi deme oyle sonra yarin haberlerde gormeyelim gazlarken kaldirima cikti vs diye :D simdiki arabalar fazla elektronik abi. Bakma ben yine gc8,bugeye bakiyorum ahahaha fakirlikten hep bunlar :D
Maxiboost
14-07-2017, 19:47
Biri ozgunun makas atan cocuklara makas attigi videoyu atabilir mi?
Hahahaaha o video hakkaten efsane passat makas yazinca cikiodu sanirim
https://www.youtube.com/watch?v=ypEzX5zt-Ro
SULTANOGLU
14-07-2017, 20:03
https://www.youtube.com/watch?v=ypEzX5zt-Ro
doçent doktor yazılımla vagcom sayesinde 3 makastan sonra kaybolma özelliği açılır.
süleymann
14-07-2017, 20:23
Şu link dursun şurda
Abi senin civic ne oldu o arabada yüzün hiç gülmemişti:(
Göki yüzüğü geçirdi parmağına geçen gün... Mustafa Muştu, Xoorrrr, Eray Yümsel, Göki, SONE-R, Tünay K, Low-Rider, bi de bana kafayı takan bi moderatör vardı Mustafa galiba ?
Ne güzel günlerdi. Ama eski kaşarların aportta olduğunu görmek sevindirici.. Bi de Amerikalı vardı Bercan mı neydi ?
Amerikalı manimiliondu hatta sitede moderatör olarak kalsınmı gitsinmi diye anket yapılmıştı.
Sen acaip far delisi biriydin abi banada bulaştırdın ozamanlardan :) hatta sen civicine megan mercegi koymuştun senden ampulleri alacaktım dün gibi aklımda.Şuanki aracımda d3s ampul gen5 balastla kullanıyorum senin yüzünden. :)
yukarıda yazdıklarının hepsinin araçlarını hatırlıyorum göki zd106 gti,sonerin gitmeyen siyah typer,low rider r-9,tünayK vti süpercharger,eray yümsel bmw.
Pek yazmasamda hergün giriyorum bende eski sayilirim :)
serkankıvrak
14-07-2017, 21:41
Bende eski günleri özleyenlerdenim..Pc'yi her açtığımda foruma girmeden kapatamıyorum alışkanlık oldu. :)
Maxiboost
14-07-2017, 21:48
Documentary:
https://youtu.be/B53VLXSUdkg
8.000rpm
16-07-2017, 09:50
Eskileri konuşan dedelere dönmeyelim beyler :)
Naftalin kokmasın burası :)
Herkes burada çok şükür , kimsenin eksildiği yok hayat devam ettikçe..
Sosyal medyadaki alternatif grupları hiç bilmiyorum , merak da etmiyorum ama unutmayın ki bu cmşanın sosyal medya sayılabilecek ilk örneği ve en kaliteli örneği TT'dir.
Eskilere birşey sormaya korkar olduk demiş bir arkadaş , yahu aslında olaya şöyle bakmak lazım , bu sitenin adında tech var , yani bilgi merkezi..
E şimdi biz bazı şeyleri bilmem kaç senedir yazmışız çizmişiz tecrübe etmişiz. Biri geliyor hiç arşive eski konulara bakmadan konu açıyor atlıyor zıplıyor yanıt bekliyor..
İyi de canım kardeşim , bu kadar tüketim odaklı olmasak , az biraz araştırsak ki zaten burada herşey elinin altında var.. tembellik etme de iki tane daha fazla tıklama yap , ondan sonra belki konu açmana da gerek kalmayacak..
Belki bu sebeple her konuya eskisi gibi dolu dolu yanıt gelmiyor diye düşünüyorum..
Bilgi bakımından eskiden çok daha zengindi, kusura bakılmasın ama konu açmış olmak için açılan abuk subuk konulardan çok sıkıldım.Geyik çok arttı, tamam arada olmalı ama biraz suyu çıktı diyebilirim.
arabasızadam
16-07-2017, 14:05
Şaka maka benimde beş yıl olmuş ,en çok roll gazlamalar videolarını özlüyorum ,eski rollculer yaşlandı sanırım yada hayat şartları .
arabasızadam
16-07-2017, 14:09
Edit: 6 yıl olmuş ,bu arada forumun kuruluş tarihi nedir,ve kimler kurdu ?
By_Carizma
16-07-2017, 14:14
cem abinin en hızlı vites atan üyesi konusu kadar tutmadı buralar :D 1 saatte 10 sayfa olmuştu :D
::ZaFeR::
16-07-2017, 14:15
Birazcık eski sayılırız sanırım :D
Bilgi bakımından eskiden çok daha zengindi, kusura bakılmasın ama konu açmış olmak için açılan abuk subuk konulardan çok sıkıldım.Geyik çok arttı, tamam arada olmalı ama biraz suyu çıktı diyebilirim.
eskiden geyikte fazlaydı, bilgi dolu konularda. Şuan iki yönden de daha verimsiz ne yazık ki.
AhmetKaratay
16-07-2017, 14:46
Bende forumu 2009 dan beri misafir olarak takip edenlerdenim küçüklükten beri araba tutkum olduğu için ehliyetimi alana kadar burada konuları okuyup bilgi sahibi olmaya çalıştım ilk aracım 17 yaşındayken alındı ancak ehliyetim olmadığı için modifiye işlerini falan hiç düşünmedim , daha sonra 18 yaşında ehliyetimi alıp e90 320d yi alınca yazılımdır janttır egzozdur konularında yardım almak için üye olmuştum , daha sonra arabada yanlamak için vitesteyken dscyi kapatınca araba tutukluk yapıp sekmeye başlıyordu o sorun için forumu baya tavaf ettim sonra öğrendim ki vitesi boşa alıp dscyi kapatınca sorun olmuyordu. Kendi çapımda yaşıma göre büyük maceralardı o zamanlar forumdan ilk tanıştığım kişi MK8800 Mikail olmuştu , yüz yüze tanışma fırsatı bulamasakta sağolsun numarasını verip bana çok yardımcı oldu baya muhabbet etmiştik :D
hep haklı olan Kelalper ,bilgisiyle herkezi aydınlatan drahte,ankara çıkartmasına göğüs geren mamimakinen,typer ı konuşturan adam muharrem,dünyada duyulan projeye imza atan aydın22B
biz bu ve bunlar gibi sayısız abilerimizi izler örnek alırdık
pc başında oturmaktan ayaklarımı hissetmediğim zamanları hatırlıyorum ama şimdi öğle değil herkezde bi kral tacı herkez king
takipteyiz TT
exvitermini
23-07-2017, 13:52
14.Ağustos.2006
her ne kadar aktif yazar olmasamda hergün girip konuları takip ederim.tech in eski tadının olmadıgını düşünenlerdenim ama yapacak bişey yok herkes hayat mücadelesinde.
Aynen öyle , olduğu kadar :)
Ben forumu aktif olarak takip eden yeni bir üyeyim. Arabayla uğraşmayı kendim birşeyler yapmayı da çok seven biriyim. Az sonra bahsedeceğim konudan muzdarip olmasam muhtemelen onlarca DIY konum olurdu. Forumda sürekli laf sokmaya çalışan birşeyler yakalayıp beğeni toplamaya uğraşan çok bilmiş bir kesim var. Sürekli küçük düşürmeye çalışan gereksiz bir topluluk. Bu tipler yüzünden yorum yazmaya bile çekiniyorum çünkü kimseye saygısızlık yapmak istemiyorum. Yeni gelenin istenmediği bi ortam havası oluyor dolayısıyla şahsen benim şevkim kırılıyor. En basitinden çakma varexler ile ilgili açtığım bi konuda ne olduklarını bilmeme , yazmama rağmen onlar varex değil ah bu salaklar öğrenemediler edasıyla 2 3 tane cevap geldi. Sürekli aşağılayıp ezmeye çalışan bu tayfa eminim benim gibi birilerini daha rahatsız edip forumdan soyutluyordur
2006lı kaşar olarak çekirdek yapalım fikrini ortaya atıyorum :)
SOMEONESPECIAL
15-09-2020, 12:51
Güncel
15.09.2020
Abi Tünay bile geri geldi seni arıyorduk hoşgeldin sende
SOMEONESPECIAL
15-09-2020, 13:53
Tünay ? Yok canım :))
SOMEONESPECIAL
15-09-2020, 13:55
Hiç hiç bulmadım ama. Neler olmuş neler? Çok canlar yanmış. Hatırlarsanız ben bazı şeyleri dile getirip yazınca;
sivriliyordum, tepki alıyordum insanlardan. Görüyorum ki 10 sene sonra haklı çıkmışım. Keşke haklı çıkmasaydım da
insanlar üzülmeseydi.
SOMEONESPECIAL
15-09-2020, 13:59
Hiç hoş bulmadım ama. Neler olmuş neler? Çok canlar yanmış. Hatırlarsanız ben bazı şeyleri dile getirip yazınca;
sivriliyordum, tepki alıyordum insanlardan. Görüyorum ki 10 sene sonra haklı çıkmışım. Keşke haklı çıkmasaydım da
insanlar üzülmeseydi.
Forumu kullanmayı bile unutmuşum. Vay be, bayağı olmuş
Vay be forum ilk üye olduğum zamanlar lise sona gidiyordum :)
Tünay ? Yok canım :))
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/239527-nerede_kalmistik_tunayk_geri_geldi_.html?highlight =
orkuteren
15-09-2020, 18:36
kerem abi hoşgeldin , unutmadık integrayı ve crv'yi
Ozgu_Akcan
15-09-2020, 18:58
bende burdayım pek fazla tanınmasam da tech ortamında hergun gırıyorum foruma hep aynı konular bende Tuning Peugeot (http://www.tuningpeugeot.com) dan gelmeyım :D az da olsa tanıyan çıkar heralde
bende burdayım pek fazla tanınmasam da tech ortamında hergun gırıyorum foruma hep aynı konular bende Tuning Peugeot (http://www.tuningpeugeot.com) dan gelmeyım :D az da olsa tanıyan çıkar heralde
vay bee ne zamanlardı
Ozgu_Akcan
16-09-2020, 13:01
vay bee ne zamanlardı
bu camiaya 2006 da girdim ne kaar uzun zaman olmuz TP zamanında baya uğraşıyorduk yok buluşma etkinlik piknik :D
burda da CS zamanlarımız çok iyidi 5-6 sene öncesi
asmisinsan
18-09-2020, 08:55
yaşlanmısız bee eskilere bakınca anlıyor insan:)
orhansah
18-09-2020, 14:23
Güncel
15.09.2020
Vay be Keremmm :))
Rockford
18-09-2020, 15:41
20kasım2005de kayıt olmuşum çok zaman geçmiş be hakkaten :)
Güncel
15.09.2020
Abi hoşgeldin. CRV ile devammı hala :)
dolar euro ve benzin düşsün. Forum yine forum olur bana göre.
SOMEONESPECIAL
14-04-2021, 11:53
Duruyo valla. Rekor 9 sene
SOMEONESPECIAL
14-04-2021, 11:54
Abi hoşgeldin. CRV ile devammı hala :)
Duruyor valla. Rekor 10 sene
SOMEONESPECIAL
14-04-2021, 11:55
Duruyo valla. Rekor 9 sene
Forumu kullanmayı bile unutmuşuz :D
orhansah
14-04-2021, 12:18
Forumu kullanmayı bile unutmuşuz :D
ahahaha paslanmışsın. gir artık arasıra.
SOMEONESPECIAL
14-04-2021, 12:26
ahahaha paslanmışsın. gir artık arasıra.
Ne var ne yok... Nasılsın Orhan. Valla aklıma geldikçe bakıyorum öyle. Face, Insta, Tweet öldürdü forumları.
Bi de Covid :)
orhansah
14-04-2021, 12:33
Ne var ne yok... Nasılsın Orhan. Valla aklıma geldikçe bakıyorum öyle. Face, Insta, Tweet öldürdü forumları.
Bi de Covid :)
iyi be şükür yok bi yaramazlık.
valla ben hemen hergün giriyorum halen boşluk buldukça kısa bir süre bile olsa boş geçmiyorum :D
SOMEONESPECIAL
14-04-2021, 12:35
iyi be şükür yok bi yaramazlık.
valla ben hemen hergün giriyorum halen boşluk buldukça kısa bir süre bile olsa boş geçmiyorum :D
Eyvallah? Beylikdüzü taraflarındamısın gene?
orhansah
14-04-2021, 12:59
Eyvallah? Beylikdüzü taraflarındamısın gene?
bahçeşehir akbatıdayım bikaç yıldır
Firat.M3
16-04-2021, 14:22
Selam moruks