Orijinalini görmek için tıklayınız : Manuel sanziman isinmasi ?
Polo 1.6 tdi manuel sanzimanlarda boyle bir durumla karsilasan var midir aramizda ? Hava 35-36 derece dur kalk trafik de dahil sehir ici 100kmye yakin yol yapildi en son artik bardakligin onundeki telefon bile isidan etkilenmeye basladi baya bir sicakti sanziman. Daha once boyle bir isinma ile karsilasmadim manuellerde bu yuzden sormak istedim bu durum normal midir ?
Polo 1.6 tdi manuel sanzimanlarda boyle bir durumla karsilasan var midir aramizda ? Hava 35-36 derece dur kalk trafik de dahil sehir ici 100kmye yakin yol yapildi en son artik bardakligin onundeki telefon bile isidan etkilenmeye basladi baya bir sicakti sanziman. Daha once boyle bir isinma ile karsilasmadim manuellerde bu yuzden sormak istedim bu durum normal midir ?
poloyu hiç bilmiyorum o motorları hatta bardaklık nerde onu da bilmiyorum ama turbo o civarlarda olabilir ya da egzoz o bölgeden geçiyor olabilir.
Valla bilemiyorum detayli incelemeye firsatim olmadi arabayi ama cok isinmisti sanziman sormak istedim tecrubesi olanlara.
Guncelleyelim uzun yola cikmadan.
Hocam aynı aracla 2011 model istanbul-antalya arası gittim.Sıkıstıra sıkıtıra gitmeme rağmen ki hava sıcaklığı o değerlerdedir öyle bir sorunlu karşılaşmadım.Bu arada tek mola verdim yarım saatlik.
Not:İstanbuldan çıkışım 3 saat sürdü trafikten.
Sanziman yagini degistirmekten baska bir care gelmiyor su an icin aklima. Castrolde vw onayli bu yag nasildir ya da baska bir marka da tavsiyesi alabilirim.
Sanziman yagi; Araba Manuel Şanzıman Yağı | Otomobil | Motor Yağı | Motor Yağı Ozellikleri, Madeni Yağ Ozellikleri (http://www.castrol.com/tr_tr/turkey/products/car/manual-transmission-fluids.html)
Şanzıman neree bardaklık nere dur kalk trafikte motor bölümü rüzgar almadığı için motor sıcaklığı kaput altında yoğunlaşmıştır o yüzden o kadar ısınmıştır bana sorarsan şanzımanla ilgili sorun yok.
ghibli06
14-07-2017, 09:12
şanzıman olduğu kesin mi? egsozun sıcaklığı olmasın belki bir ısı kalkanı falan kopmuştur yerinden, manuel şanz. bu kadar ısınmaz...
banada şanzımandan çok partikül yada kat artık ne varsa yada egzozdan geliyodur gibi geldi benim cliodada çok sıkıştırınca yazın alttan sıcaklık geldiğini hissediyorum bari şekilde
Dedigim gibi arac yeni daha tanimiyorum o yuzden anormal bir durum var mi yok mu diye yazdim :) tesekkur ederim cevap verenlere. Bugun problem cikmadi dun trafikten kaynaklandi durum egsoz sicakligindan vs.