Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kharkiv - Kiev Arası Ulaşım

youssef
14-07-2017, 11:14
Selamlar,

Ay sonu Kharkiv'e gideceğim tatil için inşallah. Oradan Kiev'e geçmek istiyorum. 6 günün 4-5 gününü orada geçirmek istiyorum.

Tren ile ulaşım varmış sanırım. Bir de ekspres sefer varmış. Biletleri vs nereden alırım ? Tren ve seyahat hakkında önerdiğiniz bir şeyler var mıdır ?

Ayrıca Kharkiv ve Kiev için genel olarak eğlenmek için ne önerileriniz olur ? Yani karı kız götürme vs mevzusunu kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın :)

Bu şehirlerde hangi otellerde konaklamamı önerirsiniz ? Havuzlu güzel bir otel gibi vs.

Genel tavsiyeleriniz rica ediyorum. İlla ki gidenler vardır forumdan.

Teşekkürler.

EREN34
14-07-2017, 11:23
Tren için aşağıdaki linkten bakabilirsin.

Офіційний веб-сайт Укрзалізниці (http://www.uz.gov.ua/en/)

VIp dediği 2 kişilik yataklı kompartman oluyor. Genelde gece trenleridir 2 kişilik olanlar kapı içeriden kilitlendiğinden güvenli. Gündüz gitme, tüm gün yoda geçer. Avrupa trenleri gibi hızlı bir tren konusu yok.

Otobüse sakın binme. Otobüsler döküntü, klima hak getire ve genel olarak kalabalık. Oturacağın koltuk no olmuyor. Bulduğun yere oturuyorsun.

Aşağıdaki linkten uçak bakabilirsin. Genelde 40-50$ civarı fiyatları olur.

https://www.flyuia.com/tr/main.html

Her iki şehir içinde meydana yakın otelleri tercih et derim. Gece ara ve uzak sokaklar pek tekin olmayabiliyor. Olası darpta da polis açıkçası pek bir halta yaramıyor.

*Parkovy Pedestrian köprüsünden bungee jumping yapabilirsin :)

EREN34
14-07-2017, 11:26
edit: Otobüs firması için aşağıdaki linki kullanabilirsin. Yerel firmalara göre daha iyidir. Esas iyi otobüslerini Ukrayna dışı seyahatlerde kulanırlar.

Bus tickets for international routes | ECOLINES (https://ecolines.net/international/en)

youssef
14-07-2017, 13:47
Tren için aşağıdaki linkten bakabilirsin.

Ğфіційний веб-Ñайт Укрзалізниці (http://www.uz.gov.ua/en/)

VIp dediği 2 kişilik yataklı kompartman oluyor. Genelde gece trenleridir 2 kişilik olanlar kapı içeriden kilitlendiğinden güvenli. Gündüz gitme, tüm gün yoda geçer. Avrupa trenleri gibi hızlı bir tren konusu yok.

Otobüse sakın binme. Otobüsler döküntü, klima hak getire ve genel olarak kalabalık. Oturacağın koltuk no olmuyor. Bulduğun yere oturuyorsun.

Aşağıdaki linkten uçak bakabilirsin. Genelde 40-50$ civarı fiyatları olur.

https://www.flyuia.com/tr/main.html

Her iki şehir içinde meydana yakın otelleri tercih et derim. Gece ara ve uzak sokaklar pek tekin olmayabiliyor. Olası darpta da polis açıkçası pek bir halta yaramıyor.

*Parkovy Pedestrian köprüsünden bungee jumping yapabilirsin :)

Abi çok sağol valla baktım hepsine :) gece dikkat ederiz pek gezmeyiz artık aralarda :) otelde kalayım diyorum daha mı mantıklıdır eve göre ?

Tren de first class hafta sonu 480 grivna ya geliyor bir de bi kaç seferi daha kısa ekspress sanırım 4:40 saat sürüyor.

Otobüse baktım da 7:30 saat diyo baya uğradığı güzergah var. ve 550 grivna :)

Trende first class mı önerirsin ? kısa bir sefer olduğu için yatak yok galiba.

anıl turan
14-07-2017, 13:52
Selamlar,

Ay sonu Kharkiv'e gideceğim tatil için inşallah. Oradan Kiev'e geçmek istiyorum. 6 günün 4-5 gününü orada geçirmek istiyorum.

Tren ile ulaşım varmış sanırım. Bir de ekspres sefer varmış. Biletleri vs nereden alırım ? Tren ve seyahat hakkında önerdiğiniz bir şeyler var mıdır ?

Ayrıca Kharkiv ve Kiev için genel olarak eğlenmek için ne önerileriniz olur ? Yani karı kız götürme vs mevzusunu kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın :)

Bu şehirlerde hangi otellerde konaklamamı önerirsiniz ? Havuzlu güzel bir otel gibi vs.

Genel tavsiyeleriniz rica ediyorum. İlla ki gidenler vardır forumdan.

Teşekkürler.

ukraynaya gidiyorsun ve yanlis anlamayin diyosun, ilginc...

bende bekarken yaz tatillerimi odessa kalesini ziyaret amaciyla odessada geciriyordum.
kiev hakkinda bilgi veremem hiç gitmedim ama, neden yaz tatili icin odessa degilde kiev sormak isterim..

youssef
14-07-2017, 14:19
ukraynaya gidiyorsun ve yanlis anlamayin diyosun, ilginc...

bende bekarken yaz tatillerimi odessa kalesini ziyaret amaciyla odessada geciriyordum.
kiev hakkinda bilgi veremem hiç gitmedim ama, neden yaz tatili icin odessa degilde kiev sormak isterim..

Çünkü birinin uçak bileti git gel 310 TL(kharkiv üzerinden) diğerinin 750 TL(odessa) :)

Yanlış anlamayın derken tavsiyeler daha çok turistik gezilecek yerler üzerine olsun diye dedim. Klüp veya paralı hatun sormak istemedim demek istedim.

streetracer_nos
14-07-2017, 14:20
Bilenler karı kız klüp mlüpte yazsın da elbet yolumuz düşer.Ele muhtaç olmayalım:D

anıl turan
14-07-2017, 14:36
Çünkü birinin uçak bileti git gel 310 TL(kharkiv üzerinden) diğerinin 750 TL(odessa) :)

Yanlış anlamayın derken tavsiyeler daha çok turistik gezilecek yerler üzerine olsun diye dedim. Klüp veya paralı hatun sormak istemedim demek istedim.

şaka yapıyorum, yanlis anlama... madem yaz tatili neden denize kıyısı olan bi yere gitmiyorsun-du aslinda sorumun amaci...
iç hatlar ucak biletlerinin cok pahali oldugunu duymuştum , kieve gitmedim ama nufus cuzdani ile bile artık gidilebilindiginden suyunu cikartiriz oralarin, o yuzden cok gece kalmadan tadini cikar...

youssef
14-07-2017, 14:41
şaka yapıyorum, yanlis anlama... madem yaz tatili neden denize kıyısı olan bi yere gitmiyorsun-du aslinda sorumun amaci...
iç hatlar ucak biletlerinin cok pahali oldugunu duymuştum , kieve gitmedim ama nufus cuzdani ile bile artık gidilebilindiginden suyunu cikartiriz oralarin, o yuzden cok gece kalmadan tadini cikar...

estf. haklısınız valla zaten çok türk varmış yine :) Odessa da bir dahakine inş :) Nufüs cüzdanı yenileme bir ay sürüyor pasaport 2 gün :) kimlik hala gelmedi benim. Pasaport ile gideceğiz kısmetse bakalım.

300E
14-07-2017, 15:25
Klüp, bar vs fazla bulaşma, Türk olduğunu anlarlarsa fazla fazla geçiriyorlar, ödeyemezsen pasaportunu falan rehin alıyorlar, birde polislik bir olayada karışma, polislerde üç kağıtçı, koparacak yer arıyorlar.

EREN34
14-07-2017, 16:12
Abi çok sağol valla baktım hepsine :) gece dikkat ederiz pek gezmeyiz artık aralarda :) otelde kalayım diyorum daha mı mantıklıdır eve göre ?

Tren de first class hafta sonu 480 grivna ya geliyor bir de bi kaç seferi daha kısa ekspress sanırım 4:40 saat sürüyor.

Otobüse baktım da 7:30 saat diyo baya uğradığı güzergah var. ve 550 grivna :)

Trende first class mı önerirsin ? kısa bir sefer olduğu için yatak yok galiba.

Kharkiv-Kiev tren ve otobüslerini incelemeden yazmıştım açıkçası. Hangisi aklına yatıyorsa diyeyim. Tren gündüz ok ama gece sarhış vs çok oluyor.

Ev konusunda airbnb vs. uçuk durumda. Zamanında Ukrayna'nın yerel bir sitesini bulmuştum ve fiyatlar 4te 1i falandı. Bir araştır derim.

Turistik olarak Love Tunnel'ı bir araştır. Kiev'den trenle gidiliyor ama tek tren ve vardığı saat sabahın körü oluyor. Orada bir foton olsun derim. Birde sivrisinek için off gibi birşey sür. Acaip sinek olabiliyor.

Kiev'de gecelere akmayacaksan 4-5 gün fazla. 2 bilemedin hadi 3 günlük bir şehir. Oradan ya Lviv yap yada Minsk. Lviv'e yataklı trenle gece geçip konaklama parasına bedavaya ulaşmış olur ve zamandan kazanırsın. Minsk için maalesef uçak yada otobüs. Uçak pahalı, otobüs ise her gün yok ve zaman alıyor

youssef
15-07-2017, 14:52
Kharkiv-Kiev tren ve otobüslerini incelemeden yazmıştım açıkçası. Hangisi aklına yatıyorsa diyeyim. Tren gündüz ok ama gece sarhış vs çok oluyor.

Ev konusunda airbnb vs. uçuk durumda. Zamanında Ukrayna'nın yerel bir sitesini bulmuştum ve fiyatlar 4te 1i falandı. Bir araştır derim.

Turistik olarak Love Tunnel'ı bir araştır. Kiev'den trenle gidiliyor ama tek tren ve vardığı saat sabahın körü oluyor. Orada bir foton olsun derim. Birde sivrisinek için off gibi birşey sür. Acaip sinek olabiliyor.

Kiev'de gecelere akmayacaksan 4-5 gün fazla. 2 bilemedin hadi 3 günlük bir şehir. Oradan ya Lviv yap yada Minsk. Lviv'e yataklı trenle gece geçip konaklama parasına bedavaya ulaşmış olur ve zamandan kazanırsın. Minsk için maalesef uçak yada otobüs. Uçak pahalı, otobüs ise her gün yok ve zaman alıyor

Çok çok teşekkür ederim. İnceliyorum bugün hepsini.

Sadık Özyer
15-07-2017, 16:28
Bende gidicem çok merak ediyorum 1 hafta kalayım diyorum . Ne kadara maal oluyor?

youssef
24-07-2017, 14:36
Bende gidicem çok merak ediyorum 1 hafta kalayım diyorum . Ne kadara maal oluyor?

Dönüşte yazarım maliyet kalemlerini :)

free-hifi
24-07-2017, 14:42
forumda bir konusu daha açılmıştı sanırım. İş gezisine gidenlere öğütler diye youtube video vardı bulamadım

srknzfr
24-07-2017, 15:58
defalarca kharkiv - kiev , lviv - kiev arası trenle yolculuk yaptım. hızlı tren diye tabir ettikleri trenler 5 saatte gidiyor. yavaş olanlar 8-9 saat. Hızlı trenleri tercih etmenizi öneririm fiyatları oldukça uygun ve trenler yepyeni. Kesinlikle 4-5 dolar fazla verip 1st Class alın daha rahat edersiniz. ve trende satılan Hotdog'lardan yemeyi unutmayın :D çok lezzetli

srknzfr
24-07-2017, 16:00
güncel olarak sürekli gidip geldiğim rotalar olduğu için herhangi bir bilgi almak isterseniz yardımcı olurum her zaman

youssef
24-07-2017, 16:09
güncel olarak sürekli gidip geldiğim rotalar olduğu için herhangi bir bilgi almak isterseniz yardımcı olurum her zaman

o zaman şunu sorayım, bileti internetten mi alayım önceden yoksa gittğimde mi alayım ? :) bavul için ek ücret ödüyor muyuz tren de ? intercity+ hızlı tren 498 grivna 1st class. ben de onu düşündüm.

youssef
24-07-2017, 16:11

bu fiyat 30'u sabahu 07:22 ** için :) artıyor mu fiyatlar ?

srknzfr
24-07-2017, 16:24
o zaman şunu sorayım, bileti internetten mi alayım önceden yoksa gittğimde mi alayım ? :) bavul için ek ücret ödüyor muyuz tren de ? intercity+ hızlı tren 498 grivna 1st class. ben de onu düşündüm.

bileti internetten alman daha sağlıklı olacaktır gittiğinde 1st class yer bulamama ihtimalin var çünkü gişeden alırken. bavula herhangi bi ücret ödemiyosun.

bileti mutlaka print et ve yanına al

bu fiyat 30'u sabahu 07:22 ** için :) artıyor mu fiyatlar ?

fiyatlar trenin doluluk durumuna göre artabilir ancak bundan emin değilim. genel olarak artmıyor diye biliyorum. aşağı yukarı aynı ücretleri ödedim ben hep

youssef
24-07-2017, 16:53
bileti internetten alman daha sağlıklı olacaktır gittiğinde 1st class yer bulamama ihtimalin var çünkü gişeden alırken. bavula herhangi bi ücret ödemiyosun.

bileti mutlaka print et ve yanına al

fiyatlar trenin doluluk durumuna göre artabilir ancak bundan emin değilim. genel olarak artmıyor diye biliyorum. aşağı yukarı aynı ücretleri ödedim ben hep

Tamam çok teşekkürler. Orada ayrıca basılıyor mu bilet ? bavulu şunun için sordum, bilet alırken isim yazma safhasında "equipment" diye bir ayrıntı vardı da 5-10 grivna arasına. onun için sordum. gerçi bunun çok önemi yok. Sosisli domuzdan galiba değil mi :))) bir de trende nerden yer aldığımın önemi var mı ?

Eriador
25-07-2017, 13:20
Kakadu club var ( kapandi diye bir soylenti var ) eger aciksa kesin gidin hic pisman olmiyacaksiniz.Ne istersen var diyim sen anla :)

srknzfr
25-07-2017, 15:48
Tamam çok teşekkürler. Orada ayrıca basılıyor mu bilet ? bavulu şunun için sordum, bilet alırken isim yazma safhasında "equipment" diye bir ayrıntı vardı da 5-10 grivna arasına. onun için sordum. gerçi bunun çok önemi yok. Sosisli domuzdan galiba değil mi :))) bir de trende nerden yer aldığımın önemi var mı ?

bileti orada bastırmakla uğraşma burdan basılı halde git derim ben. sosisli domuz mu değil mi bilmiyorum ama çok başarılı :D nerden yer aldığının bir önemi yok ancak bazı koltukların pozisyonu trenin gidiş yönünün aksine. ben o koltuklarda oturamıyorum mesela.

youssef
25-07-2017, 16:19
bileti orada bastırmakla uğraşma burdan basılı halde git derim ben. sosisli domuz mu değil mi bilmiyorum ama çok başarılı :D nerden yer aldığının bir önemi yok ancak bazı koltukların pozisyonu trenin gidiş yönünün aksine. ben o koltuklarda oturamıyorum mesela.

valla internette göstermiyordu aldım rastgele :) ne denk gelirse artık. pdf olarak da geldi biletler. bastımda. yönlendirme için tşk.

GKD
26-07-2017, 19:28
bende kurban bayramında kiev e gidiceğim 3 gece deneyimleri paylaşırım :)

pasha34
06-08-2017, 21:17
karı kız kluplerini bilmem ama elektronik müzik seviyorsanız cidden ortamı da güzel mekanlar tavsiye edebilirim. benim 2 senedir turkiye de gece hayatım 1 ya da 2 dir... kievi gordukden sonra burda 1 tl harcamam eglenceye .

TaxiDriver
06-08-2017, 21:37
Gözde olan ukrayna şehirleri artık bence zamanı geçmiş durumda.
Artık türk/arap/azeri turistlerden dolayı insanlar kaçıyor. Adı sanı internette yazmayan Yerlerde takılıyorlar.
Merkezlerde adı bilinen kluplerde ise sap oranları %60-70 lere çıktı. 2014 te Lviv'de 2 ay kaldım. diger yerlere de gittim
O zaman Adam Gibi adam Günleriydi. Türkler henüz tam istila etmemiş. TL, Grivna karşısında daha güclüydü
Herşey korkunç ucuzdu. Lviv'de, Modern Art Hotel'in KING SUİT'inde günlügü türk parası ile 70 TL e kalıyordum!
15 Tane ülke gezdim. Daha öyle bi süper Süit görmedim.. 5-10 metre tavan yükseltigi vardı.
Turistler, çok bol para saçmaya başlayınca, merkez ahalisi uyandı ve zam yapmaya başladılar. şimdilerde durum ne bilmiyorum
Ama o zamanlar Yaşıyorduk Be !
Lviv, Muhafazakar ve Milliyetçi bir şehir
Yerli kızların, Turistler ile gezmesi çevrece pek hoş karşılanmazdı.

TaxiDriver
06-08-2017, 21:38
Tavsiyem:rotayı BELARUS/Minsk'e çevirin..Tecrübeye Sabit..
Ama hayatımda gördügüm En Yüzsuz/Suratsız insanlardır orası ayrı

pasha34
06-08-2017, 22:04
Tavsiyem:rotayı BELARUS/Minsk'e çevirin..Tecrübeye Sabit..
Ama hayatımda gördügüm En Yüzsuz/Suratsız insanlardır orası ayrı

belarusu bilmem ama ukraynada da pek güler yuzlu erkek görmedim.. evet uyuz oluyor bizim turklere orası net.. ama insan once bi kendısıne bakacak, 30 yasın ustunde alkolik olmayan erkek yok gibi.. yanlıs hatırlamıosam gecen sene haziranda saat 10 dan sonra otobus duraklarında kiosklarda vs alkol satışı yasaklandı... inanılmaz derecede içiyorlar, hayatları alkol boks ve futbodan ibaret gibi.