Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen DS3 HDi 'a Neler Yapabiliriz?

Sayfa : 1 [2]

Aranel Ciryatan
01-05-2018, 20:27
inş. en kısa zamanda çözersin.

takipteyim :)

valla tapagaz gidiste problem yok 1.8 bar peak ile yuruyor hissiyat cok guzel. hissiyat diyorum daha dyno yapmadik yani guc belli degil ama 2'yi bitirene kadar sariyor dip gazda. ama iste sabit gazdaki bu kesilmeler sehir ici kullanimda cok rahatsiz edici. ingilteredeki eleman bosuna 150 deneme ile yaptim dememis :)

Aranel Ciryatan
23-05-2018, 18:10
HDi cılar buraya :D ile bugün kesilme problemini çözdük fakat araç dip gazda bir süre kalınca P0100 hatası veriyor ve aracı kesiyor. yazılımdan 1.9 bar ayarlamasına rağmen araç 2 bar üzerine çıkmaya çalışıyor ve 2 bar'a ulaşınca arıza veriyor.

Şimdi VNT üzerinden manuel ayar kısman lazım dedi fakat VNT'yi kontrol ettiğimde ben şahsen bir kısma yeri göremedim. Bu GTD1244VZ konusunda tecrübeli olanlar varsa beklerim konuya :D yada durumla ilgili başka fikri olan varsa :D

Sadık Özyer
28-05-2018, 17:48
Şu hdi ile uğraşmak yerine bi tdi ile uğraşsan şu an 250 hp idin :D

Aranel Ciryatan
28-05-2018, 21:20
Şu hdi ile uğraşmak yerine bi tdi ile uğraşsan şu an 250 hp idin :D

amacım 250 hp yapmak olsa zaten benzinli alırım :D şehir için keyifli kullanımlık bir araba yapmak idi derdim ama yazılım olayı çözülemedi. Saolsun ingilteredeki arkadaş da para derdinde sadece en ufak bir tüyo vermiyor bana ver parayı ben yazarım başka kimse yazamaz diyor :D

Sadık Özyer
28-05-2018, 22:53
amacım 250 hp yapmak olsa zaten benzinli alırım :D şehir için keyifli kullanımlık bir araba yapmak idi derdim ama yazılım olayı çözülemedi. Saolsun ingilteredeki arkadaş da para derdinde sadece en ufak bir tüyo vermiyor bana ver parayı ben yazarım başka kimse yazamaz diyor :D

kanküü bak şimdi senin o vnt aktüalatör müdür nedir artık onda wg gibi dişler var onu oynucaksın . muhtemelen sıkman gerekicek. Foto koy buraya.

Aranel Ciryatan
29-05-2018, 06:36
maalesef bu turbonun vnt sinde WG gibi dis ve ayar yok. aktuator un baglanti yerinde sadece bir ayar bolumu var ama suan en kisikta olmasina ragmen araba 2 bar uzerine cikmaya calisiyor. Özgün 1.9 ayarladım demisti en son.

tolga_55
29-05-2018, 16:04
o en kısıkta değildir. Vnt en kapalı haldedir. Bi fotosunu atar mısın?

tolga_55
29-05-2018, 16:05
birde 2 bardan kastın atmosfer basıncı dahil mi hariç mi?

Aranel Ciryatan
29-05-2018, 16:17
birde 2 bardan kastın atmosfer basıncı dahil mi hariç mi?

2 bar dedigim boost göstergesinde gördüğum basınç

vnt ayari sadece su asagidaki vidalardan yapiliyor.

https://i.hizliresim.com/g6LzBN.jpg

B.Koçer
30-05-2018, 17:40
Aranel Ciryatan

Bende ds3 dizel kervanına katıldım :D

Sizden bol bol yardım alacagım paslasırız :D 1 haftalık yogun bir tempomuz var araç ile ilgili biz ilk once dıs odaklı davrandık

nasip olursa coolerı orj bırakıp bırseyler yapacagım motora ılerleyen zamanlarda
Şımdılık ;

jantlardan bıraz kılo atıp , aero yu ıyılestırıyoruz :)

Ufak bi teaser vereyim de kendı konusunda herşeyi paylaşacağım

https://i.hizliresim.com/9NpgE9.jpg

mikelazi
30-05-2018, 17:46
maalesef bu turbonun vnt sinde WG gibi dis ve ayar yok. aktuator un baglanti yerinde sadece bir ayar bolumu var ama suan en kisikta olmasina ragmen araba 2 bar uzerine cikmaya calisiyor. Özgün 1.9 ayarladım demisti en son.

varmı bir gelişme

B.Koçer hayırlı olsun

B.Koçer
30-05-2018, 18:09
varmı bir gelişme

B.Koçer hayırlı olsun

Tişikkirler :D

Aranel Ciryatan
30-05-2018, 20:08
Hayırli olsun B.Koçer
mikelazi yok gelişme özgün cvp vermedi mesajlarıma :)

tolga_55
31-05-2018, 07:31
Hayırli olsun B.Koçer
mikelazi yok gelişme özgün cvp vermedi mesajlarıma :)

Aslında senin ilacın hem teknik anlamda bilgisi olan hemde yazılımla uğraşan Ümit abi .

Aranel Ciryatan
31-05-2018, 09:09
Aslında senin ilacın hem teknik anlamda bilgisi olan hemde yazılımla uğraşan Ümit abi .
kimdir nerededir yani artık başka çözümler arıcam maalesef.

tolga_55
31-05-2018, 09:37
kimdir nerededir yani artık başka çözümler arıcam maalesef.

pm attım. 10krktr

mikelazi
31-05-2018, 09:53

ümit abi dediğin???

seref1
31-05-2018, 14:28
ümit abi dediğin???

2CR Ümit bağıran'dan bahsediyor arkadaş sanırım

mikelazi
31-05-2018, 14:35
eyvallah...

Aranel Ciryatan
31-05-2018, 16:57
Ümit bey ile görüştüm. sağolsun getir yapalım demedi hemen durumu anlattı. OBD'den yazılmayan araba için VNT ayarı yapmak çok zor dedi. Kişisel tavsiye olarak orijinal turboya dönüp ona hibrid yapmamı önerdi.

Bu işe girişmeden önce keşke yazılım olayını daha iyi netleştirseymişim. Şimdi eski turboya dönmek istesem resmen 2 katı masraf.

levent
01-06-2018, 02:15
Obd ile vnt ayarı alakası çok saçma bence.

Keza obd den de okusan, beyni açıp bdm de yapsan tricore da yapsan her koşulda (aynı arabadan bahsettiğimiz sürece) aynı haritalarla oynanacak.

Aranel Ciryatan
01-06-2018, 05:20

Keza obd den de okusan, beyni açıp bdm de yapsan tricore da yapsan her koşulda (aynı arabadan bahsettiğimiz sürece) aynı haritalarla oynanacak.

en azından adam acik acik yapmam ben o araci dedi vnt oldugu icin. :)

CenKeR
01-06-2018, 07:38
Ümit bey ile görüştüm. sağolsun getir yapalım demedi hemen durumu anlattı. OBD'den yazılmayan araba için VNT ayarı yapmak çok zor dedi. Kişisel tavsiye olarak orijinal turboya dönüp ona hibrid yapmamı önerdi.

Bu işe girişmeden önce keşke yazılım olayını daha iyi netleştirseymişim. Şimdi eski turboya dönmek istesem resmen 2 katı masraf.

işte bu yüzden oem turboyu hybridlemiştim ben abi sorunsuz sıkıntısı hem keyif verici oldu hem tatminkar hemde kesme tekleme sorunum olmadı :) biliosn bende turno alıocaktım araştır et düşün taşın oem+hybrid daha mantıklı gelmişti

tolga_55
01-06-2018, 07:48

Obd den okuyosun ayarlıyosun geri yüklüyosun yükleme okuma edc16 da 1.5 dakikaydı. bdm işkence sök-oku-ayarla-yükle gerçekten uzun iş... Ben güncel hdi ların obd den yazılmadığını bilmiyordum...

1 deneme ile tamam vnt ayarı oldu muhabbeti olmaz malesef.

mikelazi
01-06-2018, 11:33
anladığım araç yapılır,ama işçiliği zor ve külfetli diye kimse girişmek istemiyormu.

Aranel Ciryatan
01-06-2018, 12:15
Obd den okuyosun ayarlıyosun geri yüklüyosun yükleme okuma edc16 da 1.5 dakikaydı. bdm işkence sök-oku-ayarla-yükle gerçekten uzun iş... Ben güncel hdi ların obd den yazılmadığını bilmiyordum...

1 deneme ile tamam vnt ayarı oldu muhabbeti olmaz malesef.

edc17c10 var benim aracta buda obd ile olmuyormus. dedigin gibi zahmet istiyor. ecutuned ile gorusmustum o donem o yapamam dedi, ecufast custom yapmiyorum dedi, Özgün yaparım dedi ama ilk yazılın 22.03.2018 de yapilmış şimdi faturama baktım. açıkçası yaparım demese hiç girişmeyecektim bu işe hybrid yapacaktım.

Aranel Ciryatan
01-06-2018, 12:16
anladığım araç yapılır,ama işçiliği zor ve külfetli diye kimse girişmek istemiyormu.

aynen külfetli iş yanaşmıyorlar. cidden hdi motordan ve vnt ayarindan anlayam bir yazılımcı bulmam lazim
hayir bide özgün manuel kıs dedigi icin manuel vnt ayarinida bozduk araçta.

tolga_55
01-06-2018, 13:47

OBD den yapılsa dosyayı yükler yola çıkar. Log alır aldığı veriye göre yine yol üzerindeyken ayarını yapar. Kenara çekip dosyayı yükler.

Ama obd den olmayınca dosya oku ayarla yaz test et aldığın veriye göre tekrar beyni sök yaz filan çok meşakatli.

aynen külfetli iş yanaşmıyorlar. cidden hdi motordan ve vnt ayarindan anlayam bir yazılımcı bulmam lazim
hayir bide özgün manuel kıs dedigi icin manuel vnt ayarinida bozduk araçta.

Yapılacak en mantıklı şey turboyu söküp vnt ayarını makinada yaptırıp satmak. Orjinal turboyuda hibritler yola devam edersin denildiği gibi...

mikelazi
01-06-2018, 14:07
ew10 406 emme-kelebek-dereceli-header-remus girişmiştik.onunda beyin sökülerek yazılımı yapılmıştı dynoda.baya meşakatli ve zaman istiyen bir işti.tak sök,tak sök.demekki bu iş yazılımcıya göre değişiyor.
yani olmuyor değil.oluyor uğraşmak istemiyorlar.

o zaman 1 soru sizlere
biz 2 tane 1.6crdi vengayız.yazılım için bizimde beyinler söküldü(edc17).diğer arkadaşın bir kaç sorunu oldu.yazılımı, güncelleme gerekti,bizim bir kaç isteğimiz oldu.bu sefer araca obd den bağlandı ve güncellemeleri yaptı.
tabi meraktan sordum ilk söküldüde,şimdi obd den nasıl yüklüyorsun diye.beyindeki kilidi açtım demişti.bu tarz bir muhabbet Aranel Ciryatan içinde uygulanamazmı???

Aranel Ciryatan
01-06-2018, 15:55
son cagre eger alternatif cozum bulamazsam bendeki turboyu alip orijinal turboyu hybrid yapcak kafa kafaya el sıkışacak birini bulmaya çalışıcam. sifir turbo aldik kullanamioz :)

mikelazi
01-06-2018, 18:10
hayırlısı olsun artık.

Sadık Özyer
01-06-2018, 18:47
Megachipse uğra , senin ilacın Gazihan.. Birlikte gidelim hatta.

levent
01-06-2018, 19:32
Megachipse uğra , senin ilacın Gazihan.. Birlikte gidelim hatta.

Mehmet abi sever alengirli işleri.. :D

mikelazi
02-06-2018, 09:34
o kadar emek verdin,hemen pes etme bencede

Sadık Özyer
02-06-2018, 13:21
Call me 05076974834 hadi bursaya gidek benim arabada orda.

Aranel Ciryatan
02-06-2018, 17:14
simdi fark ettim araba ariza yakmiyor ama arka planda p0299 verip cruise falan kullanmama izin vermiyor. valla yakicam arabayi. ozgun e yazdim simdi anlattim durumu bakalim ne diyecek ama bu manuel vnt ayarinida bozduk. sadik bursaya gitme sansim yok ben o kadar zamani olan biri degilim maalesef :) yazilimi bursada yaptirmaya calismam demek uzun bir sure paso bursaya gidip gelmem demek. eski turboya donsem daha ucuza cikar

levent
02-06-2018, 21:59
simdi fark ettim araba ariza yakmiyor ama arka planda p0299 verip cruise falan kullanmama izin vermiyor. valla yakicam arabayi. ozgun e yazdim simdi anlattim durumu bakalim ne diyecek ama bu manuel vnt ayarinida bozduk. sadik bursaya gitme sansim yok ben o kadar zamani olan biri degilim maalesef :) yazilimi bursada yaptirmaya calismam demek uzun bir sure paso bursaya gidip gelmem demek. eski turboya donsem daha ucuza cikar

Götürüp Mehmet abiye bırakcaksın, 1 hafta 10 güne max halledip teslim alıcaksın demek istiyor Sadık :D

Sadık Özyer
03-06-2018, 12:10

levent doğru diyor , git gel ne demek bırakcan alıcan bebiş gibi.

mikelazi
28-06-2018, 10:26

naptın müdür

ses seda yok

Aranel Ciryatan
28-06-2018, 10:29
bugun gazihan ile gorusecegiz. atasehir e gel bugun bir on görüşme yapalım ve müsait gün belirleyelim dedi.

mikelazi
28-06-2018, 10:36
bugun gazihan ile gorusecegiz. atasehir e gel bugun bir on görüşme yapalım ve müsait gün belirleyelim dedi.

hayırlısı olsun.

okadar emek verdin,iyi haberlerini bekliyorum.

cess
28-06-2018, 14:23
O kadar emek verip uğraşıp emek verdikten sonra böyle sıkıntıların çıkması üzücü. Ds3 seven birisi olarak sonucu bende merak ediyorum

Sadık Özyer
12-07-2018, 17:30
arabanin yanindayim cok guzel olmus. dogru yolu bulmussun :)

mikelazi
12-07-2018, 17:36
hadi hayırlısı olsun

Aranel Ciryatan
12-07-2018, 18:35
arabanin yanindayim cok guzel olmus. dogru yolu bulmussun :)

ahahaha saolasın valla bıraktık bakalım dün heralde ilgilenmeye başladı. Bugün bende bir facebook hikayesinde gördüm aracımı :D

Aranel Ciryatan
12-07-2018, 18:36
hadi hayırlısı olsun

saolasın :)

Sadık Özyer
12-07-2018, 22:49
o pacaliklar olmamis yalniz. bitince benim duldulle deneyelim.

Aranel Ciryatan
06-09-2018, 20:29
sizlerinde destekleri ile Mehmet Gazihan'a götürdüm aracımı. 12.Temmuz.2018 tarihinde Mehmet orijinal yazılımı tekrar yükletmemi istedi. Bende Serhan Oto Citroen servisi ile görüşerek geçtiğimiz Cumartesi (tatil vs derken kaldı bu tarihe) orijinal yazılımın yükletilmesini sağladım.

Birde ne göreyim araba orijinal yazılım ile sorunsuz gidiyor. Sadece DPF arızamız var oda normal DPF yok :D Neyse bugün Mehmet Gazihan aracımı tekrar yazdı ve şuan 2.0 bar peak ile yürüyor araç. Boost problemi yok. Altlar süper üstler süper. Dyno yapmadık "1-2 hafta bir bin. Arıza falan yakarsa kontrol edelim. Bazen sensörler hemen yakmıyor" dedi ve 1-2 hafta sonra hatta biraz daha açarız aracı ve dyno yaparız dedi.

Öncelikle burada Mehmet Gazihan'a gitmeme vesilen olan dostlara ve Mehmet Gazihan'a sonsuz teşekkürler. Aylardır süren aracımın dengesizliğini aracı kendi kullanıp kontrol ve testler yaparak çözdü.

levent
07-09-2018, 00:35
Demiştik ilacın Mehmet abi diye :)

malkoc
07-09-2018, 07:43
Hikayenin sonunun mutlu bitmesine sevindim o kadar emekten sonra olmasaydı yazık olurdu güle güle kullanın dyno verilerini bekliyoruz

tolga_55
07-09-2018, 08:33
Gazihan bazı bayilerinden dolayı sevilmiyor. Aynı zamanda bazı markaların fanboyları gereksiz eleştirilerle yıprattılar diye düşünüyorum. Dizel üzerine böyle bilgili bir adamın olması çok güzel.

mikelazi
07-09-2018, 10:02
gözün aydın mehmet

sorunsuz binmen dileğiyle.

peak 2 bar,cont 1.7falan yürüyor herhalde.işim yüzenden dynoya ben çıkmadım.hep aklımda.

1-2hafta sonra çık dene derim.güçten çok eğrini çok merak ediyorum.

Aranel Ciryatan
11-09-2018, 14:16
gözün aydın mehmet

sorunsuz binmen dileğiyle.

peak 2 bar,cont 1.7falan yürüyor herhalde.işim yüzenden dynoya ben çıkmadım.hep aklımda.

1-2hafta sonra çık dene derim.güçten çok eğrini çok merak ediyorum.

Cont 1.8 civarı. 2 bar ı nadir görüyor zaten genelde 1.95 falan. keyifli şuan baya sürüsü. 2. viteste falan dip gaz yapmaya gelmiyor hemen ESP devreye giriyor.

Pazar bir Citroen buluşmasına gittik. Çıkışta araba bir anda "Engine Management Faulty" verdi. (Resmen göze geldik) İşin enteresanı arıza lambası falanda yakmadı sadece service yanıyordu. OBD ile baktım ama OBD hatayı bulamadı. kontak kapatıp açınca siliniyor gaza basınca tekrar geliyordu. Neyse dün yani Pazartesi ustama gittim. Diagbox ile baktık fasılalı iletişim hatası vermiş ABS beyni ile motor beyni arasındaki bağlantıya. Sildik problem geçti. Cumartesi Kadiköy Eski Salı Pazarı otoparkında cüzdandan parayı çıkarmaya çalışırken sol tarafı çukara vurmuştum altını. Herhalde o ara bir kesinti oldu. Sonrasında çünkü hiç basmadım eve giderken hep yağmur vardı.

Şimdilik problem yok gibi bakalım :D Maşallah diyim ben yine. Hanıma da dedim zaten çok paylaşım yapma foto falan göze geliyoruz resmen die :D

i-vtec07
11-09-2018, 14:51
Abi bi kadran videosu görelim artık :) kazasız belasız sürüşler

mikelazi
11-09-2018, 15:49
Cont 1.8 civarı. 2 bar ı nadir görüyor zaten genelde 1.95 falan. keyifli şuan baya sürüsü. 2. viteste falan dip gaz yapmaya gelmiyor hemen ESP devreye giriyor.

Pazar bir Citroen buluşmasına gittik. Çıkışta araba bir anda "Engine Management Faulty" verdi. (Resmen göze geldik) İşin enteresanı arıza lambası falanda yakmadı sadece service yanıyordu. OBD ile baktım ama OBD hatayı bulamadı. kontak kapatıp açınca siliniyor gaza basınca tekrar geliyordu. Neyse dün yani Pazartesi ustama gittim. Diagbox ile baktık fasılalı iletişim hatası vermiş ABS beyni ile motor beyni arasındaki bağlantıya. Sildik problem geçti. Cumartesi Kadiköy Eski Salı Pazarı otoparkında cüzdandan parayı çıkarmaya çalışırken sol tarafı çukara vurmuştum altını. Herhalde o ara bir kesinti oldu. Sonrasında çünkü hiç basmadım eve giderken hep yağmur vardı.

Şimdilik problem yok gibi bakalım :D Maşallah diyim ben yine. Hanıma da dedim zaten çok paylaşım yapma foto falan göze geliyoruz resmen die :D

ağız tadıyla bin.çok emek ve para harcadın maşallahın en kallavisini hakettin. :)

aynen kadran videosu iiii olur

Aranel Ciryatan
15-11-2018, 20:39
Evet uzun bir aradan sonra güncel olsun. En sonunda Mehmet Gazihan ile boş günlerimizi denk getirip bugün son dokunuşlar için aracımı kendisine götürdüm. Uzun ve güzel sohbetlerle beraber aracımıza en sonunda ölçüm yaptık ve sonuç gayet güzel gözüküyor :) Tekrardan kendisine sonsuz teşekkürler.

https://i.hizliresim.com/Ov2DM4.jpg

Aranel Ciryatan
17-11-2018, 12:36
Bu arada hem tekrar güncel olsun hemde bu işe girişecekler için özel olsun.

Aracımda GTD1244vz turbo uygulaması bulunmaktadır. Bu turbo 1.6 HDi motorların Euro6 versiyonlarında kullanılan turbodur. Genelde 1.6 HDi 120 hp versiyonlarda kullanılmaktadır. VNT'li turbo olduğu için tepkileri diğer turboya göre daha iyidir. Aracımda extra olarak RCZ intercooler, krom boost boruları ve krom egzoz sistemi bulunmaktadır. Son susturucu olarak sesi biraz engellemesi için 60'lık spor susturucu kullanılmıştır. Araç bu şekilde 92 beygir olan orijinal halinden 158 beygir 340 nm tork olan gücüne ulaşmıştır.

Şuan keyifli bir sürüş sunmaktadır. Daha büyük turbolar tabii ki uygulanabilir fakat aracı kesip biçmeden tamamen orijinal hali ile kullanım için bu turboyu ideal buldum ben.

Bu araçlarda 1.6 bar üzerinde arıza yanmaktadır. Bir çok HDi kullanıcısının bu engel ile karşılaştığını görebiliyorum. Hem bu engeli çözmek hem de araca uygun bir yazılım desteği almak için de Mehmet Gazihan ile görüşebilirsiniz. Turbo değişimi konusunda Yurt Motorsport Harun Yurt destek olmuştur. Egzoz ve boost boruları Fidex Performans Ahmet Fidan tarafından yapılmıştır. Soru sormak isteyen olursa seve seve destek olmak isterim. Keza bu süre zarfında çıkabilecek bir çok sorun hakkında bilgi sahibi olmuş oldum.

mikelazi
17-11-2018, 16:14
çok cixxx olmuş.

maşallah iyi günlerde bin.

Aranel Ciryatan
02-12-2018, 13:49
HDi motorlar için 4 bar map sensörü var mı acaba bilen bir arkadaş var mı? :D

Aranel Ciryatan
04-02-2019, 18:56
Güncel olsun sonunda jantları boyattım :D

Yalnız araç ailemin apartmanında idi jantlar boyada iken. Açık otopark ve resmen çamur yağmış o yüzden detaylı çekmedi. Afedersiniz *** götürüyor :D

https://i.hizliresim.com/8aaQW7.jpg

Aranel Ciryatan
05-03-2019, 07:33
Boya koruma sonrası biraz foto paylaşayım :) Bu arada 208 GTi alma düşüncem olduğu için araç ilan dışı satılık. Düşünen olursa özelden yazabilir.

https://i.hizliresim.com/ZXaNrA.jpg
https://i.hizliresim.com/lq8Yok.jpg
https://i.hizliresim.com/V9GpZV.jpg
https://i.hizliresim.com/nQaPvg.jpg
https://i.hizliresim.com/163P9D.jpg
https://i.hizliresim.com/LlXPJ1.jpg
https://i.hizliresim.com/r5aLqM.jpg
https://i.hizliresim.com/7apmOv.jpg
https://i.hizliresim.com/P1A3RQ.jpg
https://i.hizliresim.com/qdaqgW.jpg
https://i.hizliresim.com/MVbYza.jpg

RsSeko
03-04-2019, 09:49
Elinize emeğinize sağlık kesenize bereket.
son haliyle hiç dbn süresi aldınız mı ? araaç kaç kg ? kaç barda peak atıyor turbo ?
0-100
50-150
100-200 ?

Aranel Ciryatan
03-04-2019, 09:59
Elinize emeğinize sağlık kesenize bereket.
son haliyle hiç dbn süresi aldınız mı ? araaç kaç kg ? kaç barda peak atıyor turbo ?
0-100
50-150
100-200 ?

Süre ölçümü hiç yapmadım doğrusu. Amacım rolling vs koşturmak degildi projenin basindan beri. amacim aracin seri olmasi ve az yakmasi idi. Bu hedeflerime de ulastim :)

suan 2.0 bar peak 1.7-1.8 bar ile yürüyor araç.

RsSeko
03-04-2019, 12:25
Süre ölçümü hiç yapmadım doğrusu. Amacım rolling vs koşturmak degildi projenin basindan beri. amacim aracin seri olmasi ve az yakmasi idi. Bu hedeflerime de ulastim :)

suan 2.0 bar peak 1.7-1.8 bar ile yürüyor araç.

Hızlandığının en iyi gerçek göstergesi süre almaktır aslında stok süre ile karşılaştırmak basit bazen dizeldeki tork hissiyatı hızlanmış çok hızlı gibi gösterebiliyor. Musait bir zamanınızda süre alıp paylaşabilirseniz sevinirim.
şu an bendede 1.6 tdci focus var hybrd turbo big cooler 100 mm green hava filtresi down pipe stage 3 2.1 peak 2 bar basıyoruz bayağı keyifli duman akıllı gidersen sıfır :) kafamda biraz gtd 1449 turboya geçmek var hatta turbo evde bir flanş vs işleri var :)

RSX
09-04-2019, 22:49
Boya koruma sonrası biraz foto paylaşayım :) Bu arada 208 GTi alma düşüncem olduğu için araç ilan dışı satılık. Düşünen olursa özelden yazabilir.

https://i.hizliresim.com/7apmOv.jpg

greddy basınç saati var bende de fakat pakkensde 1.6 peak 1.4 cont yürürken greddy taktım 1.0 cont yürüyor peak yok :) calibrasyon ayarı var mı yoksa sensör mü bozuk ? sende böyle bi skntı yaşadın mı

Tukiozg
20-12-2019, 16:12
Şimdi bu psa 1.6 hdi lar 1.6 bar basamıyor bassa bile arızaya düşüyo demişşinizde en son 2.0 bar civarlarda bastığınız yazıyor
Basıncı artırmayan selenoid valfimi ? O mu engelliyordu ?
Nasıl çözdünüz?

Aranel Ciryatan
23-12-2019, 17:16
Şimdi bu psa 1.6 hdi lar 1.6 bar basamıyor bassa bile arızaya düşüyo demişşinizde en son 2.0 bar civarlarda bastığınız yazıyor
Nasıl çözdünüz?

MAP arızaya çekiyordu aracı. MAP emulatör ile çözdük.

RsSeko
08-01-2020, 15:04
Nasıl çözdünüz?

Ben psa 1.6 tdci ile emülatörsüz 2.2 peak bar basıyorum.

RSX
11-01-2020, 08:53
Ben psa 1.6 tdci ile emülatörsüz 2.2 peak bar basıyorum.

Nasil oluyor o ? Maf ve map sensorleri korumaya neden almiyor 1.5 bar ustu

Aranel Ciryatan
11-01-2020, 16:27
3.1 Bar MAP sensörü kullanılıyor. parça kodunu hatırlamıyorum ama ben yaparken bulamamıştım parça kodunu.

Sonradan bu elemanın yaptığını görmüştüm >> https://hdi-tuning.co.uk/downloads/GTD1244VZ%20hybrid%20upgrade/GTD12%20Hyrbid%20turbo%20upgrade%20guide%20HDI%20T uning%20Ltd.pdf?fbclid=IwAR2wLxP6Pkvgmc9SRi9JOYsqk lQlJrZ1VoQOBqsc3bZcjMlg7nidKs9Qfhw

RsSeko
14-01-2020, 14:28
Nasil oluyor o ? Maf ve map sensorleri korumaya neden almiyor 1.5 bar ustu

Aracın üzerindeki sensör ile basıyorum değiştirmedim yalnız içerden obdden 1.6 okuyorum yine manuel boost saati ile 2.2 -2.3 peak

YouTube (https://youtu.be/Ly7pmeJ8Fa8)

RsSeko
14-01-2020, 14:40
3.1 Bar MAP sensörü kullanılıyor. parça kodunu hatırlamıyorum ama ben yaparken bulamamıştım parça kodunu.

Sonradan bu elemanın yaptığını görmüştüm >> https://hdi-tuning.co.uk/downloads/GTD1244VZ%20hybrid%20upgrade/GTD12%20Hyrbid%20turbo%20upgrade%20guide%20HDI%20T uning%20Ltd.pdf?fbclid=IwAR2wLxP6Pkvgmc9SRi9JOYsqk lQlJrZ1VoQOBqsc3bZcjMlg7nidKs9Qfhw

bendeki sensör bu aracın orjinal fabrika çıkışı olarak beyinde sid evo 807 1.6 bar basıncın üstünü görememin sebebide beyinde sınırlama var.Focus 3 de yoktu hybrd turbo ile 1.9 görüyordum içerden ...

http://partsbos.com/map-sensors/757-fae-15132-citroen-1920qr-peugeot-ford-1683949-av6q12b676aa-1796446-fiat-9663480880-9805500380-mazda-y65018845-volvo-30725679.html