PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DSG Mekanizması

CemBerk
26-07-2017, 22:37
Araçta "Hata! Servis, Aracı p konumuna getirip terk ediniz" diye uyarı verdi. Biraz araştırdım kronik bir sorunmuş. Vites mekanizması değişiyormuş. Daha önce başına gelen oldu mu? Garantisi bitmiş araçta süreç nasıl işler acaba? Seat Almanya'ya yazdım ama sizlerden de fikir almak istedim.

300E
26-07-2017, 23:06
Araba trip atıyor resmen

bilalMW
26-07-2017, 23:13
Seat Almanya ya attın ? Ne Güzel. Oysa İzmir diyor bionda...

CemBerk
26-07-2017, 23:26
Seat Almanya ya attın ? Ne Güzel. Oysa İzmir diyor bionda...

Seat'ın merkezi neresi? Seat Güney Afrikaya mı atayım? Doğuş'a yazdık servisle görüşün diyor.

CemBerk
26-07-2017, 23:28
Araba trip atıyor resmen

Kronikmiş. Seat, VW ve Skoda'da oluyormuş. araç P'de olduğu halde P'de olmadığını zannediyormuş öğrendiğim kadarıyla. Biz de yeni aldık herhalde eski sahibini özledi trip atıyor :D

Sert@ç
27-07-2017, 00:04
Arkadaşın leonda başına gelmişti 1000tlye yakın cebinden ödemişti
En kötüsüde vites mekanizmasını sökmek için orta konsolu söküyolar ve başlıyo trim sesleri

Mehmetmert
27-07-2017, 02:23
Arac kac model? 2015 ve sonrasi Golflerdede var malesef bu , vites mekanizmasi ile alakali birsey.Vites topuzu degisiyor sanirim

onursumer
27-07-2017, 07:12
benim poloda degisti 2 ay once garantiden vites topuzu ekipmanlari sensorler vs 3xxx tl fiyati gozukuyordu parcalarin

KaanBRS
27-07-2017, 08:00
araba alma arifesinde korkutuyor bu dsg işleri

bomberr
27-07-2017, 08:10
Başına gelenler oldu ama yolda bırakacak bi mevzu değil. Bazı araçlarda arada bir bu uyarıyı verip kayboluyormuş. Bu sorundan yolda kalan olmadı. Sadece vites P de olduğunu anlamıyor sanırım. Manuellerde bazen geriye takarken tam geçmez tekrar boşa alıp geçiririz ya onun gibi bir şey galiba:)

ahk
27-07-2017, 08:12
bikaç ay önce servisten çıktıktan sonra verdi bazen haftada bir iki bazen bir hafta hiç vermediği oluyordu garanti bitmesine 15 gün var hemen yaptırayım :)
Hiç önemsememiştim ama bu fiyatlara göre garanti bitmeden halledeyim.

Kadyr
27-07-2017, 11:38
Dsg ye binip veya niyetlenipte,
Dsg nin sorunlarini bilmemek, arastirmamak ,ariza maliyetlerini bilnemek, servisin uzerine gitmemek ;
Bana ya cok zenginsiniz gibi geldi yada genis canlilik:)

fdoganb
27-07-2017, 13:41
aynı sorundan ben de müzdaribim skoda octavia'da. alalı 35bin km oldu ilk günden beri var. önemli bişi değilmiş uzatılmış garantim de var diye aracı satmamış olursam bitime yakın yaptırıcam. kullanıma engel herhangi bir durumla karşılaşmadım. arada uyarı yanıyor 2 sn sürmüyor bile sönüyor sonra. yaklaşık 2500-3000 tl civarı tutuyor demişlerdi sanırım.

Eworen
27-07-2017, 14:17
İyi niyet garantisi diye birşey var bakımları serviste yaptırıyorsanız aracınız orjinalse sorun yok
Bu kadar korkulu rüya değil.
6 yaşına yakın aracımı yarın servise götürsem en ağır arızada max 1000-2000 TL verir çıkarım
Başka markada deneyin bakalım ne oluyo ben çok denedim s..... git deseler daha hoş oluyor..

yesil
27-07-2017, 15:55
vw bence garanti konusunda diğer markalardan çok daha iyi. garantisi biten aracımda kavramayı değiştirdiler. ısınınca titreme yapıyordu sadece sorunu tespit edebilmek için 3 gün teste çıktılar. işçilik ücretinin bir kısmını aldılar ama olsun. sonuçta ortada bırakmıyorlar. renault marka aracımın boyası pul pul kalkıp dökülüyordu. kuş pisliği deyip hiç bir sorumluluk almadan gönderdiler sıfır garantili aracı. dava açtık kazandık aracın parasını fazlasıyla aldık üstüne 15 bin avukat ücreti aldık. bilirkişi raporunda boyanın dış etmenden değil iç taraftan kabarıp döküldüğü tespit edildi. renault'nun edc si dsg'den daha sorunlu. kimseye tavsiye etmem bozulursa ortada bırakırlar.

CemBerk
27-07-2017, 16:55
Aracı bugün garajdan çıkarıp 5 km yol yaptım uyarı söndü. Yolda bırakacak bir sorun değil ama insanın canını sıkıyor işte. Yakın zamanda servise götürüp iyi niyet garantisi devam ediyor mu kontrol ettirip ona göre üstüne düşeceğim.

Bu sorun Dsg almamak için bahane değil cidden sürüş kalitesi ve rahatlığı bakımından diğer markalara göre üstünlük sağlıyor.

ahk
27-07-2017, 17:15
Bir servis danışmanı iyi niyet garantisinin yalan olduğunu her parça için garanti süresinin değişiklik gösterdiğini eğer bu sürelerde gelirse ve servise düzenli geliyorsa iyi niyet diye kısmi garantiye sokuyorlarmış. Tam hatırlamasam da dsg 6 yıl galiba turbo 3-5 yıl gibi bir şeylerdi.
Sorunla ilgili servis parçanın düzelmediğini, iyileştirme yapılmaya başlandığını söyledi yani aynı parça gene sorun yapabilir eğer garanti süreniz daha devam ediyorsa bekleyip iyileştirilmiş parça almak daha iyi. Aynı sorun vw'ler de de oluyormuş.

CemBerk
27-07-2017, 17:30
Dsg'ye bazı ülkelerde 10 yıl garanti vermişler muhtemelen bizde üstüne düşsek ve bakımı serviste yapılan bir araçsa Dsg için çoğu şeyi işçilikle değiştirirler. Ki bazı forumlarda okudum değişiyorlar zaten.

mertkan
27-07-2017, 18:16
2 ayrı vw de 2 kere şan zuman kırıldı ilkinde 8000 bin tl verdik

digerindede 6 bin civarında

DSG HER ZAMAN sıkıntılı kırılıyor en mantıklısı garantı kapsamı geçmeden satmak yada uzatabildiginiz kadar para verip uzttırmak 2. el olarak dsg olarak manuel almak her zaman mantıklı

CemBerk
27-07-2017, 20:29
2 ayrı vw de 2 kere şan zuman kırıldı ilkinde 8000 bin tl verdik

digerindede 6 bin civarında

DSG HER ZAMAN sıkıntılı kırılıyor en mantıklısı garantı kapsamı geçmeden satmak yada uzatabildiginiz kadar para verip uzttırmak 2. el olarak dsg olarak manuel almak her zaman mantıklı

DSG şanzumanı kıranı ilk defa duydum. Kavramada yada mekatronikte sorun çıkan çok tamam da kırmak çok değişik. Ayrıca kesinlikle fanatiklik falan değil yarı otomatiği c1'de de kullandım corolla'da da dsg bir adım önde.

bomonti
27-07-2017, 22:22
DSG şanzumanı kıranı ilk defa duydum. Kavramada yada mekatronikte sorun çıkan çok tamam da kırmak çok değişik. Ayrıca kesinlikle fanatiklik falan değil yarı otomatiği c1'de de kullandım corolla'da da dsg bir adım önde.

Zaten Dsg kırdık dediği kavrama yada mekatronikten bahsediyor :) anlayıverseydin bir zahmet... :)

Dsg 2. el alınır uzuun uzun da sorunsuz binilir, yeter ki kullanmayı bilin. Ancak buradaki kilit nokta Doğuş bakımlı olması ve zamanında olması.