PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : I20 Tampon Hasarı Hakkında

Bossanova
29-07-2017, 20:27
Arkadaşlar merhaba ,

Paylaştığım fotoğrafta görülen hasar bir anlık dikkatsizliğim sonucu meydana geldi , o.t.o.park çıkışında geri geri çıkarken tamponu demir korkuluğa sürttüm bir kısım boya atması ve derin çizik mevcut , servis ufak rötüş yaptı ancak sonuç hiçte istediğim gibi olmadı , tanıdığım tecrübeli bir arkadaşım tamponun hasarlı kısmının boyasının soyulup tekrar boyanması gerektiğini söyledi ancak sonradan boyanan plastik parçalarda boya atma gibi sorunlar olabildiğini biliyorum , İzmir de ikamet etmekteyim , Ottozenith bunun mini onarıma girmeyeceğini ücret karşılığı işlen yapabileceklerini söyle ancak yapılan işçilik ne olur onu bilemediğim için herhangi bir işlem yaptırmadım. Sizim tavsiye edebileceğiniz boya işçiliği iyi olan bir usta var mı ? Boya konusunda biraz takıntılıyım ve aracımı böyle görmek beni üzüyor.Görülen beyaz izler ince pasta ile giderildi ancak derin çizikler halen orada.
Aracım Alev kırmızı '17 model

https://i.hizliresim.com/WQadaQ.jpg

mertkan
30-07-2017, 02:11
Arkadaşlar merhaba ,

Paylaştığım fotoğrafta görülen hasar bir anlık dikkatsizliğim sonucu meydana geldi , o.t.o.park çıkışında geri geri çıkarken tamponu demir korkuluğa sürttüm bir kısım boya atması ve derin çizik mevcut , servis ufak rötüş yaptı ancak sonuç hiçte istediğim gibi olmadı , tanıdığım tecrübeli bir arkadaşım tamponun hasarlı kısmının boyasının soyulup tekrar boyanması gerektiğini söyledi ancak sonradan boyanan plastik parçalarda boya atma gibi sorunlar olabildiğini biliyorum , İzmir de ikamet etmekteyim , Ottozenith bunun mini onarıma girmeyeceğini ücret karşılığı işlen yapabileceklerini söyle ancak yapılan işçilik ne olur onu bilemediğim için herhangi bir işlem yaptırmadım. Sizim tavsiye edebileceğiniz boya işçiliği iyi olan bir usta var mı ? Boya konusunda biraz takıntılıyım ve aracımı böyle görmek beni üzüyor.Görülen beyaz izler ince pasta ile giderildi ancak derin çizikler halen orada.
Aracım Alev kırmızı '17 model

https://i.hizliresim.com/WQadaQ.jpg

bence boya dan önce video kaydına başla komple boyat

boyama aşamalarınıda satıcağın zamanda alcak kısıye cd şeklinde verirsin 2 tarafında içi rahat olur

gerçi tamponlar plastik oldugu için boyanın önemi yok lokalede girme derim bu renklerde cidden hissedilen bi fark oluyor

bana kalsa ben binerim böle nazarlık diyip

drago
30-07-2017, 08:31
Ben de böyle binerim çok rahatsız edici değil, aracın yattığına sökülüp takıldığına değmez. Sıfır araç olduğu için canın yanıyor ama emin ol rahatsız edici değil o kadar. Benzer bir uygulamayı kaskonun anlaşmalı servisinde yaptırmıştım, rezalet bir işçilikle geri aldım aracımı, keşke öyle kalsaydı dedim. İlle de yaptıracaksan sanayide iyi bir boyacı bul ve yaptır. Parayı da iş bittikten sonra öde, çünkü bu rengi herkes tutturamayabilir. Tahminim 200-250 tl tutar

Ufuk
30-07-2017, 09:30
Sizin ihtiyacınız iyi bir detailingci. Servisten orj rötuş boyası alıp gidin,rötuşunu güzelce yapar kuruyunca zımparalar ve pasta ile neredeyse görünmez hale getirir.Boya falan uğraşmazsınız. hardcoregarage cem abi ile görüşün derim.
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/182890-hardcore-garaj-uygulamalarim-58.html

golgeoyunu03
30-07-2017, 10:47
Bunu gider yaptirirsiniz cikisinda gelir biri vurur. Bosverin nazarlik kalsin. Biri daha gelir vurursa yaptirirsiniz.

İbrahim33
30-07-2017, 16:58
kafana takıp duracağına lokal olarak boyat gitsin , hepi topu gideceği 100 - 150 lira para.

Bossanova
30-07-2017, 20:53
Arkadaşlar öneri ve yorumlarınız için teşekkürler aracı H.C. Garage Cem bey gördü zaten kendisi de ben olsam hiç elletmem dedi , ancak ben iyi bir boya ustası bulursam tamponu sökmeden lokal boya yaptırmayı düşünüyorum, 3. Sanayi de bir ustayı çok met ediyorlardı ancak ismi aklımda değil.İzmir de olup önerebileceğiniz bir yer olursa sevinirim en azından usta kendisi görüp yaparım ya da yapamam der. Kasko ile mini onarım yapan bir firmaya arkadaşım '16 Golf tamponuna mini onarım yaptırmıştı ve sonuç tam bir hüsrandı . İyi işçilik gerçekten zor bulunan bir değer.

i-vtec07
30-07-2017, 22:44
Bu renkte lokal cok belli olur . :(

İbrahim33
30-07-2017, 23:17
abartıyorsunuz , ortalama bir kaportacı yarım günde kız gibi çıkartır o tamponu.

Ers
31-07-2017, 08:52
Allah başka dert vermesin , takmayın bu kadar sakınan göze çöp batar. Nazarlık kalsın rötüşla geç.

Bossanova
31-07-2017, 21:22
Allah başka dert vermesin , takmayın bu kadar sakınan göze çöp batar. Nazarlık kalsın rötüşla geç.

Amin , kimseye vermesin ancak böyle şeyleri takmayan birisi detailing forumlarında pek vakit geçirmez.;)

GokhanRS
31-07-2017, 22:06
Tampon komple boyatsanda birşey olmaz. Plastik parçaları boyalı saymıyor expertizler bile.

Sezgin
01-08-2017, 07:58
tamponu komple boyat diyenlerden olacağım bende aslında ama bu renkte ton farkı muhakkak olacaktır. en iyi ustanın yaptığını belki sadece sen farkedersin ama anladıgım kadarıyla kafaya cok takıyorsun. Oyuzden kalsın derim böyle :)