Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : isinla beni Scotty! (kullanan var mi ?)

ahmet3425
01-08-2017, 11:09
Scotty - Trafiğe takılma! (https://www.usescotty.com/)

selam arkadaslar nisan ayinda turkiyede hayata gecmis bir uygulama haberi olmayan bir cok insan oldugu gibi haberi olan hatta kullananlarda vardir aramizda ?

istanbulda yasayan hemen hemen her vatandasin telefonun da bulunmasi gereken bir uygulama oldugunu dusunuyorum ozellikle acil durumlarda hayat kurtarabilir.

var mi kullanmis olanlar deneyimlerini dusuncelerini paylasirlarsa cok sevinirim.

cuneytturkoglu
01-08-2017, 11:10
Ben pek bişey anlayamadım link tem uygulamada ney var?

free-hifi
01-08-2017, 11:13
Ben pek bişey anlayamadım link tem uygulamada ney var?

i taksi yerine i motor

hızlı ve ucreti uygun şekilde transfer işi

ahmet3425
01-08-2017, 11:14
moto taxi işte taksinin motosiklet versiyonu cagırıyorsun gelip seni cuzi bir ucret karsılıgında istediğin yere en hızlı sekilde trafige takılmadan bırakıyor.

PiscocuK
01-08-2017, 11:16
Vay be güzelmiş.Biraz cesaret işi ama istanbul için iş göreceği kesin bence

phoenixs
01-08-2017, 11:21
Benim 150 cc motorum var :-) senelerdir kendimi ışınlıyorum

ACTPK
01-08-2017, 11:24
Bu motorları kullananlar taksiciler gibi kafa yaşıyorsa (hemen bırakıp durakta sıra kapayım hesabı) canımı tehlikeye atmam.

ahmet3425
01-08-2017, 11:24
Benim 150 cc motorum var :-) senelerdir kendimi ışınlıyorum

boş vaktin oluyorsa formu doldur surucu olabilirsin kendinle beraber baskalarınıda ısınlayıp yanında 3-5 birseylerde kazanırsın :)

ahmet3425
01-08-2017, 11:27
Bu motorları kullananlar taksiciler gibi kafa yaşıyorsa (hemen bırakıp durakta sıra kapayım hesabı) canımı tehlikeye atmam.

ahuahua cok guzel bir dusunce ama sanmıyorum, bildiğim kadarıyla uygulama uzerınden cagrı kabul ediliyor. suruculeride egitimlerden ve testlerden gecmeden onay alamıyormus ve hatta en ufak kullanıcı sikayetinde surucunun uygulama erisimine engel koyuyorlarmıs.

scotty bu konuda cok ciddi gözüküyor umarım bozmazlar...

HaKo
01-08-2017, 11:28
Güzel bir girişim ama kullanmak cesaret ister. Bir de kebapcı kuryesi gibi müşteriden müşteriye yetişmeye çalışıyorlarsa çıkarlar 1-2 aya kaza haberiyle.

arda35
01-08-2017, 11:30
İstanbul için çok mantıklı. Burada tutmaz :)

STP
01-08-2017, 11:30
yetısme mantıgı yokkı bu uygulamada ,bı cagrıyı bıtırmeden dıgerını gorme sansın yok

ahmet3425
01-08-2017, 11:32
İstanbul için çok mantıklı. Burada tutmaz :)

scotty yonetimde bir arkadasım calısıyor bu yıl sadece istanbul da hizmet verilecekken seneye izmir ve ankarayıda dahil edeceklermis.

Yigit-Y
01-08-2017, 11:37
Mevsimlere bakarsak kısa süreli iş

Türkiye insan analizine bakıldığında

Beyin kullanma oranındaki ciddi sıkıntılarıda baz alırsak

Başarılı olması güç bir proje

arda35
01-08-2017, 11:38
İnanıyorlar demek potansiyele. Fakat İzmir küçük yer. Çok tercih edileceğini sanmıyorum.

ahmet3425
01-08-2017, 11:39
Mevsimlere bakarsak kısa süreli iş

Türkiye insan analizine bakıldığında

Beyin kullanma oranındaki ciddi sıkıntılarıda baz alırsak

Başarılı olması güç bir proje

istanbulda nisan ayında baslayıp kasım sonuna kadar bu uygulamayı rahatca kullanabiliriz bence bu aylar arasında ortalama sıcaklık 18-22 derece arası yagıs olmadıgı surece sorun olacagını sanmıyorum.

ahmet3425
01-08-2017, 11:53
İstanbul'da trafik cilesini bitirebilecek proje (https://www.cnnturk.com/video/turkiye/istanbulda-trafik-cilesini-bitirebilecek-proje)

bir cerrahı ameliyata yetistirmisler vay be helal

Enes-x
01-08-2017, 13:04
Ramazanda iftar saati kullanmıştım.Beşiktaş-Çekmeköy yandex arabayla 1 saat 45 dakika gösteriyodu tam 35 dakikada vardık.

Ücretlendirme km başına 1 lira aşağı yukarı .Uygulama üstünden gideceğiniz yere rota çizip mesafe ve tutarı net olarak görebiliyorsunuz.

Benim gözlemlediğim Sürücüler çok temkinli bırak pizzacıyla taksiyle karşılaştırmayı sizi tedirgin edecek her türlü hareketten uzak duruyorlar.Hatta benim uykum gelmişti arkada :) Çok kısa bir sürede ciddi yaygınlaştı umarım köstek olmazlar projeye.

MCN21
01-08-2017, 13:10
Şöförün yanında ekipman getirmesi lazım. 4 çeşit beden olarak düşünsek(s,m,l,xl) aynı sekilde kaskta herkese uymayacak ve hijyen sıkıntısı yaşama ihtimali yüksek :D Birde motorcuya güvenme durumu var tabiki. Sonuç olarak bence tutmaz :) Yada en azından ben tercih etmem

STP
01-08-2017, 13:14
Şöförün yanında ekipman getirmesi lazım. 4 çeşit beden olarak düşünsek(s,m,l,xl) aynı sekilde kaskta herkese uymayacak ve hijyen sıkıntısı yaşama ihtimali yüksek :D Birde motorcuya güvenme durumu var tabiki. Sonuç olarak bence tutmaz :) Yada en azından ben tercih etmem

gectıgımız ay 42bın km yapmıs sıstemde suruculer tasırken :) sadece kask verıyolar bone ıle okadar...

serkanOC
01-08-2017, 13:21
bi scooter kullanıcısı olarak kendimle beraber ihtiyacı olan birilerini de kurtarmak isterdim trafik çilesinden.. ama sabah işe yetişmek için akşam minik kızımı biraz daha fazla görebilmek için sabah köprü akşam feribot günde en az 2 saatten fazla zaman kazanımım oluyor. maddi olarak ta bakınca aslında 10lt lik (50tl) depoyla ort. 270km yol yapıyorsun (100km/lt 3,8) .. yaptığın yolun yarısını karşılasan 2 depoya yakın da bedavaya gelir ;)

STP
01-08-2017, 13:26
tanıdıgım bı arkım yapmaya basladı bu ısı ancak 1 ay olmustur, aksamları ve haftasonu kovalıyor. suan 1000 tl yı gectı

STP
01-08-2017, 13:29
2000 ı gecmıs kendısı oyle dıyo

MCN21
01-08-2017, 13:44
gectıgımız ay 42bın km yapmıs sıstemde suruculer tasırken :) sadece kask verıyolar bone ıle okadar...

Fena rakam değil. Demekki baya güvenip kullanan var.

sagi
01-08-2017, 13:48
Scotty uygulamasını denedim. / Scotty nedir? - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=HhrQgo6DlwE)

Motorcu Muhabbeti kanalını severek takip ediyorum kendisi denemiş biraz bilgi vermiş isteyen izleyebilir.
Trafiğin çok sıkışık olduğu yerlerde baya geçerli olur bence mecidiyeköy beşiktaş gibi

dirk
01-08-2017, 16:01
Ben kendi motoruma artçı alamazken, Tanımadığım etmediğim adamın arkasında gezemem ama kullanana saygı duyarım taksiciler ışınlar yakında bu scottycileri :D

ahmet3425
01-08-2017, 16:50
Ben kendi motoruma artçı alamazken, Tanımadığım etmediğim adamın arkasında gezemem ama kullanana saygı duyarım taksiciler ışınlar yakında bu scottycileri :D

onlar bence önce ubercileri ışınlasın ''becerebiliyorlarsa'' scottcilere sıra gelene kadar ooooo :)

Maxi
01-08-2017, 17:32
çok güzel bir proje fakat
1-bu işi yapacak motorcuyu teste tutarak kabiliyetini onaylamak şart, çok geri zekalılarda var melesef
2-çok riskli! şu an bile kıskanç taksiciler var ki, bu proje duyulunca üzerinize kıracak sarı renkli arabalara hazırlıklı olmak lazım

her seferinde yazıyorum
arabanın içinde kendinizi güvende hissetmeyin
daha barkın öleli 1 hafta oldu ama bu 1 haftada TR genelinde yüzlerce otomobil kazasında onlarca insan da öldü
çok çok iyi araç kullanmanız sizi her zaman kurtarmazzzzz

motorsiklet istanbul için kaçınılmaz sondur
daha çok kişi daha çok motor kullanırsa olay rayına oturacak
insanlar trafikte angut gibi bekleyip evine 3 saatte gitmeyecek
şu an bile istanbulda motorsiklet sayısı çok az

220T
01-08-2017, 17:38
El âlemin sürdüğü taksiye,dolmuşa binilmiyor,kaldı ki motosiklete binmek!

220T
01-08-2017, 17:39
Motosiklet kullananı geç,artçılık bile bir tecrübe işi.

GokhanRS
01-08-2017, 17:41
çok güzel bir proje fakat
1-bu işi yapacak motorcuyu teste tutarak kabiliyetini onaylamak şart, çok geri zekalılarda var melesef
2-çok riskli! şu an bile kıskanç taksiciler var ki, bu proje duyulunca üzerinize kıracak sarı renkli arabalara hazırlıklı olmak lazım

her seferinde yazıyorum
arabanın içinde kendinizi güvende hissetmeyin
daha barkın öleli 1 hafta oldu ama bu 1 haftada TR genelinde yüzlerce otomobil kazasında onlarca insan da öldü
çok çok iyi araç kullanmanız sizi her zaman kurtarmazzzzz

motorsiklet istanbul için kaçınılmaz sondur
daha çok kişi daha çok motor kullanırsa olay rayına oturacak
insanlar trafikte angut gibi bekleyip evine 3 saatte gitmeyecek
şu an bile istanbulda motorsiklet sayısı çok az

Normal değil mi? Motosiklet Avrupa üretimi değilse extra %22 ekstra vergi koydular gene.

Hayır anlamıyorum, eyy Avrupa diyip, Avrupaya kıyak geçmek nedir?

GokhanRS
01-08-2017, 17:45
%20 diyecektim, haklarını yemişim 2 puan :) bin %22 diye korktum, %20 bişey değilmiş :)

STP
01-08-2017, 17:50
ozel parkur testınden gecemezse surucu calısamıyor zaten. motordada hata olmamak zorunda

immortalboss
01-08-2017, 18:30
Çok takdir ettim uygulamayı.Ancak ülkemizde bu tarz şeyler için de yakında bir vergi çıkar.Bir de çok ucuz balaklavalar var.Toptan olarak alıp zorunlu kılarlarsa hijyen olayı da çözülebilir kask için.Bilinçli motor sürücülerinden çok bilinçli otomobil şöförlerine ihtiyacımız var.

sword
01-08-2017, 19:51
İşbu Kullanım Koşulları’nın yorumlanmasında, uygulanmasında ve Kullanıcı ile arasında çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümünde Amerika – New York Hukuku uygulanacak olup New York Mahkemeleri yetkilidir.

demişler acıklamalarda

kaza durumu sıkıntı

Maxiboost
01-08-2017, 20:44
Ramazanda iftar saati kullanmıştım.Beşiktaş-Çekmeköy yandex arabayla 1 saat 45 dakika gösteriyodu tam 35 dakikada vardık.

Ücretlendirme km başına 1 lira aşağı yukarı .Uygulama üstünden gideceğiniz yere rota çizip mesafe ve tutarı net olarak görebiliyorsunuz.

Benim gözlemlediğim Sürücüler çok temkinli bırak pizzacıyla taksiyle karşılaştırmayı sizi tedirgin edecek her türlü hareketten uzak duruyorlar.Hatta benim uykum gelmişti arkada :) Çok kısa bir sürede ciddi yaygınlaştı umarım köstek olmazlar projeye.

Senin uykunun gelmesi normal hyaammina

sanctuary35
01-08-2017, 22:11
üsta para verseler binmem valla

fore
02-08-2017, 07:45
Özel parkur testi çok özel değil ama zor bir slalomu var, gittim gördüm:)

7000-8000 kazananlar olduğu söyleniyor mesai gibi çalışıp çünkü çok bonusu var.

Mesala sabah 6-10 arası yaptığınız ciro kadar şirket kendi de veriyor. GPS üzerinde çalışıyor, diyelim 100tl ciro var, +100 Scotty'den geliyor.
Buna ek, haftalık 500TL ciroya 200, 700TL ciroya 350, 1000TL ciroya 600TL bonus veriyorlar. Yani sağlam para harcıyorlar.

Güvenlikye problem var benve çünkü L nedne kask taşınıyor, tabi ki çoğu kişiye büyük gelecektir.
Bone var sadece kask için. Başka ekipman yok.

Doktorların ve avukatların çok kullandığını duydum, hatta Scotty kullanmak için ekipman alanlar oluyormuş artık ufak ufak.
Durak gibi çalışma şansı yok daha önce dendiği gibi mevcut yolcu inmeden başka çağrı alınamıyor. Zaten çağrının ne zaman geleceği belli olmadığı için
acele etmenin de anlamı yok.

Sürücü istediği yolcuyu alıyor, tipi bozuk geldiyse almadan devam edebiliyor. İstediği zaman çalışıyor istediği zaman duruyor.

ahmet3425
02-08-2017, 09:32
Özel parkur testi çok özel değil ama zor bir slalomu var, gittim gördüm:)

7000-8000 kazananlar olduğu söyleniyor mesai gibi çalışıp çünkü çok bonusu var.

Mesala sabah 6-10 arası yaptığınız ciro kadar şirket kendi de veriyor. GPS üzerinde çalışıyor, diyelim 100tl ciro var, +100 Scotty'den geliyor.
Buna ek, haftalık 500TL ciroya 200, 700TL ciroya 350, 1000TL ciroya 600TL bonus veriyorlar. Yani sağlam para harcıyorlar.

Güvenlikye problem var benve çünkü L nedne kask taşınıyor, tabi ki çoğu kişiye büyük gelecektir.
Bone var sadece kask için. Başka ekipman yok.

Doktorların ve avukatların çok kullandığını duydum, hatta Scotty kullanmak için ekipman alanlar oluyormuş artık ufak ufak.
Durak gibi çalışma şansı yok daha önce dendiği gibi mevcut yolcu inmeden başka çağrı alınamıyor. Zaten çağrının ne zaman geleceği belli olmadığı için
acele etmenin de anlamı yok.

Sürücü istediği yolcuyu alıyor, tipi bozuk geldiyse almadan devam edebiliyor. İstediği zaman çalışıyor istediği zaman duruyor.

sizi baya bilgili gördüm masallah :) sürücü müsünüz ?

MBuğra
02-08-2017, 10:49
Normal değil mi? Motosiklet Avrupa üretimi değilse extra %22 ekstra vergi koydular gene.

Hayır anlamıyorum, eyy Avrupa diyip, Avrupaya kıyak geçmek nedir?

Gümrük birliği anlaşmasından dolayı, Avrupa'dan gelen mallara ek vergi koyamıyorlar. Anca ÖTV gibi özel bi vergi dizaynı getirmeleri lazım.

Onu da zamanla yaparlar. :)

fore
02-08-2017, 12:09
sizi baya bilgili gördüm masallah :) sürücü müsünüz ?

Bizim bi motor grubu var orada var devamlı sürücülük yapanlar ama bende sürücüyüm:) 1 kere yaptım o da bugün:) CBF600'le bozar biraz:) Benzin parasına çalışırız valla:)

STP
02-08-2017, 12:19
Bizim bi motor grubu var orada var devamlı sürücülük yapanlar ama bende sürücüyüm:) 1 kere yaptım o da bugün:) CBF600'le bozar biraz:) Benzin parasına çalışırız valla:)

senın canın sıkılıyo herhal :)

fore
02-08-2017, 12:34
senın canın sıkılıyo herhal :)

Valla sıkılıyo ya, hiç hareket yok 2-3 haftadır. Mesaj geldi şimdi haftanın en çok kazananı 1950TL imiş.. Yalan doğru bilemem:)

blow07
02-08-2017, 12:40

Kask ölçüsünü bilmiyorum ama gelirken hijyen açısından galoş getiriyorlar :)

Yogi
02-08-2017, 12:44
Trafik cilesinden kurtaracak uygulama! Scotty nedir? - Ekonomi Haberleri (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/trafik-cilesinden-kurtaracak-uygulama-scotty-nedir-1956729/)

darkmoon
02-08-2017, 13:06
bu projenin benzerleri zaten yıllardır vardı ama bireysel ucuz projelerdi tutmadı..

sanırım bu projeyi sağlam bir kuruluş girdi .. yıllar önce bizim arkadaşın araştırma şirketine bu projeye benzer bir proje gelmişdi sohbetinide etmişdik ar-ge yapdılar pazarda minumum böyle bir projenin sağlam hayata geçebilmesi için en az 200-300 bin dolarla girilmesi gerektiği falan söylemişler bu işi yapıcak girişimcilere..

oda ne kadar tutar müşteri portföyününü %100 lük bir dilim olarak düşünün motora şeytan işi iki lastik güven olmaz gözüyle bakan bir kesim var nerden baksan %60- %70 lik bir kesim ihtiyarı var yaşlısı hastası var binemez bunada %10 desen zaten pastanın %70 - %80 i gitti .. geriye kaldı %20 lik bir kesim onlara ulaşmak içinde çok sağlam piyar çalışması radyolar tv ler haberler yapılması lazım buda para demek..

bu müşteri ayağı kaldıki bunun birde motorcu ayağı var bu işe öyle her motor ve her motorcu olmaz.. motor sürenlerin kesinlikle bir yıllanmış tecrübesi olması lazım ve bu uygulamayı yapanların kesinlikle güvenli sürüş eğitimi sertifika falan istemeleri lazım bir kurumun motor sahibinden.. yani pilotun o kurumdan eğitim alması şart..

her motorda olmaz scooter olması lazım oda normal scooterda olmaz en az maxi olması bagajı geniş arkası ferah..
böyle düşündünmü bu sefer motor camiasındada çok büyük eleme yapıcaksın %100 lük motor diliminden %40 lık belki scootercı dilimini baz alman lazım .. o %40 lık diliminde içinde maxi scooterı olan bir kesmi baz alman lazım ..

Tabii her maxi scooterda olmaz belli marka modelleri über gibi baz alıcaklardır.. yoksa çin malıda güven vermiycek arıza potansiyeli yüksek maxiler var..

zor bir proje kışın işlemez karda yağmurda yani proje nerden baksan 4-5 ay adam akıllı çalışmaz yaşlıya ihtiyara hastaya gelmez, bagajı çok olana gelmez,motordan korkan çekinene gelmez kısaca adam akıllı yazın motora sıcak bakan azınlık bir kesmin hoşuna gidebilir..

tek avantajı trafiğe takılmamak dezavantajları çok heleki Allah göstermesin bir düşme ölüm olursa hukuki olarakda can sıkar..

ben yıllardır motor sürerim çok emin olmadığım güvenmediğim kimseye artçı binmem..

alihan11
02-08-2017, 14:18
uber türkiyede niye tutmadı onuda çok merak ediyorum umarım bu tutar.

DOHC
02-08-2017, 15:09
Trafik cilesinden kurtaracak uygulama! Scotty nedir? - Ekonomi Haberleri (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/trafik-cilesinden-kurtaracak-uygulama-scotty-nedir-1956729/)

KÖROĞLU
02-08-2017, 15:54
Olası kaza durumunda yasal sorumluluk kimde acaba ?

Yukarıdaki linkte buna dair bir açıklama göremedim.

ahmet3425
02-08-2017, 15:54
bu projenin benzerleri zaten yıllardır vardı ama bireysel ucuz projelerdi tutmadı..

sanırım bu projeyi sağlam bir kuruluş girdi .. yıllar önce bizim arkadaşın araştırma şirketine bu projeye benzer bir proje gelmişdi sohbetinide etmişdik ar-ge yapdılar pazarda minumum böyle bir projenin sağlam hayata geçebilmesi için en az 200-300 bin dolarla girilmesi gerektiği falan söylemişler bu işi yapıcak girişimcilere..

oda ne kadar tutar müşteri portföyününü %100 lük bir dilim olarak düşünün motora şeytan işi iki lastik güven olmaz gözüyle bakan bir kesim var nerden baksan %60- %70 lik bir kesim ihtiyarı var yaşlısı hastası var binemez bunada %10 desen zaten pastanın %70 - %80 i gitti .. geriye kaldı %20 lik bir kesim onlara ulaşmak içinde çok sağlam piyar çalışması radyolar tv ler haberler yapılması lazım buda para demek..

bu müşteri ayağı kaldıki bunun birde motorcu ayağı var bu işe öyle her motor ve her motorcu olmaz.. motor sürenlerin kesinlikle bir yıllanmış tecrübesi olması lazım ve bu uygulamayı yapanların kesinlikle güvenli sürüş eğitimi sertifika falan istemeleri lazım bir kurumun motor sahibinden.. yani pilotun o kurumdan eğitim alması şart..

her motorda olmaz scooter olması lazım oda normal scooterda olmaz en az maxi olması bagajı geniş arkası ferah..
böyle düşündünmü bu sefer motor camiasındada çok büyük eleme yapıcaksın %100 lük motor diliminden %40 lık belki scootercı dilimini baz alman lazım .. o %40 lık diliminde içinde maxi scooterı olan bir kesmi baz alman lazım ..

Tabii her maxi scooterda olmaz belli marka modelleri über gibi baz alıcaklardır.. yoksa çin malıda güven vermiycek arıza potansiyeli yüksek maxiler var..

zor bir proje kışın işlemez karda yağmurda yani proje nerden baksan 4-5 ay adam akıllı çalışmaz yaşlıya ihtiyara hastaya gelmez, bagajı çok olana gelmez,motordan korkan çekinene gelmez kısaca adam akıllı yazın motora sıcak bakan azınlık bir kesmin hoşuna gidebilir..

tek avantajı trafiğe takılmamak dezavantajları çok heleki Allah göstermesin bir düşme ölüm olursa hukuki olarakda can sıkar..

ben yıllardır motor sürerim çok emin olmadığım güvenmediğim kimseye artçı binmem..

sürücüler cogu zaman gelen cağrıların %60 ına yetisemediğini iddaa ediyor. bence yinede istanbulda azımsanmayacak bir potansiyel var bu iş icin.

G_TT_I
02-08-2017, 16:06
şirketin bir sorumluluk almaması, tüm sorumluluğun yolcuda olması sonra, bütün mali derdin sürücüde olmasından dolayı bana mantıklı gelmedi, zaten dahil motorların geneli ayakta zor duran motorlar, kendileri bir kadro kurup kendi motorları ile girse kullanırdım,

sadece bi aplikasyon yapıp riski alan kişiler üzerinden para alıyorlar, bunun yerine çalışanlar birleşip bi program yayınlasa herkes kazandığını alsa gene birşeye benzerdi.

sonuçta hazır müşterileri yok motor sahiplerini kendi çalışanları gibi reklam yapıp onlara müşteri çekiyorlar, korsan çalışmak daha mantıklı :)

ahmet3425
02-08-2017, 16:16
şirketin bir sorumluluk almaması, tüm sorumluluğun yolcuda olması sonra, bütün mali derdin sürücüde olmasından dolayı bana mantıklı gelmedi, zaten dahil motorların geneli ayakta zor duran motorlar, kendileri bir kadro kurup kendi motorları ile girse kullanırdım,

sadece bi aplikasyon yapıp riski alan kişiler üzerinden para alıyorlar, bunun yerine çalışanlar birleşip bi program yayınlasa herkes kazandığını alsa gene birşeye benzerdi.

sonuçta hazır müşterileri yok motor sahiplerini kendi çalışanları gibi reklam yapıp onlara müşteri çekiyorlar, korsan çalışmak daha mantıklı :)

kanka adamlar yolcudan yada surucuden 5 kurus almadıkları gibi uzerine yolculara ucretsiz, suruculerede gerekli sartları sagladıkları takdirde bonus odemeleri yapıyorlar ki bunlar ciddi paralar.

bence bu tarz bir girisim olmasaydı kimse bir araya gelipte bu sekil bir uygulama yapamaz bide ustune bundan para kazanamazdı.

uygulamayı kullanıp kullanmamak kisinin kendi insiyatifinde, zaten sanırım kullanıcı sözlesmesinde kendi irademle kullandım olası kaza durumunda sorumluluk tarafıma aittir diye bir ibare olması gerek.

bunun dısında trafikte artcısı kask takmayan motosikletin artcısının tc kimlik numarası uzerinden ceza yazılıyor surucunun yine bir sorumlulugu yok trafik nezdinde.

ayrıca kusur aradıktan sonra herseyde bi kusur bulunur kusursuz ne insan nede insan yapımı baska birsey yoktur.

STP
02-08-2017, 16:20
yakında patlar bu ıs,bı olumlu kaza yasansın ızle sen medyayı sonrada yasal mercılerı

KÖROĞLU
02-08-2017, 16:31
kanka adamlar yolcudan yada surucuden 5 kurus almadıkları gibi uzerine yolculara ucretsiz, suruculerede gerekli sartları sagladıkları takdirde bonus odemeleri yapıyorlar ki bunlar ciddi paralar.

bence bu tarz bir girisim olmasaydı kimse bir araya gelipte bu sekil bir uygulama yapamaz bide ustune bundan para kazanamazdı.

uygulamayı kullanıp kullanmamak kisinin kendi insiyatifinde, zaten sanırım kullanıcı sözlesmesinde kendi irademle kullandım olası kaza durumunda sorumluluk tarafıma aittir diye bir ibare olması gerek.

bunun dısında trafikte artcısı kask takmayan motosikletin artcısının tc kimlik numarası uzerinden ceza yazılıyor surucunun yine bir sorumlulugu yok trafik nezdinde.

ayrıca kusur aradıktan sonra herseyde bi kusur bulunur kusursuz ne insan nede insan yapımı baska birsey yoktur.

Koyu olan kısım tutundurma faaliyetleri için geçici süreli bir durum sanırım. Haber linkinde anlatılan oldukça yüksek rakamlı bütçeler var.

Motor zaten bireysel kullanımda tehlikeli, hadi siz hata yapmadınız birisi gelip size çarptı. Bu durumlarda yasal olarak ciddi sıkıntılar çıkar.

Şöyle örnek vereyim komşusunu arabasına alıp kaza yapan sonra tonla tazminat ödeyen insanlar var.

Bu kısım net değil şu anda, daha sağlam temele oturturlarsa başarılı uygulama olabliir bence.

darkmoon
02-08-2017, 19:25
zaten bu proje işlese bir istanbulda tutar gibime geliyor potansiyel trafik ve nüfus istanbulda çünkü.. trafik olmıyan bir şehirde böyle bir uygulamada tutmıycakdır.. sürücülerin yetişememe sebebi motor sayısı çok çok azdır talepe yetişemiyorlardır tahminim arz talep dengesinde motor sayısı azdır benim tahminim..

sallıyorum 50 motor varsa ellerinde 500 kişi ararsa tabiki yetişemezler ama temelde 500 kişide yüksek bir rakam değildir..

bir ikincisi o bir belge imzalayıp tüm sorumluluğu ben alıyorum falan olayları biraz tırışka.. hukuk onu bir ölçüde kabul eder ama karşı taraf ölüm yada kalıcı sakatlıkda söke söke davasını açar .. hertür tazminat ve hukuki yönden yaptırımıda dava olarak açar..

kaldıki işin vergisel kısmıda muamma yani a noktasından b noktasına götürüyorsun taksimetre yok bir şey yok.. km değerinide sen koyuyorsun bilmiyorum ne kadar ama 1TL yada 1.5TL olsa ilerde çok tutsa bu sefer taksiciler odası olaya müdahele eder..

Taksi motorsiklet olayı zaten on yıllardır dünyada var .. brezilya,hindistan,çin,endonezya,isviçre v.b gibi ülkelerde çok yaygın on yıllardır olan bir mevzu.. ama bu ülkelerin çoğu motorsiklet ülkesi oda ayrı mesele bu ülkelerde arabadan çok motor var..

tutar tutmaz onu bilemem ama çok tutucağını sanmıyorum nedenlerinide yukarda tane tane yazdım en başda yaz kış kullanılabilicek bir uygulama değil.. ben yağmurda bir motora biniyorum ayaklar paçalar üstüm başım su çamur oluyor kaldıki motorun yola mukavemeti aşırı azalıyor yağmurda..

G_TT_I
10-08-2017, 09:13
surucu olacak arkadaslar, kesin bilgi :) polis bazi noktalarda süphelendiği motorları çevirip arkadaki yolcuya para ödedinizmi diye sormaya başlamış, şuan bir kaç kişiye motor sahibine 2.250tl ceza kullanan yolcuya 2.250tl cez, motoru bağlayıp, korsan uygulaması yapıp, iş çözülene kadar otopark masrafları kitlemiş.

dün arkadasım ben sürücü olucam ama bu işin vergi boyutu nasıl olacak diye sordu, müşteri hizmetlerindeki kadın orası sizi ilgilendirmez dedi önce :) sonra yolcu parayı ödemezse ne olacak filan diye sordu kadın bağırarak sizin amacınız ne, vs langur lungur konuşmaya başlayınca bizimki vaz geçti.

johnie
10-08-2017, 09:28
Çarşamba günü kullandım.
Saat 18:30 ' da kız arkadaşımla buluşmak için Beşiktaşta olmam gerekiyordu. Kendisi 18:00 ' da çıktı ve neredeyse yaklaşmak üzere olduğunu iletti.
Ofis Şişli' de. Camdan dışarıya bir baktım, trafik pert. Otobüse binsen bir çile, taksiye binsen ayrı bir çile. Ofistekiler ile scotty den konuşmuştuk hatta hemen app i indirmiştim ne olur ne olmaz diye..
Aklıma bu geldi, çağırdım, 4-5 dakika içinde bir tane pcx geldi. Kask' ı vermeden önce kafaya bone verdi. 1-2 Kaldırım' dan gitmesi haricinde, düzgün kullanıyordu motoru. 15/18 Dakika arasında o trafikte Beşiktaşta olabilmiştim ve tutan miktar 10₺ idi. Hızlı erişim içim kullanılabilecek bir aktarma aracı.

KÖROĞLU
10-08-2017, 10:09
surucu olacak arkadaslar, kesin bilgi :) polis bazi noktalarda süphelendiği motorları çevirip arkadaki yolcuya para ödedinizmi diye sormaya başlamış, şuan bir kaç kişiye motor sahibine 2.250tl ceza kullanan yolcuya 2.250tl cez, motoru bağlayıp, korsan uygulaması yapıp, iş çözülene kadar otopark masrafları kitlemiş.

dün arkadasım ben sürücü olucam ama bu işin vergi boyutu nasıl olacak diye sordu, müşteri hizmetlerindeki kadın orası sizi ilgilendirmez dedi önce :) sonra yolcu parayı ödemezse ne olacak filan diye sordu kadın bağırarak sizin amacınız ne, vs langur lungur konuşmaya başlayınca bizimki vaz geçti.

Yolculara muhtemelen olası çevirmede "arkadaşım" desin diye telkinde bulunacaklar.

Çağrı merkezinin yaklaşımı efsaneymiş yanlız, haber linkindeki kurumsallık ile gerçekteki durum ne kadar farklı güzel ülkemde.

Bu iş için haksız kazanç oluşturuyor ve vergisi alınmıyor diye mıutlaka bir müdahale bekliyordum o da gelmiş.

Ceza yiyenler ne yaptı acaba ? Şirket destek oldu mu ?

ckrc
10-08-2017, 10:22
Bu is patlar, devlet patlamaz ise, taksiciler odasi, orasi da yapmaz ise UKOME kararini alir. Arkanizda oturan artciyla asayis uygulamasina girdiniz adam fetoden/pkkdan veya baska bir teror sucundan araniyor cikti ve/veya uzerinde illegal madde/silah vs. bulundu.
Ticari bir anlasmaniz yok, ticaret yaptiginiza dair kanit yok. 2500 TL ceza yazip motoru baglasinlar diye dua edersiniz o zaman.
Bu is yayginlassin ne olur yayginlasin, cok isterim yani.

Devlet bu ise daha siki sarilir, motorlar artik daha siki denetlenir, her kose basinda emniyete giren, kaldirima giren motorcular go proyu takip prim kasan dallamalar bu kadar olmaz artik.
Hayirli olsun, motorcular kendi sonlarini getiriyorlar. Insallah buradan birilerinin basi yanmaz.
Bu isin daha civcilsini yapan yerler vardi; Ambulans kiraliyorsunuz, emniyetten gidiyordunuz, bilen bilir bu olay o kadar normal hale geldi ki, sonrasinda devlet cevirmelerde ambulanslara dikkat etti, ambulans sertifikasi almak zorlasti, usulsuz kullanimda cezanin yaninda ile ilgili firmanin yetki feshine sebep olacak sekilde duzenlendi, olay cozuldu.

Kullanin ne olur, herkes kullansin ne guzel bi uygulama, trafigin cozumu.

SekoLive
10-08-2017, 10:23

oysaki tvde cok entelektüel cok kibar gözüküyorlardı...

bu işe bence müsaade etmeyecekler bu şekilde. aldıkları yatırım cezalara gider böyle olursa.

ama yakın zamanda taksi motor seçeneği İstanbul'a gelecektir diye düşünüyorum çünkü gerçekten ihtiyaç bi çok iş kolunda sağa sola yetişmek gerekiyor trafik geçit vermiyor. toplu taşıma kimi yerlerde yetersiz yada ulaşılması zaman alıyor. acil durumlarda motor taksı ıstanbulda kesinlikle iş yapcaktır. bunuda ibb kontrolünde plakalarla ilerletirler diye düşünüyorum.

kullanım olarakda şahsi görüşüm ben çok çok zorda kalmadıkça kullanmam. ülkede devlet kontrolündeki yerlerde çalışanların psikolojisi bile değişikken tanımadığım adamın motorunun arkasına keyif için binmem. tabi herkesin bakış acısı bu değil yukarıda yazdığım gıbı kimisi için ciddi ihtiyaç.

ahmet3425
10-08-2017, 10:24
taş koymasalar insanların cok işine yarayacak uygulama ama görünen o ki taş koyacaklar...

G_TT_I
10-08-2017, 10:41
arkadasım, yeni model xmax kullanıyor, cok sakin mulayim yurt dışında yasamıs biri, gerçekten bilmediği ve yapılan işin kuralına uygun doğru yapılmasını seven biri, kadına sadece bilgisizce ve düzeni öğrenmek için vergi, ödeme sistemini ve güven durumunu sordu kadın öyle atarlandı.

merak eden varsa aynı şekilde arayıp şansını deneyebilir.

|KaAn|
10-08-2017, 12:35
Kullanan arkadaşlarım var,genelde kendi işlerinden çıkıp eve giderken açıyolar uygulamayı. Haftada en az3-4 gün müşteri ile dönüyolar anadoludan avrupa yakasına. Sırf motora binmek için kullanana denk gelende,çok keyif aldığını söyleyip üstü kalsın diyende olmuş.
Scotty'nin arkasında yurtdışı bağlantılı sponsorlar var. Yoksa +primlerle dayanamaz firma. İleride yaygınlaşma tamamlanınca şoförlerden aylık aidat şeklinde bir ödeme alınacağını tahmin ediyorum.
Firma seçici davranıyor şoförleri seçerken,motoruna -kılık kıyafetine-tipine özen gösteriyor seçim yaparken. İstanbul gibi trafiğin %80-90lara ulaştığı bir şehir için bence oldukça mantıklı ve yararlı bir uygulama.
Polislerin kestiği cezalara söylenecek pek bir şey bulamıyorum.. Madem sakınca var,vergi vs. deniyor, uygulama sahiplerine yaptırım yapacağına 2 taraflı kullanana direk ceza kesmesi gücünün yettiğine dedirtti bana.

evliya
10-08-2017, 12:50
Geçen hafta binme fırsatım oldu, Ulus'tan Kalamış'a 22 TL yazdı + köprü ücretiyle 30 TL'e geldim. Taksiyle gelseydim de toplam da 45 TL öderdim. Scooter'ı kullanan kişi köprü tek şeride inmesine rağmen herkesin sağından ışık hızında geçti, birisi üstümüze kırınca bi posta da ona kaydı. Uygulamayı ilk ve son kullanışımdı, bir daha hayatım boyunca scootera binmem, binenlere de tavsiyem, tanımadığınız birinin arkasında kendi canınızı riske atmayın, test mest hikaye, trafikte makaslarla ilerliyorlar.

STP
10-08-2017, 14:48
Geçen hafta binme fırsatım oldu, Ulus'tan Kalamış'a 22 TL yazdı + köprü ücretiyle 30 TL'e geldim. Taksiyle gelseydim de toplam da 45 TL öderdim. Scooter'ı kullanan kişi köprü tek şeride inmesine rağmen herkesin sağından ışık hızında geçti, birisi üstümüze kırınca bi posta da ona kaydı. Uygulamayı ilk ve son kullanışımdı, bir daha hayatım boyunca scootera binmem, binenlere de tavsiyem, tanımadığınız birinin arkasında kendi canınızı riske atmayın, test mest hikaye, trafikte makaslarla ilerliyorlar.

Genellemeden vazgecmiyceksiniz dimi

evliya
10-08-2017, 16:07
Genellemeden vazgecmiyceksiniz dimi

Uygulama fiyat/performans yönünden çok mantıklı değil. Motor olayı zaten kendi başlı başına bir riskken, hiç tanımadığınız birinin arkasında daha riskli. Ben kişisel görüşümü ve kendi başımdan geçen bir olayı paylaştım, uygulamayı zaten sildim kullanmıcam ama herkes kullanıp kullanmamakta özgür. İsteyen biner, istemeyen binmez, ben sadece uyarımı yaptım.

ahmet3425
10-08-2017, 17:36

sizin hesap biraz fazla olmus gibi, rotanız 19 km totalde 22 lira dogru hesap 4 lirada kopru 26 lira tutması gerek, taksi ise trafigin yogunluguna bekleme duruma göre değişiklik gösterebilir, min 50 max 60 lira gibi bir ucret odemeniz gerek o rota icin kopru ucreti dahil.

bu hesaba göre scotty %60 civarı daha ekonomik olması gerek bunun yanında kazandırdıgı zaman gerektiğinde para ile olculemez.

sizi tasıyan kasap surucuye gelecek olursak yolculuk sonunda madem memnun kalmadınız ve bir daha kullanmayı dusunmuyorsunuz en azından sizi tasıyan surucuden hiç memnun kalmadıgınızı da geri bildirim olarak bıraksaydınız.

evliya
10-08-2017, 18:09
sizin hesap biraz fazla olmus gibi, rotanız 19 km totalde 22 lira dogru hesap 4 lirada kopru 26 lira tutması gerek, taksi ise trafigin yogunluguna bekleme duruma göre değişiklik gösterebilir, min 50 max 60 lira gibi bir ucret odemeniz gerek o rota icin kopru ucreti dahil.

bu hesaba göre scotty %60 civarı daha ekonomik olması gerek bunun yanında kazandırdıgı zaman gerektiğinde para ile olculemez.

sizi tasıyan kasap surucuye gelecek olursak yolculuk sonunda madem memnun kalmadınız ve bir daha kullanmayı dusunmuyorsunuz en azından sizi tasıyan surucuden hiç memnun kalmadıgınızı da geri bildirim olarak bıraksaydınız.

Yolculuk bittikten sonra uygulama puanlamamı istedi, ben de geri bildirim olarak yazdım zaten, umarım sürücüler denetlenir, kimsenin başı yanmaz.

|KaAn|
11-08-2017, 07:42
Bahsedilen denetleme yapılıyor. 1.2. uyarı şeklinde. Bir kadın müşteriye sarkıntılık yapan öküz için direk olarak atılması durumu yaşandığınıda biliyorum.
İstanbul gibi bir şehirde maalesefki "olağan" bir kasap denk gelmiş size, arkadaşım artçı için kullandığı kaskı yeniledi,dizlik aldı mesela. Niyet önemli,bizim ülkede suistimal edilmeyen birşey bulmakta zor..

mikelazi
11-08-2017, 09:48
arkadaşım 150cc pcx ile yapıyor.çok memnun açılış 3 tl,km si 1tl.

çalışan racing,naked tarzı bir sürü motor var diyor.tabi onlarda fiyatlandırma farklıdır herhalde.

müşteri için motordaki ekipman kask ve arka sırt dayamak için çanta

mikelazi
11-08-2017, 09:49
haaa bu arada polisler yakalarsa sıkıntı büyük