Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen c5 - peugeot 407 - renault laguna 2 (evlatlik karşilaştirmasi)

KÖROĞLU
01-08-2017, 11:12
Şimdi Maksimum 30 gibi bir bütçeye donanımlı az yakan geniş ferah bir araç arıyorum.

Bu evlatların 1.6 olanlarına bakıyorum. sadece Laguna benzinli. Uçsun kaçsın beklentim yok geniş olsun eli yüzü düzgün olsun,

bir yere giderken 4 kişi rahat bineyim. Clio var şuan 3 kapılı memnun olmama rağmen iç hacim - diz mesafesi yetmiyor, eziyet oldu resmen.

c5 için sx pk olan gözüme kestirdim birtane f/p olarak en makul görünen bu. Dün bir c5'e baktım beni memnun eder gibi duruyor.
Sunroof olması tercih sebeplerimin başında + hydractive süspansiyon.
1.6 HDİ olması ekonomi sebebi + yıllardır kendini ispatlamış makina, ustası çok, parçası çok, turbo enjektör haricinde çok masraflı değil.

1. Öncelik sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-saunruflu-genis-ve-ferah-c5-tam-full-dizel-304588537/detay/)
2. öncelik sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-otomatik-vites-almak-icin-462780307/detay/)

407 Olarak şu fena değil gibi duruyor. Daha önce kısa süreli bindim 407 ye yakışıklı ve kullanışlıbir araba bence.

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-temiz-degisen-siz-yer-ucagi-460669724/detay)

Laguna, 2 arada 1 derede kaldığım araba, mekanik olarak (1.6 16v) üstteki araçlara göre masrafsız olacak muhakkak.

Ağırlık / güç olarak çok yetersiz gelecek gibi hissediyorum tork fakiri en azından. 2.0 alıp ek vergi + ek yakıt ile uğraşmakta istemiyorum.

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-oksitlerden-renaoult-laguna-1.6-16valf-privilige-467498154/detay)

Sonuç olarak ilk hedef c5 almak. Aman alma onun yerine git incir ağacı al diyende yazsın, yok hocam git al bin bakma sen kimseye diyen de.

Al / alma sebep şu yada bırak bunları şu marka modele bak diyene de kulak asarım.

Fikirleriniz değerli benim için. Yazacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.

c20let
01-08-2017, 11:18
Taze 407 sahibiyim. 1.6 Hdi. Yakıt olarak 1500 kg araca göre çok ekonomik 4 bin km olmuş alalı 5.2 lt ortalama tüketim gösteriyor yol bilgisayarı. Uzun yolda cidden kasarak Kocaeli-Gemlik yaptım git gel. 3.7lt ortalama yakaladım. 1500 kg ağırlık hızlanmalarda hantal hissettiriyor. Konfor konusunda da oldukça başarılı ufak yada büyük çukurlarda sıkıntı yok. İçinin malzeme kalitesi yeterli. İç hacmi oldukça geniş. Donanımı güzel güncel araçlarla yarışır seviyede. Yalıtım zayıf yol ve rüzgar sesi alıyor. Kapıları kapatırken teneke hissi veriyor. :D Başka merak ettiğiniz varsa cevaplarım.

Burak Mehmet
01-08-2017, 11:30
407 sw kullanıcısıyım 2.0 hdi manuel.. aracımı değiştirme fikri bile canımı sıkıyor seviyorum ben benim keratayı.. kışın kayağa giderken millet arabasının üzerine asıyor kayakları max 120 ile gidiyor ben içine koyuyorum 200 -200 gidiyorum.. yazın eşşek yüküyle yükleyip bey gibi geziyorum.. 6 litre yakıt ortalamam var . yazılım sonrasında sürüşüde çook keyifli oldu....
tavsiye ederim..

mr.korhan
01-08-2017, 11:45
Gündelik kullanacağım araçlar konusunda aynı kafadayız sizinle, bende D segment piyasada genelde nedenini bilmediğim şekilde rağbet görememiş arabaları seviyorum.

Laguna konusunda şunu söyleyeyim 2.0 privilega bva kullandım 2 yıl . 2.0 otomatik 4 ileriydi lpg ile kullandım hiç bir sorun yaşamadım
xenondan far yıkama hafızalı sunroofdan keylessgoya kadar olan versiyondu 2003 modelde bildiğim kadarıyla faz1 de tr deki en üst donanımdı, ve kalite konusunda muazzamdı.
Jant yay ve bir kaç detay ile inanılmaz yakışıklı bir araba haline gelir , ben o dönemler faz2 (2005 ikinci yarısı sonrası) 2.0T motorlusunu almak için satmıştım, daha sonra passat buldum 1.9tdi denk geldi onu almıştım. kesinlikle yorgun olmayanını tavsiye ederim.

407 ile bende çok ilgilendim ama burnunun uzunluğu alçak oluşu gibi nedenlerden tercih edemedim. standart haliyle 3 yetişkin ve bir iki ufak bagaj eşyası olduğunda çoğu yerde sürtüyorsunuz.
c5 motor olarak çok güzel evet , ama teneke hissi mevcut, yalıtım konusunda da öyleler zayıflar malesef, kapımızda halen yeni kasa c3 ve ablamın c4 mevcut hepsi aynı o bakımdan

ben birde ek bir öneride bulunacağım size hiç 2003-2007 arası MK3 mondeo dizel baktınızmı ? şu anda gündelik aracım olarak kullanıyorum 2.0tdci otomatik ghia
inanılmaz memnunum hem donanım hem parça hemde gerekirse performans bakımından çok çok tatminkar bir araçtır.
130hp 330nm tork ile performansı çok net hissettirir ve sorunsuzdur. aynı motor jaguar da dahi kullanıldı , transitlerde kullanıldı vs.
birde mondeoları inceleyin derim.

ozan gülle
01-08-2017, 11:47
Seçenekler arasında en mantıklısı 407 gibi duruyor hem piyasa olarak diğer araçlara nazaran daha iyi hemde daha yakışıklı bi kaç kez kullanma fırsatım oldu 2 bin dizelini gayette tatminkardı performansı

KÖROĞLU
01-08-2017, 12:01
mr.korhan mk3 Mondeo baktım ama otomatik istemiyorum olası masraftan ötürü hem de 2.0 tdci yakıt ve vergi yönünden de avantajlı bana göre. Ama güzel araçlar 1.6 hdi gibi bir motor ile gelselerdi keşke. Citroën c4 kullandım yalıtım konusunda katılıyorum. Bu alacağım aracı uzun süre kullanacağım için söküp komple yalıtım yapıp o handikapı aşarım diye düşünüyorum.

Sw olan arkadaşım maşallah diyeyim :) ben de baktım Sw ama sedan tercih edeceğim sanırım. 407 sedan kısa süreli de olsa kullandım 2 defa sürttüm tamponu gereksiz alçak o yoruma katılıyorum. İlanda c5 servis bakımlı olduğundan cezbetti açıkçası. Bakalım clio gitsin nasibimde ne varsa onu alacağım :)

mr.korhan
01-08-2017, 12:10
mk3 mondeolarda kullanılan 5 ileri jatco şanzıman motor kadar sağlıklı bir şanzımandır, bozanlar emin olki bilinçsiz kullanımdan kaynaklıdır, ben şu anda şehir içi 6.7 yakıyorum, şehir dışı 5 leri çok rahat görebiliyorsunuz 120 ile sabit ,2200 devir de gidebildiği için :) yine de aklınızda olsun.

arda-m
01-08-2017, 12:16
mk3 mondeolarda kullanılan 5 ileri jatco şanzıman motor kadar sağlıklı bir şanzımandır, bozanlar emin olki bilinçsiz kullanımdan kaynaklıdır, ben şu anda şehir içi 6.7 yakıyorum, şehir dışı 5 leri çok rahat görebiliyorsunuz 120 ile sabit ,2200 devir de gidebildiği için :) yine de aklınızda olsun.

hocam selamlar karoser parçaları pahalımıdır ?
Mercekli far ve sunroof lu olanları çok yakışıklı bende beğeniyorum fakat km yüksek bunlar korkutuyor.
Eşim yeni araç kullanmayı öğreniyor bundan dolayı kafamın rahat olmasını istiyorum :)
Yorumlarınızı alabilirmyiim.

Mr.K
01-08-2017, 12:21
Butce yetermi bilmiyorum fakat 407 olcaksa eger kesinlike 2.0hdi tercih edin efsane gider,1.6 gibi yakar :)

arsenikli
01-08-2017, 12:33
Jaguar xtype 2.0 dizel kullanıyorum 8 aydır çok memnunum ilgi ve alakayı söylemiyorum bile 30 üstüne birazdaha çıkıp öle bişey bakın derim bence

c20let
01-08-2017, 12:34
Jaguar xtype 2.0 dizel kullanıyorum 8 aydır çok memnunum ilgi ve alakayı söylemiyorum bile 30 üstüne birazdaha çıkıp öle bişey bakın derim bence

Araç alacağım dönem konuşmuştuk abi seninle ama xtype fiyatları çok mu arttı noldu bulamadım bir türlü ben bulsam alacaktım.

Butce yetermi bilmiyorum fakat 407 olcaksa eger kesinlike 2.0hdi tercih edin efsane gider,1.6 gibi yakar :)

Aracım ile ilgili tek sıkıntım performansı. 2.0 hdi tercih edilmeli bence de kesinlikle. Sonraki aracım 2.0 hdi gt line olabilir.

Low-Rider
01-08-2017, 12:49
Araçlar güzel güzel de bu km'lerde ne masraf açar Allah bilir, satın almadan önce onu da iyi tartmak lazım

Grimlord
01-08-2017, 12:55
Bence bu kilometredelerde dizel almaktansa lpg-benzin Laguna al abi, Clio'dan sonra yakıtı da parçası da üzmez zaten. Fiyatları hemen hemen aynı.
Dizelin derdi bitmiyor, turbosu enjektörü pompası vs derken (Allah korusun) epey masraf açabilir.

i-vtec07
01-08-2017, 12:56
Bu km lerde dizel sanki cok sorun acıcak gibi geliyo bana arkadasımda astra h var 1.3 cdti derdi tasası bitmedi ki en saglam dizellerden biri bence 1.3 mjet .

Vectra c bak abi bence :)

ertantamer
01-08-2017, 13:15
C5 kullandık baya süre 0 almıştık hydroactive süspansiyon yağ kaçırmaya başlamıştı bi sabah arka sağ diğer sabah sol ön derken baya uğraşmıştık alırken onlarada baktırın

KÖROĞLU
01-08-2017, 14:42
Herkese cevapları için teşekkür ediyorum,

Low-Rider Aklımda araca binme süresi 5+ yıl olduğu için zaten hangi aracı alsam masraf edeceğim gözüyle bakıyorum.

Yılda 20K km kadar yol yapıyorum. Kaza olmazsa 1 turbo + enjektör takımını zaten gözden çıkardım dizeller için.

Bu da ortalama 5.000 TL tutar güncel rakamlar ile.

Bilmiyorum yanlış mı ama alırken ucuza al yaptır bildiğin araca bin olayı bana çok mantıklı geliyor.

c5'in handikapı süspansiyon ve torsiyon. Yağını hemen değiştirip bakımını yapmak lazım + külfet.

arsenikli öneri güzel ama mevcut şartlarda beni zorlar, şimdilik max bütçe 30 -32 arası.
Cepte olanın tamamını yatırmak makul gelmiyor, kaza arıza durumunda aman araba dursun elim bollaşınca yaptırırım deme lüksüm yok.

ertantamer hdyractive güzel ama biraz da nazlı iyi kontrol etmek lazım katılıyorum.

i-vtec07 Vectra C opel grubunda beğendiğim nadir araçlardan. Geçen gün düşük km de 2.2 otomatik vardı 35 li rakama aklımı çelmedi değil. Ama hacimli araç istemiyorum günlük gezen adamım keyiften ziyade geniş bir A to B aracı lazım bana.
Diğer taraftan C kasada 1.6 motor benzinliler çok hantal gibi geliyor. (hissiyat sadece, opelde astra H kullandım 1.6 inip ittirsem daha hızlı gidecek gibiydi)

c20let sen 1.6 yı bana sat rakamda anlaşırsak sana 2.0 bulalım :)

Liste hep fransız doldu diğer alternatif ise alman güzeli 1.8T octavia ama temizini bulmak mesele.

KÖROĞLU
01-08-2017, 14:45
Bence bu kilometredelerde dizel almaktansa lpg-benzin Laguna al abi, Clio'dan sonra yakıtı da parçası da üzmez zaten. Fiyatları hemen hemen aynı.
Dizelin derdi bitmiyor, turbosu enjektörü pompası vs derken (Allah korusun) epey masraf açabilir.

Valla denk düşerse olabilir, aslında kafamda hep laguna diye kurmuştum, 3-4 tane baktım. Baktıklarım çok kötü durumdaydı.

Forumuna da üyeyim parça sorunu var ve aşırı pahalı. Listedeki araçların da ucuz değil ama laguna değişik bir araba renault değil sanki.

Face grubunda adminde var 2.0 privilege baya düzgün en son ona yönelebilirim. 28 li rakamlara alınır gibi duruyor.

Pek renault kullanamıştım gömdükleri kadar kötü araba üretmemiş adamlar hakkını vermek lazım.

c20let
01-08-2017, 14:50
c20let sen 1.6 yı bana sat rakamda anlaşırsak sana 2.0 bulalım :)

Şuan kıpırdayacak yerim yok malesef. :D Temiz düzgün denk gelirse ama p.m atarım size. :)

KÖROĞLU
01-08-2017, 14:54

ford club tr den takip ediyorum jatco yu öve öve bitiremiyorlar. Birisi jatcoyu bozduysa sıkıntı o kişidedir gibi yorumlar okudum. Bir kaç tane ilan baktım ghia lar biraz bütçe dışı duruyor, gerçekten güzel araç. Kazasız belasız sürüşler.

mr.korhan
01-08-2017, 14:54
Mercekli far ve sunroof lu olanları çok yakışıklı bende beğeniyorum fakat km yüksek bunlar korkutuyor.
Eşim yeni araç kullanmayı öğreniyor bundan dolayı kafamın rahat olmasını istiyorum :)

bendeki aynen bahsettiğin versiyon, mercekli orjinal xenon, sunroof , elektrikli deri koltuk , cruise control , digital klima :)
motor parçalarında pek bir pahallılığı yok, kendine özel bazı parçaları çok pahalı, mesela benim aracımda orjinalinde ön cam ısıtma dahi mevcut lakin normal cam takılmış, ısıtmalısını sordum 2100 lira fiyat almıştım vazgeçtim :D , ben aracımı makyajlıya bile çevirdim hatta sonradan , daha yakışıklı duruyor çünki,
yeni makyajlı ön tampon - yeni makyajlı sis farları , makyajlı panjur, makyajlı stoplar, makyajlı yan çamurluk sinyalleri
17"st jantı hafif yay pres, cam filmi ve bir ince bagaj çıtası ile gemi oldu :)

https://i.hizliresim.com/ZERrvA.jpg

https://i.hizliresim.com/gWRNdL.png

KÖROĞLU
01-08-2017, 14:55
Şuan kıpırdayacak yerim yok malesef. :D Temiz düzgün denk gelirse ama p.m atarım size. :)

heh işte beni en iyi sen anlarsın, gönül istiyor istemesine de alan dar olunca paslar kısa düşüyor :)

Biz sağdan devam şimdilik :) Kazasız belasız.

aday31
01-08-2017, 15:10
Merhabalar aklınızda varmıdır bilmiyorum ama 1.6 multijet doblolar benim şu ana kadar gördüğüm en ekonomik araç diyebilirim.Bir abimden karadeniz turu için ödünç olarak kullanmıştım full depo 1200 den fazla km yaptım

onn_dear
01-08-2017, 15:17
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-boyasiz-orijinal-garaj-arabasi-465896290/detay?showFolders=true)

tanımam etmem 2.0 HDI

Emre İlbi
01-08-2017, 15:44
Tolga abi selamlar,

Vectra C 2.2 dti aman diyim, 2 yıl önce 21 bin liraya boyasız, 120 bin km de buldum, elegance, sunroof yok,

yıllardır opel yedek parçası satan bir arkadaşım var, uzak dur dedi, neden dedim, mazot pompası elektronik mi nedir öyle bişey demişti, tamir olmuyormuş, sıfırı o günde 6-7 bin lira demişti,

ayrıca iyi yakar, yaktığı kadarda gitmez demişti, o zamanlar yaptığım araştırmaya göre şehir içi 8-9 litre civarı yakıyor deniliyordu,

C5'e gelecek olursak, geçenlerde sürekli gittiğim serviste bir tane vardı, usta test için çıkarken bende yanında gittim,

araç çok hoşuma gitti, hatırlar mısın bilmiyorumda, bende günlük C4 kullanıyorum, C4'ün üstüne aşırı konforlu gelmişti:cool:

test bitti, servise geldik, kaç binde bu araba sence dedi, 250-300 bin arasıdır usta dedim,

bilemedin dedi, 480 bindeymiş, görünce şok geçirdim, dedim hiç yıpranmamış, kolay kolay yıpranmıyor dedi,

407'lerde çok hoşuma gidiyor, C5'den yakışıklı, ama onların genel durumu nasıldır fikrim yok,

son olarak 200 bindeki araçların km yüksek diyenler, 1.6hdi gerçekten kaliteli motor, bakımlısı kolay kolay kafa ağrıtmaz,

ancak 60 binde motor indirenide gördüm, kullanım şekli çok önemli, hayırlısı olsun :)

KÖROĞLU
01-08-2017, 16:28
Merhabalar aklınızda varmıdır bilmiyorum ama 1.6 multijet doblolar benim şu ana kadar gördüğüm en ekonomik araç diyebilirim.Bir abimden karadeniz turu için ödünç olarak kullanmıştım full depo 1200 den fazla km yaptım

Öneri için teşekkür ederim ama ticari grup hiç düşünmüyorum. Var kapıda kiraladığımız 1.6 90 lık, hacim olarak her işi görür ama bana hitap etmiyor.

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-boyasiz-orijinal-garaj-arabasi-465896290/detay?showFolders=true)

tanımam etmem 2.0 HDI

Araç çok güzel gerçekten ama donanım olarka sx ile sx pk arasında ciddi fark var ( sunroof - cruise vb)
Bu araç makyajsız bir de. Tek güzel tarafı km si. Değer biçmek haddim değil ama 32 benim için oldukça yüksek bir rakam bu araç için.

Tolga abi selamlar,

Vectra..............hayırlısı olsun :)

Emre Selam, Hatırlıyorum C4 konusunda bayağı yazışmıştık. Ben 1.6 hdi c4 mcp ile 50.000 Km yaptım 1.5 senede, alternatör kasnağım koptu fark etmeden 30 km yol yaptım banamısın demedi. Ayağımın pek ayarı yok benim ortalamam 6.5 LT idi şehir içi ağırlıklı.
Dün baktım bir tane oldukça uygun fiyatlı kapıda ve arka çamurlukta hasar vardı , araba bitik olmasına rağmen konforlu geldi.
Bir de bakımlısı eminim çok daha iyi olur. Ben beklentimi minimize ettiğim için sanırım bana tatmin edici geliyor.
407 yazdım güzel araç içi biraz dar (c5 kıyası) ve alçak. Nasibimizde ne varsa ona bineceğiz acele yok şimdilik.
C5 sx pk cruise - yağmur - far sensörü - ön - arka park sensörü - esp - hidractyve - yola göre ayna ayarı - sunroof falan baya baya dolu bana fazla bile.

Ssamet
01-08-2017, 17:36
c5 le 407 aynı araba hemen hemen. O yüzden almışken 407 almak daha mantıklı. 2.0 dizeli arkadaşımda vardı. Performansı haricinde yorum yapacaksam. Kaliteli , güven hissi veren bir arabaydı.

16EC813
01-08-2017, 18:58
faorilerde paylaşılmış bi bak istersen

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-ilk-sahibinden-citroen-c5-dizel-otomatik-boyasiz-hatasiz-467865726/detay)

darkmoon
01-08-2017, 19:12
keyif ise dolu paket c5 sonrası 407 en son laguna

Sw ise direk 407

kısaca 407 ile C5 arasında git gel derim.. laguna bunlar varken ekonomide ön plandaysa benzinlisini kıyaslamada devamlı sonuncu gelicekdir..

İbrahim33
01-08-2017, 20:30
bu kasa c5 için birşey diyemem ama , lagunayı kesinlikle sil derim abi listeden. hantallıkta ve müsriflikte cruze ile yarışır. çok hantal. 407 parasına göre güzel araba bence. 2.0 dizelini veya 2.0 lpg li otm. execute bulursan tadından yenmez.

darkmoon
01-08-2017, 20:57
407 sedanlar türkiye yolları için yapılmış bir araç değil bence benim arkadaşımda yıllar önce 2.0 hdi vardı çocuk aşırı memnundu araçdan tek derdi 2 defa ön takım yaptırmışdı.. bu araçdan kaynaklı bir sorun değil bizim yollardan kaynaklı bir sorun..

KÖROĞLU
02-08-2017, 07:40
keyif ise dolu paket c5 sonrası 407 en son laguna

Sw ise direk 407

kısaca 407 ile C5 arasında git gel derim.. laguna bunlar varken ekonomide ön plandaysa benzinlisini kıyaslamada devamlı sonuncu gelicekdir..

Station wagon düşünmüyorum. Donanım olarak da biraz dolu olsun istiyorum. Bu da tüm seçenekler arasında sx pk c5'e götürüyor beni.
c5 ile aynı donanımda 407 fiyat olarak farklı, 407 daha çok piyasası olan bir araç o yüzden pahalı. Bu da benim işime gelmiyor haliyle.

bu kasa c5 için birşey diyemem ama , lagunayı kesinlikle sil derim abi listeden. hantallıkta ve müsriflikte cruze ile yarışır. çok hantal. 407 parasına göre güzel araba bence. 2.0 dizelini veya 2.0 lpg li otm. execute bulursan tadından yenmez.

Eğer olursa alacağım laguna şimdi clio ile aynı motora sahip. (hp farkı var clio 107 laguna 115 )
1000 kg clio ile 8.4 ortalamam var 15.000 KM de. Muhtemelen lagunada bu rakam 10 dan aşağı düşmez, oda 12 LT lpg ye denk gelir.
30 kuruş civarı tüketir güncel rakamlar ile. 1.6 hd da hemen hemen aynı tüketir, yakıt tüketimi açısından çok fark yok gibi duruyor.
Cruze çok güzel bir araç ama cidden müsrif yüksek model düşük fiyat konusunda iyi araç ama bana gelmez.

407 sedanlar türkiye yolları için yapılmış bir araç değil bence benim arkadaşımda yıllar önce 2.0 hdi vardı çocuk aşırı memnundu araçdan tek derdi 2 defa ön takım yaptırmışdı.. bu araçdan kaynaklı bir sorun değil bizim yollardan kaynaklı bir sorun..

Bence psa grubu ön takım konusunda biraz zayıf araçlar üretiyor, c4 varken onunda ön takım takur tukur ses yapardı. 2 defa baktırdım usta bunda bir şey yok dedi. Alman araçlarındaki tokluk hissini yakalayamadım ben fransızlarda. Bu yoruma hep kızarım ama "tok kapı" sesi yok hiç birinde.
Benim önceliklerim farklı olduğu için çok takılmıyorum, ayağımı yerden kessin donanım olsun az yaksın içi geniş olsun yeterli.

korki
02-08-2017, 10:24

Yaklaşık 3yıldır 2006 model 2.0 dizel Ghia paketini kullanıyorum, öncesinde de 04 model trend'ini kullanmıştım. Ben de Sunroof ve deri kombinasyonunu aramıştım zaten sınırlı sayıda temizini bulamadım :) Aracın karoser parçaları yeni nesil C sınıfı araçlar ile aynı fiyat olarak düşünebilirsin. Bazı parçaları pahalı ve siparişle getiriyorsun. Örneğin Ghia'larda bulunan arka tampon altı spoiler ve aydınlatmalı dikiz aynaları. Mekanik olarak da bazı parçaları pahalı. Örneğin direksiyon kutusu 2yıl önce 5500tl idi. Baskı-balata değişiminde ise volan ile birlikte değişiyor. Değişmesini istemiyorsan benim gibi sabit kütleli transit volana dönebilirsin, tork dayanımı artıyor ve titreşim fazla oluyor. Motor bakımı için Ford ticari araç bölümüne giriyorsunuz. :) Aks fiyatı da 3bin tl civarıydı. Kronik sıkıntısı krank kasnağı, bazı araçlarda enjektör ve direksiyon hidrolik sistemi. Yakıt tüketimi yazılım ile düşüyor. Ankara-Antalya arası 100-120 arası 4,4 lt ort. ile gittim. Ş.içi akan trafikte 5,8 litreyi geçmedi. İstanbul trafiğinde max 6,5 gördüm. Yeni araç kullanan bir bayan tarafından boyutlarından dolayı park , manevra esnasında zorluk yaşatabilir. Performans olarak ta bir tık hızlı gelebilir. 0 kaliteli lastikle 2.viteste gaza bastığınızda sararak ilerler. Güvenlik , yol tutuş bakımından üstün bir araç o bakımdan gözünüz arkada kalmaz. Frenleri bana bir tık zayıf geliyor. 2008 2.0 tdci mondeo'da kullandım bir sıra performans ve sürüş keyfi olarak bu kasanın tadını alamadım. Tr piyasasında fiyatına göre alınabilecek iyi araçların başında. 2.elde alırken zamanında bu araçlar şirketlerde üst düzey yöneticiler ve devlet bünyesinde kullanıldığı için alırken daha dikkatli olmakta fayda var. Km sizi korkutmasın. 430 bin km olanını gördüm bir sıkıntısı yoktu.

Emre İlbi
02-08-2017, 16:50
Bence psa grubu ön takım konusunda biraz zayıf araçlar üretiyor, c4 varken onunda ön takım takur tukur ses yapardı. 2 defa baktırdım usta bunda bir şey yok dedi. Alman araçlarındaki tokluk hissini yakalayamadım ben fransızlarda. Bu yoruma hep kızarım ama "tok kapı" sesi yok hiç birinde.
Benim önceliklerim farklı olduğu için çok takılmıyorum, ayağımı yerden kessin donanım olsun az yaksın içi geniş olsun yeterli.

Abi C4'ün hastalığı z rot, sebep olduğu ses aşırı sinir bozucu, lakin çözümü basit, çiftini 80-100 lira civarına değişiyorlar,

dediğin gibi genel olarak konforsuz araçlar, kapı sacı vs. zayıf, boya kalınlığı zayıf (bu saydıklarım Alman rakiplerine göre)

ancak her ne olursa olsun, benim aracımla aynı model, hemen hemen aynı donanımdaki Golf ile şuan arada yaklaşık 20-25 bin lira fiyat farkı var, bu kadar farkı ben vermem, sonuçta keyif arabam değil, günlük kullandığım araç,

bu sebeple araba alırken hep mantığımla hareket ediyorum, kalbimin sesini dinlemeye kalksam, günlük E36 M3'e binerim :)

abi bütçen ne civarlarda bilmiyorumda, çokta bitik bir araç alma derim, azcık imkanları zorla, düzgün binilmiş araçlara bak,

çünkü 2-3 bin ucuza aldığın arabaya 4 bin lirada harcasan, 3 bin lira pahalı olan ama daha düzgün olan araç gibi olmayacaktır,

naçizane kardeş tavsiyesi :)

arsenikli
03-08-2017, 16:10
Bana göre Türkiyenin en iyililerinden biri olan hilal pompada (enj + pompa + yakıt filt ve depo yakıt hattı ) temizliği hiç öyle bahsettiğiniz türden bi rakam çıkmadı.

220T
03-08-2017, 16:28
O sw C5 yarı parasını anca eder.Gerçekçi olmak lazım.

KÖROĞLU
04-08-2017, 10:09
Bana göre Türkiyenin en iyililerinden biri olan hilal pompada (enj + pompa + yakıt filt ve depo yakıt hattı ) temizliği hiç öyle bahsettiğiniz türden bi rakam çıkmadı.

Rakam paylaşabilir misin ?

Hayırlısıyla ben aracı aldım ( Gelecek pazartesi satış alacağım)c5 2.0 HDİ 136 DW10 BTED4 kodlu makina, ekspertizde siyah duman demişler muhtemelen bu tür bir bakıma ihtiyacım olacak.

KÖROĞLU
04-08-2017, 10:12
O sw C5 yarı parasını anca eder.Gerçekçi olmak lazım.

Sw için aynı duyguları paylaşıyoruz. Zaten ağır piyasası aracın sw üstüne o rakam satmak zor olur bence.

Bu arada cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum, nasipse pazartesi günü (07.08.2017) izmirden bir c5 ile anlaştık.

2.0 hdi sx pk expertiz yaptırdım araca sonuç olumlu gidip alacağım.

secomeco
04-08-2017, 12:13
[QUOTE=mr.korhan;8366741]Gündelik kullanacağım araçlar konusunda aynı kafadayız sizinle, bende D segment piyasada genelde nedenini bilmediğim şekilde rağbet görememiş arabaları seviyorum.

Ben de aynı kafadayım.Seçeneklerde yok ama 2000 model Opel Omega 2.5v6 BFL kullanıyorum.Çok memnunum,satacak olsam ne alacağım diye düşünmekten aracı satamıyorum .

irfanakbas
04-08-2017, 18:58
O bütçeye dizel Citroen C4 de düşünebilirsiniz bence, belki C5 kadar özellik olmayabilir ama daha hafif ve ekonomik bir araç.

E21hamza
04-08-2017, 23:40
5 senedir 2008 model 407 2.0 HDİ 6 ileri otomatik modelini kullanıyorum. İlk aldığımda ön düzeninde 30 liraya bir rot kolu değişti onun harici motor yağ bakımları ve ön fren disk balata değişimi dışında bir masraf yapmadım. Sıfır dan beri yetkili servis bakımlı 115 bin km'de aldım şu an 149.00 km'de maşallah bir masraf açmadı açacak gibi de durmuyor. Şu an üstünde orijinal amortisörleri var arkalar bozuk yolda tıkırtı tarzı ses yapmaya başladı önümüzdeki ay onları değiştirmeyi düşünüyorum. Önünü sürtme konusuna gelirsek bu tamamen kullanmayla alakalı bence benim araç 2.0 HDİ ve jantlar 17'' olmasına rağmen bu kadar süre içinde bir kaç kere anca sürtmüşümdür. Viraj performansını ben çok beğeniyorum, Peugeotun binek serideki her modeline sahip oldum sayılır 406 dan sonra en iyi yol tutuşu bu arabadadır, bir süre f10 bmw kullandım virajlarda kesinlikle 407 kadar yol tutmuyor. Yakıt tüketimine gelirsek ben sakin kullanıyorum şehir içi 7.5 ve 8 arası değişiyor, uzun yolda 130 Km/h sabit hızla 5.2 litre tükettim. Biz de bir süredir 407 yi satıp başka bir araba alalım diyoruz ama o paralarda başka bir araba bulamıyoruz. 407 tavsiyemdir fakat comfort yerine executive ya da premium tercih edin :)

C5'in yeni kasasını kullandım eski kasasını kullanmadım fakat eski kasası yedek parça konusunda üzebilir parçaları pahalı ve 407 kadar bulunabilir değil. Lagunayı hiç kullanmadım yorum yapamayacağım.

KÖROĞLU
05-08-2017, 10:41
O bütçeye dizel Citroen C4 de düşünebilirsiniz bence, belki C5 kadar özellik olmayabilir ama daha hafif ve ekonomik bir araç.

Selam, eski aracım c4 mcp idi kendisiyle 50K km kadar beraberdik güzel araçtır severim, sadece arka tıkırtı olayı kronik idi.
Haricinde çoğu zaman mutlu etmiştir. Öner için teşekkürler, nasipse pazartesi günü anlaştığım c5'i alıp geleceğim.
c5 3. citroenim olacak :) xsara vtr - c4 - c5.

5 senedir 2008 model 407 2.0 HDİ 6 ileri otomatik modelini kullanıyorum. İlk aldığımda ön düzeninde 30 liraya bir rot kolu değişti onun harici motor yağ bakımları ve ön fren disk balata değişimi dışında bir masraf yapmadım. Sıfır dan beri yetkili servis bakımlı 115 bin km'de aldım şu an 149.00 km'de maşallah bir masraf açmadı açacak gibi de durmuyor. Şu an üstünde orijinal amortisörleri var arkalar bozuk yolda tıkırtı tarzı ses yapmaya başladı önümüzdeki ay onları değiştirmeyi düşünüyorum. Önünü sürtme konusuna gelirsek bu tamamen kullanmayla alakalı bence benim araç 2.0 HDİ ve jantlar 17'' olmasına rağmen bu kadar süre içinde bir kaç kere anca sürtmüşümdür. Viraj performansını ben çok beğeniyorum, Peugeotun binek serideki her modeline sahip oldum sayılır 406 dan sonra en iyi yol tutuşu bu arabadadır, bir süre f10 bmw kullandım virajlarda kesinlikle 407 kadar yol tutmuyor. Yakıt tüketimine gelirsek ben sakin kullanıyorum şehir içi 7.5 ve 8 arası değişiyor, uzun yolda 130 Km/h sabit hızla 5.2 litre tükettim. Biz de bir süredir 407 yi satıp başka bir araba alalım diyoruz ama o paralarda başka bir araba bulamıyoruz. 407 tavsiyemdir fakat comfort yerine executive ya da premium tercih edin :)

C5'in yeni kasasını kullandım eski kasasını kullanmadım fakat eski kasası yedek parça konusunda üzebilir parçaları pahalı ve 407 kadar bulunabilir değil. Lagunayı hiç kullanmadım yorum yapamayacağım.

Hamza bilgiler güzel sağ olasın. Yazdığım gibi c5 ile anlaştım pazartesi satış alacağım. 407 hep gönlümde olan bir araçtı fakat c5 oldukça uyguna geldi ve kaçırmamak adına anlaştım. c5 ile 407 motor olarak zaten aynı, 8 li rakamlar şehir içinde beni biraz üzecek olsa da 1500+ kg bir araç için ve sunduğu konfor için katlanılır duruyor. c5'in artısı sunroof olması, dün citroen forumunda bir arkadaş alacağım aracın donanım listesini gönderdi (şasi no dan sorguladık) istemsiz tebessüm ettim.

Ben yeni olsun boş olsun dan ziyade daha eski olsun ama dolu olsun modundayım.

Bu aracıda kaza bela olmazsa eğer en az 5 sene kullanırım. Yapacağım bakımlar da o zamana kadar zaten kendisini amorti eder.

Parçaları nereden tedarik ediyorsun ?

Donanım listesini de ekleyeyim,

https://i.hizliresim.com/qWDOrR.jpg (https://hizliresim.com/qWDOrR)

İbrahim33
05-08-2017, 10:56
Hayırlı uğurlu olsun abi. Bende boyasız otomatik bi megane 2 almıştım dün onu önermek için girmiştim konuya :) kısmet

KÖROĞLU
05-08-2017, 11:13
Hayırlı uğurlu olsun abi. Bende boyasız otomatik bi megane 2 almıştım dün onu önermek için girmiştim konuya :) kısmet

Sağolasın allah razı olsun. Ben hala nasip diyorum, 5 kere noterden döndüm zamanında colt için. İzmire gidip noter de imzayı attıktan sonra benim diyeceğim. Megane 2 de güzel araç bereketiyle satarsın inşallah.

E21hamza
05-08-2017, 23:17
Selam, eski aracım c4 mcp idi kendisiyle 50K km kadar beraberdik güzel araçtır severim, sadece arka tıkırtı olayı kronik idi.
Haricinde çoğu zaman mutlu etmiştir. Öner için teşekkürler, nasipse pazartesi günü anlaştığım c5'i alıp geleceğim.
c5 3. citroenim olacak :) xsara vtr - c4 - c5.

Hamza bilgiler güzel sağ olasın. Yazdığım gibi c5 ile anlaştım pazartesi satış alacağım. 407 hep gönlümde olan bir araçtı fakat c5 oldukça uyguna geldi ve kaçırmamak adına anlaştım. c5 ile 407 motor olarak zaten aynı, 8 li rakamlar şehir içinde beni biraz üzecek olsa da 1500+ kg bir araç için ve sunduğu konfor için katlanılır duruyor. c5'in artısı sunroof olması, dün citroen forumunda bir arkadaş alacağım aracın donanım listesini gönderdi (şasi no dan sorguladık) istemsiz tebessüm ettim.

Ben yeni olsun boş olsun dan ziyade daha eski olsun ama dolu olsun modundayım.

Bu aracıda kaza bela olmazsa eğer en az 5 sene kullanırım. Yapacağım bakımlar da o zamana kadar zaten kendisini amorti eder.

Parçaları nereden tedarik ediyorsun ?

Donanım listesini de ekleyeyim,

Şimdiden hayırlı olsun abi güzel bir tercih, pişman olmazsın c5 süspansiyon olarak 407 den daha başarılıdır diye düşünüyorum. Aynen yeni boş paket olacağına dolu olsun eski paket olsun :)

Parçaları kendimden tedarik ediyorum :) Peugeot Citroen yedek parçası satıyoruz :)Tekrar hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin.