Orijinalini görmek için tıklayınız : 225-40-18 den mi kaynaklı yoksa lastik markası mi?
burakgunay
07-08-2017, 12:05
Herkese selamlar,
Yine ilginç bir problemle karşınızdayım :)
Arabam 2016 astra.
225 45 17 lastiklerin vardı 18e geçtim. 17 lastiklerim Michelindi. Şimdikiler turanza. Araba çok konforsuzluk, lastik hiç darbe absorbe etmiyor, keskin kısa cukurlarda kasislerde vs arabadan inip sırtımda tasiyasim geliyor.
Bunun sebebi ebat mi? Yoksa bu ebatta başka marka lastik kullanıp rahat olan var mı? Ya 17 lere dönücem ya başka marka lastik alicam ama iki seçenekten birini yaparken çözüm olacağından emin olup öyle hareket etmek istiyorum. Keyif alamaz hale geldim, yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden.
burakgunay
07-08-2017, 12:10
İşin gerçeği, 18 jantlarimi çok seviyorum, 18de farklı marka ve ebat lastikte takabilirim. (245 18 mesela arabayı yorar diye düşünüyorum ama 225 50 18 falan olabilir. Bilenler fikir verirse sevinirim.)
Öncelikle konfor başka bir şey. Yani sana sert gelen bir şey bir başkasına normal gelebilir. O yüzden direk kesin bir şey söylemek zor. Ama 40 yanak gerçekten en kaliteli lastikte bile dikkat edilmesi gereken, fedakarlık göstermek gereken ebat. O yüzden bunu netliğe kavuşturmanın tek çözümü başka bir 18'' jant kullanan Astra'ya binip bir tur atmak.
Ayrıca, o çok sevdiğim 18'' jantlara 50 yanak takarsan beğenmezsin.:)
225-40-18 bende 18" st jantlarda focus da kullanmıştım. 17 ye geçtim şimdi konfor bariz arttı tabiki bence lastik ebatlarından kaynaklandı sizdeki konfor farklılığı da
Kanka Astra zaten sert bu kasası orjinal 17 İle de sert yanı kullanıyoruz Izmir de
Sen takma kafana
Lastik basınçlarını kontrol et :)
Grimlord
07-08-2017, 13:02
Astralar zaten sert Burak, takır tukur bir araba biliyorsun. Sende bir de yay ve ince yanak lastik var. Bu yüzden konforu acaip düşürmüş durumda. Bence 17 Dynamiclere geri dön :D
driver_can
07-08-2017, 13:16
Aynı lastikleri sıfır gelen aracımda kullandım 1 yıl dayandım onunda 6 ayı askerdeydim araba kışlık takımla yattı otoparkta.Çıkarıp goodyear asymetric 3 taktım.Öncekilerle çıplak ayak çakılda yürürken şimdi ayağıma ayakkabı giymiş gibiyim.Ben iyi ki değiştirdim diyorum.Araç golf 2016 18 durban jant 3.5 eibach spor yaylı.
burakgunay
07-08-2017, 13:17
Öncelikle konfor başka bir şey. Yani sana sert gelen bir şey bir başkasına normal gelebilir. O yüzden direk kesin bir şey söylemek zor. Ama 40 yanak gerçekten en kaliteli lastikte bile dikkat edilmesi gereken, fedakarlık göstermek gereken ebat. O yüzden bunu netliğe kavuşturmanın tek çözümü başka bir 18'' jant kullanan Astra'ya binip bir tur atmak.
Ayrıca, o çok sevdiğim 18'' jantlara 50 yanak takarsan beğenmezsin.:)
Valla katılıyorum konfor göreceli tabi ki ama, bu bariz yani :)
Evet 50 yanak işi batirabilir fakat artık gözüm görmüyor yani öyleymiş böyleymis.
225-40-18 bende 18" st jantlarda focus da kullanmıştım. 17 ye geçtim şimdi konfor bariz arttı tabiki bence lastik ebatlarından kaynaklandı sizdeki konfor farklılığı da
Evet ben de öyle düşünüyorum fakat 17 inç beğendiğim seçeneği yok astra nin. 2 seçenek var biri cok guzel kimse satmıyor biri çok çirkin herkes satıyor :D 18i optimize etme yolu varsa daha makbul, yoksa çirkin 17lere geçicem mecbur
Kanka Astra zaten sert bu kasası orjinal 17 İle de sert yanı kullanıyoruz Izmir de
Sen takma kafana
Lastik basınçlarını kontrol et :)
Kanka basınç falan hepsine baktım denedim, evet araba sert fakat oem yaylar la sert. Eibach a geçince amortisör konforu çok huzurlu arabanın. Benim sıkıntım lastik konforu.
Astralar zaten sert Burak, takır tukur bir araba biliyorsun. Sende bir de yay ve ince yanak lastik var. Bu yüzden konforu acaip düşürmüş durumda. Bence 17 Dynamiclere geri dön :D
Kanka evet araba sert ama yay sanılanın aksine arabayı yumuşatiyor astra da. İlginç bi durum ama böyle yani pamuk gibi yaylar. Derdım lastik darbe emmemesi. Sıkıldım valla 17lere dönecem ama o jantlar da berbat yani biliyosun. Dynamic jant bulabilsem dakikasında geçicem, excellence hiç sevmiyorum.
burakgunay
07-08-2017, 13:18
Aynı lastikleri sıfır gelen aracımda kullandım 1 yıl dayandım onunda 6 ayı askerdeydim araba kışlık takımla yattı otoparkta.Çıkarıp goodyear asymetric 3 taktım.Öncekilerle çıplak ayak çakılda yürürken şimdi ayağıma ayakkabı giymiş gibiyim.Ben iyi ki değiştirdim diyorum.Araç golf 2016 18 durban jant 3.5 eibach spor yaylı.
Abi selam senle geçen farklı bi konuda da bu lastik işini konuşmuştuk. Yani yol tutuş, fren mesafesi vs hepsini geçtim, konfor olarak lastik markası bu kadar etki ediyor mu diyorsun? Darbe emme babında
Grimlord
07-08-2017, 13:19
Kanka evet araba sert ama yay sanılanın aksine arabayı yumuşatiyor astra da. İlginç bi durum ama böyle yani pamuk gibi yaylar. Derdım lastik darbe emmemesi. Sıkıldım valla 17lere dönecem ama o jantlar da berbat yani biliyosun. Dynamic jant bulabilsem dakikasında geçicem, excellence hiç sevmiyorum.
Aman excellence hatasına düşme, arabadan soğursun,rezil o jantlar. Onları takacağına takır tukur gez daha iyi :D
driver_can
07-08-2017, 13:24
Abi selam senle geçen farklı bi konuda da bu lastik işini konuşmuştuk. Yani yol tutuş, fren mesafesi vs hepsini geçtim, konfor olarak lastik markası bu kadar etki ediyor mu diyorsun? Darbe emme babında
Bridgestone hamuru sert lastikler.Taktığım lastik 68 db olması lazım.Darbeyi diğerine göre fazlasıyla emiyor.Tabi bu kişiden kişiye değişir.Ama 4 bin km de ki lastiği değiştirecek kadar kıl bi kullanıcıyım.Ordan memnuniyetimi anlayabilirsin.
burakgunay
07-08-2017, 13:27
Aman excellence hatasına düşme, arabadan soğursun,rezil o jantlar. Onları takacağına takır tukur gez daha iyi :D
Kanka işte o ikilemdeyim valla sen anlarsin yani durumumu. Sinirleniyorum araba kullanırken, arkadaşlarımı falan evlerine bırakmak istemiyorum yol bozuksa hahahha
Bridgestone hamuru sert lastikler.Taktığım lastik 68 db olması lazım.Darbeyi diğerine göre fazlasıyla emiyor.Tabi bu kişiden kişiye değişir.Ama 4 bin km de ki lastiği değiştirecek kadar kıl bi kullanıcıyım.Ordan memnuniyetimi anlayabilirsin.
Abi işte aynı durumdayım, ben de 1 yıl oldu onun da çoğu kışlık lastikle geçti 17". Ben de aynı şeyi yaşıyorum, seni dinleyip önümüzdeki sezon alicam herhalde şimdi alsam anlamı yok, kışın bi 17lerle denerim diye düşünüyorum. Keşke imkan olsa da deneyebilsem bi 18 jantli astra ile.
tURANZA at Çöpe. Konforsuzluk direk onunla ilgili. iyi bi lastikle 18 jant farkını pek hissetmezsin
burakgunay
07-08-2017, 13:53
tURANZA at Çöpe. Konforsuzluk direk onunla ilgili. iyi bi lastikle 18 jant farkını pek hissetmezsin
Bunu duyduğuma sevindim, eyvallah deneyeceğim önümüzdeki sezon yeni güzel bir lastikle. Asy 3 harici bir tavsiyesi olan var mı?
driver_can
07-08-2017, 14:31
Continental sport contact 5 veya premıum contact 6 ile asymetric 3 arasında kalmıştım .Kampanya vardı goodyearda 150 lirada opetten yakıt verdi.Değerleri daha iyi asytmetric 3ün.
ahmetakbayir
07-08-2017, 14:48
ben 55 yanaktan 45 yanağa geçtim civicte pek değişiklik olmamıştı 45 yanak le 40 yanak arasında da pek fark yoktur zannımca lastik markası önemli tabiki ben barum kullanıyorum
bahsi geçen konuda jant ağırlığı da çok önemli bir etken, gözardı etmeyin.
coolvtec
08-08-2017, 11:21
Lastiklerinin yanak kalınlığı 10cm den 9cm ye düşmüş. Bunun bahsettiğin sorunlarda çok etkili olduğunu sanmıyorum çünkü fark çok az.
Vtekte 195-55-15 den 205-40-17 ye geçmiştim pek de fark hissetmedim. Bence sorunların direk lastik ile alakalı. Hava basıncı da fark ettirir eğer çok fazla hava basıldıysa.
Burağa buradan 18 pejo jantı sarıp yollucam konfor nedır gorsun ahdadhas :D
Grimlord
08-08-2017, 11:42
Burağa buradan 18 pejo jantı sarıp yollucam konfor nedır gorsun ahdadhas :D
Arabaya binenler direk : " burak yııaavaşşşş ciyyyyyerimi soooktüüünn" :D
Arabaya binenler direk : " burak yııaavaşşşş ciyyyyyerimi soooktüüünn" :D
hasduahdhasdhashdashdashhasd CİĞERCİ BURAK
Herkese selamlar,
Yine ilginç bir problemle karşınızdayım :)
Arabam 2016 astra.
225 45 17 lastiklerin vardı 18e geçtim. 17 lastiklerim Michelindi. Şimdikiler turanza. Araba çok konforsuzluk, lastik hiç darbe absorbe etmiyor, keskin kısa cukurlarda kasislerde vs arabadan inip sırtımda tasiyasim geliyor.
Bunun sebebi ebat mi? Yoksa bu ebatta başka marka lastik kullanıp rahat olan var mı? Ya 17 lere dönücem ya başka marka lastik alicam ama iki seçenekten birini yaparken çözüm olacağından emin olup öyle hareket etmek istiyorum. Keyif alamaz hale geldim, yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden.
Geçen bir konuda daha aynı yorumu yaptım. Bridgestone çöp bana göre lastik markası değişirsen çözüme ulaşırsın gibi duruyor.
bence olay her iki etkenin birden var olması:
1) lastik belliki zaten hamuru sert hamur ve kıyasladığınız eski lastik Michelin ise yumuşak olmasıyla ünlü
2) aldığınız yeni ebata göre lastiğiniz hem daha ince yanak= sert
şahsen bence iyi bir lastik alsanız yine eskisi gibi olmaz ama bir nebze idare eder yada çözüm olarak upsize yapıp 225/45/18 ebadında lastik alır yanakları eskisi ile aynı tutar vede hamuru yumuşak atıyorum Michelin yada Goodyear gibi lastik alırsanız eskisiyle aynı olur tabi bu sefer çamurluk kurtarırmı emin olmak lazım.
burakgunay
03-09-2017, 12:18
Selamlar, bu konuyu güncellemeyi unutmuşum.
225 45 17 ölçülerine geçtim, problemim çözüldü. Hatta şöyle bir detay var, takas yaptım ve bana gelen lastikler yine Turanza. Ama 40 yanak Turanza'yla arasında dağlar var. Bunun sebebi hem %5 ince yanak olmasından hem de 40 yanak olanın kışın da kullanılmış olması diye düşünüyorum. Seneye turanzaların yerinde farklı bi lastik alıcam bir aksilik olmazsa.
Yardımcı olan fikir veren herkese teşekkürler. :)