Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güneş gören (kavrulmuş) parça parça olmuş kaput filmi nasıl sökülür ?

KÖROĞLU
08-08-2017, 07:46
Aşağıdaki folyo boyaya zarar veremden nasıl sökülür ?

Dün ısı tabancası ile denedim ama beceremedim sanırım.

Hafif boyaya da zarar verdim :S Boyatmadan bu işi halledebilir miyiz ?

Tüm kaput yüzeyinde 1x2 cm gibi parça parça olmuş şekilde fotoda net değil. Öğlen makro çekip ekleyeceğim.

https://i.hizliresim.com/XXGQZ6.jpg

https://i.hizliresim.com/qWk3Dd.jpg (https://hizliresim.com/qWk3Dd)

https://i.hizliresim.com/3qZNV0.jpg (https://hizliresim.com/3qZNV0)

KÖROĞLU
08-08-2017, 14:25
nerede bu detailin world king leri hadi gençler bir el atın. Admini nerde bu bölümün ?

eyyy imprezaWRC fikrin yok mu :)

mertkan
08-08-2017, 15:04
gün boyu aracı guneşte tutup kaportanın ısınmasını sağlıycaksın ondan sonra sıcak su dök öle sökmeye çalış

oda olmazsa en kalın ped ile polisaj makınasıyla girişiceksın anca ozaman cıkar

imprezaWRC
08-08-2017, 15:12
nerede bu detailin world king leri hadi gençler bir el atın. Admini nerde bu bölümün ?

eyyy imprezaWRC fikrin yok mu :)

Ancak ısıtarak çıkarabilirsin, kalitesiz birşey ise ki öyle gözüküyor, verniği alma riskin de var. Bir bilene götürüp yaptırmanı tavsiye ederim. Durduk yere boya masrafı çıkmasın :(

KÖROĞLU
08-08-2017, 15:18
Ancak ısıtarak çıkarabilirsin, kalitesiz birşey ise ki öyle gözüküyor, verniği alma riskin de var. Bir bilene götürüp yaptırmanı tavsiye ederim. Durduk yere boya masrafı çıkmasın :(

Müdürüm çok güzel dedin ama kırmızı kısımdaki gibi atomlarına ayrılmış durumda :S
ısı tabancamda var ben mi ayar tutturamadım bilmiyorum.

Isıttım diyeyim neyle sökmem lazım? Falçata - çakı denedim çizdi. ragle falan işe yarar mı ?

sıcak su da deneyebilirim aslında oda fena fikir değil.

imprezaWRC
08-08-2017, 15:23
Müdürüm çok güzel dedin ama kırmızı kısımdaki gibi atomlarına ayrılmış durumda :S
ısı tabancamda var ben mi ayar tutturamadım bilmiyorum.

Isıttım diyeyim neyle sökmem lazım? Falçata - çakı denedim çizdi. ragle falan işe yarar mı ?

sıcak su da deneyebilirim aslında oda fena fikir değil.

Kredi kartı gibi bir zımbırtı bulman lazım. Sıcak ssu bir fikir ama yapışkanın yapısını bozabilmek için bir müddet sıcak hava vermen daha mantıklı olur. Sıcak veya kaynar suyu lokal olarak dökemeyeceğin gibi hem ısısı yetmeyecektir hemde atıyorum 5dk boyunca aynı sıcaklıkta su dökmen lazım bence sıcak su işi çok zorlar.
Isı tabancası ile o atomlarına ayrılmış bölgeyi ısıtman lazım.

Yine diyorum, en güzeli bu işi iyi bilen birine teslim olmak :) (şahsen öyle yapardım)

marikan
08-08-2017, 15:24
Isıtıp boyayı çizmeyecek bir şey ile hafif hafif kazımak lazım. Youtube'da videolarda o şekilde yapmışlar.

KÖROĞLU
08-08-2017, 15:26
Kredi kartı gibi bir zımbırtı bulman lazım. Sıcak ssu bir fikir ama yapışkanın yapısını bozabilmek için bir müddet sıcak hava vermen daha mantıklı olur. Sıcak veya kaynar suyu lokal olarak dökemeyeceğin gibi hem ısısı yetmeyecektir hemde atıyorum 5dk boyunca aynı sıcaklıkta su dökmen lazım bence sıcak su işi çok zorlar.
Isı tabancası ile o atomlarına ayrılmış bölgeyi ısıtman lazım.

Yine diyorum, en güzeli bu işi iyi bilen birine teslim olmak :) (şahsen öyle yapardım)

Ben niyeti bozdum zaten boyatacağım da , boyanmadan çözebilirsem süper olur.

Folyo çıkarıcı ürünler işe yarar mı acaba ? İstanbulda olsa forumdan arkadaşlara gideriz baktırırız, sakarya da yok ki böyle imkanlar :S

Isıtıp boyayı çizmeyecek bir şey ile hafif hafif kazımak lazım. Youtube'da videolarda o şekilde yapmışlar.

İnceliyorum hemen bir bakayım.

ayhanas
08-08-2017, 16:10
Folyoya bir yerden yer yapıp, ucundan açacaksın .Sonrasında,
açtığın yerin altına elini yakma dikkat et fön ile ısı vereceksin .
Yavaş yavaş ve ufak açarak alacaksın hızlı çekme boyandan kalkan yer olur ise göremezsin bakarak ve ufak ufak yap .
Kalan yapışkani temizlemesi en kolayı .

GuNeS
08-08-2017, 16:28
Aynı problem benim aracımın tavanında vardı.Fön makinası sıcak su çoğu şeyi denedim ama o kadar çekmişki kendini bir ucundan tutsam dahi en fazla 1 tl büyüklüğünde kopuyordu. Gölgede yaklaşık 3-4 gün kredi kartı yardımıyla zorda olsa komple çıkardım parmaklarıma kramp girmeye başlamıştı.
Yarın devam ederim dedim ve sabah gördüğümde bütün tozlar yapışmış leş gibi yıkattım aracı ama tazikli suyunda bir faydası olmadı. Gittim benzin aldım benzinle çıkardım yarısını tamamını çıkarmak için çalışmalarım devam ediyor bitecek inşallah. Bittikten sonrada düzgün bir yerde 0,5 zımpara sonra pasta düzelir diye okudum.

KÖROĞLU
08-08-2017, 16:34
Folyoya bir yerden yer yapıp, ucundan açacaksın .Sonrasında,
açtığın yerin altına elini yakma dikkat et fön ile ısı vereceksin .
Yavaş yavaş ve ufak açarak alacaksın hızlı çekme boyandan kalkan yer olur ise göremezsin bakarak ve ufak ufak yap .
Kalan yapışkani temizlemesi en kolayı .

Dediğin gibi olsa keşke, fotodan belli olmamış sanırım. Çizikli yerler sökerken parça parça geliyor, bütün halde çekip gelme durumu yok.

Folyo sökücü birkaç ürün gördüm onlardan deneyeceğim.

Aynı problem benim aracımın tavanında vardı.Fön makinası sıcak su çoğu şeyi denedim ama o kadar çekmişki kendini bir ucundan tutsam dahi en fazla 1 tl büyüklüğünde kopuyordu. Gölgede yaklaşık 3-4 gün kredi kartı yardımıyla zorda olsa komple çıkardım parmaklarıma kramp girmeye başlamıştı.
Yarın devam ederim dedim ve sabah gördüğümde bütün tozlar yapışmış leş gibi yıkattım aracı ama tazikli suyunda bir faydası olmadı. Gittim benzin aldım benzinle çıkardım yarısını tamamını çıkarmak için çalışmalarım devam ediyor bitecek inşallah. Bittikten sonrada düzgün bir yerde 0,5 zımpara sonra pasta düzelir diye okudum.

Bendeki de aynı ucunda tutup çekebilsem ama nerede. Boyacı bir tanıdık sıcak su ile dene dedi. Bakalım bir deneyeceğim. En kötü boyatırız artık napalım.

douu
08-08-2017, 16:35
bütün gün direk olarak güneş temasında kalırsa ve arada sıcak su fön vs gibi takviyeler yaparsan sökebilirsin. çok yüksek ihtimalle yer yer verniği alacaksın ama kendin yapmak istiyorsan tek çaresi bu

KÖROĞLU
08-08-2017, 17:08
bütün gün direk olarak güneş temasında kalırsa ve arada sıcak su fön vs gibi takviyeler yaparsan sökebilirsin. çok yüksek ihtimalle yer yer verniği alacaksın ama kendin yapmak istiyorsan tek çaresi bu

Profesyonel olarak öneri varsa oraya da götürebilirim kendim yapacağım diye bir kısıt yok. Boyasız çözebilirsem diye uğraşıyorum.

Araç tüm gün güneş altında, ıscak su ve ısı tabancası da var ama tecrübe yok. İçine etmekte var, ki muhtemelen ederim ben biliyorum.

mertkan
08-08-2017, 17:11
su zımparası ve polish en hızlı yol gibi görünüyor

mertkan
08-08-2017, 17:19
https://www.astech.com.tr/pages/VIGO/FOLYO-S%C3%96K%C3%9CC%C3%9C.htm

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/paq-ultra-folyo-sokucu-kivamli-270954630?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*634605280*35250001047*986483 18967*{type}*270954630*pla-79002696447&gclid=EAIaIQobChMIksH8q_bH1QIV2IeyCh1FiQAAEAQYASAB EgLfm_D_BwE&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Oracal Folyo Sokucu (http://www.malzemeci.net/Oracal-Folyo-Sokucu_2544.html#0)

Folyo Sokucu (1 Lt.) - - Merken - Folyo Sokuculer - MalzemeShop.Com.tr (http://www.malzemeshop.com.tr/Folyo-Sokucu-1-Lt,PR-710.html)

http://urun.gittigidiyor.com/supermarket/merken-folyo-sokucu-1-lt-291569044?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*295496007*40839995736*184454 822095*{type}*291569044*pla-287817388482&gclid=EAIaIQobChMIksH8q_bH1QIV2IeyCh1FiQAAEAQYBiAB EgJ7vvD_BwE&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

bu malzeme sokuculeri kullanıp ardından yapıstırıcı kalırsa eğer onada wd40 sıkarak giderebilirsin

Kubilay
08-08-2017, 17:23
Çizilmesin diye kaput filmi çekmişler bu sefer de sökülmüyo yine boya riski var. Ne saçma bi şeye maruz kalmışsınız. Araç da yeniydi galiba hayırlı uğurlu olsun.

E21hamza
08-08-2017, 18:20
Zımpara bence en mantıklısı olur abi. Makine olsa daha güzel hatta ama makine yoksa güzel bir zımpara tabanı alınıp su zımparası ile düzelebilir.

KÖROĞLU
08-08-2017, 23:02
Bu akşam aşağıdaki reklamcı ile birkaç yöntem denedik.
Folyo çözücü işe yaramıyor. Sıktık ama nafile etkisi yok.
Bastık sıcak suyu üstüne de pleksi parçasını ragle gibi kullanıp biraz çıkardık. Uzun sürüyor ama çıkıyor. 1 gün ayırsam yaparım. Alttan boya ya da verniğe zarar da vermiyor. Müsait zamanda bunu uygulayacağım.

overblack
09-08-2017, 01:42
50 milyonluk benzini,bir poşet üstübu 4-5 tane de mikro fiber bez al.üstübu'ya benzini bolca boca edip filmin üzerinde gezdir. hatta bastırarak yap bir kısmını çıkartır.daha sonra aynı işlemi mikrofiber bez ile yap. komple folyo olan bir aracımı 2 saat içinde eski haline getirmiştim

KÖROĞLU
09-08-2017, 07:16
50 milyonluk benzini,bir poşet üstübu 4-5 tane de mikro fiber bez al.üstübu'ya benzini bolca boca edip filmin üzerinde gezdir. hatta bastırarak yap bir kısmını çıkartır.daha sonra aynı işlemi mikrofiber bez ile yap. komple folyo olan bir aracımı 2 saat içinde eski haline getirmiştim

Bunu deneyeyim, benzin bu malzemeyi bozar mı ?

Çünkü reklamcı folyo sökmek için kullandığı karışımı sıktı hiçbir şey olmadı.

Orhan
09-08-2017, 07:23
folyonun yapışkan izini sökmek için aseton kullanıyorlar reklamcıda onu kullanmış olabilir.
Isıtıp kazıma en akıllıca olanı bence
Benizin ynıcı parlayıcı malzeme aman dikkat

overblack
09-08-2017, 17:25
Bunu deneyeyim, benzin bu malzemeyi bozar mı ?

Çünkü reklamcı folyo sökmek için kullandığı karışımı sıktı hiçbir şey olmadı.

önce koparabildiğin kadar kaput filmini kopar. altında iz kalsın sorun değil. sonra dediğim yöntemle temizlersin altından çıkan yapışkan ve folyo parçalarını. ama bu sıcak havada benzini dikkatli kullan.

wekoo
09-08-2017, 17:47
ısıtıcı ile ısıtıp ısıtıp sökün bir miktarda benzin alın kalan yapışkanlarıda onunla silin daha sonrada polisaj makinesi ile pasta cila atarsınız üzerine

McKrop
09-08-2017, 17:55
İzmirin sıcağına 3 yıl maruz kalmış kaput filmini sökmüştüm. O zaman bana gaz yağı önermişlerdi. İşe yarıyor fakat gaz yağı bulmak zor. Kaputu tertemiz yapmıştı denemelisiniz.

canatakann
09-08-2017, 23:22
Sıcak su,ısıtıcı haricinde alttan da motor sıcaklığıyla destek alabilirsiniz yoldan,seyahatten geldikten sonra uğraşırsanız vs. kolay gelsin şimdiden.

hddsheriff
31-08-2017, 23:12
Sökebildin mi folyoyu ?

turboman
31-08-2017, 23:35
Passatın kapıtunda bu tarz folyo vardı herşeyi denedik en sonunda maket bıçağı ile söktük boyayı çizmeden çıkardık spatula gibi tutup kazıdım araba bide siyahtı bazı yerleri çizdik ama sonrasında usta bi pasta cila ustasına verdik sıfır gibi teslim etti kaputu

Mikrop_Ali
01-09-2017, 20:56
Onu sökmek için isteyecekleri paraya zaten kaputu boyatırsın