Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıkışan Coilover Ayar Somunları

Özgür Ozan
09-08-2017, 14:15
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi arabadaki coilover ın ön amortisörlerinde yüksekliği ayarlamaya yarayan somunlar sıkışmış(muhtemelen diş aralarına toz,pislik falan girdi) dolayısıyla arabanın önünü yükseltemiyoruz da alçaltamıyoruz da. Wd 40, boru anahtarı vs. denedik kar etmedi, milim dönmüyor. Ankara ya da istanbulda bu işi hallettirebileceğim bi dükkan var mı, ya da şunu dene diyebileceğiniz bi yöntem var mı ? Araç e36, coilover lar raceland.

wekoo
09-08-2017, 14:34
kalım bir düz tornavida ve bir cekiç ile tıklayın ben bu şekilde yapıyordum muhtemlen kum vs giriyor bu sekilde bi deneme yapın

Özgür Ozan
09-08-2017, 14:38
düz tornavidayı somundaki kitleme yerine bastırıp çekiçle de vurduk hatta somunu bir miktar da yaraladık fakat o da işe yaramadı

altugkocer
09-08-2017, 14:42
Ankara Ostim'de Akkar Amortisör var, bir de oraya gösterin isterseniz.

Miata91
09-08-2017, 14:58
Hocam durumu cozdukten sonra haber ederseniz sevinirim. Bende de uzun zamandir yatan bir coilover var ve eylul ekim gibi takmayi dusunuyorum. Bu durum basima gelirse yardimci olursaniz sevinirm.

Özgür Ozan
09-08-2017, 15:16
Hocam durumu cozdukten sonra haber ederseniz sevinirim. Bende de uzun zamandir yatan bir coilover var ve eylul ekim gibi takmayi dusunuyorum. Bu durum basima gelirse yardimci olursaniz sevinirm.

çözebilirsek tabi ki yardımcı olurum

Oznsrl
09-08-2017, 15:34
bence söktürün dışarda kolay açılır bi daha takmadan önce grese bulayın bol bol

Fırtına_siR
09-08-2017, 15:39
istanbul ümraniye fatih sultan mehmet oto sanayide başaran amortisör'e gösterebilirsiniz kendileri aynı zamanda coilover imalatı ilede uğraşıyorlar.

B.Koçer
09-08-2017, 15:43
Söktürmeden önce güzel bir tayzik ile yıkamayı deneyıp sonra tornavıda kalın duz uc cekıc yontemı ve bıraz sıvı gres ısınızı ceozer :)

EREN34
09-08-2017, 16:02
Tel fırça ile deliler gibi fırçalamak lazım.

semsialtunbas
09-08-2017, 16:36
ilk başta toz vs ile sıkışır ama açmaya uğraşırken dişi sardırmış olabilirsiniz ozaman s*sen açılmaz bi duruma gelir malesef :) eğer öyle ise tornaya bağlayıp somunu çürütebilirsiniz, zarar gören diş kısmına da üstünden tekrar diş çekilir belki paso alır biraz komplesinden, bir adet de yeni somun bulunur ya da yapılır, bunları işinin ehli bi tornacı yapması gerekir tabi uğraşırken çöpe de çevirebilir coilleri

Özgür Ozan
09-08-2017, 18:52
ilk başta toz vs ile sıkışır ama açmaya uğraşırken dişi sardırmış olabilirsiniz ozaman s*sen açılmaz bi duruma gelir malesef :) eğer öyle ise tornaya bağlayıp somunu çürütebilirsiniz, zarar gören diş kısmına da üstünden tekrar diş çekilir belki paso alır biraz komplesinden, bir adet de yeni somun bulunur ya da yapılır, bunları işinin ehli bi tornacı yapması gerekir tabi uğraşırken çöpe de çevirebilir coilleri
Benim korkum da dis yemis olmasi lakin mm dahi donmedi dis yemis olma ihtimali cok dusuk hatta soyle diyim simdi coilover da bildiginiz gibi cift somun oluyor biz alttakini cekic mekic bi sekilde actik asagi indirdik normal disleri uzerinde elle cevrilebilir kivama getirdik asil oynamayan yayla temas eden ustteki somun o yuzden dis yeme durumu yoktur diye umit ediyorum

Seven7
09-08-2017, 23:29
Ben de aynı durumu yaşadım kendi coilover setimde, mecburen arabadan söküp dışarıda zorlayarak açtırmıştım. Uzun süre oynatmayınca ayarları kalıyor öyle maalesef.

Özgür Ozan
10-08-2017, 07:22
Ben de aynı durumu yaşadım kendi coilover setimde, mecburen arabadan söküp dışarıda zorlayarak açtırmıştım. Uzun süre oynatmayınca ayarları kalıyor öyle maalesef.

biz de söktürcez gibi duruyor o zaman

R.S.C
10-08-2017, 07:29
somunu demir testeresi ile kesip alabilirseniz en iyisi tabiki yenisini bulduktan sonra. Dondurdukçe bi taraflar aşınacak

kes at kurtul

Özgür Ozan
10-08-2017, 08:19
somunu demir testeresi ile kesip alabilirseniz en iyisi tabiki yenisini bulduktan sonra. Dondurdukçe bi taraflar aşınacak

kes at kurtul

sıkışan somun yayı tutan somun olduğu için keserken birden yayın açılma kuvvetine dayanamayıp atarsa falan sağımızı solumuzu yaralarız bu seçenek benim de aklıma geldi lakin yemedi :D

Dragger
10-08-2017, 11:04
Benim KW coiloverlar aynı şekilde diş atlamıştı, Nam amortisörde halletmiştik. Ankara'da iyi bir amortisörcü halleder.

Yeniden diş açılacak, ayarlamak için çevirdiğin parça değişecek.

R.S.C
10-08-2017, 16:17
sıkışan somun yayı tutan somun olduğu için keserken birden yayın açılma kuvvetine dayanamayıp atarsa falan sağımızı solumuzu yaralarız bu seçenek benim de aklıma geldi lakin yemedi :D

gergi ile ayarlar onu yayı sıkıştırır onda sorun yok bence denemelisin

onursumer
10-08-2017, 16:29
gergi ile yayı sıkıştırsanız belki açılabilir bile

Özgür Ozan
11-08-2017, 08:01
gergi ile yayı sıkıştırsanız belki açılabilir bile

bunu da deneyelim

aliergun
11-08-2017, 08:39
KW ler gibiyse somun üzerindeki minik alyen vidaları kontrol edin. Çevirmek için önce onları gevşetmeniz gerekir.

batu35
11-08-2017, 10:09
Benim başıma gelmişti wd40 ile halletmiştim.Daha sonra tekrar olmuştu,bu sefer wd40 işe yaramamıştı sıcak su döktüm.Açılmıştı bir ihtimal deneyin isterseniz.

Özgür Ozan
11-08-2017, 15:44
KW ler gibiyse somun üzerindeki minik alyen vidaları kontrol edin. Çevirmek için önce onları gevşetmeniz gerekir.

daha önce biçok kez kaldırıp indirdik aracı alyan vidası yok benimkinde ilk kez böyle oldu