Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanal Tedavisi Yaptıran Var mı ?
MetalliHead
09-08-2017, 19:23
Bugün yaptırdım ve tek seansta bitti . Hafif bir ağrı var , normal mi ? Dişte bir kaç ay hassasiyet oluşuyor diyorlar doğru mu ? Nelere dikkat etmeliyim
Silence45
09-08-2017, 19:26
Bugün yaptırdım ve tek seansta bitti . Hafif bir ağrı var , normal mi ? Dişte bir kaç ay hassasiyet oluşuyor diyorlar doğru mu ? Nelere dikkat etmeliyim
26 temmuzda başladım, 28 temmuzda ilk pansumanı oldum. 4 ağustosta ikinci pansumanımı oldum ve 5 eylülde görünüşe ve söylenene göre son pansumanımı olacağım. Sizinki çok çabuk bitmiş ama dişin durumuna da bağlı olabilir belki de. Benim serüvenim bu şekilde en azından :)
MetalliHead
09-08-2017, 19:28
26 temmuzda başladım, 28 temmuzda ilk pansumanı oldum. 4 ağustosta ikinci pansumanımı oldum ve 5 eylülde görünüşe ve söylenene göre son pansumanımı olacağım. Sizinki çok çabuk bitmiş ama dişin durumuna da bağlı olabilir belki de. Benim serüvenim bu şekilde en azından :)
Bilmiyorum benim açıldı temizlendi ve dolgu yapıldı , herhangi bir acı da hissetmedim .
individual
09-08-2017, 19:32
Bir kac gun hafif bir agri olabilir.Sonrasinda disinizde hissizlik olucak zamanla alisacaksin kardesim sikinti yok yani :)
Nightfish
09-08-2017, 19:35
Avrasya Tüneli mi yaptı doktor senin dişe ? :D
2 kere oldum, birisi 2 öteki 3 gün sürmüştü.
Silence45
09-08-2017, 19:37
Avrasya Tüneli mi yaptı doktor senin dişe ? :D
2 kere oldum, birisi 2 öteki 3 gün sürmüştü.
Benim diş kırıktı Erçin abi. Yani bi 10 sene önce kırıldı. Film çekildi geçen, kökte problem oluşmuş yılların içinde işte. Onu gidermek amaçlı birde randevu sırası yoktu ondan 1 ay sonrasına kaldı son randevu. Sonuncusunda da dişin kalıbını mı alacaklar neyse artık 1 hafta sonrasında da bitecek inşaallah :D
MetalliHead
09-08-2017, 19:52
Bir kac gun hafif bir agri olabilir.Sonrasinda disinizde hissizlik olucak zamanla alisacaksin kardesim sikinti yok yani :)
çok teşekkür ederim
Normalde 1 defa temizlenip kalıcı kapatılması önerilmez. Hem sıkıntı yaşama riski hemde dişin ileri de sararma riskinden dolayı.
Ben askerken izin zamanı kanal yaptırdım. Zaman olmadığından mecbur 1 defada temizlenip kapandı. İlk akşam hafif bir ağrı yaşadım ama çürük diş ağrısı gibi değildi. Onu da ağrı kesici ile geçiştirmiştim. Üzerinden 4 yıl geçti. Ağrı, sızı, hassasiyet vs hiç yaşamadım.
Ağrı varsa kanalın iyi temizlenmeme ihtimali de var. Özellikle diş öğütme veya azı dişi ise, 3 kanal gibi görünen diş, 3. kanalın kendi içinde ikiye ayrılmasından dolayı 4 kanllı olabiliyor. Bu 4. kanalda genelde terste kaldığından doktorlar atlayabiliyor yada atlamasa da iyi temizleyemeyebiliyor
hddsheriff
09-08-2017, 20:08
Bu sabah üst damağıma 3 ampul iğne yaptılar. 5 diş kesip kalıp çıkartılar. Akşam üstü geçici dişlerim takıldı. Ağrı yapacak iğnelerin geçmeden ağrı kesici al dedi dr apranax içtim ağrı sızı olmadı. Tek sorun saat 2,5-3 e kadar su bile içemedim dudaklar iptal vaziyetteydi içmeye çalıştığım sular dökülüp durdu :D
Ben de senin gibi 1 günde hallettim. Benim diş oyulmuştu çürümeden ötürü,içi temizlendi dolgu yapıldı,evime geldim 3-4 saat uyudum uyandığımda uyuşukluk gitmiş yerini sızlamaya bırakmıştı. Ağrı kesici vs kullanmadan günü tamamladım ertesi güne ağrısı tamamen geçmişti. Birkaç gün o hissizliğe alışamadığım için sıkıntı yaşadım. Şu an 2 ay oldu çok şükür ağrı sızı yok. 1-2 gün dayanılabilir bir acın varsa sorun etme ama 2.günü geçerse doktora tekrar gitmeni tavsiye ederim. Doktorum bana aynen böyle söyledi.
Zorlu bir diş değilse kanal tedavisinden sonra hiç bir ağrı sızı olmuyor fakat sinirler alınırken fazla kurcalanır ise ozaman ağrı veya sızı yapabiliyor 1-2 gün sıkıntı yoktur bence de dişinizde
bende daha yeni yaptırdım kanal tedavisi. 3 kere gittim. seninki nasıl tek seferde olmuş anlamadım :)
İltihap oluşmadıysa tek seans da bitiyor fakat iltihap kaldıysa ilerde sorun açabilir kistleşmeye kadar gidiyor. Ağrı yapmazsa bir kaç ay sonra bi panoramik filmb çektirip kök ucunu kontrol ettirin derim.
imprezaWRC
10-08-2017, 11:34
Bu sabah üst damağıma 3 ampul iğne yaptılar. 5 diş kesip kalıp çıkartılar. Akşam üstü geçici dişlerim takıldı. Ağrı yapacak iğnelerin geçmeden ağrı kesici al dedi dr apranax içtim ağrı sızı olmadı. Tek sorun saat 2,5-3 e kadar su bile içemedim dudaklar iptal vaziyetteydi içmeye çalıştığım sular dökülüp durdu :D
Doktora hiç ağrı hissetmeyecek bir iğne yap dedim; adam bir iğne yaptı dil, dudak, çeneyi bırak kafama balyozla vursalar ağrı hissetmeyecek kıvamdaydım. İşlemler bittiğinde, 4 saat boyunca yemek yeme, su içme birde mümkünse konuşma demişti. Şansıma edeyim, eve giderken 500 mt sonra polis çevirmesine girdim, adam suratıma bakıp alkol var mı diye sormuştu, dilimi, çenemi toplayıp konuşmaya çalıştım adam dayanamayıp suratıma suratıma gülmüştü :D :D :D
Konuşmam resmen rahmetli Levent Kırca'nın alkolik tiplemeleri gibiydi :D :D :D
Ve dediğin gibi, su içmeye çalışmıştım, bir an gırtlığım delik sanmıştım :D :D :D
Sti_Ozan
10-08-2017, 12:56
Konu disi ama 20 lik dis cikiyo,sag ustte cenemi bile tam acamiyorum. Bi doktora gozukmem gerekirmi? Daha tam cikmamis,ciktiginda doktora gidip durumuna gore cektiricem.
Ben de dün yaptırdım ortası bir süredir oyuk olan dişime, kanal tedavisi akabinde dolgu yapıldı. Dün akşam hafiften dişime dokunduğumda ağrı filan yapıyordu, bugün sıkıntı yok, ne ağrı ne sızı. 2 hafta sonra tekrar bir başka dişim için yapılacak aynı tedavi. Yıllardır yaptığımız ihmalimizin bugün acısını çekiyoruz...
hddsheriff
10-08-2017, 15:01
Doktora hiç ağrı hissetmeyecek bir iğne yap dedim; adam bir iğne yaptı dil, dudak, çeneyi bırak kafama balyozla vursalar ağrı hissetmeyecek kıvamdaydım. İşlemler bittiğinde, 4 saat boyunca yemek yeme, su içme birde mümkünse konuşma demişti. Şansıma edeyim, eve giderken 500 mt sonra polis çevirmesine girdim, adam suratıma bakıp alkol var mı diye sormuştu, dilimi, çenemi toplayıp konuşmaya çalıştım adam dayanamayıp suratıma suratıma gülmüştü :D :D :D
Ve dediğin gibi, su içmeye çalışmıştım, bir an gırtlığım delik sanmıştım :D :D :D
Ben o duruma düşmemek için avm otoparkına çektim arabayı kitap okudum
Ben cocukken iğne ile uyusturmuslardı. Operasyon sonrası tabii acı, ağrı, sızı yok. Ben de *bneliğine dudağımı falan ısırıyordum. Hissetmiyorum ya hesapta. Bir ısırdım, bir et parçası kopdu, deli gibi kanadı. Uyuşturucu etkisi geçince acısı da cabası.....
hddsheriff
10-08-2017, 15:44
Ben cocukken iğne ile uyusturmuslardı. Operasyon sonrası tabii acı, ağrı, sızı yok. Ben de *bneliğine dudağımı falan ısırıyordum. Hissetmiyorum ya hesapta. Bir ısırdım, bir et parçası kopdu, deli gibi kanadı. Uyuşturucu etkisi geçince acısı da cabası.....
HAhahahaha afiyet olsun , tadı güzelmiydi bari :D
Ferhat_V
10-08-2017, 18:39
bayramdan sonra bende olacam şuan iltihaptan dolayı iğne vurduruyorum..bakalım nasıl olacak :)
Konu disi ama 20 lik dis cikiyo,sag ustte cenemi bile tam acamiyorum. Bi doktora gozukmem gerekirmi? Daha tam cikmamis,ciktiginda doktora gidip durumuna gore cektiricem.
Dişin altta büyümüşte olabilir,bekletmeden gitmeni tavsiye ederim. Ne kadar kontrollü davranırsan o kadar ağrın sızın az olacak.
coolvtec
10-08-2017, 19:07
bi 20 lik diş çekimi değil.
Sti_Ozan
10-08-2017, 21:07
Dişin altta büyümüşte olabilir,bekletmeden gitmeni tavsiye ederim. Ne kadar kontrollü davranırsan o kadar ağrın sızın az olacak.
Tesekkur ederim
yıldırımbyzt
10-08-2017, 21:17
Moruk üstüne düş zaten çekiceklerdir benim diş içerde yana genişliyor diye ufak bir operasyonla aldılar ondan önce çenemin bile kitlendiği oluyordu
Sti_Ozan
10-08-2017, 21:33
Moruk üstüne düş zaten çekiceklerdir benim diş içerde yana genişliyor diye ufak bir operasyonla aldılar ondan önce çenemin bile kitlendiği oluyordu
Aga bende ceneyi dogru duzgun acamaz oldum,yemek yiycem agzimi acamiyorumki lokmayi atiyim. Hayattan soguttu
turboman
10-08-2017, 22:25
Devlet hastanesinde 3 tane dişime dolgu yaptırdım ertesi gün dolgular düştümü kırıldımı bende anlamadım 5 ay geçti bişey yok ama geçen hafta dişin birisi dış taraftan kırıldı ama acı yok bakalım ne kadar gidecek zaten dolgu demek ölmüş dişi diriltmek demek 10 yıl sorunsuz kullananda gördüm benim gibi kırılanda yani çekilmesini istemiyorsan dolgu şart ama o kökü temizlerkenki his anlatılmaz yaşanır cinsten :D
Ahmetfikri
11-08-2017, 07:53
Devlet hastanesinde 3 tane dişime dolgu yaptırdım ertesi gün dolgular düştümü kırıldımı bende anlamadım 5 ay geçti bişey yok ama geçen hafta dişin birisi dış taraftan kırıldı ama acı yok bakalım ne kadar gidecek zaten dolgu demek ölmüş dişi diriltmek demek 10 yıl sorunsuz kullananda gördüm benim gibi kırılanda yani çekilmesini istemiyorsan dolgu şart ama o kökü temizlerkenki his anlatılmaz yaşanır cinsten :D
ihmal etme benim azıya 3 sene önce dolgu yapıldı 1yıl sonra düştü aynı şekilde kırılmaya başladı 2 senedir iltihapla birlikte çok fena ağrı yapıyor ara ara antibiyotik ve bilimum ağrı kesici devamlı cantamda bu hafta dişçiye gittim kanalla kurtarmaya çalışcak yoksa çekilcek
mikelazi
11-08-2017, 09:41
Allah düşmanıma vermesin