Orijinalini görmek için tıklayınız : uygun devir aralığı
Yıldırım.
11-08-2017, 22:24
Uzun süredir otomatik vites araç kullaniyordum, Manuel araç denk geldi onu almış bulunduk. Araç 1.6 toyota corolla lpg yok şehir içi 10-10.5l arası yakıyorum klima kapalı. Vitesi 2,5-3 arası değiştiriyorum. Bu işin doğrusu nedir bu yüzden mi fazla yakıyor?
Araç kaç model, kaç km de? Jant lastik ölçüleri nedir? Bakım durumu nedir? Güzergah ve bu güzergahtaki ortalama hız nedir? Belki de az yakıyor?
ülkemizde benzinli olupta az yakan araç kaldımı allah aşkına ? hiç benzinden binicem ben diye babayiğitlik yapmayın taktırın lpg'yi rahat edin
şunu söyliyim ben 1 sene öncesine kadar lpg ye küfür eden her ortamda dalga geçen birisiydim :hihih::hihih:
Yıldırım.
11-08-2017, 23:37
Araç kaç model, kaç km de? Jant lastik ölçüleri nedir? Bakım durumu nedir? Güzergah ve bu güzergahtaki ortalama hız nedir? Belki de az yakıyor?
Araç 2005 83 binde. 195/60/15 lastik ölçüleri araba bakımlı. Ortalama hızım yol bilgisayarının gösterdiği 19-23 arası
ülkemizde benzinli olupta az yakan araç kaldımı allah aşkına ? hiç benzinden binicem ben diye babayiğitlik yapmayın taktırın lpg'yi rahat edin
şunu söyliyim ben 1 sene öncesine kadar lpg ye küfür eden her ortamda dalga geçen birisiydim :hihih::hihih:
Lpg takmayı düşünmüyorum sağolun.
Normal yakıyor bence, İstanbul'da 1.6 atmosferik motorun daha az yaktığını söyleyene de inanmam.
burakgunay
12-08-2017, 16:10
şehir içi trafik durumuna göre yakıt çok değişken fakat 2004 model 1.6 corollam vardı, uzun yolda 6 lt yakıyordu. Şehir içi dedigim gibi duruma göre degişir ama biraz trafik olsa 9 lt falan bence makul 10 da kullanım karakterine göre makul denebilir.
Normal yakıyo siz sağda solda yazılanlara pek bakmayın.
serhadocak
12-08-2017, 17:13
Biraz yüksek devirde vites değiştiriyorsunuz. Kalkar kalkmaz 2.vitese geçirip sonrasında en fazla 2500 de değiştirirseniz tüketiminiz düşer. Bilhassa 1 ve 2. Viteslerde az devir çevirtin ve 1. Vitesi sadece aracı kaldırmak için kullanmayı bir deneyin derim. Güzergâhınızda yokuş olmadığını varsayıyorum.
Nomrukan
13-08-2017, 20:01
21 kilometre zaten gerçek manada şehir içi kullanımdır. Bu koşullarda 1.6 atmosferik bir arabanın daha az yakmasını beklemek biraz iyimserlik olur. Vites değişimlerini biraz daha düşük devirlere taşımak bir miktar iyileştirme sağlayabilir ancak kullandığınız koşullarda rampa yoksa. Sabit seyir esnasında 2000 devirde kalabilirseniz o da yardımcı olur.
LPG düşünmüyorum demişsiniz, eğer çok kilometre yapmıyorsanız gerek yok. Yok gündelik faal kullanıp yakıtı düşünecekseniz LPG ilaç gibi gelecektir.
omrumtolga
14-08-2017, 00:20
Bu işin temel mantığı basit. Gaz pedalını sevin ona nazik davranın ve çok yavaş basın tabi fren pedelanıda minumum seviyede kullanın. Bunları yapar vitesi de 2000 d/dak once arttirirsaniz bir fark gorursunuz.