Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Parlak Kaplama Bulanık Yansıtma Sorunsalı

STFR
13-08-2017, 13:45
Merhabalar. Aracıma kaplama yaptırmayı düşünüyorum. Folyo kaplama daha mantıklı geliyor ama parlak renkleri seviyorum. Parlak folyolarda da dikkatimi çeken birşey var araç kötü işçilikle boyanmış gibi yoğun portakal kabuğu görünümünde oluyor. Yansımalar bulanık oluyor. Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır? Markadan markaya değişiyorsa hangi folyoyu önerirsiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum

koray ozan
14-08-2017, 00:45
Deseni düzeltme yolu malesef yok. 3m in ve oracal ın adını hatırlayamadığım bir serisinde baya az, parlaklığı boya kadar olmasa da folyoya göre çok iyi. Biraz araştırırsanız bulabilirsiniz.

Gorky
14-08-2017, 04:20
onu düzeltmenin bi yolu yok. hiçbir folyo boya gibi olmaz.. hele o chrome olanlar retinamı kanatıyor resmen. mat istemedikçe folyo düşünmezdim ben

onurc
14-08-2017, 08:45
en kralı budur dedikleri , işte metresi bilmem kaç euro olan parlak folyolarıda gördüm.hiçbirini boya gibi düşünmeyin,olmuyor.folyoda mat olmalı kesinlikle.

McKrop
14-08-2017, 10:23
Yapmayın be kardeşim folyo nedir Allah aşkına parlak folyolar altın kaplamalar rezillik

STFR
14-08-2017, 22:10
Evet chrome folyolar resmen retina eritiyor ve o folyoları 300bin 500bin liralık araçlarda daha çok görüyorum. Malesef mat renklerede ben alışamadım daha doğrusu arabama yakışan renk bulamadım parlak istiyordum ama anladığım kadarıyla en iyisi bile bu şekilde peki ben portakal görünümünde olan sonradan boyanmış eski arabama zımpara uygulamıştım ve ayna gibi pürüzsüz bi yansıtmaya kavuşmuştu. Pasta özelliği olan folyolara bu tarz bi işlem yapılabilir mi acaba dün gördüm artık parlak folyolara seramik kaplama bile yapıyorlar bu konuda fikriniz nedir

darkmoon
15-08-2017, 00:43
zevk meselesi ama parlak kaplamalar benim zevkime uymuyor şıkda durmuyor bence.. kaliteli yapılmış bir boyanın yerini tutamaz iki kaplama gördüm tek onları beğendim biri rangerda haki renkliydi mat biri amarokda kamuflaj kaplamaydı ..

yilmazcatalbas
15-08-2017, 08:43
İstediğiniz görüntüyü hatasız bir yüzeyde mikron değeri yüksek hava kanallı bir folyo+laminasyon ile alabilirsiniz. (Bazı ürünlerde laminasyon kullanmasanız bile olur. İlla marka diyorsanız örn: kpmf, hexıs, ... vs vs) Her markanın serileri mevcut ve malesef üst seri ürünler çok az kullanılmakta. Metalik yada sedefli renkler ile istediğiniz görüntüyü yakalayamazsınız ama opak renklerde istediğiniz şey tamamen bütçe ve uygulama ile alakalı.