Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiracı Sorunu

EnesAksu
14-08-2017, 13:39
Arkadaşlar napalım edelim dedik bir de sizden fikir alalım dedim,

20 gün önce ataşehirdeki evi birine kirayı verdim. Adam parası çıkmadı kaporanın yarısını verdi diğer yarısını kiranın üstüne koyar aydan aya veririm dedi evi tuttu.
Buraya kadar herşey iyi adam o hafta eve bi çekyat bir masa televizyon attı gitti, ne elektrik ne doğalgaz bağlandı 20 gündür.
Telefonlarımızı açmıyor evde cam kapı açık yağmur yağdığında içeride bütün su. ikametgah ettiği yere gittik ordaki bakkaldan tutun ordaki herkesi de çarpmış,

Savcıdan kağıt tutup kilidi değiştirelim dedik, savcı avukata yönlendirdi. bu adamı kapı dışarı koymamız için nasıl bir yol izlemeliyiz. Gidip kilidi değiştirsem ne gibi haksız duruma düşerim.

said_
14-08-2017, 16:07
sözleşme, kontrat imzalandımı ?

EnesAksu
14-08-2017, 16:33
sözleşme, kontrat imzalandımı ?

Evet imzalandı, sonra ödeyeceklerini vs hepsini eklemiştim.

Karakuş
14-08-2017, 17:08
Kirayı ödemezse eğer, avukata başvurun. İcra yoluyla tahliye yoluna gitsin. (Örnek no.13) 3-4 ay sürer ama en kısa yasal yol budur.

said_
15-08-2017, 08:36
sözleşme varsa kapıyı açtırıp anahatarı değiştirirseniz suçlu duruma düşüceksinizdir. avukata vermek en sağlıklısı olur

MCN21
15-08-2017, 09:17
8 aydır kira alamayan bir tanıdığım var. 2 ay önce sözleşme tarihide geçti. Avukatlarla konuştuk ama bir türlü kiracıya ulaşamadık. 1 ay arayla 2 defa ihtarname gönderdik. Yinede hala kapıyı açıp giremiyoruz(Evde herhangi bir eşyam çalındı diye beyanda bulunma durumu oluyormuş.). Durum icra mahkemesine taşınıyor şimdi.

Umarım siz daha kolay çözebilirsiniz.

wekoo
15-08-2017, 09:23
şimdi sözleşmemi yaptınız yoksa senet vs birşeymi imzalattınız eger tek taraflı bi kagıt yaptıysanız sıkıntı olmaz ama iki taraflı bir sözleşme yapıldıysa bi avukata danışın...

EnesAksu
15-08-2017, 09:57
Merhabalar herkese teşekkür ederim. Normal kiracı sözleşmesi imzaladık. Avukat biraz bekleyin dedi. şaun polise gidip camı filan kapatıcaz, yağmur yağarsa mutfak dolapları çürücek. Avukatla dilekçe yazıp icra yoluyla mahkemeye gideceğiz.
Nasıl memleket olduk anlamadım, arkadaşın babası da evini durumu yok diyo 700 tl kiraya veriyor adama, adam gidip 1400 tl başka bir almancıya kiraya veriyor evi. insanlar bozuk çekiyor bizi.

dasemert
15-08-2017, 10:00
Dükkanı kiraya vermiştik 1 yıl kira alamadık,avukata verdik mahkemelik olduk çevre esnafın yalancı şahitliği yüzünden biz onlara para vermek zorunda kalmıştık,Allah yardımcınız olsun.Fazla zaman geçmeden elinizden gelen bütün yasal yollara başvurun sonra daha da büyüyor problemler.

huseyinturk
15-08-2017, 10:28
Sıkıntılı durum bu kiracının sorunlu çıkması.
Baldıza 4 sene önce ev aldık, içindeki kiracı zaten tayinim çıkıcak az kaldı düzenimi bozmayın vs diye yalvardı tamam dedik 1 sene kontrat yaptık. Kiracı bekar tek yaşıyan ptt memuru erkek bu arada öyle aile vs değil mağdur bırakabileceğimiz.
4 yıldır her yıl sonunda kendisiyle kavga ediyorum, çık diyoruz o kontrat 10 yıl geçerli diyor çıkmıyor
Zam diyoruz, tefe tüfe yüzde 4 diyor, 20-30 lira zam yapalım diyor. Tamam eski kiracı yeni rakamlara göre uyguna oturur ama bu kadar olmaz, en son utandı heralde 70 lira zammı kabul etti, o da rakam düz olsun diye biz teklif etmiştik.

Aynı ilçede baldızda kirada, kendim taşıncam diyerek çıkarma hakkımız varmış galiba ama forsat bulup ilgilenemedim bir türlü

enes_srb
15-08-2017, 11:49
cidden çok sıkıntılı bi durum bizde en sonunda çık ödeme diyerekten ayırdık yollarımızı . çok uzun süre uğraştık bişey çıkmadı

individual
15-08-2017, 12:37
Bu devirde kiraci ile ugrasmak zor.

Cevremde ne kadar tanidigim varsa yarisindan fazlasi kiracisi ile sorunlu.

1 arkadasim 1-2 dairesini bos tutuyor kiraci ile ugrasacagima bos dursun daha iyi diyor.

onursumer
15-08-2017, 12:56
Sıkıntılı durum bu kiracının sorunlu çıkması.
Baldıza 4 sene önce ev aldık, içindeki kiracı zaten tayinim çıkıcak az kaldı düzenimi bozmayın vs diye yalvardı tamam dedik 1 sene kontrat yaptık. Kiracı bekar tek yaşıyan ptt memuru erkek bu arada öyle aile vs değil mağdur bırakabileceğimiz.
4 yıldır her yıl sonunda kendisiyle kavga ediyorum, çık diyoruz o kontrat 10 yıl geçerli diyor çıkmıyor
Zam diyoruz, tefe tüfe yüzde 4 diyor, 20-30 lira zam yapalım diyor. Tamam eski kiracı yeni rakamlara göre uyguna oturur ama bu kadar olmaz, en son utandı heralde 70 lira zammı kabul etti, o da rakam düz olsun diye biz teklif etmiştik.

Aynı ilçede baldızda kirada, kendim taşıncam diyerek çıkarma hakkımız varmış galiba ama forsat bulup ilgilenemedim bir türlü

kontrat zamanından 3 ay once tebligatla kontratı yenilemeyeceğinizi bildirmeniz lazım diye biliyorum hukuksal olarak bi yolu vardır bi avukata danışsanız zamanı gelmeden once gerekli yolları izleyerek çıkarabilirsiniz sanırım , yıl dolduğunda zaten otomatik kontrat yenileniyor

sagi
15-08-2017, 13:13
Bizde ev aldık boş duruyor kirayamı versek diyorduk ta ağrımayan başı ağrıtmaya hiç gerek yokmuş bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyodum
Allah yardımcınız olsun valla

EnesAksu
15-08-2017, 13:33
Bizde ev aldık boş duruyor kirayamı versek diyorduk ta ağrımayan başı ağrıtmaya hiç gerek yokmuş bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyodum
Allah yardımcınız olsun valla

sormayın 1 senedir boştu verelim dedik yıkılcağı yoktu. Gene olan oldu.

Karakuş
15-08-2017, 14:13
Kiraya vermek isteyen arkadaşlar, tahliye taahhüdü imzalatın. İşiniz bir nebze daha rahat olur.

Drive Fast
15-08-2017, 16:14
Adam daha koparayi verememiş eve anca bir tanr yatak atacak durumda bence avukatla mahkeme ile falan ugrasamaz direk kilidi degistirin derim ben

EnesAksu
16-08-2017, 13:46
Arkadaşlar teşekkür ederim herkese, kiracıya sonunda ulaşabildim. avukat la birlikte kağıt yazınca bir düzelme oldu arkadaşda bakalım. bir seneyi atlatabilcez mi.