Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbulda kulunç kıran usta eller?
optimus_prime
16-08-2017, 13:14
bu Forumun bulamayacağı şey yok,
4-5 senedir sağ kürek kemiğimin altında hayvan gibi ağrı oluşuyor gün içinde, birkaç yere gösterdim kulunç var diyorlar
masajla falan düzelmedi, işinin ehli sağlam kulunç kıran bir klinik vs var mı bildiğiniz?
Sag kanatta bende de var. Tedavisi yok diye biliyorum. Kafaya takip orayla ugrasinca zorlayinca benimkide cok agri yapiyor geciyor
bir arkadaşım hacamat sauna yüzme ile rahatladığını söylemişti
optimus_prime
16-08-2017, 13:30
yüzme sürekli yapıyorum ama ağrı geçmedi yıllardır 2-3 günde bir vuruyor resmen
hacamat denemek istiyorum ama gaza gelip yaptıramadım hiç
hacamattan korkmayın ben kafama yaptırdım migren %90 hafifledi.
sadece yapan kişi ve steril olması mühim.
sekizsilindir
16-08-2017, 13:40
hacamattan korkmayın ben kafama yaptırdım migren %90 hafifledi.
sadece yapan kişi ve steril olması mühim.
Tek noktadan mı yapıldı? Ne kadar kan aldılar? Ücret olarak ne verdiniz?
Tek noktadan mı yapıldı? Ne kadar kan aldılar? Ücret olarak ne verdiniz?
benim migren şikayetim olduğu için başımın arkasından 3 noktadan ve kalbin arka tarafından sırttan yapıldı.
ücret gönlünden ne koparsa :) kaybettiğim kan max 100 ml falan dır.Yaptırrken ve sonrasında hayatımda hiç bu kadar rahatladığımı hatırlamıyorum.
EnesAksu
16-08-2017, 13:45
sivilceler için hacamat yaptırdım. çok faydasını gördüm.
Şimdi sırtımda kas spazmı var geçmek bilmeyen 4 aydır. iğne yaptırdım gene geçmedi onun içinde hacamat yaptırcam.
Mehmetmert
16-08-2017, 13:55
Bir doktora gozukseniz bence cok daha iyi olmaz mi :(
burak_2885
16-08-2017, 14:01
Konuyu açan arkadaş için tavsiyem öncelikle doktor.
Diğer bi konu ise bu hacamat olayı gerçekten doğrumu arkadaşlar? Mantık nedir bunda nasıl bi tedavi yöntemi öyle ?:soru:
hacamatın kulunc la alakası ne ? kulunç bendede vardı adapazarında fizik tedevici bi doktora gittim kırmızı bi ısıkla ısıttılar bı iğne vurdular şükür kurtuldum doktor 80 yaslarında giderim dersen telefonunu yazarım *♂ï¸
Hacamat, placebodan baska bir sey degil.
Bilimsel olarak defalarca etkisizligi kanitlanmis, bu cagda yeri olmayan tedavi yontemi.
Yani, rahatladim diyen arkadaslarin tamami; placebo etkisindeler.
sen hacamat için tersini biliyorsun sanırım çoğu doktor bile tavsiye ediyor. hacamat yaptırıpta zarar göreni kimse duymamıştır sanırım
optimus_prime
16-08-2017, 15:21
doktor öneren arkadaşlar doktora fizik tedaviye falan daha önce gittim onlar bişey bulamadı zaten kulunç vardır diyolar
hacamat deneyeceğim
Olimpiyat yuzucukeri bile hacamat yaptiriyorlar... Faydasi nedir bilmem ama bildigim bu.
Manuel terapi en doğrusu.
gokhankenar
17-08-2017, 00:17
En az 3 yıldır benimde sol kürek kemiğimin altında kulunç vardı. Sırtım o yüzden kazık gibiydi ve sürekli ağrırdı. Dediğiniz gibi ne yaptıysam geçmedi. Geçen ay yaptığım ters bir hareketten dolayı Sırtım tutuldu ve yaklaşık 2 gün evde kımıldamadan yattım. Aşırı ağrı çekerek hemde. Kıpırdamaya gelmiyordu hemen bıçak saplanır gibi oluyordu. Neyse 2 gün sonra ayaklandım ve ağrılarımda 1 hafta içinde tamamen geçti. Bir baktım benim yıllardır duran kulunçtan eser yok :) Eğer geçmemiş olsaydı bende son çare olarak hacamat yaptıracaktım.
Yiğit G.
17-08-2017, 00:48
Hacamatın tıp litaratüründe ve dünyaca bilinen belli başlı sağlık örgütlerinde (who - apha - aha) hiçbir kanıtlanmış yararı yoktur.Aksine birçok bulaşıcı hastalığa davetiye çıkardığı söylenir.Öyle sırta iğne batırıp kirli kanı çıkarmanın zaten imkanı yok kirli kan toplardamarlarda toplanıp kalbe gelir oradan da atardamarlardan akciğere gider.Yani sırta bi çizik atayım kirli kanı çıkarayım böyle birşey yok :) O kirli kan sandıkları şey emilen hava ile pıhtılaşmış jöleleşmiş normal kandan başka birşey değil.
Ha dikkatli ve temiz yapılırsa bir zararı olmaz o kesiklerin ama bir yararı da olmaz yani.. Ha kan çıkınca bir rahatlama hissedilebilir onun yerine gidip kızılayda kan verin bari işe yarasın.
Silivri de bir yer var bi emmi bunu el almış yapıyor kırık çıkıkcı falan çocuklarıda fizik tedavi mezunu, Fizik Tedavi merkezi açmışlardı bi araştır ananemlerden kulaktan dolma bilgi sadece :)
The professor
17-08-2017, 09:24
Kulunç dediğimiz şeyin tıpta miyofasiyal ağrı, gergin bant, fibrozit şeklinde isimleri mevcuttur. Branş olarak ise fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimlerine gitmeniz gerekir. Kas iskelet rahatsızlıklarınızda ameliyatlık bir durum yoksa ortopedi veya beyin cerrahiden sonuç alma ihtimaliniz de yoktur. Kuluncun en önemli sebebi masa başı sabit pozisyonda kalmak, yanlış postürde bilgisayar telefonla vakit geçirmek, soğuğa maruz kalıp tutulmak.
Tedavisi;
1- Yukarıda saydığım faktörleri ortadan kaldırın.
2-Sırt-omurga germe ve güçlendirme egzersizleri yapın. (en önemlisi) Yüzme, pilates de yine etkilidir.
3-Sıcak uygulama. Günde 2 kez tutulan bölgeye 15 dk kadar. Marketlerde dahi satılan sıcak su torbaları-termoforları ince bir havluya sarıp koyun. Kaplıca vb gibi imkanınız varsa daha da güzel olur.
4-Masaj
5-Fizik tedavi görebilirisiniz.
6-Kuru iğne tedavisi. Genelde fizik tedavi hekimleri yapar.( Biliyorsa, vakti varsa ve işine gelirse). En etkin çözümlerden biridir. Anında yanıt alınır. Masadan ağrısız kalkabilirsiniz.
7-Manuel terapi.
AhmetKadir
17-08-2017, 09:55
Dunya tip literaturu yan etkisi kendi faydasindan daha cok olan ve etkene yonelik degil semptomatik tedaviden baska ise yaramayan ilaclari insanlara basmaktan baska bisey yapmiyor. Sadece antibiyotik var etkene yonelik onunda bokinu cikardik zaten.
Hacamati elestiren arkadaslarin biraz daha detayli incelemesi gerekiyor. Zannettikleri kadar basit degil o is. Hastaliklarin bulasmasina neden oluyorsa steril ortamda calisilmadigi icindir ama bu isi merdiven alti yapan da var hakkiyla yapan da var. Ona bakarsaniz hastane enfeksiyonu diye bisey var. Sadece hastanede yattigi icin durumu kotulesen hatta olen insanlar var.
Hacamat direk olarak kuluncun tedavisi midir bilemem ancak yaptirmanin genel olarak faydasi var. Kan vucudumuzda hem damarlarda hem de doku aralarinda dolasir. Damarlarda dolasan kan akciger ile temizlenir ancak doku aralarindaki kanin hepsi geri dolasimla toplanamaz. Ayrica dolasim bozuklugu olan insanlarda en uc bolgelerdeki toplardamarlarin duzgun calismamasi nedeniyle kirli kan temizlenemeyebilir.
Hacamat vucutta belli bolgelere yapilir ve bu kirli kan ust deri tabakasina atilan ince ciziklerle vakumla cikarilir. Vucuttan cikarilan kan vakumlu tupun icine toplandigi icin o tupte hava yoktur ve kan orda hava ile temas ettigi icin pihtilasmaz. Ayrica temiz kanin pihtilasma suresi 5dk civaridir.hacamatta bi kupa en fazla 2 3 dakika durur. Zaten hacamat ile cikarilan kanin rengi normal dolasimdakinden cok daha koyudur hatta siyah bile denebilir.
Bu arada esim beşeri kendim veteriner hekimim. Kulaktan dolma bilgiler degil bu dediklerim
sporun içinden gelmeyim iyi bir sporcu masörü derdinize kesinlikle derman olur.
manual terapi yapılıcak egsersiz yapılıcak doktor bakıcak ! burası yeri değil yanlış yönlenirsin! olimpiyatlardaki cup tedavisi yapar hacemat değil!!
optimus_prime
17-08-2017, 10:37
hacamatın kulunc la alakası ne ? kulunç bendede vardı adapazarında fizik tedevici bi doktora gittim kırmızı bi ısıkla ısıttılar bı iğne vurdular şükür kurtuldum doktor 80 yaslarında giderim dersen telefonunu yazarım ����*♂ï¸
yaz kardeş sen yolumuz düşerse uğrarız
dün 1 saat masaj yaptırdım biraz iyi geldi ama hala tam olarak kırılmış değil
Hacemat' ın zamanları var yalnız.
Bilen ve bilgili bir kişiden destek alarak yaptırınız.
Son bahar ve ilkbahar da yapılması öneriliyor. Sonbahar' da yaptırmayı düşünüyorum bende.
Umarım etkisi olur..
Olimpiyat yuzucukeri bile hacamat yaptiriyorlar... Faydasi nedir bilmem ama bildigim bu.
Olimpiyatlarda yapılan hacamat değil, bildiğimiz kupa çekme. Kan dolaşımını hızlandırmak için yapılıyor.
Hacamat için bölgeye küçük kesikler atılıp daha sonra kupa ile kan çekiliyor yani dışarıdan bakınca benzer ama aslında bam başka iki şey.
asmisinsan
17-08-2017, 13:20
ben hacemat yaptırdım kışın şapka takmadan evden çıkamıyordum ve baş agrılarım durmuyordu günde 3 veya 4 tane novalgin içtigim oluyordu hacemattan sonra baş agrılarım bitti ve kışın kar bile yagsa şapkasız gezebiliyorum
Yiğit G.
17-08-2017, 14:12
Dunya tip literaturu yan etkisi kendi faydasindan daha cok olan ve etkene yonelik degil semptomatik tedaviden baska ise yaramayan ilaclari insanlara basmaktan baska bisey yapmiyor. Sadece antibiyotik var etkene yonelik onunda bokinu cikardik zaten.
Hacamati elestiren arkadaslarin biraz daha detayli incelemesi gerekiyor. Zannettikleri kadar basit degil o is. Hastaliklarin bulasmasina neden oluyorsa steril ortamda calisilmadigi icindir ama bu isi merdiven alti yapan da var hakkiyla yapan da var. Ona bakarsaniz hastane enfeksiyonu diye bisey var. Sadece hastanede yattigi icin durumu kotulesen hatta olen insanlar var.
Hacamat direk olarak kuluncun tedavisi midir bilemem ancak yaptirmanin genel olarak faydasi var. Kan vucudumuzda hem damarlarda hem de doku aralarinda dolasir. Damarlarda dolasan kan akciger ile temizlenir ancak doku aralarindaki kanin hepsi geri dolasimla toplanamaz. Ayrica dolasim bozuklugu olan insanlarda en uc bolgelerdeki toplardamarlarin duzgun calismamasi nedeniyle kirli kan temizlenemeyebilir.
Hacamat vucutta belli bolgelere yapilir ve bu kirli kan ust deri tabakasina atilan ince ciziklerle vakumla cikarilir. Vucuttan cikarilan kan vakumlu tupun icine toplandigi icin o tupte hava yoktur ve kan orda hava ile temas ettigi icin pihtilasmaz. Ayrica temiz kanin pihtilasma suresi 5dk civaridir.hacamatta bi kupa en fazla 2 3 dakika durur. Zaten hacamat ile cikarilan kanin rengi normal dolasimdakinden cok daha koyudur hatta siyah bile denebilir.
Bu arada esim beşeri kendim veteriner hekimim. Kulaktan dolma bilgiler degil bu dediklerim
Birkere dediklerin mantıgın ve gerçekliğin yanına yaklaşamıyor... Kirli kanı bu şekilde temizlemen mümkün değil 200 gram çekerek 6-7 litre kan olan bir vucuttan.. Ayrıca şu kirli kan olayına da açıklık getirelim aslında "kirli" birşey yok bilmeyenler için.. Kirli denilen kan en basit anlatımı ile oksijen bakımından fakir kandır.Akciğer kanı oksijen bakımından zenginleştiriyor geri sirkülasyona katıyor.Dakikada 1 - 1.5 litre kan temizleniyor ordan pompalanıyor... Sen istediğin kadar 200 gram kan al aksama eğer vucutta bir sorun varsa tekrar kirlenir kan.. Eğer fazla kirli kan kalırsa bunu böbrekler boşaltım sistemi ile zaten vucuttan atıyor.Atamıyorsa vucut bunu zaten hacemata gerek yok tıpta var bu çok basit.. Kan vererek rahatlıcağını düşünüyorsan kan transvizyonu olursun verirsin kanını.
Çok basit birşey yararlı ise bana dediğim dünyanın hatırı sayılır saglık örgütlerinden hacematın yararlı olduguna dair bana kaynak göster.Yok böyle birşey.Ha avrupa bizi kıskanıyor hacematımızı kötülüyorsa bilemicem.
Ha ilaçları insanlara basan ülkelerin yaşam ortalamasına bakalım , birde hacemat macemat yaptıran ülkelerin yaşam ortalamasına bakalım mı ?
Pakistan 67
Irak 68.5
Suudi Arabistan 74.3
Suriye 75
Türkiye 74.4
Mısır 73.2
Türkmenistan 66.5
Kazakistan 68
İran 72
Şimdide semptomatik tedaviden baska ise yaramayan ilaclari insanlara basmaktan baska biseye yaramayan dünya tıp litaratürü öncüsü ülkelere bakalım
İsveç 83
Norveç 81.9
İsrail 82.1
Almanya 79.85
Fransa 81
Amerika 79.8
Olimpiyatlarda yapılan hacamat değil, bildiğimiz kupa çekme. Kan dolaşımını hızlandırmak için yapılıyor.
Hacamat için bölgeye küçük kesikler atılıp daha sonra kupa ile kan çekiliyor yani dışarıdan bakınca benzer ama aslında bam başka iki şey.
Hacamat ike kupa cektirmenin farkini anliyacak bilgim yok. Ancak gecen sene yuzme sampiyonasinda yuzucukerin bazilarinda olan bu izlere havamat dendi. Kupa cektirmenin faydasi nedir buarada? Ikisinide yaptirmadigim gibi ise yarar yaramaz bilmiyorum.
Birde aramizda bu isten anliyanlar sunu cevapliyabilir mi? Hacamat yapilan insanlar hep memnunlar,sebebi nedir? Herkesin sikayeti farkli ama sonuclari olumlu. Mesela uykusuzluk sikayeti-halsizlik-bas agrisi vs vs neden iyi geliyor? Koca kari ilaci mi yoksa alternatif tedavi mi? Orneklerle anlatilirsa sevinirim...
Hacamat ike kupa cektirmenin farkini anliyacak bilgim yok. Ancak gecen sene yuzme sampiyonasinda yuzucukerin bazilarinda olan bu izlere havamat dendi. Kupa cektirmenin faydasi nedir buarada? Ikisinide yaptirmadigim gibi ise yarar yaramaz bilmiyorum.
Birde aramizda bu isten anliyanlar sunu cevapliyabilir mi? Hacamat yapilan insanlar hep memnunlar,sebebi nedir? Herkesin sikayeti farkli ama sonuclari olumlu. Mesela uykusuzluk sikayeti-halsizlik-bas agrisi vs vs neden iyi geliyor? Koca kari ilaci mi yoksa alternatif tedavi mi? Orneklerle anlatilirsa sevinirim...
Temel fark hacamat da kan akıtılıyor/alınıyor, kupa çektirmekte sadece sıcak kupalarla belirli bölgeye vakum yapılıyor, kan alma, kesme vs yok.
Yaptıranların temel olarak memnun olmalarının sebebi bence plasebo etkisi. Plasebo etkisiyle düzelen ileri seviye kanser hastalarının olduğuna dair makaleler var.
Yenibosna Beşyolda İsmail amca var muhacir. Bulgaristanda çocukluğundan beri kırık çıkık tedavisi yaparmış. Bütün spor sakatlıklarımda gittim. Kendisinin yapamayacağı birşey varsa ellemez doktora yollar. Yenibosnalıyım ben bütün akrabalar tanıdığım birçok insan uzaktan akrabamız olduğu için İsmail amcaya gider bir sıkıntı yaşayan ne duydum ne gördüm. Yolun düşerse Yenibosna Beşyol altınyıldız camii arkasında efendioğlu kuruyemiş e sor sana gösterirler.
Erel in bahsettiği silivrideki vahit kırıkçı (soyadı kırıkçı) ... Kendisi yapmıyor artık çocukları öğrenmiş fizik tedavi merkezi gibi devam ediyorlar.
Yiğit G.
17-08-2017, 16:08
Memnun olmalarının sebebi %90 budur..
Acık Bilim | Bilim yeterince heyecanlıdır... (http://www.acikbilim.com/2014/04/dosyalar/plasebo-iyilesmeye-inanmak.html)
"Plasebo etkileri tam olaran anlaşılamasa da binlerce yıl boyunca gerek doktorlar gerek daha eski tarihlerdeki sağaltıcılar, şamanlar, hatta üfürükçüler tarafından kullanılmış. Tarih boyunca, özellikle ağrı tedavisi üzerine yapılmış pek çok plasebo denemesi kayda geçirilerek günümüze ulaşmış. Bunlar arasında belki de en çarpıcılarından biri Amerikalı bir anestezi uzmanı olan Henry Beecher’ın çalışmaları. İkinci Dünya Savaşı sırasında cephede cerrahlık yapan Beecher, morfin stokları tükenince ameliyat ettiği hastalara morfin yerine morfin olduğunu ima ederek tuzlu su enjeksiyonları vermiş ve hayretle hastalarının ağrılarının azaldığını görmüş!"
Okuyun inanılmaz örnekler var.2. bir seçenek de vucuttan kan atıldıgı zaman rahatlama hissedilir.Ben zaman kan vermesem tüy gibi oluyordum o hafta.O yüzden düzenli kan veriyordum hacemeta falan gerek yok yani.. Gerçi şimdi dövmelerimden dolayı almıyorlar kan ne yapacam bilmiyorum belki özeller alır..
Yiğit G.
17-08-2017, 16:10
edit yok yukarıda
Ben zaman kan vermesem tüy gibi oluyordum o hafta - BEN NE ZAMAN KAN VERSEM olacaktı kusura bakmayın oyun klavyesinde yazamıyorum.
AhmetKadir
17-08-2017, 17:14
Cok haklisiniz hocam. Saygilar
Ağrı lokasyonunda ufak da olsa radikülopati yani ağrıyan lokasyon değişiyorsa (kürek kemiği içinden omza doğru, yada kola uğrayıp ertesi gün tekrar kürek kemiği gibi), önce doktor. Boyun fıtık ağrıları ve fıtık kaynaklı kas ağrıları ile normal tutulmalar bazen alakalı olabiliyor.
scapula'n da sorun olabilir, bir doktor baksın. tıp ile çaresiz kalırsan denersin alternatifleri. yarar-yaramaz cevabı hem var hem yok.
Hacamat benden çıktı
Bende tıp savunuyorum
Yanlış anlaşılmasın
Arkadaşım tıp çözüm bulamayınca alternatif yöneldi
Hacamat yaptırdı zamanı varmış onunda
Sauna havuz yüzerek ağrılarında azalma olduğunu anlatmıştı
Bu üçlem bünye ye zarar vermez sanırım
Keşke tıp çözsede uğraşmasa arkadaş
Hiç hacamat yaptırmadım fakat hacamat yaptırdım hiçbir işe yaramadı diyen de görmedim. Plasebo diyorsunuz da sonucta ağrı veya şikayet vs. geçiyormu geçmiyor mu ? Bence asıl mesele bu
AhmetKadir
17-08-2017, 21:18
Hiç hacamat yaptırmadım fakat hacamat yaptırdım hiçbir işe yaramadı diyen de görmedim. Plasebo diyorsunuz da sonucta ağrı veya şikayet vs. geçiyormu geçmiyor mu ? Bence asıl mesele bu
gecen yıl mayıs ayında yaptırdım hacamat. omuz ve bas bolgelerıme.
uzun yol yaptıktan sonra ertesı gun omuz agrısından duramazdım. istanbulda ozel bı klınıkte yaptırıp geri samsuna dondum arabayla. uzun sure bı agrı hıssetmedım.
her yıl ramazan ayında ilk 3 gun bas agrısından kafayı yerdım. iftarda yemek bıle zor yerdım. mayıs ayının peşine hazıranda ramazana girdiğimizde ilk gun hafif bir agrı oldu o kadar.
ama bi etkısı faydası yok aslında tamamen psikolojık :D
bir oncekı sayfada konu kulunc iken hacamata donmesın dıye uzatmak ıstemedım. burda uzun uzun hacamatı acıklamaya gerek yok. her koyun kendı bacagından asılır. kişi bedenıne hangı tedavıyı layık goruyorsa onu yaptırır. modern tedavilere yonelık suphelerım var. fitoterapi ve alternatıf tıp bana daha sempatık gelıyor. baskası sevmez ilaç içmek mutlu eder onu bişey dıyemem.
tekrar yaksamlar. saygılar
optimus_prime
18-08-2017, 00:19
herkese teşekkür ediyorum 3 sayfa konu oldu ama kulunç kıracak adres adam masöz yazan olmadı :D
alternatif istemiyorum doğru noktayı bulup kulunç kıracak adam lazım bana neyse :)
gecen yıl mayıs ayında yaptırdım hacamat. omuz ve bas bolgelerıme.
uzun yol yaptıktan sonra ertesı gun omuz agrısından duramazdım. istanbulda ozel bı klınıkte yaptırıp geri samsuna dondum arabayla. uzun sure bı agrı hıssetmedım.
her yıl ramazan ayında ilk 3 gun bas agrısından kafayı yerdım. iftarda yemek bıle zor yerdım. mayıs ayının peşine hazıranda ramazana girdiğimizde ilk gun hafif bir agrı oldu o kadar.
ama bi etkısı faydası yok aslında tamamen psikolojık :D
bir oncekı sayfada konu kulunc iken hacamata donmesın dıye uzatmak ıstemedım. burda uzun uzun hacamatı acıklamaya gerek yok. her koyun kendı bacagından asılır. kişi bedenıne hangı tedavıyı layık goruyorsa onu yaptırır. modern tedavilere yonelık suphelerım var. fitoterapi ve alternatıf tıp bana daha sempatık gelıyor. baskası sevmez ilaç içmek mutlu eder onu bişey dıyemem.
tekrar yaksamlar. saygılar
Psikolojik veya fizyolojik benceönemli olan sıkıntının geçmesi :D Nasıl geçti benc pek önemli değil :D
oytun200sx
18-08-2017, 01:30
Hüseyin Oğuzhan Söylemez'i tavsiye ederim. Kendisi manuel terapi yapıyor. youtube tan aratıp videolarını izleyebilirsin. Ben boyun fıtığı için gitmiştim. Boynumdaki ağrı, omzuma ve kulunç kısımlarına vuruyordu.
Yeri Bakırköy tren istasyonunun orda. muayene ücreti en son 300tl idi.
hddsheriff
18-08-2017, 01:46
Hüseyin Oğuzhan Söylemez'i tavsiye ederim. Kendisi manuel terapi yapıyor. youtube tan aratıp videolarını izleyebilirsin. Ben boyun fıtığı için gitmiştim. Boynumdaki ağrı, omzuma ve kulunç kısımlarına vuruyordu.
MR olmadan randevu vermiyor diye biliyorum ayrıca kapıyı 10-15 seanstan açıyor :)
oytun200sx
18-08-2017, 01:54
Ben Mayıs ayında MR olmadan gitmiştim. Açıkçası çektiğim ağrıları ve hareket kısıtlamalarını anlattığımda sorunlu bölgeyi tespit etmişti.
Seans olarak dayanamıcak kadar ağrı-acı çekmediğim sürece gitmeyi düşünmüyorum.
KoramiraL
18-08-2017, 09:06
herkese teşekkür ediyorum 3 sayfa konu oldu ama kulunç kıracak adres adam masöz yazan olmadı :D
alternatif istemiyorum doğru noktayı bulup kulunç kıracak adam lazım bana neyse :)
Bir adet balyon 1 adet burç alınıp beton üzerinde.. :D
Şaka bir yana sürekli masa başı ve araç kullanmaktan bel sırt ve kulunçlarda fazlası ile ağrı oluyo spa merkezlerinde masaj iyi gelir mi yada profosyonel yardım şartmıdır
optimus_prime
18-08-2017, 10:20
teşekkür ettim youtubeda falan denk gelmiştim işinin ehli gibi yorumlara bakılırsa ama fiyat çokmuş yine de aklımda bulunsun
Bir adet balyon 1 adet burç alınıp beton üzerinde.. :D
Şaka bir yana sürekli masa başı ve araç kullanmaktan bel sırt ve kulunçlarda fazlası ile ağrı oluyo spa merkezlerinde masaj iyi gelir mi yada profosyonel yardım şartmıdır
ofiste masa başı eve gelince de yatarak laptop kullanmaktan oldu hep, masaj iyi geliyor 2-3 gün ama sonra yine eskisi gibi oluyor
ofiste masa başı eve gelince de yatarak laptop kullanmaktan oldu hep, masaj iyi geliyor 2-3 gün ama sonra yine eskisi gibi oluyor
Kuvvetle muhtemel duruş bozukluğunuz var sizin. Düzeltmedikçe ister masaj yaptırın, ister hacamat, isterseniz de işinin ehli bir el kuluncunuzu kırsın, sonuçta yine eskiye döneceksiniz. Duruş bozukluğunuzu özellikle sırt ve bel bölgenizdeki kasları güçlendirerek (tabi bununla beraber bütün üst gövde) düzeltebilirsiniz. Duruş bozukluğuyla ilgili ise kesinlikle fizyoterapiste görünmelisiniz.
tiMachine
18-08-2017, 17:00
Mesele kulunç yemek değil ki bunu iyileştirdiğin zaman süreklilik halinde iyi tutmak.
Bütün gün okulda, arabada, dükkanda sırtımız yamuk bir şekilde oturuyoruz.
30-40 hatta kalitesine göre fiyat artar alacağınız bir bel desteği ile sırtınızı koruyabilirsiniz.
Geceleri uyku durumunda tamamen sırt üstü yatarsanız kan dolaşımınız açılır ve bir yandan da kasları dinlendirerek uyku çekersiniz.
Ayağınızı da yüksek bir şekilde tutmanız yararınıza olacaktır.
Eğilirken ve kalkarken esnek olmanız faydalı, buradan da sporun hayatın her yerinde olduğu ortaya çıkıyor.
Sağlıklı beller sağlıklı uykular sevgili ailem.
Instagram (https://instagram.com/p/BX8BNokgbiN/)
Bence konuyu takip edenler baksın 😂
Her koyun kendi bacağından asılır. İsteyen tabi ki gider eder ama benim işim olmaz
Videoda adam gerçekten kırıyor
Thracian
18-08-2017, 20:56
Habib. 0 (533) 763 45 53
Bu adamla bir görüş. Manıel terapide oldukça iyidir. Geçmiş olsun
Adam kulunç kıracak birisini arıyor, 3 sayfa hacamat konuşulmuş :D
Böyle kütletecek adam lazım sana:
https://youtu.be/JnbtwdX_W48
Video örnek amacıyla eklenmememiştir. :D
Yiğit G.
19-08-2017, 02:50
Adam kulunç kıracak birisini arıyor, 3 sayfa hacamat konuşulmuş :D
Böyle kütletecek adam lazım sana:
https://youtu.be/JnbtwdX_W48
Video örnek amacıyla eklenmememiştir. :D
https://store.donanimhaber.com//43//93//c2//4393c2cd9acc2bc5dfbf8cc370512b8e.jpg
Video yanlış mi eklendi :) hatunda iyiymiş kuluç sonrası farklı kutletmeler denenebilir
optimus_prime
19-08-2017, 10:29
o adam bize el sürmez abladan sonra, kıllı iri yarı adam :D
Thracian
19-08-2017, 12:39
Abla erik gibi kütür kütür.