PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : instagram ve facebook hız sorunu

Aktaş61
16-08-2017, 22:35
iyi akşamlar arkadaşlar,

ttnet internetini ve iphone 7 plus telefon kullanıyorum.

Enteresan bir şekilde genelde akşam saatlerinde instagramı ve facebooku kullanamıyorum, hikayeler doğru düzgün açılmıyor bile fotolar yüklenmiyor videolar izlenmiyor ama gel gelelim youtubedan video açsam direkt yükleniyor hatta 1080p kalitede bile takılma olmuyor, ya da uygulamalar için güncelleme yaparken hiç bir sıkıntı yaşanmıyor. Wifiyi kapatıp normal hücresel bağlantıdan girince hiç bir sıkıntı yok gayet hızlı bir şekilde izleyebiliyorum herşeyi.

Böyle bir sıkıntı yaşayan var mı acaba? ya da çözüm olarak önerisi olan var mı? ttnete defalarca kayıt açtım sonuç değişmiyor.

Yiğit G.
16-08-2017, 23:14
1- modeme reset

2- Telefon ayarlardan ağ a girip ağ ayarlarını sıfırlayın

3- Fabrika ayarlarına döndür.

Bunlar olmassa başka birinin wifi na bağlanıp deneyin , eğer başka birinin wifi ında çalışıyorsa modem de sorun , eğer onda da çalışmıyorsa telefonda sorun oldugu anlaşılır.

golgeoyunu03
16-08-2017, 23:20
Telefon wifi ayarından bağlı olduğunuz ağın dns ayarını manuel olarak girin, düzeleceğini umuyorum.

209.244.0.3 , 209.244.0.4 şeklinde yazın lütfen

alperaslann
17-08-2017, 14:10
Bizim internete her olduğunda modemi resetledim. Isınmıştır soğusun diye soğuttum, komple sıfırladım tekrar ayarlarını yaptım. Ama her gün akşam saatlerinde yine aynısını yapıyordu hele 2 telefon 1 laptop bağlıyalım dediğiniz gibi ne hikayeleri ne facebookta bir haber açılmıyordu. Bugün iptal ettirdim :)))))

AşkınS.
17-08-2017, 14:17
Alakasız bir konu olsa da merak ettiğim bi durum var beyler açıklık getirebilecek var mı: D
İnstagram hikayelerine bakan kişiler neye göre sıralanıyor? Bende mesela ilk sıraya hep erkekler alttan yukarı doğru da bayan arkadaşlar duruyor ama nasıl? Neden? :D var mı bi açıklaması. Nette seni en çok takip edip bakanlar ve beğenenler diyor ama alakası yok bence. En azından bende öyle

tiMachine
17-08-2017, 15:58
Bu aralar facebook ve instagram için bu sorun var. Kendi uygulamaları wifi üzerinden bir sıkıntı çekiyor. Ben wp üzerinde bile yaşıyorum bu sıkıntıyı. Aynı telefon aynı yer aynı boyutta 2 tane 5 mblık video upladığımda wp'den 12 dk youtube üzerinden 4 dk sonucu aldım.

fthdrn
17-08-2017, 16:13
Alakasız bir konu olsa da merak ettiğim bi durum var beyler açıklık getirebilecek var mı: D
İnstagram hikayelerine bakan kişiler neye göre sıralanıyor? Bende mesela ilk sıraya hep erkekler alttan yukarı doğru da bayan arkadaşlar duruyor ama nasıl? Neden? :D var mı bi açıklaması. Nette seni en çok takip edip bakanlar ve beğenenler diyor ama alakası yok bence. En azından bende öyle

bende genelde en alt kısımlarda sadece stalk yapanlar, benim takip etmediklerim profiller oluyor. en üstte de genelde hatun ve yakın cevrem oluyor karşılıklı beğeni yaptığım insanlar :D

Mehmetmert
17-08-2017, 16:16
Bende bir soru soruyum , arkadasimin instagramda videolar youtube gibi sardirilabilirken bende yok o ozellik kafayi yiyecegim :D

Telefon farki falanda degil, onun hesabi kendimde acinca sardirma aktif ama benim hesaba gecince yok oyle birsey :(

Yiğit G.
17-08-2017, 16:22

profil ve resimlerine en çok baktıkların en başta yer alıyor.

AşkınS.
17-08-2017, 16:32
profil ve resimlerine en çok baktıkların en başta yer alıyor.

Yani bunu da çürüten bi durum var ki listenin ilk 10 sırasındaki kimsenin profiline girip bakmışlığım yok :D
Genelde baktığım insanlar ortaya karışık duruyor: D

tiMachine
17-08-2017, 16:37
Bende bir soru soruyum , arkadasimin instagramda videolar youtube gibi sardirilabilirken bende yok o ozellik kafayi yiyecegim :D

Telefon farki falanda degil, onun hesabi kendimde acinca sardirma aktif ama benim hesaba gecince yok oyle birsey :(

arkadaşın beta sürümüne kayıt olmuş olabilir mi

Yiğit G.
17-08-2017, 16:44
Yani bunu da çürüten bi durum var ki listenin ilk 10 sırasındaki kimsenin profiline girip bakmışlığım yok :D
Genelde baktığım insanlar ortaya karışık duruyor: D

valla şimdi açtım en çok resimlerine baktıklarım 1. sıralarda :) En arkalara bakalım evet hiç profiline falan girip bakmadığım insanlar , hatta benim hatunun hiç girmem profiline resimlerine bile bakmam en arkada cıktı oda :)

Mehmetmert
17-08-2017, 17:42
arkadaşın beta sürümüne kayıt olmuş olabilir mi
Kendisi alakasız ama bir anda 3 hafta once falan geldi ona bu ozelik.3 guncelleme yedi apple storede ama bana hala gelmedi...

Mesela iki goruntude benim telefondan ,ilkinde benim hesabim acik ikincidede onun

https://i.hizliresim.com/Lnj1Jj.jpg (https://hizliresim.com/Lnj1Jj)

Buda ondaki goruntu ve cidden cok kullanisli

https://i.hizliresim.com/r2GZq7.jpg (https://hizliresim.com/r2GZq7)

2jz
17-08-2017, 17:48
Mehmetmert

Bende 3 hesap var. Biri şahsi kullandığım, ikisi işletme hesabı. Şahsi hesabımda ve işetme hesabının birinde bu şekilde. Hatta arayüzde farklı. Diğerinde bu özellik yok arayüz eskisi gibi. Yaklaşık 3-4 aydır bu şekilde.

Arada sırada bir şeyler deniyorlar. Şahsi hesabıma bi çok özellik hep bir kaç ay önce geliyor.

Mehmetmert
17-08-2017, 17:50
2jz artik instagramda takilirken onun hesabindan takiliyorum cozumunu bilem varsa sevnirim, mesela videoyu izliyorum bir yerini sardirip geri izlemem lazim aksiyonu izlemem lazim. Benim hesapta mal gibi 40.snde ise 40.snye kadar beklemek zorundayim

2jz
17-08-2017, 18:25
Mehmetmert

Özellik telefona değil hesaba geliyor. Aynı telefonda iki farklı hesapta arayüz farklı birinde videoyu ileri geri sarma var, hikayeleri falan kaydetme var. Menü tuşları ayrı yerlerde.

http://i63.tinypic.com/5ywzyc.png

tiMachine
17-08-2017, 18:34
Kendisi alakasız ama bir anda 3 hafta once falan geldi ona bu ozelik.3 guncelleme yedi apple storede ama bana hala gelmedi...

Mesela iki goruntude benim telefondan ,ilkinde benim hesabim acik ikincidede onun

https://i.hizliresim.com/Lnj1Jj.jpg (https://hizliresim.com/Lnj1Jj)

Buda ondaki goruntu ve cidden cok kullanisli

https://i.hizliresim.com/r2GZq7.jpg (https://hizliresim.com/r2GZq7)

iphone'muş usta belki işletme hesabı olabilir

Mehmetmert
17-08-2017, 18:36
İkimizinkide normal hesap (isletme degil ) anlasilan instagram kafasina gore arayuz yolluyor . Herkese tesekkurler , uygulama sil , yukle , giris , cikis yap falan birsey degistirmiyor tamamen instagrama bagli o zaman...

Arayuzu degistirmenin yolunu(instagramin kendisi disinda) bulan yazarsa sevinirim

chatlaxs
17-08-2017, 18:38
uydunet kullanıyorum 50 mbit hızım akşam belli saatlerde dediğiniz gibi facebook zorla açılıyor videolar donup kalıyor. 1 saat sonra falan normale dönüyor gene :surucu:

2jz
17-08-2017, 18:47
Benim instagram en az 3-4 aydır yeni arayüz. Yeni gelen arşivleme özelliği bende en az 13-14 aydır var. Hesabıma başka cihazdan girdiğimde yine bu özelliklerle ve arayüzle çalışıyor. Yukarıda attığımda aynı telefonla mesela. İkiside arayüz farklı. Yani telefona değil hesaba geliyor.

Aktaş61
18-08-2017, 08:09
1- modeme reset

2- Telefon ayarlardan ağ a girip ağ ayarlarını sıfırlayın

3- Fabrika ayarlarına döndür.

Bunlar olmassa başka birinin wifi na bağlanıp deneyin , eğer başka birinin wifi ında çalışıyorsa modem de sorun , eğer onda da çalışmıyorsa telefonda sorun oldugu anlaşılır.

birçok şeyi denedim dediğiniz test yöntemlerini deneme fırsatım olmadı hiç ama bakıcam hatta komşudan modemini ödünç alıp bizim hatta takıp denemeyi bile düşünüyorum

Telefon wifi ayarından bağlı olduğunuz ağın dns ayarını manuel olarak girin, düzeleceğini umuyorum.

209.244.0.3 , 209.244.0.4 şeklinde yazın lütfen

bu akşam denicem bunu

Bizim internete her olduğunda modemi resetledim. Isınmıştır soğusun diye soğuttum, komple sıfırladım tekrar ayarlarını yaptım. Ama her gün akşam saatlerinde yine aynısını yapıyordu hele 2 telefon 1 laptop bağlıyalım dediğiniz gibi ne hikayeleri ne facebookta bir haber açılmıyordu. Bugün iptal ettirdim :)))))

bende en son telekomu aradım iptal ettiriyorum diye sıkıntınız nedir vs diye konuştuk ettik şuanlık düzelttiler nasıl olduysa daha önce defalarca aradım hiç bi şekilde sonuç alamamıştım.

Bu aralar facebook ve instagram için bu sorun var. Kendi uygulamaları wifi üzerinden bir sıkıntı çekiyor. Ben wp üzerinde bile yaşıyorum bu sıkıntıyı. Aynı telefon aynı yer aynı boyutta 2 tane 5 mblık video upladığımda wp'den 12 dk youtube üzerinden 4 dk sonucu aldım.

evet wifiden kaynaklı bi durum var

uydunet kullanıyorum 50 mbit hızım akşam belli saatlerde dediğiniz gibi facebook zorla açılıyor videolar donup kalıyor. 1 saat sonra falan normale dönüyor gene :surucu:

bende uydunet düşünmüştüm ama bu tarz şikayetleri çok duydum