Orijinalini görmek için tıklayınız : agır hasar kaydı yazıyor ?
sweatcaptain
17-08-2017, 12:37
arkadaslar selamlar
2014 model bı corolla aracım var
kardesım ufak bır kaza yaptı bundan 1 sene once hafıf rampa assagıya elfrenı cekık ıken arac kaydı ve onden kaldırıma cıktı.
teknık ınceleme yapıldı elfrenı cekılmemıs dendı. olay yerınde sahıtler var resımler var elfrenı cekılmıs halde olduguna daır.
hasarda degısen parcalar soyle
on tampon
on tampon bakalıtı
radyator
sag on z rot ve tasıyıcı
+ ıscılık
yurt dısında oldugum ıcın ıslemler le babam ılgılendı
hasar malıyetı ıscılık dahıl 5 bın kusur tl ama arac agır hasarlı gozukmekte.
nedır bu ısın aslı astarı cozemedım servıse soruyorum sıgortanıza gıdın dıyor sıgortaya gıdıyorum servısın verdıgı rapora gore yazarız dıyor.
exper necı kardesım dıyorum cevap yok...
hukuksal boyutuna geldı ıs.
fıkrı olan bu durumu nası duzeltebılırım yardımcı olabılecek varsa sevınırım .
tiMachine
17-08-2017, 16:02
Valla abi dava yolu gözükmüş, 2 taraftan birinin hatası var ve ikiside başkasına yolluyor seni, klasik Türk işleri. Avukatın ile görüşmende veyahut başka bir toyota bayiine gidip bu durum hakkında bilgi alman veyahut başka bir sigorta acentesine uğradığında yardımcı olabilirler. Kötü acente kötü bayii denk gelmiş yani
salih_560
17-08-2017, 16:07
Aynı şey kendi araçımızda yaşadım sel hasarlı yazıyordu noterden ihtarname çektim 1 hafta içinde düzeltme yaptılar servisle alakalı değil olay tamamen sigorta şirketi ile alakalı sizde avukat vasıtası ile noterden ihtarname çekin düzeltme yapılmazsa dava yoluna başvurun ...
bu sigorta işi tam pislik.
Sattığım araçta 15.000 TL hasar kaydı vardı. Alırken yetkili serviste baktırdım. Day walker oğuz sigortadan sorguladı her şeyine baktık hiç sorun yok aldık.
Şimdi halen tramer de 15.000 TL hasar kaydı çıkıyor ama sigorta şirketlerinin sisteminde araç ağır hasarlı çıkmaya başlamış. Nasıl oluyor ne yapıyorlar anlamıyorum.
sweatcaptain
19-08-2017, 09:08
Bayi ile gorustum bizlik bise yok sigortayla gorusun dediler
Avukata verdik bakalim ne cikicak
ghibli06
19-08-2017, 09:14
sigorta işi ülkemizde tamamen deli dumrul olayına döndü, ablamın aracını satarken 7-8bin tl hasar kaydı çıktı, nedir ne değildir diye araştırırken, olmayan kanalizasyon kapağı nedeniyle lastiğinin patladığını ve de kaldırıma çıktığını hatırladım tarihlerden, karter koruma ve de jant değişmişti ve de cebimizden karşılamıştık sadece kaskonun çekicisini kullandık, tahmini hasar yazıyorlarmış sigorta şirketleri inanılır gibi değil yahu!!!
Bir arkadaşımın aracında arabanın modelinden daha eski bir tarihte ağır hasar kaydı çıkıyor. Ayrıca plakası daha önce kullanılmamış. Sıradan verilen yeni plaka almıştı. 2 seneye yakın süredir çözemiyor bu işi. Daha detaylı sorgulandığında dosya bulunamadı yazıyor.
Trameri çokta şeyetmemek lazım, hep diyorum :)
Araca bakmak, araç düzgünse almak lazım. Tramerde binbir türlü olay dönüyor.
onursumer
19-08-2017, 12:19
dosyada düzeltme yapılsa bile 2. kayıt açıp hasar kaydı açtılarını gordukten sonra bu işlerin hakkıyla tr de yapılabiliceğine inanmıyorum tramere takılmayın derim
Trameri çokta şeyetmemek lazım, hep diyorum :)
Araca bakmak, araç düzgünse almak lazım. Tramerde binbir türlü olay dönüyor.
Azıcık işten anlayan adam zaten bu yönde düşünüyor.
Bilmeyen aa bunun hasar var diyip ilanı geçiyor. Burada mağdur olan son kullanıcı, piyasa geneli de arabadan anlamayan olunca, anlatana kadar olayı göbek çatlatıyor insanlar.