PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arac satış sonrası

akkanferhan
23-08-2017, 22:40
Aracımın satışını yaptım ancak arac bendeyken 6 bin km yaptı ve bi defa hararet yükselmesi dışında hararet yapmadı. Aracı sattığım kişi 300 km sonra sıkıntı yaşamış hararetle. Motoru söktürünce kapak catlak cıkmış ve komple motor sıkıntı olduğunu bana söyledi. Böyle birşey mümkün mü ? Maddi külfetleri yarı yarıya ödememizi yoksa yasal yola basvurucağını dile getirdi. Bir sucum olmamasına rağmen bu duruma düştüm. karşı tarafıda zor durumda bırakmak istemiyorum. Ne yapmak gerekir?

vectra-tuner
23-08-2017, 22:44
Biraz detaylı bilgi verirseniz , araç kaç km'de hangi marka hangi model.. Hararet yaptığında ne oldu? Su sıcaklığı kaç dereceydi? Aracı sattıktan ne kadar zaman sonra oldu bu olay?

gökberk
23-08-2017, 22:48
Hararetle birlikte kapağın çatlaması olası bir durum. Geçmiş olsun.

McKrop
23-08-2017, 22:48
Aracı sattığınız kişinin yerine kendinizi koyun. Sizin başınıza gelse arabayı satan kişiden ne beklerdiniz? ona göre hareket edin

akkanferhan
23-08-2017, 22:50
231bin civarında e39 528 di arac . Hararet orta ile maksimum arasındayken stop ettik. Soğumasını bekledik sonra servise götürdük kaçaklar giderildi sonrasında bir sorun yaşamadım bendeyken. Aracı sattıktan 400 km sonra olmuş bu sıkıntı. Aracı verirken yağı suyu tamdı

hddsheriff
23-08-2017, 22:51
öncelikle adamdan durumun ispatını isteyin , eğer adam doğru söylüyorsa vicdanınızla hareket edin.

akkanferhan
23-08-2017, 22:53
Arabayı verirken piyasanın en dip fiyatına verdik. Jant navigasyonlar ekstraları coktu bi öyle zarar ettik bide şimdi zarar edicez gibi görünüyor.

hddsheriff
23-08-2017, 22:57
Arabayı verirken piyasanın en dip fiyatına verdik. Jant navigasyonlar ekstraları coktu bi öyle zarar ettik bide şimdi zarar edicez gibi görünüyor.

adam silah zoruyla mı aldı arabayı senden ?

aybarsdnr
23-08-2017, 22:57
Aracı satarken daha önceden hararet yaptığını ve kaçakları yaptırdığınızı söylediniz mi? Alırken ustaya gösterdiler mi? Bunları bilerek aldılarsa sizin yapacağınız bir şey yok. En nihayetinde en az 15 16 yaşında araç alıyorlar.

akkanferhan
23-08-2017, 22:58
Okul uzattığımdan dolayı acil satmam gerekiyordu. Uyguna vermemiz gerekti.

akkanferhan
23-08-2017, 22:59
Kaçakları hararet olduğunu neler yapıldığını değişen sensörleri hepsini söyledim. Ustasına da götürdük gösterdik.

hddsheriff
23-08-2017, 22:59
Okul uzattığımdan dolayı acil satmam gerekiyordu. Uyguna vermemiz gerekti.

o zaman zarar ettik tüh vah demeyeceksin , giden gitmiş artık.

akkanferhan
23-08-2017, 23:01
Bakalım hayırlısı elimizden gelen yardımı yapacağız ama işin usulu nedir bilemedim açıkcası

akkanferhan
23-08-2017, 23:07
Peki bu işin yasal bir olayı var mı karşı tarafın benden yasal olarak birşey talep etme. Telefondan tehdit vari bir ton vardı açıkcası.

Gökhan Bilgin
23-08-2017, 23:07
Ekspere götürdümü arabanı eğer götürmediyse ve dava açarsa iş uzar bir iki sene dahil sürse sonuçta iş sana patlar kesin emin olabilirsin o yüzden konuşarak tatlı dille orta yol bulmaya çalışın derim ben para her zaman kazanılır itibarınıza laf ettirmeyin

evolution_9
23-08-2017, 23:09
Kuzenime golf 1.4tsi aldık 2-3 gün sonra turboyu yedi 3 bin civarı para harcadı karşı taraf bedeli ödemeyeceğini söyledi. Kuzenim dava açtı 2 yıl sonra kazandı faiziyle ve avukat parasıyla birlikte geri aldı. Bence orta yolu bulup anlaşma yoluna git

ggtoker
23-08-2017, 23:12
Kuzenim astra aldi 3 gun sonra araba kol cikardi... aracin eski sahibiyle yari yariya yaptirdilar.... hee bn noterden sonra kimseyi tanimam dersen orasi ayri..

hddsheriff
23-08-2017, 23:13
Kuzenime golf 1.4tsi aldık 2-3 gün sonra turboyu yedi 3 bin civarı para harcadı karşı taraf bedeli ödemeyeceğini söyledi. Kuzenim dava açtı 2 yıl sonra kazandı faiziyle ve avukat parasıyla birlikte geri aldı. Bence orta yolu bulup anlaşma yoluna git

bu işin ispatı nasıl oluyor ? km düşürme , kaza veya boyalı parça gizleme gibi bir durum değil sonuçta. arabayı alırsın giderken hortum patlar motor yersin vs.vs. satan adamın ne suçu olabilir ki ?

akkanferhan
23-08-2017, 23:17
Bakalım yarın görüşücez aracın motora bakmaya gidicem en azından bi göreyim sonrasında elimden geldiğini yapmaya çalışacağım tabiki karşı taraf herşeyi bana yıkmaya çalışmazsa. Aracı satarken istenilen yere kişiye götürebilirsiniz dedim. Böyle bir olayın olması benide üzdü açıkcası. Alan kişide iyi biri. Yarın duruma göre yardımcı olmaya çalışıcaz. 7 Bin tl masrafım var deniyor.

fthdrn
23-08-2017, 23:24
İyi de sen herşeyi söyleyip aldıysan, o da ustasına gösterip ustasından ok alıp arabayı aldıysa bu onun şansızlığı.
Sen dememiş olsan arabanın durumunu gizlesen tamam dicem de..

livaneli
23-08-2017, 23:28
Kaçakları hararet olduğunu neler yapıldığını değişen sensörleri hepsini söyledim. Ustasına da götürdük gösterdik.

Sizlik bir şey yok bu durumda.Alırken götürüp ustaya baktırmadılar mı?

livaneli
23-08-2017, 23:29
Mesajınızda yazmışsınız zaten baktırıldığını, afedersiniz.

jeffy
23-08-2017, 23:29
Bu konu suistimal edilmeye çok açık...

Adam arabayı benden aldı 1 hafta 1 ay yada 300-500 kilometre boyunca nasıl kullandı ne yaptı ne yaşadı nerden bileceğim?

Allah kolaylık versin iki ucu boklu değnek..

fthdrn
23-08-2017, 23:33
adam belki sabah kontak basıp kesici yapa yapa kullandıysa o zaman 500 km değil 200 km de bile motoru eline alabilir.
satışı aldıktan 1-2 gün sonra falan olsa hani tamam da 400 km diyorsunuz az değil.

akkanferhan
23-08-2017, 23:34
Şimdi 3 4 bin lira isterse karşı taraf beni ciddi anlamda zor duruma sokar ancak karşı tarafı da madur etmek istemiyorum aynı zamanda dava işleriylede uğraşamam. Ne kadar masrafa ortak olmak mantıklıdır. Kafam çok karışık malesefki

fthdrn
23-08-2017, 23:35
500 lira ateşle başının gözünün sadakası olsun.....

Rew
24-08-2017, 00:29
Öncelikle ne denir bilemedim ama geçmiş olsun diyelim. Şahsım adına benim için tecrübe oldu bu konu. Şahıs arabanın hararet gördüğünü bile bile ve piyasa ederinin altında aldıysa bence yapacak bişeyi kalmıyo. Tabi iş hukuki boyuta taşınırsa bunu siz nasıl kanıtlanırsınız o ayrı mesele. Şahsi fikrim aldığı gibi taze heves umursamadı zorladı arabayı sonuç iyice kötü oldu.

Ertekin
24-08-2017, 00:41
Herşeyi söykemişsim, ustaya da göstermiş bide piyasadan da uygun almış sonra kapak cortlayınca sen ver!! Yok yaa bi halt edemez. 5 kuruş verme korkak da olma hiç bişey yapamaz. Aynısının azcık değişiği benim başıma geldi, tek fark ben piyasa fiyatına sattım banada dava açıcam seni süründürücem dedi, açmazsan şerefsizsin dedim kapattım. Ustaya göstermiş herşeyi söylemişsin e artık bazı riskleri göze alıyorki satış almış. Bitti o iş 5 kuruş da verme..

i-vtec07
24-08-2017, 01:08
Bence sen haklısın ucuz(ölü) fiyata araba alıyo çakal sonra 400 km biniyo motor yaptırcaz yarısını sen ver öyle bi dünya yok verme kardeşim rızkını

Rew
24-08-2017, 02:22
Yanlız usta kusura bakma ama mart ayında konu açmışsın yanık conta değişimi diye. Yağ yakıyor su eksiltiyor demiş fiyat bilgisi istemişsin. Araç aynı sanırım. Bu konuda ise bi defa hararet çıktı demişsin. Biz mi yanlız anladık acaba bişeyleri.

akkanferhan
24-08-2017, 02:41
Yanlız usta kusura bakma ama mart ayında konu açmışsın yanık conta değişimi diye. Yağ yakıyor su eksiltiyor demiş fiyat bilgisi istemişsin. Araç aynı sanırım. Bu konuda ise bi defa hararet çıktı demişsin. Biz mi yanlız anladık acaba bişeyleri.

Hocam hararet olunca conta yandı diye düşünmüştüm konu hakkında internette okuduğumda yanık contaya benzer belirtiler vardı. Bende yolunacak kaz olmamak için bilgi toplayım diye açtım konuyu.Ancak düzgün bir usta bulup gittiğimde radyatör ve lpg t eklerindeki sızıntılardan su azaldığını öğrendik. Kaçaklar ve radyatör tamir edildi. Yağ yakma durumuda yağ siklonu değişince giderildi. Escar selçuk ustada yapıldı hepsi. Özellikle ben kendisine conta için üzerine yoğunlaştım ancak kendisi kaçaklar onardı , yağ siglonu değişti(Yağ buharını emiyormuş), termostatı iptal etti contayı kontrol etti sıkıntı yok dedi ve kullanmaya devam ettim. İsteyen kendisini arayıp lacivert e39 diye sorarsa söyler. Ki farklı zamanda komple bakımlarıyapıldı , egzantirik sensörleri değişti.

Rew
24-08-2017, 02:54
Anladım tekrar kusura bakma o zaman inşallah istediğin gibi sonuçlanır bu problem.

Otto_Skorzeny
24-08-2017, 04:13
Saçmalık, adama her şeyi anlatmışsınız. Kendi ustasına götürüp baktırmış. Kısmet işi böyle şeyler, aynısı başıma gelse kendim hallederim. Yapacak bir şey yok.

İbrahim33
24-08-2017, 08:20
Alırken kontrol ettirdiği ve aracı gösterdiği için bende parayı verme derim ama diyemiyorum. neden ? çünkü seni mahkemeye verse kaybetmen %90 gibi birşey. tüketici mahkemeleri her zaman tüketiciyi haklı görüyor. beni dinlersen jaz yap , ben iyi niyetliyim iyi niyetli olmasam burada olmazdım de. durumum iyi değil adamı cinnete getirmeyin alın şu 1 - 1.5 lirayı işinize bakın hakkınızı helal edin de. aksi halde ibneler , 5 liraya motor yaptırır 10 lira motor yapılma faturası çıkartır. avukat dosya ıvır zıvır mahkemede sürünme derken 15 bin lira paran gider.

geçmiş olsun.

vtec powe®
24-08-2017, 08:40
Olay hukusal boyuta tasindigi zaman aracin kusurlarini soyledigini buna ragmen alicinin araci kontrol ettirerek satin aldigini ve piyasanin cok altina sattigini ispat edebilirmisin? Ederim dersen hic bir seyi kafana takma.Ispat edemem bunu dersen uzlasmaya calismali ve hasarin bir kismina ortak olmalisin bence dostum

denizhandinc
24-08-2017, 08:43
böyle durumlarda expertiz raporu varsa bir kanıt olarak kullanılabiliyor mu? ben arabayı saglam teslim ettim iste buda expertiz raporu vs. gibi?

İbrahim33
24-08-2017, 09:00
Olay hukusal boyuta tasindigi zaman aracin kusurlarini soyledigini buna ragmen alicinin araci kontrol ettirerek satin aldigini ve piyasanin cok altina sattigini ispat edebilirmisin? Ederim dersen hic bir seyi kafana takma.Ispat edemem bunu dersen uzlasmaya calismali ve hasarin bir kismina ortak olmalisin bence dostum

hepsi hikaye abi , adam mahkemeye verirse çatır çatır alır. ekspertiz raporlarıda hikaye. hani ekspertiz firmaları rapor kağıdına yazıyor ya , 24 saat geçerlidir bağlayıcılığı yoktur. öyle bi dalga yok.

kiraccemal
24-08-2017, 09:01
kayınpederin arabasını iyi bir rakama sattık sattığımız adama da ekspere götür baktır dedik hasar kaydını sorduk dedik oralı olmadı. Kayın peder de alırken ne sordurmuş ne baktırmış direk almış 4-5 yıldır kullanıyor sorunu yoktu. Aracı bizden alan adam 1 hafta sonra arayıp araçta 14 bin tl hasar kaydı çıktı aracı geri alacaksınız dedi. Bizde aracı geri alamayacağımızı baktırın diye uyardığımızı belirtmemize rağmen vijdanımız rahat etmedi ve satılan mebladan 5 bin tl tutarını adamlara geri verdik. Konu kapandı. Umarım sizde en sorunsuz şekilde orta yolu bulup sorunu giderirsiniz.

mbulur
24-08-2017, 09:15
Araç hararet yapıp siz onarttıktan sonra aracı toplamda kaç kilometre yada süre kullandınız?

DEJ
24-08-2017, 10:39
Alırken ister ustaya göstersin ister göstermesin satış sözleşmesine alıcı aracı hali hazır durumda görüp ve beğenerek aldım ibaresinin altına imzasını atıyor

Hukuki olarak hiç birşey yapamaz. Bundan sonraki satışlarlarda eksper raporu ve garanti belgesi zorunlu olacak zaten

tiMachine
24-08-2017, 10:56
Aracı ustaya baktırdysa, usta ok dediyse, araç motor yedi ise siz sadece şanssızlık diyebilirsiniz, varsa avukatınızla görüşün yoksa yardımcı olmaya çalışayım

akkanferhan
24-08-2017, 11:03
Arkadaşlar şimdi olanları yazıyorum sizlere sabah buluştuk saatışı yaptığımız kişiyle motora ne yapılmış ne olmuş silindir kapağının durumu. Gittiğimde aractan cıkan silindir kapak contasını görünce adamlara hak verdim benden önceki sahibi silindir kapağını olması gerekenden fazla taşlatmış, contanin üzerine silikon conta sürmüş çok kötü bir işçilik yapmış. Silindir kapağında oldukça fazla çatlak var ve değişimi gerekmiş.(Kendimde kontrol ettim) Yeni kapak ve contalar alınmış. Aracın benden önceki sahini sağolsun *** gibi bir tamirat yaptırmış. Bende de o hararet durumu olunca daha da kötüye gitmiş belliki. Satışı yaptığım abimizde durumu bana göstermek istediği ne yapıcağını bilemediğini ve durumun bu şekilde telefonda gereksiz çıkıştığını söyledi. Hak geçmemesi adına temiz kapak ve torna işlemlerini ben karşıladım(2000tl). İşçilik kısmı ve diğer kısımları kendi halledecek. Bi yandan kendi ustam bu arabanın contası yanık değil diyip beni zor duruma sokması ayrıca üzdü. Kacaklar ve yağ siglonundan sonra 2000 küsür km yaptım bir arkadaş sormuştu. Hararetten sıkıntı yaşamadım bunun nedeni muhtemelen sakin kullanmamdan ötürü. Anlayacağınız yarı yarıya tamiratını yaptırmış olduk. Karşı taraf madur olmadı benimde bu şekilde vicdanım rahat . Maddi olarak zarara girsekte işin doğrusu bunun olduğuna karar kıldık. Aracın benden önceki sahibine dava açsam belki kazanırım belki kazanmam anlayacağınız esas suçlu olana gene bişey olmadı.

İşin mahkemelik durumunda ise gene bilgi edinmek amaçlı sorduğumda şu noktalara öne çıkıyor aracın 19 yaşında bir arac olmasından dolayı mahkeme müşteriye pozitif bakamıyor.Aracı ucuza sattığımda sahibindendeki datalarda mevcut(noter kağıdıda var), ilanda pert kaydı olduğunuda yazmıştım(Sms ile sorgulayınca çıkmıyordu). Aractaki m52 motorun genel hastalığı hararet yaygın yani ondan da hak iddaa etme şansları yok karşı tarafın. Anlayacağınız yeni arabaysa evet karşı taraf haklı çıkabiliyor onun dışında çok zor.

tiMachine
24-08-2017, 11:13
Sen kendi bildiğini yapmışsın abi, 2bin lira belki çok üzmez ama gece vicdanen rahat uyursun, ayrıca araba alıp satarken kılı kırk dokumak gerektiğinin önemini görmüş olduk tekrar

akkanferhan
24-08-2017, 11:17
Sen kendi bildiğini yapmışsın abi, 2bin lira belki çok üzmez ama gece vicdanen rahat uyursun, ayrıca araba alıp satarken kılı kırk dokumak gerektiğinin önemini görmüş olduk tekrar

Aynen öyle arac alırken aslında ekspertiz dışında kompresyon testi falanda yaptırıp almak lazım hem kendimiz hem sonrasında satış yapacağımız kişi madur olmasın.

GokhanRS
24-08-2017, 11:32
Allah senin gibi satıcıya denk getirsin. hacı hocalardan alsan böyle yardımcı olmazlar. sıfır araba mı bu zorla mı sattık olayına çevirirlerdi.

drago
24-08-2017, 11:50
Bence eğer dediğin gibi arabayı çok uyguna verdiysen ve maliyet de yarı yarıya kırışılacaksa eski ve yeni sahibinden; aracı geri al.

Bir daha dediğin kadar ekstralı ve dediğin gibi ucuz, üzerine bir de huyunu suyunu bildiğin sıfır motorlu 528 çok zor bulursun. Bakımlı bir 528 ise hemen satılır.

akkanferhan
24-08-2017, 11:57
Bence eğer dediğin gibi arabayı çok uyguna verdiysen ve maliyet de yarı yarıya kırışılacaksa eski ve yeni sahibinden; aracı geri al.

Bir daha dediğin kadar ekstralı ve dediğin gibi ucuz, üzerine bir de huyunu suyunu bildiğin sıfır motorlu 528 çok zor bulursun. Bakımlı bir 528 ise hemen satılır.

İmkanım olsa hiç satmazdım motoruda komple yaptırır uzun süre binerdim. Gene birşey çıksa maddi olarak olmasada manevi ve parça tedariğinde elimden geldiğince yardımcı olurum. Arabadan mutlu olsunda bu saaten sonra kimseden bir istediğim yok. Belki ilerde bir tane 530 e39 alıp baştan sona toplarım maddi şartlar el verirse

vectra-tuner
24-08-2017, 12:14
Şahsi fikrim alıcıya yardımcı olmak vicdanınızı rahatlatıcaktır.. Sonuçta hararet yapmış arabanız ve kapağın çatlamış olma ihtimali azımsanmayacak derece yüksek... 7 Bin masraf olmaz da 5 olur bölersiniz 2'ye ... Orası da sizin bileceğiniz bir iş önemli olan karşı tarafın nispeten de olsa mağduriyetini gidermek ve sizin huzurlu olmanız.

SekoLive
24-08-2017, 12:17
zararın 2 bin tl olmuş

ama ömür boyu kafan rahat olacak...

2bin tl bi vakit sonra yerine gelir cannı sıkma hiç

geçmiş olsun.

mcan28
24-08-2017, 12:31

Siz bunları söylemişsiniz ve şahıs aracı göstermiş, arabanın 1 dk sonra ne olacağının garantisi yokki, kaç yaşında araba 400km boyunca ne olduğunu nasıl kullanıldığını bilmiyorsunuz, bence bunda vicdanen rahatsız olunacak bir şey de yok, sonuçta her şey ortada. Hukuki süreçte uzun sürecektir ve sonuç alınması bence zor.

denizhandinc
24-08-2017, 12:46
isin vicdani yönü bi tarafa noterde satıs bitmis adam aracı düzgün sekilde aldım diye imza atmıs. Oldu o zaman ikinci el alan herkes 3000-5000 bin km sonra gelsin bu arabayı sorunlu satmıssın bana desin. noterde devir yapıldıktan sonra is biter. hicbir itirazda bulunabilecegini sanmıyorum

evolution_9
24-08-2017, 12:57
bu işin ispatı nasıl oluyor ? km düşürme , kaza veya boyalı parça gizleme gibi bir durum değil sonuçta. arabayı alırsın giderken hortum patlar motor yersin vs.vs. satan adamın ne suçu olabilir ki ?

gidip yaptırdı arabasını faturalarını aldı ispat olarak servis faturalarını gösterdi avukat ilgilendi çoğu işiyle detaylı olarak bilmiyorum ama sonuçta 3000 lirayı avukat parası dahil 6000 lira kadar aldı 2 yıl sonra.

hddsheriff
24-08-2017, 13:26
gidip yaptırdı arabasını faturalarını aldı ispat olarak servis faturalarını gösterdi avukat ilgilendi çoğu işiyle detaylı olarak bilmiyorum ama sonuçta 3000 lirayı avukat parası dahil 6000 lira kadar aldı 2 yıl sonra.

Yazdıkların tamam da mahkeme nerden biliyor satanın suçlu olduğunu ? Belki alan adam 1 günde canını aldı arabanın. Hakimin insiyatifinde kalmış oluyor yani.

UĞUR_GSI
24-08-2017, 14:35
Piyasanin altina ver araci extralar olsun aracta bide 400 km bin o arabaya sonra patladi de para iste.kusura bakmayin burdaki vicdan yazan arkadaslar cebinizden 2000 lira cikmayinca rahat rahat yaptir vicdanli ol gibisinden laflar kolay olur o para sizden istense çoğunuz vermez ama uzaktan davulun sesi hoş gelir misali sizde o misal.ben 400km o arabayi yan yan kullanmadigini yada surekli kesici yapmadigini bu sicaklarda nerden bilicem yada bi yigin arabaya iskençe sayarim.yada soyle soyleyim bu olayin düzmece olabileceği sadece benimmi aklima geliyor nasil guveniceksin o adam bunlari sana ispatlayabilecekmi o kapagin bu oldugunu filan falan.ben bes kurus vermem vicdanimda rahat olur hem piyasanin altina ver hem ustune motor yaptir satan arkadasa vicdan yokmu hem satarken zarar etmis hem sattiktan sonra birazda vicdan ona lazim