Orijinalini görmek için tıklayınız : 2500 lira Çevre şehircilik bakanlığı egzoz cezası 1
Merhaba
Facebook ana sayfamda 2500 lira Çevre şehircilik bakanlığından egzozdan ceza yemiş kişiler görüyorum. 206 tl normal ceza kesiliyor, sonrasında evlerine posta yolu ile 2500 lira Çevre şehircilik bakanlığı ceza yolluyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
e36 6 silindir araç kullanıyorum, egzoz tamamen orjinal, egzoz kafalığı bile yok. Araç haliyle 1.6 araçlara göre daha çok ses çıkarıyor. Başımız ağrır mı ? Bu cezalardaki desibel durumları nedir ?
Benim arabada da fabrikasyon spor egsoz gibi görünen egsoz ucu var. Cahilin birine denk gelirizde laf anlatamam diye endişe etmiyor değilim
Benim arabada da fabrikasyon spor egsoz gibi görünen egsoz ucu var. Cahilin birine denk gelirizde laf anlatamam diye endişe etmiyor değilim
Abi araç birazcık temiz , cilalı görsünler her çevirmede alınıyoruz :D
onursumer
26-08-2017, 22:04
ekstra neyin cezasiki bu icerigi nedir ornek paylasabilirmisiniz
ekstra neyin cezasiki bu icerigi nedir ornek paylasabilirmisiniz
Araştırdığım kadarıyla egzoz emisyon cezasıymış. Bende bilgi almak için konu açtım. Nette bu konu hakkında bir bilgi bulamadım. Ama ceza yiyen güvenilir insanlar tanıyorum
gespenster
26-08-2017, 22:10
ehliyetsiz gezene o kadar yazmıyorlar ceza arac sahibi sen isen
Aracınızın egzoz pulu varsa dava yoluna gidin derim. Bildiğiniz gibi muayene ayrı, egzoz emisyon pulu ayrı. Pul yıllık alınıyordu sanırım
ertantamer
27-08-2017, 01:22
Geçenlerde polis kontrolünde bizde egzozdan ceza yedik bağladı ceza yazdı eyvallah dedik arkadan böyle bi ceza geldi bizde bilmiyoruz nedir ne değildir ödesek nolur ödemesek nolur.
turboman
27-08-2017, 02:41
Bu ceza benim bildiğim dumanlı corsa vb araçlara yazılıyordu şimdi iyce bokunu çıkarmışlar heralde
Ceza miktarı kesinlikle fazla ama Ankara'da bu egzoz işinin tadını kaçırdılar polisler kesinlikle haklı gün içini saymiyorum bile gece uyutmuyorlar nerdeyse o yüzden yazsınlar.Senin araba bmwyse ondan da çok ceviriyorlardir ki onda da haklılar
Bu ceza benim bildiğim dumanlı corsa vb araçlara yazılıyordu şimdi iyce bokunu çıkarmışlar heralde
Dumanliya yaziyorsa tebrik ettim. Gecen bir corsa ara sokakta gaza basti. Dumanin dagilmasi 2dk surdu heralde. Millet sokakta zehirlendi bildigin.
dikkat etmek lazım bizim polisimiz korumakla yükümlü olduğu yasayı bilmediği için orjinal egzoza da yazar cam filmine de yazar gözümün önünce 8 silindir amerikana yazdı ben yazarım gitsin dava açsın iptal ettirsin dedi
Dumanlılalara yazıyorsa hak veriyorum. Haksız yazan varsa da Allah top etsin onları.
highpower
27-08-2017, 18:15
Bir hafta önce yolda arkamdan gelip çevirdi polis silencerli egzozum vardı kapalı modda ki taktım takalı hiç açmadım desem yeridir sıfır ses neredeyse hem ceza yazdı hem parka çekti aracımı hemde bu 2500 tl lik cezanın sonradan geleceğini söyledi polisler şuan itiraz edip iptal etmeye çalışıyorum.
ertantamer
27-08-2017, 22:20
Araç 1.3 cdti corsa d. Duman vardı ama milleti zehirleyecek kadar değildi
Sadık Özyer
27-08-2017, 22:42
Cevre yolundada yazarlar mi ?
turboman
27-08-2017, 23:12
Şöyle bi açıklama yapayım sene 2005 arabada tesisat full neyse çarşıda yüksek sesle gezerken polis durdurdu tabi ben polisi 100 mt önceden gördüm sesi kıstım ama polis aşağı mahalleden sesi duymuş :D ehliyet ruhsat aldı gençler sesten dolayı ceza yazacam dedi o zaman 90 tl gibi bi rakam ardındanda çevre il bakanlığına dilekçe gidiyor ve oda 1800 tl ceza gönderiyor dedi benim dizlerimin bağı çözüldü rabi yanımda polis çocuğu arkadaş vardı babasını aradı falan filan emniyet kemeri cezasına fit olduk tabi bu arada bitane focus a eksozdan yazıyorlardı be dilekçeyide bize gösterdi yani yasa zaten vardı uygulayan yoktu diyeceğim bu
silent furious
28-08-2017, 06:49
2500 lira ceza yazılıyorsa bu yasada ses sınırıda vardır illakî polis desibel ölçer ile bakmalı sınırı geçerse yazmalı silencerli egzoza yazmamalı 2500 lira ciddi bir rakam
dragstar
28-08-2017, 13:57
ceza örnegı olan varmı?
Redfish16V
28-08-2017, 15:26
2500 lira ceza yazılıyorsa bu yasada ses sınırıda vardır illakî polis desibel ölçer ile bakmalı sınırı geçerse yazmalı silencerli egzoza yazmamalı 2500 lira ciddi bir rakam
zaten olması gereken polisin aletle db ölçüp yazması ama nerde.. Oem spor araçla gezecek refah bile yok şu an..
Yazılan cezalar doğru geçen 207 rc ile de abim ceza yedi. 200 küsür bi yazıyorlar 2000 küsür de bi + olarak trafikten men oluyor araç.
Egsozun harici ses sistemi, jant, tampon, cam filmi gibi şeylere de yazıyorlar aynı cezayı.
edit: aynı ceza dediğim 2000 küsür olanı kastetmedim.
silent furious
28-08-2017, 18:50
Çevre ve şehircilik bakanlığının yazdığı ceza şahısa mı yazılıyor plakaya mı ? 2500 ü ödemeden trafiğe çıkabiliyormuyuz ?
smdi arabayi eksozdan cektirdim. 206 bi yedim bir de 2500 gelecegini soylediler. geliyo yani rahat olun. Allah belalarini versin 3 bin lira cezami olur lan
Grimlord
28-08-2017, 23:27
smdi arabayi eksozdan cektirdim. 206 bi yedim bir de 2500 gelecegini soylediler. geliyo yani rahat olun. Allah belalarini versin 3 bin lira cezami olur lan
Nerde yediniz acaba cezayı? Mümkün olduğu kadar oradan geçmeyelim :D
Şaka bir yana geçmiş olsun..
Doğukan abi geçmiş olsun :(
bu cezayı sorgulayabileceğimiz bir yer var mı 20 gün önce bende yedim egzozdan ceza ama böyle bişeyden bahsetmedi polis cezayı ödeyip meni kaldırdım sonradan faiziyle karşımıza çıkmasın
300 500 ödüyorduk da 2500 ciddi rakam bence dava açılmalı çünkü ölçüm vb bişey yok rastgele kesiyorlar cezayı önceki mesajımda yazdığım gibi polis ben yazayım da ister ödesin ister uğraşsın iptal ettirsin kafasında
Bize geldi gayet. Makbuzu bulursam foto atarım.
Cezayı da çevre ve şehircilik bakanlığı kesiyor. Yani trafik değil, itiraz da edemiyorsunuz.
Kabahatler kanunundan sigara cezası yemek gibi yani bir nevi. Sadece bu pahalı.
Durur muyum bundan sonra? Ateş etseler durmam çevirmede falan. Motorla yetişirlerse de motorlarına vurmayı düşünüyorum. Hayatında hiç suç işlememiş, sağ sol fetö etö ot *** karışmamış bir adamı böyle çileden çıkarttılar ya sonunda diyecek bir şey yok.
Durmayınca da sıkıntı bursada arkadaşın önünü sivil ekip kesti ara sokağa girip kaçtı baya da kovalamış polis ardından çıkmaz sokakta bi site bahçesine girip bırakmış aracı bikaç gün sonra eve 600 tl ceza gelmiş üstüne kasislerden vb geçerken arabanın canını çıkarması da cabası yani emmiler o cezayı yazmaya niyet ettiyse yazıyorlar
GokhanRS
29-08-2017, 16:53
cezalar normal, bence çok uçuk rakamlar değil de bizim gelirimiz düşük biraz.
ben egzoza ceza yazmasınlar demiyorum, aksine kitlesinler gülü seven dikenine katlansın. ancak herşeyin bir önceliği var. yaya geçidinde durmayan adama ceza kesen yok, bir ton kameranın olduğu kavşakta sol şeritten gelip sağa dönene ceza kesen yok, sağdan gelip sola dönüp millete kaza yaptırıp kaçan adamı kamera olmasına rağmen bulmuyorlar arkan sağlam değil ise.
elin teroristi pişmanlık zart zurt diyip kimliği değişiyor maaş iş ev tahsis ediliyor v.s
bütün bunları düzeltsinler sonra gitsinler milletin cam filmine v.s kafayı taksınlar. ben ayrımcılık yapmalarına kızıyorum. bu egzoz cezalarının tek sebebi de vekil ve emniyet müdürlerinin evlerinin oralardan da böyle bağarta bağarta geçen kazmalar var tamamen ondan.
yoksa ülke refaha kavuştu da sıra egzoza geldi olayı değil. cam filmli bir araç emniyet müdürüne makas attı diye bütün istanbuldaki cam filmli araçların bağlandığı günleri gördü bu gözler hatırlayın.
bunlar hep o dedemin sobası gibi sokakda dolaşan boktan dizller yüzünden biliyorsunuz değilmi ??
Adamlar gucunun yettiginden basliyor :) fazla sizlanmanin anlami yok bence. Yuksek seste duamanda cevreyi insanlari rahatsiz eden seyler. Bunlar sadece bazilari. Biz sadece araclarimiza standart disi degisiklikler yaptigimiz icin serzeniste bulunuyoruz. Adamin yazma hakki var yasada da maddesi var :) Kisacasi yapicak birsey yok. Gulu seven dikenine katlanir. Sirf ses icin egzoz yapmayin diyicem sosyal messj olucak. Pist icin ayri arac hazirlayin diyicem turkiyedeki gelir durumu belli kac kisinin gucu yeter.
Ben kendi adima 18 yasimdaki heveslerime sahip degilim ne egzoz sesine tahammulum-istegim var ne de sagda solda gazlayip makas atmaya :)
Mivec_4G63
29-08-2017, 18:26
gece 2 de sokak aralarında kesicide egzozu bağırtıp çocuğumu yataktan sıçratan kim varsa inşallah en yakın zamanda alır bu cezayı.
Asil olay cezanin az cok olmasi degil adaletsiz olmasi
Yoksa eminimki cezalarin cok cok daha fazla olmasini isteyip bu sebeple daha caydirici olmasi gerektigi konusunda hemfikirizdir
Ama burdan 2500 TL kesip emniyet seridine giren adama buyur abi dersen yaya gecidinden gecen yayayi ezmeye calisan adama devam et abi dersen..
Adalet birgun herkese lazim olacaktir..
Şimdi oh olmuş, iyi olmuş diyenleri bir nebze haklı bulabilirim. Sağda solda ayarsızca mahalle arasında öttürenlerden dolayı dediklerini düşünüyorum. Tabi haklılar, ben en azından böyle kullanmıyorum. Şehiriçinde meskun mahallede ağırdan, otobanda, geniş bulvarlarda keyfi gazlama şeklinde kullanıyorum. Önce herşey kuralına kaidesine uygun olur, sol şerit işgal edilmez, kırmızı ışıkta geçilmez, makaslar atılmaz, çocuklara tecavüz edilmez, kadınlar satılmaz, yandaşların cepleri dolmaz, yap-işlet-devret işlerin sonu gelir vb. işte o zaman cam filmiyle, egsozla uğraşıp cezalar kesilir anlarım. Sırf vatandaşı soymak için ithaline montajına herşeyine izin verdikleri şeylere ceza yazılmasına karşıyım. Hiç birşey düzgün değil, mtvler, ötvler, vergilerin vergileri havada uçuşurken benim dandirik dizel arabamın egsozuna sıra gelmesin bir zahmet. Yukarda bir arkadaş demiş adalet bir gün herkese lazım olur. Arabaya oturdun vergisi koyarlarsa bir gün ses çıkarmayıp, oh ne güzel dersiniz.
onursumer
29-08-2017, 20:43
ben hala cezanin dayanagini anlayamadim bir ornek paylasilsada hukuksal kismina baksak iptal icin
Nameless34
29-08-2017, 20:45
Desibel ölçer ile ölçüp kurallar çerçevesinde aşanı cezalandırsalar harika olur ama şimdi motoru sesli olanları bile cezalandırırlar, yani kanunlar bu ülkede her zaman olduğu gbi keyfi olarak uygulandığı için kurunun yanında yaşta yanacak ama bi nebze olsun şu gereksiz seslilerden kurtuluruz diye de sevinmiyor değilim.
iyi de biz o cezayı standart megane RS ile yedik, çift çıkış olmasından ötürü. Siz neyden bahsediyorsunuz, ne çocuğu ne sesi ne dizeli ne modifiyesi. Şunlara hak verip durmayın.
hak veren arkadaslar. hayatinizda hizli arabaya binmediniz galiba. gaza basip cocuk uyandirmak ayri, hizli arabaya binmeye calismak farkli.oh olmus diyenlere Allah 10 katini verir insallah. vanali eksoza yazdi adam vanasi kapali sitf kablolari gordu diye. eksoz cezasi kotu bisey degildir ama toplamda 3bin tl odemek adamin agzina siciyo. kendini enayi yerine koyuyosun. benden bagis istese bagislarim zaten ama sanki boyle bisey yokmus gibi davranarak 3 bin lria gotumuze sokanlara lanet olsun. o gece uyumadim amk
MuratCan07
31-08-2017, 14:32
Geçen sene 15 Temmuzda park halindeyken egzoz var diye ceza kesip muayne iptal etmişti bağlamıştı bide arabayı polis. Cezayı ödedim tekrar muayneye soktum vs vs.. şimdi bana da gelir mi bu ceza?
yilmazcatalbas
31-08-2017, 16:29
Yiyen arkadaşlar makbuz paylaşırsa itiraz hakkını ve hukuki boyutunu biraz araştıralım. Anlamadığım mesele dumanlı dizeller hariç çevre ve şehircilik bakanlığının egzozla işi ne?
Yiyen arkadaşlar makbuz paylaşırsa itiraz hakkını ve hukuki boyutunu biraz araştıralım. Anlamadığım mesele dumanlı dizeller hariç çevre ve şehircilik bakanlığının egzozla işi ne?
Gurultu kirliligine de cevre ve sehircilik bakanligi bakiyor :) Zaten aldiklari en cok sikayet
Gurultulu eglence mekanlari ve arac egzozlari
yilmazcatalbas
31-08-2017, 18:38
Gurultu kirliligine de cevre ve sehircilik bakanligi bakiyor :) Zaten aldiklari en cok sikayet
Aynen işin ses kısmı hiç aklıma gelmedi ama nasıl ayırt edecekler ki? Yani bir kıstas olmadan nasıl olacak o iş? Şimdi burada egzoz kafasına bile ceza yazan memurlar var, o adam bir de 2500 mü ödeyecek?
Aynen işin ses kısmı hiç aklıma gelmedi ama nasıl ayırt edecekler ki? Yani bir kıstas olmadan nasıl olacak o iş? Şimdi burada egzoz kafasına bile ceza yazan memurlar var, o adam bir de 2500 mü ödeyecek?
Kuru yaninda yasta yaniyor. Ayirici bir kistas oldugunu sanmiyorum. Egzoz veya kumandali alt yapiyi gordu anda yazicak cezayi. Bende egzoz uclarim tamponun biraz icinde kaldigi icin uc takmayi dusunuyordum ama bu haberden sonra boyle binerim :) Cevre ve sehircilik bakanliginin gonderdigi cezayi belki polis ayrica belirtiyordur. Hangi maddeden yazdigini bilmiyorum. Belkide maddeyi girince sistem otomatik csb ye haber gonderiyordur.
Teknik bir degisiklik yapmadan ceza yiyenlerde sikayet edebilir arkadaslar. Ben ortalikta ziril ziril oten egzoz sesi cekmektense cezayi yiyip(standart arac icin) itiraz etmeye ragziyim Yeter ki gercekten amaca yonelik calissinlar.
GokhanRS
31-08-2017, 21:47
hak veren arkadaslar. hayatinizda hizli arabaya binmediniz galiba. gaza basip cocuk uyandirmak ayri, hizli arabaya binmeye calismak farkli.oh olmus diyenlere Allah 10 katini verir insallah. vanali eksoza yazdi adam vanasi kapali sitf kablolari gordu diye. eksoz cezasi kotu bisey degildir ama toplamda 3bin tl odemek adamin agzina siciyo. kendini enayi yerine koyuyosun. benden bagis istese bagislarim zaten ama sanki boyle bisey yokmus gibi davranarak 3 bin lria gotumuze sokanlara lanet olsun. o gece uyumadim amk
Dert etme af çıkar gene 2019 seçimine. Yinede itiraz et egzozun çok bagirmiyorsa.
valla o kdr sinirlendim ve moralim bozuldu ki arabayi satiyorum. daha ceza gelmedi ama 15 20 gune 2600 civari yapistiracaklar. gelince de paylasirim hep beraber ustunde bi calisiriz. erken odeme indirimi varmis yuzde 25. bari onu kacirmayim
silent furious
01-09-2017, 06:59
Bu ceza plakaya mı şahısamı yazılıyor ?
GokhanRS
01-09-2017, 10:09
Aslında Sırbistanda da cezalar yüksek ama %50 erken ödeme indirimi.
Gerçi burda egzoz şu bu yapan pek yok. Radar çok. Herkes kurallara uyuyor zaten.
Eğlenmeyeceksiniz arkadaşım. Spor araca da binmeyeceksiniz, motosiklete de binmeyeceksiniz. Sıradanlığın dışına çıkmak ne demek. Akşam işten çıkıp eve gideceksiniz, erken yaşta evlenip çocuk yapacaksınız, 1.5 dci 1.6 tdi alıp onun kredisini ödeyeceksiniz. Ailecek diğer aile arkadaşlarınızın bembeyaz evlerine gidip kek&pasta yiyecek çay içeceksiniz, fotoğraf çekinip çok eğlendiğinizi göstereceksiniz.
Ne demek 30 yaşında spor araca binip gece eğlence mekanına gitmek? :D
aspensilber
01-09-2017, 10:43
Otomobillere yapilan modifiyelerin bir duzene girmesi gerekir bence standart olmak istemiyorum ama sacma sapan seyler icinde ceza yemek adama koyuyor. Otomobil ulkeye girerken bir ton vergi aliniyor trafige cikinca aliniyor trafikteyken aliniyor benzini mazotu aliniyor yedek parcasi aliniyor eh aldigimiz ek urunlerinde gumrukleri kdvleri odeniyor sonra vay efendim sen bunu takmissin buna bir duzen gerek tampon janttan once far ayari olmayan merceksiz farinda xenon olanlari toplasinlar eyv. Zar zor bir otomobil aliyoruz zaten onuda polis korkusundan trafige cikartamiyoruz bu sacma bir durum evet ekzoz ve ses sistemine bende karsiyim ama ekzoz kafasindan ceza yazmak nedir. Ben daha hic elinde desibel cihaziyla ekzoz sesi olcen gormedim. Bu ulke vergiyle dondugu icin bunu yasamak zorundayiz aslinda tum mesee bu bunlarida alamasalar batacak ulke
KoramiraL
05-10-2017, 13:30
Konuyla ilgili beklediğim cevap bimer den geldi aynen yapıştırıyorum :)
T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1701258586 sayılı başvurunuz 14.09.2017 tarihinde ÇEVRESEL GÜRÜLTÜ VE TİTREŞİM YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:
4.6.2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’nin 26ncı maddesi (c) ve (ç) bentlerine göre; bir motorlu araç üzerinde veya içinde; korna veya ses çıkaran başka bir cihazın zorunlu haller dışında gürültü rahatsızlığına neden olacak şekilde çalınması yasaktır. Aynı maddenin (h) bendi ise; siren, düdük veya benzeri acil ve olağanüstü durum sinyal aletlerinin acil ve olağanüstü durum dışında kasten çalıştırılmaları veya çalıştırılmasına izin verilmesini yasaklamış, olağanüstü durum sinyallerinin denenmesini ise saat 10.00’dan önce ve 20.00’den sonra olmamak şartıyla sınırlamıştır.
Bu hükümlerin uygulanmasında ise 29 Haziran 2016 tarihli 2006/2016 sayılı Genelge ile 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre belirlenen denetleme görevlilerine yetki devri yapılmış bulunmaktadır.
Ayrıca, 18.07.1997 tarih ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinin; araçlarda ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarına ilişkin olarak düzenlenen 144ncü maddesinin ikinci bendi ile, kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde gereksiz veya gereğinden uzun ve ayarsız olarak seslendirilmesi ile şehir içinde havalı klakson kullanılması yasaklanmıştır.
Bu hükmün uygulanması ve yasaklara uymayanlara idari para cezası kesilmesi işlemlerinde, Emniyet Genel Müdürlüğünün trafik zabıtası personeli, Emniyet Genel Müdürlüğünün diğer birimlerinde görevli ilgili emniyet hizmetleri sınıfı personeli ve Jandarma Genel Komutanlığının bu konuda yetkili kıldığı personel yetkili ve sorumludur.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının havalı klakson ve gereksiz korna kullanımı ile çevresel gürültüye ilişkin olarak halkın bilgilendirilmesi amacıyla belirli zamanlarda kamu spotu hazırlanmaktadır.
M.Debeoglu
19-10-2017, 21:14
2543 lira yedim arabayı sarıçam satıp itiraz edebilir miyiz ?
altugkocer
20-10-2017, 08:41
Geçmiş olsun, araç neydi?
Uğraşırım diyenler için yapılacak şeyler var. Misal desibel ölçer olmadan yazılan pek çok egzoz cezası Okan Tüfek sayesinde iptal edildi. Bende iptal ettirdim emsal karar göstererek. Kaldı ki burada çevreyi kirletme bahanesi ile 2500 tl daha ceza gönderiliyor. Buna da şu şekilde itiraz edilebilir. Şayet 2500 tl cezanın gerekçesi emisyon ihlali ise:
Aracımın egzoz emisyon pulu var ve ölçüm değerleri bu şekilde. Ceza yazıldığında hiçbir şekilde ne desibel ne de emisyon ölçümü yapılmadı. Herhangi bir ölçüme dayanmayan bu cezanın iptalini arz ederim gibisinden.
Hatta araya standart dışı egzoz uygulaması bahane edilmiştir. Son susturucuların görevi aracın motor gürültüsünü önlemekten ibarettir. Çevreyi kirletmek veyahutta çevre kirliliğini önlemek gibi bir görevleri yoktur diye.
Bebeğiniz var, hasta olmuş, hastaneden gelmişsiniz, zar zor uyutmuşsunuz, dangalağın biri egzoz bağırtıyor ve o bebek uyanıyor.. O baba ne yapar bir de bu taraftan düşünmek lazım.
Geçtiğimiz pazar cenazemiz vardı. Sokağa 1.7 dti girdi dip gaz geçti 5 dakika birbirimizi göremedik.
Merkezi bir yerde oturuyoruz. Caddenin ağzına sıçtılar zaten. Sabaha kadar egzoz, lastik sesi geliyor. Hadi cadde kısmından ümidimi kestim adam tek sıra araba park edili bir serit araba anca geçebilecek sokaktan egzozlu arabayla dip gaz geçiyor, kesiciye giriyor.
O kadar çok şikayet geliyor ki polis her canı sıkıldığında bakımlı arabaları durdurup bunda egzoz takma ve çevreyi rahatsız etme potansiyeli var diyip cezayı yapıştırıyor.
mikelazi
20-10-2017, 10:06
altında
106-206-vti varsa cezayı uzaktan bile yazabilir :D :D
wolkanku
20-10-2017, 10:21
darısı kafelerin, işlek caddelerin ortasında dip gaz sıka sıka giden, tüm ereksiyon problemli chopperıcıların başına.
Cimmeria
20-10-2017, 10:32
arkadaş sahrayıcedidde oturuyorum, gece minibüs caddesinde sıkan racing motorcular var sağolsunlar senelerce vti, type r kullanan beni isyan ettirdiler uykudan kalkıyoruz arkadaş gece saat 2 de nasıl bir sestir anlatamam,
iki s.kim s.kim dumanlı egsozlarıyla yolları p.ç eden dizelciler. Geçen caddede divan pubda oturuyorduk corsa vardı ışıklardan bir kalktı t35 tankı o kadar kamuflaj dumanı salmaz. Yediğimizi içtiğimizi bıraktık resmen üstümüz başımız bile is oldu.
üç choppercılar, egsozunu açıp üstüne deri yeleği geçiren kendini sons of anarchy dizisinde sanıyor, aletler hem bağırıyor hem gitmiyor 10 dakika konuştuğumuzu duyamıyoruz.
dört egsozlu patlayan çatlayan arabalar, ışıklarda kesici yapanlar, olm çıkın piste artık imkan var bizim zamanımızda yoktu çıkamıyorduk otobanda gazlıyorduk. Normal yolda araba bağırtmanın amacı nedir? Egsoz yap arabana tamam performans al da normal yolda giderken düşük devir yüksek viteste git o zaman, iki ışık arası sıkıp sonra vites küçültüp kafamızı ne s.kiyorsunuz. Piste çıkamıyorsan çık otobanda gazla.
bunların hepsine kitlesinler abicim 2500 3500 ne varsa sonuna kadar müstahak
wolkanku
20-10-2017, 10:43
arkadaş sahrayıcedidde oturuyorum, gece minibüs caddesinde sıkan racing motorcular var sağolsunlar senelerce vti, type r kullanan beni isyan ettirdiler uykudan kalkıyoruz arkadaş gece saat 2 de nasıl bir sestir anlatamam,
iki s.kim s.kim dumanlı egsozlarıyla yolları p.ç eden dizelciler. Geçen caddede divan pubda oturuyorduk corsa vardı ışıklardan bir kalktı t35 tankı o kadar kamuflaj dumanı salmaz. Yediğimizi içtiğimizi bıraktık resmen üstümüz başımız bile is oldu.
üç choppercılar, egsozunu açıp üstüne deri yeleği geçiren kendini sons of anarchy dizisinde sanıyor, aletler hem bağırıyor hem gitmiyor 10 dakika konuştuğumuzu duyamıyoruz.
dört egsozlu patlayan çatlayan arabalar, ışıklarda kesici yapanlar, olm çıkın piste artık imkan var bizim zamanımızda yoktu çıkamıyorduk otobanda gazlıyorduk. Normal yolda araba bağırtmanın amacı nedir? Egsoz yap arabana tamam performans al da normal yolda giderken düşük devir yüksek viteste git o zaman, iki ışık arası sıkıp sonra vites küçültüp kafamızı ne s.kiyorsunuz. Piste çıkamıyorsan çık otobanda gazla.
bunların hepsine kitlesinler abicim 2500 3500 ne varsa sonuna kadar müstahak
belki arkadaş buradadır, 07 plakalı, morette farlı, beyaz bir corsa dti var. şimdi burada yazınca da "ben öyle bişey yapmadım" moduna bile girebilir de, şizofren olmadığıma göre plakasından rengine kadar hatırlıyorum.
bu arkadaş için yol,sokak farketmiyor, önü boşsa, direk sıkarak gidiyor, arkasında simsiyah duman ve öksüren insanlar kalıyor.
aynı gün ben yaya haldeyken ,aynı aracı caddede 2 araçlık yerde bile fazlaca gaz basarak kaldırarak, duman atarak ilerlediğini de gördüm, mana veremedim. ( şimdi hemen o kuzenimdi, ya da debriyajım bitikti vs.ler gelir buraya yazıyorum.)
bakın insanlara osuruk sesi dinletip, dumana boğmak gerçekten psikolojik bir problem, yol yakınken 2500 lira çevre bakanlığına vereceğinize, sökün egzosunuzu , psikolojik destek için harcayın o parayı. siz de, insanlık da rahat bir nefes alsın.
Arabasının egzoz sesi ile kız düşüreceğini sanan gerizekalı bir toplum olduk malesef
Gelenlere geçmiş olsun.
Adalet herkese uygulanacaksa, kurallar net ise ben arkasındayım. Katar'a gittim kırmızı ışıkta geçmenin cezası 7000 TL. İsviçre de yıllık gelirin ve arabana göre artıyor.
Emniyet şeridine girmenin cezası 4000 TL olursa ve gerçekten ödenirse, bak bakalım o servisler çakallar girebilecek mi oraya..
Cezalar caydırıcı olmalı, bu uygulanırsa, standart dışı egzozlar tedavülden kalkar kimse satamaz, almaz piyasası biter, avrupadaki gibi olur.
Açıkcası belli bir amaca hizmet eden egzozlara lafım yok, adam stage 2 dir vs olmazsa olmazdır eyvallah. İşin zevk boyutuna da bir garezim yok çevre yolları ve bulvarlar da gazlandığı sürece...
Amma velakin o kanser saçan corsalara 2500 değil 5000 kessinler bence... Bu başlığı gördüğüm iyi oldu tren gibi gezen dizelleri şikayet edicem.
Nerde yediniz Ankara'da ve araç neydi ? Birde bahsedilen gibi mi oluyor süreç , önce norma 150-200 tl ceza yazılıyor arkadan çevre ve şehircilik bakanlığından 2500 lira vs olan mı geldi ? Şu cezanın bir dekontu makbuzu yok mu herkes yazıp çiziyor , ne olduğunu göremedik.
Geçmiş olsun.
altında
106-206-vti varsa cezayı uzaktan bile yazabilir :D :D
Türkiye Cumhuriyetinde g*t* yiyen bi yetkili varsa benim 106 ya gelip yazsın bi ceza bakalım :D
Forum hatası son mesaj görünmüyor
acaip ugrastim, sonunda duzeldi
bazıları gerçekten hak ediyor. Gece 2'de 3'de ara sokakta basarak gitmek nedir. Yeminle geçen gece oğlum uyandı uyutuncaya kadar sabahı ettik. Dediğim gibi bazı kişiler ceza yemeli.
Ama söyle bir durumda var. Aracım 30r'lı subi oem eksoz ile binme şansım yok. Haftada bir gün çıkartıyorum, 1 denk gelmez 2 denk gelmez 3.de kesin beni baglarlar.
yani kendini bilmez kişiler yüzünden cezayı yiyen benim gibi kişiler cok olacak.
Grimlord
20-10-2017, 14:47
Bu duman işinin hakikaten b.ku çıktı. Özellikle işlek caddelerde çok yapıyorlar bunu. Geçen karşıdan karşıya geçiyorum, ışıkta biri kalktı. Göz yaşartıcı gaz etkisi yarattı bende, belki 5 dakika öksürdüm. Bunu özellikle insanların yoğun olduğu yerde yapmak aptallıktan başka birşey değil. Kime neyi kanıtlıyorlar anlamıyorum.
"Ne kadar duman atarsam kızlar o kadar verir " falan mı diyorlar acaba?
Bilenler vardır, Meydan avmnin önünden Adnan Kahveci parkınının oradaki göbeğe kadar giden bir düzlük var. Orada saat hiç farketmezsin yarışıyorlar. Bir de kendini Valentino Rossi sanan motorcular türedi. Bir akrabam orada oturuyor, yazın geceleri çoğu zaman sıçrayıp kalkıyorum diyor. Egzoz patlatanlar, ön kaldıranlar, kesiciye sokanlar vs.
Görgüsüzlük ve cahillikten başka hiç birşey değil. Benim arabanın egzozu bozuldu, gece arabayı park ederken gürültü olmasın diye boşa alıp ittim arabayı. Bakın bu da bir dramdır :D
Orcun_Simsek
21-10-2017, 01:37
Ya beyler bırakın bu oh olmuş ayaklarını. İşinize gelmeyen bir konu olunca yasal da olsa gayri yasal da olsa hemen oh olsun demeye başlıyorsunuz. 3 gün sonra da sizin başınıza bir şey geldiğinde ve başkası oh olsun dediğinde o oh olsun diyenlere sayıp dökmeye başlıyorsunuz.
Bu ülkede hangi yasa doğru düzgün uygulanıyor ki bu uygulansın ? 2 ay kadar önce en yakın arkadaşım aynı cezayı yedi. Aracında egzoz olmadığı halde. Evet aracında egzoz yoktu.
M paket 36 kasa bmw'si vardı. Bu zıkkımı da çift kafa yapmışlar. Böyle bir yan yana duruyor ya ondan. Arabada sıfır ses var egzozdan çıkan. Babamın kangoosu bile daha fazla ses çıkarıyor.
Cezayı yazmış sonra da aracı bağlamış. Men edildi falan da dedi. Aracın üzerindeki o çiftli kafayı kesmeden parktan çıkarmadılar arabayı. Tekrar bir yerlere falan götürdü. Ivır zıvır derken 500 liradan fazla parayı harcadı. Bir de üstüne bu çevre bakanlığından ceza geldi. Aslında 3 küsür de erken ödersen 2500 oluyor. İtiraz etme şansın da yokmuş. Çevre bakanlığından öyle söylemişler çocuğa. Ne yaparsan yap bu parayı geri alamazsın o yüzden boşa uğraşma öde kurtul demişler.
İşin özü çocuk arabasında olmayan egzozdan dolayı 3000 lira para ödedi.
Şimdi bu zımbırtılar yurt dışından gelirken vergiyi alıyorsun. ithalatçıdan toptancılara dağılırken vergi alıyorsun. Toptancıdan alt bayiilere satılırken vergi alıyorsun. Ordan da müşteriye satılırken vergi alıyorsun. Sonra da bunu takmayı yasaklıyor ve takan adama 3000 liralık bir ceza ödetiyorsun.
Ve bunu ne hikmetse hep gariban ve orta kesime yapıyorsun. Ne hikmetse 100K üzeri bir araç geçerken polislerin g*tü 3,5 atıyor. Adamda app mi var , geniş taban lastik mi var , xenon mu var , zindan film mi var hiç önemli değil. Görmüyor , görmeye g*tü yemiyor.
Ankarada olanlar çayyolu tarafını bilir. Mustang'lar , porshe'lar havada uçuşuyor. Sabahtan akşama kadar sıka sıka geziyorlar. Adam trafik polisinin önünden sıka sıka geçiyor da yav*ak ağzını açıp laf edemiyor. Sonra orçunu polis çeviriyor. Neymiş arabasında geniş taban lastik ve jant varmış. Neymiş arabası basıkmış. Şehir içinde bütün hız sınırlarına uyuyorum. 50 olan yerde 50yi 80 olan yerde 80i geçmiyorum , kasislerde yavaşlıyorum , abuk subuk gazlamıyorum. Esas beni desteklemesi lazım devletin.
Bugün egzozdan bu cezayı ödeten yarın janttan ödetir öbür gün cam filminden diğer gün yazılımdan. Bir noktadan sonra iş " Siz isteseniz de istemeseniz de biz bunu yapacaz" durumuna geliyor. O yüzden henüz fırsatınız varken bir şeylere itiraz edin. Ucu sana dokunmamış olsa bile itiraz et. Sen ucu sana dokunmadan da haklının yanında dur ki sen aynı duruma düştüğünde başkaları da senin yanında dursun. Biraz geleceği görün.
Sirf egzozu bagirsin diye arabaninin perfomansini dusurmeyi, daha fazla yakit harcamayi goze aliyorlar inanilir gibi degil. Toplumda bir butun halinde toplu olarak yasayamayan her insana her konuda ceza yazilsin. Aykirilik yapan her kim varsa degil egzozdan ayakkabisindan cikan ses ile aykirilik yapirsa bile ayakkabasi uzerinden cezalandirilsin. Ulke olarak ne zaman gelismis bir toplum olacagiz merak ediyorum.
Kendi arabamda yalnizca gorsel olarak yaptigim cift cikis egzoz kafasina bakip ses yapmadigini ogrenince alay ediyorlar. Begenmeyip dalga geciyorlar. Sis farlari beyaz degilde sari yanan arabaya bakip guluyolar. Delirmis insan topluluklari var. Gecen gun beni bir whatsapp grubuna eklediler gruptaki herkesi polise sikayet etmeye niyetliyim. Topluma aykiri ne kadar hareket varsa hepsi yapiliyor.
Çok ciddi duzeyde araba on farlarinin kelvin degerlerinin kontrolu yapilmali. Siddetli isiklara karsi gozum cok hassas. Gercekten bir kac saniye gorme kaybi yasiyorum ozellikle arka sisleri acip arabanin arkasinda giderken. Lanet istanbul trafiginde arka sisi acik arabanin arkasinda kaldigim zamanda kurtulamiyorum o isik beynime beynime giriyor. Bu bilmem kac kelvin degerli ampullerin ulkeye dahi girmemesi lazim
Kanunun içeriğinden ziyade onu uygulamak önemli. Yoksa 5000 tl cezası olursa olsun. Önemli olan o cezayı tahsil etmek, Söke söke almak. Yoksa hiç bir önemi yok.
Bu herşey için geçerli.
Hapiste iyi hal vs olmayacak mesela.
Vergi makul düzeye çekilecek, halkını koruyacak onları üzmeyecek bir orana getirilecek ama aylık tahsil edilecek.
Vsvs
Yiğit G.
21-10-2017, 16:07
k
Gel cuma dan pazara bende kal , ses neymiş gör. (maltepe sahil)
Berber ile Salak Çocuk hikayesini okuyun.Oyun devam etmezse ekmek kesilir.
Orcun_Simsek
21-10-2017, 22:11
Kendi arabamda yalnizca gorsel olarak yaptigim cift cikis egzoz kafasina bakip ses yapmadigini ogrenince alay ediyorlar.
Hocam sizin mesajınızı alıntıladım ama tavrım direk size karşı değil. Sadece bir örnek göstermek istiyorum. Mesela siz iyi oluyor , oh olmuş tavrında bir yorum yaptınız ya hani. Yukarıda bu alıntıladığım kısımda yazdığınız şey de bu cezanın kapsamında. Arkadaşım sadece görsel olan , çift çıkış kafadan yaşadı konudaki olayları. Yani diyeceğim şu ki o çift çıkış kafayla siz de yaşayabilirsiniz ve yaşadığınızda yukarıda yazdığınız yorum aynen geçerli olacak mı ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu konuda şöyle iyi oldu böyle iyi oldu diyen arkadaşlardan kaç tanesi aracını fabrikadan çıktığı gibi kullanıyor ? Herkesin arabasında mutlaka bir kaç değişiklik var. Hiç bir şey yapamıyorsak orjinal jantlarını söküp daha büyük ebatta jant ve ince yanak lastik takıyoruz. 3 gün sonra devlet kalksa arabasında fabrikanın sunduğu jantın dışında jant kullananlara 2500 lira ekstra ceza kesilecek dese hepiniz oh devlet iyi yapıyor en güzelini yapıyor mu diyeceksiniz yoksa karşı mı çıkacaksınız. Hele hele düşük ve orta fiyatlı aracı olanlardan fabrikadan çıktığı gibi kullanan insan sayısı 2 elin parmaklarını geçmez bu forumda.
Meseleyi sadece egzoz olarak görüyorsunuz. Yanlışa düştüğünüz nokta burası işte.
Orcun_Simsek
21-10-2017, 22:14
Bu arada ben egzoz açıp arabayı böğürte böğürte gezenleri savunmuyorum. En az sizin kadar ben de tepkiliyim onlara karşı. Mevzu egzoz değil. Mevzu yasalar , yasaların uygulanışı yada uygulanmayışı.
Bir de mevzu insanlarımızın bana dokunmayan yılan bin yaşasın demesi. Unutmayın o yılan eninde sonunda sizi de sokacak. Eyvah diyeceksiniz ama geç olacak.
Hocam sizin mesajınızı alıntıladım ama tavrım direk size karşı değil. Sadece bir örnek göstermek istiyorum. Mesela siz iyi oluyor , oh olmuş tavrında bir yorum yaptınız ya hani. Yukarıda bu alıntıladığım kısımda yazdığınız şey de bu cezanın kapsamında. Arkadaşım sadece görsel olan , çift çıkış kafadan yaşadı konudaki olayları. Yani diyeceğim şu ki o çift çıkış kafayla siz de yaşayabilirsiniz ve yaşadığınızda yukarıda yazdığınız yorum aynen geçerli olacak mı ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu konuda şöyle iyi oldu böyle iyi oldu diyen arkadaşlardan kaç tanesi aracını fabrikadan çıktığı gibi kullanıyor ? Herkesin arabasında mutlaka bir kaç değişiklik var. Hiç bir şey yapamıyorsak orjinal jantlarını söküp daha büyük ebatta jant ve ince yanak lastik takıyoruz. 3 gün sonra devlet kalksa arabasında fabrikanın sunduğu jantın dışında jant kullananlara 2500 lira ekstra ceza kesilecek dese hepiniz oh devlet iyi yapıyor en güzelini yapıyor mu diyeceksiniz yoksa karşı mı çıkacaksınız. Hele hele düşük ve orta fiyatlı aracı olanlardan fabrikadan çıktığı gibi kullanan insan sayısı 2 elin parmaklarını geçmez bu forumda.
Meseleyi sadece egzoz olarak görüyorsunuz. Yanlışa düştüğünüz nokta burası işte.
Hayır siz benim yazımı yanlış anlamışsınız benim tamamen dediğim şu:
"Toplumda bir butun halinde toplu olarak yasayamayan her insana her konuda ceza yazilsin. Aykirilik yapan her kim varsa degil egzozdan ayakkabisindan cikan ses ile aykirilik yapirsa bile ayakkabasi uzerinden cezalandirilsin." Yani demek istediğim, yapılan aykırılık toplumun REFAH VE HUZURUNU BOZUYOR ise her ne konuda olursa olsun cezalandırılsın. Büyük jant, ince yanak toplumu rahatsız etmez. Buna yasak koyan devlete tabiki karşı çıkar burda karşı olduğumu belirtirim. Benim derdim aykırılık ile ilgili modifiye ve parçalarıyla ile değil. Aynı şekilde beni rahatsız eden sis ve ya ampüller içinde aynı şeyi düşünüyorum.
Arkadaşınızın şansızlığına denk gelmiş aynı durumu yaşayabilme ihtimalim var fakat benim egzozumdan çıt çıkmıyor yinede bu bir kıstas değil. Durumu polise düzgün bir dille ifade ederim yinede yazmak isterse allaha havale ederim büyük patronla arasında o çözsün işini :)
topluluk görünce gaza gelen bi kitle var.özellikle corsası olan bazı arkadaşlar cidden bi yerde bi topluluk görünce bi dumanlama moduna geçiyorlar.
herkesin alkışladığını falan mı hayal ediyorlar acaba
ceza gelen varmı aranızda ?
sormak ıstedıgım ceza gelınce vergı borcuda mı gozukuyor yoksa arac uzerınde mı
onursumer
22-10-2017, 11:39
şu cezanın bi orneğini paylaşılmadı gitti konunun başından beri
lethaldoze
22-10-2017, 11:51
topluluk görünce gaza gelen bi kitle var.özellikle corsası olan bazı arkadaşlar cidden bi yerde bi topluluk görünce bi dumanlama moduna geçiyorlar.
herkesin alkışladığını falan mı hayal ediyorlar acaba
çok efendi araba kullanan biri değilim ama 12-13 yıllık trafik hayatımda kalabalık görsem müziği kısarım bırakın gaza gelmeyi. Gercekten alkışlandıklarınımı sanıyırlar demekki embesiller.
Şehiriçi o fındık kadar motorlu kağnı giibi arabaya eksoz yapıp, yeri göğü inletiyorlarya, cinayete tesebbüsden yargılanmalılar.
Yazın izmirde trafik polisi enişte var ona sordum öyle bişey yok demişti :D
Bide küçük bi ayrıntı bende bilmiyorum araç kendi üstünüze ise ilk seferde bağlama hakkı yokmuş
evolution_9
22-10-2017, 18:58
Bu ceza sadece parka çekilincemi yaZılıyor ypksa arkadanda gönderebiliyorlarmı bilen varmı
Orcun_Simsek
22-10-2017, 19:00
Hayır siz benim yazımı yanlış anlamışsınız benim tamamen dediğim şu:
"Toplumda bir butun halinde toplu olarak yasayamayan her insana her konuda ceza yazilsin. Aykirilik yapan her kim varsa degil egzozdan ayakkabisindan cikan ses ile aykirilik yapirsa bile ayakkabasi uzerinden cezalandirilsin." Yani demek istediğim, yapılan aykırılık toplumun REFAH VE HUZURUNU BOZUYOR ise her ne konuda olursa olsun cezalandırılsın. Büyük jant, ince yanak toplumu rahatsız etmez. Buna yasak koyan devlete tabiki karşı çıkar burda karşı olduğumu belirtirim. Benim derdim aykırılık ile ilgili modifiye ve parçalarıyla ile değil. Aynı şekilde beni rahatsız eden sis ve ya ampüller içinde aynı şeyi düşünüyorum.
Arkadaşınızın şansızlığına denk gelmiş aynı durumu yaşayabilme ihtimalim var fakat benim egzozumdan çıt çıkmıyor yinede bu bir kıstas değil. Durumu polise düzgün bir dille ifade ederim yinede yazmak isterse allaha havale ederim büyük patronla arasında o çözsün işini :)
Sizin söylediğiniz mantığa göre o zaman toplumda bütün arabaları tek renk yapsınlar. Kırmızı arabalar da yasaklansın mesela. Sevmiyorum kırmızıyı huzurumu bozuyor. Benim gibi kırmızıyı sevmeyen de yüzbinlerce insan vardır. Yani bir kitleyi rahatsız etmiş oluyor.
Tek tip müzik dinlensin. Metal müzik mesela toplumun yarısı tarafından sevilmiyor. İnsanları rahatsız ediyor , huzurunu bozuyor.
Ses çıkmaması için herkese aynı ayakkabıdan versinler.
Arabanızda cam filmi var mı ? Büyük ihtimalle var. Cam filmi de yasaklandı. Doğru bir karar oldu değil mi. Sonuçta cam filmi olan arabaların içi az gözüküyor ve diğer arabalara göre aykırılık oluyor.
Bizim gibi olmayanları , bizim gibi düşünmeyenleri , bizim sevdiğimiz şeyleri sevmeyenleri yani kısaca sizin deyiminizle aykırı olanları cezalandırmamız mı gerekiyor? Unutmayın ki siz de bir başkasına göre aykırısınız.
"fakat benim egzozumdan çıt çıkmıyor" bu hiç önemli değil. Çıt çıkmasa da ucunda çift kafa var mı yok mu? Var ise bu ceza kapsamındasınız.
Öyle uygun dille anlatırım falan diye de düşünmeyin hiç. Arkadaşım yalvarmış ayaklarına kapanmış :)
Neyse niyetim konuyu kişisel atışmaya çevirmek değil.
Bu arada konuda fotoğraf isteyen arkadaşlar olmuş. Arkadaşım yarın çekip bana gönderecek bende konuya eklerim herkes inceler.
Kırmızı arabalar da yasaklansın mesela. Sevmiyorum kırmızıyı huzurumu bozuyor.
Bu ciddi bir rahatsızlık doktora görünmelisin psikolojin hiç iyi değil inanki. Benide anlamamakta ısrarcısın bak tekrar söylüyorum; TOPLUMUN, bir bütün halinde yaşayan insanların, refah ve huzurunu bozan, insanları rahatsız eden, haklarını işgal eden, haksızlık yapılan her nasıl bir aykırılık varsa... Sadece düpedüz aykırılık değil huzur kaçıran, rahatsız eden aykırılıktan bahsediyorum. İsteyen istediğini dinler, giyer, düşünür kimseyi ilgilendirmez. Kendi kendine istediğini yap ama senin yaptığın bir durum toplumun huzurumu kaçırıyor, rahatsız ediyorsa ben ona karşı çıkarım. Tıpkı araç egzozlarının toplumu rahatsız edip bir bütün olarak gelişmiş toplum olmamızı engellediği gibi. Senin bireysel rahatsızlıklarını, toplum olarak genelleyemezsin.
Cam filmi var arabalarımda bu durum toplumun huzurunu kaçıran bir durum değil. 1 numara cam filmi kullanıyorum ön cam hariç. Bu konu yasaklandığı içinde tepkiliyim. Ses çıkmayan egzozuma yazılan ceza varsa o polisin yaptığı hatadır. Yanlış ceza vermiş olur. İnsandır hata yapar. Durumu izah eder yoluma devam ederim ayaklarına kapanacak bir durum değil.
Lütfen yazdıklarımı tekrar oku, aykırılık diye bahsettiğiniz şey toplumsal özgürlük. Türkiye Cumhuriyeti'nde herkes, belli sınırlar çerçevesinde özgürdür. İstediğini giyer, istediğin müziği dinler, istediğin modifiye parçasını arabana takar, dilediğin ayakkabıyı giyersin toplumu rahatsız etmeden.
Caddeye cikamiyoruz, oturamiyoruz. Pist harici egsoz yapan, sagda solda egsoz bagirtan ne kadar insan varsa bencildir saygisizdir, ortadogu vatandasidir. Daha agirda konusurum da,Lamisi cimisi yok karsinda ki insani rahatsiz edecek kadar egsoz sesi yapiyorsan bencilsin, saygisizsin.
Ne insanlar tanidim ben cocuk rallici, her hafta sonu ya yarisma da ya da ozel araciyla pistte.
1 kere bile sokakta, otoparkta, pist disinda egsozlu arabaya bindigini, egsoz actigini gormedim.
Araba egsozundan, motor egzosundan bagirarak konusuyoruz artik.
Sile'de gecen deniz kenarinda balik yiyoruz, denize sifir limanin icerisindeyiz.
Ökuz oglu okuzlerden chopper alinca ve 5 abaza bir araya gelip kendini sons of anarcy sananlar limanda ya limanda denize sifir insanlar huzur bulmaya gelmis, sehirden kacmis itoglu itler nasil bagirtiyorlar motorlarini.
En son kalkip gidip soyledim, adam bana motor kullanamiyorsunda bizi mi kiskaniyor musun diyor. S.ker misin sabaha mi birakrsin tek hucreli primati. itoglu itin hayatta ki tek basarisi motor kullanmak.
koray ozan
23-10-2017, 00:09
gt30 lu arabaya hangi arabanın orijinal egzosunu takabilirim? bi yardımcı olur musunuz?
Orcun_Simsek
23-10-2017, 17:21
Vay arkadaş yorumlara gel ya :D Sanırsın herkes arabasını fabrikadan çıktığı gibi kullanıyor. :)
Yasak kardeşim yasak !
Cam filmi de yasak , geniş taban jant & lastik de yasak , ekstra yapılan müzik sistemi de yasak , arabayı basmak da yasak , egzoz da yasak , lip de yasak. Egzoz yüzünden abuk bir ceza yiyen adamın yanında durmayacaksan deldiğin 40 yasak için de ağzını açıp konuşmayacaksın. Cam filmi yasaklandığında tepki göstermeyeceksin. Paşa paşa gidip söktüreceksin cam filmlerini. Gidip söktüreceksin o geniş taban lastiklerini. Takmayacaksın o lipi arabana. Kullanmayacaksın subwoofer. Kat iptali de yaptırmayacaksın. Onlar toplumu rahatsız etmiyor demeyeceksin. Yasak bunlar da yasak.
Egzoz sevmiyor olabilirsin. Bende o bahsedilen tipleri sevmiyorum. Ama bu haksızın yanında durmanı gerektirmez. Egzoz ezelden beri yasaktı zaten. Yakaladığı zaman cezayı yazar arabayı parka çekerdi. Bunda zaten değişen bir şey olmadı. Olay şu ki ekstra ve hiç olmaması gereken 2500 liralık bir ceza peydah oldu. Asgari ücretin 1500 lira olduğu ülkede egzoz için 2500 lira ceza gönderemezsin kardeşim. Adamın 2 aylık maaşını alamazsın elinden tek seferde.
Yorum yazanların tomar tomar parası olabilir ama sokaktaki adamın parası yok. Bankadan 36 ay - 48 ay vade ile bir araba alıyor. Asgari ücretinden arttırdığı 3 kuruş parayla arabasına bir şeyler yapıyor. Oldu olacak adam alması satması yasal olan egzozu arabasına taktı diye adamın arabasını alsınlar ellerinden. Evine haciz falan da göndersinler.
Yasaklayacaksın o zaman egzoz alım ve satımını. Ülkeden komple kaldıracaksın ses çıkaran egzoz mevzusunu. Onuda yapmıyor. bir egzozdan 4-5 sefer vergi alıyor. Sonra takan adama ceza yazıyor.
Arabaya takılması yasak olan her aksesuarın ülkeye girişini , alımını , satımını yasaklasana. Yasaklayamazsın yemez. Çünkü milyonlar dönüyor bu işte.
Alması - satması yasal olan bir egzoz için bir insana 3000 lira para ödetmek nedir bana bir insan bunun mantığını açıklasın ya. Asgari ücretin 1500 lira olduğu bir ülkede LEGAL olan ürünü kullandığı için 3000 lira almanın neresi hak bunu açıklayın bana.
Kimse ağzını açıp lambolara ferrolara laf etmiyor. Adam bir egzoz takıyor toplum huzurunu bozuyor ama en az o egzoz kadar ses çıkaran arabalar bozmuyor nasıl oluyorsa.
Forumda yorumlar yapılıyor şu arabanın sesi şöyle tatlı geliyor böyle tatlı geliyor. Şu araca maşallah bu araca maşallah. Bakıyorsun araca ortalığı yıka yıka geziyor. headers + düz boru + varex kombini var. Kimse ağzını açıp laf etmiyor. Bu ülkede ses çıkarmayan fabrikasyon gezen s2000 mi var. Önünden bir s2000 geçince ağzı açık ayran delisi gibi izliyorsun. Ama egzozlu bir bmw yada corsa geçtiğinde bık bık bık bık. Arabanın değeri artınca çıkardığı ses daha mı az bozuyor toplum huzurunu. Milletin egzozuna laf ediyorsan ortalığı yıkarak geçen bir supersport gördüğünde de ağzını açıp izlemeyeceksin. Ona da söveceksin. İkili oynamayacaksın kardeşim. Yanarlı dönerli olmayacaksın.
Bizim millet böyle dar fikirli olduğu sürece , bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda olduğu sürece , yapılan her şeyi kabullendiği sürece bu ülke bir adım ileri gitmez. Bizden bir halt olmaz. Her daim böyle bi tarafımıza sokarlar biz de razı oluruz.
Adamlar 1 sene önce cam filmi serbest dedi. Herkes gitti cam filmi yaptırdı. Para harcadı bilmem ne yaptı. Kalktılar şimdi cam filmi yasak diyorlar. Kusura bakmayın ama buna ta*ak geçmek derler halk arasında. Devlet vatandaşıyla resmen geçiyor.
Ah keşke şu cam filmine de 5000 lira ceza kesilse. Keşke şu geniş taban jant & lastik kullananlara da 7000 lira ceza yazılsa.
Neyse ya daha fazla uzatmayacağım. Bu konu da aynı siyaset gibi. Konuşuyorsun konuşuyorsun boş. Kimsenin fikrini etkileyemiyorsun. İlla başına bir şey gelmeden bir kazık girmeden aklı başına gelmiyor. Daha fazla yazmayacağım.
Saygı ve sevgi ile.
GokhanRS
23-10-2017, 22:32
Orçun belki %bimilyon haklı olabilirsin, yinede yazdığın birşey dikkatimi cekti:) ben 5+ maaşla arabamı sattım sırf şu zamları protesto olsun diye araba almıyor taksi otobüs minibüs kullanıyorum, eğer asgari ücretle hala 36 48ay gibi kredilerle araba alan varsa o arkadaşlara saygı ve selamlarımı iletiyor ve bu millet demek ki hak ettiği gibi yönetiliyor diyorum :)
Orçun belki %bimilyon haklı olabilirsin, yinede yazdığın birşey dikkatimi cekti:) ben 5+ maaşla arabamı sattım sırf şu zamları protesto olsun diye araba almıyor taksi otobüs minibüs kullanıyorum, eğer asgari ücretle hala 36 48ay gibi kredilerle araba alan varsa o arkadaşlara saygı ve selamlarımı iletiyor ve bu millet demek ki hak ettiği gibi yönetiliyor diyorum :)
Abi burada herkes araba seviyor ama herkesin geliri yüksek değil asgari ücreti olan adam da araba sevgisini, bu hobisini gerçekleştirmek için dişinden tırnağından arttırıp bişeyler koymaya bakıyor. Memlekette 20 liranın altına araba olmadığı için 36ay - 48ay vade bişey değil bence. Baktığın zaman 2000liraya geçinmeye çalışan adam ayda 500 lira ayırsa 36ayda sadece 18bin lira yapıyor. (Ha 5lira maaşla 500binlik olmaya çalışan var onları ayrı tutarak söylüyorum :D)
Şimdi egzozu bi tarafa bırakıp yazıyorum. Benim arabam gaza yüklenince çoğu abarthlı arabadan çok ses çıkarıyor. Orta/son susturucu orjinal taktım. Farzı misal beni polis çevirse, ses çıkıyor diye kitlese 3.000 TL cezayı, çekse arabayı parka, alsa ehliyetimi, muayenemi de iptal etse bana maliyeti en az 4.000 TL olacak. Yaparlar mı? Yaparlar! Sorum şu; ben hakkımı nerede ve kimde arayacağım? Var mı öyle bir merci?
chevelle
24-10-2017, 09:16
Cezayı neye göre kesiyor? elinde desibel ölçen bir cihaz mı var? Büyükçekmece'de orjinal egzozuyla ceza yedi arkadaşım. araç 94 astra f gsi. Orjinal egzozuna hayır bu sonradan yapma abarth egzoz dedi yazdı adam. Antalya'dan biri bir roll sayfasında direk çevirme sırasında video paylaşmış, adama egzozdan ve yaydan ceza yazıyorlar, tüm susturucular takılı, egzoz orjinal, araba leylek gibi havada. Aga napıyosun desen, ben yazarım git mahkemede çöz diyecek, buna bir çözüm yok mu peki? Herkesin bu kadar vakti yok ki mahkeme mahkeme koşsun.
İşini hakkıyla yapsınlar, desibel ölçsünler, emisyon ölçsünler, ondan sonra kessin cezamızı. Alkol kontrolü yapmadan alkollüsün diyip ceza yazılabilir mi? Bana göre bir farkı yok.
EfeTopcu
24-10-2017, 13:11
Hadi eksozu filmi falan geçtim de, arabanın yere yakın olup olmamasında kime ne giren çıkan var da ceza yazılıyor?
Grimlord
27-10-2017, 13:30
Şu cezayı yiyipte makbuzunu bize gösterebilecek bir kişi yok mu :)
ErkanCanS
27-10-2017, 14:05
Önceden bende tıpkı sizin gibi düşünüyordum. Şu anda ağır vasıta servisinde çalışıyorum . 55 personelimiz var. Genel Müdüründen çırağına herkes haftada 6 gün 11 saat mesai atıyor. Genelde ek mesailerde oluyor gecelere kadar çalışıldığı oluyor. İşletmede 8+ maaş alanda var 1.800 alanda.. Herkesin ortak noktası otomobil. Bu insanlar bu çalışma temposuyla hayatı yaşıyorlar mı sizce ? 2 lira değilde 25 lira maaş alsa yaşayabileceği sosyal hayat ne olabilir. Maalesef toplumumuzun genelinde düşük gelirli bireyler için iş hayatı böyle işliyor. Cumartesi-Pazarı tatil olan asgari ücretli çalışan var mı bilmiyorum. Bu insanlar yaşadığını anlamak adına kendilerine otomobil , iphone gibi şeyler alıyorlar. Bu bence tamamen psikolojik ve ben artık bu tür insanları suçlayamıyorum .
78nakres
31-10-2017, 09:48
aynı gün 1 ptt kargo aracıyla 3 defa gürültüden ceza geldi şirkete EP3 ' e badağı taşıran son damla olmuştu sattım bende.
fakat 2500 TL gibi bişi hiç gelmedi.
evolution_9
04-11-2017, 10:52
Bugün polis kamyonları çeviriyodu 5-6 kişi baya kalabalık bi ekipti tam yanlarından geçerken son anda fark ettiler beni durduramadılar fakat arkadan plakayı aldı biri gördüm. Egzoz cezasına razıyım zaten fakat çevre ve şehircilik bakanlığı 2500 lirayıda arkadan yaZabiliyorlarmı yoksa sadecd parka çekildiğindemi oluyor. Yakalansam bitmiştim araçta egzoz can filmi vardı 4000 lik olmuştum sabah sabah
free-hifi
04-11-2017, 11:00
bunlar yakında yolda osurana da çevre şehircilik bakanlığı cezası gönderirler
rahmitanir
04-11-2017, 11:02
Sadece dp yapıp, bu cezayı yiyen var mı?
excellency23
04-11-2017, 11:45
benım anlamadıgım adam gibi bi düzenleme yapip kanun cikarmak bu kadar mi zor? sunlar sunlar sunlar izin alinmadan takilmasi - kullanilmasi yasaktir diyeceksin bitti gitti. yazilim mi yaptin egzoz mu taktin gidip belirli bi ucreti karsiliginda kayit ettirirsin ruhsata isletirsin olur biter. arabadan modifiyeden anlayan 5 kisi biraraya gelse 3 saatlik is yemin ediyorum. karayollari genel mudurlugu mu artik kimse bu kanunlari cikartan-cikartmayan aldiklari maas haram.
Bugün polis kamyonları çeviriyodu 5-6 kişi baya kalabalık bi ekipti tam yanlarından geçerken son anda fark ettiler beni durduramadılar fakat arkadan plakayı aldı biri gördüm. Egzoz cezasına razıyım zaten fakat çevre ve şehircilik bakanlığı 2500 lirayıda arkadan yaZabiliyorlarmı yoksa sadecd parka çekildiğindemi oluyor. Yakalansam bitmiştim araçta egzoz can filmi vardı 4000 lik olmuştum sabah sabah
Nerede vardı?
evolution_9
04-11-2017, 12:02
Nerede vardı?
Turhan güneş bulvarı konya yolu istikameti acıbademi geçtikten 500 metre sonra tam park oran evlerinin sırtı acayip uygulama brdı
Turhan güneş bulvarı konya yolu istikameti acıbademi geçtikten 500 metre sonra tam park oran evlerinin sırtı acayip uygulama brdı
Hiç çevirme atmadıkları yerlere pusu atmaya başladılar, terörist avlıyolar sanki. Plakaları söktümdü ben gerçi zaten umurumda değil. Tavsiye ederim.
evolution_9
04-11-2017, 16:15
2500 arkadan yazıyorlarmı yokmu bilgisi olan
Orcun_Simsek
04-11-2017, 19:11
Konuya yazmama kararı almıştım ama bugün yeni bir şey oldu. Yazmadan geçemeyeceğim. Bu güne kadar çevirme görmediğim bir noktada aracı çevirdiler. Ehliyet ve ruhsatı aldı arabanın yanına gitti. Buraya kadar her şey normal. Arabanın yanına gitti ama her zaman yaptıkları telsizden sorgulama işlemini yapmadılar. Ehliyet ve ruhsatımdaki bazı bilgileri ( hangileri olduğunu tam göremedim ) bir deftere yazıp evrakları verip gidebilirsin dedi. Bu güne kadar böyle bir şey yapıldığını görmemiştim. Benim gördüğüm 2 sayfada en az 50-60 araç bilgisi yer alıyordu. Bu uygulama ile ilgili bilgisi olan var mı ?
onursumer
04-11-2017, 20:34
Konuya yazmama kararı almıştım ama bugün yeni bir şey oldu. Yazmadan geçemeyeceğim. Bu güne kadar çevirme görmediğim bir noktada aracı çevirdiler. Ehliyet ve ruhsatı aldı arabanın yanına gitti. Buraya kadar her şey normal. Arabanın yanına gitti ama her zaman yaptıkları telsizden sorgulama işlemini yapmadılar. Ehliyet ve ruhsatımdaki bazı bilgileri ( hangileri olduğunu tam göremedim ) bir deftere yazıp evrakları verip gidebilirsin dedi. Bu güne kadar böyle bir şey yapıldığını görmemiştim. Benim gördüğüm 2 sayfada en az 50-60 araç bilgisi yer alıyordu. Bu uygulama ile ilgili bilgisi olan var mı ?
benim başıma daha once geldi aha dedim fişleniyoruz :D ama sonrasında bişey olmadı
Kontrol ettikleri araba ve sofor bilgilerini kaydediyorlar. Aynı şekilde alkol kontrolunde, az miktar alkol çıktıgında da kayıt ediyorlar.
Orcun_Simsek
04-11-2017, 21:45
benim başıma daha once geldi aha dedim fişleniyoruz :D ama sonrasında bişey olmadı
Fişlenmekten ziyade Durdukları yer fazlaca araç trafiğinin olduğu bir yer. Bunlar hem trafiği felç etmemek hem de daha fazla araba çevirebilmek için ehliyet ve ruhsat bilgilerini alıyor sonradan sistemden muayene , sigorta vs. vs. sorgulayıp eksiği olanlara cezayı yazıp gönderecek olabilirler diye gelmişti aklıma. Daha önce girdiğim çevirmelerde böyle bir şey yapıldığını görmemiştim.
Mikrop_Ali
04-11-2017, 21:45
Egzoz dan ceza yediğinizde polise bağlı o eğer tutanak tutup onları gerekli yerlere yollarsa bu 2500 lük ceza geliyor. Fazla direnmeyin
Mantaboy
20-01-2018, 19:24
Konuya bi güncel çekmek istiyorum kapalı varex ile cevirmeye girdim bu gün parka alındı aracım. Araçta egzozmsesi yok yani görüp de kapatmadım zaten kapalıydı krom kazanı da görünce yazdılar çektiler. Arabası bağlanıp da bu 2500 küsür liralık ceza eline ulaşan var mı neye göre gönderiliyor bu ceza?
turbo motor kucuk hacımlerın patlamalarından dolayı sıkıntı yaşayan varmı ?
TFSI ler TSI lar THP ler Tjet ler ?
2500 TL'lik ceza egzoz emisyonu yapılmaması ya da yakalandığında sınırların üstünde bulunması yüzünden değil mi?