Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 Polo GTI VS 2008 Golf GT
Önümüz kış biraz daha para biriktirip ikisinden birini düşünüyorum (dizelden ayrılmak zor ama)
motorların farklılıkları sadece +10 hp degildir heralde
yag yakma,sandık motor,dsg sıkıntısı...
ikinsininde duydugum kronik sorunları var tecrübelerinizi var ise paylaşırsa sevinirim..
Bekarsan Polo
Evliysen Golf
Evlenip ayrıldıysan şirokko :D
evliyim oyüzden az masrafın peşindeyim :)
Çocuk varsa yada düşünüyorsanız golf al bence
Polonun bagajı küçük biraz
Bu çocuk işinde en önemli kriter bebek arabasının bagaja sığmasıdır.
Hazırda varsa ölçüt o
Eğer yoksa elindeki aracın bagajına göre alırsın
şuan bi fiestam var bagaj pek yeterli degil 284 lt
polo daha az diye biliyorum 280 lt civarı
golf 350 lt,bi sırt cantasıda ortalama 50 lt gibi düşünürsek.(bebek arabası enaz 100 lt kaplar gibi )
korkum motor hem supersarj hem turbo olması bide dsg secenekli hepsi (golfte nadir manueller var)
almışken en az 2/3 yıl binmek isterim korkutan söylentiler var.
Polo alacaksan CTH motor olanı alacaksın, kavrama zaten servis garantisinde değişip veriyorlar hemen. Onun haricinde gti sıkıntı çıkarmaz, ben 2 sene kullandım hiç sorun yaşamadım.
Golf her zaman golf ama bi GTI tadı veremez tabi ki de. Beklentin çok önemli bu durumda
Polo alacaksan CTH motor olanı alacaksın, kavrama zaten servis garantisinde değişip veriyorlar hemen. Onun haricinde gti sıkıntı çıkarmaz, ben 2 sene kullandım hiç sorun yaşamadım.
Golf her zaman golf ama bi GTI tadı veremez tabi ki de. Beklentin çok önemli bu durumda
yok abi golf'un gt (170hp)
bi polo kadar seri degildir ama motorları aynı olabilirmi ?
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-temiz-golf-1.4-tsi-gt-sport-460122605/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-tam-anlamiyla-hatasiz-473521824/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2008-model-volkswagen-golf-gtsport-dsg-f1-469286848/detay)
evliyim oyüzden az masrafın peşindeyim :)
Az masrafsa yeni yenidir derim :D Polo kurcalanmasa bile golften bariz hizlidir. Sadece aile icin polo yeterli olur mu onu dusunun
golflerin binilcek gibileri 45/55 bandında poloların binilcek gibisi 50/55 bandında
cok paraya daha küçük ve hızlı az paraya daha geniş opsiyonlu kafalar yanıyor bu ikilemlerde :)
Kafa yanacak bişey yok polo sana yaramaz
tek araç olacaksa Golf almalısın eğer km işin içine girecekse dizel golf tercih edebilirsin
DSG işi çözüldü diye biliyorum servis bakımlılarda yardımcı oluyorlar sanırım.
Sonuç eşin arkada bebek emzirirken sen gaza kafana göre zaten asılamassın
Yada çocuk koltuğunda boncuk boncuk bakan iki gözle makas vs. zor :)
O nedenle Golf GT çok bile ;)
İkisinede sahip olmuş biri olarak tavsiyem polo gti alman olacaktır. GTI'da sadece kavrama veya mekatronik sorunu yaşarsın başka kronik problemi aman aman duymadım. Benim gti 2014 modeldi zaten 20 bin km de sattım hiç bir sıkıntı yaşamadım. gt ise 2008 modeldi 70 binde ilk sahibinden aldım 82 binde sattım. Gt'de benim şansıma masraf açmadı zaten komple doğuş bakımlıydı ama kronik problemleri var. 2007'lerde kronik triger zinciri uzaması var. 2008 lerdede bu sorun var fakat 2007 modellerde daha erken ortaya çıkıyor. Sadece soğuk marşta anlarsın başka türlü belli etmez. Gt de şanzıma 6 ileri ıslak tip o yüzden kavrama vs sorunlar daha az. Ek olarak GT çok daha konforludur polo gti'a göre. Performans olarakta GTI daha iyidir :)
Araç yaşını ve bu kadar yıl kullanım,sahiplik sürelerini göz önünde bulundurursak polo alman "masrafsızlık" açısından daha iyi olacaktır.
Polo gti in bagaji normal pololardan dahada azdir
Gti larda aku bagajda
Yani kisacasi bagaji yok sayin :)
Suleyman
29-08-2017, 19:44
Normal polonun bagaj hacmi o kadar, GTI ın bagaj hacmi 201 lt, en çok bagajdan çekiyorum ben ama yapacak bir şey yok.
onursumer
29-08-2017, 20:40
bende bluegt sahibiyim bagaj hacmi cocuk vs isin icine girince polo yetmez bu faktorler olmasaydi kesinlikle polo derdim
i-vtec07
29-08-2017, 20:53
Polo gtı cok daha keyifli stock vardı bende makyajsız kasa panemera dizel cayenne 320d x5 dizel vs gibi bu tur araçları geçmek büyük keyif ama bagaj yok ve sert sayılabilecek bi araç aileyle kullanılmaz golf 5 de cok eskidi bence . Benim tavsiyem golf 6 1.4 tsi 122 hp veya mk2 leon fr evet hızlı diğil ama aile için uygun yazılımla biraz yürürler :)
alper_pug
29-08-2017, 20:57
Bagaj vs konularını kenara bırakırsak , golf 5 in yüzü çok eskidi bence.
Gti sahibi biri olarak cav poloi gti tercih etmezdim , arti olarak cocuklu birine gore 5 kapi olsa bile bana gore sert bir arac . Ben genc oldugum icin problem yaratmiyor ama 40 yanakli lastikler ile konforlu yolculuk hayal . Ve bagaj herkesin soyledigi gibi yok gibi bisey , ama golf gt'nin temizi bulmaniz ve sorun cikarmamasi zor ihtimal :)
Gti' ın bagajı küçük, çocuklu aile için çok kullanışsız olur. Gti tadını vermese de Golf de tatmin eder performans konusunda.
Açıkçası ben ikisini de almazdım.
Polo gerçekten küçük bir araç, hele bebek varsa işkence tamamen.
Golf ise bana göre artık fazlasıyla eski duruyor.
Kaldı ki şuan dizel bir aracınız var, her ikisi de yakıt olarak üzecektir sizi.
Yerinizde olsam daha büyük bir hacimde daha yeni model bir dizel bakardım.
Kafa yanacak bişey yok polo sana yaramaz
tek araç olacaksa Golf almalısın eğer km işin içine girecekse dizel golf tercih edebilirsin
DSG işi çözüldü diye biliyorum servis bakımlılarda yardımcı oluyorlar sanırım.
Sonuç eşin arkada bebek emzirirken sen gaza kafana göre zaten asılamassın
Yada çocuk koltuğunda boncuk boncuk bakan iki gözle makas vs. zor :)
O nedenle Golf GT çok bile ;)
biraz güven versin birazda seri olsun peşindeyim tapa gaz gezmeyi sevmem zaten hele evlendikten sonra birazdaha dikkatli olmaya başlıyormuş insan.
İkisinede sahip olmuş biri olarak tavsiyem polo gti alman olacaktır. GTI'da sadece kavrama veya mekatronik sorunu yaşarsın başka kronik problemi aman aman duymadım. Benim gti 2014 modeldi zaten 20 bin km de sattım hiç bir sıkıntı yaşamadım. gt ise 2008 modeldi 70 binde ilk sahibinden aldım 82 binde sattım. Gt'de benim şansıma masraf açmadı zaten komple doğuş bakımlıydı ama kronik problemleri var. 2007'lerde kronik triger zinciri uzaması var. 2008 lerdede bu sorun var fakat 2007 modellerde daha erken ortaya çıkıyor. Sadece soğuk marşta anlarsın başka türlü belli etmez. Gt de şanzıma 6 ileri ıslak tip o yüzden kavrama vs sorunlar daha az. Ek olarak GT çok daha konforludur polo gti'a göre. Performans olarakta GTI daha iyidir :)
Araç yaşını ve bu kadar yıl kullanım,sahiplik sürelerini göz önünde bulundurursak polo alman "masrafsızlık" açısından daha iyi olacaktır.
golflerin cok az temizi kalmış zaten korkutuyor..
Polo gtı cok daha keyifli stock vardı bende makyajsız kasa panemera dizel cayenne 320d x5 dizel vs gibi bu tur araçları geçmek büyük keyif ama bagaj yok ve sert sayılabilecek bi araç aileyle kullanılmaz golf 5 de cok eskidi bence . Benim tavsiyem golf 6 1.4 tsi 122 hp veya mk2 leon fr evet hızlı diğil ama aile için uygun yazılımla biraz yürürler :)
golf 6 1.4tsı 160 lıkları var heralde yenilenmiş versiyonumu motorun.
gözüm onlarada takılıyor
Jön Türk
30-08-2017, 09:15
Çocuk olduktan sonra hb araç tercihi ile kendini sıkıntıya sokma bence. Yarın çocuk arabasıydı pazar alışverişiydi seyahatti yorar. Jetta 1.4 160'lar da var onlarada bir göz gezdir.
i-vtec07
30-08-2017, 09:34
golf 6 1.4tsı 160 lıkları var heralde yenilenmiş versiyonumu motorun.
gözüm onlarada takılıyor
Imkan varsa tabiki 160 lık . Twincharger motor gercekten keyifli alt ta bas üst devirde bas her türlü alıp gidiyo . Diger turbo araçlar gibi boost gelmesini beklemiyosunuz rölantiden itibaren güç var kompressör sayesinde :)
Çocuk olduktan sonra hb araç tercihi ile kendini sıkıntıya sokma bence. Yarın çocuk arabasıydı pazar alışverişiydi seyahatti yorar. Jetta 1.4 160'lar da var onlarada bir göz gezdir.
jetteya bi ısınamadım ben şirket aracı tribi gibi
sedan arabada bi 159 hoşuma gidiyor 1.9jtd onunda manueli az
Imkan varsa tabiki 160 lık . Twincharger motor gercekten keyifli alt ta bas üst devirde bas her türlü alıp gidiyo . Diger turbo araçlar gibi boost gelmesini beklemiyosunuz rölantiden itibaren güç var kompressör sayesinde :)
gtı ve gt den daha mantıklı duruyor :) 122liklerden farkı twincharger oluşu heralde
Eskiden uzunca süre bu üçlünün arasında git gel yaşamıştım fazlasıyla, gerçi benim kriterlerim sizinkinden çok daha farklıydı evlilik, çocuk gibi faktörlerim yoktu. Ben Polo GTi a yönelmiştim gerçi kısmet olmadı başka bir araç aldık.