PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayene sorunu

0M42
05-09-2017, 20:09
Arkadaşlar selam,

Bayram arefesinden bir gün önce (30 ağustos Çarşamba) aracımla çevirmeye girdim muayenem bitmiş biteli bir ay kadar oluyor farkında değilim.Aracı aldığımda lpg vardı ben lpg yi sökmüştüm fakat muayenesine daha var ruhsattan sonra kaldırırım deyip ertelemiştim.Ha bu gün ha yarın derken onuda unutmuşum polis ağabey cezayı yazdı ve 7 gün muayene yaptırma süresi verdi fakat hem resmi tatil hemde bayram arefesi olduğu için kimseye ulaşamadım ve bu şekilde verilen 7 gün süre yarın bitiyor.

Benim muayeneden önce lpg söküm projesi çizdirmem gerekiyor o kişiye bu gün ulaşabildim ve bana dediği sadece proje 3 – 4 günü bulurmuş.Yani bana projesi muayenesi vs. ortalama bir hafta süre daha lazım olacak bunun için hangi kurumla yada nereyle konuşmak lazım yada yapılabilecek bir şey varmı?

Aracı iş için de kullanıyorum ve bu ara yoğun olduğum arabaya ihtiyacım olan bir dönem ne yapmak lazım arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

0M42
05-09-2017, 20:14
Bu arada durumu anlattığım bir arkadaşım resmi tatil olduğu için ceza tarihin mesai günü başlangıcından itibaren başlar diyor yani bu durumda 6 gün daha sürem varmış.Ama polisin verdiği ceza makbuzunda 30 ağustos diye tarih var sizce gerçekliği varmı bunun?

AliGizda
06-09-2017, 07:40
Kimseden bir izin vs almana gerek yok, aracın 7 gün sonunda muayene yaptırsan dahil meni kaldırmadığın için ilk çevirmede bağlarlar. O şekilde dolaşmamaya çalış, bir dahaki trafik çevirmesinde tekrar ceza yersin ve aracın bağlanır. Tüp söküm projesini ben bir günde halletmiştim size neden o kadar uzun bir süre vermişler anlamadım. Tüp söküm projesi çizildikten sonra randevu alıp muayenenizi yaptırabilirsiniz, muayene yaptırdıktan sonra menin düşümünü yaptırın mutlaka. En azından eskiden öyleydi.

dkaya87
06-09-2017, 07:50
http://www.techturkey.com/forum/genel-teknik/226413-lpg-sokum-proseduru-ve-proje-cizdirme-hk-yardim.html

bu konu yardımcı olacaktır.

0M42
06-09-2017, 10:51
Kimseden bir izin vs almana gerek yok, aracın 7 gün sonunda muayene yaptırsan dahil meni kaldırmadığın için ilk çevirmede bağlarlar. O şekilde dolaşmamaya çalış, bir dahaki trafik çevirmesinde tekrar ceza yersin ve aracın bağlanır. Tüp söküm projesini ben bir günde halletmiştim size neden o kadar uzun bir süre vermişler anlamadım. Tüp söküm projesi çizildikten sonra randevu alıp muayenenizi yaptırabilirsiniz, muayene yaptırdıktan sonra menin düşümünü yaptırın mutlaka. En azından eskiden öyleydi.

Bu lpg öyle illet bir şey ki Allah belasını versin taktırıyorsun sorunlar bitmiyor söktüreyim diyorsun sümük gibi yapışıyor çözüm bulamıyorsun.Söküm projesi için buraya da konu açmıştım ben bir kaç kişi önerildi aradım ulaştım kimisi işi bırakmış kimisi farklı farklı yerlere yönlendirdi yönlendirdikleri kişilerde yardımcı olamadı.

Tr de bu işi yapan sayılı kişiler var sanırım.Zor bela birini bulabildik oda 3-4 gün sürer diyor.

AliGizda
06-09-2017, 14:58
Bu lpg öyle illet bir şey ki Allah belasını versin taktırıyorsun sorunlar bitmiyor söktüreyim diyorsun sümük gibi yapışıyor çözüm bulamıyorsun.Söküm projesi için buraya da konu açmıştım ben bir kaç kişi önerildi aradım ulaştım kimisi işi bırakmış kimisi farklı farklı yerlere yönlendirdi yönlendirdikleri kişilerde yardımcı olamadı.

Tr de bu işi yapan sayılı kişiler var sanırım.Zor bela birini bulabildik oda 3-4 gün sürer diyor.

Benim yaptırdığım yer Pendikteydi. Aynı şekilde bende aldığımda takılıydı arabada illallah etmiştim. Eski muayene ya da LPG söküm projesiyle alakalı bir konuya yazmıştım nerede yaptırdığımı 350 TL gibi bir rakama hem LPG' yi sökmüşlerdi hemde projeyi çizmişlerdi.