Orijinalini görmek için tıklayınız : bmw e90 ana ünite deðiþimi ?
selamlar arkadaslar aracýmda suan ana unite olarak pioneer prs80 kullanýyorum memnunum ama deðiþime gitmeyi dusunuyorum ekranlý bir modelle ***** sitede bir kac model var oem olarak android sistemli iþe yarar gibi gorunuyor fakat marka yada kullanýlabýlýrlýk acýsýndan tavsýyesý olan ve kendi aracýnda kullanan varsa fikir danýsmak ýstedým ?
hatta soyle bir link paylasayým..
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-bmw-e90-91-92-93-android-7-navigasyon-multimedya-oem-478076610/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-bmw-e90-navigasyon-multimedya-oem-emr-garage-478578532/detay)
şimdi söyle diyeyim size,
eğer aracınızda sisteminiz gerçek hifi sistem prensibine uygun kurulmuş multi anfili yada multi kanal anfiye sahip vede sistem aktif olarak bağlı ise sizde 80prs nin hakkını vererek aktif sisteminizi güzelce ayarladıysanız değiştirmek az buz değil uçuk kaçık bir geri adım olacaktır.
fakat sırf güzel bir teyp diye 80prs'yi aldınız ve bu teybi pasif bağlantılı bir sistemde gayetde standart marka model anfi ve komponentlerle sürüyorsanız pek fark edeceğini sanmam hatta daha iyi bile olabilir :) 80prs aktif olmayan heleki birde iyi ayarda olmayan sistemde artısı olmadığı gibi genelde negatif sonuç veren bir teyp.
hocam onlerde focal bmw kapı çapı uyumlu takımım var 3yollu koltuk altınada bırını surduk kapıda tizleri koyacak yer olmayınca deldık onlarıda surduk soyle soylıyeyım ise girisimimde baslarda cok heveslıydım arastırdım sordum uzun bır sure parca topladım bekledım derken parcaları toparladım ıyı bır sıstemcıye gıdıp montaj yaptırmak ıstedıgımde elimde bulanan parcaların aslında ısıme yaramıyacagını soyledıler mono anfim sublarım ana unitem her sey vardı sonuc olarak sattım elımdekılerı yok parasına yerıne onlere focal anfi doch power 5 kanal olması lazım gucu 1200 olabılır arkalara elımde para kalmayınca orjinal kaldı zaten arkada dogru durust yerde yok bagajda 2x ALPINE SWE 25lik ana unite bilginiz gibi prs80 saded olarak amacıma ulasamadan hem hevesım kursagımda kaldı hemde bu ısten sogudum gibi dediginiz gibi elimdeki ana unitenin su an amacına ulastıgını ve iş yaptıgını sanmıyorum aracımda o yuzden dedıgınız gıbı ekranlı bır modele gecmek en iyisi olucak..
ekranlı bir oem ana unite tavsiyesine ihtiyacım var :(
bu arada cevap verdıgın ıcınde tesekkur ederım..
turboman
08-09-2017, 10:07
Navimexi tavsiye ederim aracınıza birebir uyumlu android olanları çok başarılı en az 10 tane e90 a taktım sorun istemiyorsanız bu markadan şaşmayın gogledan özelliklerini araştırabilirsiniz
ise girisimimde baslarda cok heveslıydım arastırdım sordum uzun bır sure parca topladım bekledım derken parcaları toparladım ıyı bır sıstemcıye gıdıp montaj yaptırmak ıstedıgımde elimde bulanan parcaların aslında ısıme yaramıyacagını soyledıler
senin konunu hatirliyorum, duzgun olacak diye bayagi ugrastin & para da harcadin. bizim kucuk esnafin klasik soylemidir ranndimann alamazsiinnn. tercumesi genelde soyledir: elindekileri boklayip elimdekileri sana ittireyim. hakkaten kotu seyler almis da olsan, bir kismi iyi de olsa boklamaya calisir.
ana unite bilginiz gibi prs80 saded olarak amacıma ulasamadan hem hevesım kursagımda kaldı hemde bu ısten sogudum gibi
sonuc olarak paranla rezil edip zkerim boyle askin izdirabini seviyesine getirirler. maalesef durum bu.
ekranlı bir oem ana unite tavsiyesine ihtiyacım var :(
headunit DEH-80PRS ise sakin degistirme! bu alet en ust seviyenin bir alti, elektronik kalitesi ortanin uzerinde. bunlar nasil diye sorduklarin cayda, DEH-80PRS ayda. amerika'da isi bilen pek cok kisi bu modeli kullaniyor.
mumkunse auto-tune ozelligini kullanarak 3-way active calistir. elinde her turlu driver & amp var diye hatirliyorum.
arkadaşı bende hatırlıyorum gerçekten sonuç alamaması üzücü ama bence bundaki en temel etken bileşenleri vede usta olmayışı.
1) doch anfi ile focal set sürmek Vakko takım elbiseye Gezer marka ev terliği giymeye benzer
2) birkaç kez söyledim geçmişte ama halen swe-1244 alpinelar kullanılmış, buda bence son derece vasat, 30cm lik200rms lik giriş seviyesi bir ürün x 2 adet :(
3) bağlantıları aktif halde kral yapabilecek teyp ama full pasif bir sistem kurulu :(
sizin için olurları:
1)anladığım kadarıyla sizde focal ifbmv-s komponentler vede ifbmw koltul altı mevcut doğrumuyuz?
bu durumda arka kapıları tamamen iptal edip en uygun şekilde orta veya orta üstü 6 kanal anfi alabilirsiniz, ifbmwnin ihtiyaç gücü vede ifbmw-subın 90rms olduğu düşünüldüğünde size
JBL GTO 755.6 çok iyi bir seçim olur burda 4 kanalı (ön 4) köprüler 160rms olarak koltul altına girersiniz, kalan 2 kanalı 107rms yani ifbmw-s komponentlere girersiniz.
teybiniz 4 yol aktife musait değil o sebeble ful aktif mümkün değil maalesef bu sebeble tweeter ve midi crossover ile, koltuk altını aktif , subı aktif sürecez (arka kapılar iptal).
bunlar önleri çözdü hemde gayetde uyguna (jbl 6 kanalları 400-550tlye bulursunuz ikinci el,temizi olduğuna dikkat)
2) subwooferı ve anfiyi kesinlikle satıyoruz iki bileşende üzgünüm ama 5 para etmez,yani bir bmwye ,hifi beklentisi olana,focale hiçmi hiç gitmez!
onun yerine 13.5inch yani neredeyse 35cm olan 600rmslik gücüyle şiddeti,jl markası vede v3 modeli ile tonunu kanıtlamış adam gibi sub alacaz:
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-jl-audio-35-cm-600-rms-spl-kabinde-476044219/detay)
sizin o iki subwoofer için ayırdığınız yere bunu tek başına kapalı kabinde (sırf sq peşindeyseniz) yada portlu kabinde (ben bass manyağım derseniz) ayırın ve emin olun o 2sinden çok daha iyi iş yapacaktır.
3) anfi olarak subı beslemek için damping factoru yüksek ve verimliliği yüksek bir anfi gerekir:
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-alpine-pdx-m6-474139568/detay)
4) teyp Phantomunda dediği gibi audiophile seviyesi bir ürün Navimex vs arkadaşlar yanlış anlamasın ama çin/türk ortaklığı ürünlerin geneli vasat ayar vsde aktif için mümkün bile değil.
teybinizin kabiliyetlerini ortaya çıkarabilecek bir Ankarada yada yakın büyük ilde uzman bir arkadaşa yaptırırsanız çok iyi randıman alırsınız, bu arada auto tune prs80de adam gibi aktifte bile vasat sonuç veriyor sizinki gibi pasif yada benim çözüm olarak sunduğum semi aktifte sonuç vermesi mucize olur.
eğer ayarı yapacak arkadaş, sub ile koltuk altlarını fazlarını hassas birşekilde ayarlarsa bassı öne vede yukarıya taşır şiddet anlamındada ton anlamındada çok daha memnun kalırsınız. ayar olarak zaman hizalamasıyla,kesim noktalarını vede eq sizin aracın içine göre mikrofon ile yapar ise inanın farka şok oğlu şok olursunuz.
şu an sizde 3000hp tank var ama kabilyetini kullanıp savaşa gitmektense siz hanımı AVM'ye götürmüşsünüz o tank ile :)
Slm recep07
Deh-80 prs yi satmak niyetindeysen ve cihaz sorunsuz ise ben alabilirim
:)koptum mike bir cumle ile bundan daha iyi anlatilamazdi heralde :)
doch anfi ile focal set sürmek Vakko takım elbiseye Gezer marka ev terliği giymeye benzer
phantom Murat abi benim teyp de şuan çayda, bana bir 80prs lazım ayda :)
bu sistemi anlamadim?
on tarafta bu mu var; IFBMW-S 2-way component kit (https://www.focal.com/en/car-audio/car-audio-kits-solutions/integration/plugplay/focal-bmwr/ifbmw-s)
koltuk alti bu mu; IFBMW-SUB.V2 (https://www.focal.com/en/car-audio/car-audio-kits-solutions/integration/plugplay/focal-bmwr/ifbmw-subv2)
nasil 4-way oluyor?
bu sistemi anlamadim?
on tarafta bu mu var; IFBMW-S 2-way component kit (https://www.focal.com/en/car-audio/car-audio-kits-solutions/integration/plugplay/focal-bmwr/ifbmw-s)
koltuk alti bu mu; IFBMW-SUB.V2 (https://www.focal.com/en/car-audio/car-audio-kits-solutions/integration/plugplay/focal-bmwr/ifbmw-subv2)
nasil 4-way oluyor?
Abi belki bir noktayi kaciritorsundur bilmiyorum ama sistem buysa evet 4 yol oluyor.
Tweeter aktif
Midler aktif (10cm sanirsam)
Koltuk alti aktif (sub guya ama anca midbass)
Son olarakta bagajda alpine gercek sub hepsi icin aktif yapilir ise 4 yol.
Dedigim gibi arkadasin tek cozumu tweeter ile midi bir arada pasif cross ile surup sistemin gerisini aktif yapip sistemi semi active denilen sistem yapmasi.
Mid ve tweeter yukarida ve yakin olunca bir nebze kurtatiyor ama tabiki ful aktif kadar hassas degil ama pasiftende kat kat iyidir.
Artik focal gibi firmalarda semi active sistemi direk sunmaya basladi yeni focal es165kx3 hem bi amp hem semi active 1 kanali midbasslara 1 kanali midrange ve tweeter beraber
Abi belki bir noktayi kaciritorsundur bilmiyorum ama sistem buysa evet 4 yol oluyor.
Tweeter aktif
Midler aktif (10cm sanirsam)
(kit bu ise) mid degil midbass driver olarak gozukuyor. zaten datasheet'te net net yazmis. 100mm cap goruyorum ama bu detaylar onemli degil. Focal E90'a ozel uretmis, cuk diye monte edilmistir.
Koltuk alti aktif (sub guya ama anca midbass)
Son olarakta bagajda alpine gercek sub hepsi icin aktif yapilir ise 4 yol.
belli ki E90'in sistemi 3-way tasarlanmis. bu durumda;
1. niye bagaja subw koyup 4-way kasiyoruz?
2. 4-way ise koltuk altindaki woofer'lara dogru frekans bandi gonderiliyor mu? (gonderilmedigine bahse girerim)
3. kaldi ki woofer olarak calisacak driver'in koltugun altina konmasi yanlis.
4. headunit 3-way active. ama sistem 4-way. ama headunit 3-way active kurulmamis, bu nasil is?
5. konu sahibi diyor ki bagajda 2 tane Alpine subwoofer driver. koltuk altinda 2 tane daha. sistemi yapan her tarafa subwoofer sacmis.
recep, teybe suna buna hic para harcama, elinde bir suru sey var, bunlari tekrar degerlendir derim. Focal IFBMW driver'larin uyduruk olacagini zannetmem. headunit zaten guzel. bu kadar ugrasmissin, istanbul'a veya ankara'ya gidip bilincli bir yerde revizyonunu -belki- yaptirabilirsin. bagajdaki subwoofer'lari sat gitsin. senin arabada buyuk ihtimalle yuksek seviyede alt frekans var, bam gum caliyor...
onceden hazirlik yap, biraz daha arastir. klasik kural: bilmeyince gecirirler.
(kit bu ise) mid degil midbass driver olarak gozukuyor. zaten datasheet'te net net yazmis. 100mm cap goruyorum ama bu detaylar onemli degil. Focal E90'a ozel uretmis, cuk diye monte edilmistir.
belli ki E90'in sistemi 3-way tasarlanmis. bu durumda;
1. niye bagaja subw koyup 4-way kasiyoruz?
2. 4-way ise koltuk altindaki woofer'lara dogru frekans bandi gonderiliyor mu? (gonderilmedigine bahse girerim)
3. kaldi ki woofer olarak calisacak driver'in koltugun altina konmasi yanlis.
4. headunit 3-way active. ama sistem 4-way. ama headunit 3-way active kurulmamis, bu nasil is?
5. konu sahibi diyor ki bagajda 2 tane Alpine subwoofer driver. koltuk altinda 2 tane daha. sistemi yapan her tarafa subwoofer sacmis.
recep, teybe suna buna hic para harcama, elinde bir suru sey var, bunlari tekrar degerlendir derim. Focal IFBMW driver'larin uyduruk olacagini zannetmem. headunit zaten guzel. bu kadar ugrasmissin, istanbul'a veya ankara'ya gidip bilincli bir yerde revizyonunu -belki- yaptirabilirsin. bagajdaki subwoofer'lari sat gitsin. senin arabada buyuk ihtimalle yuksek seviyede alt frekans var, bam gum caliyor...
onceden hazirlik yap, biraz daha arastir. klasik kural: bilmeyince gecirirler.
Abi anladigim kadariyla yeni seri bmwlerle cok icli disli olma sansin olmamis dogrumuyum?
Hayatinda gorebilecegin ses almasi en zor araclardan, sorularinda anlamsiz bulmakla haklisin ama dehset verici degisimler yapilmadigi surece ( terzi usuli kapi karti vs yapmak kapi saci kesmek vs gibi ) elde olan bu.
1) teypleri cok kotu ve kodlu
2) midrangeleri 10cm yani normal 3 yollar gibi 8 yada 6cm degil beaming vs yuksek.
3) midrangelerin derinligi kisitli ve takilaxak sistemin genelde mignatisi kucuk.
4) sub olarak anilan koltuk altlari oncedende belirtigim gibi sub degil daha cok midbass ve 60hz 300hz arasini ustlenioyor, yeri son derece yanlis ve kulak direk algiliyor.
Ozetle bmw sistemi baya baya yanlislar dolu ve acikcasi hayret verici ama elde olani bu maalesef 16cm takmak pek mumkun degil.
Ozetle evet oncedende belirtiklerimin her kelimesi dogru subsiz olmaz cunku koltuk altlarindan 30hz bir yana 50hz bile beklemek imkansiz .
Eee haliyle subda olunca sistem 4 yol oluyor yani kadari yok. Kimisi bu dilemadan kurtulmak adina koltuk altlarini iptal ediyor ama bu seferde 80hz ile 300hz bos kaliyorki oda rezillik.
Ama kesinlikle arkadas kime gittiyse sisteminrezil etmis ve gerxektende 80prsnin hakkini asla verememis.
Konu sahibi arkadasa muhakak dediiklerimi dikkate almasini oneririm bircok bmw ile ugrastim artik neredeyse ezberledigim araclar
Bu arada konu sahibi arkadas amerikan bmw forumlarinda bavsound yada bimmertech pp82dsp adi altinda vede avrupada turkiyede helix pp82dsp olarak satilan sistemin zaman hizalamalarini talep edebilir.
Bircok sistem mevcut rockforddan helixe focalden mb quarta vladenden rainbowa ama montaj yerleri ayni oldugu surece 3 asagi 5 yukari zaman hizalama mesafe degerleri ayni.
Yanliz sunuda not etmek gerekli biri ms yani milissaniye degeri girerken digeri cm ve inch olarak algilamakta.
Keske yakin olsakta ben bir nebzede olsa yardimci olabilsem
Abi anladigim kadariyla yeni seri bmwlerle cok icli disli olma sansin olmamis dogrumuyum?
yarbay abi,
http://img.youtube.com/vi/cufH66HBCr4/mqdefault.jpg
benim hic BMW'm olmadi ki abi...
1) teypleri cok kotu ve kodlu
2) midrangeleri 10cm yani normal 3 yollar gibi 8 yada 6cm degil beaming vs yuksek.
3) midrangelerin derinligi kisitli ve takilaxak sistemin genelde mignatisi kucuk.
4) sub olarak anilan koltuk altlari oncedende belirtigim gibi sub degil daha cok midbass ve 60hz 300hz arasini ustlenioyor, yeri son derece yanlis ve kulak direk algiliyor.
Ozetle bmw sistemi baya baya yanlislar dolu ve acikcasi hayret verici ama elde olani bu maalesef 16cm takmak pek mumkun degil.
Ozetle evet oncedende belirtiklerimin her kelimesi dogru subsiz olmaz cunku koltuk altlarindan 30hz bir yana 50hz bile beklemek imkansiz .
stok driver'larda durum buysa Focal firsati gorup aftermarket cikarmis, arkadas da satin almis. teybi de upgrade etmis. genelde dogru gozukuyor.
subwoofer driver spec bu (https://www.focal.com/sites/www.focal.fr/files/shared/catalog/document/ifbmw_subv2-specification_sheet.pdf). 38Hz-200Hz yazilmis. maalesef zirnik kadar bir bilgi ama arabanin icini forumdan olcecek halimiz yok :), focal'in yazdigina itibar edecegiz. stoktan daha iyi olacagini tahmin ederim. TR sartlarinda arkadas daha zorlayamaz.
aksi durumda IFBMW'nin bir anlami kalmazdi. ya da Focal bagaja konulacak bir subw tasarlardi.
ozetle yapilanlar senin stok sistem icin bahsettigin problem tespitlerine cevap veriyor (gozukuyor. klavyeden ahkam kesmeyeyim).
ben olsam bagaji ucurur, IFBMW ve DEH-80PRS ile duruma iyice bir bakardim.
Bu arada konu sahibi arkadas amerikan bmw forumlarinda bavsound yada bimmertech pp82dsp adi altinda vede avrupada turkiyede helix pp82dsp olarak satilan sistemin zaman hizalamalarini talep edebilir.
eger plug&play degilse arkadasi time alignment'a hic sokma. ele yuze bulasmasi isten degil.
eger plug&play degilse arkadasi time alignment'a hic sokma. ele yuze bulasmasi isten degil.
Abi sistem hem plug n play yani sorun yok.
Onun yanisira bagajda subsiz olmaz abi bugun trde berk hifiden tutunda veysel voiceden ahmet carplusa yurtdisinda ve forumlarda gordugum istisnasiz tum set uplar plug n play driverlar + bagajda sub.
Dedigim gibi koltuk altlarindan birsey beklemeyin benim 16cm midim faha cok midbass uretiyor hani o boyutda subbass ise dunyaya pluton kadar uzak :)
Abi sistem hem plug n play yani sorun yok.
o zaman olur. tabi bu sistemi satanlar neden stok HU + Match PP82DSP onermiyor da DEH-80PRS'i pasif halde iteleyip gidiyorlar? ne guzel degil mi?
Onun yanisira bagajda subsiz olmaz abi bugun trde berk hifiden tutunda veysel voiceden ahmet carplusa
onlarin hicbirine itibar etmem.
Dedigim gibi koltuk altlarindan birsey beklemeyin benim 16cm midim faha cok midbass uretiyor
bu isler dinlemeden olmaz, olcumsuz de olmaz. o nedenle israr etmem, sen ugrasmissin, gormussun. belli ki koltuk alti ne midbass olmus ne subwoofer olmus, mutant bisey olarak kalmis. dediklerinden Focal IFBMW-SUB.V2'nin de iyi bir upgrade olmadigi anlami cikiyor.
o zaman olur. tabi bu sistemi satanlar neden stok HU + Match PP82DSP onermiyor da DEH-80PRS'i pasif halde iteleyip gidiyorlar? ne guzel degil mi?
onlarin hicbirine itibar etmem.
bu isler dinlemeden olmaz, olcumsuz de olmaz. o nedenle israr etmem, sen ugrasmissin, gormussun. belli ki koltuk alti ne midbass olmus ne subwoofer olmus, mutant bisey olarak kalmis. dediklerinden Focal IFBMW-SUB.V2'nin de iyi bir upgrade olmadigi anlami cikiyor.
Aynen oyle abi agizimdan aldin rfden focale helixten gladene hepsini denedim koltuk alti oyle aman aman degil hatta saydiklarimin cogu fabrikasyon bmw koltuk altiyla zar zor kafa tutar cunku kimse fabrikasyon koltuk altini after market guclu bir anfi ile denememis bilmiyor.
Bu koltuk altlari oemde 300hze kdr caliyor aldigin plug n playin midinin frekans araligina gore kimi markada 200hze kimi markada 300hze kadar calmak zorunda bahsi gecen mutant ve hicbirseyin iyisi degil ortada kalmis salakca birsey.
Dahada kotusu dedigim gibi bu ust frekans kisminda kulak seciyor ve koltuk altinda olunca salakca bir faz bozuklugu sahne miclemesi olusuyor.
Yanliz hakketden hangi adamsa bende tanismak isterim adama 3 yol aktif bilmem kac eq , sag sol ayri kesim ve eq kabiliyetli teyp satip focal alidirp pasif bagkanti yapan :)
Kimse sen degil iste abi ne diyeyim gonul isterdi ankarada olalimda isi sen ben keyifle beraber yapalim( daha cok sen :) )
Abi murat ileri ve ahmet icin isinde ustad diyemem ama veysel iyi be ya adamdan cikan araclarin genelinde sahneleme kusursuz resmen
Yanliz hakketden hangi adamsa bende tanismak isterim adama 3 yol aktif bilmem kac eq , sag sol ayri kesim ve eq kabiliyetli teyp satip focal alidirp pasif bagkanti yapan :)
muzik sistemi konulari artik 3. sayfa tecavuz/cinayet haberlerine dondu...
Kimse sen degil iste abi ne diyeyim gonul isterdi ankarada olalimda isi sen ben keyifle beraber yapalim( daha cok sen :) )
sagol yarbay abiiiiiii :hihih: tesekkur ettim!
Abi murat ileri ve ahmet icin isinde ustad diyemem ama veysel iyi be ya adamdan cikan araclarin genelinde sahneleme kusursuz resmen
bazilari bana da bizzat itelemeye calisti. ben de IASCA sampiyonu degilim, bir suru seyi yeni ogreniyoruz... bu kadar sark kurnazligindan sonra alayina 1 ton on yargim var.
phantom murat abi ben sistemi eve taşımıştım şimdi tekrar arabaya bağladım fakat bugün arabayı çalıştırdığımda tizlerden yüksek derecede cızırtı gelmeye başladı teyp kapalı haldeyken bile. Süratlenince ıslık sesi ve direksiyonu tam tur vs yaptığımda da hoparlörden ses geliyor. Sorun Rca kablolarında mı ?
hizlaninca islik (alternator whine) cok klasik bir sorun. herhalde RCA interconnect'leri elektrik kablolamasina cok yaklastirdin, fena halde parazit kapmis. hidrolik direksiyon sistemini maalesef bilmiyorum ama sistemde pompa var, enerjisini akuden aliyorsa kablolara parazit kaynagi olusturabilir.
teyp kapaliyken parazit duymaman lazim. amfiye teypten 12V trigger baglantisi yapmadin mi? kontagi acinca amp direkt aciliyor mu?
Navimexi tavsiye ederim aracınıza birebir uyumlu android olanları çok başarılı en az 10 tane e90 a taktım sorun istemiyorsanız bu markadan şaşmayın gogledan özelliklerini araştırabilirsiniz
tesekkur ederım kardesım eger baktım butce el vermıyor bunlardan bırını takıp gecıcem artık ama konuda bayaa cevap var tavsiyeler ust duzey sımdı onlara uygun bırsey yapmayı planlıyorum kısaca elımdekı ana unıteyı degerlendırıp neler yapılabılır :(
olayini yukarida bayagi bir tartistik. oldukca fikir verecektir. bunlarin cogu dukkanlarin soylemedigi seyler...
senin konunu hatirliyorum, duzgun olacak diye bayagi ugrastin & para da harcadin. bizim kucuk esnafin klasik soylemidir ranndimann alamazsiinnn. tercumesi genelde soyledir: elindekileri boklayip elimdekileri sana ittireyim. hakkaten kotu seyler almis da olsan, bir kismi iyi de olsa boklamaya calisir.
sonuc olarak paranla rezil edip zkerim boyle askin izdirabini seviyesine getirirler. maalesef durum bu.
headunit DEH-80PRS ise sakin degistirme! bu alet en ust seviyenin bir alti, elektronik kalitesi ortanin uzerinde. bunlar nasil diye sorduklarin cayda, DEH-80PRS ayda. amerika'da isi bilen pek cok kisi bu modeli kullaniyor.
mumkunse auto-tune ozelligini kullanarak 3-way active calistir. elinde her turlu driver & amp var diye hatirliyorum.
sorma abi neler aldım neler sonuc olarak elde var 0 degil -10 :D zaten bu aralar ınsanlara guven sorunum tavan yapmıs durumda işim olan her konuda (işin icinde para varsa) acımasızca carpmaya calısıyor yazık
arkadaşı bende hatırlıyorum gerçekten sonuç alamaması üzücü ama bence bundaki en temel etken bileşenleri vede usta olmayışı.
1) doch anfi ile focal set sürmek Vakko takım elbiseye Gezer marka ev terliği giymeye benzer
2) birkaç kez söyledim geçmişte ama halen swe-1244 alpinelar kullanılmış, buda bence son derece vasat, 30cm lik200rms lik giriş seviyesi bir ürün x 2 adet :(
3) bağlantıları aktif halde kral yapabilecek teyp ama full pasif bir sistem kurulu :(
sizin için olurları:
1)anladığım kadarıyla sizde focal ifbmv-s komponentler vede ifbmw koltul altı mevcut doğrumuyuz?
bu durumda arka kapıları tamamen iptal edip en uygun şekilde orta veya orta üstü 6 kanal anfi alabilirsiniz, ifbmwnin ihtiyaç gücü vede ifbmw-subın 90rms olduğu düşünüldüğünde size
JBL GTO 755.6 çok iyi bir seçim olur burda 4 kanalı (ön 4) köprüler 160rms olarak koltul altına girersiniz, kalan 2 kanalı 107rms yani ifbmw-s komponentlere girersiniz.
teybiniz 4 yol aktife musait değil o sebeble ful aktif mümkün değil maalesef bu sebeble tweeter ve midi crossover ile, koltuk altını aktif , subı aktif sürecez (arka kapılar iptal).
bunlar önleri çözdü hemde gayetde uyguna (jbl 6 kanalları 400-550tlye bulursunuz ikinci el,temizi olduğuna dikkat)
2) subwooferı ve anfiyi kesinlikle satıyoruz iki bileşende üzgünüm ama 5 para etmez,yani bir bmwye ,hifi beklentisi olana,focale hiçmi hiç gitmez!
onun yerine 13.5inch yani neredeyse 35cm olan 600rmslik gücüyle şiddeti,jl markası vede v3 modeli ile tonunu kanıtlamış adam gibi sub alacaz:
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-jl-audio-35-cm-600-rms-spl-kabinde-476044219/detay)
sizin o iki subwoofer için ayırdığınız yere bunu tek başına kapalı kabinde (sırf sq peşindeyseniz) yada portlu kabinde (ben bass manyağım derseniz) ayırın ve emin olun o 2sinden çok daha iyi iş yapacaktır.
3) anfi olarak subı beslemek için damping factoru yüksek ve verimliliği yüksek bir anfi gerekir:
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-alpine-pdx-m6-474139568/detay)
4) teyp Phantomunda dediği gibi audiophile seviyesi bir ürün Navimex vs arkadaşlar yanlış anlamasın ama çin/türk ortaklığı ürünlerin geneli vasat ayar vsde aktif için mümkün bile değil.
teybinizin kabiliyetlerini ortaya çıkarabilecek bir Ankarada yada yakın büyük ilde uzman bir arkadaşa yaptırırsanız çok iyi randıman alırsınız, bu arada auto tune prs80de adam gibi aktifte bile vasat sonuç veriyor sizinki gibi pasif yada benim çözüm olarak sunduğum semi aktifte sonuç vermesi mucize olur.
eğer ayarı yapacak arkadaş, sub ile koltuk altlarını fazlarını hassas birşekilde ayarlarsa bassı öne vede yukarıya taşır şiddet anlamındada ton anlamındada çok daha memnun kalırsınız. ayar olarak zaman hizalamasıyla,kesim noktalarını vede eq sizin aracın içine göre mikrofon ile yapar ise inanın farka şok oğlu şok olursunuz.
şu an sizde 3000hp tank var ama kabilyetini kullanıp savaşa gitmektense siz hanımı AVM'ye götürmüşsünüz o tank ile :)
farkındayım abi doch anfi hataydı ama guven :( sublar içinse artık o kadar malzeme almıstım hatta son sub kalmıstı onuda sanırım uzun zaman oldu telafuzum yannıssa kusuruma bakmayın trex gibi bir sub alıcaktım alpineleri satıp ama kurulumcu arkadas elımde malzemelerın hıc bır degerının olmadıgını soyleyınce resmen hayata kustum ve kendımı ellerıne bıraktım :( sistem tavsiyenede gelınce zaten amacım son dusundugum sıstemıde tamamlarken 6kanal jbl gto anfi vardı yanı arastırmalarım sonucu ona ıhtıyacım oldugunu dusunmustum..
Slm recep07
Deh-80 prs yi satmak niyetindeysen ve cihaz sorunsuz ise ben alabilirim
:)koptum mike bir cumle ile bundan daha iyi anlatilamazdi heralde :)
doch anfi ile focal set sürmek Vakko takım elbiseye Gezer marka ev terliği giymeye benzer
phantom Murat abi benim teyp de şuan çayda, bana bir 80prs lazım ayda :)
tesekkurler hocam ama uniteyi degerlendıremessem ırtıbata gecerız :)
bu sistemi anlamadim?
nasil 4-way oluyor?
aynen abi ozmnlar hayata kustugum ıcın tam hatırlayamıyorum 2 yol comp kit aldık focal koltuk altlarıda orjinal kalmıs olabılır :(
sorma abi neler aldım neler sonuc olarak elde var 0 degil -10 :D zaten bu aralar ınsanlara guven sorunum tavan yapmıs durumda işim olan her konuda (işin icinde para varsa) acımasızca carpmaya calısıyor yazık
durumunu gayet iyi anliyorum ancak dusuncem elindekilerin kotu olmadigi yonunde. bir musteri olarak dukkandan isini yapmasini beklemissin (ki gayet dogal), o da aletleri doldurup gondermis. durum cok kotu degil. artik kendini korumaya al, uzerinde biraz ugras, sistemi derleyip topla derim.
yarbay E90'la bayagi ugrasmis, yukarida yazdiklarini degerlendir. hemen biseyler almak zorunda degilsin. mesela mumkunse adana'da bulusun falan, olmaz mi? sistemi dinler, o zaman forumda yazmanin cok otesinde onerilerde bulunabilir. benimkisi fikir, kimsenin adina konusmuyorum tabii.
kolay gelsin,
durumunu gayet iyi anliyorum ancak dusuncem elindekilerin kotu olmadigi yonunde. bir musteri olarak dukkandan isini yapmasini beklemissin (ki gayet dogal), o da aletleri doldurup gondermis. durum cok kotu degil. artik kendini korumaya al, uzerinde biraz ugras, sistemi derleyip topla derim.
yarbay E90'la bayagi ugrasmis, yukarida yazdiklarini degerlendir. hemen biseyler almak zorunda degilsin. mesela mumkunse adana'da bulusun falan, olmaz mi? sistemi dinler, o zaman forumda yazmanin cok otesinde onerilerde bulunabilir. benimkisi fikir, kimsenin adina konusmuyorum tabii.
kolay gelsin,
aynen abi cogu guzel parcamı sattım falan sonuc olarak birde arabam motor ındırdı gibi ordada arabayı satın alırken adama guvenmem sonucu olan bırsey bırde o yetmezmıs gıbı arabayı yaptırmaya kalktık ordada carpmaya kalktılar falan yanı hayatım carpılmayla gecıyor :D sımdı sonuc olarak arabayı carsamba bir sorun cıkmaz işler ters gıtmezse ankaraya gonderıyorum yapılması ıcın..
yarbay abim adanaya gıtsem kesın yardımcı olurdu bılıyorum fakat sımdılık durum senın bana yardım edebılecegın yonunde gozukuyor :) sanırım ankaradasın abi en azından kesın araba yapılırken yada bıttıgınde orda olacagım vaktın olur musaitte olursan yardımcı olmanı cok ısterım :)
sonuc olarak suan elımde
ana unite prs80
bagajda 2x alpine .....
1 takım focal (seriyi hatırlamıyorum ama 1.400 lıraya almıstık) 2yol
koltuk altı orjinaldır kesın
arka orjınal
birde doch power 1kusur liraya aldıgım anfi var
simdilik muzik sistemini falan salla, arabayi yaptir, bi duze cik. sistem sonra gelir.
doch amp diye yazdigim zaman google'da bile cikmiyor. TR'de SED Elektronik diye bir sirketin sayfasinda yarim yamalak mevcut. cok yuksek ihtimalle cin mali uyduruk bir alet. TR'de itelemek icin yaptirmislardir, senin dukkan da kar edecem diye sana gazlamistir. simdilik kullan, sonra satar kurtulursun. doch moch bunlardan bi halt olmaz.
biz senin koltuk altindakileri IFBMW zannettik ama degilmis. belki onlari devreden cikararak daha basit bir sistem yapabilirsin. yarbay'in bahsettigi MATCH PP82DSP onemli. ne ise yaradigini bir arastir, kaliteyi ciddi sekilde arttirabilir (kesin konusmuyorum cunku her aleti deneyebilen birisi degilim).
ankara'da olsam yardimci olmaya calisirdim, maalesef yurtdisindayim. yarbay'in E90'da bizzat tecrubesi var, asil adamin o ;) ...
:D tamamdır abicim işlemciyi duymustum fakat butce yetersız kalınca oyle kalmıstı ins bir sekılde toparlıyacagız artık yarbay abime kesın ugramayı dusunuyorum artık baska care yok :D cok tesekkur ederım cevaplarınız yardımlarınız ıcın sevigler abilerim..
tesekkurler hocam ama uniteyi degerlendıremessem ırtıbata gecerız :)
Tamamdır. inşallah 80prs den tam verim alabilecek sekilde sistemi kurarsin
Yalnız Bin küsür liraya doch amfi olayı facia olmuş, o paralara 2. elden ne anfiler alınır. zalimce cakiyor bu dukkanlar, Bende çok cektim bu dükkanlardan . halini cok iyi anliyorum Recep hic birine guvenmem. Bende şuandaki sistemimi Phantom ve Yarbay in yardımları ile kurdum .eski Bmw mde ekstra ücret odenerek siparis edilmiş 3 yollu bir sistem vardı. Suan ki sistemim ondan kat kat iyi çalıyor ki daha yapilacak bi suru sey olmasina rağmen. Senin ilacin Yarbay ve phantom un tavsiyelerine uymak olacaktır bol şans
Tamamdır. inşallah 80prs den tam verim alabilecek sekilde sistemi kurarsin
Yalnız Bin küsür liraya doch amfi olayı facia olmuş, o paralara 2. elden ne anfiler alınır. zalimce cakiyor bu dukkanlar, Bende çok cektim bu dükkanlardan . halini cok iyi anliyorum Recep hic birine guvenmem. Bende şuandaki sistemimi Phantom ve Yarbay in yardımları ile kurdum .eski Bmw mde ekstra ücret odenerek siparis edilmiş 3 yollu bir sistem vardı. Suan ki sistemim ondan kat kat iyi çalıyor ki daha yapilacak bi suru sey olmasina rağmen. Senin ilacin Yarbay ve phantom un tavsiyelerine uymak olacaktır bol şans
tesekkurler hocam inş guzel bırsey yaparız bu sefer kımseye carpılmadan :)
sizin için olurları:
yarbay abim bu arada arastırmalara basladım 3. şıkta bass anfisini merak edıyorum
alpine mrd m605 almıstım bende bu onerdıgınle aynı sayılır sanırım yanınada zaten jbl gto 6kanal dusunuyordum temiz 450tlyede bulmustum ozmnlar
birde sq tarzı degilde bass konusunda
Phaeleh - Afterglow feat Soundmouse [OFFICIAL VIDEO] - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=J2OCSWF7sAw)
su parcadakı tonlama istedıgım tam olarak zaten bu tarz dinliyorum genel olarak elde etmek ıstedıgım tonlama budur tam olarak bu nedenlede sub konusunda aynı marka model gecerlımı ?
birde sanırım koltuk altları orjınal :( ona ne bulabılırız ?
yarbay abim bu arada arastırmalara basladım 3. şıkta bass anfisini merak edıyorum
alpine mrd m605 almıstım bende bu onerdıgınle aynı sayılır sanırım yanınada zaten jbl gto 6kanal dusunuyordum temiz 450tlyede bulmustum ozmnlar
ilana dikkat!
mono amfi satip aktif sistem diye sayikliyor,
PDX-M6 istiyorsan al ama satana dikkat et.
birde sq tarzı degilde bass konusunda
Phaeleh - Afterglow feat Soundmouse [OFFICIAL VIDEO] - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=J2OCSWF7sAw)
su parcadakı tonlama istedıgım tam olarak zaten bu tarz dinliyorum genel olarak elde etmek ıstedıgım tonlama budur tam olarak bu nedenlede sub konusunda aynı marka model gecerlımı ?
mudur simdi beni ziplattin bak,
guzel sarki,
boyle muzikler calacam diyosan senin isin is. su anda kulaklikla dinliyorum (maalesef adam gibi sistemde dinleme imkanim yok). bu sarkidaki dengeyi ustelik temiz sekilde duyman gerekir; yani aynen SQ istiyorsun anlamina gelir. senin SQ'den kastin nedir anlamadim?
bu sarkida okuz gibi alt frekans var. adam gibi subw yoksa bu tip muzikler dinlenmez, bisey anlamazsin. eger ayarsiz bas veren bir sistem varsa arabanin ici ogur bogur basla dolar, bas muzigi kapatir, araba zingildar gene bisey anlamazsin.
maalesef o koltuk alti woofer'lar bu sarkidaki frekanslara inmez. senin guzel bi subw driver alip sadece kilavuzundaki kabineti aynen & ozenle yaptirman lazim. iyice alta inmen icin ported tercih et.
ilginc bir sarki secmissin; bir eleman sarkinin frekanslariyla oynayip youtube'a koymus:
https://www.youtube.com/watch?v=eqSA4WlwvnA
40/60/80Hz'i arttirip kiyaslama yapmis :) .
aynen abicim satana dikkat etmek konusunda aynı dusunuyorum mumkun mertebe kendı sehrımdekı satıcılardan alıp parca saglamlıgını kontrol ettırıp alıcam..
parça tarzı konusunda istegim aynen dedıgın gıbı alt frekans bunun icinde adam gibi sistem + guzel bir sub tercihi + kabin + kara duzen degilde anladıgım litre hesaplı kabin yada direk kabinli bir model + en onemlı olan bunların ayarını yapabılecek bir insan oglu :D
recep07
80prs aldım. Montajdan sonra birak rengini sistemin şekli şemali değişti. Eski teybimle resmen sefilleri oynuyormusum. Ayarları çok güzel detaylı. ustelikte pasif bağlı şuan. elindeki teyp gercekten iyi be kardeşim, için rahat olsun bu kadar yazılandan sonra degistirmek gibi bir hataya düsmezsin diye dusunuyorum (99rs vs almayacaksan tabi) hele ki öyle navimex falan takarsan o sistem daha da iflah olmaz. yukarda paylaştığın parçayı sq odaklı çalmak navimex gibi cihazlarin harci degil. Yukardaki mesajinda ayar demisken şunuda soylemeden gecemicem cok iyi ayarlanması lazım düzgün ayar yapilmazsa rezilde edebilir ama yinede navimex i aratmaz :)
recep07
80prs aldım. Montajdan sonra birak rengini sistemin şekli şemali değişti. Eski teybimle resmen sefilleri oynuyormusum. Ayarları çok güzel detaylı. ustelikte pasif bağlı şuan. elindeki teyp gercekten iyi be kardeşim, için rahat olsun bu kadar yazılandan sonra degistirmek gibi bir hataya düsmezsin diye dusunuyorum (99rs vs almayacaksan tabi) hele ki öyle navimex falan takarsan o sistem daha da iflah olmaz. yukarda paylaştığın parçayı sq odaklı çalmak navimex gibi cihazlarin harci degil. Yukardaki mesajinda ayar demisken şunuda soylemeden gecemicem cok iyi ayarlanması lazım düzgün ayar yapilmazsa rezilde edebilir ama yinede navimex i aratmaz :)
tesekkurler kardesım biliyorum super bir parca oldugunu ama ısı bilen olmayınca zor oluyor bu işler bılıyorsun :( artık pusudayım gibi :) az nakıt olayları cozeyım suankı sıstemı ayaga kaldırmayı dusunuyorum (suan teyp 10 sn tusa basmassan rengi otomatik degistiriyor aksam bıraktıgın ayarlarıda sabah sıfırlanmıs sekılde buluyorsun gerisini sen dusun..)
Ah ahh, bu bmw sistemleri bas belasi..
Bir kac ay once mini cooper f55 aracima sistem icin baya bi kafa yormustuk; simdi E90 bakiyorum ikinci arac okarak.
O yuzden konuyu takipteyim; yakin zamanda kasintilarim baslayacak yine.
tesekkurler kardesım biliyorum super bir parca oldugunu ama ısı bilen olmayınca zor oluyor bu işler bılıyorsun :( artık pusudayım gibi :) az nakıt olayları cozeyım suankı sıstemı ayaga kaldırmayı dusunuyorum (suan teyp 10 sn tusa basmassan rengi otomatik degistiriyor aksam bıraktıgın ayarlarıda sabah sıfırlanmıs sekılde buluyorsun gerisini sen dusun..)
Haklısın kardeşim seni çok iyi anliyorum bende çok cektim kasaplardan ama insan boyle boyle biseyler öğreniyor
teyp olayida gercekten sinir bozucuymuş bazen insan elindeki cihazı yakmadiklarina dua ediyor. Bende aktife geçerken kime yaptircam kara kara düşünüyorum hala. İnşallah en kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz
Ah ahh, bu bmw sistemleri bas belasi..
Bir kac ay once mini cooper f55 aracima sistem icin baya bi kafa yormustuk; simdi E90 bakiyorum ikinci arac okarak.
O yuzden konuyu takipteyim; yakin zamanda kasintilarim baslayacak yine.
Selam mike,
minidekini sökecekmisin yoksa o şekildemi satcaksın? minideki kurduğumuzda sistemden memnunmıuydun , varsa ya şurasını şöyle yapardım dediğin nokta belirtki ona göre yol çizelim istersen.
Selam mike,
minidekini sökecekmisin yoksa o şekildemi satcaksın? minideki kurduğumuzda sistemden memnunmıuydun , varsa ya şurasını şöyle yapardım dediğin nokta belirtki ona göre yol çizelim istersen.
Timur abi merhaba;
Abi mini'yi satmayacağım. sistem de olduğu gibi kalacak, sadece imkan bulursam koltuk altlarına 20 cm hoparlör almak istiyorum.
şu an için ona bütçe ayıramadım.
Carplus Ahmet ile de görüştüm, eğer onları da değiştirebilirsem daha verimli olacağını belirtiyor midbass açısından.
Yoksa geri kalanıyla oldukça memnunum.
Timur abi merhaba;
Abi mini'yi satmayacağım. sistem de olduğu gibi kalacak, sadece imkan bulursam koltuk altlarına 20 cm hoparlör almak istiyorum.
şu an için ona bütçe ayıramadım.
Carplus Ahmet ile de görüştüm, eğer onları da değiştirebilirsem daha verimli olacağını belirtiyor midbass açısından.
Yoksa geri kalanıyla oldukça memnunum.
anladım kardeşim,
eğer ilgilenirsen ben bendeki DLSleri satacam,elimdekiler şöyle ve şu şekilde işini görebilir
1) DLS RA30 var tr'de bir tane daha yok: 70rms helix 10cmlere pasif verir + 250rms(4ohm) yada 365(2ohm ) suba verir
2) DLS RA20 var 2x130rms (4ohm) yada 2 x 200rms (2ohm) verir buda bahsetiğin koltuk altlarını ötürür.
ikiside ilk sahibinden almanydan alındı,tamirsiz ve orijinal İsveç (taiwan serisi değil) özetle benim alacağım nitelikte :) , ilgilenirsen haber ederin kardeşim.
anladım kardeşim,
eğer ilgilenirsen ben bendeki DLSleri satacam,elimdekiler şöyle ve şu şekilde işini görebilir
1) DLS RA30 var tr'de bir tane daha yok: 70rms helix 10cmlere pasif verir + 250rms(4ohm) yada 365(2ohm ) suba verir
2) DLS RA20 var 2x130rms (4ohm) yada 2 x 200rms (2ohm) verir buda bahsetiğin koltuk altlarını ötürür.
ikiside ilk sahibinden almanydan alındı,tamirsiz ve orijinal İsveç (taiwan serisi değil) özetle benim alacağım nitelikte :) , ilgilenirsen haber ederin kardeşim.
Abi tekliflerin için teşekkür ederim ama şu an için masrafa girmemeye çalışıyorum,
hem ikinci arabayı alma çabası içindeyim, hem de aralık ayında bebek bekliyoruz inşallah :D
aslında kaçırmak istemem böyle şeyleri ama imkanlar kısıtlı ne yazıkki :(