Orijinalini görmek için tıklayınız : Brembo sonrası tuhaf fren hissiyatları
Focus 3 dizel aracımızın disk ve balata değişim zamanı gelmişti, servisten aldığımız fiyat yok artık dedirtti ve gidip brembo disk ve balata aldık. Kurallara uygun şekilde rodajını yaptım, fakat pedalda bariz bir şekilde sertleşme oldu. Eskisi gibi tepkisel değil de bastıkça duran bir yapısı oldu. Bu aslında hoşumuza giden bir şey.
Panik frenlerde sanki arkalar daha önce abs ye düşüyor gibi hissettim, belki 1 saniye bile sürmeyen bir hissiyattan bahsediyorum. Hidroliği de değiştirdik, hissiyatta bir değişme olmadı malesef. Eskiye nazaran daha iyi duruyor mu onu da bilemiyorum açıkcası :) eskiden de iyiydi frenleri çünkü. Fakat sert frenlemeler hariç sanki balatası bitmiş araba gibi yani illa üzerine çıkmak gerekiyor.
Halbuki benim amacım zıpkın gibi hissiyatlı frenlere sahip olmaktı. Sizce bendeki problem nedir ? Ürünlerin sahte olabilitesinden şüphe duyar oldum. ( orj. kutularında gelmesine rağmen)
Bazı performans balataları belirli bi ısıdan sonra iş yapmaya başlıyo soğukken hissiz oluyolar bildiğim kadarıyla belki bunda da öyle bi durum olabilir.
Servis ekonomi sınıfı ya da yerli üretim balata kullanıyor, Brembo ise standart balatalara uygun fiyatlı bir alternatif gibi düşünebilirsiniz. Yüksek performansa yönelik bir üretimi yok, ama diskleri gayet iyidir.
Size tavsiyem Focus Mk3 için ön balataları kesinlikle orijinal Ford kutulu(Motorcraft ya da Otosan değil) olanlardan kullanın. Bulamazsanız yardımcı olmaya çalışırım.
volume81
07-09-2017, 15:12
balatalar ve disklerin birbirilerine alışma süreci (rodaj) olabilir ne kadar km kullandınız ?
düzgün bir şekilde rodajı bitene kadar kullanın derim ben
ottoman32
07-09-2017, 15:35
benim aracında değişme vakti geliyor 1.6 tdı 2012 superb için ne önerirsiniz?
Ahmetfikri
07-09-2017, 17:11
Servis ekonomi sınıfı ya da yerli üretim balata kullanıyor, Brembo ise standart balatalara uygun fiyatlı bir alternatif gibi düşünebilirsiniz. Yüksek performansa yönelik bir üretimi yok, ama diskleri gayet iyidir.
Size tavsiyem Focus Mk3 için ön balataları kesinlikle orijinal Ford kutulu(Motorcraft ya da Otosan değil) olanlardan kullanın. Bulamazsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Ford kutulu balata 430tl motorcraft 255tl sanayi fiyatlarını yazmıyorum servisin Tr şartlarında orjinal balata satması çok zor :)
nerden duydum hatırlamıyorum ama birisi türkiyede satılan brembo ürünlerin orjinal olmadığından bahsetmişti.Ben olsam orjinalden şaşmam,şaşmıyorumda zaten
Sizin iş bıraz yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olmuş sanırım (:
O zaman sıkıntımız balatalardan değil mi? Eğer öyleyse yardımınızı rica edebilirim.
volume81 rodaj süresi geçti yaklaşık 1700 km yol yaptım.
Eskiden freniniz ne kadar surede sisiyordu simdi ne kadar surede sisiyor. Bu daha onemli diye biliyorum. Ayrica brembolarda cesit cesit hangi tur oldugu onemli.
Eskiden freniniz ne kadar surede sisiyordu simdi ne kadar surede sisiyor. Bu daha onemli diye biliyorum. Ayrica brembolarda cesit cesit hangi tur oldugu onemli.
Freni şişirecek kadar aşırı bir kullanımım olmadı, piste çıkmadım cadde kullanımında da arabanın gideri belli olduğu için kolay kolayda şişmez diye tahmin ediyorum.
Bu arada sende golf var galiba bir denesek mi merak ediyorum :)
O zaman sıkıntımız balatalardan değil mi? Eğer öyleyse yardımınızı rica edebilirim.
volume81 rodaj süresi geçti yaklaşık 1700 km yol yaptım.
Biraz daha kullanın, eğer memnun kalmazsanız balataları orijinalleriyle değiştirmekte fayda var derim. Bende aynı araçta benzer bir durum yaşadım sonrasında direk Ford logolu olan balatalara geçtim, fabrikadan çıktığı gibi oldu yeniden.
Bu arada isterseniz 278mm den 300 mm lik frenlere de geçilebilir.
Biraz daha kullanın, eğer memnun kalmazsanız balataları orijinalleriyle değiştirmekte fayda var derim. Bende aynı araçta benzer bir durum yaşadım sonrasında direk Ford logolu olan balatalara geçtim, fabrikadan çıktığı gibi oldu yeniden.
Bu arada isterseniz 278mm den 300 mm lik frenlere de geçilebilir.
Aslında ilk planladığım şey oydu fakat Mondeo diskleri uymuyor diye duydum?
Aslında ilk planladığım şey oydu fakat Mondeo diskleri uymuyor diye duydum?
Evet uymaz, daha farklı bir kombinasyon yapmak gerekli.
Evet uymaz, daha farklı bir kombinasyon yapmak gerekli.
O halde 300mm nasıl yapıcaz ? :)
O halde 300mm nasıl yapıcaz ? :)
Özel mesaj atıyorum şimdi.
sekizsilindir
08-09-2017, 00:56
"sır"lı kombinasyon :soru:
turboman
08-09-2017, 02:29
Sertlik normaldir çünkü aynı şey bendede oldu arabanın frenleri iyiydi gayet memnundum dedim 2 sene oldu diski balatayı değiştireyim bi değiştirdim aynı sert ve bastıkça tutan bi frenim oldu ve bi süre kullanim alışır dedim ve bi gün dağlık virajlı bi yolda arabanın limitlerini zorlayarak kullandım ve durduğumda disklerden dumanlar çıktı araba yanıyor sandım ve soğumasını bekleyip devam ettim ve frenlerim eskisinden güzel oldu sizin balataşarında bi alışma süreci var o süreci atlatınca eskisinden iyi tutacaktır.
Freni şişirecek kadar aşırı bir kullanımım olmadı, piste çıkmadım cadde kullanımında da arabanın gideri belli olduğu için kolay kolayda şişmez diye tahmin ediyorum.
Bu arada sende golf var galiba bir denesek mi merak ediyorum :)
Golfte var focusta(115) var deneriz hocam :)
ahmetakbayir
08-09-2017, 12:53
bende hondamda brembo disk kullanıyorum ısındıkça daha iyi tutuyor
Sertlik normaldir çünkü aynı şey bendede oldu arabanın frenleri iyiydi gayet memnundum dedim 2 sene oldu diski balatayı değiştireyim bi değiştirdim aynı sert ve bastıkça tutan bi frenim oldu ve bi süre kullanim alışır dedim ve bi gün dağlık virajlı bi yolda arabanın limitlerini zorlayarak kullandım ve durduğumda disklerden dumanlar çıktı araba yanıyor sandım ve soğumasını bekleyip devam ettim ve frenlerim eskisinden güzel oldu sizin balataşarında bi alışma süreci var o süreci atlatınca eskisinden iyi tutacaktır.
Sizin dağ şartlarına uygun frenlemeler yaptım baya baya ısıttım frenleri çok güzel tutmaya başladı. Sabah uyanıp arabaya bindiğimde sanki önlerde fren yok hissiyatı oluştu :)