Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel araç turbosu benzinli araçta kullanılırmı?
ÖzgürErgene
18-09-2017, 17:45
Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar. 2005 model Kawasaki Z750S motorumu turbolamak istiyorum. Aklıma ilk gelen çıkma dizel araç turbosu oldu. Çok fazla bir güç istemiyorum 40-50 hp arası bir güç alsam yeterli olacaktır. Bilgili ve daha önceden tecrübe etmiş arkadaşlar bilgi konusunda yardım ederler umarım :)
Teşekkürler
dieselpower
18-09-2017, 18:13
Peak garage n facebookta motorsiklet uzerine calismalari vardi bi sor istersen
ÖzgürErgene
18-09-2017, 18:49
Bilgi için teşekkürler dieselpower
turboman
18-09-2017, 20:37
Dizel turbosu motorun yüksek devir bandına dayanmaz benzinli bi aracın mesela 900 motor turbolu clio turbosu veya muadili bi turbo takabilirsin ama bide şöyle bi sıkıntı var beyinden ayar yapılıyormu o önemli benim kawaski er5 e takmak için araştırdım mesela yağ basıncını düşürmemen lazım turboyu yağlamak için aldığın yağ borusunun kalknlığı bile önemli aksi taktirde yatak sarabilir makine. Arabadan 2 kat devir döndüğün için çok iyi hesaplanması lazım yaparsanızda baya zevkli bişey olur.
ÖzgürErgene
19-09-2017, 07:15
Yağ basıncını düşürmek çok zor çünkü yağ pompası ve su pompası tek şaft üzerinden mekanik olarak çalışıyor yağ ve suyu mekanik seal ayırıyor daha önce mekanik seal da kaçak olduğu için yağ ve su birbirine karışmıştı komple motoru dağıtıp temizleyip mekanik seal ve impeller milini değiştirmiştim yağ pompası motor devrine göre eş zamanlı çalışıyor eğer yağ basıncını düşürebilirsem ki imkansız gibi görünüyor su basıncı da düşer ve hararet artar bu iş biraz sıkıntılı olacak gibi görünüyor:(
ÖzgürErgene
19-09-2017, 10:36
Help :(...
ÖzgürErgene
19-09-2017, 12:36
Bilgili arkadaşlar :(
ÖzgürErgene
19-09-2017, 12:38
Dizel turbosu motorun yüksek devir bandına dayanmaz benzinli bi aracın mesela 900 motor turbolu clio turbosu veya muadili bi turbo takabilirsin ama bide şöyle bi sıkıntı var beyinden ayar yapılıyormu o önemli benim kawaski er5 e takmak için araştırdım mesela yağ basıncını düşürmemen lazım turboyu yağlamak için aldığın yağ borusunun kalknlığı bile önemli aksi taktirde yatak sarabilir makine. Arabadan 2 kat devir döndüğün için çok iyi hesaplanması lazım yaparsanızda baya zevkli bişey olur.
Şöyle bir fikir geldi aklıma turbonun kendini yağlaması için 2 litrelik ufak bir yağ tankı yapıp içine de yağ pompasını monte etsek turbo kendini motor içindeki yağ ile değilde ekstra bağladığım 2 lt lik yağ tankından yağlasa sizce bir problem olur mu?
turboman
19-09-2017, 17:03
Turbonun yağlama için gerekli olan minumum yağ basıncı 1 bar dır yani o güçte bi pompa varsa neden olamasın bide araya yağ soğutucu koyarsınız 10 numara olur motorun yağlama sistemine el vurmamış olur daha sağlıklı olur.
turboman
19-09-2017, 17:07
Yağ basıncını düşürmek çok zor çünkü yağ pompası ve su pompası tek şaft üzerinden mekanik olarak çalışıyor yağ ve suyu mekanik seal ayırıyor daha önce mekanik seal da kaçak olduğu için yağ ve suu birbirine karışmıştı komple motoru dağıtıp temizleyip mekanik seal ve impeller milini değiştirmiştim yağ pompası motor devrine göre eş zamanlı çalışıyor eğer yağ basıncını düşürebilirsem ki imkansız gibi görünüyor su basıncı da düşer ve hararet artar bu iş biraz sıkıntılı olacak gibi görünüyor:(yağ basıncını düşürmek için turboya giren yağ rekor civatasında delik küçük olur oda turboya giren yağ basıncını ayarlar buda yağ basıncını düşürmez sadece turbonun içine giren yağın basıncını ayarlar.diğer posttaki gibi harici yağlama daha iyi olacak gibi
ÖzgürErgene
21-09-2017, 07:03
Turbonun yağlama için gerekli olan minumum yağ basıncı 1 bar dır yani o güçte bi pompa varsa neden olamasın bide araya yağ soğutucu koyarsınız 10 numara olur motorun yağlama sistemine el vurmamış olur daha sağlıklı olur.
Bilgi paylaşımı için çok teşekkürler turboman :):icon_tup::icon_tup: